thoralf

Direktlänk till inlägg 16 januari 2014

NÅGRA REFLEKTIONER

Av Thoralf Alfsson - 16 januari 2014 23:19

 


Inför partiledardebatten hade Socialdemokraterna gett riksdagens utredningstjänst att räkna på hur ofta Sverigedemokraterna röstar med Alliansen i huvudvoteringarna i riksdagen. Resultatet presenterades i Dagens Nyheter och socialdemokraten Mikael Damberg grät ut i artikeln över att SD röstade oftast med Alliansen. Han menade till och med att en röst på Sverigedemokraterna var en röst på Reinfeldt.


Om nu Socialdemokraterna önskar att SD röstar med de rödgröna oftare i riksdagen så kanske Mikael Damberg skulle börja med att uppmana sina ledamöter att prata med oss sverigedemokrater som sitter i något av utskotten. Jag sitter i Skatteutskottet och jag kan säga att det är mycket sällsynt att någon från de rödgröna vill prata med mig. Det är en grundläggande förutsättning Mikael Damberg om du vill att vi skall stödja förslag från ditt parti eller de rödgröna. Telepati fungerar inget vidare!


Så länge ni inte vill prata skall ni heller inte uppträda som gnällsjuka mobbare!


De senaste veckorna kanske månaderna har vi kunnat höra och läsa att tillståndet i Europa är bättre. Situationen i Italien nämns inte längre, den ekonomiska krisen i Spanien tycks inte existera längre men frågan är om turisterna som ser alla stoppade byggen upplever samma sak. När det gäller Grekland är det tyst. Det är inte så länge sedan jag hörde finansministern Anders Borg berätta i EU-nämnden om situationen i Grekland och det system som styrde hela det grekiska samhället. Det systemet förändras inte på något år. När det gäller de nya medlemsländerna längre österut är det också väldigt tyst. För något halvår sedan spekulerades det vilt i vilket EU-land som skulle bli nästa krisland. Men som ett under har uppenbarligen alla dessa problem och kriser försvunnit, i varje fall från media och den politiska agendan. Har du funderat på varför?


Jag har svaret! EU-valet den 25 maj 2014.


Ett krisande Europa ger automatiskt röster till alla EU-kritiska partier! De EU-kritiska partierna är till mångt och mycket även de partier som kallas främlingsfientliga. Det är anledningen till att det helt plötsligt allt är på väg att bli bättre inom EU. Åtminstone fram till den 25 maj.


Är du aktieägare kan du tjäna pengar på stigande börskurser fram till den 25 maj. Sedan bör du sälja! Börsmäklarna tillhör förstås den ploitiskt korrekta skaran!


Läs artikeln i DI med rubriken "Måtte inte skuldkrisen förvrida hela EU-valet"


På ledarsidan i Dagens Industri raljerar Bo Pettersson hej vilt. Jag undrar i mitt stilla sinne vem det är som har förmågan att driva ett skenheligt dubbelspel. Det är definitivt inte Jimmie Åkesson som Bo Pettersson påstår. Enligt min mening är det Bo Pettersson som sett elefanten i rummet men låtsas att det är en synvilla i sin politiska korrekthet. Läs artikel.


 
 
Ingen bild

Skeggan

16 januari 2014 23:35

S förhandlar inte med rasister. Har du inte begripit det ännu?

 
Ingen bild

lennart l

16 januari 2014 23:41

Skeggan@
Kan du vara så vänlig och definiera ordet RASISTER. Vem vad är rasistiskt enligt dig. Alltså för att vara övertydlig, vilka egenskaper har SD som går under begreppet rasist, denna så uttjatade klyscha.

 
Ingen bild

Thoralf A

16 januari 2014 23:42

Skeggan

Du och Socialdemokraterna är en sorglig samling som hellre förhandlar med kommunister som vill rasera vårt land. Hellre islamister än sverigevänner.

Bara med kommunister?

 
Ingen bild

Blåsippan

16 januari 2014 23:44

Skeggan@

Vad är en rasism för något? Är det när man respekterar folkstyret?

 
Lassekolja

Lassekolja

16 januari 2014 23:46

@(S)keggan, tror Du på Tomten också? Att man är kritisk till västvärldens mest omfattande och vidlyftiga invandringspolitik har inte nödvändigtvis med rasism att göra. Så många, inkl. Dig Skeggan, har missbrukat ordet rasism till den grad att det förlorat sin innebörd. Det samma gäller "främlingsfientlig". Kom gärna med argument, då blir vuxna människor glada!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Ev "rasist" ?

17 januari 2014 00:01

Skeggan/lennart@
Alla som ens nämner "negerboll" är i dagens Sverige rasister! Har en massa Sossar på min arbetsplats som fattar "nada" angående detta och verkar vara förvirrade över begreppet "rasist"!

Dom flesta tycker faktiskt att det hela gått över styr... törs man bestålla en "svart" kaffe tex !?

 
Ingen bild

Kurtan

17 januari 2014 00:16

@Skeggan,
Rasism är det att betrakta någon som underlägsen en själv dvs en "untermench" det välkända ordet som de använde i nationalSOCIALISTERNAS Tyskland?!

Är det att betrakta vuxna människor med annan hudfärg o.dyl okapabla att ta hand om sig själva och sina barn pga att de är mindervärdiga mentalt och outvecklade?!

Är det att "skedmata" människor som tar sig till Sverige med en uppsjö av bidrag, bidrag lägenhet utbildning osv i all oändlighet på icke tillfrågade skattebetalares medel?!

Vem är egentligen rasist?!
Tips: Titta i spegeln...

Kejsaren är naken!!!


 
Ingen bild

mom-61

17 januari 2014 00:21

Skit i Skeggan! Det verkar mest vara en person som är ute efter att provocera. Personen tillför absolut inget till Thoralfs blogg. Tycker mest bara synd om den stackaren.Däremot, om man kommenterar på tex. AB kan det ju vara en god idé att dra upp detta med att det helt plötsligt blivit hunky-dory ute i Europa. Bara som en liten reminder till andra kommentatorer som kanske inte reflekterat över det, som vi övriga klarsynta SD sympatisörer har gjort. ;)

 
Ingen bild

B Johansson

17 januari 2014 00:29

Björn Söders anförande i partiledardebatten där han påtalade hur pensionärer behandlas i dagen Sverige uppmärksammades i dagen Ring P1. SD fick beröm av flera inringare. Media fick också kritik för dålig rapportering. Hoppas många äldre trots allt lyssnade till Björn. Det gav säkert många nya SD röster.

http://t.sr.se/1dbY7GC

Från 8.20 till slutet av programmet

 
Lassekolja

Lassekolja

17 januari 2014 00:35

Vad är peroblemet med att SD oftast röstar med Alliansen?
Finessen med SD är ju just att plocka det bästa från båda blocken och dessutom vara mycket kritisk till den vansinniga invandringspolitiken. Kan inte bli bättre! En mycket lyckad kombination, som får SD att växa mycket kraftigt under 2014!!!
Om PK-media gjort sitt jobb och inte varit PK hade ju inte SD behövts. Nu kan endast SD allena rädda Moder Svea från total kollaps!!!
TACK SD!!!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Magentan

17 januari 2014 02:13

Thoralf skrev: "socialdemokraten Mikael Damberg grät ut i artikeln över att SD röstade oftast med Alliansen. Han menade till och med att en röst på Sverigedemokraterna var en röst på Reinfeldt."

Många gånger har Björn Söder påpekat att sossarna själva röstar med Alliansen nästa lika ofta som sverigedemokraterna gör det. Här är t.ex ett inlägg om detta i SVT Debatt:

"Vi lät riksdagens utredningstjänst (RUT) utreda hur många gånger oppositionspartierna har röstat tillsammans med regeringen under riksmötet 2012/13. SD röstade vid 54 procent av omröstningarna tillsammans med regeringen. För Socialdemokraternas del var siffran 49 procent."

http://debatt.svt.se/2013/09/26/s-fortsatter-att-ljuga-om-hur-vi-i-sd-rostar/

 
Ingen bild

Magentan

17 januari 2014 02:29


SENSATION - V har gått förbi MP! MP har ramlat ned till plats 5 i senaste Sentio!

S - 32,6
M - 23,7
SD - 12,8
V - 8,9
MP - 7,8
FP - 4,8
C - 4,6
KD - 3,8

Kommunisterna i MP har tydligen börjat fatta var de hör hemma och flyttar alltså över till V.

http://www.exponerat.info/sentio-januari-mp-tappar-till-femte-storsta-parti/

 
OH

OH

17 januari 2014 07:06

Jag anser att V och MP skulle tydliggöra sin hemvist i politiken för oss väljare genom att skriva MPK och VPK. Det vore hederligt av dessa stollar.

http://cvig

 
Ingen bild

Rune

17 januari 2014 08:09

Bo Petterssons artikel var ju bara bludder. Inga sakfrågor tog han upp.

 
Sven Dacke

Sven Dacke

17 januari 2014 09:17

Kommer även dom att få förtur till Sverige om kriget bryter ut på allvar, eller är dom av fel folkslag

http://goo.gl/C2h2m8

 
Ingen bild

Thoralf A

17 januari 2014 09:19

OH

En god tanke som alla skulle annama på sociala medier fram till valet. Miljöpartiet kommunisterna tycker jag låter väldigt.bra ;-)

Rune
Bo Pettersson visar med andra ord hur oseriös han är!

 
Ingen bild

Stefan A

17 januari 2014 09:27

Det kan bli en lång ekonomisk vinter för Europa, eller om man så vill normaltillstånd,och det är bra,för alla dessa hastiga upp och nedgångar är förödande för varje lands ekonomi, politik är långsiktighet och det blir omöjligt att planera med kvartalsekonomi, de enda som gynnas av detta är stora kapitalägare som har info, som inga småsparare har, när det är dax att köpa o sälja.50 o 60 talet o det galna 80-talet ter sig som en dimmig dröm i fjärran, men tyvärr är det många sjuklöverpolitiker som lever kvar i den drömmen (evig tillväxt, arbetskraftsbrist, nya dyra reformer)verkligheten är att många kommuner o landsting har mycket svårt med ekonomin i dag, och ännu svårare i morron,försämringar pågår i smyg och med myrsteg än så länge, och nästa generation kommer att få det sämre än vad vi har det, det är priset för den berömda "öppenheten" och den globala ekonomin, dax att sätta Sverige och Svenskarna i första rummet nu.

 
Ingen bild

Hulda mk1

17 januari 2014 11:38

Annat ämne...
Gårdagens feministdebatt är sorglig. Att fokusera på småsaker och inte ta i hedersvåld, tvångsgifte och religiöst kvinnoförtryck, avslöjar feministerna fullständigt.
En sorglig samling politiskt korrekta naiva vänstertanter.

 
Ingen bild

elfyma+

17 januari 2014 11:44

Sossarna vill ju samverka med allianspartier för att SD inte ska få något inflytande i Riksdagen.
En röst på sossarna blir då en röst på alliansen (som leds av moderaterna)?

 
Ingen bild

Lärare

17 januari 2014 12:02

ÄNTLIGEN!!!

Nu "Sverigevänner" börjar det röra på sig. Vi har nu fått ett infoblad att dela ut, har redan spridit ca 100 st och pratat med åtminstone 20 personer, som inte visste mycket om SD:s politik tidigare. De flesta blev förvånade och många blev minst sagt skräckslagna över summorna. Nu gäller det att vi fortsätter sprida "räddningsbudskapet" över hela landet.

Har nu läst halva boken "Invandring och Mörkläggning", jag uppmanar er alla därute att köpa boken. Låna sedan ut den till de som ännu vandrar omkring, fullkomligt ovetande om vad som händer med våra skattepengar. Gör reklam för boken och tipsa även om Jan Tullbergs föredrag som ni hittar på på Exponerat!

EU-valet närmar sig med stormsteg!
Nu gäller det att vara alert och tillsammans jobba hårt för att sprida SD:s Sverigevänliga politik till alla svenska medborgare!

Nu gäller; "FULL FART FRAMÅT TILLSAMMANS"! 
Ingen bild

Granskningsnämnden

17 januari 2014 13:45


För att du ska få jobb på statstelevisionen (SVT) måste du bekänna dig till
feminismen
mångkulturalismen (täcknamn för islamifiering)
och helst ska du vara något slags HBTQ!

 
Ingen bild

Gert Äntligen Fylking

17 januari 2014 13:56


Både pojkar och flickor kan ha rosa kläder,
säger genusdemagogiken.
Om både pojkar och flickor också kan ha slöja,
talar genusdemagogiken tyst om.

 
Ingen bild

Stig-Arne

17 januari 2014 16:01

Apropå situationen i Spanien:

Har just kommit hem från en bilresa i sydvästra Spanien. Där står det dröjsvis med arbetslösa spanska män i och utanför barerna dagtid.

På gatan tigger spanjorer, inte rumäner och bulgarier. (Sen finns det fler tiggare i Sverige än i Spanien, men det är ju ett specifikt och frivilligt svenskt problem.)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Söndag 16 dec 23:25

Jag vet inte om jag skall skratta eller gråta när jag ser EON:s reklamfilmer om deras projekt Simris. Nu är jag dock ganska övertygad om att många människor tyvärr tror på dessa reklamfilmer och litar på det som sägs i filmerna. Det finns i varje fal...

Av Thoralf Alfsson - Lördag 15 dec 16:20

Jag fick igår ett mejl från en jurist med anledning av mitt blogginlägg med rubriken ”Parodi på svenskt rättsväsende”. Väldigt trevligt att även jurister läser min blogg och dessutom gör sig besväret att komma med fakta om hur praxis fung...

Av Thoralf Alfsson - Lördag 15 dec 00:02

Lyssnat en del på så kallade experter i radio och TV som kommenterat att Stefan Löfven idag bara fick 116 röster för att få bilda regering medan 200 röstade emot det och 28 avstod ifrån att rösta. Ett riktigt nederlag för Löfven. Jag förstår att han ...

Av Thoralf Alfsson - Torsdag 13 dec 20:29


        Vårt svenska rättssystem har stora brister enligt min uppfattning. I flera avseenden är det en ”produkt” av naiva vänsterintressen som inte tror på att längre straff är rätt väg att gå. Jag har verkligen väldigt svårt att för...

Av Thoralf Alfsson - Onsdag 12 dec 20:46


Den senaste veckan har vi bombarderats med domedagsprofetior angående konsekvenserna av klimatförändringarna i samband med FN:s klimattoppmöte COP24 i Katowice.   Public service har mer eller mindre dagligen försett oss med nya skrämmande förutsä...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 150 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25
26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se