thoralf

Direktlänk till inlägg 21 december 2013

SOLEN

Av Thoralf Alfsson - 21 december 2013 11:41

 

Foto Thoralf Alfsson


Idag är det vintersolståndet, årets mörkaste dag!


Nu kommer åter solen tillbaka sakta men säkert. Att solen och jordens förhållande till varandra styr årstiderna är det väl ingen som tvivlar på. Men i och för sig finns det säkert någon sekt som har andra uppfattningar eller en religion som istället styrs mer av månens faser. Det kallar jag mörkrets makter, i dubbel bemärkelse.


I princip 100 procent av all uppvärmning på jorden kommer från solen.


”Energin som alstras av solen motsvarar 400 kvadriljoner watt, eller 400 Yottawatt, eller 4*1026 watt (400 000 000 000 000 000 000 000 000 W).”

 

Hur många tror att energin från solen är 100 procent konstant över tiden? Jag tror det inte! Det skulle vara helt osannolikt då det handlar om flera former av energi. Tänk bara på hur mycket energi det handlar om den bara skulle variera med 0,1 procent. (ta bort fyra nollor)


Jag är däremot 100 procent övertygad om att den så kallade globala uppvärmningen till absolut största delen beror på solens och jordens förhållande till varandra. Jag ser mig inte som klimatskeptiker och definitivt inte som klimatalarmist, utan klimatlogiker.


http://fof.se/tidning/2002/2/solens-stormar-paverkar-klimatet

 
 
Ingen bild

Errbe

21 december 2013 14:08

"Solen driver vårt klimat"

Så heter en ny bok som enkelt och lättläst förklarar den vad vi faktiskt vet om klimatets variationer, titta här:

http://www.klimatupplysningen.se/2013/12/18/ny-klimatdebattbok-pa-svenska/


När du läst lite i den, inser du att IPCC är en samling dilettanter, som under alla sina 25 år inte velat erkänna det uppenbara: Att det är solen som bestämmer vårt klimat. Och att den påverkas av andra himlakroppar, främst planeterna.

Detta förklarade först William Herschel redan 1801. Han hade funnit ett samband mellan solfläckarnas cykler och klimatet. Det har IPCC anstängt sig att blunda för under hela sin existens.

Det borde vara tillräckligt för att förklara dem helt inkompetenta.

 
Ingen bild

PG

21 december 2013 14:10

MP och Åsa!

Miljöpartiet vill ha en ny blocköverskridande uppgörelse om asyl- och migrationspolitiken nästa mandatperiod. Det säger språkröret Åsa Romson i en SvD-intervju. Syftet är att fortsatt stänga Sverigedemokraterna ute från inflytande.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/intervju-med-sprakroret-asa-romson_8843580.svd?sidan=1

 
TOMIBOLLEN

TOMIBOLLEN

21 december 2013 16:41

"I princip 100 procent av all uppvärmning på jorden kommer från solen."
- - - - - - - - - - - - - - - -
I princip beror klimatet på jorden på hur denna uppvärmning (= energitillfärsel)kommer till användning: hur mycket bibehålles inom biossfären och hur mycket återgår till den omgivande världsrymden. (sant?/falskt?)

Solen strålar intensivt på Saharas ökensand, som i princip är vit och inte energiabsorberande. OM Thoralf och hans partivänner och dito sympatisörer = del av mänskligheten, fyllde hela Sahara med solfångare och därmed tog tillvara 20% av energitillförseln, som sedan via kabel fraktades till deras hemvist i högan nord - vi får förutsätta att detta sker ca nu, innan landet Sverige har övergått i Allahs ägo - och där utnyttjar enenrgin för nya energikrävande projekt, så har Thoralf och SD faktiskt värmt upp planeten en liten aning.

Eller ett annat projekt: Thoralf et consortes far upp till Arktis och sprider ut sot på därvarande inlandsis - sotet absorberar solenergi som får isen att smälta, Vattenkraftsverk har byggts, som omvandlar smältvattnets fallenergi till 230 volt, som via kabel leds hem till Kalmar. Också i detta fallet har Thoralf och SD värmt upp planeten en liten aning.

Huruvida projekt av dessa slag skulle påverka klimatet på Öland vågar jag inte ha ngn uppfattning om - men POLITISKT skulle Thoralf bli Nya Sveriges hjälte, SD skulle få 64% i valet - massinvandringen och det pågående utbytet av den etniskt svenska befolkningen skulle upphöra över natten och dagen därpå skulle repatriering av alla välfärdsparasiter inledas. Vore vi bara där!

Passa på medan Thoralf samlar sot att titta på en långfilm i ämnet - den är engelskspråkig och har undertexter på engelska - passa på att träna också den engelska du inte fick lära dig i den nysvenska flumm-PISA-skolan.

http://youtu.be/LUWyDWEXH8U

http://youtu.be/LUWyDWEXH8U

 
Ingen bild

RobertSt2

21 december 2013 16:47

Självklart är det solen som står för 99% av vårt klimat. Sen kan klimatjönsarna säga vad de vill.

 
Ingen bild

TOMIBOLEN

21 december 2013 17:34

Är 'RobertSt2' en skämtare eller en idiot?
Som skämtare är han så dålig att han borde pronto lägga ned verksamheten - som idiot är han så vanlig och lik sina gelikar i den nysvenska fåraskocken, att hans BRÄ'Ä'Ä'K inte kan särskiljas.
Han inte en s gitter läsa vad Thoralf skriver:
*** Tänk bara på hur mycket energi det handlar om den bara skulle variera med 0,1 procent. (ta bort fyra nollor) *** Fårhuvudet 'RobertST2' kör med tio ggr mer.
'RobertST2' måste vara ett offer för nysvenska flum-PISA-skolan. Orsaken till att Nya Sverige kommer att gå under, om inte Thoralf får ihop tillräckligt med sot.
PS endast damm, lamm och ramm har dubbeltecknat 'm' - jag vet, jag slant!

 
Lassekolja

Lassekolja

21 december 2013 17:49

Solen hit och dit, hos mig blir varmt bara genom att jag vrider på kranen, som sitter på ett rör, som går till en plåtgrej, som jag brukar kalla för "värmeelementet".
Jag tycker som MP och V, kärnkraften kan vi stänga redan igår för hos mig kommer strömmen ur två hål i väggen! Smart va´? Är det någon, som vill veta nå´t mer? Fråga på!

http://www.statsskuld.se

 
Ingen bild

Kurtan

21 december 2013 18:03

Måste korrigera lite då jag menar att inte helt 100 procent av värmen dvs klimatet på jorden härrör sig från solen. Förutom en hel del "het" luft som kommer från "miljötalibanerna" så har faktiskt jorden en het kärna som naturligtvis påverkar värmen/klimatet...

Den "globala uppvärmingen" kommer inom en snar framtid att bli känd som den "globala bluffen"...
MVH


 
Ingen bild

DUMIBOLLEN

21 december 2013 18:05

Måste hålen vara jordade?

 
Ingen bild

ÄNUDUMMAREIBOLLEN

21 december 2013 18:15

Denk', denk' Brüderlein denk', lasset die doofheit zu Haus'!

 
Nissolf

Nissolf

21 december 2013 19:11

Dessa baggar, vad dom hittar på :)

http://www.tu.no/kraft/2013/06/25/for-forste-gang-

 
Ingen bild

Nissolf

21 december 2013 19:14

Klippa och klistra om det inte blir någon länk av detta

http://www.tu.no/kraft/2013/06/25/for-forste-gang-brenner-thorium-i-en-vanlig-reaktor

 
Ingen bild

Nissolf

21 december 2013 19:23

Skal sanningen fram måste man kolla i utländsk media:

http://e24.no/energi/total-flopp-for-klimakvotene-to-av-tre-legger-ned-salget/22664738

 
Ingen bild

Hulda mk1

21 december 2013 21:28

Hittade en rubrik på Aftonbladets hemsida: "Jag är också i Kärrtorp".

För egen del håller jag mig ifrån Kärrtorp. Ingen klok människa kan väl demonstrera mot Nynazister tillsammans med AFA, Revolutionära Fronten och Linje 17.
Nej, det är bättre att SD ordnar en egen manifestation mot Nynazismen. (då blir det nog en välbehövlig kortslutning i hjärnan på både Vänsterextremister och Thomas Mattsson...)

 
Ingen bild

Magentan

21 december 2013 22:16


DET VAR LINJE-17-GÄNGET SOM HADE KNIVAR vid förra söndagens tumult-demonstration i Kärrtorp!

Ett vittne som råkade vara på plats har skrivit ett mycket intressant och avslöjande inlägg på facebook. Personen skriver att han/hon "hade oturen att hamna mitt i denna skit, då jag lovat att köra ett gäng ungar till en dansuppvisning som skulle ske just där (dom hade inget med denna demonstration att göra alls)."

Till barnens dansuppvisning hade man hyrt en biograflokal, som råkade ligga i närheten av Linje-17-gängets demonstrationsplats. En mängd Linje-17-demonstranter samlades utanför den hyrda danslokalen och blockerade utgångarna till den. En demonstrant tappade en kniv som hittades alldeles utanför entrén av en gästande barnfamilj till dansuppvisningen.

Vittnet påpekar följande i sitt facebookinlägg: "Nu skriver pressen om barnfamiljer, men av demonstranterna var det bara ett fåtal som hade barn med sig, och jag såg en 5-åring som stod med ett plakat med överkorsad hakkors. DEN STORA GRUPPEN BARN FANNS ALLTSÅ INNE PÅ BION OCH HADE INTE ETT SKIT MED DETTA ATT GÖRA ALLS!"
"Men det säger mycket om kvalitén på linje 17:s demonstranter som använder en 5-åring som plakatbärare och medvetet utsätter sina barn för risker och sen tar några hundra barn och föräldrar som en slags gisslan" (inne i biograflokalen).

Läs hela detta avslöjande Facebookinlägg här på Robstens blogg!

http://robsten.blogspot.se/p/obeoroende-vittne.html?spref=tw

 
Ingen bild

world Traveller

22 december 2013 05:20

Konstigt. Min text kastades om i förra kommentaren.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7
8
9 10 11 12 13 14 15
16
17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< December 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards