thoralf

Direktlänk till inlägg 26 november 2013

VIRRIGT OCH OLOGISKT KOMMUNALRÅD

Av Thoralf Alfsson - 26 november 2013 23:44

Kalmars socialdemokratiska kommunalråd, Johan Persson analyserade Sverigedemokraternas landsdagar på sin blogg.

 

”Helgens landsdagar med Sverigedemokraterna tror jag var riktigt bra för Socialdemokraterna. Jimmie Åkessons tal om att SD kan garantera Reinfeldt att fortsätta regera landet var en skänk från ovan.”

 

Jag måste ha missat något som Johan Persson såg och hörde, trots att jag var på plats. Jag har inte läst att någon politisk kommentator kommit till samma slutsats som Johan Persson.


Jag hörde däremot Jimmie Åkesson säga ”det är bara med en så usel regering som en så usel opposition kan bli så stor”.


Intressant reflektion av Sveriges Radios Pontus Mattsson angående Sverigedemokraternas landsdagar. Läs Pontus Mattssons blogginlägg.


När det gäller usel så kan jag inte annat än tänka på hur Johan Persson och Linneuniversitetets Stephen Hwang lyckas skrämma iväg Akademiska hus från Kalmar. Företaget har sålt alla sina lokaler i Kalmar under det senaste året. Detta samtidigt som Linneuniversitetet och Kalmar kommun har stor utbyggnadsplaner. Kan det möjligen bero på de analyser som radarparet Johan&Stephen åstadkommit. Dessa analyser och byggplaner skrämde uppenbarligen livet ut Akademiska hus som genast beslöt att sälja allt! Vilket handlar om ca 28 000 kvadratmeter lokaler där Linneuniversitetet var den huvudsakliga hyresgästen.


En sak är i varje fall helt säker och det är att Akademiska hus tror inte på de planer som Johan Persson och Stephen Hwang har på nya lokaler för Linneuniversitetet.


Johan Persson har dribblat bort Akademiska hus! En av de största aktörerna när det gäller utbildningslokaler. Grattis Johan Persson! I mitt stilla sinne tror jag faktiskt att Johan Persson ville ha bort det statliga fastighetsbolaget. Det blir nog lättare och mindre insyn i projektet om det handlar om ett privat fastighetsbolag som får bygguppdraget. Ruffel o båg?


Nu håller Johan Persson på att driva igenom en detaljplan som kommer att lägga stora hinder ivägen för hamnens utveckling och inte minst för de företag som finns på hamnområdet. I Miljökonsekvensutredningen finns följande text.


"Planerad utbyggnad kan anses vara en åtgärd som påtagligt försvårar utnyttjandet av hamnen i egenskap av ett riksintresse för hamnanläggningar (3 kap 8 § MB) utifrån den störningssituation som hamnens nuvarande och planerade verksamhet medför. Redan idag är risken stor att nuvarande verksamheter störs på samma sätt som planerade verksamheter. Därmed kan man hävda att en konflikt finns oavsett om planerad nyetablering genomförs eller inte och att tillsynsmyndigheten kan kräva att hamnen vidtar åtgärder som kan begränsa hamnverksamheten."

 

Nu vet vi redan idag att detaljplanen kommer överklagas av flera sakägare och intresseorganisationer. Men om den vinner laga kraft om vem skall då vara byggherre? Vem skall finansiera? Vad blir kostnaden? Hur stor blir hyran? Kommer Linneuniversitet klara av hyran för nya lokaler? Och hur skall lokalerna se ut?


Jag gissar att vi kommer få se nedbantade planer inom en snar framtid. Jag tror det är stor risk för att Kalmar går ett nytt fiasko tillmötes när det gäller detta projekt. Vi har ju Fanerdun, Salvestaden och World Trade Center projekten i färskt minne. Vi kan ju även lägga till Gota Medias mediehus till Johan Perssons lista över misslyckade projekt under sin tid som kommunalråd. Läs även artikel i Östran.


Kanske hög tid att påminna om Galleri Johan Persson ännu en gång.


       

 
 
MetalHeadViking

MetalHeadViking

27 november 2013 06:29

Johan Persson verkar tro att Löfven är bättre än Reinfeldt. Jag tycker Löfven är mycket värre! Så där har inte sossarna mycket att hämta.

http://detopaverkadesinnet.blogspot.com

 
Ingen bild

Eric H

27 november 2013 07:25

"Galleri Johan Persson" - makalöst bra!
Borde det inte göras en affisch i ämnet som kan sättas upp på lämpliga platser i Staden???

 
Ingen bild

Qvinna

27 november 2013 08:10

Galleri J P är en 10 poängare som jag tycker man kan döpa till
" Kul - turen i Kalmar kommun " ; )
Håller med Eric H om att detta borde spridas som viktig information till allmänheten i Kalmar kommun.

 
Ingen bild

AWSvensson

27 november 2013 09:33

Att ställa en fråga till Linnéuniversitet och Stephen Hwang om en övnings kostnad som Thoralf gjorde innebar att man försökte få till koppling till en diskussion om Svenska partiet.Bara för att få billiga poäng ,något vi är vana vid,

 
Ingen bild

pelle

27 november 2013 09:50

Johan Persson påminner mig om bibelns alla uppenbarelser, han både
hör röster och ser syner, samt ägnar sig åt rent önsketänkande.

 
Ingen bild

Niklas R

27 november 2013 09:56

Har denne Johan Persson lyckats med något projekt överhuvudtaget i Kalmar?

 
Ingen bild

Hulda mk1

27 november 2013 10:02

Det borde finnas en Thoralf i varje kommun!

 
Ingen bild

Maja Dacke

27 november 2013 11:36

Oh, ja, Hulda mk1, det borde det ... men vi får vara tacksamma för de krafter vi har lite varstans. Även om Thoralf är speciell - suck!

 
Ingen bild

harald

27 november 2013 11:55

Skäms som kalmarit att ha en såpass intelligensbefriad medborgare. Du är verkligen en skam för det svenska folket.

 
Ingen bild

lennart l

27 november 2013 12:00

@harald 11:55
Håller helt med dig harald, Johan Persson verkar inte vara någon större tillgång för medborgarna.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

27 november 2013 12:16

Blogginlägget är briliant som vanligt, upp med dom kostsamma "sosseliken" på bordet löpande ,exakt så skall Internet användas.

Vattnet urholkar stenen och massor med vatten ansluter just nu till floden, sannolikt får odemokratiska krafter i KF se minst 2 nya SD ansikten 2014, och 4 2018, då kommer lilla handsvetten plus att 6 krämare har fått gå hem från köttgrytorna, bara det är 10 poäng av 10 möjliga.

I stadens vimmeln uppsnappades för en tid sedan citat : "Vill du tjäna 50000kr i månaden ,så sätt dej i KF och var tyst och nicka"
Uttalande fällt av en borgelig politiker i ett av dom större borgeliga patierna.
Denna typ av krämare styr Kalmar kul va ?
" Det är häftigt att betala skatt" mvh Mona

Under valperioderna så skall miljarderna som Kalmars skattebetalare har fått hosta upp adderas, och löpande läggas upp på nätet.
Vem vet en dag i framtiden kanske kostsamma politikers pensioner ifrågasätt och drages in ?

Vi får samtidigt i vår ödmjukhet komma ihåg vilka känsliga människor vi har att göra med, ni som kommer ihåg bla "Nyårsscoopet" samt i dagens Barometer kan läsa om när Steven "gråter" ut för att stygga mail kommit efter det att Linne haft en övning där tydligen Svenskarnas parti el dylikt namngivits.
Vad förväntar han sej ?

Skicka denna typ av mail är givetvis inte ok, bara barnsligt.
Fast om vi utgår ifrån att dom är ganska få ,samt att Steven ? själv kontaktat Barometern om "problemet", så är det ju ännu löjligare.
Svenskarnas parti hade väl 673 röster vid förra valet så vi förstår behovet av att ha dom som övningsobjekt, kattskit och lingonsylt alltså.
Barometern som är skrot och korn av samma lära, hänger givetvis på fast kommentarsfältet stänger Emma snabbt, heja Vitryssland

Pröva att vid nästa övning att ha RF som kontakt till den anställde
Fast enligt journalist förbundet så är förutom det egna skrået, UHÄ besatt med 80 % kommunister, så det kanske blir lite kinkigt
Då kanske det sitter en yxa i någons dörr ?
Vem vill dessutom pissa på en polare.

Gubben o Gumman skriver som fristående journalister utan koppling till Thor-alf Alfsson SD, eller Inte rasist men .... gillar Uzz Nujjen skarpt

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

27 november 2013 12:34

OT: På den lätt subjektiva bloggen/bloggförsöket "Inte rasist men ... pekas(Twitter) Thor-alf Alfsson ut som nazist,(fram med polisanmälan Thor-alf, det här är inte ok)

Orsaken till detta är tydligen att Alfsson anser att Sverige ges bort till välfärdsnattare såkallade lyximigranter fast han skriver invandrare förstås inget annat, som kan i det egna landets penningvärde betala miljonbelopp för att smugglas över halva världen till Sverige, och dessutom fylla på Berts eller Henning Pennings bankkonto
Lite synd om deras landsmän bara som inte har den möjligheten faktiskt

Första frågan som denna blogg bör ställa sej är om Adolf skrev sin bok ,bildade sitt parti, och startade ett stort krig beroende på att tyska regeringen hade ett stort inflöde av lyximigranter samt delade ut 3 av 4 nya jobb till dessa istället för svenska ungdomar etc

Givetvis var det inte så , så en förtalsanmälan skulle sitta som en smäck här har man sannolikt hatat över den lagliga gränsen

Gubben o Gumman skriver som frisående Sverigevänliga journalister utan koppling till Thor-alf Alfsson SD eller Inte rasist men... ibland blir Sverigehatet för starkt

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

27 november 2013 12:36

"Tyska ungdomar" , skall det givetvis vara

 
Lassekolja

Lassekolja

27 november 2013 12:43

Varje gång, som ett tal av Jimmie Åkesson antingen kritiseras å det grövsta eller bemöts med total tystnad, kan man dra slutsatsen att Jimmie Åkesson återigen har briljerat och gjort sina "motståndare" till åtlöjen. Ett lysande exempel på just detta är hans tal under Landsdagarna.
Själv uppskattade jag särskilt hans kaxighet mot, denna gången i utmaningen mot Stefan Löfvén, men även mot båda blocken, i meningen:"det är bara med en så usel regering som en så usel opposition kan bli så stor". BRAVO JIMMIE !!!

http://www.status.se

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

27 november 2013 12:45

Lasse Kolja : Det är "Churchill klass på det uttalandet
Undrar när tex Maria Ferm får till en sådan fullträff ?

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

27 november 2013 12:50

Gubben o Gumman bidrag till kloka uttalande blir :
Ja till mångfald nej till socialbidrag och förtur till arbete och bostad

 
Sven Dacke

Sven Dacke

27 november 2013 13:27

Bejaka svensk islam

En ledartikel i Barometern Kalmar där kommentarerna fortfarande står kvar, och som inte ger arltikel författaren
Martin Tunström mycket medhåll

Samma artikel finns även i SMP Växjö som rensar radikalt bland kommentarer, och i dag finns endast 3 st

Men vad är det med tidningsgubbar som Martin Tunström, har dom redan konverterat eller fått löften om något

http://goo.gl/Jaq5Io

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

27 november 2013 14:03

Sven Dacke : Om det är samma Thunström som skriver på bloggen Inte rasist men...., och som ingår i Juridikfronten så kan Barometern hälsa hem med att dom är en borgelig tidning
Då har Kalle Anka nivån nått nya höjder inom Gota Media

 
Ingen bild

Magentan

27 november 2013 14:14

Min personliga erfarenhet är att det finns olika sorters vänsterpartister, en och annan av dem är förvånansvärt vettiga och passar inte in bland alla rabiata, vrålande AFA-anhängare och andra dårar med totalt förvridna uppfattningar om SD som finns inom det partiet.

I ett försök att locka till sig fler väljare från S har två av den förvånansvärt vettiga sorten i V skrivit en riktigt bra artikel i SVT Debatt med titeln: "Vänsterpartiets antirasistiska strategi har misslyckats".

http://debatt.svt.se/2013/11/27/vansterpartiets-antirasistiska-strategi-har-misslyckats/


 
Ingen bild

Gubben o Gumman

27 november 2013 14:16

Sven Dacke : Redaktör Thunström är snabb med att ta bort inlägg vilken hjälte va

 
Ingen bild

Lars Rosén sd Kalmar

27 november 2013 14:19

NIKLAS R: Ja, ett projekt. Hittat en ny dam.

 
Ingen bild

Sven Dacke

27 november 2013 14:28

Lite på utrikiska till Gubben o Gumman
----------------------------------------
You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.
Abraham Lincoln,

 
Ingen bild

Thoralf A

27 november 2013 15:51

Inte rasist men

Nu uppmanar jag Henrik Johansson att förklara vad svensk islam är för något eftersom han haft synpunkter på mitt föregående blogginlägg!

 
Ingen bild

alf

27 november 2013 16:47

Henrik kanske också kan förklara för oss vad som kännetecknar den muslimska rasen.

 
Sven Dacke

Sven Dacke

27 november 2013 19:11

Viktig artikel i SVD
Instegsjobb leder
till diskriminering

Sedan 2007 har Sverige haft ett fokus på att ge extra hjälp åt nyanlända invandrare på arbetsmarknaden. Det är i grunden ett bra initiativ men tyvärr så faller denna riktade insats på eget grepp. En diskriminerande orättvisa har skapats genom att staten ger incitament att anställa nyanlända invandrare till hårt subventionerade lönekostnader samtidigt som arbetslösa svenskar, oavsett ursprung och etnicitet, snällt får vänta på sin tur, skriver tolken Håkan Lösnitz och David Lindh (SD).

http://goo.gl/CFnKbs

 
Ingen bild

SD jatack

28 november 2013 23:04

vill du tjäna 50000 i månaden, sitt ner å håll käften??? inte vet du vad du säger då??? som företrädare för KF får man max ett par hundra, lol. Men kan du inte ta å diskutera med en av dina äckliga sd-folk?? bästa sättet är ju å bryta ner dom verbalt ;)

 
Ingen bild

Mattias

1 december 2013 16:23

Det känns som man kan säga

"Fråga Johan Persson och gör sen precis tvärtemot".

Stackars Kalmar. Hoppas det löser sig efter nästa val.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7
8
9 10
11
12 13
14
15
16
17
18 19
20
21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< November 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards