thoralf

Alla inlägg under november 2013

Av Thoralf Alfsson - 6 november 2013 11:22

Problemen med att använda Bloggplatsens bloggportal blir bara värre och värre, inte minst för mina läsare som försöker kommentera mina blogginlägg.


Jag har försökt kontakta ansvariga på Bloggplatsen utan att få någon som helst respons eller svar på mina mejl. Nu undrar jag om det finns andra som använder deras bloggportal ibland mina läsare som har fått samma problem.


Eller är det bara jag som har dessa problem!

Av Thoralf Alfsson - 5 november 2013 13:55

  

Efter att jag läst vad Gunilla Persson skrivit i Östran och lyssnat på henne i Radio Kalmar måste jag tyvärr säga att jag är väldigt besviken på Östrans lednings reaktion. Att inte Gunilla Persson dementerar när programledaren påannonserar inslaget som att SD skulle hotat Östran är minst sagt beklagligt. Senare säger hon dock att det inte handlar om något hot. Eftersom jag befinner mig i Stockholm och inte har tillgång till tidningen efterlyste jag om någon kunde fixa så att den blev tillgänglig och som vanligt finns det många som vill hjälpa till. Läs Östrans helsida och överreaktion.


Det handlar definitivt inte om någon ”bloggstorm”, snarare om en storm i ett vattenglas!


Jag har många gånger tidigare berömt Östran för sin journalistik och att man vid flera tillfällen skrivit fakta som ingen annan tidning gjort vid lokala händelser.


Tyvärr talar inte Gunilla Persson sanningen då hon säger att Östrans medarbetare kom som ett team till mötet vilket är helt felaktigt. Jag blir dessutom väldigt besviken och ledsen när hon inte förstår att vi är utsatta för hot, ofredande och vandalisering av politiska motståndare från i första hand vänsterkanten. Personer som eldas på av vissa webbsidor och organisationer på nätet som sprider sitt hat och vinklade sanningar om Sverigedemokrater och som utelämnar fakta och omständigheter. Jag tänker i första hand på bloggen ”Inte rasist men”. Till den kategorin får vi även räkna in Expo som väldigt ofta får utrymme i media, inte minst i SVT utan att någon från SD får en möjlighet att bemöta deras påståenden.


Lyssna på Gunilla Persson från ca 02:42:40 och sedan på mig från ca 03:10:00 när vi intervjuas i radio Kalmar.


 alt=Lyssna: P4 Morgon med Marcus L\u00e9onarde och Pav Johnsson 20131105 05:59','hspace':null,'vspace':null,'align':null,'bgcolor':null}">


Min bild av det hela är följande. Media bjöds in till klockan 12:00. Barometern hörde av sig och ville boka en egen tid med Jimmie vilket jag kollade med Jimmie och fick ok på. Därför kom Barometern vid 11:40. Östrans journalist kom sent och hade inte med sig någon fotograf.

Barometerns team lämnade ca 12:15 och när Östrans journalist var klar med intervjun tog han några bilder med sin egen lilla kamera. Dessförinnan hade han frågat mig om Östrans fotograf varit på plats vilket jag svarade nekande på. Sedan lämnade Östrans journalist Kalmar slott, utan att informera om att någon fotograf kunde vara på väg.


Säpo hade tidigare beslutat tillsammans med slottets personal och slottsvakt att när vi lämnad Sture salen på bottenvåningen för att förflytta oss upp till Gröna salen för att lyssna till Jimmie Åkesson skulle ingångarna i bottenplanet låsas av säkerhetsskäl. För att inga obehöriga skulle kunna tränga in i lokalen och störa vårt möte. Media var vid denna tidpunkt avklarade och hade lämnat lokalerna.


På något sätt lyckades Östrans fotograf att tränga sig in i lokalerna! Hon kommer upp i Gröna salen utan att presentera sig och inte fråga om det var ok att fotografera. Utan hon börjar bara fotografera! Säpovakterna reagerade och de gjorde även våra säkerhetsansvariga som undrade vem hon var. Hennes reaktion beskrivs av säkerhetsansvariga som inte speciellt trevlig och vänlig.


Om det varit aktuellt att låta media fotografera i Gröna salen hade vi givetvis frågat de närvarande om någon hade något att invända mot det men det hade inte varit aktuellt då media redan lämnat lokalerna. Nu uppstår givetvis problemet om Östran publicerar dessa bilder.


Hur kommer man framställa dessa bilder? Kommer man zooma in ett fåtal personer eller kommer man publicera en översiktsbild där man i princip inte kan identifiera någon person? Eftersom detta låg utanför vår kontroll ansåg de säkerhetsansvariga att det var lämpligt att framföra önskemål om att Östran avstod från att publicera bilder tagna i Gröna salen med hänsyn tagna till åhörarna och den säkerhetsrisk som skulle kunna uppkomma om personer kunde identifieras.   


Östran har trots det idag publicerat en bild i tidningen och det framgår med all tydlighet att Östrans fotograf, Ulrika Bergström enbart fokuserar på åhörarna. Jimmie Åkesson fick inte plats på bilden! Jämför gärna med min bild. Det är inte samma typ av bild, vilket media försöker det att framstå som. Ännu ett sätt för media att slira på sanningen.


Återigen vill jag säga att jag är mycket besviken på den överreaktion som Östran och Gunilla Persson skapat. Jag tycker det är extra tråkigt att Gunilla Persson inte har någon som helst förståelse för den hotbild som våra sympatisörer, medlemmar och framförallt förtroendevalda är utsatta för. Jag tycker det är riktigt beklämmande. Som chefredaktör kan hon knappast vara omedveten om hur våra medlemmar och sympatisörer utsätts för ren brottslighet.


Så sent som för några veckor sedan gjorde jag en polisanmälan om hot. Enligt ett mejl skulle jag ”dödas och sedan malas ner till hund och grisfoder”. Jag ser extra allvarligt på ett sådant hot då det verkar ha religiösa förtecken.


Vid Torsås marknad för några veckor sedan utsattes våra medlemmar och vårt tält för äggkastning. Vad är det nästa gång?


Idag nås vi av nyheten om sprängladdningar mot sverigedemokraters egendom i Bohuslän. Något som understryker att vårt säkerhetstänkande och ansvar för våra medlemmar är helt och fullt befogat. Läs artikel.


 


Från Sverigedemokraterna och min sida önskar vi inget annat än att vi kunde vara som vilket annat parti som helst och slippa att alltid tänka ur ett säkerhetsperspektiv. Inte kunna annonsera ut våra möten i lokalmedia för att bjuda in medlemmar vilket skulle vara betydligt mycket billigare för partiet än att tvingas skicka personliga inbjudningar via posten till alla medlemmar.


I mina ögon är de Sverigedemokrater som väljer att kandidera för partiet de riktiga hjältarna! Men istället hängs de ut i media allt som oftast.


Radio Kalmar,

Av Thoralf Alfsson - 4 november 2013 23:53

Min skriftliga fråga till finansminister Anders Borg om kassaregisterkrav även för utländska företag har idag besvarats. Jag får utan tvekan känslan av att min begäran i Skatteutskottet om att finansministern skulle komma till utskottet och redovisa vad finansdepartementet gjort i frågan och min skriftliga fråga har skyndat på finansministern uppdrag till Skatteverket om att utreda frågan vidare.


Läs Anders Borgs svar.


Dagen efter vårt stora medlemsmöte med Jimmie Åkesson är jag väldigt besviken på våra lokala medier. Jag tänker på Barometern och Östran. Deras artiklar idag var minst sagt märkliga. Jag blev idag uppringd av Ulf Carlsson från Östran som ställde frågor angående det ”fotobråk” som blev följden efter att Östrans fotograf trängt sig in i gröna salen under Jimmie Åkessons tal. Östrans fotograf är uppenbarligen van att bara klampa på och ta sina bilder men så fungerar det inte riktigt hos oss.


Jag kommer dock avvakta Östrans artikel i tisdagstidningen innan jag kommenterar detta ytterligare.


Idag har jag dessutom blivit riktigt besviken och ledsen. I detta fall hoppas jag verkligen att jag inte behöver återkomma i ett blogginlägg, utan att man lyssnar på vad de lokala företrädarna har att säga. Det är ändå de som har den bästa personkännedomen och den lokala mediakunskapen.


En betalningsanmärkning är inte ett brott, inte ens flera betalningsanmärkningar är brottsligt

Av Thoralf Alfsson - 3 november 2013 20:00

 

Jimmie Åkesson talar i Gröna salen på Kalmar slott.            Foto Thoralf Alfsson


Sverigedemokraterna i Kalmar län är ett relativt ungt distrikt i partiet, med bara något år på nacken. Medlemsutvecklingen är dock enormt positiv och närmar sig 200 procent sedan distriktet bildades.


Idag gick vårt största möte så här långt av stapeln i Kalmar då vi bjudit in vår partiledare som talare. Att vi dessutom höll till på Kalmar slott och gröna salen gjorde inte saken sämre. Närmare 150 medlemmar och sympatisörer hade styrt kosan till Kalmar slott för att lyssna på Jimmie Åkesson.


Vår distriktsordförande Mattias B Johansson hälsade först alla välkomna. Eftersom vi besökte så anrika lokaler så kom en av slottets guider, Jannica upp och höll en kort historisk berättelse om Kalmar slott. Ett mycket uppskattat inslag!


Vår säkerhetschef Bengt Malmberg presenterade sig och berättade lite om sin funktion inom partiet. Många av våra medlemmar kommer säkert att komma i kontakt med Bengt Malmberg under det kommande supervalåret.


Sedan var det dags att lämna över scenen till vår partiledare Jimmie Åkesson, applåderna ville inte ta slut innan han ens haft chansen att säga något. Det visar på hur omåttligt populär Jimmie Åkesson är bland partiets medlemmar.


 

Foto Thoralf Alfsson


Jimmie fokuserade stora delar av sitt anförande på det kommande supervalåret och vilka utmaningar vi står inför men han informerade också om att vi nu även nått 11000 medlemmar. Det innebär att vi fått ca 1000 nya medlemmar sedan Jimmies sommartal i Sölvesborg i slutet av augusti. Vi är alltså upp i en takt av 6000 nya medlemmar per år. Fantastiskt!


Givetvis berörde även Jimmie situationen i riksdagen sedan vårt inträde i riksdagen med diverse liknelser och kommentarer som lockade till flera skratt men som samtidigt visar på vilken nivå de övriga sju partierna i riksdagen befinner sig.


Målsättningen i nästa års val är att skaffa oss så stort politiskt inflyttande som möjligt för att kunna påverka.


Mötet avslutades med att Jimmies sålde sin bok Satis Polito och signerade den. Kön blev snabbt väldigt lång och många kunde vända hemåt med en signerad bok.


Som avslutning på dagen hade vi även bjudit in Jimmie Åkesson till eftermiddagens allsvenska fotbollsmatch mellan Kalmar FF – Mjällby på Guldfågeln arena. Kalmar FF var dock ”ofina” och vann med 2-1 mot Jimmie Åkessons Mjällby.


Ett stort tack till alla som medverkat till en väldigt lyckad dag och inte minst till Kalmar slott för den service vi fått.


UPPDATERING


Har precis läst Barometerns artikel om Jimmie Åkessons besök i Kalmar skriven av Carolina Wigren. Hon intervjuade Jimmie under ca 20-30 minuter och detta var vad hon lyckades skriva, minst sagt pinsamt! Hennes agenda lyser så tydligt igenom, den är minst sagt väldigt politiskt korrekt. Inte ett en ord om själva mötet och den stora uppslutningen eller våra framgångar i opinionen eller medlemsökning eller hur vi växer lokalt. Inte heller en stavelse om det kommande supervalåret och våra förhoppningar, utmaningar och mål. Med andra ord det som Jimmie Åkesson pratade om under mötet. En fruktansvärt dålig och missvisande artikel av Carolina Wigren! 


Läs artikeln här.

Av Thoralf Alfsson - 2 november 2013 19:13

Imorgon är det en stor dag i Kalmar. Något vi väntat på ganska länge!


Nu tänker jag inte på Henrik Rydström som gör sin sista match för KFF eller Nanne Bergström som slutar som tränare i KFF.


En ”klumpig” Rydström saknar ingen som grabben säger i Barometerns ganska roliga videoklipp . Där förresten ingen verkar gråta över att Rydström slutar! Det är bara några fantaster som driver att tröja nr 8 ska ”helgonförklaras”. Tyvärr har jag aldrig sett Rydströms storhet på fotbollsplanen.



 

Det finns dock andra personer i vårt land som jag sett vilken storhet de besitter!

Av Thoralf Alfsson - 1 november 2013 23:59

 

Kalmartrojkan?                                                       Foto Thoralf Alfsson


Folkdemokratin flödar inte i Kalmar. En namninsamling på drygt 5000 namn imponerar inte på kalmartrojkan. Sedan majoriteten i Kalmar slängt ut den olydige Jonas Löhnn och den så hurtfriska Anna Thore från Miljöpartiet och istället tagit in centerpartiets makthungriga Anders Andersson som kommunalråd styr nu socialdemokraternas ledare Johan Persson enväldigt med hjälp av vänsterpartiet och centerpartiet.


För snart två år sedan fick vi dessutom en ny landshövding, Stefan Carlsson, sedan dess har cheferna på länsstyrelsen lämnat i en strid ström. Nyligen kunde vi läsa att kvarvarande 13 chefer skulle bli tvungna att söka om sina tjänster. Så agerar en maktfullkomlig landshövding. Allt går ut på att samla enbart ja-sägare till sin stab. Turbulensen sägs vara omfattande på länsstyrelsen men landshövdingen åker runt och inviger luftslott på Öland.


     

Landshövding Stefan Carlsson inviger luftslott.  Foto Thoralf Alfsson


På Linnéuniversitetet sitter rektor Stephen Hwang med sitt halssmycke för 242 000 kronor. Designat av Erika Lagerbielke. Läs artikel.


Men nu räcker inte detta för Stephen Hwang då han även vill ha havsutsikt från sitt tjänsterum. Jag hörde Stephen Hwang i kommunfullmäktige för några år sedan och jag blev inte imponerad! Snarare var det märkligt hur han uttryckte sig om de nya universitetetslokalerna. Han skulle ju bara hyra dem! Inte bygga dem. Hyreskostnaden verkade fullständigt irrelevant för denne man.


Dessa tre personer utgör nu en kalmartrojka som håller på att driva igenom ett beslut om att bygga nya universitetslokaler i Ölandshamnen. Något som med stor sannolikhet kommer få stor negativ inverkan på verksamheten i Kalmar hamn och framtida möjligheter till utökad verksamhet och fler jobb. Tre maktfullkomliga individer som vägrar lyssna på någon annan och definitivt inte på vanligt folk som bor i Kalmar med omnejd.


Det obehagliga är att Länsstyrelsen med landshövdigen Stefan Carlsson fungerar som ”kontrollmyndighet” för kommunen och Johan Persson vid överklaganden. Men i mina ögon verkar det mer vara en kompisrelation! Inte minst med tanke på att Johan Perssons nya sambo är Stefan Carlsson närmaste medarbetare på länsstyrelsen. Undrar om även Malin Almqvist är tvungen att söka om sitt jobb.


Frågan är inte om vänskapskorruptionen flödar hos kalmartrojkan? Frågan är hur mycket som görs upp vid ”sidan om” sammanträdesrummen?

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7
8
9 10
11
12 13
14
15
16
17
18 19
20
21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< November 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards