thoralf

Direktlänk till inlägg 15 december 2013

MÖRKLÄGGNING ELLER OKUNSKAP

Av Thoralf Alfsson - 15 december 2013 21:46

 


I fredagens Barometern fanns en artikel om att försörjningsstödet minskar i Högsby kommun och det låter ju väldigt bra.


Men som vanligt berättar man inte hela sanningen. I detta fall undanhåller kommunens ansvariga sanningen eller så är det Barometerns journalist Åsa A Cederbom som väljer att inte skriva sanningen. Men det kan ju också handla om ren okunskap, som man frågar får man svar.


Följden blir i vilket fall som helst att man lurar sina läsare och jag tror faktiskt att det är syftet om man som helhet betraktar Barometerns agenda.


Vad är det då som är fel i artikeln! Jo, man undanhåller helt och hållet effekterna och kostnaderna för etableringsreformen. Etableringsreformen infördes 1 januari 2011. I praktiken var det ett sätt för staten att minska kostnaderna för kommunerna när det gäller nyanlända invandrare under de två första åren. Eftersom reformen startade 1 januari 2011 får den inte fullt genomslag förrän tidigast under 2013.


I och med etableringsreformen minskar försörjningsstödet för kommunerna när etableringsstödet ersätter detta under de första två åren. Efter två år kommer dock dessa personer tillbaka till kommunen om de inte lyckats försörja sig själva.


I artikeln framhåller ansvariga på Högsby kommun att kostnaden för försörjningsstöd har minskat från ca 7-8 miljoner kronor/år till ca 5,4 miljoner kronor för 2013.De till och med förklarar varför.


 


Inte ett enda ord om vad etableringsreformen inneburit för utvecklingen av försörjningsstödet.


Kostnaden för etableringsreformen för Högsby kommun var enligt följande.


2011, 181 000 kronor

2012, 1 105 000 kronor

2013 jan-juni,  814 200 kronor, det tyder på ca 2 miljoner kronor för helåret 2013.


I verkligheten har alltså inte kostnaden minskat utan den är kvar på samma nivå som tidigare!

Skillnaden är att kostnaden tas från staten och inte tar omvägen via kommunen som tidigare introduktionsersättningar gjorde. 

 
ANNONS
 
Ingen bild

Farbror Sven

15 december 2013 22:11

Lilla Grönskåra ett litet samhälle i Högsby kommun har 178 st invånare,
av dem är det 20 familjer med icke svenskklingande namn , som varken har inkomst av tjänst eller kapital och som får sin försörjning av våra inbetalade skatter , lägg där till de 35 asylsökande som bor i Grönskåra och som också försörjs av våra inbetalade skattpengar!

 
Ingen bild

Göran

15 december 2013 22:59


Outgrundliga äro Herrens vägar.

 
Lassekolja

Lassekolja

15 december 2013 23:04

"Mörkläggning eller okunskap?" Förmodligen både och med tillägget illvilja!

Betr. kvällens Agenda: Arbetskraftsinvandringsdebatt mellan Ylva Johansson och arbetsmarknadsminister Svantesson. Nu vill sossarna driva SD´s politik, den dom tyckte präglades av en så "otäck människosyn" för inte så längesen. Där ser man, även en blind höna hittar ett korn emellanåt. När SD tar väljare från sossarna, gäller plötsligt inte allt snack om "värdegrund" och "SD´s inhumana människosyn"! Kallas på vanlig svenska HYCKLERI!!!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Peter

15 december 2013 23:46

En varning till det svenska folket för 30 år sedan, och som nu tyvärr håller på att gå i uppfyllelse.
Genom ett bedrägeri i det dolda, ska nationer söndras och förfalla. Slutmålet för Sverige är socialt, ekonomiskt och moraliskt kaos, sen blir det inbördeskrig eller invasion.
Därefter kommer kommunismen härska med en världsregering, en världsarme, en världsvaluta.
http://alertsweden.bloggo.nu/A-WARNING-from-ex-KGB-communist-defector-Yuri-Bezmenov-from-29-YEARS-AGO/

 
Ingen bild

Hulda mk1

15 december 2013 23:54

Annat ämne..
Nu "rasar" journalister i landets tidningar. Nazistattack skriver de med krigsrubriker.
Ogillar extremister från båda håll och ogillar journalister som som bara reagerar och skriver uppbragt över högerextremt våld.
Vi förstår dock varför. Expressens kopplingar till Vänsterextemister som kom fram i veckan visar på att dessa extremister numera har sina långa blodiga tentakler ända in i en av våra större tidningar...

 
Ingen bild

Sven H

16 december 2013 00:02

I framtiden kan inte media få hålla på så här. Det går bara inte.
De har en samhällsviktig funktion beträffande upplysning och demokratibildning.
Ingenting av det fungerar.

 
Ingen bild

Johan

16 december 2013 00:14

Sven H
Ta t.ex Flygledarna eller SMHI. Tänk om de gjorde likadant som media?!!
Dirigera flygplanen enl egen smak och utifrån vilken flygplanstyp man tycker bäst om? -Skicka flygplan man ogillar in i byggnader o.s.v
HUR FAN SKULLE DET SE UT?

Nä, för de måste vara PROFFESSIONELLA.

När skall vi få se samma regelhållning kring vår media?

 
Lassekolja

Lassekolja

16 december 2013 00:22

@Sven H, Du har så rätt! Hela vår representativa demokrati bygger på en välinformerad väljarkår. Denna information förutsätts komma från fria oberoende media, som förmedlar korrekta opolitiska nyheter och reportage om hur "landet ligger". Med denna info som grund avlägger väljarna vart fjärde år sin röst, som anger riktningen åt viilket håll samhällsutvecklingen bör ske.
Eftersom den svenska journalistkåren inte gör/inte tillåts göra sitt jobb, som det är tänkt i en demokrati, manipuleras och saboteras vår demokrati med de konsekvenser, som vi upplever nu. Att demokratin Sverige är på väg att haverera fullständigt är ett resultat av flera decenniers socialdemokratiskt maktinnehav, som gjort "det sovande svenska folket" oförmöget att fatta självständiga beslut. Detta, menar iaf jag, är anledningen till att Sverigedemokraterna endast har ca 10% av väljarsympatierna. Samtidigt börjar allt fler svenskar inse vart Sverige är på väg och håller på att vakna ur sin "politiska koma". Därför kan vi vara lugna så till vida att SD kommer bara att växa oavsett vad AB & Excessen har i kikar´n inför framför allt höstens val!
SD i maj och september 2014!!!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Undrande

16 december 2013 00:46

Håller helt med Lassekolja, nästan varje dag uppdagas vänner i bekantskapskretsen vara SD:are och de blir glada att jag+familjen också är det. Vår oro nu gäller ev valfusk, hur skall det gå? Danmark o Norge borde skicka valobservatörer tycker jag.

 
Ingen bild

Göran

16 december 2013 01:29

@ Undrande,

Det är inte alldeles enkelt med valobservatörer. Det erfordras, har det sagts mig, att regeringen gör framställning hos FN om sådana. Vem tror att Reinfeldt skulle vara så "Fair Play" så att han skulle yrka på något sådant ? Jag tror det inte.

 
Ingen bild

Bokmalen

16 december 2013 02:35


Media missköter sig:

den 20 december 2011 stiftades en ny medialag i Ungern. I enlighet med denna lag kommer all nyhetsförmedling att övervakas av en ny mediemyndighet, vars medlemmar utses av det regeringsbärande partiet Fidesz. Rapportering som denna politiska myndighet finner stötande på något sätt eller "politiskt obalanserade" kan resultera i fruktansvärt höga bötesförelägganden för den tidning, TV-kanal eller radiostation som rapporterar om något som politruckerna inte gillar. Lagen kan, om den inte stoppas, innebära slutet för pressfriheten i Ungern.

Säger EU-Vännerna.

NEJ! -Det innebär inte slutet för pressfriheten! DET INNEBÄR SLUTET FÖR LÖGNERNA.
Så går det när man misskött sig!

 
Ingen bild

Stefan A

16 december 2013 06:33

Säkrast att iaktta största försiktighet när man har med Bonnierkoncernens olika media att göra, bäst att slänga på luren och spärra mailen om man blir kontaktad, vem vet var ens uppgifter hamnar, pers.nummer telefon och adresser och om man är intresserad av militärhistoria eller knyppling kan lagras och samköras med inköpta uppgifter från externa aktörer som det Svenska "blackwater" Researchgruppen, och allt kan sammanställas och lagras hos Lavrentij Beria Mattssons NKVD och hans underrättelseofficer Baas för vidare behandling och åtgärd. Här har man oroat sig för myndigheters lagring och sammanställning av uppgifter när det är privata företag man skall vara rädda för.

 
Ingen bild

Farbror Sven

16 december 2013 07:24

Grönskåra samhälle 178 registrerade skattebetalare över 18 år .

 
Ingen bild

Sven Dacke

16 december 2013 07:37

Är det någon som kan hitta originaltexten till förslaget att ändra i skollagen från Regeringen, har inte hittat något än

Som det står i alla tidningar så verkar dom tro, eller i alla fall vill dom få oss att tro att det gäller utökade Kristna traditioner, men står det verkligen så i originaltexten.

Tänk om det i själva verket gäller att underlätta för "den nya" religionen istället.

Därför vill jag läsa originalet.

 
Ingen bild

Niklas R

16 december 2013 08:47

Så nästa år kommer det inte att stå något om sjunkande försörjningsstöd i kommunen.
De kommer nog inte ens ta i frågan med en tång då kostnaden för kommunen stigit med närmare tre miljoner. Bättre då att hitta på en artikel om någon sverigedemokrat som sagt något.

 
Cavatus

Cavatus

16 december 2013 08:48

Hörde Poohl/Bengtsson utgjuta sig i tevesofforna i morse med lååånga inlägg utan att bli avbrutna.

Det de ville göra gällande, men väldigt inlindat, är att vänsterextremister är "finare" än de andra två grupperna (högerextremister och islamister, som givetvis benämns "religiösa extremister" då man inte får säga islam i samband med något negativt).

Vänsterextremister är fiiiinare för de är medelklass, enligt Poohl. De är mao högre utbildade eller rikare, eller va? Där ser man att deras vänsterinriktade vurm knappast är för arbetarklassens bästa utan bara är en ren och skär lögn.

Den riktiga arbetarklassen, dvs de som idag benämns högerextremister, anser de uppenbarligen vara lågpannade idioter, att döma av hans inlindade fraser. Snacka om en människa med hybris. Jag kräks!

Nej, hjälp till att mota Expo i grind genom att dela ut flygblad:

www.korta.nu/flygblad

http://www.korta.nu/flygblad

 
Ingen bild

Rune

16 december 2013 09:25

Valobservatör kan var och en vara. Röstsammanräkningen är offentlig. Gå dit och titta på när klockan har slagit 20.00 valdagen!

 
Ingen bild

Äkta svensk

16 december 2013 09:38

Kan ni inte bara säga att smr gjorde otroligt fel med att kasta flaskor mot barn?

 
Ingen bild

Thoralf A

16 december 2013 10:04

Äkta svensk

Kan du inte bara säga att vänsterhuliganerna gör otroligt fel när de saboterar Sverigedemokraternas arrangemang som t.ex torgmöten.

 
Ingen bild

Bert

16 december 2013 10:09

Åsa skriver vad som helst mot betalning,ljug eller sanning skit det samma, hon har inga som helst skrupler.

 
Ingen bild

Hulda mk1

16 december 2013 10:33

Äkta svensk...
Det är lika galet vilka som kastar knallskott eller annat mot de som på demokratiskt sätt uttrycker sin åsikt.

Tyvärr tycker inte media det. De verkar tro att Vänsterextremisternas knallskott bara är en "ligth-version" av högerextremisternas...

 
Ingen bild

Arbetaren

16 december 2013 10:41

"Den Store Tidningskungen" Thomas Mattson sitter nu och gråter ut på sin blogg på Expressen.

http://bloggar.expressen.se/thomasmattsson/

Att han får massmejl, mediekritiska inlägg på twitter, att man samlar pengar till ett åtal mot honom, utlovar hembesök m.m., allt detta är enligt Mattsson något "man möjligen kan förvänta sig av ett folk som inte respekterar demokratiska värderinger".

Och det ska komma från Mattsson? Som utsett sig själv till någon slags "allt i allo", d.v.s uppgiftsköpare, polis, åklagare och domare på samma gång?

Han ondgör sig även över att ett antal journalister, politiskt intresserade komiker m.fl nu vänt sig mot honom. Mattsson tycker att detta "drev", som han kallar det, är så orättvist eftersom Expressens värdegrund under andra värdskriget minsann var att man skullen motverka nazismen...
Käre Mattsson, det är 70 år sedan, du var inte ens född då.

Herr Mattson är ledsen, men Herr Mattsson verkar fortfarande inte förstå vad han har gjort för fel. Du kan hjälpa honom att förstå genom att skicka ett brev, tyvärr får du kosta på honom ett frimärke för eftersom hans e-postlåda förefaller avstängd. Men var saklig och UNDVIK HOT OCH FULA ORD.

 
Ingen bild

Hulda mk1

16 december 2013 10:58

Arbetaren...
Så sant, så sant. Märkligt nog har Herr Mattson trots (eller kanske på grund av) journalistutbildning inte lärt sig att se skillnad mellan Nazismen i Tyskland på -40 talet och invandringskritik 2013 i Sverige.
Givetvis ska han bemötas med ett vårdat språk. Det sägs att med rätta ord kan man be någon dra åt h-e och då få denne någon att se fram mot resan...

 
Ingen bild

Arbetaren

16 december 2013 11:32

Hulda mk1.

Det ej blott en önskan, men också min övertygelse att om trycket på Expressens styrelse och moderkoncern blir tillräckligt stort och de dessutom börjar tappa annonsörer p.g.a denna skandal så måste de släppa taget om Herr Mattsson. Eller för att vara tydlig, han måste då avgå som chefredaktör.

Vi har historiskt sett nästan blivit vana vid hur illa kvällspressen behandlar kändisar, politiker m.fl och vi är många som reagerat på att vissa artiklar ser ut att vara vinklade. Men detta som har hänt, denna förföljelse av oliktänkande, är något helt nytt. Låt vara att vissa uttryckt sig lite vulgärt, det är i alla fall inte ok att göra som Mattsson och hans kumpaner. Åtminstone inte i min bok.

Det är därför av yttersta vikt att folket med kraft säger ifrån och inte ger sig. Med anledning av det lidande som orsakats för dem som fått lämna sina arbeten, eller på annat sätt fått sina liv förstörda på väldigt tveksamma grunder, så är det inte mer än rätt att Expressens ledning visar Herr Mattsson att hans förtroende nu är förbrukat. Jag anser att det är vår gemensamma plikt att upplysa och bilda opinion om detta.

Tack Thoralf, för att vi får ta utrymme på din blogg, tycker du att vi tar för mycket får du säga till...

 
Stefan K

Stefan K

16 december 2013 11:46

Efter att ha läst böckerna "Världsmästarna" och "Invandring och mörkläggning" väljer jag att tro på mörkläggning. Okunskap är, enligt medierna själva, något som är vikt för oss obildade som valt att lägga vår röst på Sverigedemokraterna.

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Äkta svensk

16 december 2013 12:03

Stor skillnad på att skandera mot er och kasta flaskor.
Jag är inte för att kasta sten, flaskor eller tårta.

 
Ingen bild

Thoralf A

16 december 2013 12:44

Äkta svensk

Du är sorgligt okunnig om hur verkligheten ser ut. Varför behövs det hundratals kravallpoliser?

 
Ingen bild

Sven Dacke

16 december 2013 13:09

Björklunds kovändning angående skolavslutning i exempelvis Kyrkan uppfattas av många som om att han värnar om Svenska traditioner och en kristen kyrka

Jag har inte hittat original promemorian, men vad som går att utläsa av Björklunds uttalanden så är det inte specificerat vilken religion det gäller.

Så ni som applåderat, glöm det för nu öppnar Björklund för avslutning i Mosken.

Jag har sett på flera kommentarer på bloggar att flera är inne på samma spår.

Troligen är allt regiserat av "Teaterchefen " Jasenko


Allt fortsätter som planerat

 
Lassekolja

Lassekolja

16 december 2013 15:29

Björklund försöker slå minst två flugor i en smäll. Dels försöker han få potentiella partibytare att tänka ett varv till och dels, det mest sannolika, vill han glädja "Hibo" med att hon i närtid kan ha skolavslutning i moskén. Ingen tror väl på fullt allvar att han plötsligt vill bevara vår kristna kultur?
Björklund är emellertid inte ensam om att, i "smyg", försöka anpassa sin politik till SD´s. Igår (i Agenda) försökte sossarna och LO, genom Ylva Johansson, föra SD-politik i form av begränsad arbetskraftsinvandring när kompetensen redan finns i Sverige, alltså samma politik, som både LO och hela 7:an till alldeles nyligen kallat inhuman och främlingfientlig och visar SD´s "hemska människosyn".
Nu undrar man vad som kommer härnäst, minskad invandring? Nej, det var ett dåligt försök att skämta till det....Hur skulle det se ut? Det "handlar ju om människor.....", något som det uppenbarligen INTE gör när det handlar om våra äldre, som byggde Välfärdssverige åt oss!
SD 2014!!!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Äkta svensk

16 december 2013 15:43

För att smr kastar flaskor mot barn.

 
Ingen bild

Thoralf A

16 december 2013 15:59

Äkta svensk

Varför behövs det hundratals kravallpoliser när SD håller torgmöte?

 
Ingen bild

Äkta svensk

16 december 2013 16:07

Kommer ni inte ursprungligen från bevara Sverige svenskt?

 
Ingen bild

joppe

16 december 2013 16:33

Efter kravallerna i Kärrtorp så har jag kikat på Svenska Motståndsrörelsens hemsida Nordfront. OTäckt. Men det är skrämmande vilka likheter det finns med Sverigedemokraternas politiska retorik. Ja, ni vet allt det där snacket om PK-media, mångfaldens elände och vikten av att bevara det svenska.

 
Ingen bild

matspp

16 december 2013 16:41

@Äkta Svensk

Svar nej. Läs på om (V)PKs historia istället: http://www.samuelsiren.com/vpk.php

 
Ingen bild

Farbror Sven

16 december 2013 16:46

Det finns 1,4 miljoner döva och hörselskadade i Sverige , det gav Musikhjälpen fullständigt faen i ,inte ett ord har varit textat i alla program som sänts ! Lagen om full tillgänglighet som gick i kraft år 2010 tycks inte gälla ! Tack Sveriges Radio och SVT !

 
Ingen bild

Äkta svensk

16 december 2013 16:47

Ehhhh jo...
Förnekar du ditt eget ursprung?

 
Ingen bild

matspp

16 december 2013 17:08

@Äkta Svensk
Sverigedemokraterna bildades 1988. Partiets grundare och tidiga förgrundsgestalter utgjordes till VISS DEL del av personer TIDIGARE verksamma i nationalistiska partier och organisationer som Framstegspartiet, Sverigepartiet och Bevara Sverige Svenskt.
Och alltså personer som INTE tillhört något parti.

Så svaret är fortfarande nej. Men(V)PKs historia gäller fortfarande: http://www.samuelsiren.com/vpk.php

 
Ingen bild

Äkta svensk

16 december 2013 17:15

Ja bbs, samma ideologi.
Varför ska jag läsa din länk? Jag är inte vänsterpartist.

 
Ingen bild

Sven H

16 december 2013 17:27

Både vänstern och Expressen håller på att implodera till ett svart hål. Ingen kommer nånsin att sakna dem. Och det vet de. De vet att loppet är kört. Därför spelar de ut sina sista kort i ett vrålande crescendo, ungefär som ett litet barn som vet att det inte blir någe mera godis. Kastar saker och skriker.
Man vet att det är p.g.a bristande argument som de klistrar på sina motståndare stämpeln rasist som blir till nazist. -Ungefär som när någon skriker "Bögjävel" till någon man är arg på, trots att denne är en vanlig hetro.
-På den simpla nivån är det. Därför kan heller ej vänstern få högre väljarsiffror än de har.
Alla andra är less dessa rufsiga polisongprydda övre medelklassarna, nedklädda till uteliggare som vill bekosta sina politiska projekt med andras pengar undertiden som de själva ofta vill smita undan betalningen.

På dekis är även kvällstidningarna, Och tror väl fan det. För sämre sk journalistik har väl sällan skådats.
På tiden var även fördömandet på ledarplats idag av SVD gällande Expressens åsiktsregistrering med tillhörande Gestapo-utryckning a' la hembesök. Herregud är dom riktigt frisk i huvudet på Expressen?
Ägarna av Expressen får nog vara glada om det finns något kvar av tidningen om ett par år när det går till så här.
Folk på stan säger att de inte kan vara kloka på den tidningen -Då har det gått långt.

Jag tycker det hela är enkelt. Man läser bara Sverigedemokraternas partiprogram så ser man vilka som värnar vårat land, traditioner, pensioner, vård och skola. Där ser jag inget som verkar rasistiskt, över huvud taget.

Vad folk vräker ur sig i affekt privat, på en fotbollsmatch eller i fyllan -Det ger jag blanka tusan i faktiskt! För vem kan inte ha gjort det nån gång? -Det har väl alla.

Barnsligheter är vad ni håller på med Expressen och Vänstern!
Och det är vi väldigt många som tycker idag och framförallt September 2014.

 
Ingen bild

Magentan

16 december 2013 17:43

@ "Äkta svensk"
"Kan ni inte bara säga att smr gjorde otroligt fel med att kasta flaskor mot barn?"

Självklart gjorde smr fel när de kastade flaskor mot barn. Men glöm inte att det kastas flaskor och allt möjligt annat också mot SD när de demonstrerar. Troligtvis är det därför som SD aldrig vågar ta med sig några barn på sina demonstrationer. Det skulle vara alldeles för riskabelt, eftersom vänsterhuliganerna alltid tillåts stå på lagom kastavstånd för att nå fram med sina flaskor, smällare, stenar, ägg osv till SD-demonstranterna.

Om SD skulle ta med sig barn på sina demonstrationer, skulle det ju vara som att använda dessa barn som mänskliga sköldar mot alla de vansinnesvrålande, kastande vänsterhuliganerna.

 
Ingen bild

matspp

16 december 2013 17:58

@Äkta Svensk
Svaret är fortfarande nej.
"Varför ska jag läsa din länk?"
ok var hör du hemma då?

 
Ingen bild

World Traveller

16 december 2013 18:16

@ Äktasvensk

Tror du att vi Sverigedemokrater kan ta med oss våra barn till våra torgmöten? Hur tror du barnen skulle må av det?

 
Ingen bild

Äkta svensk

16 december 2013 18:54

Självklart ska ni få ta med er era stackars barn dom på era torgmöten. Vi normala demonstranter skanderar och klickar med nycklar. Men att vi gått in med knallskott och kastat flaskor har jag inte varit med om. Jag säger det igen... Jag är inte glt våld.

Jag hör hemma i Sverige

 
Ingen bild

Tony

16 december 2013 19:41

Svenska Dagbladet säger att dom vägrar att betala
Kenth Ekeroth för att dom olovande använt hans bilder
efter den så kallade järnrörs skandalen på grund av att
Kent Ekerot och dom andra är folkvalda och därför skall
tåla granskning? Ett märkligt påstående, för dom satt
ju inte i riksdagen och var således ej folkvalda vid det
tillfället. Tycker absolut att Ekeroth skall driva det
till sin Spets, för här är nog SVD ute och cyklar rejält!
Att sen Expressen publicerade bilderna efter att SD kommit
in i riksdagen skall inte betyda något, rätten till bilderna
måste ju tillhöra Kent Ekeroth!

 
Ingen bild

Äkta svensk

16 december 2013 19:46

Men lade han inte ut en hårt redigerad version av filmen på Youtube?

 
Ingen bild

Stig-Arne

16 december 2013 20:07

Med anledning av blogg-inläggets rubrik "Mörkläggning eller okunskap":

Klart att det är frågan om medveten mörkläggning.

OBS att det endast är sjuka saker, som behöver försvaras genom mörkläggning.

 
Ingen bild

matspp

16 december 2013 20:17

@Äkta Svensk

Tydligen har får du ont i magen av SD.
Vart hör du hemma politiskt?

 
Ingen bild

Stefan A

16 december 2013 20:24

Det rör på sig, en ny partipolitiskt obunden fackförening under bildande, hoppas det går bra....

 
Ingen bild

OH

16 december 2013 21:26

Undrar hur många pistoler Mattsson egentligen köpte.
Han tycks vara en rälig skjutjärnsjournalist.

 
Ingen bild

Skånepå

16 december 2013 21:52

@ Äkta Svensk

Eftersom du använder pseudonymen "Äkta Svensk", så måste det ju även finnas motsatsen d.v.s oäkta svensk. Kan du beskriva vad du avser att detta då är?

 
Ingen bild

Magentan

16 december 2013 22:00


@ "Äkta Svensk"

"Klickar med nycklar" skriver du. Det låter ju lagom försiktigt och oskyldigt, men kan väl knappast höras alls bland alla visselpipor, vrålanden från skrik-körerna och annat oväsen, för att inte tala om vuvuzelorna vars fruktansvärda oljud måste ha orsakat grava hörselskador bland flera av de s.k motdemonstranter som råkat stå i närheten.

Det brukar i vilket fall som helst vara helt omöjligt för intresserade åhörare att uppfatta en enda sammanhängande mening av det som SD-talarna försöker förmedla på grund av allt oväsen från "motdemonstranterna", trots SD:s kraftiga förstärkare och högtalare, vilket givetvis är syftet också.

Bland PK-mediernas chockade och förbittrade reportage om att de heliga "antirasisterna" för en gång skull råkade få smaka en liten gnutta på sin egen medicin kunde man urskilja en och annan blänkare om att det hade förekommit någon slags knivskada också i tumulten som uppstod, men att det dock "var osäkert vilken av de stridande grupperna som hade haft med sig detta vapen". Nu har det tydligen framkommit att det var i "antirasisternas" led som kniven fanns, men detta kommer PK-medierna med all säkerhet inte yttra ett enda ord om.

 
Ingen bild

Äkta svensk

16 december 2013 22:15

Ja vi skanderar med oljud för att tysta er:)
Inte med flaskor.
Så du tror att demonstranterna tog och stack sig själva? Och kastade sten på de två poliser? Nej det var smr.
Att 4 personer personer åker till sjukhus för att demonstrera mot nazism är ju inte bra för någon. Vare sig er eller dom som inte håller med er.
Vill bara avsluta med att även om jag inte håller med er politik så kommer jag att hjälpa er om någon tar till våld för att tyste er. Det räcker med oljud.

 
Ingen bild

Sladden

16 december 2013 22:39

@Äkta svensk, er? Var snäll och sluta snacka om er och ni. Jag känner inte ett skit samband vare sig med dina folkmördare eller några andra.

Har du klagomål på nazisterna får du vända dig till de rätta sidorna. Här finns varken folkmördare eller nazister.

Trött på dina evighetsfloskler. Sluta och terrorisera en invandringskritisk sida och kritisera på rätta sidor istället.

Enligt Säpo finns de värsta folket och våldet på vänstersidan, vänd dig med fördel dit och terrorisera de istället.

 
Ingen bild

Thoralf A

16 december 2013 22:48

Äkta svensk

Dags att släcka ner! Din retorik är bedrövlig!

 
Ingen bild

Mats (ateist)

16 december 2013 22:52

Äkta svensk

Det är barn som ifrågasätter allting, Det är för att dom inte vet bättre. Nej du är inge bättre än din mot part.
Det blir liksom bara pajkastning.

 
Ingen bild

Jonas Nordh

16 december 2013 23:08

Jag är Jim Olsson

 
Ingen bild

Undrans

16 december 2013 23:17

Varför är du här inne och pratar om nazister, vänd dig till de som berörs. Här diskuteras SD och dess politik. Har du undringar om hundar och dess uppfostran får du googla lite bara. Tänker inte klicka på länken!

 
Ingen bild

Undrans

16 december 2013 23:19

Skulle vara till äkta svensk!

 
Ingen bild

Hulda mk1

16 december 2013 23:22

Stefan A...
En opolitisk friståeende Fackförening. Låter som ljuv musik i mina öron!!
Hoppas verkligen att det blir av!!

 
Ingen bild

Farbror Sven

17 december 2013 22:39

Uä : Gå gärna in på Vanvårdade och bortglömdas hemsida och lyssna på Margareta Larsson SD när hon ställer upp för oss vanvårdade och bortglömda i riksdagen i går den 16/12 . Värt att lyssna på ,tack Margareta !

 
Ingen bild

B-E Johansson

18 december 2013 00:01

KOSTNADER FÖR ETABLERINGSPROGRAMMET 2013-2017

2013
Förvaltning: 714 Mkr
Ersättning: 1 699 Mkr
Lotsar: 373 Mkr
Insatser: 588 Mkr
SUMMA: 3 374 Mkr

2014
Förvaltning: 677 Mkr
Ersättning: 2 730 Mkr
Lotsar: 623 Mkr
Insatser: 1 338 Mkr
SUMMA: 5 368 Mkr

2015
Förvaltning: 1 233 Mkr
Ersättning: 3 763 Mkr
Lotsar: 855 Mkr
Insatser: 1 902 Mkr
SUMMA: 7 753 Mkr

2016
Förvaltning: 1 972 Mkr
Ersättning: 4 416 Mkr
Lotsar: 983 Mkr
Insatser: 2 301 Mkr
SUMMA: 9 672 Mkr

2017
Förvaltning: 2 592 Mkr
Ersättning: 4 344 Mkr
Lotsar: 973 Mkr
Insatser: 2 333 Mkr
SUMMA: 10 242 Mkr

TOTALT 2013-2017: 36 409 Mkr

Insatser avser t ex kostnader för utbildning, arbetsträning med handledararvode, praktiskt basår, tolk och resor

Källa: Arbetsförmedlingens återrapportering 2013, Prognoser för utbetalningar 2013-2017 (2013-10-25)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7
8
9 10 11 12 13 14 15
16
17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< December 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se