thoralf

Direktlänk till inlägg 22 januari 2014

DEBATT POLITISKT VÅLD

Av Thoralf Alfsson - 22 januari 2014 08:46

Några klipp från gårdagens debatt i riksdagen om politiskt våld. Det framgår med all tydlighet att flera partier har problem med Avpixlat och de sanningar och uppgifter som presenteras. Jag tar personligen avstånd från alla kommentarer på Avpixlat som uppmanar till våld eller hot men jag ser inget problem med att sanningen och att offentliga uppgifter presenteras på Avpixlat.


För den som vill se hela debatten finns den här.


Anförande Richard Jomshof.Christina Höj Larsen tar plats i talarstolen och därmed också hyckleriet. Märkligt att hon glömde nämna kommunismen när hon pratar om Vänsterpartiets bakgrund. Skäms hon över den bakgrunden?Tuve Skånberg läser sedan lusen av Vänsterpartiet och Christina Höj Larsen.Richard Jomshof ger som avslutning förslag på vad som bör göras för att stävja det politiska våldet.Tuve Skånberg avslutar med en rejäl salva till Vänsterpartiet.Måste ge en rejäl eloge till Tuve Skånberg som så kraftfullt kritiserade Vänsterpartiet. Men han var dock ensam om att göra det från Alliansen. Att Socialdemokraterna eller Miljöpartiet skulle kritiserat Vänsterpartiet var väl inte precis förväntat. Tuve Skånbergs beskyllningar mot Sverigedemokraterna var dock av den vanliga typen av floskler som går tillbaka till den tid då partiet bildades. Men dessa beskyllningar håller inte längre idag. När det gäller Vänsterpartiet är det uppgifter som är högst aktuella idag.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Sven Dacke

22 januari 2014 09:21

Såg hela debatten i går

"Järnrör" går fortfarande som en följetong, men mest anmärkningsvärt är att Sveriges Justitieminister ställer sig bakom Statsministerns uttalande att Sverigedemkrater får skylla sig själva om dom blir ihjälslagna.

Sverigedemokrater är lovligt villebråd
Nästa steg är gula stjärnor med SD på jackorna, så att dom blir lätta att känna igen

För övrigt gjorde SD i Växjö så att den styrande alliansen fick tji på att stjäla pengar från underhåll av hyresbostäder och lägga på mångkulturella Araby området.
 
Ingen bild

AWSvensson

22 januari 2014 09:23

Att Avpixlat är en nagel i ögat för media som varit vana vid att få stå oemotsagda när de fört fram sin lögnaktiga agenda . Nu vet man att fakta alltid går att finna i alternativ media.
Detsamma gäller Christina Höj Larsen ,en vänsterstyrd media skulle väl aldrig påmint henne om Vänsterpartiets förflutna,eller tom nuvarande vänsterpartisters förflutna i kommunistpartier, i övrigt svamlar hon i gammal retorik som kanske går hem i den egna kretsen. Däremot så var som nämnts KD Tuve Skånberg o faktiskt även MP Maria Ferm , Richards insatts var som vanligt betryggande

 
Ingen bild

Hulda mk1

22 januari 2014 09:31

Vänsterpartiet, sprunget ur arbetarrörelsen och demokratiskt. visst... Skicka hyllningstelegram till Kommunistiska diktatorer världen runt, där finns deras historiska bakgrund.
Hylla Östtysklands regim och diktator och blunda för att landets gränsvakter dödade massor med människor som försökte fly från förtryck och diktatur. Det ingår i deras historia.
Vänsterpartiet är det av riksdagens parti som har mest våld och blod i sin historiska ryggsäck. Att ta bort ordet Kommunisterna i partinamnet hjälper inte.

Ett aktivt samarbete med grupperingar på vänsterkanten som har våld som metod verkar inte bekymra partiledningen. Var finns fördömande uttalanden mot det?
Den dagen Fidel Castro drar sitt sista andetag, då ska jag MYCKET kritiskt observera Vänsterpartiets uttalanden och artiklar. MYCKET kritiskt!

Christina Höj Larsen borde tänka först och ev. tala sedan...

 
Ingen bild

Hacke

22 januari 2014 09:37

"Hatsajt", "näthat", "feministhat" o s v.
På nysvenska klistras epitetet "hat" på all form av kritik mot politiker-, kultur- och medieetablissemang i den sista sovjetstaten.
Däremot var det ingen tvekan vem som stod för det verkliga hatet under debatten. Det kunde varken smink eller lögner hos Höj Larsen dölja.

