thoralf

Direktlänk till inlägg 9 januari 2014

KOMMUNALA VINDKRAFTSÄGARE SLICKAR SÅREN

Av Thoralf Alfsson - 9 januari 2014 21:13

 


Det kommer fler och fler signaler om att vindkraftsboomen går mot sitt slut. Om sedan även de stora subventionerna med el-certifikat, lägre fastighetsskatt och befrielse från energiskatt för ägare som inte yrkesmässigt bedriver energiproduktion börjar fasas ut kommer fler hamna i samma situation.


Urklippen från artikeln i Dagens Samhälle talar sitt eget språk. Artikeln finns inte på nätet ;-)


 


När kommuner eller landsting ger sig in i verksamhet som inte ingår i kärnverksamheten riskerar politikerna skattebetalarnas pengar. Något som Ljusdals kommun och flera nu bittert fått erfara.


 


När det gäller satsningar på vindkraftverk med skattebetalarnas pengar är det inget prat om att pengarna bättre behövs inom skola, vård och omsorg hos 7-klövern. Min personliga uppfattning är att kommuner och landsting inte skall köpa vindkraftverk då det oftast bara handlar om plakatpolitik av politikerna genom att visa att man tänker på klimatet. Vilket i sig är ett rent hyckleri från politikerna sida.

 
 
Ingen bild

pappasven

9 januari 2014 21:50

Nu förstår jag inte....det verkar ju blåsa riktigt friskt i opinionen...varför snurrar inte vindkraftverken......kan det vara så att de är ännu en av MP´s idéer.....förmodligen ett nytt jippo skapat av MP UPA.......

 
Ingen bild

Gäst

9 januari 2014 21:55

Hej, vad heter tidningen som urklippen kommer ifrån?

 
Ingen bild

Thoralf A

9 januari 2014 22:34

Gäst

Dagens Samhälle, miss av mig, artikeln finns ej på nätet.

 
Ingen bild

Eric H

9 januari 2014 22:51

Ställ några kacklandes 7-klöverpolitiker framför vindsnurrorna så kommmer verken att skena...

 
Ingen bild

VargMan

9 januari 2014 22:59

Bra artikel i ämnet: http://www.vf.se/asikter/debatt/vindkraftslobbyn-fortsatter-att-forvirra

 
Ingen bild

JanErik

10 januari 2014 06:55

@Erik H
Ställ några kacklandes 7-klöverpolitiker framför vindsnurrorna så kommmer verken att skena...
KLOCKRENT!

Alla som satsat på vindsnurrorna(inklusive skattebetalare), vars tid snart är förbi:
KÄNN ER BLÅSTA!

 
Ingen bild

Sven Dacke

10 januari 2014 07:47

Har varit inne på SD hemsida för att se hur partiet står centralt när det gäller vindkraft, men hittar bara om kärnkraft.

Har även sett att lokalt på en del platser driver man frågan mot mera vinkraft på samma sätt som Thoralf och i mina ögon är det rätt.
Vindkraft är bara ett spel för gallerierna, vi betaler extra för elen och vinsten när överskottet säljs går in i bolagens fickor.

Men varför är inte flera lokala SD distrikt mera engagerade. Tänker då på Växjö där man lokalt tänker satsa skattebetalarnas pengar på nya vindsnurror men inga inlägg i lokaltidningar från SD, det enda man får läsa om SD är någon gjort bort sig

 
Ingen bild

Magentan

10 januari 2014 08:30


NU FRYSER POLARKYLAN NIAGARAFALLEN TILL IS ...
skriver tidningen Metro som visar unika, förnämliga bilder på de frusna, gigantiska vattenfallen. Polarkylan som JUST NU drar fram över Kanada och USA med temperaturer ner till 50 minusgrader har orsakat dessa förnämliga scenerier.
http://www.metro.se/nyheter/polarkylan-fryser-niagarafallen-till-is/EVHnai!CcWQXp16QynIg/

NY ISTID PÅ VÄG?
"Jorden är på väg mot ytterligare en istid, uppger japanska forskare med den kände oceanologen Mototaka Nakamura i spetsen."
"Många ledande klimatforskare hävdar idag att mycket talar för en kommande global nedkylning som tar jorden till en ny istid. Jorden har totalt genomgått 15 istider, vilka varande i 10 000 år vardera."
http://www.friatider.se/jorden-pa-vag-mot-ny-istid

HAR DEN GLOBALA UPPVÄRMNINGEN KOMMIT AV SIG?
Nyligen kunde vi läsa om ett fartyg med ett 70-tal klimataktivister och forskare som skulle studera den globala uppvärmningen i Antarktis, men som frös fast och slutligen fick evakueras med helikopter.

... Och nu är vinterkylan på väg ned över Sverige. Hur går det då med vindsnurrorna? Läste någonstans att allmänheten kan drabbas av "iskast" när vatten fryst på kraftverkets vingar, lossnar och slungas iväg, ibland hundratals meter.

 
Ingen bild

VargMan

10 januari 2014 11:55

@ Magentan..
Att snurrorna kan skicka iväg is en bra bit är helt sant, och även om man säger att om det bildas snö/islager så ska verket stängas av automatiskt, så kan ju det fela.
Felar det, så gör det saken snabbt värre iom den obalans som blir och som kan skada turbinen så den snurrar okontrollerat eller tom sprängs/exploderar.
Vet inte hur vanligt/ovanligt det är, men med tanke på att det finns flera stora verk nära hus, europavägar osv så är det väl en fråga om när och inte om när en olycka sker.
Att snö/isbildning stänger ner verken är ju inte heller det ultimata, eftersom det är då som energin behövs. Men det är liksom hela dilemmat med snurrorna, när de väl behövs så stängs de av...

Tror att man iaf testat med att ha automatisk avisning av verk, med en lösning som typ spolarvätska.. Fann detta iaf:
"VDS är en aktiv avisningslösning som vid upptäckten av is blåser varm luft i bladen. Den varma luften värmer bladets mest kritiska punkter för att effektivt avlägsna isbildningen."
http://www.vindkraftsnyheter.se/2013/10/vestas-avisningssystem-f-rb-ttrar-produktion-i-kallt-klimat
Vore intressant att veta hur mycket verket måste snurra för att snurra ihop den energi som krävs för varmluften..

 
Ingen bild

elfyma+

10 januari 2014 14:21

Kommuner och Landsting ska inte syssla med vindkraft.
Bra att SD är observant och försöker stoppa luftaffärerna.
Märkligt att vård-skola-omsorg privatiseras samtidigt som vindkraftverk ska drivas av kommuner/landsting -det borde ju vara tvärtom.
Satsningar på vindkraft öppnar för korruption och mygel.
För MP:s Ylva G Karlsson konstruerades ett välbetalt "jobb" som miljölandstingsråd i Sörmland. Hon anlitade sedan sin man som landstingsfinansierad vindkraftslobbyist.
Om denna skandal skrev Sörmlands Nyheter.

 
Ingen bild

Arvid

10 januari 2014 14:25

Tänker SD göra något åt detta?
- - - - - - -

http://gatesofvienna.net/2014/01/the-euro-skeptic-surge/#comment-193524

Anne Marie Buch on January 8, 2014 at 11:20 pm said:

In Sweden, each party has it’s own list, voters have to pick it up from that particular party’s booth or box. So if you want to vote Miljopartiet, you will pick up a list og their candidates, bring it into the voting booth, place your cross and then put the slip in a box.
So everybody can see if you take a slip from Sverigesdemokraterne.
Obviously this is essentially not secret election or whatever the expression is in English.
There have even been examples of other parties hiding the lists of SD so that people couldn’t find them, or had to ask for them.
Sweden is hardly a democratic country.

 
Sven Dacke

Sven Dacke

10 januari 2014 15:59

Tidigare hade Smålandsposten en bra ledarskribent, kanske för bra för ägaren, för nu skriver hon ledare för bland annat Gotlands Allehanda och någras andra tidningar

http://www.marikaformgren.se/

Lägg gärna till ett bokmärke för Marika Formgren 38 år till ålder men mera mogen än vanligt i Svensk press. En "riktig" journalist

Kanske även hon kunde ingå i länksamlingen till höger

http://www.marikaformgren.se

 
Ingen bild

Weronikaa

12 januari 2014 19:13

Jag säger bara en sak, ge mig för fan ett jävla bra själ att man ska vara en jävla rasist?! Bara sd fick fan upp ögonen på världen, jag svär ni kommer verkligen få problem!!!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25
26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards