thoralf

Alla inlägg under januari 2014

Av Thoralf Alfsson - 19 januari 2014 22:50

Jag trodde knappt det var sant när jag lyssnade på SD Ekot:s nyheter på väg hem från Karlskrona där jag pratat om min tid i riksdagen och mitt bloggande vid ett medlemsmöte. Att Säpo lämnat in en anmälan om diskreminering av Kent Ekeroth på krogen Nosh and Chow. Vad är det för namn egentligen?


Den anmälan är minst sagt blytung och borde täppa till käften på Thomas Mattsson och hans anhang till journalister på Expressen! Läs K-G Bergströms artikel.


Visst var de förvånade att det var Nyheter24 som hade den mest nyanserade artikel innan anmälan från Säpo blev känd. Frågan är om de hade information från krogen eller förstod att Expressen ännu en gång var ute på hal is.


Det är faktiskt lite kul att läsa hur sd-hatarna sprattlar i sitt eget hyckleri när det försöker trassla sig ur sina egna fördomar och lögner. Läs artikel av trögtänkte Oisin Cantwell.


Imorgon kommer sannolikt denna affär att tystas ner mer eller mindre helt och hållet i media. Sveriges mest ”kunniga” journalister vill ju inte stå vid skampålen offentligt.


TT:s artikel om Säpo:s anmälan är fullständigt undermålig och läsaren har nog svårt att förstå vad TT menar med sin text med tanke på rubriken. Här visar TT verkligen sin agenda! Minst sagt bedrövligt av TT.


Läs Kent Ekeroths eget blogginlägg om besöket på Nosh and Chow.


Av Thoralf Alfsson - 18 januari 2014 12:34

Den 1:e september tillträde Alice Bah Kuhnke som ny generaldirektör för Ungdomsstyrelsen. Min förhoppning var då att det skulle innebära en förändring av Ungdomsstyrelsens mobbning av SDU men så blev inte fallet.

 

Gårdagens beslut att inte ge bidrag till SDU är ett allvarligt angrepp på demokratins trovärdighet och förutsättningar i vårt land.


 


Den proteststorm som kom på sociala medier betraktar ledarsidan på Barometern som martyrskap! En minst sagt bisarr kommentar från en ledarredaktion men samtidigt är det en bekräftelse på den falskhet och det politiskt korrekta landskap som infekterat vårt land och tidningsredaktionerna. På nyhetsplats i Barometern platsar dock inte TT:s artiklar vare sig på webbsidan eller i den tryckta upplagan. Det är ännu ett bevis på hur man undanhåller nyheter för sina läsare.


Alice Bah Kuhnke var tidigare anställd på ÅF, Sveriges största teknikkonsultföretag. Det är samma företag som jag fortfarande är anställd vid även om jag just nu är tjänstledig och bara hoppar in tillfälligt. På vilka meriter hon blev anställd av ÅF var det många som undrade över. Som Miljö o Hållbarhetschef på ÅF gjorde hon dock inga avtryck ute i verksamheten. Det var nog mest ”plakatpolitik” det handlade om.


När det gäller Ungdomsstyrelsen så är givetvis Insynsrådets sammansättning väldigt intressant. Så här beskrivs Insynsrådet och dess ledamöter på Ungdomsstyrelsens webbsida.


I stället för en styrelse har Ungdomsstyrelsen ett insynsråd som har utsetts av regeringen. Rådet har insyn i verksamheten men fattar inga beslut. Ungdomsstyrelsens generaldirektör är ordförande för Ungdomsstyrelsens insynsråd.”


Nej, inga formella besut tas, som protokollförs men ledamöterna framför givetvis sina åsikter.

 

 


Vid en första betraktelse så kan det se ut som en neutral grupp med bara två politiker en från Alliansen och en från de rödgröna. Men vid en närmare kontroll blir det en rejäl slagsida åt vänster. Jag har gjort en kort ”spaning” på nätet med hjälp av Google och hittat lite smått och gott som jag presenterar nedan. Dessutom är jag övertygad om att mina läsare/fotsoldater (ironi för den som inte förstår) kan fylla på med mer information.


Jag börjar med vänsterpartiets Rossana Dinamarca.


 


Vilken uppfattning vänsterpartiet har om Sverigedemokraterna är nog för de flesta självklart och det deklarerade Rossana Dinanarca också helt klart i direktsänd TV där hon sa följande.


"Det Lars Ohly menar med är att vi ska se till så Sverigdemokraterna åker ut ur riksdagen och det kommer jag arbeta varje dag för"


Se inslaget här, vid ca 9:20 börjar det meningsutbyte som föranledde ovanstående kommentar från Rossana Dinamarca.


 

Frågan som måste ställas är om Rossana Dinamarca arbetar för det i Ungdomsstyrelsens insynsråd? Mitt svar är JA på den frågan. Hon gör säkerligen allt hon kan för att stoppa bidrag till SDU!


Nyligen uttryckte hon även sina åsikter när det gällde Timbuktu.


”Men en politiker som tvärtom stöder Timbuktu är Rosanna Dinamarca i Vänsterpartiet. Hon säger att Timbuktu aldrig har tänkt att misshandla några sverigedemokrater på riktigt. I en sång kan man sjunga saker som man inte menar på allvar, säger Rosanna Dinamarka:
-Det här är en låttext. Det är fiktion och metaforer man använder sig av. Det är ingen uppmaning till våld.”

 

Mer behöver inte sägas om Rossana Dinamarca!


Kristina Ljungros


 


Är förbundsordförande för RFSU och bor på Södermalm. Egentligen behöver det väl inte sägas mer för att alla skall förstå i vilken riktning de politiska sympatierna finns. Att nå den positionen utan att ha väldigt starka vänstersympatier ser jag som en fullständig omöjlighet.


Hon har dessutom skrivit negativt om SD i flera debattartiklar, bland annat om abortregler.


”Men Sverigedemokraternas abortpolitik grundar sig inte i ett verkligt intresse för att minska de oönskade graviditeterna, utan kort och gott på en sak – att kvinnor ska förlora makten över sina egna kroppar och själva besluta om att avsluta en oönskad graviditet. En argumentation som känns igen från andra högerextrema partier runt om i Europa.”

 

 

Felix König presenterar sig själv på följande sätt på social medier.


”Sedan 2010 har jag representerat Miljöpartiet i den parlamentariska kommittén, i kraft av att när jag blev utsedd var ordförande i RFSL Ungdom och att frågan om könskonträra namn var viktig att bevaka.”

 

Här har vi då en miljöpartist och före detta orförande i RFSL. Det är inte utan att man ser kopplingarna mellan ledamöterna i Insynsrådet. Felix König har även han uttryckt sig minst sagt negativt om Sverigedemokraterna på nätet.


”Så långt är det väl inte så märkligt, att Sverigedemokraterna är homofober är såklart inget nytt, oavsett Jimmie Åkessons dynga i Aftonbladet om hur de gjort upp med sitt bögknackande förflutna.”

 

”Felix König var själv med vid invigningen av Regnbågsfestivalen förra veckan. Han sa där att Sverigedemokraterna är ett rasistiskt parti.”

 

Homofober, Jimmie Åkessons dynga, bögknackande förflutna och rasistiskt parti! Hur många tror att Felix König försöker stoppa bidrag till SDU? Min uppfattning är glasklar i denna fråga! Vad tror du?


Han har redan stoppat SDU vid ett tidigare tillfälle som ordförande för RFSL.


”Vi ser, skriver König, "hur de religiösa ungdomsorganisationerna i grunden uppfyller kraven för ett medlemskap, vilket vi inte tycker att SDU gör".”

 

 

Birgitta Roos är mångfaldsstrateg på ICA-gruppen. Jag undrar vilka kvalifikationer som behövs för att anställas som månfaldsstrateg på ICA-gruppen. Mångfaldsstrateg har i mina öron en negativ klang av kvotering och tvångsregler. Birgitta Roos verkar dock vara en person som inte gör så mycket väsen av sig men någon av mina läsare kan kanske bidra med mer uppgifter.



Annelie Roswall Ljunggren, generalsekreterare Folkbildningsförbundet. Hon är med största sannolikhet socialdemokrat. Har varit anställd som socialdemokraternas budgetchef så sent som 2011 enligt Dagens opinion. När man ser vilka studieförbund som ingår kan man också räkna ut ett och annat.


    


”Ibn Rushd är ett muslimskt studieförbund som är öppet för alla.”

 

 ”Vi är ett studieförbund som arbetar med majoriteten av de muslimska föreningarna i Sverige. Vi omfamnar den mångfald i både språk och kultur som finns i Sverige idag och ser ett stort värde i att vår organisation består av densamma.”

 

Att Annelie Roswall Ljunggren skulle stödja bidrag till SDU är väl ytterst tveksamt!


 

Devin Rexved, doktorand i socialt arbete på Umeå universitet. Han jobbar uppenbarligen mycket med hedersrelaterade problem i samhället. Hans syn på SD framgår dock tydligt. I samband med det öppna brev som publicerades för en tid sedan i DN då han skrev följande på Facebook.


”Värt att begrunda hur lik Borzoo Tavakolis betoning på prestationers betydelse för människovärdet är det rasistiska SDs retorik. Skarpsinnig analys av hur rasism får luft under vingarna i ett samhällssystem som individualiserar sociala och samhälleliga problem.”

 

Av hans kommentar kan man också dra vissa politiska slutsatser. På Facebook föredrar han dock inte svenska som språk.


 


Jag tror uppriktigt sagt inte att SDU har en supporter i Devin Rexvid, snarare ännu en person som motarbetar att SDU skall få bidrag från Ungdomsstyrelsen.


Den som läser detta med öppna ögon förstår säkert att det är en väldig politisk slagsida åt vänster inom Ungdomsstyrelsen och dess Insynsråd. Att detta inneburit negativa konsekvenser för SDU råder det nog ingen tvekan om. Det är i varje fall min egen uppfattning!


Alla vet vad som prioriteras när det gäller bidrag i det svenska samhället!


 


Läs artikel och fundera sedan på om dessa föreningar har genomgått samma granskning eller om det handlar om något helt annat.


Hur många tror att det handlar om ett politiskt beslut av Ungdomsstyrelsen när man stoppar bidrag till SDU?

Av Thoralf Alfsson - 17 januari 2014 13:49

 


Detta är helt sjukt! Sverige är inte bättre än diktaturer! Jag känner en stor avsky mot Ungdomsstyrelsen!


Kort och gott. Ren mobbning!


Hur kan detta rättfärdigas av det så kallade politiskt korrekta samhället som jämnt och ständigt proklamerar "alla människors lika värde".


Jag vill nu se politiker från 7-klövern protestera emot hur Sverigedemokraternas ungdomsförbund behandlas av Ungdomsstyrelsen. Men jag och alla andra vet att dessa politiker kommer inte yttra ett enda ord i detta avseende.


Jag hoppas bara detta mycket odemokratiska beslut sporrar alla medlemmar i SDU att göra en större insatser under det kommande året. Dessutom hoppas jag att riksorganisationen stödjer SDU med resurser men även att de lokala distrikten och kommunföreningarna skall stödja SDU med pengar, marerial och resurser.


Tillsamman är vi starka och inga diktaturfasoner skall hindra oss från att göra två historiska valresultat under 2014.


Jag ger Ungdomsstyrelsen och deras politiskt korrekta nickedockor fingret!


Vem är ansvarig minister/statsråd?


http://www.svd.se/nyheter/inrikes/sdu-aterigen-utan-ungdomsbidrag_8903478.svd



Av Thoralf Alfsson - 16 januari 2014 23:19

 


Inför partiledardebatten hade Socialdemokraterna gett riksdagens utredningstjänst att räkna på hur ofta Sverigedemokraterna röstar med Alliansen i huvudvoteringarna i riksdagen. Resultatet presenterades i Dagens Nyheter och socialdemokraten Mikael Damberg grät ut i artikeln över att SD röstade oftast med Alliansen. Han menade till och med att en röst på Sverigedemokraterna var en röst på Reinfeldt.


Om nu Socialdemokraterna önskar att SD röstar med de rödgröna oftare i riksdagen så kanske Mikael Damberg skulle börja med att uppmana sina ledamöter att prata med oss sverigedemokrater som sitter i något av utskotten. Jag sitter i Skatteutskottet och jag kan säga att det är mycket sällsynt att någon från de rödgröna vill prata med mig. Det är en grundläggande förutsättning Mikael Damberg om du vill att vi skall stödja förslag från ditt parti eller de rödgröna. Telepati fungerar inget vidare!


Så länge ni inte vill prata skall ni heller inte uppträda som gnällsjuka mobbare!


De senaste veckorna kanske månaderna har vi kunnat höra och läsa att tillståndet i Europa är bättre. Situationen i Italien nämns inte längre, den ekonomiska krisen i Spanien tycks inte existera längre men frågan är om turisterna som ser alla stoppade byggen upplever samma sak. När det gäller Grekland är det tyst. Det är inte så länge sedan jag hörde finansministern Anders Borg berätta i EU-nämnden om situationen i Grekland och det system som styrde hela det grekiska samhället. Det systemet förändras inte på något år. När det gäller de nya medlemsländerna längre österut är det också väldigt tyst. För något halvår sedan spekulerades det vilt i vilket EU-land som skulle bli nästa krisland. Men som ett under har uppenbarligen alla dessa problem och kriser försvunnit, i varje fall från media och den politiska agendan. Har du funderat på varför?


Jag har svaret! EU-valet den 25 maj 2014.


Ett krisande Europa ger automatiskt röster till alla EU-kritiska partier! De EU-kritiska partierna är till mångt och mycket även de partier som kallas främlingsfientliga. Det är anledningen till att det helt plötsligt allt är på väg att bli bättre inom EU. Åtminstone fram till den 25 maj.


Är du aktieägare kan du tjäna pengar på stigande börskurser fram till den 25 maj. Sedan bör du sälja! Börsmäklarna tillhör förstås den ploitiskt korrekta skaran!


Läs artikeln i DI med rubriken "Måtte inte skuldkrisen förvrida hela EU-valet"


På ledarsidan i Dagens Industri raljerar Bo Pettersson hej vilt. Jag undrar i mitt stilla sinne vem det är som har förmågan att driva ett skenheligt dubbelspel. Det är definitivt inte Jimmie Åkesson som Bo Pettersson påstår. Enligt min mening är det Bo Pettersson som sett elefanten i rummet men låtsas att det är en synvilla i sin politiska korrekthet. Läs artikel.


Av Thoralf Alfsson - 15 januari 2014 19:01

Nigel Farage läxar upp Greklands premiärminister Antonis Samaras i EU-parlamentet.


Av Thoralf Alfsson - 15 januari 2014 16:39

Kalmar läns landsting beslutade nyligen att bli elproducent genom att köpa ett vindkraftverk. Miljöpartiets Jessica Rydell kallade beslutet för historiskt i en debattartikel i förra veckan. Idag svarar Sverigedemokraternas landstingsfullmäktigegrupp väldigt bra.

http://www.barometern.se/reagera/debatt/farligt-leka-elproducent(4108147).gm


 
 

Av Thoralf Alfsson - 14 januari 2014 23:14

Somalia är det nya skräcklandet för kristna, strax efter Nordkorea. Det slår organisationen Open Doors fast i en ny rapport. Det är första gången någonsin som ett afrikanskt land söder om Sahara placerats så högt. Och förföljelsen beskrivs som ”extrem”.


"Det är en strikt islamisk kontext som inte är tillåtande mot kristna, säger Peter Paulsson, generalsekreterare på Open Doors Sverige."


"Det händer ofta att somalier som blivit kristna hotas till livet i Sverige. I våras var det en man som blev knivskuren när de upptäckte att han blivit kristen."


"Invånarna i Syrien har blivit radikaliserade av de islamistiska rebellgrupperna. Det har gjort att många muslimer som tidigare varit moderata nu är mer fientliga mot kristna, säger Peter Paulsson på Open Doors Sverige."


Den arabiska våren än en gång, som dessutom prisades av politikerna i sjuklövern. Inte minst i Sveriges riksdag när Sverigedemokraterna höjde ett varningens finger.


Ovanstående är citat från en artikel i tidningen Dagen.


Open Doors har gjort en värdering av hur kristna förföljs i andra länder och rangordnat det i en lista. Kommunistiska Nordkorea toppar listan före en lång rad av muslimska länder. Kommunism och islamism är två ideologier som världen skulle må mycket bättre utan.

Listan talar sitt tydliga språk.


 

Av Thoralf Alfsson - 14 januari 2014 17:54

 

Vackert blir det inte! Fotomontage.


Idag har kommunstyrelsen i Mörbylånga kommun röstat ja till ett bygglov för 6 vindkraftverk på en mycket omstridd plats.


I praktiken betyder det att majoriteten i Mörbylånga kommun skiter i att ta ansvar för sitt världsarv. Ett mycket märkligt beslut som borde ge eko ända upp i regeringens och kulturdepartementets korridorer.


Enligt Ölandsbladet togs beslutet med röstsiffrorna 12-3. Sverigedemokraterna har ingen ledamot i kommunstyrelsen och har därför inte kunnat framföra partiets åsikter i detta omstridda ärende, då det inte behandlats av kommunfullmäktige där SD har två mandat.


Sverige har en till 98 procent koldioxidfri elproduktion, vilket är något av det bästa i världen. Ändå är Mörbylånga kommun villig att offra sitt ”världsarv” för dessa sex vindkraftverk.


Röstade Ja

Moderater, 4st

Centern, 3st

Folkpartiet, 1st

Kristdemokraterna, 1st

Socialdemokraterna, 2st

Vänsterpartiet, 1st


Röstade Nej

Socialdemokraterna, 2st

Miljöpartiet, 1st


Notera att Miljöpartiets ledamot röstade nej. Det är alltså Alliansen som driver igenom detta beslut i Mörbylånga kommun.


Återkommer med fler kommentarer senare under kvällen.


UPPDATERING.


Vem tusan är Peter Boström på Ölandsbladet. Jag läste hans ledare idag på väg upp till Stockholm. Peter Boström raljerar friskt över nej-sidan i sin artikel som han sedan avslutar på följande sätt.


”Vi säger det igen, Ölandsbladet tar inte ställning till vindkraft i Albrunna eller ej,”


Möjligen drabbades Peter Boström av dåligt samvete när han läste sin egen artikel och ville kompensera sin vinklade text. Hur många litar på hans ord?


Som journalist är det dock viktigt att hålla sig väl med ”toppolitikerna”, det gäller även på Öland men där ingår givetvis inte politiker från SD.


Ölandsbladet, Barometern, Östran,

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25
26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards