thoralf

Direktlänk till inlägg 19 november 2013

VINDKRAFTEN DÖDAR

Av Thoralf Alfsson - 19 november 2013 23:52

 

Vindkraftspark Egby på Öland                                         Foto Thoralf Alfsson


Efter fyra års fältstudier på Näsudden på Gotland kan forskaren Mårten Hjernqvist konstatera att vindkraften dödar fler fåglar äm man tidigare trott. Bara vid Näsudden kolliderar mer än tusen fåglar om året med vindkraftverken.


En gång i veckan under fyra års tid har han gått sin runda i vindkraftsparken och dokumenterat fågelkadaver runt utvalda vindkraftverk.


Tidigare europeiska studier har visat att 6-7 fåglar om året kolliderar med ett vindkraftverk. På Näsudden ser det helt annorlunda ut. Här handlar det istället om ca 30 fåglar om året vid de större vindkraftverken och då räknas fåglar som är större än duvor.


Totalt dör mellan 1000-1500 fåglar årligen vid Näsudden summerar forskaren Mårten Hjernqvist. Många av fåglarna är också rovfåglar, däribland ett tjugotal örnar.


 

Havsörn                         Foto Thoralf Alfsson


Nu skall det bli intressant att se om denna forskningsrapport kommer få någon uppmärksamhet i media. Givetvis har den fått det på Gotland men kommer vi kunna läsa om den även på fastlandet och i t.ex Ölandsbladet.


Öland har ju en hel del vindkraftverk. Jag skulle gissa att det ligger någonstans runt 70-100 vindkraftverk på Öland. Eftersom Öland också är en riktig fågelö med väldigt mycket flyttfågel som passerar kan jag tänka mig att vindkraftverken dödar mer än 1000 större fåglar årligen även på Öland.


Ännu en väldigt negativ effekt av alla dessa subventionerade vindkraftverk som vi tvingas stå ut med i naturen.


Ett speciellt tack till HM på Gotland som skickat mig en artikel från Gotlands Allehanda.


Sveriges ornitologiska förening skriver även om detta på sin hemsida.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Kalmarkvinna

20 november 2013 00:24

Ja det finns nog bättre ställen att ha vindkraftverk på.
För fåglarnas skull.

 
Ingen bild

eevanyk@hotmail.com

20 november 2013 01:07

Det finns inga bättre ställen att ha vindkraftverk på. Dessa energislukande, miljöförstörandee och fågeldödande propeller skulle helt enkelt förbjudas. De levererar ju ingen nämnvärd el heller.

 
Ingen bild

World Traveller

20 november 2013 03:42

Tack Thoralf och HM Gotland för att ni tar upp detta. Våra myndigheter skiter ju fullständigt i både djur och natur, bara de får importera fler muslimer och bygga fler moske'er.

 
MetalHeadViking

MetalHeadViking

20 november 2013 04:08

Som jag förstår det så brukar vindkraftverken kunna suga in fåglar som flyger förbi. Och då måste fåglarna försöka ta sig förbi utan att träffas.

Men det blir ju alltid en del som träffas. Och ju större klungan är, dessto fler fåglar träffas.

Jag tycker att SD:s lokala avdelningar ska dra ett partiintärnt race om vem som kan få den första vindkraftsfria kommunen. Vinnaren får då ett pris.

http://detopaverkadesinnet.blogspot.com

 
Sven Dacke

Sven Dacke

20 november 2013 07:30

Har du blivit imponerad över våra politiker som ivrigt sitter och för anteckningar under möten.

Nu avslöjar en välbetald M politiker att han i själva verket är författare och poet som på välbetald arbetstid sitter och författar.

Nu är inte det stora problemet vad olika människor sitter och skriver, utan att vissa skryter med det och är stolta och tycker dom är enormt duktiga i sitt arbete

Tänk om Aftonho.. kommit på Jimmi att skriva dikter i Riksdagen

Läs vad man gör i Växjö fullmäktige, och tilläggas att förra veckan meddelades att dom givit sig löneförhöjning.
---------------------------------------------
tisdagen den 19:e november 2013

Kommunalrådet och nunnan
Två poetiska mästerverk från fullmäktge För oss med diagnos av något slag måste man göra något eller några andra saker samtidigt som det är fullmäktigemöte. Jag fixar och donar så obemärkt som möjligt. Missar aldrig vad som sägs från talarstolen. Oftast skriver jag. Allt oftare limmerickar. Hur det nu stavas. En av mina företrädare Gunnar Hillerdal, kunde på ett fullmäktgemöte skriva ett tiotal brev, en halv bok och några recensioner. Tar med två av de tjugo limmerickar som jag knåpade ihop idag. Och som ni redan vet har jag viss distans till mig själv. Få har så många fel som jag för övrigt. Och några förtjänster. Kommunalrådet och nunnan! Ett kommunalråd från Borås kunde inte förstås han pratade strunt och lovade tunt var rentutav dum som en gås Men träffade En nunna från Flen som till mässan var sen då hon i abbedissans trunk hittade en smaskikg och läcker munk som varken var man eller hen

http://bofranksdagbok.blogspot.se

 
Ingen bild

OH

20 november 2013 07:51

Finns det något register över hur många människor som dött på grund av kärnkraftverken.
En annan sak jag tänkte köpa en burk sardiner,vågar jag fråga i affären, man vill inte bli anklagad för människohandel.

 
Ingen bild

HM Gotland

20 november 2013 08:28

Hjernqvist har räknat till ett 10-tal dödade örnar årligen vid vindparken på Näsudden. Att ett 20 tal örnar dödas på Gotland årligen av vindkraftverken är en beräkning.

Hela populationen av örnar på Gotland beräknas till 160 och det gör dödssiffrorna hos örnar skrämmande.

Flyttar man över dödssiffrorna till trafiken och människor på Gotland skulle det innebära 8000 trafikdöda årligen på ön.

Jag skriver om detta på min försummade blog:

www.mulleriklinte.bloggplatsen.se 
Ingen bild

World Traveller

20 november 2013 10:17

Thoralf, har du sett det nya utspelet från Försvarsmakten? Inga Sverigedemokrater får söka anställning eller vara anställda i Försvaret längre. Tjänstgörande soldater måste nu skriva under ett papper att de inte kommer att engagera sig mot massinvandring och mångkultur. Detta är ju helt sinnessjukt. SD måste ta upp detta ärende i Riksdagen!

 
Ingen bild

Pepparholm

20 november 2013 10:34

Generalsekreteraren i Naturskyddsföreningen Svante Axelsson propagerar för att vi ska ha ändå fler av dessa fågeldödare, som stör människorna och som blockerar naturintrycken. Har han verkligen medlemmarnas stöd?

 
Ingen bild

Göran

20 november 2013 11:06

@ World Traveller,

Ja, paniken har verkligen gripit tag i Sveriges inre fiende. Den förre sverigefientlige statsministern Ingvar Karlsson klargjorde i en TV-sänd debatt att "Sverigedemokraterna måste stoppas till varje pris". Det är helt klart och tydligt att Sverige är av bolsjevikerna ockuperat land och svenskarna ska således inte ha rätt till att i god demokratisk ordning välja väg för sitt land.

 
Ingen bild

Nils DK

20 november 2013 11:43

Hur många fåglar det kan finnas i ett område beror på tillgången på föda, och om några individ dödas av vindkraftverk, ger det blott möjlighet för andra att klara sig.

 
Ingen bild

Bo

20 november 2013 11:50

Det finns bara ett stort problem och det är befolkningstillväxten. Om man betänker att en person som har bil förbrukar ca 8 sådana under sin livstid så påverkar naturligtvis det naturen mer än några fåglar.

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

20 november 2013 12:04

Så, Nils, det var bristen på föda som ledde till utrotningen av Dronten? Eller?

Avgörande för det hela är hur reproduceringsförmågan är. Och för stora rovdjur är den oftast av naturliga skäl låg, precis som den är hög för klassisk stapelföda typ kaniner.

 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

20 november 2013 12:41

Utanför ämnet, men missa inte Jimmie Åkesson i direktsändning antingen i SVT2 eller på
http://www.svtplay.se/video/1593004/rakt-pa
Nu ska snart Thoralf upp i talarstolen i dagens långa riksdagsdebatt! Just nu pratar Anders Borg och Sven-Olof Sällström hade ett mycket bra anförande och även bra repliker på andra anföranden!

http://karlskronabloggen.se

 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

20 november 2013 12:42

Glömde att det är "Rakt På" med Mats Knutson som intervjuar Jimmie klockan 15.30 idag!

http://karlskronabloggen.se

 
Ingen bild

Mota Olle i grind

20 november 2013 12:56

***Sverigedemokrater bör inte läsa Fria Tider!***

Endast av herr Söder et consortes godkänd litteratur får läsas av
SD-medlemmar.

"Jag [Paula Bieler, av SD-toppen auktoriserad SD-medlem] tror att många fler än mig [sic] skulle uppskatta om partiet gick ut och var tydliga i sin hållning gentemot alternativa medier som Fria Tider. Ingen vill ju omedvetet skada sin och partiets trovärdighet för en oskyldig länknings skull."

 
Ingen bild

Döbeln

20 november 2013 13:23

"Paula Bieler har fått en budget för det här medieprojektet som är större än vad FriaTider någonsin fått in i både donationer och annonspengar, och hon har inte lyckats åstadkomma mer än detta. Jämför med FT. Och Sällström är säkert en hygglig karl, förmodligen alltför hygglig. Han är den ende ICA-handlaren i Sverige någonsin som lyckats gå i konkurs. Man kan förstå om väljarna undrar om ett parti med denna besättning är kompetent att leda hela Sverige? En irrelevant fråga 2014 men ändå - SD-ledningens prioritet i personalfrågor är uppenbar och felaktig. SD har helt enkelt fel ledning."

 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

20 november 2013 13:23

@ Mota Olle i grind

Det hade jag inte hört tidigare utan att det är OK att länka till Avpixlat och Fria Tider, men inte till exempelvis Exponerat och andra sajter ännu längre åt "höger" eller vad man ska kalla det.

http://karlskronabloggen.se

 
Ingen bild

Jenny K

20 november 2013 13:28

OT
Jag hoppas SD tar bort 0-toleransen, eller åtminstone begränsar den till att gälla from det datum JÅ upprättade den. 0-toleransen har orsakat mycket splittring och förlust av väljare och får SD att verka mer och mer pk och dessutom intoleranta mot det egna fotfolket.

 
Ingen bild

Sladden

20 november 2013 13:47

@Mota Olle i grind, Bieler skall skita i vad vi SD-människor läser för någonting. Vill hon ha censur kan hon gå över till sjuklövern. Vilken tur att Kasselstrand segrade över denna knäppgök.

 
Ingen bild

Sven Dacke

20 november 2013 13:54

Tack Thoralf för bra anförande nyss i talarstolen.

Berätta gärna hur eftersnacket går i korridorerna eller är ni fortfarande "mobbade" i Sveriges Riksdag

Kanske 7 klövern har främlingsskräck


 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

20 november 2013 13:55

@ Thoralf

Jättebra anförande i riksdagen nyss!

http://karlskronabloggen.se

 
Ingen bild

Magentan

20 november 2013 17:42

@ Jenny K
Håller helt med Jenny K ovan (13:28). Begränsa 0-toleransen att gälla från det datum JÅ upprättade den!

Jag har också skrivit om detta ett par gånger tidigare. Det fanns visserligen behov för en viss sista upprensning i partiet, men precis som Jenny K skriver så har 0-toleransen orsakat tillräckligt med splittring och förlust av väljare, och den ger nu en allt bittrare smak i munnen även hos oss sansade gräsrötter.

Det räcker nu! Låt inte Expo och PK-medierna härska över SD! Ge dem inte minsta chans till påverkan!

 
Ingen bild

Magentan

20 november 2013 17:55

@ "Mota Olle i grind"
Du skriver: "Jag [Paula Bieler, av SD-toppen auktoriserad SD-medlem] tror att många fler än mig [sic] skulle uppskatta om partiet gick ut och var tydliga i sin hållning gentemot alternativa medier som Fria Tider. Ingen vill ju omedvetet skada sin och partiets trovärdighet för en oskyldig länknings skull."

Varför påstår du att Paula Bieler har skrivit det du citerar ovan???
Det är ju ett citat från en insändare som är undertecknad av "Zeth Arkö Gogman, Sverigedemokrat från Stockholm"

 
Ingen bild

Magentan

20 november 2013 18:18


@Mota Olle i grind"
(Tillägg till min föregående kommentar.)

Paula Bieler har lagt in ett genmäle från Fria Tider till Gogmans insändare. Under detta genmäle har hon själv skrivit en kommentar som börjar med:
"SD-Kuriren är i första hand en medlemstidning av och för Sverigedemokraternas medlemmar, våra debatt- och insändarsidor är tänkta att ge utrymme för diskussion kring såväl partiets sakpolitiska ställningstaganden som ideologiska principer och förhållningssätt till omvärlden. Det material som publiceras på dessa sidor granskas således utifrån huvudsakligen ett kriterium – är detta en relevant frågeställning inom den sverigedemokratiska rörelsen? Givet detta, och att texten håller rimlig längd samt språklig nivå, är min ambition att hålla såväl högt i tak som brett i ämnesval. De åsikter som framförs ska därmed inte ses som representativa för vare sig redaktionen eller partiet."

http://sdkuriren.se/replik-gogmans-kritik-bygger-pa-falska-citat%E2%80%8F/

 
Ingen bild

robban

20 november 2013 18:54

sd-kuriren är inte mycket att hänga i granen. sandlådementaliteten sprider sig med rasande fart även där. ska man utmana rådande konsensus så ska man även göra det i retoriken inte köra i samma stil för då är blaskan enbart användbar på dass

 
Ingen bild

Lotta

20 november 2013 20:54

@Karlskronabloggen
Du har ingen länk till själva debatten? Stort tack för tipset om intervjun med Jimmie Åkesson, han var som vanligt lysande.

 
Ingen bild

Dumle

20 november 2013 22:11

Hur skall nu miljönissarna tänka? Först fridlyser vi sällsynta rovfåglar och andra arter. Sedan bygger vi helt onödiga vindkraftverk som tar livet av tusentals oskyldiga fåglar varje år!! Vem vill bli anklagad för att medverka till morden på våra sällsynta fågelarter?

 
Ingen bild

Stor humor:Tårtkvinnan tårtad! På riktigt‏

20 november 2013 22:18

Ni gillar nog inte dom som lagt upp klippet,men stor humor är det,tårtningen i slutet av videon.

http://www.youtube.com/watch?v=K12hXnyMCoo&feature=youtu.be

 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

21 november 2013 01:14

@ Lotta

Debatterna följde jag på riksdagens hemsida i direktsändning på en av datorerna
http://www.riksdagen.se/
och debatten i Karlskrona kommunfullmäktige på min andra dator och de direktsänds alltid på
http://karlskronakanalen.se/
Svårt att hänga med samtidigt på båda och sen avbrott när Jimmie intervjuades 15.30
Mycket bra insats av "Världens bäste Jimmie" i intervjun med Mats Knutson och i riksdagen var Sven-Olof Sällström och Thoralf riktigt bra! I Karlskrona var Ola Svensson och Christopher Larsson mycket bra och intressant att så stor del av debatten handlade om Sverigedemokraternas budgetförslag!

Fortsättning följer torsdag morgon i Karlskrona och jag tror även i riksdagen för det blir väl omröstning fram mot eftermiddagen!

http://karlskronabloggen.se

 
Ingen bild

S-E Karlsson

21 november 2013 06:21

Utanför ämnet : jag betalar 830:- per gång vid besök hos "min" tandhygienist , en asylsökande /illegal betalar 50:- per gång ,jag blir kallad 3 gånger per år alltså 2490 :- per år för mej ,en asylsökande/illegal betalar för samma 3 besök 150:- ! Behöver jag säga mer ?

 
Ingen bild

Stefan A

21 november 2013 06:27

Borg är tydligen ute efter nobelpriset i ekonomi,han har sett problemet med Grekland och Spaniens ekonomi, man tar in för lite invandrare!!!! ös in folk från fattiga länder så simsalabim löser sig problemen av sig själv, han torde iaf. vara ensam om den lösningen i hela världen, men det är nog moderaternas rätta ansikte,man skiter i om folk ligger på gatorna och svälter och fryser ihjäl, några kan ju alltid bli nya konsumenter och Sverige skall ju konsumera sig ur krisen, stimulanser har en förmåga att slå tillbaka som smack i nacken när och om hjulen kommer igång igen, man tidigarelägger investeringar som man tänkt gjort senare och när stimulanserna tas bort stannar också verksamheten i t.ex byggbranschen av.Borg har nog tröttnat på sitt yrke, förståeligt då säcken med åtgärder börjar bli tom.

 
Sven Dacke

Sven Dacke

21 november 2013 07:22

Smålandsposten (M) Växjö är sura i dag

LEDARE i dag 00:44 | Uppdaterad i dag 06:27

På fredagen börjar Sverigedemokraternas landsmöte i Västerås. Jimmie Åkesson kommer dessvärre att kunna möta sitt parti som en framgångsrik ledare.Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT
Delvis på grund av att partiet står starkt i opinionsmätningarna, där man åter är tredje största parti. Men också på grund av vad som sker i riksdagen med budgetfrågan. Där rasar fortfarande striden om regeringens förslag om sänkt statlig inkomstskatt. För första gången förväntas den samlade oppositionen med S, V, MP och SD bryta loss en enskild sakfråga ur budgeten för att köra över regeringen.

http://goo.gl/qZirpc

 
Ingen bild

Fredde

21 november 2013 09:07

Massiva neg artiklar mot SD i Expressen och Aftonbladet och på SVT sista tiden. Men varför varför går inte ledande SD ledamöter mot motattack?? Frågar dig Thoralf ( brukar dock inte få ngt svar här av dig ) varför denna flathet???? Det är väl daga att gå mot motattack???!!

 
Ingen bild

Hulda mk1

21 november 2013 09:28

Nu har Expressen en ny smutskastningsartikel om SD igen.
Gruppen som aldrig får kritiseras, självutnämnde representant, Jonas Gardell, uttalar sig.

Det finns i min närhet, personer som tillhör samma grupp som aldrig skulle tänka sig att besöka Pride och fjanta runt där.
De jobbar, sköter sitt och är trevliga människor.

Det är nog så att de mest provocerande personerna i Pridetåget, förstör för vanliga, hederliga och skötsamma homosexuella.

Jonas Gardell kan väl ta ett snack med sin storebror Mattias, Islamistkramaren och Ship to Gaza-aktivisten om att arrangera ett Pridetåg i Gaza-remsan.
Ett arrangemang som jag gärna skulle stödja med ett litet ekonomiskt bidrag...

 
Ingen bild

Anders

23 november 2013 16:41

http://finance.yahoo.com/news/guilty-plea-bird-deaths-wind-081755064.html

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7
8
9 10
11
12 13
14
15
16
17
18 19
20
21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< November 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se