thoralf

Direktlänk till inlägg 22 januari 2014

SUPERMILJÖBLOGGEN

Av Thoralf Alfsson - 22 januari 2014 23:10

 


Idag har jag gjort en ny bekantskap på nätet. Supermiljöbloggen, finns även på Facebook och där kan man skriva kommentarer. Ett gäng miljöpartister driver denna blogg. Uppenbarligen har skribenter gått i taket efter mitt blogginlägg med rubriken ”Klimatkortslutning”. Bara namnet på bloggen ger indikationer på att man försöker övertyga andra om sin trovärdighet men i själva verket har man problem just med trovärdigheten.


Supermiljöbloggen använder samma teknik som IRM genom att förlöjliga, förvränga och "ljuga" om det jag skriver på min blogg. Men som sagt jag är ju ganska van.


Det positiva är att nya läsare hittar till min blogg och det är ju bara bra. Det vill jag tacka dessa miljöpartister för.


Jag kan glädja Supermiljöbloggen att jag kommer fortsätta skriva om klimathysterin när tillfälle bjuds och varje gång som någon miljöpartist agerar klimatalarmist i riksdagen skall jag lyfta det på min blogg. Jag är övertygad om att det blir många tillfällen innan valen i maj och september.


Oförändrat klimat i Vasaloppsspåret under 92 år slår Sveriges Lantbruksuniversitet fast i en  nyligen publicerad artikel. Vad säger Supermiljöbloggen om SLU? Skall man göra narr även av forskaren Christer Karlsson.


Skribenterna på Supermiljöbloggen är dock utmärkta verktyg för klimatalarmisterna och deras propaganda. Lars Bern skrev nyligen ett alldeles utomordentligt blogginlägg om de krafter som styr ”klimatpengarna” som alla inom ”branschen” suktar efter. Vi pratar om ca 5 miljarder bara i Sverige.


”Efter vetenskapsbyråkratins uppslutning bakom klimatalarmismen och AGW-hypotesen, blev det nästan omöjligt för riktiga forskare att få anslag för att kunna pröva någon avvikande hypotes. De få som stack ut hakan och t.ex hävdade att solaktiviteten kunde vara en starkt klimatdrivande faktor blev snabbt utfrysta och hånade. Forskare utan särskilt imponerande meriter som lovade att forska om antropogen klimatpåverkan badade dock i skattepengar.”


Läs hela blogginlägget.

 

Precis på detta sätt agerar skribenterna på Supermiljöbloggen och inte minst alla de anhängare som kommenterar på bloggen.


Frågan är ändå om inte det är en viss förändring på gång inom media då man under de senaste veckorna släppt fram nya röster i debatten. Såg en annan artikel på SVT med rubriken ”Klimatforskare villrådiga, vart tog uppvärmningen vägen”.


Jag gissar att klimatalarmisterna börjar bli oroliga då klimatstatistiken inte följer deras förhoppningar och profetsior, utan tar sig helt andra vägar. Det oroar säkert framförallt Miljöpartiet och Centerpartiet som driver dessa frågor extra hårt. Dessutom balanserar Centerpartiet på 4-procentspärren till riksdagen.


Kommer det bli klimathysterin och miljöminister Lena Ek som till slut knäcker Centerpartiet och leder dem ut från riksdagen? Eller kommer det finnas miljöpartister som kommer stödrösta på Centerpartiet för att de skall sitta kvar.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Johnson

22 januari 2014 23:44

Hej Thoralf. Förväntansfull gick jag som prenumerant på Barometerns seminarium under temat "Demokratins utmaningar" i Kalmarsalen. Ack så besviken jag blev. Endast en föreläsare från Linneuniversiteten i Kalmar höll måttet. Och droppen var Carolina Neurath från tidskriften Neo. Hennes enda budskap var att tala illa om SD. Det är ett rasistiskt parti med grumlig bakgrund som springer omkring med järnrör på stan i Stockolm. Eftersom detta upprepas flera gånger om dagen i SvRadio och SVT så kunde hon väl haft något annat att säga om demokratins utmaningar i vår tid. Verkar desperat. Övrig information vi fick höra var ett SD inte har några välutbildade människor i ledningen, någon rättade henne och sa att det finns någon civiling. men det räknades väl inte?

 
Ingen bild

Tobbe S

23 januari 2014 00:03

Vi är på väg in i en svalare, rent av kallare, period. Det här har varit en självklarhet alltsedan de första iskärnorna från Grönland analyserades omk 1971. Enligt dem är klimatet ganska så cykliskt och efter en värmetopp vid runt 90-talet väntar en lång och sval period för klotet och klimatet. Vad som fick media att bortse från analysresultaten, då, var kanske lite brister i naturvetenskapsundervisningen på medianissarnas gymnasienivå. Det bästa de kan inrikta sig på, nu, är att ge befolkningen råd om hur de håller sig varma de närmaste 80-90 åren.

 
Lassekolja

Lassekolja

23 januari 2014 00:29

Utanför ämnet: Torsdag morgon ca kl.07:15 (enl.schema kl.07:23) debatterar Richard Jomshof och Maria Ferm(MP) om "lättnader för ensamkommande barn att få stanna i Sverige"!

http://www.status.st

 
Lassekolja

Lassekolja

23 januari 2014 00:30

Förlåt, glömde att debatten mellan Richard och MP äger rum i Svt!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Hulda mk1

23 januari 2014 07:39

Richard Jomshof-Maria Ferm 1-0.
När Maria Ferm säger "barn" då vet alla som har lite insikt, att det klingar väldigt falskt.
Vi får innerligt hoppas att hon inte tar över Ullenhags jobb i höst. Då blir det ännu värre...

 
Ingen bild

Stefan A

23 januari 2014 08:48

Ukraina(56 milj.inv)står på randen av inbördeskrig,bara 100 mil från Sverige,så det är riska att Maria Ferm mf. får sitt lystmäte på flyktingar fylld mera än nog, man verkar tro att bara Sverige tar emot några till så tar all världens elände slut, men det tar aldrig slut, behovet är omättligt, att använda barn och sjuka för att framhäva sin egen godhet och få pluspoäng i skitmedia är mycket fult, även Maria Ferm kommer en dag att tvingas "stänga gränser", senast när Sveriges lånebehov börjar stiga mot 200 miljarder år.Supermiljöbloggen har 5 underrubriker, men det räcker med en...dumheter...

 
Ingen bild

SM811

23 januari 2014 09:11

Som jag skrev i en annan tråd.
Europa kan drabbas av ”liten istid”
http://www.friatider.se/europa-kan-drabbas-av-liten-istid

 
Ingen bild

SMB

23 januari 2014 09:22

Vad har vi ljugit om? Vi har ingen gemensam politisk tillhörighet, kan tilläggas.

 
Ingen bild

Niklas R

23 januari 2014 09:34

@Stefan A

Att Sverige skulle öppna portarna för ukrainska flyktingar vid ett eventuellt inbördeskrig kan du nog glömma. De uppfyller inte vänsterns idébild av en flykting: vilket är muslim, arab, centralasiat eller svart afrikan (vita afrikaner får inte heller asyl i Sverige) och kommer från tredje världen.

Ukrainare är: vita, kristna och vanligtvis hyfsat utbildade så en snöboll har större chans i helvetet än att de skulle få hjälp av sjuklövern vid ett inbördeskrig.

 
Ingen bild

lee

23 januari 2014 09:42

Först var det Globalwarming och sen blev det Climatechange när dom inte visste vilket håll klimatet skulle gå på !

 
Ingen bild

Hacke

23 januari 2014 09:47

Rundgången på den inledande skissen kan appliceras på de flesta områden i samhället. Med media som spindeln i nätet och med sin agendajournalistik fungerande som lobbyister och i princip idéprogram- och talskrivare åt politikerna.
Extra illa naturligtvis för ett land som Sverige med den fria världens mest enkelriktade journalistkår med samma eviga v-/mp-röster oavsett den s k "oberoende" plattformen i medielandskapet.

 
Ingen bild

Thoralf A

23 januari 2014 11:23

SMB

Om man googlar era skribenter framgår det med all tydlighet att en majoritet av er har registrerade MP-bloggar.

Skillnaden mellan hur någon tolkar eller ljuger kan vara hårfin i dubbel bemärksamhet. Men har man som enda syfte att misstolka en text är inte lögnen långt borta.

 
MetalHeadViking

MetalHeadViking

23 januari 2014 12:34

IRM får pengar från LO och fackpamparna. Så Miljöbloggen lär också få pengar från liknande föreningar.

Den klimatalarmistiska Uppsala Initiativet, har cokså starka band till Christer Sturmarks Humanister. Mycket intressant koppling där, särskillt med tanke på hur progressiv och SD-fientlig Christer Sturmark är.

http://detopaverkadesinnet.blogspot.com

 
Ingen bild

Magentan

23 januari 2014 13:41

@ Johnson, som skrev: "Och droppen var Carolina Neurath från tidskriften Neo. Hennes enda budskap var att tala illa om SD. Det är ett rasistiskt parti med grumlig bakgrund som springer omkring med järnrör på stan i Stockolm. [...]Övrig information vi fick höra var ett SD inte har några välutbildade människor i ledningen."

Tack för intressant upplysning om en typiskt hatisk, falsk och lögnaktig anti-SD propaganda så här i början på valåret. Det kommer med all säkerhet att bli ännu värre framöver.

Beträffande utbildningsnivån för SD:s ledning, så ligger denna på en mycket hög nivå. De fyra toppolitikerna inom SD (även kallade "de fyras gäng" i medierna) har följande utbildningar:

JIMMIE ÅKESSON har studerat på Lunds Universitet, där han bland annat utbildade sig i statsvetenskap, förvaltningsrätt, nationalekonomi, ekonomisk historia, forskningspolitik med flera ämnen.
BJÖRN SÖDER har en civilingenjörsexamen
RICHARD JOMSHOF är utbildad gymnasielärare i samhällskunskap och psykologi
MATTIAS KARLSSON har studerat till pol.mag (politices magister) vid Lunds universitet

Så kan vi ju lägga till den i svensk slaskmedia för närvarande mest aktuella sverigedemokraten:
KENT EKEROTH, som är civilekonom

Ny Teknik, tidningen för teknik och ingenjörsvetenskap, hade kort efter 2010 års val en stor (och politisk neutral) artikel om att det i och med Sverigedemokraternas intåg i riksdagen blev en avsevärt högre nivå av välutbildade ingenjörer där, vilket sannerligen behövs i vårt högteknologiska samhälle. Bland detta välkomna tillskott på ingenjörer i riksdagen ingår som bekant även Thoralf Alfsson.

En fråga till Johnson bara: Var det verkligen Carolina Neurath som demonstrerade den låga nivån på valpropaganda? Det är väl den liberala Paulina Neuding som är chef för tidningen NEO? Kan du ha förväxlat dessa ganska snarlika namn tro?

 
Ingen bild

Thoralf A

23 januari 2014 13:56

SMB

Missade i min förra kommentar att ge exempel på en lögn. Er rubrik är ett utmärkt exempel på hur ni tolkar eller rent ut sagt ljuger. Var i texten skriver jag att det inte varit någon global uppvärmning i Kalmar? Jag sktiver ju att vi haft en uppvärmning i Kalmar men inte de senaste 25 åren vilket statistik från SMHI visar. Er rubrik är med andra ord en lögn!

 
Ingen bild

Bertil

23 januari 2014 15:47

@Magentan, helt rätt, Neuding ska det vara.

 
Ingen bild

Peter

23 januari 2014 17:38

En present till ThorAlf: en inringare till P1 förklarar att organisationer är de som hysteriskt driver på alarmerande hot om klimatet.
http://vaken.se/modules/smartsection/item.php?itemid=2584

Frågan är varför vi har klimathysteri? Jo, den internationella bankmaffian äger och styr både media samt finansierar miljöorganisationer. Bankmaffian kontrollerar även FN.
Ett observerande, varför talas det ej längre om försurade sjöar eller skogar? Om ozonhol? Och varför undviker milljöorganisationer att debattera de kondensspår som sprids efter flygplan (och som utvecklas till dis, molnslöjor)?
Finns det agendor? Finns det mörkläggning?

 
Ingen bild

Johnson

23 januari 2014 18:29

Ursäkta förväxlingen, Paulina Neuding skall det vara. Ingen skugga över Carolina Neurath, hon är en duktig ekonomijournalist i SvD. Förväxlingen får skrivas på mina upprördhet!

 
Ingen bild

OT

23 januari 2014 21:18

Thoralfs blog ligger alltid steget före media.

De andra kör bara "Hide The Decline - Climategate": http://www.youtube.com/watch?v=UnoYTotZRjE

"...Tänk tanken moln.
På vintern då det är molnfritt blir det kallt.
På sommaren då det är molnfritt blir det varmt.

Danskarna gör förutom goda smörebröd även annat!

Henrik Svensmark - Galactic Cosmic Rays causes climate change: http://www.youtube.com/watch?v=EpDDqGqN16s

Fakta är det enda som avgör om något är riktigt eller inte, punkt slut.
2012-07-07 @ 01:20:09"

 
Ingen bild

Eje Collinder

24 januari 2014 12:34

Tack för den fina ikonen. All hysteri beror ju på politisk styrning från USAs regering och FN. För 10 år sedan sade Clinton/Gore så här 1995: Tim Wirth (Under Secretary of State for Democracy and Global Affairs i Clinton/Al Gore-administrationen) uttryckte sig belysande för att fästa större avseende vid de politiska målen än den vetenskapliga bedömningen:
'We have to ride the global warming issue. Even if the theory of global warming is wrong, we will be doing the right thing in terms of economic policy and environmental policy'.
och Richard Benedick (Deputy Assistant Secretary of State for Environment....) fastslog:
'A global warming treaty must be implemented even if there is no scientific evidence to back the enhanced greenhouse effect'.
De vetenskapliga experternas slutsatser 1995 förtegs och ersattes 1996 av en åsiktsförklaring som stod i samklang med IPCC-ledningens alarmistiska övertygelse och rådande miljöpolitiska intentioner. Vetenskapen fick ge vika för tro och politik.
Detta var förberedelse till Koyoto-avtalet 1997 och IPCC måste alltid förvränga sanningen om klimatet efter USAs och FNs hårda politiska styrmedel.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25
26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se