thoralf

Direktlänk till inlägg 23 januari 2014

BESTRAFFAD MED GRUPPVÅLDTÄKT

Av Thoralf Alfsson - 23 januari 2014 11:43

 


Hur många kommer ihåg debatten för ca två veckor sedan om gruppvåldtäkt som straffmetod. Läs artikel i Expressen. Se även inslag från indisk TV där det framgår att religion är inblandad.


Så har det hänt ännu en gång. Frågan är ju hur ofta denna straffmetod används och hur många av dessa fall som når svensk media. Enligt min uppfattning torde det röra sig om någon promille. Jag gissar att det antagligen är mer förekommande än vi kan ana och vill erkänna.


Att islam gör skillnad på män och kvinnor utifrån koranen är det nog inte många som ifrågasätter. Sharialagarna är väl den mest utstuderade diskrimineringen av människor på grund av kön som finns inom en lagtext som tillämpas av hundratals miljoner människor.


Lyssna till Wafa Sultan och vad hon anser om hur kvinnor behandlas inom Islam och Sharialagar. Kom ihåg att detta också existerar i vårt land och att det är ett allt större inslag i vårt land.


 
 
Ingen bild

SM811

23 januari 2014 13:52

Hur skall det nu gå för de som försvarar islamideologin?

 
Ingen bild

Mats (ateist)

23 januari 2014 14:19

Letar man bland 7 miljarder människor, så bör man hitta liknande fall, lite nu och då.

Åter igen måste ni lära er skilja på religion och kultur.

Luis Garavito. colombia, Katolicism = Kristet. Ska han representera er kristna ?
eller varför inte KKK

 
Ingen bild

Bertil

23 januari 2014 15:34

Att man ens kommer på tanken att utmäta dylika straff för något som knappast är att betraka som brottsligt annat än i dessa monsters hjärnor är oerhört sjukt.

Om det sedan är religöst eller kulturellt betingat eller en blandning spelar mindre roll, huvudsaken är att det upphör.



 
Ingen bild

Mats (ateist)

23 januari 2014 15:51

Bertil

Precis min åsikt. Har inget med religion att göra, detta är en produkt av enskiljda individers monstruösa idéer.

 
Ingen bild

Hacke

23 januari 2014 16:26

Mats (ateist)...

Obegripligt hur du så kategoriskt kan förneka religionen i detta sammanhang. Att det inte finns några vattentäta skott mellan religion och kultur står väl tämligen klart för envar.

Märkligt också att gammelmedia slår upp detta så stort då det går stick i stäv med deras egen "trosuppfattning". Men det är klart, det är väl bättre att sätta fokus på detta vidriga fenomen när det händer Långbortistan istället för de frektventa parallellerna kring framförallt våra flyktinganläggningar på hemmaplan.

 
Ingen bild

Lotta

23 januari 2014 16:45

@Mats (ateist)
"Letar man bland 7 miljarder människor, så bör man hitta liknande fall, lite nu och då."
Är du dum på riktigt? Har du sett föreläsningen med Wafa Sultan? Påstår du att hon ljuger?

 
Ingen bild

Mats (ateist)

23 januari 2014 17:09

Först en ledare om våldtäkt i west bengal, sedan ett klipp med wafa. dessa har inget med varandra att göra.

Wafa vet nog vad hon talar om, men extrema ytterligheter som i west bengal, finns det 1000tals av i alla religioner. KKK har förföljt negrer i kristendomens namn i decennier.

 
Ingen bild

matspp

23 januari 2014 17:58

Mats (ateist)
Att hänvisa till just KKK jämfört med en religion/kultur som tillämpas av hundratals miljoner människor blir missvisande.

 
Ingen bild

Martin

23 januari 2014 18:40

Indien är väl till 80% hinduiskt?

 
Ingen bild

Hulda mk1

23 januari 2014 19:16

Mats (ateist)...
Kultur och religion hör ihop. Tyvärr går de flesta religioner/kulturer ut på att styra kvinnors sexualitet och frihet. Detta som Thoralf skriver om är ett tragiskt bevis på detta.
Sedan har vi kvinnlig omskärelse, ett djävulskt sätt att förstöra kvinnor/flickors sexuella lust och det gör dem då "lättkontrollerade".
Vi bor i ett land där den kvinnliga frigörelsen och feminismen är en betydande del av samhället och speciellt i media och kulturen.
Tyvärr kämpar de bara om småsaker och vågar inte kämpa mot religioner och kulturer som nu dessvärre ökar stort i Sverige. Sverige behöver verkligen en riktig och modig feministisk rörelse, den saknas idag...

 
Ingen bild

Mats (ateist)

23 januari 2014 19:33

Jag håller med att det är fördjävligt med omskärelse, kvinnoförtryck m.m Men att konstant rapa islamism så fort man har chansen, när alla religioner är likadana, (ett sätt att kontrollera och skrämma människor) blir bara löjligt.
Matspp (Dumdryg)
150milijoner av 1,5miljarder är trots allt bara 10%

 
Ingen bild

Mats (ateist)

23 januari 2014 19:44

Hulda, NEJ NEJ NEJ religion och kultur sitter INTE i hop.
Det ser ut som dom gör det, men det är fel

Lovar dig, Tar du 100 kristna Amerikaner 100 kristna sydafrikaner och 100 kristna Irländare, stoppa dom i ett rum i 100 timmar,så har dom slagit ihjäl varandra. (med bibeln förmodligen)

 
Ingen bild

Leon

23 januari 2014 19:58

Det märkliga med denna vedervärdiga historia är att kopplingen till religion är svag och till islam ännu svagare. Om man nu tar sig tid att leta upp Indiska nyhetskällor så finner man att dessa inte nämner religiösa skäl till denna "bestraffning". Tvärtom betonas den "etniska" aspekten. Det anges i flera källor (Times of India, BBC news m fl) att byrådets "straff" utdömdes på grund av att kvinnan brutit mot "stammens" regler (tribal rules). Detta genom att ha ett förhållande med en man som inte tillhörde "stammen". Att anklaga såväl indiska som andra internationella källor för att förtiga en religiös koppling för att undanhålla "sanningen" i sann svensk PK-anda skulle vara närmast löjeväckande. Om nu någon här skulle komma på den tanken....

Leon d´O.....

 
Ingen bild

Assar

23 januari 2014 20:28

Hur många av er läste inslaget från Indisk TV innan ni kommenterade?

 
Ingen bild

HM Gotland

23 januari 2014 20:41

Leon - Jag "roade" mig med att läsa kommentarerna till den länkade artikeln på engelska. Det var faktiskt rätt många av de kommenterande indierna som tog upp islam men du har rätt i att det inte står med än annan religion eller bygemenskap. Det behöver ju faktiskt inte vara så att den här byn är islamsk men det är nog ändå en bra gissning. I delstaten är drygt 70% hinduer., 25% muslimer och några få procent har andra religioner som kristendom och olika småreligioner men dessa gissar jag huvudsakligen bor i mer oländiga områden än detta.

 
Ingen bild

matspp

23 januari 2014 21:14

Mats (ateist och små korkad)
"alla religioner är likadana". Nej!
Antalet KKK-medlemmar är nu max 15000 kvar.

 
Ingen bild

Thoralf A

23 januari 2014 21:42

Jag undrar hur ni läser!!

"The police in West Bengal say a young woman was tied up to a tree on Monday night on the orders of the village council before she was gang-raped as punishment for falling in love with a man from a different religion."

 
Ingen bild

Dumle

23 januari 2014 21:53

Mats(ateist)

Var ligger ditt problem? Religion anger vad som är bra och dåligt, rätt och fel m.m Vilket är fundamentet inom skilda kulturer. Att sedan komman med påståendet att alla religioner är lika, är bara så dumt att man häpnar.
Läs lite religionsvetenskap och se skillnaderna inom skrifterna och uppkomst gällande värderingar kring användningen av VÅLD, synen på alla människors lika värde eller kvinnosynen och du kommer att ändra dig i grunden. Läs historien kring profeten Muhammed och hans frosseri i våld mot oliktänkare eller kvinnosyn och återkom. Jämför sedan detta med Jesu uttalanden och handlingar och vi kan diskutera varför världen ser ut som den gör. Fortsätt inte att briljera med din okunskap.

http://sanningenommuhammed.wordpress.com

 
Ingen bild

Mats (ateist)

23 januari 2014 22:06

Alla religioner är på hittat av personer som vill kontrollera andra människor.(dvs lika i den meningen) Alla religioner är bara fantasier. Och du kallar MIG små korkad Matspp. Om ni nu skall läsa koranen bokstavligen, måste ni väl ändå läsa bibeln på samma sätt?
Och i bibeln står, att är din avkomma uppkäftig mot dig så har du rätt att slå ihjäl vederbörande ( fritt översatt)

Ps. det är så typiskt vissa troende, att behöva en 2000 år gammal bok, för att kunna skilja på rätt och fel.

 
Ingen bild

Pelle

23 januari 2014 22:06

Vad gäller KKK så är det som vanligt att det du hört kanske inte stämmer till 100%. Jag kan säga så mycket som att efter självständighetskriget behandlades sydstatarna illa. Kvinnor fick inte rösta samtidigt som svarta, ofta analfabeter, plötsligt fick rösträtt.

Utan att gå in för djup i detta så blev det kaotiskt och korruption och brottsligheten ökade dramatiskt. KKK var huvudsakligen ett svar på detta för att skydda befolkningen och ett sätt att hålla ordning. Det är inte bara så som framställs en "rasistisk" organisation som utan anledning förföljde svarta. Ofta straffades dock t.ex våldtäktsmän hårt och många som begick våldsbrott var svarta.

Jag går inte längre nu. Detta är inget försvar för KKK och jag kan för lite om det. Men läs på. Inte mycket stämmer av det vi blivit itutade genom åren. Verkligheten passar inte de som sätter agendan.

 
Ingen bild

Mats (ateist)

23 januari 2014 22:15

Dumle

citat. Läs lite religionsvetenskap. Finns ingen vetenskap över religion överhuvudtaget, Det är fantasier. Creationist i usa försöker få in intelligent design i skolan. briljera med okunskap. lol

 
Ingen bild

Dumle

23 januari 2014 23:03

Mats (ateist)

Är du allvarlig? Jag har svårt att ta dig på allvar med sådana svar. Självklart kan religioner inte bevisa några av sina ståndpunkter rent vetenskapligt. Det är därför det heter TRO. Att studera religionsvetenskap handlar om helt andra saker, där uppkomsten och påverkan av olika religioner studeras med hänsyn till t.ex deras samhällspåverkan. Ett exempel från attityd- och värderingsundersökningar i Mellanöstern. Unicef har undersökt attityder i olika länder mot kvinnovåld i hemmet och funnit att i Afghanistan anser över 90 procent att mannen har rätt att misshandla sin fru. Överlag är det oerhört hög acceptans för mäns rätt att slå sin fru i muslimska länder.
Kan du gissa orsaken? I länder där islam spelar stor roll ger Koranens (Allahs) sanktionering av kvinnovåld ett genomslag i människors värderingar. Eller varför vill en förkrossande majoritet av t.ex pakistanier och egyptier mörda de som konverterar från islam?
Leta i Koranen och du kommer att finna sambandet. Du kan alltid hitta individer eller små grupper som avviker från den kulturella normen. Det bevisar ingenting.

Att sedan plocka upp avsnitt från Gamla Testamentet där du tydligen tror att Moseböckernas blodiga lagar kan appliceras på Kristendomen visar återigen på ditt behov av bildning. Det gamla Förbundet mellan Gud och judarna visas i Moseböckerna. Om du missat det gäller det Nya förbundet mellan Kristus och de som tror på honom. Här finns inga våldsamma straff inblandade. Genom tro allena.....

Mvh

 
Ingen bild

OT

23 januari 2014 23:53

Stå upp! Nu sjunger vi alla Psalm 248

"Tryggare kan ingen vara,
Än Reinfeldts lilla skara,
DDR och migrationen göms undan i himlafästet,
kommunister har infiltrerat nästet.

