thoralf

Direktlänk till inlägg 29 december 2013

LÄRARLEDD LEKTION I DEN SVENSKA SKOLAN

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2013 23:38

Efter Pisa-rapporten är det många som har luftat sina åsikter om skolan inte minst Ibrahim Baylan och Gustav Fridolin som har skällt som hundar i debatten. I riksdagsdebatten har dessa båda herrar tävlat om vem som kan slå mest i skallen på Jan Björklund. Något som uppenbarligen Siewert Öholm även upptäckt.

I en debattartikel skriver han riktigt bra. Det enda felet är att han undviker att nämna vilken skolpolitik som SD vill driva.


”2006 års Pisarapport konstaterade att Sverige hade Europas största ordningsproblem i skolan. Sena ankomster, svordomar, könsord, oordning, kepsar och mobiltelefoner hörde till vardagen. Lärarstatusen var i botten. Ganska nyss hade lärarkandidaterna i Baylans egen hemstad Umeå, hellre demonstrerat i någon veganaktivitet eller i något kvardröjande USA-hat, än deltagit i undervisning och tentor. Många lärarkandidater klarade varken att räkna eller stava. Så såg arvet ut efter skolminister Baylan.

 

Även om minnet är kort för somliga, är det inte svårt att erinra sig hur det såg ut i skolan. Baylan var inte ensam ansvarig. Han hade gott sällskap av den tidens erkända flumpedagoger, och några år tidigare av rent politiska vänsterlobbyister. De hittade på alla möjliga ord för att bluffa både elever, föräldrar och lärare om att normer och ordning är borgerligt, kunskap ojämlikt, personlig ambition är privategoism och att betyg är skadligt och hämmande.”


Siewert Öholm i en artikel som publicerats av Världen idag.


När det gäller ordningsproblemen i skolan borde nog alla titta eller snarare lyssna till följande Youtube klipp. Det är mycket talande. Jag hoppas att detta inte är norm i svensk skola av idag. Om det är så får vi alla vara rädda för den ekonomiska utvecklingen i landet.Årets nyårslöfte!

  
ANNONS
 
Ingen bild

Ronny

30 december 2013 00:30

Det värsta av denna uppenbara flathet, vad gäller skolan i Sverige, är 1000-tals lärare som ser och har sett var det barkar hän, utan att "röra ett finger" p.g.a politisk korrekthet.

 
Lassekolja

Lassekolja

30 december 2013 00:55

Jag hade turen att få gå i 50-&60-talens Kunskapsskola. Det hade den kanske fortfarande kallats om inte en viss Olof Palme prioriterat "jämlikheten" (mellan elever och lärare) före kunskapsinlärning. Han inledde destruktionen av den fina svenska skolan med att avskaffa Realexamen. Själv hann jag ta den kort dessförinnan (1963). Han var emellertid inte nöljd utan avskaffade kort därefter (den "riktiga") Studentexamen 1968. Därefter följde flera decennier av experimenterande med betygsstart allt högre upp i klasserna och med det ena betygssystemet märkligare än det andra. Det allra tokigaste, det "relativa", där en viss procent skulle ha 1:a, 2:a, o.s.v., fick hålla på längst, ca35år! Det hela slutade med den flumskola, vi har idag, alltså en undermålig skola.
Heder åt Björklund, som iaf försöker att återställka den svenska skolan, som givetvis tar sin tid. Ingen, förutom SD(som vanligt) ser "elefanten i rummet" och har man inte HELA problembilden klar för sig, lär man inte heller lösa problemet.
Naturligtvis hade en SD-regering varit bäst lämpad att få ordning i den svenska skolan men är dessvärre inte så realistiskt, ÄNNU!!! Därför hoppas jag faktiskt att Björklund får fortsätta en mandatperiod till fast med en riktig STATSMAN som regeringschef, absolut inte Reinfeldt, han är slut och inte värdig att vara HELA svenska folkets statsminister!
Ett annat + för Björklund är att han vill ha ett lärlingssystem av tysk modell även om SD faktiskt var först ut med detta!
SD 2014!!!

http://www.statsskuld.se

 
Lassekolja

Lassekolja

30 december 2013 01:06

Glömde i mitt förra inlägg att "kraftigt varna" för en återgång till rödgrönt styre, vore särskilt skadligt just med tanke på den svenska skolan. Det är ju just de rödgröna som har förstört den och det är därför mycket oroande att "Baylan och Fridolin har större förtroende hos svenska folket än Björklund"! Det får mig osökt att tänka på Churchills ord: "Det värsta argumentet mot det demokratiska systemet är ett femminuterssamtal med en genomsnittslig väljare"!
Att rösta fram en rödgrön regering är alltså värre än att "sätta bocken till trägårdsmästare" med tanke på skolan!
SD 2014!!!

http://www.statsskuld.se

 
Ingen bild

Hulda mk1

30 december 2013 07:45

När det är så här illa i Alingsås, hur är det då i mera "utsatta områden"? Hur ska eleverna kunna få lugn och ro i detta oljud?
Ser fram emot fler inspelningar, då från våra "förorter"...

 
Ingen bild

Hacke

30 december 2013 10:23

En annan faktor, förutom flummet och den enorma elefanten i rummet, till att det ser ut som det gör i den svenska skolan är också den sneda könsfördelningen. Skolmiljön av idag har ju utvecklats till en starkt kvinnodominerad värld bland lärare och rektorer.
Men det är ju först när man nått 100-procentig kvinnlig dominans som vi har full jämlikhet enligt den feministiska trosläran.
Jag tror skolan skulle må väldigt bra av fler män.
Kvotering är inget jag förespråkar men kanske det skulle vara befogat just i detta fall innan det ser ut som på våra förskolor också högre upp i undervisningssystemet. Eller som ultrafeministerna själva skulle uttryckt det; en helt mansbefriad värld.

 
Markku Ahonen

Markku Ahonen

30 december 2013 11:12

Såhär i slutet av året så delger jag även martyren Thoralf och hans lärjungar mitt nyårslöfte. Hjälp gärna till att sprida kärleksbudskapet vidare.

http://ihuvudetpaahonen.se/Nyarslofte

 
Ingen bild

Ludvig

30 december 2013 11:13

Trots allt skryt och alla omändringar så verkar skolan bara blivit sämre. Efter 7 år av misslyckanden borde man ha vett att inte skylla på företrädarna.

 
Ingen bild

Olandstoken

30 december 2013 11:18

Ahonen ! jag känner några finlandssvenskar som anser att du förstör deras anseende likt islamister förstör de sekulära muslimerna anseende i Sverige, skärp till dig eller har du fått permanenta skador efter fotbollen för i så fall bör du söka hjälp.

 
Ingen bild

Hulda mk1

30 december 2013 11:22

Markku Ahonen...
Frågan är hur många som följer ditt budskap och hur många som följer Thoralfs...
Kärleksbudskap ställer säkert alla upp på. Till man/kvinna, barn, övriga släktingar, grannar, jobbarkompisar, jaktkamrater, och en massa andra människor.
Ovanpå det har vi alla kärlek till en trakt vi bor i och det land vi bor i.
Vi önskar också med kärlek att alla Jordens människor ska slippa förtryck från politik och religion.
En speciell tanke går idag till människorna i Volgograd som drabbats av Islamistisk terror.
Ställer du Markku upp på det jag skrivit?

 
Ingen bild

B-E Johansson

30 december 2013 11:28

Ju mer Vänstern kritiserar, ju mer vet man, att utvecklingen är på rätt väg

 
Ingen bild

B-E Johansson

30 december 2013 11:32

@Lassekolja
Sossarna avskaffade De Högre Allmänna Läroverken för att de var/är motståndare till en skola som utbildar en klass som skall styra en annan ("lägre") klass

 
Ingen bild

Magentan

30 december 2013 11:32

Många är rädda för att det blir ännu värre med massinvandringen och med den svenska skolan om vi röstar fram en "rödgrön" regering 2014.

Självklart blir det värre. ALLTING kommer att bli värre efter valet 2014, vare sig det blir en blårödgrön Reinfeldt-regering eller en rödrödgrön Löfven-regering. Visserligen blir det antagligen aningen sämre med en rödrödgrön regering än en blårödgrön, men det är endast fråga om grader i helvetet, och om det INTE blir en rödrödgrön regering valet 2014, så blir det så vid nästa val om 4 år istället.

Vi MÅSTE alltså ta oss igenom ett rödrödgrönt helvete också, innan tillräckligt många har fått upp ögonen och fattar att det inte blev bättre med det alternativet heller, och att det endast finns ETT sätt att vända den här Titanic-skutan innan vi med full fart ränner in i isberget. Vi MÅSTE ta oss igenom 4 års elände med Löfven och ytterligare massinvasioner. Skulle mot förmodan nuvarande regering få ytterligare 4 år efter valet nu, så innebär detta endast 4 års YTTERLIGARE fördröjning innan dårsvenskarna har fått pröva sitt rödrödgröna alternativ också.

 
Ingen bild

Olandstoken

30 december 2013 11:34

En skola där lärare inte ser till kunskapen eleverna besitter utan betygen även ska baseras på att eleven ska föra diskussioner i klasserna är nog det mest korkade jag hört, även om en elev har full pott på alla prov och är blyg så når den inte upp till A.

De elever som stör klasserna bör förpassas till vad som förr kallades obsklasser för att de andra ska få arbetsro.

Lärare ska även undervisa opolitiskt och objektivt vilket även ska gälla de ideologier som kallas religion, att likställa Islam , Hinduism , Buddism och kristendom är helt fel då dessa inte har samma gud/gudar.

Barnen får I-pads/ Macs men det finns väldigt lite appar för undervisning vilket i sin tur gör att böcker inte nyttjas på rätt sätt.
Nog har det gått utför i den svenska skolan och frågan är om det ens går att få ordning på denna så länge politikerna anser att alla har samma förutsättningar.
Det läggs flera gånger så mycket pengar och resurser på de som inte vill eller kan lära sig i skolan och ändå envisas politikerna med att säga att alla har samma värde, de skötsamma barnen är de som blir lidande och det är klart de ska lära sig från barnsben att de har mindre värde i den svenska demokraturen.

 
Ingen bild

World Traveller

30 december 2013 11:36

Ahonen liksom övriga inom vänstern fördömer såklart inte de två bombdåden i Volgograd eftersom terroristerna tillhör samma grupper som i Sverige samarbetar med vänstern.

 
Ingen bild

B-E Johansson

30 december 2013 11:42

Jag gick också i skolan på 50- och 60-talen. Vi kunde också "ta ner" lärare, som inte var vuxna uppgiften (jag minns särskilt att vi "avverkade" flera tyskalärare på en termin), men då kom en rektor med pondus in och återställde ordningen på 30 sek. Det förekommer väl knappast idag.
Mobbning förekom (men ordet var väl inte uppfunnet då) och regelrätta knytnävsslagsmål på rasterna a la "förebilderna" James Dean och Elvis
Klasstorlek: 36 elever på en lärare fungerade även om det var i mesta laget

 
Ingen bild

B-E Johansson

30 december 2013 11:47

@Olandstoken
Apropå
PC, Macar, Paddar och läsplattor i all ära, men jag undrar - hur gör man marginalanteckningar och understrykningar på en läsplatta?

 
Ingen bild

Mats (ateist)

30 december 2013 12:09

Hela religions biten kan dom skippa i skolan, Räcker med att dom säger att dessa religioner finns det, Resten av upplysningen kan dom lägga på historia timmen eller någon sagostund.

olandstoken. Är det någon som jämställer religionerna i skolan ??
Jag kanske inte förstod vad du skrev, utveckla gärna om du vill?

 
Ingen bild

Olandstoken

30 december 2013 12:25

Mats !

Vad jag menar är att det står väldigt lite om religioner/ideologier i skolan och då det inte utförligare beskrivs vad de olika ideologierna står för och hur de agerar så blir de dragna över samma kam och detta är helt vansinnigt.

Personligen är jag inte troende men har stort intresse av vad som får människor att begå brott i sin religions namn och då är problemet okunskap därav borde kanske våra ungdomar få mer utbildning om detta och då på ett objektivt sätt.

De flesta krig startas på grund av att någon vill ha makt/pengar och då är det väldigt lätt att få med sig en okunnig folkmassa och via en religion där prästerna ses som en tolk till deras gud sprider denne givetvis sanningen.

Man bör bekämpa extrema religioner med kunskap även i Sverige, Boko Haram [Västerländsk skolning är synd ]gör ju allt de kan för att förstöra skolor och döda elever i Nigeria.

Islam anser ju att lära från väst är fel därav jag inte är förvånad att skolor brinner och skolresultaten i de skolor som domineras av invandrare från mena har svårt att nå upp till godkänt.

Hoppas du fick svar på din fråga.

 
Ingen bild

Nyhetspojken

30 december 2013 12:29

@World Traveller
Självklart fördömer de flesta människor alla typer av våldshandlingar. Har nog inte mycket med höger/vänster att göra. Våld och hot är alltid fel.

 
Ingen bild

Tony

30 december 2013 12:34

Det finns en feghet som gränsar till det otroliga
bland alla dessa inblandade, istället för att ryta
till och ställa klara och tydliga krav. Om en elev
går till skolan med insikten, att jag kan bete mig
precis som jag vill, det är inget som lärare eller
någon annan ska lägga sig i,då är något allvarligt
fel. Att sen alla berörda skyller ifrån sig, och
till och med förnekar att det finns allvarliga brister
säger Allt. Det måste vara ett helvete för dom elever
som har ambitioner att lära sig något att vistas i
denna miljö. Vems är ansvaret då? Ja den gamla sanningen
"att en trappa ska sopas uppifrån" borde gälla än,
olämpliga politiker har sossarna haft gott om genom åren,
men det sitter också en hel del olämpliga chefer, rektorer
lärare och andra flumpedagoger som med sin teoretiska
utbildning tror sig vara allvetande på alla områden.
Att införa tjänstemannaansvaret igen kan hjälpa en del,att
inte rösta fram olämpliga politiker ännu mer, fast ändå ser
det mörkt ut Svenska folket är berett att rösta fram
flumsossarna ännu en gång, dom som lade grunden till
dagens elände!

 
Ingen bild

mom-61

30 december 2013 12:37

Någon borde kolla upp det här med inköpen av datorer till var och varannan skola! Offentlig upphandling osv. Någon lär tjäna en hacka på detta! Apples datorer är väääääääääldigt dyra i jämförelse med PC. Hm..........

 
Ingen bild

Mats (ateist)

30 december 2013 12:54

Tack olandstoken.

 
Cavatus

Cavatus

30 december 2013 13:53

Hallå allihop! Nu finns nyårslöftet att ladda ned och skriva ut. Missa inte detta och gör det så fort som möjligt.

Länk igen:
https://app.box.com/s/w6nbwlapbaa4khgmzi30

http://korta.nu/nyarsloftet

 
Cavatus

Cavatus

30 december 2013 13:58

Det blev fel på kortlänken ovan, som inte ska ha något t på slutet. Nu är även filen uppdaterad.

http://korta.nu/nyarslofte

 
Ingen bild

Hulda mk1

30 december 2013 14:00

Annat ämne..
Ser nu att Benny Andersson (fd. ABBA) ska skänka Feministiskt Initsiativ 100 000:- till nästa års valrörelse. "De behövs i riksdagen", är hans kommentar.

Jo, de behövs den dagen de kämpar för alla förtryckta kvinnor och flickor i Sverige. Alla innebär givetvis också de som lider under hedersförtryck.
Den dagen Fi inser det, behövs de i riksdagen, absolut inte innan...

 
Ingen bild

Johan Strömberg

30 december 2013 14:43

@Thoralf
Det är av stor vikt att de kommer till väljarnas kännedom att det är en diciplinfråga. Man har inte velat ta i det. Man försöker alla utvägar utom just detta. Mantrat är elevens trivsel och att skolans skolpeng rullar in.
Därför blir det bara ännu galnare om man inte vill ta i sanningen: Våra elever är odiciplinerade!!
Den rektor som tar i detta idag tappar snabbt elever och anslag.
Spara därför alla sådana här ljudklipp -Så kan ni visa vad det handlar om. Dessutom visar ni att de andra partierna ljuger. Det blir perfekt i valrörelsen som t.e.x en valfilm.
Garanterat MYCKET effektivt mot Björklund & Co.

 
Ingen bild

Mats (ateist)

30 december 2013 15:21

Seriöst Hulda !! Har du problem med att Benny A. skänker, av sina egna skattade pengar till FI, och du motiverar det med att får inte alla pengar. Då skall ingen ha. Dom skrev en bok om personer som hittar problem i allt, Den heter Bitter Fi..an

 
Ingen bild

Magentan

30 december 2013 15:56

Fick Fi bara ynka 100.000 av ABBA-Benny den här gången?

2009 fick Fi ju en hel miljon av honom. Av dessa brände Gudrun Schyman upp 100.000 i en grill i valrörelsen. Nu blir det alltså lagom mycket till en ny grillomgång...

 
Sven Dacke

Sven Dacke

30 december 2013 16:22

Hur var det där med nationalism, är det bra eller dåligt?
--------------------------------------

Det som skiljer det kurdiska nyårsfirandet mot det svenska tycker hon är den starkare nationella tillhörigheten man känner vid newroz. Eftersom kurderna länge varit förtryckta blir firandet ett tillfälle att värna om sin nationalitet.

Artikeln går ej att kommentera

http://goo.gl/cQm33o

 
Ingen bild

Lotta

30 december 2013 16:48

@Markku Ahonen
Jag tycker du skall återvända till ditt hemland Finland och sprida budet om den härliga mångkulturen. Det är ju orättvist att Finland inte skall få samma dos av detta fina som Sverige. Säkert kan du propagera och övertyga dina landsmän om att även Finland bör öppna sina gränser på vid gavel som Sverige haft i decennier. Börja med att föreslå PUT åt alla syrier så tror jag du kommer bli mäkta populär hos dina landsmän. Lycka till.

 
Ingen bild

Hulda mk1

30 december 2013 16:49

Mats (ateist)...
Jag sk-ter fullständigt i var Benny Andersson gör av sina pengar och om de är skattade eller svarta. Fullständigt.
Men Feministiskt initsiativ behövs inte i riksdagen förrän de kämpar för alla kvinnor och flickor som bor i Sverige. Alla.
Hedersvåld, slöjor, bhurkor och tvångsgifte vågar de inte ta i.
Då ska de inte finnas i riksdagen. Som tur är inser väljarkåren det och Fi har bara stöd från de mest rabiata vänsterfeministerna...

 
Lassekolja

Lassekolja

30 december 2013 16:53

@Mats(ateist), Du har tolkat Hulda fel! Hulda menar att Fi behövs i Riksdagen den dagen Gudrun Schyman erkänner att hedersbegreppet är mer utbrett bland muslimer och följaktligen är muslimska kvinnor eller kvinnor, som har en relation med muslimska män, är mer utsatta för hedersvåld än kvinnor i allmänhet. Gudrun hävdar att detta importerade problem enbart är en genusfråga, vilket inte stämmer!

http://www.statsskuld.se

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

30 december 2013 16:54

Lotta : Klarspråk känns så befriande ibland

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

30 december 2013 17:01

Hemskt vad alla gnäller på sosseskolan tycker ni inte den är underbar ? :=)(=:

Förklaringsmodellerna varför det är som det är idag är obetalbara
Den ena idioten efter den andra kommer med sina teorier rent underhållande, frågan är bara vad man skall göra när lögnerna inte håller längre.
Patienterna på Karsudden skulle inte ha en chans att hänga med dessa frejdiga förklarare

Vänta bara när sossarna börjar tvångsutplacera elever i dom finare områdena ,då måste man även köpa upp bostäder priserna sjunker.
Då blir Svenne Banan helt salig , valet 2014 kan SD se framemot

 
Ingen bild

Skånepåg

30 december 2013 17:27

1972 stormade medlemmar ur den palestinska terroristgruppen OS-byn i München. Resultatet av denna terroristhandling blev 11 dödade israeliter. Är det början till något liknande vi nu ser inför de kommande OS-spelen i Sotji i Ryssland. Man gör ingen hemlighet av stoltheten över dessa våldsamheter som sker, och jublet är tydligen mycket stort inom vissa muslimska kretsar av vad jag kan se på nyhetssändningarna från olika inslag i MENA-kanaler på Internet och satellit.

För övrigt tycker jag att ”slingerbulten” JoeW inte har alla hästar i hagen, alternativt jobbat inom VVS-branschen, med hänsyn till att han kan vinkla och vrida på det mesta så det får en helt annan mening än den ursprungliga. Av skrivstilen, satsbyggnaden, ordval m.m att döma. har vi samma tönt tillbaka som nu under hösten trollat på bloggen till förbannelse med den ena idiotiska kommentaren efter det andra. Bojkotta nu både Ahonen och det här f-skapet, så vi får en diskussionsmoral tillbaka utan att allt går ut på att tråka ut besökare och förstöra bloggens goda rykte.

 
Ingen bild

AWSvensson

30 december 2013 17:47

Är det ingen som ser elefanten sa Richard Jomshof i skoldebatten , 90% av dagens svenska elever klarar gymnasiekompetens nu liksom då, medan för utomeuropeiska elever har det sjunkit till under 40% ,

 
Ingen bild

Goddag Yxskaft

30 december 2013 18:11


Vem drabbas hårdast av tiggarinvasionen till Sverige,
Fredrik Reinfeldt
eller
de inhemska tiggarna?

 
Ingen bild

Goddag Yxskaft

30 december 2013 18:14


Muslimska terrordåd kallas inte längre för terrordåd på SVT!

 
Ingen bild

?

30 december 2013 18:25


Få, om någon, undgått höra talas om Anders Breivik i svenska medier,
hur många har hört talas om Muhammed Atta?

 
Ingen bild

Hulda mk1

30 december 2013 18:31

?...
Självklart har ingen i Sverige missat Anders Breivik. En komplett galning och massmördare.
Men att ha koll på alla Islamist-terrorister, det är nog inte många som har. De är tyvärr alltför många...

 
Ingen bild

Lars Rosén SD KALMAR

30 december 2013 18:56

Först vill jag önska alla som älskar Sverige ett gott nytt år. Tycker att en ny yrkesgrupp har dykt upp i Sverige. Moralpredikanter. Nu senast drabbade det Zlatan. Självutnämda experter på än det ena än det andra. Gud nåde den som säger något som inte passar dessa predikanter. Får en känsla att så lågt till taket som det är nu i Sverige har det aldrig varit.

 
Ingen bild

Göran

30 december 2013 19:32

@ Lars Rosen SD KALMAR,

Det beror nog lite på vem som blir utsatt för moralpredikan. Gäller det att misskreditera och bespotta SD så tycks det vara hur högt i tak som helst. Låt Dig inte förminskas av moralpredikanter eller andra goddagpiltar.

Tar man inte i, så hör inte folk vad man säger ! (Sven Stolpe)

Gott Nytt År, alla sverigevänner !

 
Ingen bild

Andersson

30 december 2013 20:25

Det var ett lätt nyårslöfte att hålla :) Gott nytt år på er alla!

 
Ingen bild

Ella

30 december 2013 23:14

SD är ett rasistiskt högerparti som splittrar arbetarklassen, sparkar på de svaga och gynnar överklassen.

 
Ingen bild

Hulda 2

31 december 2013 00:00

Hastigt och lustigt blev det ett "familjeproblem" och inget skolproblem...
http://www.expressen.se/gt/spelade-in-lektion-for-att-bevisa-stok/

 
Ingen bild

Hulda mk1

31 december 2013 09:54

Ella...Men likväl är Sverigedemokraterna näst största parti bland LO,s medlemmar ;-) Förklara det...

 
Ingen bild

Argus

31 december 2013 21:21

När jag ser vallöftet så kommer jag att tänka på en sak, valsedlar. I kyrkovalet förekom det en del fusk med Sverigedemokraternas valsedlar som "försvann". Alla människor är inte heller bekväma att plocka valsedlar bland andra människor. Ni kanske redan har övervägt att publicera era valsedlar till de kommande valen som PDF-fil (med skäranvisningar och mått) så väljare i lugn och ro i hemmet kan förbereda sig för vallokalen. Det skulle nog kunna göra en del för er väljarandel.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7
8
9 10 11 12 13 14 15
16
17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< December 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se