 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

22 januari 2014 10:12

Såg hela debatten igår och Richard var som vanligt helt briljant! Håller även med om att Tuve Skånberg (KD) var riktigt bra och vass i sin kritik mot Vänsterpartiet. Christina Höj Larsen (V) pratade oftast inte om det debatten handlade om, Maria Ferm (MP) var ovanligt neutral och Morgan Johansson (S) hör man knappt vad han säger och hade hakat upp sig på att han tror allt politiskt våld kommer från högerhållet.

Sammanfattningsvis tycker jag debatten var mycket bra reklam för Sverigedemokraterna, men även för Avpixlat som nämndes i vart och vartannat inlägg från vissa debattörer!

http://karlskronabloggen.se

 
Ingen bild

Magentan

22 januari 2014 10:24

Christina Höj Larsen verkar inte vara särskilt populär på de Sverigevänliga sidorna efter gårdagens riksdagsdebatt. Eftersom man numera med teknikens hjälp inte måste lyssna på allt, föredrog jag att hoppa över alla Höj Larsens repliker i debatten.

En SD-kvinna som verkligen har tvålat till Höj Larsen ordentligt verbalt (i SVT-Debatten om hedersproblematiken våren 2012) är min stora idol bland SD-kvinnorna, Therese Borg. Jag har beskrivit detta tidigare i Thoralfs blogg, men det tål att upprepas, för det var så HÄRLIGT att se och höra Therese in action! Vilken enormt positiv överraskning - jag hade aldrig sett eller hört denna fantastiska kvinna förut. Medverkande i SVT-Debatten var även bl.a Christina Höj Larsen och Kurdo Baksi. (Kurdo Baksi kandiderar för resten för en plats på Miljöpartiets EU-parlamentslista i årets val enligt egen uppgift. Ha ha ha.)

Här kommer en repris av mitt gamla inlägg med exempel på hur Therese Borg fick dels Höj Larsen att stå alldeles tyst med fånigt gapande mun samt också fick Kurdo Baksi att förstummas och snabbt smita ut ur kulisserna utan att våga vara med i det påföljande Eftersnacket.

" ... Therese var helt outstanding i SVT-Debatten. Det var underbart att höra henne direkt klippa av det till leda uttjatade rasist-dravlet om SD, som hennes motståndare naturligtvis tog för givet att de som vanligt skulle få dominera hela debatten med.

Trots att till exempel den stackars Kurdo Baksi flera gånger drog till med sitt infantila sandlåde-uttryck "Skade-Demokraterna" misslyckades han totalt att få Therese ur fattningen. Härligt Therese!!!

Minst lika bra var Therese senare i "Eftersnack", när hon med all rätt skarpt tillrättavisade vänsterpartisten Christina Höj Larsen, efter att denna självbelåtet väntade sig att få ett erkännande från Therese för att hon "ingen gång i debatten hade sagt att Therese och SD är rasister".

Då kom Therese med årets bästa replik:
(Citat) "Menar du att du på något sätt skulle framstå som speciell för att du inte kallar oss för rasister? Varför skulle du ens komma på tanken till att börja med? Nu hamnar du på sidospåret igen. Skulle jag vara tacksam för att du inte belägger mig med en lögn???"

Så otroligt bra! PRECIS SÅ ska man bemöta alla dessa, vars enda syften är att sprida ut sina falska vrångbilder om SD. Det har blivit så självklart att man kan häva ur sig precis vad som helst om SD, medan SD:s representanter i stort sett nöjer sig med att ducka. Men det lyckas alltså inte med Therese!"

 
Ingen bild

Åke

22 januari 2014 10:36

Richard Jomshof....En av mina favoriter i talarstolen, så lugn och saklig!
Nå´n som förresten minns valnatten för snart 4 år sedan? Där yttrade sig ju Lars Ohly om att man skulle ta till "utomparlamentariska krafter"? Vad kunde han ha menat med det?? :)
Här i vår kommun t.ex så har en av V:s ledamöter Josef Stalins porträtt hängande i hallen....säger en hel del bara det, vilka kopplingar som finns inom vänsterrörelsen.

 
Ingen bild

Tony

22 januari 2014 11:22

Att Avpixlat är en rejäl nagel i ögat på den förnumstiga
femklöverns representanter förstår man ju när man hör
deras fjantiga kommentarer. Det är förstås väldigt
besvärande att det finns kanaler som förmedlar sanningen
rakt av utan gammelmedias omskrivningar och mörkande.

Kommunisten Kristina Höj Larsen är enbart pinsam med
sina floskler, när hon beskriver V som sprungit ur
arbetarrörelsen kan man inte låta bli att dra på munnen,
det finns kanske en och annan kommunist som jobbar,
men intrycket av V idag är att flertalet inte gör det,
snarare en samling ligister som förstör och trackaserar
andras möten, helt enkelt väldigt odemokratiska typer!

 
Ingen bild

Magentan

22 januari 2014 11:36

Betr Kent Ekeroth, Krogen Nosh and Chow och EU:s EKMR

I och med vårt medlemskap i EU är DISKRIMINERING PGA POLITISK ÅSKÅDNING FÖRBJUDET i Sverige oavsett att detta inte är inskrivet i vår svenska lag om diskriminering!!!

Europeiska konventionen om skydd för de mänskliga rättigheterna och de grundläggande friheterna (EKMR) har (i och med lag 1994:1219) INKORPORERATS I SVENSK RÄTT, OCH KAN AV DENNA ANLEDNING ÅBEROPAS DIREKT I SVENSKA DOMSTOLAR!!!

Detta enligt kommentatorerna "FNsDeklOmMR_Art19" och "Anna Örtenblad" under Fria Tiders artikel "Säkerhetspolisen: Kent Ekeroth talar sanning".

Örtenblad anser i sin kommentar att det är "dags att någon som tex Kent Ekeroth går vidare till Europadomstolen, så att svenska åklagare lär sig vad Lag (1994:1219) om den europeiska konventionen angående skydd för de mänskliga rättigheterna och de grundläggande friheterna innebär, och hur de ska döma enligt den europeiska konventionen."

Lag (1994:1219) om den europeiska konventionen angående skydd för de mänskliga rättigheterna och de grundläggande friheterna, Artikel 14: Förbud mot diskriminering
"Åtnjutandet av de fri- och rättigheter som anges i denna konvention skall säkerställas utan någon åtskillnad såsom på grund av kön, ras, hudfärg, språk, religion, POLITISK eller annan åskådning, nationellt eller socialt ursprung, tillhörighet till nationell minoritet, förmögenhet, börd eller ställning i övrigt."

http://www.friatider.se/sapo-ekeroth-talar-sanning

GE DIG INTE KENT!

 
Ingen bild

alf

22 januari 2014 12:12

Kent
Stäm dom på högsta möjliga belopp och låt pengarna gå till SD's valarbete.

 
Ingen bild

Morningstar

22 januari 2014 12:42

Med tanke på Juridikfronten, IRM, Slutpixlat, Expo och allt vad dom nu heter har satt i system att okynnesanmäla både sverigedemokrater och övriga nationalister för diverse trivialiteter och banaliteter, så tycker jag inte det är orimligt att dom får sig en dos av sin egen beska medicin emellanåt. Eftersom dom använder fula metoder och slag under bältet så förtjänar dom verkligen att bli anmälda då och då. Jag tycker inte bara att man mobbar SD längre. Efter senaste valet har det trappats upp till ren politisk förföljelse mot oliktänkande. Minns killen som blev misshandlad i augusti och avled ett par månader senare. Så dom har faktiskt blod på sina händer bokstavligt talat. Om någon skulle behöva läxas upp angående det där med värdegrunden, så är det vår osympatiske statsminister själv. Den människosyn han för fram i sin egen bok Det sovande folket är inte acceptabel i ett civiliserat samhälle och den mannen har mage att kalla oss och vår historia för barbarisk. Honom om någon borde verkligen Expo ta i öronen och inpränta värdegrund i.

 
Stefan K

Stefan K

22 januari 2014 13:08

Det skrivs om Christina Höj Larsens framträdande och visst utgör hon en märklig figur. Glöm då inte Morgan Johansson (S) i sammanhanget. En filur jag inte skulle vilja dela middagsbord med och varför har han så svårt att erkänna hur SSU står sida vid sida md AFA och RF i dessa "antirasistiska" manifestationer?

Centerpartisten Linander drog upp Avpixlat vid åtskilliga tillfällen. Tänk att Linander är en sådan frekvent gäst på sajten så han kan uttala sig om artiklar och kommentarer. Finns det skäl till att han besöker Avpixlat så frekvent? Han kanske vill läsa om de sanningar som gammelmedia döljer..vad vet jag?

Tuve Skånberg har ett agg mot SD, det dolde han inte. Han var dock bergfast i sin rättmätiga kritik mot Vänsterpartiet och dess kopplingar till våldsvänstern och kommunpolitiker som mordhotar. Bra Tuve och jag tror innerst inne att du delar många av SD:s åsikter i flertalet frågor, men du vågar inte annat än ett avståndstagande.

Glöm inte Maria Ferm i sammanhanget. Jag gillar inte tjejen och framför allt inte hennes naiva syn på svensk migrationspolitik. I denna debatt höll hon dock värdigheten lika högt som Jomshof och framstod som en av debattens tre segrare.

http://petterssonsblogg.se

 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

22 januari 2014 13:08

@ Magentan

Jag kommer också ihåg Therese Borg från den debatten och att Kurdo Baksi smet ut bakvägen för att slippa vara med på eftersnacket. Minns också att jag någonstans skrev något i stil med

"Therese Borg kommer aldrig mer att få några inbjudningar från SVT att vara med i denna typ av debatter - hon var helt enkelt för bra."

http://karlskronabloggen.se

 
Ingen bild

Lärare

22 januari 2014 13:36

Gillade också KD:s avhyvling av vänstern.
Där fick Christina Höj-Larsen. Men teg gjorde hon inte, nej i vanlig "översittarstil" äntrade hon talarstolen, krumbuktande likt en hal ål. Hela hennes kroppsspråk "skrek ut hat, hat". SD fick bra reklam där:)

Tänk att järnrören fortfarande existerar i deras förvrängda värld, trots att det är snart 4 år sedan händelsen. Kommer förmodligen in i historieböckerna.

Rickard Jomshof skötte sig exemplariskt som alltid, blir mer och mer imponerad av killen. SD håller alltid stilen, lugna och sakliga. Går hem hos allmänheten.

Var kan man finna klippet med Therese Borg och Höj-Larsen?

 
Ingen bild

Magentan

22 januari 2014 13:53


@ Lärare

Tyvärr finns inte detta härliga klipp kvar på nätet. SVT har plockat bort det.
:-(

 
Ingen bild

Magentan

22 januari 2014 14:00


Citerar också ett PS från kommentatorn "FNsDeklOmMR_Art19" skrev angående eventuell anmälan från Kent Ekeroth till EU-Domstolen.

"ps. notera att detta hade varit bra ganska snart eftersom det rent krasst inte enbart gäller restauranger, även press som av politiska skäl vägrar tex SD annonser etc bryter i så fall mot EU-regeln ds

Värt att notera!

 
Ingen bild

SMB

22 januari 2014 14:46

Alfsson döms ut av Supermiljöbloggen *Off topic*

http://supermiljobloggen.se/dumheter/2014/01/riksdagsledamot-sd-i-kalmar-har-vi-ingen-global-uppvarmning

 
Ingen bild

Hulda mk1

22 januari 2014 14:57

Magentan... Håller fullständigt med dig om Therese Borg. En lysande debattör! Henne vill inte jag debattera mot inför en kamera...
Vad gäller Kent Ekeroth instämmer jag också . Det gäller att slå till hårt mot motståndarna och statuera ett exempel. Finns nu denna lag så SKA DEN ANVÄNDAS!
Allt annat i Sverige ska ju EU-anpassas så det är bara att spotta i nävarna...

 
Ingen bild

Thoralf A

22 januari 2014 15:23

Precis som alla andra klimatalarmister har alla miljöpartister på Supermiljöbloggen svårt att sortera relevanta uppgifter om de inte faller inomramarna för deras verklighetsuppfattning.

 
Ingen bild

matspp

22 januari 2014 16:00

Med anledning av att anti-sd dvs kommunister och andra hakat upp sej på Järnrör så finns följande uppgift från Jan Millds blogg: gissa vilken av de här tre beskrivna incidenter som fick mest uppmärksamhet?

Järnrörsincident 1
Tidpunkt: den 30 augusti 1997
Plats: Södermalm i Stockholm
Offer: fyra unga sverigedemokrater
Förövare: ett gäng på ett 20-tal maskerade AFA-iter, beväpnade med olika slags föremål att slå med, däribland järnrör
Skador: blodsutgjutelse och bulnader, möjligen även knäckta ben – de angripna fick föras till sjukhus.

Järnrörsincident 2
Tidpunkt: Norrmalm i Stockholm
Plats: en kväll i juni 2010
Offer: inget, då järnrören aldrig kom till användning (det fanns inte ens någon avsikt att använda dem, man bara höll i rören en stund och hamnade på bild)
Förövare: tre unga sverigedemokrater
Skador: inga

Järnrörsincident 3
Tidpunkt: den 2 november 2013
Plats: Ljungsbro i Östergötland
Offer: tre personer, en 15-årig pojke, en 57-årig kvinna och en 55-årig man
Förövare: en 33-åring, försedd med järnrör
Skador: pojken och kvinnan avled, mannen blev skadad och måste föras till sjukhus.

Facit: Rätt svar är således alternativ 2.
Visserligen kom ingen till skada och det var heller inte syftet. Men de som höll i järnrören (noga räknat aluminiumrör, och av dimensioner som knappast lämpade sig för att slåss med) var kända sd:are. De ringde själva efter polisen, då de var rädda (möjligen på goda grunder) för Soran Ismails polare. Så snart polisen dök upp släppte de sina rör (förmodligen lättade).

 
Ingen bild

Lotta

22 januari 2014 17:00

Reinfeldt försitter aldrig en chans att ta upp de som går på "bidrag" dvs de som förlorat sitt jobb och har rätt till arbetslöshetsförsäkring, de sjuka som har rätt till sjukförsäkring osv. Samtidigt har samma statsminister inga som helst problem med att importera mängder av fullständigt ointegrerbara individer från utlandet som vi lär få försörja på livstid. Någon som kan få ihop den ekvationen? Där talas det inte om bidragssverige. Hörde senast på debatten häromdagen där Reinfeldt sa "Vi fick höra om alla andra som har det jobbigt, men det är alltid vi och dom. Det är alltid bara vi som är födda här som har det svårt, alla andra skall hållas borta. Man tar sig för pannan. Varje sunt tänkande nation tänker självklart i första hand på den egna befolkningen men inte i dårhuset Sverige. Där beslutar man hellre om att illegala, som inte ens har rätt att vara i landet skall ha tillgång till gratis sjuk- och tandvård samt mediciner, samtidigt som cancersjuka nekas vård. Björn Söder pratade om skammens dag men jag vill kalla det skammens land.

 
Ingen bild

Gute

22 januari 2014 17:20

Jomshof lika professionell som vanlig, här har vi en klar kandidat till en framtida minister.

Och sedan har vi motpolen Christina Höj Larsen (V), hon ska vara med och debattera om det politiska våldet, men istället går direkt till attack mot SD som har bjudit in till debatten och börjar spy galla och smutskasta SD helt hejdlöst.

Sedan sitter hon och ser helt förvånad ut när hon får mothugg och kritik från andra talare, det är sällan man ser en riksdagsledamot med ett så dåligt omdöme.

Frågan Jomshof ställde till Ask ville hon absolut inte svara på, och det kan man förstå för det Reinfeldt sa angående våldet mot SD är ju en av anledningarna till debatten, men frågan ska ställas om och om igen.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

22 januari 2014 19:43

Man tycker att vänstern själva skulle känna sej fåniga att tjata om järnrör speciellt journalister hela svenska folket är dötrötta på detta hittepådrama

 
Ingen bild

Hulda mk1

22 januari 2014 20:19

Tittar nu på Uppdrag Granskning om skottlossningar och mord i Biskopsgården, Göteborg. En kvinna intervjuades och hon kände sig inte svensk. Tacka f-n för det. Har man håret invirat i tyg, då blir man aldrig svensk...

 
Ingen bild

Mats (ateist)

22 januari 2014 21:25

Hulda. Hade hon huckle ?

 
Ingen bild

matspp

22 januari 2014 22:10

Mats (ateist)
Huckleberry Finn?

 
Ingen bild

Linus M

22 januari 2014 22:22

Thoralf, du får gärna lägga fram ett förslag till regeringen att man ska kunna ta del utav sändningarna även i mobila enheter, såvitt jag vet går det att se allting live via smartphone/platta men såfort man vill se tidigare debatter m.m så är man tvungen att se det via datorn.

Alla hat i dagsläget inte någon dator utan sköter sitt "online liv" via mobilen/plattan.

Mvh Linus SDU Kalmar/Kronoberg - SD Kalmar

 
Ingen bild

Calle

22 januari 2014 22:47

Såg på dagens 22.00 nyheter att hamburgerkedjan Max gått ut med råd? till dom anställda att inte rösta V och S. Ett ramaskri från dessa partier att arbetsgivare inte skall försöka styra sina anställda hur dom skall rösta. Men att vissa företag,organisationer,stat och kommuner samt fackföreningar varnar anställda för att rösta Sd och med de konsekvenser det medför talas det tyst om.
Här har SD ledningen chansen att agera straffsparkläggare.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25
26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se