thoralf

Direktlänk till inlägg 10 december 2013

BARN

Av Thoralf Alfsson - 10 december 2013 22:50

Senaste dagarna har jag besökts av några riktiga ljushuvuden till socialister. Det dessa/denna person lyckats åstadkomma i kommentarer borde innebära att alla mina läsare förstår hur viktigt valet är 2014. Skulle dessa personer och deras partier, Vänsterpartiet och Miljöpartiet få en möjlighet styra vårt land är det förlorat. Det blir katastrof och en undergång även för socialdemokraterna.


Enligt min mening är personen som kallat sig för ”Jag”, ”Äkta svensk” och ”mellanslag” ett psykfall. För min egen säkerhet bör jag informera Säpo om hans närvaro på min blogg. Jag har loggat hans aktiviteter.


I en kommentar kom "Jag" tillsammans med Leon fram till följande angående ensamkommande barn.


”Ensamkommande flyktingbarn - helt rätt att ca hälften (51 %) är flickor och prepubertala pojkar (< 15 år). Den problematiska gruppen utgörs ju av pojkar/män i åldergruppen 15 - 18 år (49%)”

 

”Men de flesta ensamkommande barn är barn.
Barn som varit med om ohyggliga saker.”

 

En kort titt på den senaste statistiken hos Migrationsverket för 2012 visar något helt annat.


Under 2012 kom 3578 så kallade ensamkommande barn och sökte asyl i Sverige av dessa var 581 flickor och 2997 pojkar. Med min matematik blir det 16 procent flickor och ca 84 procent pojkar. Matematikkunskaperna är med andra katastrofala eller hämtar de sina fakta från IRM eller Slutpixlat. Där ett antal andra verklighetsfrånvända socialister håller till.

 

I dagens Ölandsbladet fanns det en artikel om ett boende för ensamkommande barn med 8 anställda. Dessa 8 anställda tar hand om 7 ”barn” som i flera fall går på gymnasiet om man skall tro Ölandsbladet. Vilket resursslöseri! Har "barnen" då flytt från ohyggliga saker?


Wahid Amiri berättar för Ölandsbladet att han kom till Sverige för att plugga. ”För att vårt lands utbildningar har gott rykte och det finns mycket att välja på”.


I mina öron låter det inte som någon flykt utan en välplanerad resa som enligt Wahid gick genom Iran, Turkiet, Grekland, Tyskland och Danmark innan han kom till Malmö. Jag bara undrar fyller Dublinförordningen någon betydelse?


Dessutom ser knappast Wahid ut som något barn av bilden att döma i Ölandsbladet.


Jag hoppas att läsarna av Ölandsbladet reagerar på artikeln. Att de åtminstone funderar på vad denna verksamhet kostar oss skattebetalare. Jag gör det i varje fall.


Artikeln finns inte på nätet.

 
ANNONS
 
Ingen bild

matspp

10 december 2013 23:15

”Jag”, ”Äkta svensk” och ”mellanslag” låter ungefär som janne rumpa brukar göra. De här stolleproverna har bevisat för alla att det finns bara ett alternativ och det är SD 2014!

 
Ingen bild

Tommy

10 december 2013 23:20

@Matsapp
Fantastisk analys. Du plockar fram tre skribenter på en blogg och konstaterar att det finns ett alternativ för valet 2014.

 
Ingen bild

Leon

10 december 2013 23:23

@ Thoralf

Innan du avfärdar mina "matematikkunskaper" som obefintliga bör du kanske läsa mitt förtydligande inlägg ("Folket skall fostras" kl 23:08). Räknar inte med en ursäkt men i vart fall ett erkännande av mina matematikkunskaper.

Leon d´O.....

 
Ingen bild

Leon

11 december 2013 00:34

@ Thoralf

Har utvecklat, eller kanske "invecklat", mina tankegångar ytterligare ("Folket skall fostras", 11 dec kl 00:29)

Leon d´O.....

 
Ingen bild

matspp

11 december 2013 00:51

@Tommy
De tröga propparna är har en snigelsymbol så använd dem istället.

 
Ingen bild

Johan Thilander

11 december 2013 00:52

"Enligt min mening är personen som kallat sig för ”Jag”, ”Äkta svensk” och ”mellanslag” ett psykfall" - Thoralf Alfsson, riksdagsledamot. RIKSDAGSLEDAMOT! Vad händer?? Du är en riksdagsledamot, bete dig så som det anstår en sådan. Jag förstår att du tillhör den grupp av arga kränkta män som florerar ditt parti, men ta ett steg tillbaka från tangentbordet innan du uttrycker dig som en arg tonåring som kommenterar youtube-klipp, räkna till tio och fråga dig själv "jag är en folkvald politiker i ett riksdagsparti, hur brukar sådana uttrycka sig?".
Detta har inte ens att göra med att jag tycker ditt parti är ett rasistiskt och förkastligt parti, utan så här FÅR inte politiker uttrycka sig.
Jag däremot får uttrycka mig hur jag vill, men kolla: jag underlåter mig inte till personangrepp. Så tjena, vill du byta jobb med mig?

 
Ingen bild

Göran

11 december 2013 02:24

Det är hög tid att kalla en spade för en spade ! De ungdomar som dristar sig till att bereda sig tillträde till svenskt territorium benämnes ofta med dåraktig envishet som flyktingar, när de i själva verket snarast är att betrakta som desertörer.

 
Ingen bild

VargMan

11 december 2013 03:23

Johan Thilander, lägger du samma kommentarer hos personer som A Waberi, B Ask, F Reinfeldt, J Sjöstedt och flera andra som är ministrar, riksdagsmän och partiledare.
Om inte, gör det eftersom dessa har fällt kommentarer samt lagt förslag som får det att rysa i alla normala människor..
Kalla någon för psykfall är inte i samma paritet som att kalla någon för rasist utan att ha belägg för det, eller tycka att den som utsätts för våld får skylla sig själv om den misshandlade inte tycker rätt..
Eller, är det ok att dessa får uttrycka sig hur de vill, för att de är på samma extremrasistiska sida som du?

Ja, extremrasistiska, om du är för den typ av invandringspolitik som förs eller vill föras av t.ex MP.
Mår faktiskt illa varje gång jag tänker på hur ni med breda godhetsflin dömer tusentals, troligen hundratusentals, till misär, svält och död fullständigt i onödan...:(
Vad vill ni? Minska befolkningen genom etnisk rensning (igen)?
Radera de fattiga och tärande först från planeten (igen)?
Den invandringspolitik som förs, och som jag som sagt förutsätter att du stödjer, blir särskilt kräkframkallande när ni dessutom anser er vara de goda.
Inte alls olikt de som är er närmast i människosyn, topparna inom NSDAP. De ansåg sig också vara goda genom att ta bort de oönskade, men var mer konsekventa än vad ni vågar vara idag. Dock är det tydligt att ni är ute efter samma sak..
Ta död på så många som möjligt och det enbart pga groteska vanföreställningar.
När är ni nöjda? När ni satsat alla pengar på att "hjälpa" ett ytterst litet fåtal av alla de som lider och effekten av denna "hjälp" är att 1000:1 har dött? Ärligt talat så är jag nyfiken på hur ni fungerar, som med öppna ögon och det breda godhetsflinet aktivt tar död på låt säga "bara" 100 för att rädda en, när ni kunde gjort tvärtom och räddat alla 101..

Skulle du vid en husbrand med 100 fattiga arbetare och den rike ägaren instängda, också då bara rädda den rika ägaren trots att du hade möjlighet att rädda alla 101?
Om inte, varför tycker du att det är en bra politik att agera precis på det sättet?

 
Ingen bild

UncleBob

11 december 2013 05:47

Jaha? En ny trollattack under flera nick för att verka "större"? Oavsett detta trolls multipla inloggningar kan man bara konstatera att här framträder en person med grava kognitiva problem.

Jag lade märke till av skribentens spamflöde att flera faktauppgifter var helt förvanskade på ett så medvetet sätt att jag bara kan kalla de för rabiata lögner. Rent dravel som det anstår en diagnostiserad mytoman.

Naturligtvis kan Thoralf i detta läge välja att radera skiten och så har han också gjort med en dela av dem som bara trampar vatten. Inlägg som bara försöker stjäla min tid med nonsens och upprepade provokationer. Det är här fråga om någon som inte har den minsta förutsättning för att ta en seriös debatt än mindre en genuin vilja att föra ett hederligt resonemang. Men jag bad Thoralf att låta några extra utmärkande inlägg stå kvar som ett bevis på trollandets karaktär. Syftet är, istället för dialog, att "sabba". Gapa, skrika, slå sönder, kasta skit... det är bara trist läsning.

Exakt den typ av beteende som sprider sig i de senaste årtiondens skola och i samhället. Likt en påtänd "graffittikonstnär" försöker "Jag" , ”Äkta svensk” och ”mellanslag” att likt en utåtagerande kravallunge sabotera lektionerna för klasskamraterna genom att störa på de mest illasinnade sätt.

Det är ett fenomen jag sett förr på många olika internetforum genom åren och det är tråkigt och totalt intelligensbefriat Jag skulle inte vilja kalla det "pubertalt" för de flesta ungdomar förstår att man blir betraktad som en idiot om man uppför sig som en sådan.. Men det vi ser framför våra ögon är ett tecken i tiden där "trollet" helt fräckt påstår att "Ensamkommande flyktingbarn - helt rätt att ca hälften (51 %) är flickor och prepubertala pojkar (< 15 år). Den problematiska gruppen utgörs ju av pojkar/män i åldergruppen 15 - 18 år (49%)”
Det är givetvis ren desinformation. Thoralf ger oss de verkliga siffrorna som visar att högst 16% är flickor.
Det är enerverande att trollet bara kastar ur sig ett random påstående utan att någonsin belägga dem med fakta eller källhänvisning.

Jag inser att dagens skola som släpper taget om dessa nonsenspersoner befinner sig i ett allvarligt förfall. Skolan har misslyckats med att fostra dem i en kunskapsinriktad anda som bygger på fakta.

De befinner sig totalt utanför pedagogisk räckvidd och har reducerat språket till tomma floskler. Därför är det bra att Thoralf låter några av de värsta inläggen stå kvar på bloggen. Som ett tydligt bevis på trollets destruktiva debattintentioner är de synd att radera.

 
Sven Dacke

Sven Dacke

11 december 2013 07:24

När "Dödspatrullen" kommer

Vad har du för plan när det ringer på dörren en kväll?

Det verkar inte som aktiva SD politiker fått någon form av mediaträning när man ser "dödspatrullen" visa upp ett antal händelser på webben.

Några enkla råd.
1 Skriv bara vad du kan stå för, och gör det även om det innebär att du framför kritik mot någonting

2 När "dödspatrullen" ringer på. Har du då någon plan för vad du skall göra eller säga?

3 Överlåter du till patrullen all dokumentation vad som sägs och hur dom beter sig.

Rekommenderar någon av dom enklare videokameror som finns för 500 och uppåt, och som spelar in bild och ljud med tryck på en knapp, och som med autofokus ger tillräckligt bra bildkvalitet för en bra dokumentation.

Vist kan man använda mobilen, men tydligen "läcker dom" ut information, som någon illasinnad kan använda mot dig, genom att klippa på vissa ställen.
Och mobilen kan du behöva för att ringa polisen exempelvis.

Genom att du dokumenterar själv har du ett övertag, genom att det "dom" inte vill skall komma med, kan visas upp och gen en helt annan bild av händelserna.

Uttala dig annars bara i direktsändning som inte går att klippa. Gäller både TV och Radio, exempelvis Ring P1 varje vardag 09.30

Låt dig bara inte förvillas av dom professionella "bortsnackarna"

Till sist ett lästips på länken

http://goo.gl/ibR3Rr

 
Ingen bild

Hulda mk1

11 december 2013 07:24

Läser idag om mer uthängningar i Expressen. Man funderar hur Sverige blivit. Det klagas med rätta på myndigheterna i Ryssland, Vitryssland och Ukraina, men hur ser det ut i Sverige?
1984 närmar sig...

 
Ingen bild

Farbror Sven

11 december 2013 07:27

En god vän boende i Mönsterås samhälle berättade häromdagen hur samhällets emottagna "ensamkommande barn" beter sej ute i samhället ,jodå dom knuffar sej fram som om dom äger gatorna och ingen törs protestera av rädsla att bli kallad rasist eller främlingsfientlig , godhetsapostlarnas slagord !

 
Ingen bild

Sven Dacke

11 december 2013 07:32

Vart är vi på väg?

Klassisk fråga i På Spåret, men något man kan fundera över.
Läste följande under min länk.

................................................
Historik[redigera | redigera wikitext]

Den första formella efterfrågan för yttrandefrihet gjordes av Sir Thomas More inför det Engelska parlamentet och Kung Henrik VIII av England den 18 april 1523.
Tankar om yttrandefrihet och pressfrihet lyftes fram under upplysningen på 1700-talet. Den svenska pressfriheten formulerades av Anders Chydenius 1766 Tryckfrihetsförordningen. Vid samma tid uppkom även den svenska Offentlighetsprincipen, principen att all information vid myndigheter och offentliga verksamheter ska vara allmänt tillgängliga. Denna princip kontrasterar mot övriga EU:s mer restriktiva offentlighet.

Tyskland under 1930- och 1940-talet


Ett bokbål 10 maj 1933 i Berlin. Bokbål kom senare att användas metaforiskt av de som klandrar försök att hindra spridning av visst material.
Yttrandefrihetens skörhet illustreras väldigt tydligt av det som hände i Tyskland på 1930- och 1940-talet.
Hitler kom till makten genom demokratiska val, och genom detta kunde nazismen angripa yttrandefriheten. För att höja moralen förbjöds pornografi .
Detta utökades senare till vanliga böcker med pornografiska avsnitt, för att sedan omfatta vad som ansågs vara moraliskt förkastliga avsnitt och toppas med att alla böcker med något som någon klassat som omoraliskt blev förbjudet.
Värt att notera att denna process gick så pass långsamt att väldigt få reagerade innan åtgärderna var genomförda.
Senare genomfördes även de kända bokbålen. På dessa bål eldades allt som var på något sätt ansågs moraliskt förkastligt eller farligt för samhället.

Yttrandefrihet i olika länder
Nordkorea
Motsatsen till yttrandefrihet skulle kunna identifieras med Nordkorea. Censur, ingen tillgång till internet samt tv och radio under total statlig kontroll. De som ändå uttalar ”statsfientliga” åsikter hamnar i fängelse eller avrättas.

 
Ingen bild

Elisabeth

11 december 2013 07:57

Nu får du ge dig Thoralf. Du verkar paranoid......
Mina kommentarer har inte uppskattats här på bloggen, så jag undrar om du även tänker informera Säpo om min närvaro.
Kan vara bra att veta......

 
Ingen bild

Äkta svensk

11 december 2013 08:08

Lille Thoralf...
Vi är olika personer, ta av dig foliehatten nu.
Ska du skicka Säpo på oss för att vi kommenterar emot dig.
Sorgligt att du verkar för den diktatur du säger "vi" vill ha.

 
Ingen bild

Lotta

11 december 2013 08:26

"De förtjänar att dras fram i ljuset" skriver Expressens Thomas Mattsson. Vilka menar då Mattsson? De minst 8 som gruppvåldtog en ensam kvinna i Mariannelund? Eller den som våldtog, skändade och mördade Elin vid tunnelbanespåret? Eller de som ligger bakom de fega åldringsrånen? Individer som Expressen gärna vitpixlar även efter de blivit fällda i domstol. Nej, de som "förtjänar att dras fram i ljuset" är människor som skrivit något obetänksamt och dumt på Internet. Vad säger det om det svenska samhället?

 
Ingen bild

World Traveller

11 december 2013 08:45

Jag såg precis Expressens film där de tränger sig på hos Jim Olsson, en person som kommenterat på Avpixlat. Jim talar om sanningen för dom och vad han tycker om Sveriges egna STASI-polis. All heder åt honom.
Tack Jim. Hoppas fler av oss gör som du. Hyenor är ett passande epitet på journalister fast egentligen är hyenor fina varelser i jämförelse.

 
Ingen bild

Christian

11 december 2013 08:56

Min fru jobbar som kurator på en barnpsykiatrisk mottagning, någonstans i Sverige, och jag vill redan rån början tydligt säga att hon och jag inte har samma åsikter i invandringsfrågan... Men häromdagen kom hon hem och var ganska skakad. Hon och en kollega hade haft en gemensam patient - ett ensamkommande "barn" och det var så uppenbart att han inte alls var något barn. Enligt min fru hade han grått hår, och en tatuering som var så gammal och urblekt att det var tydligt att den suttit där länge. Ända räknades han som ett barn... Det fick i alla fall henne att börja fundera.

 
Ingen bild

Tony

11 december 2013 09:18

Barn som varit med om ohyggliga saker? Ja fast det
är dom nog vana vid sen födselen i dom länderna,
men det är otroligt svårt att känna tilltro till deras
upplevelser när dom då sitter och gnäller och till och
med hungerstrejkar för att inte maten passar,när dom nu
kommit i säkerhet! Trovärdighet 0.

 
Ingen bild

Tony

11 december 2013 09:29

Johan Tihlander: Och vad tycker du då när landets
statsminister idiotförklarar hela Svenska folket
genom att påstå att ingen utveckling har kommit
härifrån, utan all utveckling kommer utifrån?
Eller Mona Sahlins mins lika korkade uttalande
om att vi har ingen kultur och ingen identitet
men som tydligen Nationer från Mellanöstern och
Afrika har? Att dylika uttalande är en grov
oförskämdhet mot både nuvarande och tidigare
generationer, bekymrar det måntro dig?

 
Ingen bild

Medborgaren

11 december 2013 09:43

OT/ Svenska rättsväsendet har återigen visat skrämmande brist på verklighetsförankring!

Skaraborgs tingsrätt frikänner en man åtalad för nätbedrägerier där han "sålt" entreprenadmaskiner som inte fanns och därigenom lurat många människor på stora summor pengar!

Den åtalade hävdar "nödvärn" då han påstår sig vara hotad av kriminella personer och tingsrätten tycker detta verkar allvarligt medan rätten tycker att nätbedrägeriet bara handlade om pengar och inte lika allvarligt som hotet??????

Läs artikeln på Di.se, man undrar ju återigen om det går att reparera vårt land från allt vansinne som pågår?

 
Ingen bild

Disqusanvändare

11 december 2013 09:47

Bara ett problem Thoralf. Sd:s utlovade miljonsatsning har vi inte sett ett skit av. Nisse i Hökarängen nås inte av ert enorma lokala arbete i Kalmar-trakten, han läser bara kvällstidningar.

Hade den funnits hade ni kunnat gå ut och bemöta de kriminella handlingar som den som bröt sig in i Disqus system olagligt utförde.
Enligt Disqus svar så är alltihop klart ett brott mot deras användarbestämmelser. Så vi får hoppas att den skyldige blir stämd på miljardbelopp av Disqus.

 
Ingen bild

Thoralf A

11 december 2013 10:13

Elisabeth

Den enda som ser allt som förekommer på bloggen är endast jag. Om du fick läsa allt skulle du nog inte ta till sådana ord som paranoid.

När det gäller Säpo följer jag bara de instruktioner jag fått från Säpo om att anmäla/informera dem om allt som jag uppfattar som hot/hotfullt eller beteende som kan betraktas som stalkning.

Har du åsikter om detta får du vända dig till Säpo.

Ett ärende om hot går till åklagare denna vecka enligt den information jag fått från Säpo.

 
Ingen bild

Stefan A

11 december 2013 11:53

Ja den här Jim Olsson sätter ord på det man tänker, undrar om Baas,Holmén och Thomas Mattsson skulle uppskatta hembesök om man skulle ha åsikter om deras skriverier, men då skulle det säkert bli krigsrubriker om "hot", märkligt förresten hur de har lyckats lyfta upp några rader i ett simpelt kommentarsfällt till att bli rena kungsorden, mycket viktigare än deras egna sunkiga artiklar, bara att hålla med Jim..skitstövlar....

 
Ingen bild

Tommy

11 december 2013 12:51

Jag kan tycka det är ok att politikers egentliga åsikt blottläggs. Sedan har ju partiledningen bäddat för granskningen i och med lex nolltolerans. Däremot tycker jag det är vidrigt att man hänger ut människor utan ngn politisk anknytning, typ åkeriägaren.
Verkligen Big Brother is watching you...
Pinsamt, Expressen.

 
Ingen bild

Hulda mk1

11 december 2013 13:09

Annat ämne...
Nu närmar vi oss med stormsteg Lucia som infaller på fredag. Att man inte vill att barn med skyddade indentiteter inte ska hamna på kort, är förståeligt. Borde inte det gå att lösa om man verkligen vill?
Men är det inte också en metod att sudda ut vårt Kristna kulturarv och traditioner?
Pojkar som Lucia, rap-"musik", flickor som pepparkaksgubbar och en massa annat trams. Ni som har barn i denna ålder, protestera, bråka och bilda opinion!

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

11 december 2013 14:48

Borde det inte klassas som förtal när det är personer som inte är verksamma i offentligheten? Var finns samhällsnyttan? Har de ens gjort något olagligt? Oavsett hur dumt och illa de har uttryckt sig.

 
Ingen bild

Leon

11 december 2013 15:06

@ Hulda mk1
Ger dig helt rätt i att lösningen på "problemet" borde gå att lösa om viljan finns/fanns. Som jag ser det är det dagens "bildanvändande" som kan orsaka "elände". Innan digitaliseringen var ju bilder mer en privatsak som sattes i ett fotoalbum eller möjligen som kopior delades med andra "intressenter" som den närmaste släktkretsen. I dag har det digitala delandet av bilder mer eller mindre exploderat och bilder läggs i digital form ut på nätet och görs tillgängliga även för andra än den närmaste släktkretsen. Och faran med detta är ju uppenbar just när det gäller barn som lever under skyddad identitet som kan fastna på den "gulliga bild" av den egna telningen man digitalt delar med "faster Inga". Rent generellt gäller nog vad gäller bilder på barn, egna och andra, att vara ytterst restriktiv med att dela dem på nätet. För som min svåger, arbetande polis, en gång uttryckte det "en bild på nätet kan i realiteten ha ett evigt liv". Därmed menande att en i sig "oskyldig" bild på ett barn kan komma att dyka upp i helt andra och ytterst dunkla syften på nätet. Och vem vet om det inte "där ute" kan sitta nån "perverterad" figur som dreglar över barn iklädda vita nattlinnen eller klädda som pepparkaksgubbar och tomtar.

Vad jag kan hålla med dig om är att "luciatraditionen" tyvärr är utsatt för en fortlöpande och accelererande förflackning. Inslag som de du nämner hör definitivt INTE hemma i ett traditionellt luciafirande. Även om jag för egen del inte är uppväxt med kristna traditioner ser jag ändå firande av lucia, jul, påsk o s v som omistliga delar av det svenska "kulturarvet" som ska bevaras oförvanskade. Just när det gäller lucia är jag av den högst konservativa (och kanske överdrivna) åsikten att ett luciatåg är och ska vara en uteslutande "kvinnlig" angelägenhet. Det ska alltså bestå av lucia med sina tärnor och möjligen en eller ett par stjärngossar. Tomtar, pepparkaksgubbar och andra "exotiska" inslag hör alltså inte hemma i detta firande.

Leon d´O.....

 
Ingen bild

Ronny

11 december 2013 15:27

Och jag som har köpt Kvällsposten i flera år, mest för deras bevakning av sporten i Södra Sverige, kommer nu aldrig mer att ta i denna tidning "med tång". Avskyvärda journalister som sysslar med åsiktsregistrering, skall fördömas och göras sysslolösa.........

 
Ingen bild

Hulda mk1

11 december 2013 15:51

Leon...Håller delvis med dig. Det finns knäppgökar som kan använda bilder på barn till saker man inte ens vill tänka på.
Men vad tycker barnen när de är vuxna och inte ett enda kort finns från luciafirande, förskola eller klassfoto? Det måste finnas lösningar på detta problem.

Men däremot tycker jag att alla kan delta i ett Luciatåg. Som tomte, tomtemor eller pepparkaksgubbe/gumma.
Det blir till att bänka sig framför dumburken på fredag morgon, dessvärre med skämskudden och lugnande tabletter nära tillhands...

 
Ingen bild

Hulda mk1

11 december 2013 16:08

Funderingar om Expressen, EXPO och AFA,s gemensamma publicering av kommentatorer.
Vem tar ansvaret om någon/ några blir utsatta för attentat? Misshandel?
Vem tar ansvaret om några väljer att avsluta sina liv i desperation?
Gör Aschberg det? Thomas Mattson?

Dessa herrar sticker ut hakan VÄLDIGT långt...

 
Ingen bild

Putte

11 december 2013 17:04

Finns det ingen inom SD som kan åka ner till Tyskland och leta igenom STASI-arkiven, för där är de ju offentliga? Så kanske SD kan ge igen med samma mynt till hyenorna på Aftonbladet och Expressen m.fl

 
Ingen bild

Leon

11 december 2013 17:09

@ Hulda mk1

Av princip är jag stark motståndare till alla former av "förbud" som inte är förankrade legalt i lagstiftning. Och även där finns en rik flora av minst sagt kuriösa förbud som skulle utan problem kunna utmönstras. Tvärtom ser jag att det ska vara upp till varje individ att ta ansvar för att tillämpa en strikt digital försiktighetsprincip vad gäller bilddelning. En oförsiktig bilddelning över nätet kan ju dessvärre innebära att bilder kommer i orätta händer.

För egen del tror jag att mina barn kommer att i vuxen ålder vara tämligen välförsedda med bilder från barndomen med skolavslutningar, klasskort, semesterbilder o s v. Min lösning på problemet är att hålla alla bilder fysiskt skilda från den stationära hårddisken i datorn. Kan hända närmast överdrivet paranoid lösning men den hindrar tillgång till bilderna vid ett eventuellt illasinnat intrång. Istället läggs alla bilder över på en extern hårddisk som förvaras skild från datorn. Delning av bilder till släkt och vänner sker mer fysiskt genom att de bränns ner på en DVD eller laddas över till en USB-sticka eller minneskort.

På fredag kommer jag inte att se det TV-utsända luciafirandet. I stället kommer jag att bevista firandet på dotterns skola när hon deltar i skolans luciatåg. Förhoppningsvis kommer jag inte att ha behov av vare sig "skämskudde" eller "lugnande medikamenter"....och ha med mig bilder hem.

Leon d´O.....

 
Ingen bild

Rune

11 december 2013 17:44

Putte
Det går inte att hitta i Stasiarkivet utan kodnyckel. Arkivet är så enormt att det skulle säkert ta hundra år att få ut något.
Kodnyckeln finns i USA och vår regering vägrar att ta hem den.

 
Ingen bild

Putte

11 december 2013 17:53

Rune

Ok, och någon "grävande" journalist lär väl knappast vara intresserade heller, för det är väl antagligen en hel del av dem som är STASI-rapportörer och vill inte avslöja sig själva. Birgitta Almgren har ju tillgång till arkiven, men har ju belagts med munkavle av Beatrice Ask.

 
Ingen bild

Matts

11 december 2013 17:57

Varför reagerar inte SD över att parti medlemmar åsiktsregistrerats av massmedia. Det första ni gör är att sparka ut medlemmar om PK-media hittat minsta lilla flugskit på dom. Håller ni på att bli ett mainstreamparti som alla andra?

 
Ingen bild

Hulda mk1

11 december 2013 18:14

2012 års sämsta journalist blev i en omröstning på denna blogg Åsa Linderborg (kulturchef på Aftonbladet).
Detta år borde om inget värre sker, denna utmärkelse gå till Expressens Thomas Mattson. Som ansvarig utgivare och ansvarig för sammarbete med AFA och andra extremister på vänsterkanten har de tagit på sig rollen som åklagare, domare och bödel, mot de som i förmodat anonymitet vädrat sina åsikter på div. sajter. Vissa dock över gränsen.
Ett lågvattenärke som är svårt att slå är Mattsons tilltag...

 
Ingen bild

Hulda mk1

11 december 2013 18:19

Leon...
Hoppas att du får en fin Lucia med din dotter. En tradition som vi ska vara rädda om.
Njut även ni andra innan Lucian tvingas bära bhurka och tärnorna slöjor...

 
Ingen bild

Lotta

11 december 2013 18:20

Detta var det värsta jag någonsin hört talas om. Här hänger Expressen ut olika personer varje dag med bild samt åker hem till vederbörande för intervjuer. Det finns något som heter PUL, personuppgiftslagen som sägs reglera så att inte register förs olagligen. Hur tandlös är inte denna lag då den inte gäller för sk journalister? Vilket liv blev det inte när polisen hade ett register på något tusental zigenare/romer/resande eller vad de kallar sig , där många av dem är grovt kriminella. Nu rör det sig om 6200 personer där de flesta förmodligen inte är offentliga personer. Jag hoppas folk ser längre än de texter folk i ilska och ren frustration skrivit och inser att det är offentlig åsiktsregistrering som Expressen med Thomas Mattsson i spetsen håller på med. Vilken blir nästa grupp att hängas ut för att Expressen inte gillar dem? Ingen är längre säker.

 
Ingen bild

Hasse

11 december 2013 18:24

Skrev en kommentar i Ölandsbladet om personaltätheten på asylboendet för ensamkommande barn i Borgholm
En i mitt tycke rumsren och vederhäftig kommentar, den fick ligga kvar i 7 timmar sedan försvann den. Jag förstår att det här är känsligt för Borgholms kommun och för Ölandsbladet. Tidigare har det varit ganska ok att kommentera i Ölandsbladet men nu är det tydligen andra tider. Eller har koncernchefen för Gota media lagt ribban?

 
Ingen bild

Sladden

11 december 2013 18:43

@Thoralf, är förvånad över Bylunds uttalande om oss bonnläppar. Är det vad ni kallar oss som kämpar?

 
Ingen bild

Hulda mk1

11 december 2013 18:49

Sladden...
Som landsbygdsbo reagerade jag kraftigt på ordet "bonnläpp". Men med tanke på situationens allvar är han förlåten.

 
Ingen bild

Farbror Sven

11 december 2013 18:59

Vi som tillhör VIS = Vuxendöva i Sverige , har ett flertal gånger haft våra medlemsmöten ,kurser, höstting ,årsmöten , julfester på Guntorp Herrgård , det har varit bra där för oss det har funnits olika hörselhjälpmedel . Nu är den möjligheten stängd för oss eftersom där ska bli flyktingboende ! Våra möjligheter till att ha våra möten begränsas mer och mer ,allt för mångkulturen !

 
Ingen bild

Skånepåg

11 december 2013 19:06

@ Hulda

Var det inte en moderatdam som ansåg att "lantisar" var mycket mindre intelligenta än stockholmare. I dag tror jag att hon är gruppledare för det moderata partiet i riksdagen.

Hoppas att det beror på att Bylund är lite uppjagad p.g.a de senaste dagarnas hetsjakt på SD och att detta endast var ett ogenomtänkt uttalande, annars lär han ligga risigt till hos bonnläppen Jimmie från "storstaden" Sölvesborg och vår egen Thoralf i Kalmar.

 
Ingen bild

Hulda mk1

11 december 2013 19:13

Skånepåg...
Jo, det är nog hon. Kindberg-Batra heter hon om jag inte har fel.
Det fick hon äta upp...

Bylund är förlåten av mig.

 
Ingen bild

Krister

11 december 2013 19:59

Nu ber Linus Bylund om ursäkt för sitt ordval i SD-Kuriren
http://sdkuriren.se/linus-bylund-ber-om-ursakt-for-sitt-ordval/

Det irriterande är att partiet inte ger vanliga medlemmar som uttryckt sig klumpigt samma chans att pudla och fortsätta verka politiskt istället för att kastas ut i kylan till medias stora belåtenhet.

 
Ingen bild

Thoralf A

11 december 2013 20:11

Jag tror faktiskt att Linus Bylund är en "bonnläpp" som råkat bo i huvudstaden några år!

Personligen är jag en riktig bonnläpp från del lilla samhället Södra Vi eller som en del säger Södra sex. Dessutom trivs jag mycket bättre på landet och tycker faktiskt synd om alla nollåttor som tror att "landet" är Djurgården med Skansen eller Gärdet.

 
Ingen bild

Mats

11 december 2013 20:12

Nja, Börjar tro att SD är eller kommer att kliva in i en ny fas.
När och om partiet växer sig starkare. Kommer STOR POJKARNA Åkesson mm att ändra inriktning. Ni säger att det kommer 100k invandrare per år. Låt säga att Partiet får igenom en motion ( eller vad det kallas) på att minska 15000 av dessa. Och alla jublar, Men jag tror att Toppen av partiet kommer att stanna av där, Och ni andra väljare kommer att få höra.( Ni måste förstå att...) Dom kommer att ha makt och pengar dom aldrig kommer att riskera med att pressa hejdlöst. Titta på MP tror ni att Grundarna till partiet skulle acceptera deras politik idag, Vissa av dom själv klart, men inte hardcore MP. Ju mer ni växer, ju mjäkigare och tillmötes gående kommer Stor pojkarna att bli. Dom kanske en dag till och med blir accepterade av andra partier. Om den dagen kommer, så vet ni att dom slaktat och sålt ut er nuvarande ideologi. Thoralf. har inget emot dig, Har dock ej samma idéer.
Ger dig ett år till (no offense) sedan kommer dom knacka dig på axeln, med orden, Thoralf du vet... Floskler, idiot, kommunist, troll mm, Ja Ja jag vet, kul att skriva dock.

Ps. Läste vad Leon och Hulda skrev, vilket jag kan hålla med om. MEN jag är av den tron att om 100år kommer inte Lusia att kännas igen. Lik väl att den är likadan idag, som för 100 år sen. Kan direkt erkänna att jag vurmar lite för kaos teori.
Ni vet Butterfly effect.

 
Ingen bild

Hulda mk1

11 december 2013 20:19

Mats...
Det är upp till oss som lever nu om våra fina traditioner finns för våra efterlevande. Det finns många som vill förändra/fördärva dem...

 
Ingen bild

Mats

11 december 2013 20:26

Tror bara inte att man kan stoppa utveckling, för många variabler, dra ut på det okey. Själv klart, Har heller ingen anledning att skynda på den. Jag är också Ateist, och har aldrig begripit hur man en vacker för middag helt plötsligt sa att Asatro och dom grekiska gudarna är mytologi, Dom hade tyvärr lurat er i 2000år. Men nu är det på riktigt. =)

 
Ingen bild

gunnar

11 december 2013 20:27

vad är ni för konstiga personer som är här!
ena stunden så skäller ni med rätt ut den slaskmedia vi har,för att i nästa kräva svar av Thoralf om saker det påstås att Någon ifrån SD har sagt till Tidningen!

VAKNA UPP FÖR I HELVETE!!!

om ni fortfarande inte förstått att svenska tidningar med vidriga Expressen i spetsen har startat krig emot folk som inte håller med dom dom tycker i invandringsfrågan!

sluta för i helvete att köpa skiten,sluta för i helvete att klicka på deras hemsida!

vill ni läsa om vad som händer i sverige så läs utländska tidningar!

jag pratade idag med en vän som flydde från Rumänien,och han sade att det som Expressen gör just nu har han aldrig sett i dom tidningar ifrån Rumänien och när Securitate hade koll på allt och alla!
han klassar oss idag som värre land att leva i än vad Rumäningen någonsin var!

Och han sade också att Massmedia har aldrig lyckats tysta Folket
för det är just när dom försöker sig på det som landet är i upplösning!

 
Ingen bild

World Traveller

11 december 2013 20:38

Sanningens ord från Gunnar. Jag var i Polen, Östtyskland och Ryssland genom jobbet på 80-talet. I Nordkorea på 90-talet men aldrig har jag bevittnat ett så sjukt beteende som svensk media uppvisar.

 
Ingen bild

Mats

11 december 2013 20:53

World travller. antar att du vet om du var i nord eller sydkorea.
Såg en intervju med en Nordkoreansk avvikar flicka som berättade att i 3an. fick dom gå till torget och se avrättningar som undervisning. Tycker du på riktigt att Nordkorea och expressens, (vad man än tycker om det.) Är Likvärdiga ????????????

 
Ingen bild

Tommy

11 december 2013 21:09

@World Traveller
På vilket sätt kan du jämföra ditt eventuella besök i Nordkorea på 90-talet med svensk media. Vidareutveckla gärna?
Hur tänker du? Hur resonerar du? Blir ytterst spännande att höra din analys.

 
Ingen bild

Sladden

11 december 2013 21:45

@Thoralf, det vore dock bättre att Bylund tänker nästa gång innan han öppnar munnen. Om han kan det, tänka alltså.

 
Ingen bild

Qvinna

11 december 2013 22:01

@ gunnar
Bra inlägg!

 
Ingen bild

Janne

11 december 2013 22:04

Varför fördömer så få av er härinne rasismen/mordhoten mot barn och lögnerna på avpixlat? Alla som skänker en krona dit efter detta avslöjande är medskyldiga skulle jag säga.

För en positivare debatt i Sverige!

 
Ingen bild

Hulda mk1

11 december 2013 22:18

Janne...Vilka lögner på Avpixlat? Mordhot mot barn låter inte bra, där har du nog sett fel.
Är det möjligen kritik mot vuxna sk. ensamkommande "barn" som inte faller dig på läppen och som du överreagerar på?
Fram för en fri och sanningsenlig debatt...

 
Ingen bild

J B Doe

11 december 2013 22:22

Barn som varit med om hemska saker?
Som t ex att bli omskurna?

 
Ingen bild

Bertil

11 december 2013 22:57

Ganska bisarrt, 2009 står Niklas Svensson från Expressen och några andra i en TV-studio och debatterar huruvida media flirtar med vänsterextrema. Svensson anser att så är fallet eftersom han först kartlagt högerextrema men när han i samband med Göteborgskravallerna börjar skriva om den vänsterextrema rörelsen tar det stopp från oväntat håll.

När det börjar närma sig publicering rycker nämligen dåvarande chefredaktör Berner in och stoppar publicering. Enligt Svensson var detta hans värsta dag på jobbet. Han säger även att deras kartläggning visade att andra anställda på Expressen hade kontakter eller i alla fall sympatiserade med vänsterextrema.

Så här fyra år senare har man inte lärt sig någonting, man samarbeter öppet med vänsterextrema och köper deras tjänster.

 
Ingen bild

Blåsippan

12 december 2013 02:20

OT@

Jag vet inte om jag är en genomsnittslig Sverigedemokrat. Men jag tycker att Linus Bylund verkar vara en arrogant bybo som lyckats till hans egen lycka etablera sig i Stockholm. Han kan kalla oss andra Bonn läppar och sedan arrogant be om ursäkt. Ett klavertramp mot sina egna väljare är tydligen helt okey. Marie Stensby är så klart idag en korkad bonnläpp enligt Linus. Det tyckte han inte igår. Jag som gräsrot känner stark empati för Stensby utan att utveckla detta. Det gör inte Linus. Imorgon kanske det är hans tur vem vet vad expressen har på lur för vår nolltolerans. Ingen är felfri men man kan ändå visa respekt och empati för de som kämpat för det goda Sverige. Låt aldrig pk sätta reglerna.

 
Ingen bild

World Traveller

12 december 2013 05:20

@ Mats och Tommy

Jag antar att Expressens anställda tycker att Nordkoreas styrelsesätt vore en dröm eftersom ingen får kritisera media och regimen. Här i Sverige jobbar de ju nu för högtryck för just det. De försöker skrämma Sverigedemokrater till tystnad och försöker skrämma folk till att inte rösta på SD. Jag fick tyvärr aldrig se Pyongyang när jag var i Nordkorea utan endast Kosong. Men hjärntvätten hos folk var skrämmande. Jag trodde faktiskt inte att folk kunde bli så fruktansvärt hjärntvättade. Det jag inte förstår hos media i Sverige är deras vurmande för islam. Att de vill förstöra och förinta Sveriges kultur och historia förstår jag, för så har kommunisterna alltid agerat. Ta bort ett folks historia så bryter du deras sammanhållning och vilja. Mina besök bakom järnridån på 80-talet var mycket intressanta. Polen var avslappnat och helt ok men framförallt Östtyskland (DDR för de som inte vet) var helt sinnessjukt. De styrande där var lika paranoida som de är i dagens Sverige.

 
Ingen bild

Mats

12 december 2013 12:19

World Traveller

Tack för svaret. tackar å Tommys vägnar också. tror jag kan det, utan att känna honom. Jag håller med. Vi sätter = tecken mellan Nordkorea och Sverige. det låter intelligent och genom tänkt, det kommentaren kan försvaras överallt utan problem. kul att du pratar om islam och paranoid i samma text. Som sagt är ateist själv. så jag har problem med alla religioner.

Tommy hoppas du kan förlåta mig. tror varken du eller jag kommer att svara eller ställa frågor till Nicket World Traveller något mer. Finns liksom ingen mening.

 
Ingen bild

Elisabeth

13 december 2013 15:46

Kan bara hålla med dig Janne!
Jag vill också ha en seriösare debatt. Tyvärr fungerade inte detta när jag la mig i SD:s obefintliga skolpolitik. Nu är jag portad på deras sida: "Sverigedemokraterna i riksdagen - ja tack!"
Alltså, denna sida är en klubb för inbördes beundran.....Och oliktänkande bör ej göra sig besvär......

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7
8
9 10 11 12 13 14 15
16
17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< December 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se