thoralf

Direktlänk till inlägg 21 januari 2014

KLIMATKORTSLUTNING?

Av Thoralf Alfsson - 21 januari 2014 16:45

Vid förra veckans partiledardebatt slog miljöpartiets Åsa Romson på stort med klimatalarmismen. Hon säger att centrala Göteborg kan komma att översvämmas! Lyssna och förundras!


För att alla nu inte skall bli fullständigt uppskrämmda och få svårt med sömnen så lägger jag upp utvecklingen av havsnivån för Stockholm de senaste ca 250 åren. Som ni kan se har havsnivån sjunkit med närmare 100 cm. Undrar om Åsa Romson hört talas om landhöjningen? Landhöjningen har sannolikt inte varit lika stor i Göteborg som i Stockholm men den liknar säkert Stockholm.


    


Notera också att sedan lilla istiden på 1600-talet har vi haft en rejäl ökning av medeltemperaturen vilket borde påverkat vattentemperaturen i våra hav men ändå har det inte påverkat havsnivåerna. Märkligt!


Nu ser dock verkligheten helt annorlunda ut i Sverige än den som miljöpartiet och Åsa Romson försöker få oss att tro. Det finns gott om exempel på det. Hamnar har fått flyttas vid våra kuster på grund av landhöjningen.


När alla klimatalarmister får härja fritt i media och inte minst i public service är det väldigt lätt att bli påverkad. Jag brukar dock alltid försöka få saker och ting bekräftad i min närhet eller i vardagen. Därför hämtade jag in temperaturdata för Kalmar från SMHI för att konstatera hur den globala uppvärmningen sett ut i Kalmar. Där kan man se att vi haft en viss ökande temperatur under det senaste 100 åren men det som är mest intressant är att se utvecklingen under de senaste 25 åren då koldioxidnivå skall ha stigit så mycket.


Trenden i Kalmar är dock den motsatta när det gäller medeltemperaturen.


    


Som det framgår av diagrammet har vi en trend (grön linje) av sjunkande medeltemperatur i Kalmar under de senaste 25 åren. Tvärtemot vad alla experter säger. Trenden tyder på att medeltemperaturen har sjunkit med närmare 0,5 grader under dessa 25 år.


Är vi på väg mot en ny istid?


Jag har alltid hävdat att IPCC och andra klimatalarmister undervärderar solens påverkan på vårt klimat. Igår såg jag givetvis på Vetenskapens värld i SVT eftersom det just skulle handla om solen och dess påverkan på jorden. Jag rekommenderar alla som är intresserade av klimatfrågan att titta på programmet.

http://www.svtplay.se/video/1744606/del-1


 


Är vi på väg in i en tid utan solfläckar som vi hade under 1600-talet och det som kallas den Lilla istiden?

Just den frågan ställs i slutet av programmet!


Jag blir faktiskt väldigt förvånad att man på redaktionen vågar förra fram dessa tankar med risk för att drabbas av klimatalarmisternas ilska och hat.


Nu förväntar jag mig att få kommentarer från de klimatalarmister som besöker min blogg.


Nu sätter jag ingen större tilltro till vad som skrivs i Expressen men även där fanns en artikel för några dagar sedan om en "Mini istid".


Är det denna förändring på solen som inneburit att den globala uppvärmningen stått stilla i ca 15-17 år?


Är det i så fall önskvärt med en global uppvärmning (växthuseffekten p.g.a ökad koldioxid) under de närmaste 100 åren för att minska effekterna från solen?


Drabbas nu klimatalarmisterna av en klimatkortslutning? Men framförallt! Hur kommer IPCC agera om dessa teorier visar sig vara sanna?


Den som lever får se! 
ANNONS
 
Ingen bild

SolenLyser

21 januari 2014 17:16

Bra sammanfattning av fakta vi redan känner till, vi som tror mer på vetenskap än politiker.

 
Ingen bild

Gute

21 januari 2014 18:08

Vetenskapen har kunnat få fram en ungefärlig bild av hur klimatet har varierat inom Skandinavien under några 1000 år.

Det har varit väsentligt varmare och torrare under vissa perioder än vad det är nu, men även kallare och fuktigare.

Det är ändå alldeles för kort tidsperiod för att bevisa eller förneka att förbränningen av fossila bränslen skulle påverka klimatet till den nivå som en del påstår.

Angående landhöjningen så rodde vi ut till en liten ö för att jaga änder på 70-talet, idag går man ut dit i lågskor utan att bli våt om fötterna! (På samma ö finns det äldre bryggor som befinner sig mer än 1 meter över dagens havsnivå.)

 
Ingen bild

Mats (ateist)

21 januari 2014 18:32

Vet inte om ni sett denna. Svår att argumentera mot dock.

http://www.upworthy.com/one-guy-with-a-marker-just-made-the-global-warming-debate-completely-obsolete-7?g=3

 
Ingen bild

Waterbug

21 januari 2014 19:06

Jag tror att åtminstone många australiensare skulle uppskatta en liten släng av istid, ty dessa har inte haft samma tur som Kalmar de sista åren.

http://www.bom.gov.au/climate/change/#tabs=Climate-updates

 
Ingen bild

Olandstoken

21 januari 2014 19:43

Åsa Romson, ja vad ska man säga om svenskarna som röstar på et sådant flumparti som det hon tillhör ?

En bild säger mer än tusen politikers ord har Thoralf så fint visat , snacka om att miljöpartiet konstant lör i diket så fort de öppnar munnen.

 
Ingen bild

Jörgen S

21 januari 2014 20:50

Nu är jag till skillnad från Thoralf inte helt säker på att medeltemperaturen i Kalmar är bästa sättet att mäta den globala temperaturen.

 
Ingen bild

pg

21 januari 2014 21:33

Jörgen S Tisdag 21 jan 20:50

Vad är bästa sättet att mäta medeltemperaturen?
Går det att göra? Med vad och var skall mätningen utföras?
Den lilla kunskap som finns säger att ingen förändring på medeltemperaturen har förändrats på drygt 17 år!
Och då inte bara i Kalmar, utan globalt!


 
Ingen bild

Magentan

21 januari 2014 22:17

Här är en intressant artikel med titeln:
"Evidens för att istiden har börjat och att IPCC vilseleder"

Artikeln poängterar två saker. "Dels att istiden redan har börjat och dels att IPCC vilseleder allmänheten och politiker på ett smart sätt med kapade grafer. Resonemanget att istiden redan börjat är baserat på vetenskapliga data från säkra källor inom forskningen på klimatets historiska utveckling."

Artikeln visar också att koldioxidhalten började stiga redan för 8000 år sedan. Industrialismen startade för 150 år sedan.

http://newsvoice.se/2014/01/11/evidens-for-att-istiden-har-borjat-och-att-ipcc-vilseleder-allmanheten-och-politikerna/

 
Ingen bild

Jörgen S

21 januari 2014 22:26

Svar till pg, temperatur mäter man med termometer.

 
Ingen bild

Jörgen S

21 januari 2014 22:29

Till er som gillar diagram, http://www.smhi.se/polopoly_fs/1.28173!image/NASA_1880-2012.png_gen/derivatives/fullSizeImage/NASA_1880-2012.png

 
Ingen bild

Thoralf A

21 januari 2014 23:25

Jörgen S

Det diagrammet och många liknande har nog alla sett. Ingen nyhet. Det som är intressant är det som inte visas.

Tittade du på Vetenskapens värld igår?

 
Ingen bild

Maja Dacke

21 januari 2014 23:31

På Newsvoice drar Sassersson slutsatsen:

"Slutsatsen blir att jorden åter igen skapar sin egen istid som den gjort fyra gånger tidigare under de senaste 450,000 åren.

Människans påverkan på jordens globala klimat är för liten och omfattar eventuellt endast en liten del av de stora kurvtagningarna i graferna.

Om människan försöker skärma av solinstrålningen genom att tex skapa ett artificiellt dis (genom geoengineering, chemtrails) kommer endast processen som leder till en ny istid att accelereras!"

Det finns mycket mellan himmel och jord som är på G - är min slutsats.

 
Ingen bild

Thoralf A

21 januari 2014 23:55

Jörgen S

Här kan du hitta fler diagram med förklarande text.

http://www.klimatupplysningen.se/2013/03/12/solflackar-och-klimat/

 
Ingen bild

Peter

22 januari 2014 00:26

Kommunismen har gått över till kulturmarxism (som är ett mer dolt sätt att bedraga folket genom bl a media, pkism, feminism, invandring, hatlagar, o s v) och som även förflyttat sig till klimatfrågor.
Miljöpartiet är kommunister - som en vattenmelon; gröna utanpå och illröda inuti.
Genom klimatfrågor vill kommunister (som styrs av tankesmedjor och av banker på Wall st), få människor att underkasta sig ett totalitärt system. En miljöpartist vill sätta mer och flera olika skatter på individen - för att "rädda klimatet".
Skatterna gynnar bankeliten som är de som styr politikerna, EU, nationer, globala företag, media, regeringar, tankesmedjor.

Jag tror Gud har sett till att vi fått nationer och folkslag, som ett motmedel mot Babels torn. En motverkan mot slavsamhälle, diktatur och antikristligt rike. Tar vi bort nationerna, sätter skatter på folket, tar bort kontanterna - ja då kommer ett helvete på jorden.

 
Ingen bild

Blåsippan

22 januari 2014 01:48

Jag ber om ursäkt om jag inte kommenterar ämnet. Måna muslim, Reinfeldt, Ullenhag i all ära men Christina Höj Larsen (V) måste vara det värsta Sveriges Riksdag någonsin inhyst. Vem vid sina fulla sunda vätskors bruk kan sympatisera med denna vidriga människa? Ärligt talat hade jag högre förväntningar om de i Sveriges högsta demokratiska högborg medverkan.

 
Ingen bild

Så trött!

22 januari 2014 06:37

OT: jag brukar se Rapport om kvällarna. Blir så trött som igår när SJ ska spara. Vilket parti får föra fram sina åsikter? Jo MP! Fan dom är en följetong kväll efter kväll oavsett ämne. Pravda-Rapport! SD som är Sveriges 3:e parti borde väl i så fall vara med.

 
Ingen bild

Hulda mk1

22 januari 2014 07:19

Annat ämne...
Idag skriver Expressen " Wissam El Souri hetsade flickor att sexposera". Kan detta vara en liten "be om ursäkt" för Expressens uthängning av hederliga svenskar som i sunt vredesmod skrivit ned sina tankar på bla. Avpixlat?
Vi får hoppas att så är fallet, men säkert, nja...

Hörde fö. Cristina Höj Larsen i riksdagen igår. En vämjelig människa. Babblade om järnrör, men "glömde" morden med järnrör i Ljungsbro...

 
Ingen bild

VargMan

22 januari 2014 09:23

@ Jörgen S
...och före 1880? Den grafen är fullständigt irrelevant om du ska prata om global medeltemperatur sett över t.ex 5000 år (vilket i denna debatt är mer relevant). Höjningen har varit både brantare och nått väldigt mycket högre för ca 3300 år sedan..
Det är detta som troende till CO2-teorin inte tar upp..
Vad orsakade tidigare temperaturskillnader som inte finns som orsak/delorsak idag?
Att som IPCC tidigare gjort iaf, se solen som en faktor med konstant samma påverkan, borde få alla med lite kunskap att rygga tillbaka..
Jordaxelns lutning mot solen, avståndet till solen och förändringar (även små!) i hur allt detta relaterar till varandra är otroligt komplext att räkna ut hur det påverkar klimatet.
Lägg till faktorer som man knappt vet något om idag, som kosmisk strålning, vetenskapen bakom molnbildning samt så klart hur påverkas jordens inre (som är tämligen varmt) av olika förändringar av lutning, dragningskrafter mm mm mm mm..
Att i denna härva av närmast oändliga faktorer och dess relation till varandra peka ut CO2 som ensam bov är på gränsen till extremt ointelligent. Det enda CO2-teorin passar perfekt bra för är att den kan beskattas och användas som politiskt tvångsmedel.
Tänk vad bra om de som är troende till CO2-teorin la ner samma energi på verkliga natur- och miljöproblem istället..

 
Ingen bild

SM811

22 januari 2014 10:24

Europa kan drabbas av ”liten istid”
http://www.friatider.se/europa-kan-drabbas-av-liten-istid

 
Ingen bild

Patrik L

22 januari 2014 11:42

Några kommentarer…

Ja, vi har landhöjning i större delen av Sverige vilket är tur för oss. Göteborgs landhöjning är mindre än Stockholms. Grafen som Thoralf har i bloggen visar på att kurvan bryter av från trendlinjen allt mer och ligger tydligt över för de senaste 40 åren. Se citat nedan från havsmiljöinstitutet.
”Då landhöjningen i Stockholm är cirka 5 millimeter per år måste denna höjning dras bort från serien för att få den egentligen vattenståndsförändringen över tid. Vattenståndsökningen i Stockholm är 1-2 mm/år, vilket är ungefär detsamma som den globala vattenståndsökningen.”

”På Västkusten är det svårare att uppskatta den egentligen vattenståndsförändringen över tid då området utsätts för mycket högfrekventa variationer. Vindar och tidvatten påverkar vattenståndet så mycket att den långsamma förändringen nästan drunknar i bruset. Om detta brus filtreras bort kan en vattenståndshöjning på cirka 1 mm/år identifieras. Det är lika mycket som landhöjningen. Vattenståndet och landhöjningen tar alltså ut varandra på Västkusten.”

http://www.havsmiljoinstitutet.se/hav-och-samhalle/vattenstand/

Eftersom det i nuläget går ganska jämt upp på västkusten mellan landhöjning och havsnivåhöjning innebär fortsatt uppvärmning att Göteborg får problem.
”SMHI sammanfattade vattenståndsförändringen längs den svenska kusten genom att väga samman flera vattenståndsstationer. Under de senaste 100 åren har vattenståndet i medeltal stigit med omkring 1,5 mm/år, men ökat till cirka 2 mm/år sedan 1990.”

http://www.havsmiljoinstitutet.se/hav-och-samhalle/vattenstand/

Att dra globala slutsatser utifrån observation från en ort, i detta fall Kalmars, är inte relevant det måste väl alla förstå? Det är lika relevant som att säga att hela det svenska utbudet av tv-program är samma som första programmet man ser, t ex Paradise hotell eller Antikrundan.

 
Ingen bild

Thoralf A

22 januari 2014 11:49

Patrik L

Nu har jag ju inte påstått att observationer i Kalmar skulle vara relevant för den globala uppvärmningen.

Däremot tycker jag en lokal trend är intressant eftersom jag bor i Kalmar och att "alla" invånare i Kalmar sannolikt tror att temperaturen ökat i Kalmar.

Det skulle vara intressant att fråga Åsa Romson när centrala Göteborg kommer översvämmas enligt henne!

 
Ingen bild

pg

22 januari 2014 14:04

En solklar sammanfattning över dagens före detta Sverige!

http://www.bonton.se/

 
Ingen bild

Thoralf A

22 januari 2014 15:24

Precis som alla andra klimatalarmister har alla miljöpartister på Supermiljöbloggen svårt att sortera relevanta uppgifter om de inte faller inomramarna för deras verklighetsuppfattning.

 
Ingen bild

OT

22 januari 2014 21:53

Mera kärnkraft är det enda rätta.

"Pandora's Promise is a 2013 documentary film about the nuclear power debate": http://en.wikipedia.org/wiki/Pandora%27s_Promise

 
Ingen bild

Perfekt

30 januari 2014 18:37

Mats (ateist)

Den videon är är häpnadsväckande, eller snarare att inte alla som kan knyta skorna själva genomskådar tricken.

Det grundläggande tricket är att man påstår att koldioxidbegränsning på något sätt skulle kunna påverka utvecklingen nämnvärt även om IPCC har rätt. Den koldioxidberikning som går att stoppa utan regelrätta folkmord förmår inte hindra den fabulerade "utvecklingen" så den översta nedre boxen är samma sak som den nedre högra ekonomiskt. Det enda alternativet som ger en stabil ekonomi är "no action" och det kan ju vara bra att ha om en klimatkatastrof inträffar.

I nuläget finns det ju inte heller någonting som tyder på stigande temperatur, snarare tvärtom.

Sedan kan man ju göra ett liknande diagram över hur man skall hantera riskerna för en enorm meteorkollision, vilket har en sannolikhet av samma storleksordning eller högre än IPCC:s värsta scenarion.

Tycker du att det vore rimligt att avdela 50-75% av jordens samlade resurser för att hitta lösningar på det?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25
26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se