Reinfeldt sina trogna vårdar,
Uti Täbys helga gårdar,
Över dem Han sig förbarmar,
Bär dem uppå fadersarmar

Vad Han tar och vad Han giver,
Samme quisling Han förbliver,
Och Hans mål är blott det ena,
Moderaternas undergång allena": Tryggare kan ingen vara: http://www.youtube.com/watch?v=8A98i0ihExc

 
Ingen bild

matspp

23 januari 2014 23:55

Mats (ateist)
"Men att konstant rapa islamism så fort man har chansen, när alla religioner är likadana, (ett sätt att kontrollera och skrämma människor) blir bara löjligt." Det stämmer ju inte! Varför ständigt måla in sej i hörnet? Är det Så dj... roligt att se färg torka?

 
Ingen bild

Leon

23 januari 2014 23:56

@ Thoralf

Visst noterades att det stod "different religion" i artikeln. Men vad i religionskillnaderna bestod i nämns inte. Men med tanke på att 70 % av innevånarna i delstaten är hinduer (se HM Gotland, 20:41) kan en lika bra "gissning" vara att bybefolkningen tillhör majoritetsreligionen. Att det dessutom i flera källor anges att huvudskälet till bestraffningen var att kvinnan ansågs ha brutit mot stamregler kan ju även tyda på att byn/klanen bekänner sig till någon annan religion (ca 5 % av delstatens befolkning gör detta). Men utan att ha fakta om fallet ska man nog vara ytterst försiktig att kategoriskt skuldbelägga någon religion.

Förövrigt är den indiska kulturen generellt sett kvinnofientlig oavsett religiös tillhörighet. Om inte annat torde de på senare tid uppmärksammade gruppvåldtäkterna, bl a på kvinnliga turiter, vara ett tydligt tecken på detta.

Leon d´O.....

 
Ingen bild

Mats (ateist)

24 januari 2014 00:08

Citat.
Är du allvarlig? Jag har svårt att ta dig på allvar med sådana svar. Självklart kan religioner inte bevisa några av sina ståndpunkter rent vetenskapligt.

Eftersom Jesus utförde mirakel (Sant?) Så skulle med din tro och logik, gud kunna upphäva tyngdlagen helt plötsligt.

Nej det kan ni inte, ni kommer aldrig att kunna det heller, Eftersom vetenskap går ut på att försöka bevisa/motbevisa teorier
Och eftersom bibeln,koranen,m.m. är SAGOR, så kan det bli omöjligt.

Hans och greta är också en saga, kanske man skall vetenskapligt kolla hur många personer den påverkat under årens lopp, och hur.

Vad hände med dom andra 1000tals religioner under åren, dom är förkastade som just sagor.
De som är fega inom kristendom, friserar bibeln konstant för att passa in i vår tids era.(Här kommer kulturen in)(gäller dom andra religionerna också) Miljontals och åter miljontals kristna tror på GT och intelligent Creation (Gud) dvs öga för öga.

Du säger att man kan kasta ut GT och inte läsa den bokstavligen, men koranen skall läsas bokstavligen, vilket hyckleri.

Usa denna Krista nation (hårt troende överlag) Avrättar folk i gudsnamn, samtidigt som man tvingar våldtagna tjejer att föda barn, pga abortlagsstiftning.

Vilken fin värdegrund.

 
Ingen bild

Magentan

24 januari 2014 00:18

Nedanstående citat är början på en mycket känd artikel:

"SVERIGES MAKTHAVARE BLUNDAR FÖR FARORNA MED ISLAM
Dagens mångkulturella svenska maktelit är totalt blind för farorna med islam och islamisering.
Man utgår från att muslimer inte vill någonting hellre än anpassa sig till ett västerländskt levnadssätt och västerländska normer, och att islam i grund och botten är samma sak som kristendom med den enda skillnaden att muslimer har ett annat namn på gud.
Därmed antar man också att man kommer att kunna tämja islam på samma sätt som sekulära krafter sedan århundraden tillbaka tämjt den europeiska kristendomen och förpassat den till den privata sfären.

ISLAM SKILJER SIG DOCK FRÅN KRISTENDOM PÅ FLERA AVGÖRANDE PUNKTER, till exempel gällande distinktionen mellan andlig och världslig makt och SYNEN PÅ VÅLDSANVÄNDNING. Islam har ingen motsvarighet till NYA TESTAMENTET och alltså inget allmänmänskligt kärleksbudskap. Dessa skillnader har också gjort att islam och den muslimska världen aktivt har avvisat upplysningen och humanismen.

Detta, tillsammans med nästan ca 1400 år av krig och motsättningar mellan islam och det kristna Europa, tror sig nu dagens makthavare kunna övervinna i en handvändning. ..."

(Mina versaler)

Ovanstående är början på Jimmie Åkessons artikel i Aftonbladet hösten 2009, med Jimme Åkessons EGNA, URSPRUNGLIGA RUBRIK. Som bekant ändrade Aftonbladet falskeligen själva Åkessons rubrik vid publiceringen och skrev istället "Muslimerna är vårt största utländska hot". Därmed lyckades AB få läsarna att fokusera endast på senare delen av artikeln, och bortse från denna viktiga inledning.

 
Ingen bild

Thoralf A

24 januari 2014 00:39

Leon o Mats (ateist)

Har jag någonstans i blogginlägget påstått att det skulle varit muslimer som utfört gruppvåldtäkten. Jag har bara skrivit att religion är inblandad.

Att ni sedan har fördomar kan inte jag hjälpa!

 
Ingen bild

Mats (ateist)

24 januari 2014 00:39

Magentan

Kan hålla med din kommentar, med förutsättning att dom flesta krista verkligen bara tror på NT, annars är det samma skit bägge två.

Tycker inte den hypotesen rimmar väl, när man tittar på hur det ser ut i världen. Öga för öga är vad jag ser.

 
Ingen bild

Mats (ateist)

24 januari 2014 00:48

Thoralf. Jag har aldrig sagt det heller.

Citerar mig själv.
Mats (ateist)

Torsdag 23 jan 17:09

Först en ledare om våldtäkt i west bengal, sedan ett klipp med wafa. dessa har inget med varandra att göra.

Jag skrev detta pga, att jag inte förstod hur du lyckades klippa ihop dessa vitt skilda artiklar. Kändes dock som en hint om att dom skulle ha med varandra att göra, så missuppfattning är ingen konstighet. Jag är emot all religion.

 
Ingen bild

Magentan

24 januari 2014 01:23

@ Mats (ateist)

De flesta av oss här förstår vad du menar, men du tycks inte förstå vad vi menar.
Som ateist är din åsikt att alla religioner är sagor, men samtidigt påstår du att alla religioner är lika.
Snarare är det så att alla religioner är OLIKA, även om det finns vissa likheter mellan vissa religioner. MEN DET ENDA SAMTLIGA ALLA DE OLIKA RELIGIONERNA HAR GEMENSAMT ÄR ATT DE ÄR "SAGOR". (Detta påstående kan förstås ingen religiös/troende människa hålla med om.)

"Sagorna" har utvecklats olika i olika delar av världen, och istället för sagor kallas de för "religioner". Ämnet Religionsvetenskap är det vetenskapliga studiet av olika religioner (sagor). Man studerar alltså religionernas (sagornas) bakgrund och utveckling. Du kan kalla det för "sagovetenskap" istället om du trivs bättre med det.

Vi kan ju inte komma ifrån att dessa olika religioner/sagor har haft en enorm och allt överskuggande betydelse för mänskligheten på vår jord, och har fortfarande. Till exempel härrör lagarna i olika länder till större delen från ländernas olika religioner.

För övrigt hänvisar jag till Jimmie Åkessons utmärkta artikel i Aftonbladet (med den felaktiga rubriken som tidningen hittade på), som jag glömde lägga in länk till i min förra kommentar. Länken kommer istället här:

http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/politik/article12049791.ab

 
Ingen bild

HM Gotland

24 januari 2014 07:11

Jag gjorde en fatal felskrivning när jag skrev "med en annan religion eller bygemenskap" när det skulle varit "mer än en annan religion eller bygemenskap". Väldigt mycket pekar på att byn var muslimsk när man läser kommentarerna efter artikeln men många berör ju faktiskt kommunisternas tidigare inflytande i området. Dessutom verkar de tassa och vara rädda kring att diskutera kring motsättningar mellan religiösa motsättningar för Indien har väl har stora problem kring det det var väl inte för inte tyskarna allierade sig med muslimska krafter under hitlertiden mot engelsmännen.

 
Ingen bild

Leon

24 januari 2014 07:35

@ Thoralf

Har inte heller påstått att du explicit utpekar "förrövarna" av denna vidrighet som tillhörande någon specifik religion. Men du ger genom ditt upplägg och hänvisningar till en tidigare "debatt" tämligen grova "hintar" om var skulden borde läggas. Och du kan inte heller förneka att många kommentatorer "svalde betet" och drog de "önskade" slutsatserna....eller hur ?

För övrigt delar jag till stora delar Mats (ateist);s åsikter om religioner generellt såsom varande kritiskt/fientligt inställd till dessa.

Leon d´O.....

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

24 januari 2014 09:36

Religioner är en realitet så länge de påverkar oss i vårt dagliga liv, troende såväl som icke troende.

Kristendomen är marginaliserad här i norden och på god väg i hela västvärlden. Det är inte så att vi behöver mer idioti.

 
Ingen bild

Mahmoud

24 januari 2014 09:44

@Mats (ateist)
Du sa "negrer".
Du är rasist!

 
Ingen bild

Dumle

24 januari 2014 10:57

Mats (ateist)

Först vill jag be om ursäkt. I mina kommentarer igår hade jag en spydig ton på vissa ställen. Var irriterad av helt andra skäl när jag satt vi datorn, vilket gick ut över dig.

1) Skillnaderna mellan Koranen och Bibeln beror på att Koranen är skriven AV Gud och Bibeln OM Gud. Detta ger en avgrundsdjup skillnad i synen på hur innehållet kan/skall tolkas. När Allah uppmanar till misshandel av kvinnan går det inte att tolka bort (om du nu inte ser också Koranen som ett tidstypiskt dokument påverkat av sin tid. Men vilka muslimska församlingar gör det?)
Det är inte hyckleri att skilja på dessa helt avgörande skillnader.

2) Jesus var en andlig ledare. Han samlade lite anhängare och gick runt och pratade om sina idéer. Han skiljde framför allt på andligt och världsligt, vilket skapade uppdelningen mellan sekulärt och religiöst. När du pekar ut USA som en kristet styrt land skjuter du helt snett, då uppdelningen mellan kyrka (religion) och stat är inskrivet i konstitutionen. I muslimska länder finns inte denna uppdelning, eftersom Muhammed var BÅDE en religiös och en andlig ledare. Islam kom att styra både privatliv och samhälle. Googla Kairodeklarationen så ser du hur svårt/omöjligt muslimska stater har att acceptera individuella rättigheter framför religiösa lagar och normer.

Om du vill studera hur sagan om Hans och Greta har påverkat mänskliga samhällen är jag mycket intresserad. Men om det på något sätt skall jämföras med Muhammeds eller Jesus inflytande över människors värderingar och handlingar faller det ganska platt. Eller har du en annan åsikt?

Mvh

 
Ingen bild

Mats (ateist)

24 januari 2014 11:38

Dumle

Tack. Även jag skall skärpa mig, för en roligare debatt

Detta med Usa, jo jag vet att dom har det inskrivet i konstitutionen. Men är det verkligen ateister som avlivar människor på Death row. Nej enligt mig är det religiösa, öga för öga tänket.

Ang. islam har du säkert helt rätt, Håller med om att det är helt förkastligt, att blanda religion och politik. Men resultatet verkar bli det samma. Moraliskt hyckleri.

Magentan. Jo jag förstår, men oavsett vad det står i böckerna, så är syftet att kontrollera folk massor. Religionen är i min mening överspelad, pga vetenskapen.

Mahmoud. Ja

Hans och Greta var mer en produkt av spydig ton. (lite barnsligt från min sida)

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

24 januari 2014 12:51

Fast oavsett vad tankar om dödsstraffet kommer ifrån så finns det i en del stater i enlighet med demokratiska beslut. Inte för att någon religös ledare eller gammal bok har "sagt" det.

Dödsstraff är dessutom betydligt vanligare i kommunistiska(ateistiska) diktaturer än i demokratier. Rättssäkerheten i samma länder behöver nog inte ens gå in på.

"Öga för öga", i Gamla Testamentet skiljer sig väldigt mycket i Nya Testamentet, tex "Vänd andra kinden till", "Förlåt dem som oss äro skyldiga" mm.

Kristendomen av idag genomsyras av Nya Testamentet och dess kärleksbudskap, även om andra åsikter finns.

Inte heller är direkt någon som har synpunkter på de andra religionerna, utan just på Islam.

 
Ingen bild

Mats (ateist)

24 januari 2014 13:20

Lite off topic.

Nemo. helt rätt.

Men om jag var troende kristen, och hade ansvar för att avliva människor, helt enligt demokratiska beslut. Så skulle det enligt mig ta emot, till gränsen till vägran. Pga Du skall icke dräpa, som måste gälla oavsett GT eller NT, detta är guds ord.

Så då borde det vara så att hela kedjan från brott till straff, är skött av icke troende av kristendomen.

Hur kan man vara så säker att, människans lag är viktigare än gudsord. Chansar man bara, eller är man bara troende när det passar.

 
Ingen bild

Mats (ateist)

24 januari 2014 17:22

Det här är vad kristendomen är reducerat till idag.

100 reasons why evolution is so stupid. (Youtube)

Religion verkar vara kanon.

comment.




Anne Maree

13 timmar sedan




+sean squires Actually it is evolutionists that are delusional and brainwashed. They were made that way due to being told lies from earliest childhood.
God is the Creator of gravity. He has the blueprint. Gravity is OBSERVABLE; evolution is not.
Were you there when these things happened? No! You have been given suppositions, assumptions, presumptions, hypotheses, conjecture and guesswork on the date of the Universe, this galaxy and this planet.
I have been given the FACTS found in the HISTORICAL ACCOUNT which states that the Universe is limitless and timeless; this galaxy and this planet were created 6 000 years ago in SIX LITERAL DAYS.
How can a LIE hold any truth? That is an oxymoron. Evolution is the false creation story given to the world by the god of this world. It is unprovable and impossible.
That is correct. Man's knowledge is SOON to pass away and be remembered no more.
What has a computer got to do with evolution??? A computer was created by an intelligent sender along with all creatures on this planet. An Intelligent Designer is responsible for DNA & RNA.
A typical foul-mouthed/profane evolutionist who can ONLY use bullying tactics to get his point across. You confirm that evolutionists have the behaviour of the god they bow to.
You an intellectual??? I doubt that very, very much!!! On what authority does an IQ prove intelligence??? Man's? I don't think so. For the record I have an above average IQ but I don't base my intelligence on man's measurements but rather God's. God gives ALL mankind the opportunity to have the Mind of God. That is the important mind NOT man's mind.

 
Ingen bild

Mats (ateist)

24 januari 2014 19:10

Lotta

Det är förmodligen riktigt allt som står där.

Ändå lite roligt att du och många här, ifråga sätter objektiviteten hos media. Och sedan relaterar till en sida som denna.

 
Ingen bild

Lotta

24 januari 2014 20:56

@Mats (ateist)
I vilket inlägg ifrågasätter jag någonting?

 
Ingen bild

Mats (ateist)

24 januari 2014 21:19

Ber om ursäkt Lotta, Du måste faktiskt vara EN (som inte har gjort det) av många som konstant dömer ut media som opartisk.

Jag gjorde general felet att dra alla över en kam. men det borde kännas igen här.

Ledsen att det drabbade dig.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25
26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards