thoralf

Direktlänk till inlägg 2 februari 2014

JAG ÄR BEKYMRAD ÖVER PUBLIC SERVICE

Av Thoralf Alfsson - 2 februari 2014 23:00

Jag har lyssnat på lördagsintervjun med Birgitta Ohlsson och jag blir mycket bekymrad. Att Sveriges EU-minister och demokratiministern Birgitta Ohlsson säger att Sverigedemokraterna är ett rasistiskt parti är beklämmande och upprörande. Att en minister utnyttjar sin ställning för att i public service vräka ur sig dessa kränkande lögner är bedrövligt.


Min tolkning efter att jag lyssnat på intervjun är att alla partier i Europa som är kritiska till EU också är rasister enligt Birgitta Ohlsson även om hon inte säger det rent ut. Hennes svar är ändå så klara att alla politiskt intresserade förstår vad hon avser. Oavsett land i Europa så är alla partier rasistiska om man är kritisk till EU och vill minska EU:s makt över nationerna.


Någon självinsikt om att EU som maktcentrum har en skuld i den ekonomiska krisen som uppstått inom EU tycks inte Birgitta Ohlsson besitta. Samtidigt är det beklagligt att intervjuaren Monica Saarinen inte klämmer åt Birgitta Ohlsson i detta avseende.


Birgitta Ohllson tillhör givetvis den skaran som förespråkar att flera länder skall ingå i EU. Jag gissar att hon inte har haft något att invända mot att de senaste medlemsländerna i EU. Oavsett om det uppfyllt de sagda kriterierna eller inte. Det viktigaste är utvidgningen av EU. Vi lär få se fler ekonomiska kriser men de lär döljas till efter EU-valet den 25 maj, var så säkra!


Att Folkpartiet och Birgitta Ohlsson vill överlämna makt till EU och dessutom inför Euron är vill ingen överdrift. Birgitta Ohlsson ondgjorde ju sig över nationaldagen för ett antal år sedan.


”Avskaffa Sverige!


Blågula fanor, rojalistiskt fjäskeri och fosterländsk glädjeyra. I dag på den svenska nationaldagen förväntas vi som goda medborgare att uppmärksamma vår nation.


De mest entusiastiska vallfärdar till hembygdsgårdar, sjunger nationalsången och firar som om det vore en nära släkting som fyllde 50. Men vad firas egentligen?”


Läs hela hennes artikel.


När man läser hennes artikel undrar jag om det var denna som kvalificerade henne till EU-minister i Fredrik Reinfeldts regering!




Idag har jag kört en del bil och lyssnat på P1. Om lördagsintevjun var upprörande så är det inget emot vad P1 bjöd på idag. Allt går ut på att demonisera Sverigedemokraterna!


15:03-15:55 Flykten från pisslandet. En dokumentärserie av Måns Mosesson.  (Om sverigedemokraternas väljare)


16-18 P1 Debatt med Alexandra Pascalidous. Hur mycket rasism tål Sverige.


19:03-19:35 Barnministeriet . Snyftreportage om ensamkommande barn från Afghanistan


Alexandra Pascalidous påhopp på Alice Teodorescu under dagens P1 debatt var bedrövligt. Alice Teodorescu hade innan angreppet ifrågasatt användandet av ordet rasism och att det devalverats i betydelse. Hon ifrågasatte dessutom tidigare deltagares kommentarer. Alice Teodorescu träffade väldigt rätt i sin analys. Det tålde inte Alexandra Pascalidou som i en minst sagt förnedrande ton uttryckte följande till Alice T.


”Du står här och du är väldigt vacker, du är väldigt välklädd, du är akademiker, du är jurist, du är vit, du är kristen, du är europe”

 

Underförstått att Alice Teodorescu inget begriper om rasism enligt Alexandra Pascalidou. Vilket stolpskott! Hur många i media kommer uppmärksamma detta äckliga påhopp!


Alice Teodoresu svarade dock väldigt bra.

”Jag tycker att det är ett väldigt fördomsfullt sätt att säga därför det enda du gör är att betrakta mig utifrån och det är rasism!”

 
 
Ingen bild

Kalle

3 februari 2014 00:03

Bra skrivet.. vidrigt beteende från vänsterextrema SR..

 
Ingen bild

matspp

3 februari 2014 00:05

De som gnäller värst på SD är arbetsskygga politruker och annat inavel från SVT/SR. Mamma/pappa är ju också journalist/politruk – Ja fy fan men mej skrämmer de inte. Det gör mej bara ännu mer motiverad att fortsätta stödja SD. Har heller aldrig varit imponerad av de som sitter på läktaren och pekar finger åt de som är ute på plan.
Dessa arsel bor dessutom ofta i samma områden:
Jag är på husvisning i Enskede, villaområdet strax söder om Stockholm. Det är som att gå runt i Carl Larsson-land. Här tornar sekelskifteskåkar i sexmiljonersklassen upp sig längs med pittoreska gatstumpar. Korgar med vinteräpplen på farstukvisten, kvarglömda stickningar i fönstersmygen och hemtrevligt sprak från öppna spisen. Och dessa sköna hem är alltså ett habitat för Sveriges kulturelit. Det senaste decenniet har kulturcheferna på landets största dagstidningar, radio och tv samt en hel koloni av förläggare, redaktörer och journalister nämligen klippt klängrosor, inrett barnkammare och hängt upp gardiner i rödrutig bondväv just här i den gamla trädgårdsstaden.

 
Lassekolja

Lassekolja

3 februari 2014 00:42

Jag reagerade likadant på att just en minister i Sveriges regering kan förfara så ansvarslöst med sanningen, även om jag inte blev särskilt förvånad, eftersom jag hört det så många gånger förr inte minst från just fru Olsson.
Värst var emellertid TV4´s Nyhetsmorgon tidigare under lördagen. Då fick fejkhistorikern Henrik Arnstad, som för en tid sedan tvingades erkänna att han bluffat om sin utbildning, sitta i morronsoffan och ljuga och vilseleda svenska folket genom att kalla Sverigedemokraterna "ett fascistiskt parti"! Detta föranledde mig att skicka följande mail till TV4:
"Bästa Nyhetsmorgon-redaktör!

Hur i allsindar kan "fuskhistorikern" Henrik Arnstad få sitta i TV4 och helt(!) oemotsagd, "spy sin galla" och sprida rena lögner om ett av Riksdagens 100%-gt demokratiska partier? Jag brukar inte bli särskilt upprörd över vad jag ser och hör i media men att påstå att Sverigedemokraterna är ett fascistiskt parti gör mig både ledsen och mycket upprörd. TV4-redaktionen måste förstå att det lilla förtroende, som återstår för publicservice-media och liknande, minskar ytterligare. Henrik Arnstad tvingades motvilligt för ett par år sedan erkänna att han inte talat sanning om sin utbildning!
Att media, i avsaknad av argument, tar till olika epitet, fördomar och lögner i sin beskrivning av SD är inget nytt men Arnstad gick mycket över en anständighetsgräns i dagens(lördagens) program! Snacka om att dela upp människor i "Vi och dom"!
När arrangerar TV4 en seriös debatt, i vilken SD deltar, och då menar jag att olika åsikter tillåts brytas mot varandra? Kommer Sveriges TV4-tittare någonsin få uppleva detta? Jag tror dessvärre inte det! Visa gärna att jag har fel!"
Mvh (namn + bostadsort)
Länk till bluffgubben Arnstad i TV4(gå mot slutet av klippet!):

http://www.tv4.se/nyhetsmorgon/klipp/d%C3%A4rf%C3%B6r-v%C3%A4xer-sig-fascismen-starkare-2538526

http://www.status.st

 
Ingen bild

Göran

3 februari 2014 00:49

Till Birgitta Ohlsson vill jag säga: - Inget träd växer till Himlen -

 
Ingen bild

Herr Nilsson

3 februari 2014 06:14

Pascalidou är född i Bukarest , Rumänien. Hon är lika Grekisk som en Volvo Amazon. Dvs inte alls.

 
Ingen bild

OH

3 februari 2014 07:06

Vilka kan det vara som behöver Folkpartiet?

 
Ingen bild

Observer

3 februari 2014 07:26

Den politiska adeln flockas nu i s.k opartiska SR/SVT och vräker sitt förakt över den icke adelstillhörande befolkningen.Sedan har man mage att kritisera statskontrollerade medier i andra länder.Så ser uppfostringskursen för medborgarna ut i landet inför EU-valet och de kommande allmäna valen.Europas mest desinformerade madborgare är det något att skryta med?

 
Sven Dacke

Sven Dacke

3 februari 2014 08:00

Det största problemet är den felaktiga bild som sprids över hela landet när vinklade reportage och artiklar dagligen kan ses av allmänheten, som inte har annat alternativ för att inhämta information, och en extremt liten del läser SD vänliga nyhetssidor på webben.

Hur var det med den stora mediasatsningen, eller sitter Jimmie nöjd.

Ett exempel på hur vinklade program används för att sprida vidare bilden av SD är Bloggen av den självgoda Bo Frank Växjö

"Hörde ett program på P1 om vilka som sympatiserar med sd. Stämmer med mina iakttagelser. Få politiker i Sverige som träffar så mycket folk som vad jag gör. Hög som låg. Står man utanför Ica i Braås eller Lammhul hör man samma sak. I USA kallas de för white trash av kulturradikaler. Lågutbildade, dåligt självförtroenede och på gränsen till det asociala. Många förtidspensionerade. I ett gränsland till att stå utanför samhället. "



http://goo.gl/kP4VdQ

 
Ingen bild

Hulda mk1

3 februari 2014 08:15

Alla dessa fula påhopp, lögner och kraftigt vinklade program är alla ett tecken på den stora skräck som finns för valen i år.
Skräcken att SD ska få höga siffror i EU-valet och med dessa som hävstång, sedan i riksdagsvalet få runt eller tom. kanske över 15% oroar makten och dess hantlangare.
Detta visades tydligt i gårdagens "P1 Debatt".
Ett program där debatt förekom endast några få minuter.
Hade programledningen verkligen haft planer på en rejäl debatt, då hade de givetvis bjudit in fler Sverigedemokrater och inte bara en enda.
Sveriges Radio vågade inte/fick inte helt enkelt...

 
Ingen bild

mullis

3 februari 2014 08:30

förr var jag en trogen lyssnare till p1, men det är många år sen nu, det är väl bara dom mest extrema vänsternissar/or som lyssnar på eländet, samma med svt, ser något sport ibland det räcker. sen har vi ju den stora katastrofen tv4, helt i klass med kvällsslasket.

 
Ingen bild

Åke

3 februari 2014 08:43

Alice Teodorescu tillhör en av mina favoriter, som trots allt har lite äkta skinn på näsan och kan hålla sig lugn och saklig, tillsammans med Marika Formgren.Tänk om dessa två damer skulle ingå i SD-kvinnorna? Men det är väl inte troligt, men man får ändå glädjas åt att dessa damer ändå indirekt "hjälper" SD genom sina sunda åsikter kan jag tycka iallafall :)

 
Ingen bild

Adam

3 februari 2014 08:52

Vill bara ge dig Thoralf en tankeställare samt en fråga från ett tidigare inlägg angående taxichaufförer där du visade två bilder på en man med och utan skägg. Du skriver också att du åkt med "en al-Qaida" liknande chaufför ovanför och väljer att publicera dessa två bilder på frågan "hur ser en al-Qaida liknande chaufför ut?".

Nu tycker du att Alice svarar "väldigt bra" när
Hon skriver att om man betraktar någon utifrån Är det rasism. Vilket du tycks hålla med om i och med att du tycker det är väldigt bra.

Var det inte exakt det du gjorde angående "al-Qaida liknande" taxichaufförer? Du bedömde någon efter hur personen såg ut, eller har jag misstolkat allting?

Med vänlig hälsning

 
Ingen bild

Thoralf A

3 februari 2014 09:44

Adam

Du borde förstå de skillnader som jag syftar på.

I fallet med Alice T diskuterades ämnet rasism under temat "Hur mycket rasism tål Sverige" dessutom gjordes det i public service och uttalandet kom från programledaren.

När jag skriver om taxichauffören gör jag det ur det pespektivet att det är ett serviceyrke där de yttre attributen är avgörande för kundernas förtroende. Jag ställde frågan hur gamla Gerda uppfattar en taxichaufför som använder sig av typiska al-qaida (islamist) attribut både när det gäller hår, skägg och klädsel.

Observera att jag skriver inte att det är en islamist eller al-qaida anhängare utan att en person med dessa attribut troligen skrämmer många idag. Jag tror inte jag är ensam om att avstå taxichaufförer iklädda dessa attribut.

 
Ingen bild

Ludvig

3 februari 2014 09:52

Jag trodde i min enfald att SD skulle behandlas respektfullt när dom kom in i riksdagen, men det har inte blivit så.De andra partierna sitter forfarande i sandlådan. Fast när man träffar vanliga människor så har deras bild av SD ändrats betydligt. Dom man aldrig kunde tänka sig ha sympatier har det nu. Det kanske man kan tacka sådana som Alexandra Pascalidous för.

 
Ingen bild

Niklas R

3 februari 2014 09:56

@Sven Dacke

Angående Franks kommentar så kan vi ju alltid trösta oss med att SD väljarna kan åtminstone svenska.
Vilket inte Frank kan skryta med om sina väljare.

 
Ingen bild

kung_och_fosterland

3 februari 2014 10:35

Apropå Alexandra Pascalidous påhopp på Alice Teodorescu.

”Du står här och du är väldigt vacker, du är väldigt välklädd, du är akademiker, du är jurist, du är vit, du är kristen, du är europe”

Vad är Alexandra Pascalidou om inte en väldigt vacker t.o.m vald till Sveriges sexigaste, välklädd, vit, programledare både i Sverige och Grekland tillika författarinna och kolumnist. Boendes på en fin adress i Stockholm.

Bibliografi
Bortom mammas gata 2001
Korsvägar- röster om förortskultur 2002
Frontkick 2003
Taxi 2008
Min stora feta grekiska kokbok Bonnier Fakta 2010

Priser och utmärkelser
Framröstad som Sveriges sexigaste kvinna av tidningen Café 1996
Immigrantinstitutets förtjänstpris 1998
Integrationsstipendium 2000
The Swedish PEN-club prize 2001
Kommunalarbetsförbundets Kulturpris 2002
Statstjänstemannaförbundets Arbetslivspris 2002
En av de tio vinnarna av "Blatte Deluxe" priset 2006, Alexandra Pascalidou vann litteraturpriset.
Bernspriset 2002
Wiki

Kommer ihåg en intervju för många år sedan med AP där hon fick frågan om hon själv känt sig diskriminerad i Sverige. Nej, det hade hon aldrig gjort.

Hur kommer det sig att alla länder som vänstern anklagar för rasism, strukturell rasism, misogyni, främlingsfientlighet, diskriminering, afro-, zigano- och islamofobi är de länder som svarta, zigenare och muslimer flyr Till! Om de har råd. Inte som det borde vara Ifrån! Dessa länder styrs ju av den oförbätterligt ondskefulle vite mannen om man får tro vänstern! De "flyktingar" som vill utsätta sig för detta helvete korsar öknar, klättrar över berg och bevakade taggtrådsstängsel, sänker sina båtar för att hamna i sjönöd om kustbevakningen upptäcker dem, allt för att undvika bogsering tillbaka. Ett cyniskt utnyttjande av räddningsplikten till sjöss. De riskerar livet i enormt överlastade flytande likkistor, för smugglarnas snöda vinning skull.

Det finns 56 muslimska länder att välja på så varför väljer muslimer Sverige? Landet som är längst bort både geografiskt, kulturellt och religiöst.

 
Ingen bild

Magentan

3 februari 2014 10:41


Sven Dacke skriver: "Hur var det med den stora mediasatsningen, eller sitter Jimmie nöjd."

SVT, TV2, TV3, TV4, P1, P3 och P4 är exempel på TV- och radiokanaler som dygnet runt SPYR UT sina trakasserier, falska reportage och sin lögnpropaganda mot SD. Sju så kallade public servicekanaler i TV och radion, och det är just dessa sju kanaler som svenska folket tittar på och lyssnar till varje dag.

Dessutom finns det 170 (etthundrasjuttio) st betalda dagstidningar i Sverige (inklusive de stora rikstäckande tidningarna (som DN, SvD, Aftonbladet, Expressen) plus ytterligare ett MYCKET STORT ANTAL gratistidningar på våra större och mindre orter landet runt. SAMTLIGA dessa (jag skulle bli mycket förvånad om det finns ett enda undantag) har på sin agenda att regelbundet peta in något negativt om SD. Den största gratistidningen, METRO, har i stort sett DAGLIGEN minst en skitartikel om SD.

OCH ÖVER ALLTIHOPA LYSER TT (Tidningarnas Telegrambyrå) med sitt gigantiska SD-hatande.

Jag har mycket svårt att se hur en liten men enormt kostsam SD-satsning ska ha minsta chans att över huvud taget synas i detta gigantiska propagandamaskineri, som täcker hela landets befolkning och effektivt pumpar in sin falska anti-SD-propaganda i människornas hjärnor.

Det finns bara ETT sätt att nå dessa väl indoktrinerade hjärnor, och det är genom

DIREKTUTSKICK TILL HUSHÅLLEN.

Folk blir nyfikna och läser. Och de allra flesta nickar igenkännande eftersom det står exakt samma sak i utskicket, som de själva har funderat på, men ALDRIG sett eller hört i PK-TV, PK-radio och PK-tidningarna.

Detta är enda sättet att nå alla hjärntvättade människor som inte läser de sajter på nätet som sanningsenligt skildrar dagens verklighet i Sverige och Europa.

 
Ingen bild

Hacke

3 februari 2014 10:47

Paniken i Stasiradion har blommat ut i full styrka. För inte alltför länge sedan var P1 ett fullt tänkbart alternativ som sällskap i det dagliga livet. Idag är propagandan och hjärntvätten fullständigt dominerande från morgon till kväll och är förhoppningsvis numera bara ett tillhåll för de mest hängivna politrukerna.
Statsradion bevisar närmast övertydligt medias smutsiga funktion i en renodlad demokratur.

 
Ingen bild

matspp

3 februari 2014 10:53

@Sven Dacke
Undrar vad Frank säjer om detta:
Försvarsminister Karin Enström är gift med överstelöjtnant Anders Enström som är amfibieofficer och jobbar i Högkvarteret. Hennes bror Henrik Landerholm är Sveriges Lettlandsambassadör och överstelöjtnant i reserven (Försvarsutskottets ordförande 1998-2002). Henrik är gift med gruppledaren för moderaterna i Strängnäs, Ann Landerholm. Förutom bror till försvarsminister Karin Enström är han också bror till Louise Landerholm Bill. Louise kombinerar kommunpolitik i Uppsala med jobbet som avdelningschef på teknisk förvaltning i Stockholms stad. Henrik är således svåger till vice ordföranden i riksdagens konstitutionsutskott Per Bill. Och Karin är alltså svägerska till barnvagnsfyllot Per Bill.
Är det inte Jäv? Eller för Jäv....? Han får väl råd fråga Waberi som grädde på moset eller kaffe på kebabben.

 
Ingen bild

Sven Dacke

3 februari 2014 11:29

"Magentan"

Håller helt med men om vi inte ser "röken" av varken mediasatsning eller direkutskick, förutom i extremt liten lokal satsning, måste vi väl kanske konstatera att Jimmi sitter nöjd! Eller är det någon som har annan förklaring.

Men för min och mina närmaste är valet klart i alla fall och den utlagda kursen ligger fast trots både minor och sjunkbombanfall.

Men för h.... stäng av twitter i varje fall inom partitoppen

 
Ingen bild

Stig Yngve

3 februari 2014 11:46

Som många andra Sverigevänner har jag i princip slutat att lyssna på SR. TV tittandet på SVT och TV4 inskränker sej till i huvudsak sportssändningar. Ett undantag var programmet "Hur mycket rasism tål Sverige", som jag lyssnade i repris på webben. Jag har lika gärna kunnat låtit bli att lyssna. Programledare var precis lika SD fientlig som väntat. De som var inbjuden som "gäster" kunde man räkna ut på förhand. Mona S, Fredrik F, MP-Kaplan, Jan T från AB, Özz N. Som lite "motvikt" hade man bjudit in Alice T och Paula B från SD, men deras argument blev hela tiden avbrutna av Alexandra P i motsats till SD-hatarna. Liknande program som dessa är ju tyvärr en förutsättning för dessa SD-hatare. Det är ju i princip deras levebröd - att prata skit om SD. När kommer det ett program på våra Stasi-kanaler som t.ex heter; "Hur mycket skitsnack tål Sverige"?

 
Ingen bild

Sven Dacke

3 februari 2014 14:07

En fråga ut cyberrymden.

Varför "Twittrar" politiker över huvud taget.

Trodde det var något som bara meningslösa så kallade journalister + Kalle Billt höll på med.

Jag har i varje fall aldrig sett något bra som har kommit ut av Twitter, enbart negativt skräp

Är det inte dags att SD ledningen går före och avslutar alla konton

 
Lennart Johansson

Lennart Johansson

3 februari 2014 14:08

DIREKTUTSKICK TILL HUSHÅLLEN ÄR ABSOLUT

DET BÄSTA SÄTTET ATT NÅ UT MED SDs BUDSKAP.

Det är oslagbart det bästa tipset, Thoralf!

http://Lennart J

 
Ingen bild

Stefan A

3 februari 2014 16:21

Alexandra P verkar vara någon slags vandringspokal i stockholmsmedia, kan inte vara för att hon är en bra programledare, för där är hon rent ut sagt urusel, möjligen kan hon få leda ring P1 någon gång ibland, nepotismen och "rätt åsikt" frodas förstås i dessa kretsar, SVT och SR borde stå över detta, eller SKALL stå över är ett rättare uttryck.Föreningen Utgivarna har tydligen träffat SÄPO, det är som om räven skulle begära skydd från kycklingen, det är ist. allmänheten som borde skyddas från medlemmarna i föreningen utgivarna...

 
Ingen bild

Skule

3 februari 2014 16:29

Frågeställningen "hur mycket rasism tål Sverige" skulle väl på något vis vara en motpol till frågan som SVT ställde "hur mycket invandring tål Sverige". Det hade varit OK om det hade varit en seriös frågeställning-helt uppenbart var det inte det. Jag skulle ju svara "så lite rasism som möjligt-självklart" - och gå vidare till väsentligare frågor- som att vi inte behöver skapa onödig rasism genom att splittra samhället...
Har inte lyssnat på programmet mer än väldigt kort, men mitt intryck är att hela "debatten" och frågeställningen bara handlade om Pascalidous behov av att få "markera" emot dom som inte tycker som hon.

 
Ingen bild

MN

3 februari 2014 16:32

Hur mycket rasism tål Sverige är ett motsvar mot Mats Knutssons hur mycket invandring tål Sverige på SVT AGENDA Partidebatt

Alexandra Pascolidou som är "antirasist" spry här ut hat mot vita män


https://twitter.com/pascalidou/statuses/430226435505414144

Vita män från majoritetsbefolkningen som aldrig drabbats av rasism och sexism och envisas med att avfärda och förneka deras existens. De vet

 
Ingen bild

Ronny

3 februari 2014 16:58

Kommer mycket väl ihåg hur den politiska borgerligheten på 60-, 70-, 80- talen ondgjorde sig för den mycket vänsterstyrda median. Jag ser , att det är mycket värre nu. Expressen är nästan helt uteslutande styrd av vänstern på sina kultursidor, t.o.m sportkommentatorn Mats Olsson skriver artiklar där han även får in sitt SD hat. Ser mer och mer att den svenska mediakulturen, får stor uppmärksamhet i utlandet för sin förföljelse och uppvigling av oliktänkande. Svensk media går inte folkets väg, den finns bara för att pådyvla folket sina egna och arbetsgivarens åsikter.

 
Ingen bild

Anki

3 februari 2014 17:14

@Thoralf

Se till att samla upp allt sådant här som t.ex om broderskapsrörelsen!
Se till att göra faktapamfletter av utvalt material som ni skickar ut till Svenskarna med uppmaning om att kolla upp detta själva, DETTA ÄR FAKTA.
SAMHÄLLSINFORMATION FRÅN SVERIGEDEMOKRATERNA -Som folk kan kolla upp själva -Att det stämmer.
Då ser de vem som ljuger!

 
Ingen bild

xmaverickx

3 februari 2014 17:16

Pascalidou tillhör väl dem som SÄGER att alla är lika mycket värda, ändå skäms hon så mycket av att vara rumänska att hon kallar sig för grekiska.

 
MetalHeadViking

MetalHeadViking

3 februari 2014 17:25

SD vågade inte i Landsdagarna att kräva skrotandet av Public Service.

I nästa Landsdagarna, bör fler SD medlemar ställa sig bakom förslaget, och fortsätta trycka på, tills partiledningen ger med sig, och går med på att helt skrota Public Service-systemet.

Ska media bedriva propaganda, så ska de få göra det med sina egna pengar.

http://detopaverkadesinnet.blogspot.com

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

3 februari 2014 17:31

Psst Alfsson, har du sett att snygga Maggan från HSB Oxhagen blivit presschef på hovet.
Kalmar på topp som vanligt ( OBS ej kommunalpolitiskt, där styr Öland...)

 
Ingen bild

Hacke

3 februari 2014 17:36

MetalHeadViking...

Håller helt med dig. Public service i nuvarande form är helt oförenlig med demokratin. För att undvika framtida missbruk bör public service begränsas till att enbart svara för viktig samhällsinformation. Övrigt radio- och tv-utbud bör regleras på ett sådant sätt att det garanterar verklig mångfald inom nyhets- och samhällsbevakning.

 
Ingen bild

Magendan

3 februari 2014 17:53


Liksom "mullis", 08:30 ovan, samt "Stig Yngve", 11:46 ovan, har även jag varit en trogen P1-lyssnare under lång tid, minst 30-40 år. Det senaste decenniet har mitt P1-lyssnande dock krympt successivt, och nu är det endast något enstaka program per vecka som gäller för min del (t ex Naturmorgon på lördagarna). Jag orkar inte ens höra/se på de vinklade Nyheterna i Radio/TV längre. Dagstidningarna slutade jag köpa och prenumerera på redan för 15-20 år sedan. Det räcker fullkomligt med det man läser på löpet och på förstasidorna i kassakön.

Har man väl fått upp ögonen för falskpropagandan i medierna så blir det direkt OTREVLIGT att använda dem. Just detta att få folk att öppna ögonen för den fula och falska propaganda som medierna bedriver in absurdum mot SD är faktiskt inte särskilt svårt längre. De flesta människorna i Sverige är redan ganska trötta på alla flykting-snyft-historier liksom på flyktingar-som-lyckats-historier, typ "Från Flykting Till Artist" som jag såg på någon första-sida inför lördagens Melodifestival. Det behövs bara ett par puffar med verklighetsinformation till hushållen för att väcka gemene man. Visserligen sover större delen av befolkningen, men de sover inte särskilt djupt längre. Propagandan har börjat bli FÖR tjatig och gå FÖR långt.

Ett par verklighetspuffar i brevlådorna från SD är emellertid nödvändigt! Om inte SD ska låta sig akterseglas av Piratpartiet även i detta EU-val, så är det dessutom bråttom. För SD-ledningen kan väl fortfarande inte vara så naiva att de räknar med något annat utrymme i medierna än förtalspropaganda? SD får ju inte ens medverka i SVT:s stora slutdebatt med partiledarna. Där ersätts SD av Piratpartiet, vars politiska program ligger någonstans mitt emellan V och MP, alltså så långt bort från SD man kan tänka sig. Men med största säkerhet kommer tyvärr en och annan oinformerad väljare att få för sig att SD inte ens finns med i EU-valet, utan har blivit ersatt av Piratpartiet.

"Ankis" förslag ovan om faktainformation är bra!

 
Ingen bild

Hans P

3 februari 2014 18:45

Är det något SD ska sälja ut så är det SVT/SR.
Idag beter sig SVT/SR som privata medier där dom själv får bestämma över sitt eget. Då tycker jag att SD ska låta dom sköta sitt eget, med eget kapial.

Eller hur Thoralf?

 
Ingen bild

K K K (Kort Koncist Kärnfullt)

3 februari 2014 19:11


Den som har makten över SVT har makten över Sverige.

 
Ingen bild

sunnyman6

3 februari 2014 21:18

Om alla EU-kritiker är "rasister" är tex. Harvardprofessorn Niall Ferguson "rasist". I en intervju i NEO säger han:
"...Först har vi något dysfunktionellt i form av EU, sedan har vi något ännu mer dysfunktionellt i form av valutaunionen. Det är en katastrof i sig. Man kan inte vara lite gravid. Antingen är man en federal stat, eller så är man inte det. Bara det att ha en valutaunion utan en federal skattepolitik är omöjligt..."

-- Dessutom anser han att Sveriges integrationspolitik är ett katastrofalt misslyckande som kan komma att få mycket allvarliga konsekvenser.

 
Ingen bild

kritisk

3 februari 2014 21:55

sunnyman6:
Att integrationspolitiken i Sverige har misslyckats är vi nog många att hålla med om, men den lustiga känslan som infinner sig är att en del verkar bli förbannade på invandrarna för det. Det är väl knappast dom som har suttit och utformat åtgärder och beslut som tagits.
Gå till rätt källa med klagomålen och ilskan, nämligen de styrande......

 
Ingen bild

Argus

4 februari 2014 13:38

Håller med dig om dina bekymmer över "opartiskheten" i "public service".

Mina nordliga vänner tipsade mig om denna artikel på Radio Norrbotten där SD vill ta bort en diskriminerande lagstiftning; http://t.sr.se/MVhfR6 "– Att staten i lagen reserverar en viss näringsgren med åtföljande privilegier för vissa medlemmar av en viss etnisk grupp och exkluderar alla andra medborgare strider mot de rättsprinciper, som råder i övriga delar av samhället, säger Mattias Karlsson, Sverigedemokraternas minoritetspolitiska talesperson och riksdagsledamot." Naturligtvis får han [ni] skit för det av MSM som annars gapar sig hesa över upplevda diskrimineringar.

Här tror jag att SD fick några röster till då mina nordliga vänner varit bekymrade över tidigare uttalanden från representanter för SD som lett tankarna åt motsatt håll. Mina nordliga [svenska] vänner har ibland uttryckt en utsatthet som kan liknas den hos svenska ungdomar i ett invandrardominerat område.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13
14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
<<< Februari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards