thoralf

Direktlänk till inlägg 29 december 2013

AFA INTE TROVÄRDIGA

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2013 16:01

Idag har både Barometern och Östran ringt och vill ha en kommentar till att AFA-Stockholm säger sig inte ligga bakom affischerna med de hotfulla budskapen. Iställer menar AFA att det när nynazister eller sympatisörer till Sverigedemokraterna som ligger bakom, för att ge skulden på AFA.


Hur många tror på vad de våldsbenägna vänsterextremisterna i AFA svarar i ett mejl till media. Ärlighet och hederlighet är inte precis AFA:s signum! Snarare våld, hot, förtal, vandalisering och alla andra tänkbara odemokratiska metoder.


Har AFA i Stockholm kontroll på vad deras egna medlemmar/sympatisörer gör i Kalmarregionen? Nej, dessa vildhjärnor härjar säkert lika fritt i Kalmar som de gör på nätet.


Att det skulle vara Sverigedemokrater inblandade är bara absurt!


Läs artikel i Barometern

 
ANNONS
 
Ingen bild

Lotta

29 december 2013 16:19

Jag är helt övertygad om att affischerna är uppsatta av AFA. Det är rätt typiskt vänstertaktik att blåneka om det inte går bevisa att det är de som satt upp affischerna. Blir man däremot påkommen med fingrarna i syltburken kan man alltid skylla på att man inte menar allvar med sina hot. Då kan man köra med det nya inneordet bland mordhotande individer som bl.a I låttexter skriver det mest avskyvärda hoten men sedan kallar det metafor och hyllas för det.

 
Ingen bild

Pepparholm

29 december 2013 16:22

PK-Media kommer givetvis att tro på AFA. Det blir seanser i sofforna på TV.

 
Ingen bild

elfyma+

29 december 2013 16:27

Enligt alla "experter" har AFA inget medlemsregister eller någon fast organisation med namngivna ledare. Inte så konstigt eftersom de är anarkister.
Hur kan de då som organisation uttala sig för AFA ?

 
Ingen bild

Christoffer

29 december 2013 16:39

"Alla grupper i nätverket är oberoende och självständiga. De har själva valt att gå med i nätverket och kan om de så önskar, lämna det. Alla grupper beslutar dessutom sin egen agenda. De avgör själva vilka frågor de arbetar med och på vilket sätt. Beslut tas demokratiskt inom och mellan grupperna.Nätverket är tänkt för informations- och erfarenhetsutbyte, samt för att samordna landsomfattande aktioner, exempelvis gemensamma demonstrationer. Nätverket har ingen central styrelse och inga representanter, utan allt arbete utgår från lokalgrupperna. Alla grupper i nätverket träffas regelbundet på landsmöten och på dessa möten kan nya grupper väljas in i nätverket.Alla svenska antifascistiska grupper är inte med i nätverket. Det har nästan alltid funnits någon eller några fungerande och aktiva grupper som stått utanför nätverket, men de grupper som blivit långlivade har alltid valt att förr eller senare kliva in i nätverket. Vi är öppna för olika sorters metoder, det viktiga är resultatet, att målsättningen uppnås." Antifa.se


Som elfyma+ skriver här ovan har AFA varken en central ledning eller liknande och alla grupper inom nätverket och utanför (som kallar sig AFA) är helt oberoende från varandra och därtill anonyma för de flesta. Så AFA-Stockholm har varken mandat eller möjlighet att dementera vad en oberoende grupp i Kalmartrakten väljer att göra för typ av aktioner. Det står tydligt på deras hemsida som citeras ovan!

 
Ingen bild

Observer

29 december 2013 16:51

Någon som tror att journalisterna i kalmartidningarna tittat på antifa.se innan man köper AFA:s huvudstadsförklaringar?Hur amatörmässigt får man vara i landet Mediastan?

 
Ingen bild

Tony

29 december 2013 17:24

Överhuvudtaget är ingen som bekänner sig till
kommunismens lära trovärdig!

 
Ingen bild

Hulda mk1

29 december 2013 17:28

Klart att AFA ljuger. Det är ju en hörnsten i Kommunismens sjuka ideologi...

 
Ingen bild

Lotta

29 december 2013 17:34

Läs artikeln i Expressen om nazisten och vänsterextremisten som båda var med i Kärrtorp Som jag ser det är båda lika goda kålsupare men tydligen tycker Expressen inte likadant eftersom de hänger ut nazisten med namn och bild medan man pixlar bilden och benämner vänsterextremisten "34-åringen".

http://www.expressen.se/nyheter/dokument/fiendelagren-kan-motas-i-rattssalen/

 
Ingen bild

Mike Waxman

29 december 2013 17:49

Hej du! Det blir nog min enda kommentar på din sida som jag tycker verkar innehålla lite kärlek och mycket hat och bitterhet!
Först: Du har någon här inne som kallar sig Lotta som vissa uppskattar,framförallt hennes retorik. När hon skriver att det bara kom 450 av Kalmars 36.392 inv."Betyder det att 35.942 inte håller med?" Ja, det visar väl att ni är rasister och främlingsfientliga. Du,gode Thoralf, sa till mig i telefon att du och SD inte är rasister eller nazister, ändå har du en Lotta i ditt parti som inte glädjs över dom 500 drygt som gick med utan hon försöker istället att ironisera över det faktum att så många var hemma! Säger en del om Lotta och alla andra som bör skaffa sig glasögon! Detta var en manifestation och ingen demonstration som en del av dina pålästa medlemmar uttrycker det. Denna Manifestationen var mot främlingsfientlighet,rasism,fascism,nazism och för mångfald,mångkulturalism,acceptans av alla människor oavsett religion,hudfärg,sexualitet.

Sen tycker jag att du Thoralf tar på dig ullkoftan igen precis som dina följeslagare,när du gör en sak av,vilket du gjorde tidigt i pressen, att du inte blivit inbjuden.Alla andra miljoner som använder facebook kan hitta sina meddelanden men inte riksdagsmannen Thoralf Alfsson ! Märkligt? När jag väl hjälpte dig tillrätta så bad du inte om ursäkt för dina uttalanden i tidningarna,som var lite väl förhastade, men snabbaste vägen att återigen ta på sig ullkoftan och bli martyr. Det var väl därför du snabbt sa att "Jag har inte fått någon inbjudan" i stället för att ta reda på hur det förhöll sig.

Du skriver också med svartmarkerad text att jag inte ville ni skulle gå i tåget eller ens närvara vid manifestationen.Vad jag sa till dig i telefon,vilket du inte nämner till dina följare på sidan, var att den tidsfrist jag satt ut till samtliga partiföreträdare hade gått ut! Det sa jag till dig och inget annat så kanske du skulle sagt det också,om vi nu ska hålla oss till sanningen.Dessutom sa du i telefon till mig,vilket du också skriver om på din blogg, att du sett alla kommentarer på sidan som handlar om våld och hat m.m., så om jag då,när du ändå inte fanns med på talarlistan ber dig att se till och utebli,precis som dina anhängare,är det så svårt och förstå? Jag ville ha en fredlig manifestation i kärlekens tecken,inget annat. Jag har heller inte sagt att organisationer,partier,företag uteblir om du kommer,däremot har vissa enstaka individer sagt det,vilket är något annat,och därför bad jag dig då att utebli ! Du säger själv i telefon att du är medveten om att det kan uppfattas som kontroversiellt om du kommer.

Sen kallar du arrangemanget för "en soppa" ?
Enligt polisen så kunde dom inte dra sig till minnes när ett så stort arrangemang varit så lugnt o sansat, precis som jag ville ha det.

PS: Jag sa till dig i telefon att dom som känner mig vet att jag är uppriktig och ärlig men jag förväntar mig också det av dig, men nämn då inte i din blogg det som passar för dina följare utan säg som det var!
Mvh
Mike

 
Lassekolja

Lassekolja

29 december 2013 17:56

@Lotta och Hulda mk1, bra skrivet!
Lika självklart som Afa inte vågar stå för vad dom hittar på, är det att dom själva satt upp affischerna. Alla utom SD kan köra "metaforgrejen" och t.o.m bli hyllade. Jag kommer nog aldrig att glömma den vänsterextrema tjejen i Svt-morronTV, som varje gång hon blev trängd, tog till metaforgrejen, skrattretande!
Glöm inte heller Expressen-krönikören (Birgit Svensson???eller vad hon hette), som ångrade sig djupt att hon medverkat i Kärrtorp!

http://www.statsskuld.se

 
Ingen bild

Christoffer

29 december 2013 18:08

Undra om inte Barometern borde maila AFA-Stockholm och fråga om det är nynazister och SD-sympatisörer som ligger bakom de senaste spray-aktionerna i Lindsdal, Rockneby, Smedby och centrala Kalmar, med AFA som avsändare? Vilka stolpskott!

 
Ingen bild

Hulda mk1

29 december 2013 18:08

Mike Waxman...
När du ändå ordnade en manifestation, varför inte då också manifestera mot politiskt våld och Kommunism? Kommunismen har ju vållat mer lidande och död än tom. Nazismen.
Kommunismen plågar än idag människor runt Jorden, medan Nazismen endast hyllas av några få enfaldiga och okunniga.

Sedan är alla som skriver kanske inte medlemmar i SD...
Hur är personkemin mellan dig och Thoralf? Säkert har du haft mycket att göra innan manifestationen och du ringer säkerligen inte Thoralf först, eller..?
Hur många påtryckningar att inte ta med SD fick du..?

En manifestation mot Nazism OCH Kommunism och jag kommer!!

Ser fram emot svaren. MVH Hulda mk1

 
Ingen bild

Jonas i valfiskens buk

29 december 2013 18:12

Goodbye Sweden

http://youtu.be/zZtc2ma2GEQ

 
Ingen bild

Thoralf A

29 december 2013 18:24

Mike Waxman

Du lovade på Facebook att ringa mig på måndagförmiddag (23/12) men du ringde aldrig. Jag visste inte att du hade en tidsfrist som gick ut den 24/12 för att anmäla sig.

Du ringde på juldagskvällen och meddelade att det var för sent att anmäla sig och att vi inte skulle få tala. Sedan vädjade du också till mig att SD inte skulle närvara. Har du glömt det? Om vi kom skulle du kanske få problem med dina sponsorer. Har du även glömt det?

Sedan tycks du inte förstå att Lotta (som inte är medlem i SD) ironiserar i sin kommentar om antal. Precis som SD-motståndare gör när de säger 94 procent i Sverige inte är kritiska till invandringen eftersom de inte röstar på SD. Ironi!

Jag hörde igår att även moderaternas gruppledare Per-Olof Jonsson inte hade fått någon inbjudan. Han fick kontakta sina kollegor i Alliansen för att få koll på detta. Om man vill vara seriös använder man inte facebook för inbjudningar till ett arrangemang om man inte är "vänner". Antingen använder du officella mejladress eller vanlig post. Något som du får lära dig till nästa gång.

Jag kallar inte arrangemanget i sig en "soppa" utan hela apparaten runt omkring med t.ex inbjudan och de obehagliga "samtalen" på sociala medier. Det borde du ju i allra högsta grad vara medveten om som raderat flera trådar på manifestationens facebooksida, som du dessutom raderade helt och hållet efter manifestationen. Något jag har full förståelse för med tanke på att ett antal AFA och RF-sympatisörer härjat där under lång tid. Vilket i sin tur lockade AFA till att agera med sina affischer.

Jag kallar det faktiskt en "soppa". Något som du genom att radera allt uppenbarligen instämmer i!

 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

29 december 2013 18:42

Humor på hög nivå att försöka påstå att "sympatisörer till Sverigedemokraterna" ligger bakom affischerna. Jag känner väldigt många både sympatisörer och medlemmar och detta är givetvis inget någon från Sverigedemokraterna ägnar sig åt.

Det var en liknande händelse i Karlskrona för några månader sedan när elskåp och liknande var fullklottrade med liknande "information" från vänsterextremistiska grupper samtidigt som de försökte sprida "informationen" i helt opolitiska Facebookgrupper om Karlskrona.

http://karlskronabloggen.se

 
Ingen bild

Jonas i valfiskens buk

29 december 2013 18:45

Herr WAXMAN till vänster.

http://webnews.textalk.com/upload/article/bild/4/337320/P1010106_s.JPG

 
anonym

anonym

29 december 2013 19:00

Ingen av oss som regelbundet läser din blogg hyser minsta misstanke om att SD skulle ligga bakom den taskiga afficeringen, Dom som har en dold agenda kommer förr eller senare attt försvinna. All skit rensas förr eller senare ut, enigt alla religioner .

http://sverige

 
Ingen bild

Skånepåg

29 december 2013 19:06


@ Hulda mk1

Skillnaden mellan vad som är en manifestation och en demonstration är hårfin. Det som skedde i söndags var inget annat än en ”förtäckt” demonstration mot Sverigedemokraterna.

Sedan kan man som Herr Waxman skriva löjeväckande försök till bortförklaringar utan att inse, att man redan gjort bort sig och är genomskådad ”in på bara skinnet”. För en intelligent akademiker kvarstår detta som ett obestridligt faktum och därför är Thoralfs benämning, att kalla hela arrangemanget för en soppa, mycket träffande och i högsta grad befogad. Försöket till damage control, är dessutom både pinsamt och komiskt att läsa.

 
Ingen bild

Lotta

29 december 2013 19:08

@Mike Waxman

Jag är som Thoralf riktigt skrev inte medlem i SD. Jag förstår inte uppståndelsen över mitt matteexempel. Det går ju bra i ena fallet så måste det självklart gå lika bra i detta fall eller hur? Sedan skulle jag gärna vilja veta vad du anser det är för kärleksfullt i affischerna som dina meningsfränder hängde upp igår? Eller vilka det var som framförde de, vad jag förstår allt annat än kärleksfulla meddelanden på mail och telefon till dig? Vore mycket intressant att få svar på mina frågor.

 
Jonas i valfiskens buk

Jonas i valfiskens buk

29 december 2013 19:09

Manifestation för diversitet

http://youtu.be/oeYjlIk32HU

 
Ingen bild

PG

29 december 2013 19:09

affischerna!

Är det någon som sett dessa affischer på plats?
Är de tryckta på tryckeri, eller "hemmagjorda"?

 
Ingen bild

World Traveller

29 december 2013 19:29

PS
Jag tror att de ar tryckta pa Expressens redaktion.

 
Ingen bild

Sal

29 december 2013 19:52

Verkar som Thoralf Alfsson har svårt med läsförståelsen. Att det inte står medlemmar men <<<sympatisörer>>>. Sympatisörer är dessutom inte synonymt med medlemmar. Sympatisörerna till SD kan vara högerextremister från både SvP och andra nynazistiska organisationer.
Finner det dessutom konstigt att du som Riksdagsledarmot inte tagit bort de inlägg som trakasserar Herr Waxman, det kan ses som en proven point att SD sympatisörer kan stå bakom afficeringen och mestadels av näthatet.

 
Ingen bild

Sal

29 december 2013 19:54

Verkar som Thoralf Alfsson har svårt med läsförståelsen. Att det inte står medlemmar men <<<sympatisörer>>>. Sympatisörer är dessutom inte synonymt med medlemmar. Sympatisörerna till SD kan vara högerextremister från både SvP och andra nynazistiska organisationer.
Finner det dessutom konstigt att du som Riksdagsledarmot inte tagit bort de inlägg som trakasserar Herr Waxman, det kan ses som en proven point att SD sympatisörer kan stå bakom afficeringen och mestadels av näthatet mot meningsmotståndare. Thoralf du kanske har kontroll över dina sympatisörer?

 
Ingen bild

Mike Waxman

29 december 2013 20:02

Hulda: Självklart och givetvis så var jag mycket mycket mer än övertygad om att ni,eller någon av er skulle "fråga om alla hemska kommunister". Eftersom jag är pacifist så tror jag inte på våld i något sammanhang men så dum tror inte jag att du är,vill inte tro det i alla fall,så att du inte förstår att inbegripa alla "ismer" i en manifestation, ja det fungerar ju inte! Hoppas du förstod ? Eller ? Men jag väntar med spänning på att du och dina kamrater ska leverera ett kärleksfullt budskap där ni kanske också fördömer allt förtryck och dödande av oliktänkande som dödas på grund av sin religion,hudfärg,politiska tro,sexualitet o.s.v
Vad jag menar att du kanske inte ska gnälla bara utan göra någonting själv ?

Lotta: Jag har inga meningsfränder som hängt upp några affischer så det har du fått om bakfoten. Man ser det man vill se och ingenting annat!

Jonas i Valfiskens buk: Eftersom du verkar vara en sådan där feg typ som inte vill säga vad heter så kan jag inte skicka en bild på mig,men ge mig din adress så ska du få en bild, så slipper du leta på nätet! Eller ville du bara förmedla för dina kamrater hur jag ser ut? I så fall ett märkligt beteende som säger en del om dina gåvor.

Skånepåg: Återigen en som lider! Under en manifestation så kan en massa olika grupperingar,partier m.m gå eftersom man oftast då går under en paroll och inte skanderar några rop. En demonstration har ett syfte och då oftast skanderar man olika slogans,rop. Ok,hoppas du förstod något.

Thoralf: Hur var det med sanningen ?????
Du har mailen,eller hur ? Ett kom den 21 dec, ett kom den 22 dec, det sista den 24 dec. Jag har aldrig sagt jag ska ringa dig den 23, det är något du hittar på! Första gången jag överhuvudtagligen talade med dig var ju på juldagskvällen som du själv skriver.Kanske svårt att komma ihåg allt som inte är sant ? Eller ?
Sen har jag inte glömt vad jag vädjade om! Det behöver du inte fråga mig om för det står i min första kommentar här ovan om du läser ordentligt.

 
Ingen bild

Thoralf A

29 december 2013 20:03

Sal

Vilka inlägg/trakasserar Mike Waxman?

 
Ingen bild

Thoralf A

29 december 2013 20:11

Mike Waxman

Nu blir jag riktigt bekymrad! Det var ju du som ställde frågan i en tråd på Facebook under söndagkvällen om du kunde ringa mig på måndag förmiddag. Vilket jag svarade ja på och angav att du skulle använda dig av de kontaktuppgifter som finns på min blogg.

Nu får du faktiskt ge dig!

 
Ingen bild

Hulda mk1

29 december 2013 20:21

Skånepåg...
Absolut rätt. Vi lär säkert se flera "manifestationer" som denna fram till höstens val. SD är en nagel i ögat på de politiskt korrekta och naiva.
Men sanningen kan de inte stoppa, om de så "manifesterar" varje dag till höstens val.
Däremot vore det intressant att se Tokvänsterns reaktion om SD skulle manifestera mot Nazismen...

 
Ingen bild

Skånepåg

29 december 2013 20:30

@ Sal/Waxman

”det kan ses som en proven point att SD sympatisörer kan stå bakom afficeringen och mestadels av näthatet mot meningsmotståndare.”

Var har du belägg för att detta skulle vara en ”proven point” (ungefär beprövad metod) som utförts i Kalmar och som du trots inlägget av ”kan stå bakom” egentligen påstår så explicit? För säkerhets skull lägger du in detta för att försöka få mer trovärdighet i vad du egentligen vill ha sagt. Lite mer ”kött på benen” bör man ha innan man gör detta absurda påstående. Och förresten var har du källhänvisning till ditt märkliga påstående beträffande vem som står för näthatet?

Beträffande demonstration kontra manifestation betyder detta i båda fallen i praktiken, att ge offentlighet åt något. Dessutom har dessa ord lite olika betydelse beroende på i vilket sammanhang de används. Enligt min mening är ordet demonstration det som mest passar in i det här sammanhanget.

 
Ingen bild

Andreaz

29 december 2013 20:37

(Kopierat rakt av ifrån www.Antifa.se)

-"Alla grupper i nätverket är oberoende och självständiga. De har själva valt att gå med i nätverket och kan om de så önskar, lämna det. Alla grupper beslutar dessutom sin egen agenda. De avgör själva vilka frågor de arbetar med och på vilket sätt."

-"Alla svenska antifascistiska grupper är inte med i nätverket. Det har nästan alltid funnits någon eller några fungerande och aktiva grupper som stått utanför nätverket, men de grupper som blivit långlivade har alltid valt att förr eller senare kliva in i nätverket. Vi är öppna för olika sorters metoder, det viktiga är resultatet, att målsättningen uppnås."

De skriver själva att de inte har någon koll på de "lokala" grupperna. Såvitt jag vet har det funnits en aktiv AFA-avdelning här i Kalmar de senaste 5-6åren, Vet med säkerhet åtminstånde vad en av dem heter..

Mvh AndreaZ

 
Ingen bild

Eva-Marie

29 december 2013 20:38

Hulda.....
Det är panik i bygget, det anklagas om än det ena och än det andra och att Sverigedemokraterna "kapar" frågor till höger och vänster, vad nu en kapad fråga är för något.
www.situationmalmo.nu/medlemskronika/en-kapad-fraga/
Vi är många nu som inte längre sitter tysta.

 
Ingen bild

pg

29 december 2013 20:39

affischerna!

Är det någon som sett dessa affischer på plats?
Är de tryckta på tryckeri, eller "hemmagjorda"?

Uppskattar om någon Kalmar-bo tar en koll!

 
Ingen bild

Thoralf A

29 december 2013 20:40

Skånepåg

Demonstrationståg har jag hört talas om men manifestationståg är dock inte så vanligt. En test på Google ger ca 58000 och 2800 träffar.

 
Ingen bild

Hulda mk1

29 december 2013 20:41

Mika Waxman...
Då kan vi alltså förvänta oss en manifestation mot Kommunismen och en mot Islamismen, ELLER??

Jo, jag vet att många förföljs och dödas pga. sin religion. Men när offren är Kristna, då är det tyysst. Malmös Judar flyttar pga. förföljelse, ordna du en manifestation mot det där...
Ordna gärna en Pridevecka i Saudi-Arabien för de förtryckta homosexuella där...

Du säger dig vara "pacifist". Tyvärr finns i denna gruppen de som "avrustar" vapen. Men bara i Sverige och inom NATO. Aldrig, aldrig att jag genom åren hört eller sett något om en aktion bakom Järnridån eller nu, inom Ryssland. Motbevisa gärna.

Våld mot oliktänkande, ja, ställ dig gärna som åskådare till ett Sverigedemokratiskt torgmöte och se allt där. Försvarar inte Nynazister, men en blev knivhuggen i Kärrtorp. Också det våld mot oliktänkande. Extremvänstern är bevisligen inga "pacifister".

Leta gärna upp mina tidigare inlägg. Kommunism, Islamism och Nazism är alla tre, ideologier som jag hatar.

 
Ingen bild

Andreaz

29 december 2013 20:46

@Mike

Vare sig du gillart eller inte så var vi minst 7st Sverigedemokrater som gick med i manifestation igår.

Tyvärr spårade det ur i vanlig ordning och vi valde att lämna torget när en av era talare jämförde järnrörs skandalen med kristallnatten..

Mvh Andreaz

 
Ingen bild

Lotta i Båstad EJ medlem i SD :-P

29 december 2013 20:46

Det bor 63 700 personer i Kalmar Kommun.... skönt att se att bara ca 500 personer totalt spårat ur i sitt tänkande och allierat sig med tokvänstern och deras lilla svans av våldsvänstern som AFA och RF ... som i sin tur allierat sig med div islamistgrupper...... är man inte eller ens så begåvad så man läser på fakta om dessa grupper utan hela tiden skriker "rasist , Nazist, Fascist" åt sina meningsmotståndare då saknas ALL trovärdighet.

De "goda antirasisterna" Ert arbete kommer ALLTID att misslyckas ..just för att det står EN STOR ROSA ELEFANT I RUMMET.... ALLA upplysta ser den... men Ni lalla på och springer längs väggarna och vägra se :-)

 
Ingen bild

Blåsippan

29 december 2013 20:58

Alla manifestationer av likvärdig motsvarighet som varit och kommer framföras är fördolda manifestationer mot SD och demokratin. Absolut inget annat. Det vet också politikerna i sjuklövern som deltar att det handlar om att vara god och att SD är onda rasister och nazister. Demokrati, mod och tydlighet inför väljarkåren är inte så noga med då. Nä, där står billiga godhetspoäng och politisk korrekthet högre. Det är det som 63 700 i t ex Kalmar genomskådat. Mike Waxman kan gärna sola sig i pk-glansen och känna sig "barmhärtighetsgod" om han vill men för mig är han bara en nyttig idiot.

 
Ingen bild

Hulda mk1

29 december 2013 20:59

Eva-Marie...
Rätt.
Det är inte "fiint" och politiskt korrekt att kämpa mot hedersvåld tillsammans med SD. Då väljer man heller att tiga och låta förtrycket fortgå...

 
Ingen bild

Eva-Marie

29 december 2013 20:59

Jag har i mina dar både demonstrerat och manifesterat, i ett demonstrationståg demonstrerar man mot eller för något och man manifesterar sina åsikter i tåget. Ibland skanderar man tillsammans med övriga demonstranter ramsor som ofta är på rim, ibland går man tyst och värdigt, man kan även vifta med flaggor, plakat eller banderoller.
De som står på trottoarerna och ondgör sig över de manifesterande/demonstrerande kan i bland höras ropa " ut och jobba istället" (kunde höras på 80-talet)
Nu är en annan tid och fula ord ropas och obscent kroppsspråk används av framförallt de med nosring, rastahår eller slöja. Har på plats både sett och hört hat från odemokrater som inte ser eller tillåter att man kan och får gilla olika.

Hur som helst Thoralf, från en före detta "yrkesdemonstrant" ;)I ett demonstrationståg ,manifesterar man sina åsikter. Ett demonstrationståg är en manifestation. Han som arrangerade Kalmars demonstrationståg är säkert en nybörjare i denna genren. Till nästa gång har han kanske både lärt sig att bjuda in på ett korrekt sätt och se till att alla rättvist kommer till tals.

Ha det gott och i den bästa av världar (läs Sverige)kan alla, även Sverigedemokrater manifestera i säkerhet.

 
Ingen bild

Olandstoken

29 december 2013 21:04

Givetvis är det något drägg ur afa som printat och klistrat upp skiten i Kalmar för vad skulle Nynasister vinna på att hota SD och de som är i SD skulle inte sjunka så lågt.

Nu får vi se om polisen kan lösa detta brott men då Kalmar ligger sämst till i landet gällande just uppklarade brott så är chansen inte stor.

Patetiskt av tidningarna att tro AFA i Stockholm skulle säga att de går ut med att våldta barn , journalister har konstant otur då de tänker.

 
Ingen bild

Håkan

29 december 2013 21:26

Dom försöker att göra en pudel så klart
Och vad fan har SD med nazister att göra inte ett skit
De som påstår annat kan ta sig i häcken!

Thoralf, du har alltid RÄTT i vad du skriver
bra att du finns!
 
Ingen bild

Lotta

29 december 2013 22:17

@Mike Waxman
Missade denna sanslösa kommentar levererad av Waxnan: :"Thoralf, sa till mig i telefon att du och SD inte är rasister eller nazister, ändå har du en Lotta i ditt parti som inte glädjs över dom 500 drygt som gick med"
Skall man tolka det som att bara för att man inte glädjs åt att ca 450 st går med i ett tåg så är man rasist och/eller nazist? Du glömde dessutom svara på mina frågor. Vilka skickade de av kärlek fyllda mailen eller ringde dig när man trodde SD skulle vara med? Det verkar inte direkt vara några kärleksförklaringar med tanke på att du inte ville att Östran skulle uppge ditt namn i artikeln gällande din manifestation. Vilka hotade dig? Ställer du dig bakom budskapen på AFA:s affischer? Ser fram emot ditt svar.

 
Stefan K

Stefan K

29 december 2013 22:24

Kanske inte så konstigt om AFA pudlar och försöker frigöra sig från ansvar. Att våldta barn är väl knappast något man skryter med och definitivt inte bakom fängelsemurarna.

Att de osmakliga affischerna nu florerar på nätet och lockar människor med kunskap i att gräva efter ansvariga, skrämmer förstås när man vet att flertalet av dessa våldsbejakande element går att spåra till läkarfamiljer, advokatfamiljer och andra familjer av ädlare börd.

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Thoralf A

29 december 2013 22:29

Mika Waxman

Klarade du inte av att vara sanningsenlig angående att du skulle ringa mig under måndagen. Vilken tur att du raderade tråden på FB och hela manifestationens FB-sida. Där försvann alla kommentarer!

Nu kan du sprida din "sanning" på dina FB-sidor som ingen utan dina vänner kan kommentera.

 
Ingen bild

Hulda mk1

29 december 2013 22:39

Stefan K...
Ja, många av Vänsterextremisterna kommer från överklassfamiljer. Se bara på en som allvarligt skottskadades av polisen under kravallerna i Göteborg 2001.
Hans pappa var då överläkare.
Något år senare sändes en intervju med honom.
Hans samhällshat var enormt och hade säkert startat som ett föräldrauppror.

Vänsterextrema individer är också ett bevis på den Svenska skolans bristfälliga historie och samhällskunskaps-undervisning.
Att man tom. ibland reser till Koncentrationsläger från Nazismen är utmärkt. Där får eleverna se bevisen på Förintelsen.
Men hur är det med studiebesöken där bevis för Kommunismens grymheter visas?

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

29 december 2013 22:41

Hulda : Dom glömde skriva in det i läroplanen

 
Ingen bild

Hulda mk1

29 december 2013 22:48

Mike Waxman säger sig vara pacifist. Då är han säkert emot Kommunismens alla vidrigheter och även mot attentatet i Rysslans idag. Där var Islam inspirationen.

Så nu förväntar vi oss en manifestation mot dessa två onda krafter...

 
Ingen bild

Hulda mk1

29 december 2013 22:50

Gubben o Gumman...
Eftersom många lärare själva är Kommunister "glöms" det säkert...

 
Ingen bild

Blåsippan

29 december 2013 22:54

Lögnen är som sagt svenskhatarnas samt islamismvurmarnas bäste vän. Ju snarare Sverige islamiseras ju mer godhetspoäng belönas man med om man bidrager "positivt", av pk-media. Läs Waxman.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

29 december 2013 22:54

80% inom UHÄ samt, svensk press är kommunister dessa har efter 35 år lyckats slå sönder Sveriges samhällsbärande ben dvs den svenska skolan

 
Ingen bild

matspp

30 december 2013 01:06

Den svenska DDR-skolan:
Under 1970- och 1980-talen åkte tusentals svenska lärare, rektorer och annan skolpersonal på utbildning i kommunistdiktaturen DDR.
DDR-lektorer besökte också svenska skolor och universitet. Stasi använde lektorernas rapporter i arbetet med att värva svenska informatörer. DDR-lektorerna vart när de var i Sverige kontrollerade hela tiden av DDR-personal och svenska kommunister (sic).

http://www.skolvarlden.se/artiklar/den-svenska-ddr-skolan

 
Ingen bild

World Traveller

30 december 2013 05:59

Mike Waxman, du representerar verkligen stereotypen av do-gooders som man säger utomlands. Du inbillar dig att du är den godaste av alla goda och de som inte håller med om dina åsikter kallar du rasister, främlingsfientliga, fascister och nazister. Det verkar vara ett mantra som ni lärt er att upprepa så fort någon kommer med minsta lilla kritik mot er. 'Allas lika värde' är ett annat mantra ni lärt er. Men i allas lika värde ingår inte Sverigedemokrater och andra som har andra åsikter än er. Du säger att du är emot våld och protesterar gärna vid de få tillfällen en invandrare ska utvisas eller som vid Kärrtorp när nynazister angriper en vänster(extremistisk) demonstration. Däremot protesterar och demonstrerar du aldrig när till exempel muslimer i Malmö hetsar mot och angriper judar. Du är tyst när svenska tjejer gruppvåldtas av invandrargäng och när dessa gäng misshandlar och rånar svenska pensionärer. Inte heller gör du din röst hörd när invandrargäng bränner skolor och bilar och sen kastar sten på brandmännen. Du är tyst när vänsterextremister misshandlar Sverigedemokrater (ofta SD-kvinnor).Men om jag skulle råka skriva nåt negativt om islam eller vänstern så upprörs du direkt och talar om för dina vänner hur upprörd du är och hur illa du tycker om alla främlingsfientliga. Med andra ord så är du en stor hycklare som inte kan skilja på rätt och fel. Kom tillbaka när du växt upp och kan bete dig som en vuxen människa.

 
Ingen bild

Hulda mk1

30 december 2013 07:38

World Traveller...
Klockrent inlägg!! Klarspråk och raka besked!

 
Ingen bild

UncleBob

30 december 2013 09:54

World Traveller...
Årets bästa inlägg, riktat till en "meningsmotståndare"!.

Att avslöja det utbredda hyckleriet blir vår enskilt största, gemensamma uppgift i den stundande valrörelsen 2014.

Men Oj, så stort hyckleriet har växt sig i Sverige. Från Spottande Lundaprofessorer till Riksdagens proffshycklare är inget gott att vänta. De har alltid blundat för de vänsterextremister som agerar i hycklarnas trygga famn. Gott nytt År, Sverigevänner!

 
Ingen bild

Lotta i Båstad EJ medlem i SD :-P

30 december 2013 10:48

En fråga till ALLA "goda" och @Mike Waxman, I årtionden har socialtjänsten haft stora svårigheter att få fram "familjehem" (fosterföräldrar) som kan ta emot barn i alla åldrar, det finns 100-tals barn runt om i våra Kommuner som inte har någon placering just pga att INGEN är intresserad att ta emot dem i sitt hem.... VAR ÄR NI ALLA GODA? Är det verkligen inte höjden av HYCKLERI Ni sysslar med, när Ni aktivt väljer att strunta i dessa barn och deras behov?
I alla Sveriges Kommuner råder stor brist på personer som arbeta ideellt eller mot mycket lågt arvode som "kontaktperson" till personer med psykiska eller fysiska funktionshinder, dessa personer som enligt lag har rätt att få en person som kan vara ett stöd i vardagen eller som en vän att ex. gå och handla med osv.... Varför är Ni "goda" inte där? Hur kan det vara så att år efter år i årtionden råder denna brist i ALLA Sveriges Kommuner, och Ni "goda" har bevisligen inte ens lyft ett finger för att hjälpa alla dessa grupper, FÖR OM NI GJORT DET MED SAMMA GLÖD NI HAR NÄR NI VIMSAR RUNT PÅ GATOR OCH TORG HADE SVERIGES KOMMUNER VARIT VÄRLDSBÄST PÅ ATT TA HAND OM VÅRA BARN OCH HANDIKAPPADE .........NI GODA HAR VERKLIGEN GETT HYCKLERIET ETT ANSIKTE !!!!

 
Ingen bild

JoeW

30 december 2013 10:56

Men för helvete "World Traveller"! Du som inbillar dig att du har en högre moral än Mike, och sen kallar du den angripna demonstrationen i Kärrtorp för en "vänster (extremistisk) demonstration". Varför behövde du skriva det du skrev inom parentesen? Det var människor boende i samhället som demonstrerade mot ökad nazistisk affischering och klotter.

Och jo jag vet vad du kommer svara (kanske):
"för att den var det!"
Men nej, en demonstration blir inte vänsterextremistisk, när färre än 10 procent av de deltagande överhuvudtaget kämpar emot angriparna, resten flydde mot säkerhet. Att de demonstrerade mot nazism gör den inte vänsterextremistisk, då den yttersta majoriteten hade fredliga avsikter, något som den yttersta majoriteten av angriparna inte hade.

Och World Traveler, ska du hålla en debatterande och god ton, skulle det nog vara ganska bra att sopa framför egen dörr först. Tjejer gruppvåldtas även av andra gäng än enkom invandrargäng, och det utförs fler våldtäkter i kvinnans egna hem än på gatan, en majoritet av svenska samhället är inte invandrare, alltså bör logiskt sett de flesta våldtäkter utföras av svenska män. Läskigt som fan, men sant. Våld mot kvinnor demonstreras det mot ofta! Fast det skulle du nog klassa som "feministiskt extremistiska demonstrationer"?

Även svenska män bränner skolor och bilar. Det som hände i Husby kan även ses som ett socioekonomiskt problem. Det är nog inte bara invandrare som blir frustrerade i förorter, det har alltid hänt. Brottsligheten följer inte etniciteten utan beror främst på sociala klyftor. Brottsligheten har alltid varit större i utsatta områden. ALLTID! Även när Sverige var invandringsfritt skedde brott. Detta är även applicerbart på det du skriver om pensionärer, brottslighet existerar och föranleds oftast av orättvisor i samhället. Det är främst ett socioekonomiskt problem (krasst uttryckt: tillgång och efterfrågan).

Vänsterextremister misshandlar SD-människor och Högerextremister misshandlar vänstermänniskor. "ofta SD-kvinnor" que? Det har säkert hänt, precis som motsatsen säkert hänt, jag har hört det ena och det andra, du har hört det andra. Våld är en metod som används i konflikter, tyvärr. Inte rätt, men det händer tyvärr. Jag har blivit nedslagen av min dåvarande bästa vän, som var med i SD, och inte tvekade varken på att skrika sieg heil eller att fotograferas görandes armrörelsen. Jag tänker fan inte döma varken honom eller SD utifrån det. Jag kan dock anse att våld är fel väg, våld föder våld, antipati föder antipati, antipati föder våld. Om alla var lika skulle det vara enkelt. Jätteenkelt. Alla är inte det, motstånd och friktion är delar av naturen. Och i den utopiska SD-världen, vad skulle ni göra åt den nya brottsligheten som uppstår, brottsligheten som uppstår inom er själva? Och kom inte och säg att det finns utopiska samhällen utan konflikter, och vill någon säga att det finns, och att det på något sätt missats av all vetenskap genom alla tider, ge mig ett exempel? Och vilket årtal?

 
Ingen bild

World Traveller

30 december 2013 11:27

JoeW, jag vet att huvuddelen av demonstranterna var godhetsnarkomaner som känner sig goda när de demonstrerar mot nazism och det är inget fel i det. Jag tycker precis lika illa om nazism som dom. Jag tycker också illa om kommunism men skulle aldrig kunna tänka mig gå med i en demonstration mot kommunism arrangerad av, eller tillsammans med, nazister. Förstår du skillnaden?
Vad det gäller gruppvåldtäkter så har du helt fel. Det existerade inte i Sverige när jag växte upp. Du ser heller aldrig invandrare från Finland, Thailand eller Filippinerna begå gruppvåldtäkter utan de begås uteslutande av invandrare (eller 2a generationens invandrare) från Mellanöstern och Nordafrika. Om du går igenom alla nyheter om gruppvåldtäkter de senaste tio åren så ser du att jag har rätt. Det kan kanske finnas nåt undantag men det är inte lätt att hitta. Skol och bilbränder med efterföljande stenkastning mot räddningspersonal är heller ingenting våra invandrare från Thailand ägnar sig åt, utan det är samma klientel som begår gruppvåldtäkter och rånar och misshandlar pensionärer. Ursäkten att det beror på socioekonomiska förhållanden kan stämma till en liten del, för det ingår ibland svenskar i dessa spontana kravaller. Men mina föräldrar, födda på 20-talet och numera avlidna, växte upp i stor fattigdom och började arbeta när de var tretton år gamla och trots svåra och fattiga förhållanden så satte de aldrig eld på skolor och bilar och kastade sten på brandmän och ambulanspersonal. Tvärtom så arbetade de hårt och uppfostrade oss barn till att vara ärliga, inte ligga någon till last och göra rätt för sig. Helt skilda normer jämfört med normerna och kulturen i Mellanöstern. Kristna Libaneser har dock samma karaktärsdrag i motsats till muslimska Libaneser. Du kan komma med hur många ursäkter och bortförklaringar som helst men innerst inne så vet du att jag har rätt och verkligheten är som den är. Sanningen kan förtigas, förlöjligas och döljas, men inte hur länge som helst. Jag är säker på att du en dag kommer att tänka på dessa ord och inse att du kanske hade fel. Jag är heller inte felfri men jag skriver vad jag upplever och vad jag tycker.
Gott nytt år på dig

 
Ingen bild

matspp

30 december 2013 11:50

@JoeW, Du har fel i det mesta du rabblat upp här i ditt försök att skuldbelägga svenskar.

Du kan hjälpa till med att reda ut följande:
Sverige har för många krigsförbrytare i vårt öppna land som välkomnar allt och alla. I dag är det tio utredare som arbetar på Rikskriminalpolisens krigsbrottskommission. Ytterligare en utredare har nu knutits till kommissionen. Det finns ungefär 1500 utländska krigsförbrytare i Sverige tror man men det kan vara mer, mycket mer.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

30 december 2013 11:59

JoeW : Googla på hjärntvättad

 
Ingen bild

JoeW

30 december 2013 12:16

Jag vet, och man ska skriva det man upplever. Men jag förstår inte skillnaden du beskriver. Fanns det någon skillnad? Blir alltså antinazistiska demonstrationer till vänsterextremistiska demonstrationer? Logiken skulle i så fall vara att alla SD-demonstrationer skulle bli nazistiska demonstrationer, även om det bara finns en minoritet nazister vid demonstrationen. Och så är det ju faktiskt inte..

BRÅ skriver att en mycket liten del av våldtäkter anmäls, ca 20 % av de faktiska våldtäkterna. Stämmer denna antagning skulle det innebära att 20.000 till 25.000 våldtäkter sker varje år i Sverige. Hur många av dessa våldtäkter är då gruppvåldtäkter? Enligt extensiv antalsräkning skulle det alltså (om man antar tre gärningsmän) ske ca 8.000 gruppvåldtäkter per år. Det sker inte knappt 8.000 gruppvåldtäkter per år, det sker kanske inte ens 100! 100 skulle innebära att mellan 19.700 och 24.700 sker med ensamma gärningsmän.

Jag tror att det kan ha förändrats enormt sedan du växte upp! Om dina föräldrar föddes på 20-talet, och förutsatt att din mamma ska ha varit i frigid ålder gissar jag att du som senast är född på 60-talet, mycket möjligt tidigare än så. Du sitter på internet och kommenterar, väldigt mycket har hänt sedan din uppväxt! En av de största förändringarna är informationstillgängligheten. Det som inte syntes då, syns idag. Och det som "inte fanns" då finns idag, inte för att det inte fanns tidigare, utan snarare för att det inte syntes. Hur många gruppvåldtäkter har du sett? Eller hur många har du hört berättas om på senare år? Båda frågorna under förutsättning att personer ska ha sett, eller på annat sätt ha kunskap om händelsen, som inte förmedlat eller fått informationen förmedlad via internet. Bara för att informationen ökar, så ökar inte själva antalet händelser som ger upphov till informationen. Information lever ett eget liv.

Samma sak gäller naturligtvis pensionärsrån. Bara för att Hasse Aro uttrycker att man ska få fast de fega kräken, uttrycks ingen ökad förekomst. Bara att man nu har tillgång till material som visar ett fegt kräk. Det materialet fanns inte att tillgå för 50 år sedan. Materialets existens är inte ett tecken på en samhällsförändring, bara den nyuppkomna tillgången till informationen.

Sanningen kan tigas och förlöjligas, men jag ser nog inte sanning här. Snarare häxjakt, generalisering av enorma grupper, försök till systematisering och socialt utanförskap.
Gott nytt år!

 
Ingen bild

JoeW

30 december 2013 12:27

@matspp @Gubbenoch gumman.
Hjärntvättad ja! Att det skulle komma upp, hjärntvättad av vad? Av min familj, staten eller mina vänner?
Och skuldbelägga svenskar? Men då skulle jag ju skuldbelägga mig själv.. Krigsförbrytare? Vad kom det ifrån. Dömda krigsförbrytare? Det låter som många. De ska nog inte förbryta sig mot några krig här, det tycker jag inte. Vad de sen gör här får polisen se efter, förmodligen inga krigsbrott iallafall.

 
Ingen bild

World Traveller

30 december 2013 12:48

JoeW
Du förstod tydligen inte att jag menar att bara för att jag är emot kommunism så innebär det inte att jag går med i en demonstration tillsammans med nazister, till skillnad från er som är emot (inbillad) rasism eller nazism som går med våldfanatiska vänsterextremister. Jag vill inte ha något att göra vare sig med högerextremister eller vänsterextremister. Vad det gäller gruppvåldtäkter eller överfallsvåldtäkter så lever du i förnekelse. När jag bodde i Holland så kunde man aldrig låta en tjej gå hem ensam från krogen eftersom risken att hon skulle bli överfallen och våldtagen av muslimska gäng var så stor. Det ser likadant överallt i Europa där det bor många invandrare från MENA-området. Du kan förneka det hur mycket du vill men du vet att jag har rätt.

 
Ingen bild

World Traveller

30 december 2013 12:51

Och JoeW, när jag växte upp så förekom det inte att gäng misshandlade gamla människor och rånade, eller våldtog eller mördade dom. Det har vi fått importerat från Mellanöstern. Och de gör inte så med sina egna utan bara mot svenskar vilket betyder att de är rasister.

 
Ingen bild

SM811

30 december 2013 12:54

@JoeW
"Och det som "inte fanns" då finns idag, inte för att det inte fanns tidigare, utan snarare för att det inte syntes."
Vilket dravel.

 
Ingen bild

Skånepåg

30 december 2013 13:03

@JoeW

Så t.ex gruppvåldtäkter, kasta sten på polis och brandkår, tillmälet svennehora, bötning, hedersrelaterat våld, elda upp skolor och bilar o.s.v fanns även för 50 år sedan och är nu i en eskalerande omfattning. I vilken drömvärld lever du? Stackars människospillra som är så totalt omedveten om vad som sker i vårt samhälle och dess konsekvenser

 
Ingen bild

JoeW

30 december 2013 14:06

Intressant. Mycket intressant.

@sm811
Nej det är inte dravel, det är ganska enkelt faktiskt. Problem uppkommer inte bara för att information om ett problem uppkommer. Informationen är det andra ledet. Problem i samhällen finns, och de tar olika uttryck. Ungefär så enkelt är det. Idag finns bättre kommunikationsvägar och mer information om problem når ut, detta är inte nödvändigtvis ett tecken på att problemets förekomst är accelererande. Och "Vilket dravel", jag vet inte hur jag ska bemöta det, du fick mig mållös.

@skånepåg
Hedersrelaterat våld fanns definitivt, ära och heder förekommer i de flesta samhällen (förmodligen samtliga). Ordet svennehora bör ha uppkommit ur det förändrade språket, förr kallades det kanske "nedrans hoppjerka". Kasta sten på polisen förekom definitivt (protester mot auktoritet). Skolor och andra byggnader har alltid eldats upp, eller utsatts för andra typer av förstörelse, och även bilar när bilar kom. Det är snarare ett uttryck för frustration. Skadegörelse är inte genetiskt, förr i tiden kanske man snarare lynchade folk innan man brännde ner deras hus innehållande kroppen, och kanske några till kroppar som åkte med. Men det är klart, det är ju inte samma sak? Att påstå att skadegörelse är något nytt är förnekelse, att påstå att politiska protester är något nytt är förnekelse, att samhället under den tiden såg annorlunda ut är väl självklart? Protester mot auktoriteter/staten har alltid förekommit. Det är en hyffsat naturlig reaktion mot överhet. Om du ifrågasätter mina påståenden kan du läsa Bibeln eller något.. Boken som byggt vårat samhälle. Om du tänker att bibeln är överskattad, läs Snorres edda, även den innehåller även den utförliga hedershistorier. Om dina hedersideal härstammar från någonting helt annat än kulturen får du faktiskt säga något annat än att hederskultur är fel. Och angående din avslutning, spillra? Ja det kanske är det jag är. Eller? Har jag påstått vem jag är?

@world traveller
Så brottslighet är alltså importerat? Jo det förekom att gäng våldtog, rånade och mördade människor även i historien. Även i Sverige. Även svenskar. Och för övrigt, jag vet inte att du har rätt, jag är inte övertygad alls. "Du kan förneka det hur mycket du vill men du vet att jag har rätt" är inte ett så väldigt bra argument för att jag ska förstå att jag har fel. Jag förstår faktiskt inte vad det är som jag har fel om? Att jag förnekar är inte i sig ett skäl till att jag har fel, fullkomlig objektivitet är svår att uppnå, om inte fullkomligt omöjlig. I en progressiv värld, är dagens sanning morgondagens osanning.

 
Ingen bild

SM811

30 december 2013 14:17

Jo du JoeW, det är dravel det som du håller på med.
Du påstår att det "fanns förr" bara att informationen inte nåddes ut.
När jag växte upp brann inte massor med bilar, ingen stenkastning mot brandbilar, polis, ambulanser mm. Det behövdes inga vakter på sjukhusen heller för den delen.

 
Ingen bild

matspp

30 december 2013 14:23

@JoeW
"Men då skulle jag ju skuldbelägga mig själv."
Ja varför gör du det då?
"Krigsförbrytare? Vad kom det ifrån."
Utifrån!
"Dömda krigsförbrytare?"
Nej bara ett fåtal nu dömda men ännu fler kan bli det.
1500 krigsförbrytare kanske fler finns det här!
"Det låter som många."
Ja det är det.
"De ska nog inte förbryta sig mot några krig här, det tycker jag inte."
Det vet man väl aldrig eller hur? Men det är illa nog att de redan gjort det.
"Vad de sen gör här får polisen se efter, förmodligen inga krigsbrott i alla fall."
Jaså? Det åker inga till härifrån och deltar i Krig i tex Syrien mm? De skickas inga pengar till olika terror organisationer härifrån?
Polisens tidigare samordnare för krigsbrotts­ärenden uppskattade 2007 antalet till runt 1000!!!

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/utokad-jakt-pa-krigsforbrytare_1431883.svd

 
Ingen bild

World Traveller

30 december 2013 14:25

JoeW, du ser och förstår bara det du vill. Givetvis har det alltid förekommit brottslighet i Sverige, men under 1900-talet så förekom varken gruppvåldtäkter, misshandel av gamla försvarslösa människor, bränder i syfte att locka dit brandmän för att kasta sten på dom, balkongkastning med små kvinnor eller flickor m.m Men att det förekommit brottslighet i Sverige tidigare ser jag inte som anledning till att ta in hundratusentals invandrare från kulturer där meningsskiljaktigheter för det mesta löses med våld. Och innan du börjar klaga på att jag inte vet hur det är i länderna som de flesta invandrarna kommer ifrån så kan jag tala om för dig att jag har tillbringat större delen av mitt yrkesverksamma liv i länder som Libanon, Irak, Afghanistan, Bosnien, Kosovo och andra oroliga länder. Det finns en anledning till att dessa länder är som de är. Ta till exempel de finska flyktingbarnen som kom hit under 2a Världskriget (riktiga barn och inte män 18-30 år gamla) och de finnar, greker, jugoslaver och vietnameser som kom hit och arbetade. Inte drog de runt och kallade våra flickor för svennehoror och våldtog, brände skolor och rånade folk. Inte heller thailändare och filippinare som kommer hit. Tvärtom så är det mycket trevliga människor, mycket trevligare än de flesta svenskar om man ska vara ärlig. Irakier, albaner, somalier, afghaner och syrier däremot, med det gemensamma att de är muslimer, är de som bildar gäng, hänsynslöst misshandlar gamla människor, lever på kriminalitet och kör omkring i värstingsbilar. Det är en stor skillnad på invandrare och invandrare. Och de svenskar som sysslar med brott bör buras in och sättas i straffarbete så att de kan betala sin skuld till samhället och brottsoffren. Jag vet att alla mina åsikter är helt tvärtemot vänsterns men ni kanske skulle ta och rannsaka er själva lite.

 
Ingen bild

JoeW

30 december 2013 16:35

@world traveler
Ja och förutom den kulturella bakgrunden så har de något gemensamt? Tror inte riktigt på det där med att de kommer hit för att göra det ena påstådda efter det andra, bara för att det är kul. De kommer oftast hit som krigsflyktingar. Att de sedan hamnar i gäng är väl ganska förståeligt. Man samlas till sina likar, sprids de inte ut, och samlas de på en ort, blir de heller inte indoktrinerade i samhället. Det är ett problem. Men det är varken religion eller kulturell bakgrund, problemet har uppstått här i Sverige, vid interaktion med vårat samhälle. Thailändare och filippinare är för övrigt dumt att ta upp i sammanhanget, då dessa huvudsakligen är här av andra skäl. Och om det nu var genetiskt och kulturellt, "i modersmjölken" eller hur man nu säger det, varför är inte alla kriminella? Vilka avviker? Majoriteten ickekriminella, eller minoriteten kriminella? Gick in på dn.se, 50 årig pedofil i värmland, och 37 årig (nazisten) mördare i trollhättan. Båda affektionsbrott. Trist läsning.

@matspp
anledningen till att jag frågade, var att jag funderade vad det hade med det hela att göra? Vi är överens om att det är fel med krigsbrott. Oerhört få har deltagit i krig i till exempel Syrien. Dessa få har varit väldigt unga, de bör inte ha begått krigsbrott. Krig är vidriga saker, folk dör i krig, och flyktingar flyr därifrån. Jag tänker inte ens ta upp alla krigsbrott utförda av västerlänningar även om det är i modern tid, och tvättad av median..

@sm811
Händelserna fanns förmodligen förr. Du fanns inte överallt. Du hörde inte allt. Och du såg inte allt. På den tiden fanns det en, senare två, TV-kanaler. Allt man fysiskt såg var inte allt. Eller måste du ha sett saker för att de ska ha hänt? Sjukhusvakter bör ha funnits tidigare. Våld och hot mot vårdpersonal har existerat länge, det stöter man på fortfarande även i äldrevården. Anhöriga är enna jävlar på att skita i allt man säger. Hot och våld förekommer i arbetet, och inte bara från dementa gubbar och gummor, även från yngre anhöriga som definitivt kunnat slå ner en om de hade velat. Så hetsiga anhöriga finns det gott om, även där invandrare INTE finns! Märkligt, särskilt med tanke på att det tydligen bara är ett problem när det gäller invandrare? De övriga då? Men åter igen: hur kan du vara säker på att det inte fanns bara för att du inte såg det? Märkligt med tanke på berättelserna om upplopp, den historiska dokumentationen av upplopp, och faktumet att det ägt rum ganska många upplopp som du missar.. Ett modigt uttalande, och faktiskt förnekande av historien! All denna tillfälliga historievurm, för att sedan inte ha ett minne av den övriga historien.

Gå in på wikipedia, sök på "lista över kravaller i Sverige" och tala sen. Fast ni kanske kör historia enligt Moderaternas filosofi förstås? Läs särskilt på om "Tattarkravallerna i Jönköping" 1948. Känns retoriken igen? Lär av historien och sluta grina när folk ber er att faktiskt lära av historien. SD som alltid verkar prata om att historia och kulturarv är så viktig. Trots att historien och kulturarvet är betydligt grumligare än vad naiva människor verkar tro. Det som inte är vitt, är inte nödvändigtvis heller svart, det mesta är grått. En jävla massa olika nyanser av grått, men likt förbannat varken vitt, eller svart.

 
Ingen bild

Lotta

30 december 2013 16:38

Men det vet vi ju alla att Sverige alltid legat på andra plats i världen när det gäller våldtäkter. Vi har bara inte haft de rätta kanalerna för att kunna läsa om det.

 
Ingen bild

matspp

30 december 2013 17:20

@JoeW
Ja vi är överens om att det är fel med krigsbrott. Ja det kanske är ganska få som har deltagit i krig som till exempel i Syrien. De bör inte få återvända hit! Om just de begått krigsbrott återstår väl att se? Många av dem krigar för diverse terror organisationer. Det skickas pengar till olika terror organisationer härifrån. Våra skattepengar ska inte gå till att finansiera terror runt om i världen och det med basta!

 
Ingen bild

SM811

30 december 2013 18:25

@JoeW
"Händelserna fanns förmodligen förr. Du fanns inte överallt. Du hörde inte allt. Och du såg inte allt. På den tiden fanns det en, senare två, TV-kanaler. Allt man fysiskt såg var inte allt. Eller måste du ha sett saker för att de ska ha hänt?"
Vilket svammel.
Vi kanske skall tala om kristallmottagare eller varför inte när fm-bandet kom eller färg-tv. Varför inte rullbandspelare och sedan kassettbandspelare och när vi ändå är igång drar vi över lite inspelningsformat för video. Vi startar med betamax och jämför sedan med VHS...
Nu handlar det om vad som har förändrats med brottsligheten.
Tydligen för svårt för dig?

 
Ingen bild

World Traveller

30 december 2013 19:16

JoeW och Mike Waxman lever i förnekelse och lögn, men de vaknar väl en dag de också.

 
Ingen bild

Undrande

1 januari 2014 15:24

@JoeW
Det heter kvinnor i fertil ålder o inget annat, sen menar du nog integreras i samhället inte indoktrineras. Vi är många som fanns förr, är i 50-årsåldern från en mindre stad, vi låste aldrig dörren, man kunde gå ensam hem mitt i natten, skolan fungerade, polisen syntes till, ett slagsmål var ett slagsmål inte mordförsök osv osv. Vad är affektionsbrott, vad det det som kongolesen utförde i Ljungsbro? Är det ett sånt samhälle vi vill ha? Svensken i gemen vill hjälpa men när vi blir förda bakom ljuset reagerar vi. Ensamkommande "barn", när du har sett dem själv förstår du. Uppdrag Granskning visade att det kostar mellan 70-100 000 kr att ta sig hit från Syrien, förstår du då att de riktigt fattiga har aldrig en chans. Finland tar inte längre emot ensamkommande, Sverige enda land i världen med generell PUT för syrier. Sen kan vi tala om sjukvård för illegala de behöver inte betala(50 kr), men kostnaderna kan ta knäcken på vilken fattigpensionär som helst för att inte nämna tandvårdskostnader. Dagis för barn till tiggande rumäner i Gbg, socialbidrag i Malmö till barn som pga sina föräldrar befinner sig i Sverige. Godhetslistan tar aldrig slut, men de som byggt samhället får inte komma ut, får kall mat, begränsad färdtjänst mm Om skolans problem kan ingen tala klarspråk, besök en lektion där vissa ungdomar bestämmer agendan, försök arbeta i en sån miljö.
Tack för ordet, kvinna m 3 barn.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7
8
9 10 11 12 13 14 15
16
17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< December 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se