thoralf

Direktlänk till inlägg 21 november 2013

MUNKAVLE PÅ STASIFORSKARE

Av Thoralf Alfsson - 21 november 2013 11:04

Den kristna tidningen Dagen skriver idag om hur effektivt det svenska samhället stoppat stasiforskaren Birgitta Almgren från att ens prata om sin forskning.


I helgen ordnar Svenska kyrkan en konferens om Stasi inom Svenska kyrkan. Birgitta Almgren tvingas hoppa av sin medverkan på grund av att hon belagts med munkavle av det svenska rättsväsendet på uppdrag av regeringen och Säpo. Tragiskt för ett land som säger sig vara ett öppet land.


Det är snart 25 år sedan Östtyskland gick i graven och därmed upplöstes även deras spionorganisation Stasi. Ändå är det tabu i Sverige att både forska och prata om de svenska stasispionerna!


Utan tvekan döljer sig ett och annat i de svenska och tyska arkiven som inte tål att se dagens ljus.


I maj lyssnade jag till Birgitta Almgren vid ett seminarium i riksdagen och jag önskar verkligen att jag hade haft min kamera med vid detta tillfälle och videofilmat hennes anförande. Det hade varit ett nöje att fått lägga upp det på nätet. TV4 filmade dock hela hennes anförande men har inte publicerat en enda sekund av hennes anklagelser mot regeringen och Säpo, något som borde haft stort nyhetsvärde. Tragiskt. Jag har varit i kontakt med TV4 men man säljer inte ens sitt material. Det går inte ens att få se materialet.

Läs mitt blogginlägg.


 

Vem ägde kameran som står uppställd och filmar? Var det personen som sitter vid kameran.


Idag undrar jag vilka det var som utöver TV4 filmade föreläsningen i riksdagen. Var det utsända från "rättsväsendet" som dokumenterade vad Birgitta Almgren sa i sitt anförande? Jag har sökt efter videoklipp på hennes anförande på nätet men inte hittat en enda sekund. Konstigt!

 
ANNONS
 
Ingen bild

Sven Dacke

21 november 2013 11:56

Det kanske inte var DDR som "uppfann" övervakningssamhället, det kanske var Sverige, på samma sätt som när Bondeförbund och Socialdemokratin började med rasbiologi och utvecklade det och som Hitler tog efter, ivrigt påhejat av Aftonbladet under dom "bruna" åren

Allt finns att läsa och går att verifiera, men dagens journalister kanske inte fick lära sig källforskning på Expo kurserna.

Dom bara pratar om "rötter" när det passar dom

 
Ingen bild

Bertil

21 november 2013 12:31

Denna försiktighet och munkavle kan väl inte innebära annat än att det idag finns ett antal personer i livet som figurerar i arkiven och förmodligen har eller har haft högt uppsatta positioner i samhället.

Men det är väl som vanligt helt okej att var kommunist och spionera på sitt eget land och kanske sätta andra i fängelse i DDR.

 
Ingen bild

World Traveller

21 november 2013 12:52

Det är även munkavle på media vad det gäller Fredens Religions senaste påhitt. I Rawalpindi i Pakistan så skar Shia-muslimer halsen av 200 sunni-muslimska barn. Imorgon så har sunni-muslimerna lovat att de ska döda 400 Shia-muslimer efter fredagsbönen. Konstigt att sånt inte har något nyhetsvärde. En kollega till mig var där när det hände.
Vad det gäller STASI så borde väl den mest inbitne förnekaren nu inse att Sverige är fullt av gamla landsförrädare som jobbade åt STASI och idag innehar höga poster i vårt samhälle. Personer som med berått mod tänkte skicka många av oss i döden om det hade behövts för att stödja kommunismen. Det vore onekligen intressant att få veta deras namn men det kommer aldrig att ske såvida inte nån utländsk reporter publicerar det.

 
Ingen bild

Niklas R

21 november 2013 13:01

Om Sverigedemokraterna får möjligheten efter valet kommer de då att agera för att ta bort hemligstämpeln på Stasis arkiv och öppna upp det för allmänheten?

 
Ingen bild

biran

21 november 2013 13:08

Givetvis så vimlar det av gamla landsförrädare inom etablissemanget annars hade det absolut inte funnits någon anledning till hemligstämpel.
Nu får vi och bör vi ägna oss åt spekulationer istället vilket kan tvinga 7-klövern till öppenhet och ett demokratiskt synsätt.

 
Ingen bild

biran

21 november 2013 13:10

Att dåvarande sossetoppen, LO och hela kommunistbyken finns med tvivlar jag inte en sekund på. Men det finns mer att hämta bland en del intressanta namn.

 
Ingen bild

Tony

21 november 2013 13:37

Jag hoppas på att om SD kommer till makten i Sverige, att
man då ser till att offentliggöra alla landsförrädare som
idag gömmer sig kvar inom politiken!

 
Ingen bild

lennart l

21 november 2013 13:38

Apropå hemliga dokument ...
Stora rubriker i dagens AB och Expressen " Åkesson angriper Jonas Gardell". Det vore intressant att få reda på hur tidningarna kommit åt utkastet till Jimmies bok, Satis polito.

De som inte läst boken, gör det. Boken beskriver en jordnära Jimmie med förankring i verkligheten, en enkel människa som de flesta av oss. Dessutom en skicklig politiker men som inte känner sig bekväm i de finare sammanhangen (läs nobelmiddagar och dylikt).

 
Ingen bild

bmp

21 november 2013 14:27

Stanken från DDR: http://snaphanen.dk/2011/10/09/sondagskronika-stanken-fran-ddr/

 
Ingen bild

Fredde

21 november 2013 16:18

Markku sök hjälp!

 
Ingen bild

Magentan

21 november 2013 16:27

"Fredde" skrev under föregående Thoralf-inlägg:
"Massiva negativa artiklar mot SD i Expressen och Aftonbladet och på SVT sista tiden. Men varför varför går inte ledande SD ledamöter mot motattack?"

Detta är bara en liten, liten början av vad som komma skall inför de bägge valen 2014.

SD kommer dagligen och stundligen att befinna sig under oavbrutna fientliga attacker från:

Sju olika riksdagspartier och alla deras politiska medhjälpare,
PLUS samtliga svenska radio- och TV-kanaler med P1 och SVT i spetsen,
PLUS samtliga svenska nyhetstidningar,
PLUS den vänsterstyrda, islamistkramande Svenska Kyrkan,
PLUS i stort sett hela svenska kulturetablissemanget, från de av medierna omhuldade SD-hatande HipHop-artisterna och underklassiga vänster-stå-upp-komikerna till de mer etablerade vänsterskådisarna, författarna av deckare och annan populär kiosklitteratur samt alla övriga kulturella vänsterkändisar (ca 90% av kulturetablissemanget består av vänsternissar av bägge könen och resten vågar i dagens svenska samhälle inte annat än LÅTSAS att de tillhör denna kategori),
PLUS hela den enorma kåren av politiskt tillsatta röda professorer, docenter och andra vänsterdigniteter inom humaniora och samhällsvetenskap i svenska universitet och högskolor, där vissa välbekanta, sedan länge utjatade vänsternamn är enormt flitigt anlitade och åberopade i våra medier.

När(?), var(?) och hur(?) ska SD:s ledamöter kunna gå till motattack? Vem vågar släppa fram en motattack från SD i denna kompakta svenska DEMOKRATUR-sörja?

SD:s ledamöter kämpar på så gott de kan, och det har gått förvånansvärt bra dessa fyra riksdagsår, till stor del tack vare den allt större skaran av pursvenskars och etablerade invandrares varma känslor för Sverige och svenskheten och deras vilja att stå upp för att rädda det överbelastade och allt snabbare sjunkande skeppet Svea.

 
Ingen bild

(SCB)

21 november 2013 16:38


Hur många muhammedaner finns i Sverige?

Räkna antalet hucklekärringar, gångra med 10

 
Ingen bild

Kennet

21 november 2013 16:50

Men i detta fallet verkade i SD ha något emot munkavel http://www.svd.se/nyheter/inrikes/vardet-av-den-svenska-offentlighetsprincipen-minskar_8750212.svd Tycker det är lite ynkligt när det part som oftast utsätts för censur släpper igenom något som detta i Riksdagen

 
Ingen bild

Rune

21 november 2013 17:26

Kennet
Jag läste artikeln. Men det står ingenstans att SD röstat för detta.

 
Ingen bild

Sladden

21 november 2013 17:43

@Magentan, men var är SD egen miljonsatsning på media? Den har vi väntat på mer än ett år.

 
Ingen bild

Skånepåg

21 november 2013 17:45

"I helgen ordnar Svenska kyrkan en konferens om Stasi inom Svenska kyrkan. Birgitta Almgren tvingas hoppa av sin medverkan på grund av att hon belagts med munkavle av det svenska rättsväsendet på uppdrag av regeringen och Säpo. Tragiskt för ett land som säger sig vara ett öppet land."

Enligt min bedömning oerhört tråkigt och rena rama kommunist och sovjetfasoner. Kanske rent av även SLÄPO har varit och "pryat" i gamla DDR och först nu börjar man testa hur långt man kan gå för att behaga den sittande regeringen?

 
Ingen bild

Magentan

21 november 2013 18:06

Härom dagen tillkännagavs i medierna att en äldre dam hade testamenterat hela sin förmögenhet om flera miljoner kronor till SD. Jag föreslår att SD använder en del av dessa mycket välkomna pengar till en skicklig advokat samt ett par assistenter för att noggrant gå igenom alla de lögner och förtalskampanjer mot SD som kommer att översvämma våra svenska medier fram till valdagen i september 2014, och pröva dessa rättsligt för eventuella skadestånd.

I dagens DN finns följande typexempel på de förtalskampanjer som kommer att möta oss dagligen fram till valet. Detta typexempel består av en artikel, utformad som ett "brev" till Kent Ekeroth från en man vid namn Borzoo Tavakoli. Ett stycke in i Tavakolis "brev" kan man läsa följande typiskt vilseledande påståenden om Ekeroth:
... Men i september, när du återigen väckte uppmärksamhet med något som du gjort eller sagt, var det befogat att tala om hat mot muslimer. [...] Den 11 september i år skrev nyhetstidningen Riksdag & Departement att muslimer beskrevs som djur i en av de kommentarer som du hade placerat på din blogg. ... "
Därefter följer en provocerande mening som Tavakoli och därmed även DN alltså vill att läsarna ska uppfatta som att Ekeroth själv hade skrivit,
först genom påståendet "...något som du (Ekeroth) gjort eller sagt..."
därefter genom påståendet "...som du (Ekeroth) hade placerat på din blogg..."

I verkligheten är det ju så att detta inte alls var något som Ekeroth hade gjort eller sagt, utan som hade gjorts av en kommentatorer. Inte heller hade denna mening "placerats av Ekeroth" på bloggen, utan skrivits in där direkt av kommentantorn. (Tyvärr hade kommentaren missats och ej raderats av Ekeroth.)
DN och Tavakoli vill alltså vilseleda läsarna att få den helt felaktiga uppfattningen att den provocerande meningen är Ekeroths egna ord.

http://www.dn.se/kultur-noje/kulturdebatt/till-kent-ekeroth-riksdagsledamot-for-sd/?brs=m

 
Ingen bild

J B Doe

21 november 2013 18:21

Svenskarna är ett nersövt folk, vilket bevisas av att spionen och landsförrädaren Jan Guillou kan sitta och flina mot oss i vart och vartannat TV-program utan att någon reagrar.

 
Ingen bild

Kurtan

21 november 2013 18:54

@Magentan,

Beträffande attacken på Kent Ekeroth så ligger det för hands att det är det muslimska brödraskapet som, liksom via FN, vill tejpa för våra munnar vad gäller islamkritik!

Detta skulle, vilket de är mycket medvetna om, minska chanserna för motstånd och i förlängningen vår överlevnad väsentligt...

"Konspirationsteori" inte alls! De säger detta själva dagligen! Du känner väl till documentet som beskriver infiltrations och munkavle taktiken i detalj som går under namnet "The Project"?!
MVH


 
Ingen bild

Observer

21 november 2013 21:14

Alliansen skyddar,sjuklövern skyddar.Birgitta Almgren sitter inne med info som om den blev offentlig skulle skaka det svenska samhället i dess grundvalar.Vem/vilka är det som ska skyddas?Svaret ska naturligtvis ges av statsminister Fredrik Reinfeldt.Det svaret får vi aldrig.Så korrupt är svensk politik.Man har lärt sig mycket av gamla DDR.

 
Ingen bild

Kalle

21 november 2013 23:07

Arkiven i Tyskland är öppna, så man får väl göra som Luleå Stift gjorde skicka ner någon dit för att leta. Har också för mig att den Tyske Statspresidenten är mycket frågande till det svenska hemlighetsmakeriet men så var han själv drabbad av Stasi då det begav sig

 
Linnea

Linnea

21 november 2013 23:11

Ett tips till alla som ännu inte snappat upp att man kan få nyheter som inte är pk utan rena reportage mm. Läs och prenumerera på NYA TIDER kolla deras hemsida. Jättebra och informativ nyhetsförmedling för en billig penning.

http://sverige

 
Ingen bild

Gaijin

22 november 2013 15:17

Här är omröstningen: http://www.riksdagen.se/sv/Dokument-Lagar/Utskottens-dokument/Betankanden/Arenden/201314/KU6/?vote=true

Dock är V och MP hycklare: denna inskränkning av offentlighetsprincipen är ett led i en anpassning till EU. För att minska inflytandet från EU bör Sverige dra sig bort, antingen genom att omrösta om att lämna eller att omformulera samarbetet med EU.
2010 röstade både V och MP ja till en ändring i grundlagen som bland annat innebar att det numera står inskrivet i grundlagen att Sverige är medlem i EU. För att ens kunna diskutera en folkomröstning om utträde så måste först denna grundlag (regeringsordningen) ändras och det måste gå två val mellan detta.
SD var det enda partiet som röstade nej till ändringen i grundlagen. De har en konsekvent EU-politik även om de tyvärr blivit mindre EU-kritiska sedan 2010. V och MP är dock som vindflöjlar: cyniska taktikröstare.

 
Ingen bild

Nostradamus_i_norr

24 november 2013 14:32

Riksdagen har fattat beslut om att STASIs s k Rosenholzakter inte skall offentliggöras och DDR-byket kan därför inte offentliggöras och tvättas. Varför detta hemligstämplande? Är det inte för att skydda kommunismens medlöpare som främst inom journalistkåren och politikerskrået, likt skit skulle flyta upp till ytan? Det finns troligtvis många gravade hundar i dessa arkiv och det är anmärkningsvärt att det går bra att offentliggöra namn på nazister men inte på medlöpare till kommunismen – en ideologi som är vida överlägsen nazismen vad avser mördande. De flesta svenska nazister som var aktiva före och under 2:a världskriget är avlidna men det finns en del kommunistiska landsförrädare som ännu inte är jordgubbar, trots att de är röda.

Anledningen till att alla partier utom ett (gissa vilket) i Riksdagis inte vill offentliggöra arkiven, är sannolikt denna. Troligtvis har alltför många journalister, politiker, myndighetschefer eller andra höga företrädare för samhället och kanske också företagsledare, haft ”fingrarna i syltburken” DDR. Om detta skulle komma till allmänhetens kännedom skulle det kunna ställa till med problem i samhället genom att det så viktiga och fundamentala "kittet", d v s det förtroende på vilka högtillits- och högskattesamhällen av Skandinavisk typ bygger på, skulle kunna komma att rubbas. Tilltron till myndigheter skulle minska. Det låga förtroendet för politiker skulle minska ännu mer. Det skulle även drabba gammelmedia och för journalistkåren skulle deras redan låga förtroende bli lika med noll, eftersom personer bland dessa jämte (s)- och (v)-politiker torde vara dem som varit allra mest insyltade. Alternativa media skulle få ett ökat förtroende på de etablerades bekostnad. Vidare skulle offentliggörande kunna medföra opinionsmässiga framgångar för partier som är kritiska till den politik som bedrivs av de sedan länge etablerade partierna. Inget av detta vill man riskera och därför har man över blockgränserna kommit överens om att det bästa är att "låta locket ligga på". Det är föga troligt att politiker från (sd) har varit involverade i denna smutsiga byk eftersom partiet bildades 1988. Kanske inte heller från (mp) som bildades 1981, men det är mer osäkert eftersom en del röda totalitära efter Berlinmurens fall har blivit gröna totalitära.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7
8
9 10
11
12 13
14
15
16
17
18 19
20
21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< November 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se