thoralf

Direktlänk till inlägg 17 november 2013

KVÄLLENS AGENDA

Av Thoralf Alfsson - 17 november 2013 22:50

Blir egentligen bara trött på SVT och Agenda. Vem företräde Sverigedemokraterna i kvällens program och fick bemöta alla anklagelser?  LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson, Henrik Arnstad och Johan Ehrenberg, alla SD-hatare fick tillfälle att sprida sitt hatiska budskap utan att programledaren Mats Knutsson ifrågasatta ett enda av dessa hatiska angrepp.


Personligen anser jag att den första halvan av programmet inte följer de regler som public service skall följa. För en objektiv programledning skulle man givetvis gett någon från Sverigedemokraterna en möjlighet att bemöta alla falska påståenden.


Jag hoppas att många anmäler Agenda till Granskningsnämnden!


Karl-Petter Thorwaldsson visar bara hur dum han är när han inte begriper att det är just Sverigedemokraterna som tar ansvar för vårt land. Men det lär han aldrig begripa innan han själv får smaka på mångkulturen, kanske inte ens då! Karl-Petter Thorwaldsson har svårt att begripa vad demokrati är.


Henrik Arnstad menar att Norge är ett skräckexempel. Något som visar vilken vänsterperson man på SVT bjuder in att deltaga i programmet. För att inte tala om Johan Ehrenberg från Vänstertidningen ETC. Helt makalöst att han får kalla mig och alla andra Sverigedemokrater för rasister utan att någon får bemöta dessa grova anklagelser. Fy fan så ruttet av SVT!


Väldigt pinsamt med den skendebatt som spelades upp av SVT mellan Johan Ehrenberg och en ansvarig från SVT. Parodi på Fri Television!


Den enda som säger något vettigt är Lotta Gröning, även om det är tre år gammalt.


”Vi måste börja granska deras politik!”

 

Jag delar den uppfattningen. Det är dags att media granskar vår politik! Jag tror ingen skulle bli gladare än Sverigedemokraterna. Tänk om man ville granska vår kriminalpolitik, vår försvarspolitik, vår skolpolitik eller varför inte vår EU-politik.


Men än så länge har ingen tidning eller journalist vågat göra det fullt ut. Jag tror mig veta varför.


Det skulle utan tvekan gynna Sverigedemokraterna! Det är givetvis de politiska journalisterna fullt medvetna om.

 
 
Ingen bild

Martin

17 november 2013 23:25

Borde man inte få slippa tv-licensen ett par månader varje gång de bryter mot opartiskheten? :)

 
Ingen bild

Ronny

17 november 2013 23:25

Inte ens den mest inbitne PK-iten, kan väl påstå annat än att kvällens Agenda, var ett enda hopkok av SD hat, iscensatt av ett svenskt s.k.opartiskt,opolitisk objektivt SVT. Man tror ibland bara att sådant kunde ske i rena diktaturer. Ännu en gång visar SVT sin ställning mot SD!

 
Stefan K

Stefan K

17 november 2013 23:30

I SVT:s debattprogram och morgonsoffor kör man ofta med orden att "han/hon/dom" inte är här och därför ska man inte ta upp detta.
I SVT använder man också taktiken att debattera OM och inte MED Sverigedemokraterna.
Skulle aldrig hända att SVT bjöd in s.k experter för att debattera OM och inte MED Miljöpartiet.

Givetvis finns en agenda och att det här spelas upp samma vecka som Landsdagarna inleds beror på att man hellre debatterar detta än det som kommer att sägas nästa helg.
Lita på att media tänker dra fram gammal skåpmat för att slippa redovisa SD:s verkliga politik.

Svaret på dina sista stycken Thoralf, är att media och 7-klövern är livrädda för att väljarna ska få ett annat intryck av SD än det uppmålade "enfråge-partiet". Har någon hört eller läst en journalist som valt att ta upp SD:s politik i försvarsfrågan, de äldres situation eller brottsbekämpningen? Nej, tänkte väl det.

Thorwaldsson har tydligen inte förstått varför allt fler LO-medlemmar röstar på SD. De senaste decennierna tillhör just LO-medlemmarna och deras anhöriga, de stora förlorarna i detta samhällsexperiment. Att kalla dessa för rasister borde få en och annan medlem att fundera på sitt medlemskap, inte minst de som själva är invandrare och röstar på SD. jag känner flera.

En annan ska som borde få många att fundera på sitt medlemskap i LO, är att LO tänker stå sida vid sida med S i valrörelsen och att man gärna ser ett samarbete med V. Vad anser borgerliga LO-medlemmar om detta?

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Kalleman

17 november 2013 23:43

Det är mindre än ett år kvar till valet och dessa PK-människor är naturligtvis livrädda om sina platser runt köttgrytorna.

As simple as that, SD 4-ever!

 
Ingen bild

Dagens creeper

17 november 2013 23:46

http://mediacreeper.com/site/thoralf.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Johnson

18 november 2013 00:23

Borde absolut anmälas till Granskningsnämnden, unikt tendesiöst program.

 
Ingen bild

Adrian

18 november 2013 00:28

Det här visar väl bara på att man måste börja bestämma sig för om man vill ha massmedia som beslutande o verkställande organ i framtiden eller om vi vill ha folkvalda politiker?

 
Ingen bild

Adrian

18 november 2013 00:32

Inte bara det. Hushållen bör dessutom tilldömas rätt att få tillbaks licenspengar retroaktivt vid en ev dom som visar att SVT defacto är partiska.
Ett vägledande preudicat vore på sin plats.

 
Lassekolja

Lassekolja

18 november 2013 00:41

Jag blev så upprörd av kvällens Agenda, att jag skickade nedanst. mail till Agenda-redaktionen:

Bäste Agenda-redaktör (Mats Knutson?)!

Hur kunde Ni?
Hur kunde Ni ha två inslag om SD, i vilka SD kritiserades och genom olika negativa epitet, anklagades vara ett fascistiskt, ett rasistiskt, ett främlingsfientligt och ett t.o.m odemokratiskt parti, utan att SD tilläts deltaga?

Att se och höra LO-ordf. Karl-Petter Thorwaldsson, en riktig "gråsosse", som egentligen borde prioritera medlemmarnas intresse samt låta dessa själva göra sina demokratiska val, hävda att SD är främlingsfientligt och skyller alla problem på bl.a polacker och andra byggnadsarbetare från EU. Att så många LO-medlemmar väljer Sverigedemokraterna handlar ingalunda om några vilseledda LO-medlemmar, som "proteströstar p.g.a pressen från dom hemska arbetsgivarna" utan tvärtom, ett ovanligt medvetet val! Att LO har speciella "toleranskurser" tyder uppenbarligen på att LO brister både vad tolerans och demokratiskt tänkande beträffar!

Att samma kväll i samma program, dessutom se och höra vänsterdebattören Johan Ehrenberg (en SD-hatare av rang) helt oemotsagd, tillåtas spy sin galla över ett Riksdagsparti, som inte ges möjlighet att bemöta alla falska anklagelser, det är smärtsamt och bättrar verkligen inte på vårt, tittarnas förtroende för Sveriges Television, som ofta och gärna påpekar sitt "fria oberoende"! Utöver att kalla SD rasistiskt och t.o.m odemokratiskt, anklagade han även Svt´s norska motsvarighet, NRK för censur genom att klippa bort Özz Nujen´s falska påhopp om att NRK är rasistiskt. Mats Knutson borde, som programledare, ha korrigerat Johan Ehrenberg genom att upplysa honom att orsaken till NRK´s åtgärd var att FrP inte var närvarande och således inte kunde bemöta Özz Nujen´s, för svenska tittare, pinsamma påhopp, ett enl. mig, ett fullständigt godtagbart skäl att klippa bort påståendet.

Generellt använder SD´s motståndare epitet p.g.a av sina brister på adekvata argument mot SD!

Den som gör så anser jag indirekt erkänner att SD trots allt har rätt, något som naturligtvis ingen av SD-motståndarna någonsin skulle erkänna!

Jag vädjar om SKÄRPNING Svt!!!

Mvh (mitt kompletta namn)
(Demokrat)

http://www.youtube.com/watch?v=UEMR3A4WLC8

 
Ingen bild

Sverigevän

18 november 2013 01:33

Politiken är granskad och befunnen rasistisk.

 
Ingen bild

Blåsippan

18 november 2013 02:24

Bra "Sverigevän" då vet vi. Jag kommer ändå rösta SD. Du får kalla oss vad du vill.

 
MetalHeadViking

MetalHeadViking

18 november 2013 03:48

Jag förstår verkligen inte folk som fortfarande försvarar Public Service systemet. "Anmäl till Granskningsnämnden" säger vissa. Men de kommer bara att lägga ner fallet. Att förvänta sig att Statlig media, bara för att den är kollektivt finansierad, ska kunna hålla sig opartisk, är egentligen en bisarr tanke.

Det är till att börja med omöjligt, med tanke på att alla journalister inom Public Service är rödgröna, men för det andra, så är Statens och folkets intressen väldigt sällan det samma. Därmed är inte Statlig media något positivt för svenskarna.

Jag hoppas att allt fler SD:are inser att Public Service modellen är egentligen mycket skadlig, destruktiv och fram för allt extremt orättvist.

http://detopaverkadesinnet.blogspot.com

 
Ingen bild

Putte

18 november 2013 05:31

Ok "Sverigevän", berätta vad du vill med invandringspolitiken och varför du tycker att dina åsikter är så fantastiska. Det är lätt att gnälla och kalla SD för rasistiska. Vad vill du ha? Hur stor invandring ska man uppnå för att du inte ska stämpla de som rasism? 100 000 om året, 1 000 000/år, eller kanske 10 000 000/år?

 
Ingen bild

Fredde

18 november 2013 05:54

Thoralf....finns det inget förutom en anmälan till Granskningsnämnden som Du eller ngn parti topp inom SD kan göra U detta fall???

 
Ingen bild

Sampanen

18 november 2013 06:07

Hejsan Thoralf,
Skälet till journalisterna inte är objektiva är nog huvudsakligen att de inte vill riskera sin anställning eftrsom de helt enkelt är i grunden lata och gillar sitt slappa arbete.
Det finns några riktiga journalister kvar, Ulf Nilsson ( som Expressen exporterat till USA) och Herman Lindquist som med sin popularitet inte kan skuffas undan helt av Jan Helin på Aftonbladet. Men i övrigt är det tomt tomt tomt.
Så upprör Dig inte och valet som kommer blir fantastiskt. minst dubbelt upp för SD är redan klart och de andra partierna som blivit till en enda stor massa, vet detta. De rasar och tidningarna kommer att smutskasta SD men se det gör inget. De flesta svenskar begriper numera vad som är i görningen.

 
Ingen bild

Lotta

18 november 2013 06:24

@Sverigevän
Du som verkar så påläst kan väl berätta för oss mindre vetande vad det är i SD:s politik som är rasistiskt? Skitsnacket om det felöversatta "Allas lika värde" stämmer inte. För det första betyder uttrycker att alla människor på vår jord föds som jämlikar, inget annat. För det andra stämmer inte det felaktigt översatta uttrycket eftersom ju uppenbarligen SD och vi som sympatiserar med partiet inte tycks ha samma värde som alla andra. Assad och hans regim samt alla andra diktatorer världen över tycks platsa, eller?

 
Ingen bild

Lotta

18 november 2013 06:32

Tillägg till inlägget ovan till "Sverigevän". Tror du Syriens folk som fått fly från och inom sitt land håller med om att Assad och hans regim har samma värde som dess offer? Vill gärna ha svar på den frågan.

 
Ingen bild

Argus

18 november 2013 07:10

MSM har försökt olika strategier och oavsett hur man gör så växer SD hela tiden. Gårdagens inslag lär ha genererat ytterligare medlemmar och röster.

Enda sättet att stoppa de nationalistiska rörelserna som vinner terräng i Europa är att återinföra politiken som var innan globaliseringen. Men då får våra dyra politiker först köpa tillbaka själen som man sålt åt Djävulen.

 
Ingen bild

Svenne

18 november 2013 07:58

Det här Agenda-programmet visar att "oberoende media" har kastat masken och nu ohöljt gör vad de kan för att motverka SD.

Angående opinionsundersökningen från SIFO så basuneras det även ut att SD har förlorat tredjeplatsen till MP. De här undersökningarna utförs av institut som i verkligheten är rabiata motståndare till SD. Inhämtade åsikter bedöms ju efter vissa kriterier och "viktas" enligt vissa normer som ställs upp av respektive institut. Sannolikt kläms SD:s resultat ner och MP:s pressas uppåt, men givetvis så sker dessa korrigeringar inom anständighetens gräns. På grund av detta så tolkar jag de redovisade resultaten som så att MP har max. den angivna procentsatsen och SD har minst den angivna. Tredjeplatsen tycks nu vara så viktig att man försöker att få MP parkerad där.

Många TV-program - som det senaste Agenda - har som tema att "analysera" SD och detta sker utan att sakfrågor behandlas och det är ju underligt. Om t.ex MP på motsvarande sätt skulle genomlysas både angående skandaler, sakfrågor och seriositet så skulle luften fullständigt pysa ur detta parti som kontinuerligt behandlas med positiv välvilja av samtliga "oberoende media".

 
Sven Dacke

Sven Dacke

18 november 2013 08:05

Sjukvården har under de senaste fem åren har fått en allt större andel av samhällets resurser, den så kallade BNP:n. Ändå så räcker pengarna inte.
Enligt dom senaste rapporterna måste Västra Götaland spara uppemot 400 miljoner kronor på vården.
Stefan Ackerby, chefekonom på Landstingsförbundet, säger att sjukvården behöver ytterligare åtta miljarder kronor fram till år 2007 för att möta de växande behoven,
I morgon tisdag fortsätter sjukvårdsserien. Då handlar det om de politiker som brottas med frågan om vilken vård som skall prioriteras -eller prioriteras bort- i framtiden.
------------------------------

Frågan som inte ställs är sjukkvåden i Sverige till för alla människor på jorden som lyckas ta sig hit

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programi

 
Ingen bild

elfyma+

18 november 2013 08:33

Håller helt med Thoralf.
NRK hade till skillnad mot SVT låtit SD bemöta påståendena i direktsändning. För i Norge får inga politiska partier smutskastas i media utan möjlighet att försvara sig.
När andra partier smutskastas av någon inbjuden gäst så brukar programledaren bryta in och säga att den angripne inte är närvarande och kan försvara sig.
Men att bjuda in ett antal SD-hatare för att prata om SD utan att SD får delta är ett lågvattenmärke för Knutsson &Co.

 
Ingen bild

Magnus

18 november 2013 08:45

NRK klipper bort Özz när han menar att Fremskrittpartiet är rasistiskt för att de vill slänga ut romer. Om det inte är rasism så vad är då rasism. Man tar en grupp och vill slänga ut de. Det ÄR rasism. När man säger att det är ÄR Rasism så klipps det bort. NRK är lika vinklade som alla andra.

Det gnälls väldigt mycket. Nu är det SVT som är roten till det onda.
Å ena sidan får man inte säga att nån är rasist, samtidigt sitter samma person och vräker ur sig hat mot muslimer och invandrare.
Ursäkta men ska man inte vända på det? Och erkänna: Jomen jag är stolt rasist för jag hatar invandrare, mångkultur, islam, vänstern, feminister.

Kom igen nu och sluta glida runt. Var stolta över vilka ni är i stället.
Sverigedemokrater bör ju sluta leka katt och råtta med media. Hade ni erkänt rätt ut. Ja, vi är rasister! Då hade ju "förföljen" slutat. Vad skulle de då skriva?

 
Ingen bild

Ronken

18 november 2013 08:50

Jag hoppas att det inte finns någon här som (ursäkta) är så korkad att han/hon betala TV-licensen.

 
Ingen bild

Sladden

18 november 2013 09:13

Du som riksdagsledamot måste kunna agera i riksdagen på ett annat sätt än att be dina läsare anmäla programmet. Varför anmäler du det inte själv?

 
Ingen bild

Lärare

18 november 2013 09:49

Eftersom SVT är skattefinansierat, ska de också vara objektiva i sina program.

Hur kan "sd-hatarna" i program efter program få smutskasta ett demokratiskt invalt parti i riksdagen, utan att ngn från partiet får försvara och förklara partiets ståndpunkter i de olika frågorna?

Vi kan ringa eller maila SVT och ställa den frågan!
Är säker på att det strider mot SVT:s s k oberoende ställning vad gäller bl a politiska program.

LO:s "uppfostringsmetoder" mot sina medlemmar kommer slå tillbaka. Ännu fler kommer rösta på SD!

 
Ingen bild

Elev

18 november 2013 09:55

@Lärare....
Tur att jag inte har dig som lärare...

SVT är inte skattefinansierat...

 
Ingen bild

AWSvensson

18 november 2013 10:22

Var sjätte LO medlem röstar på Sverigedemokraterna , Enligt Henrik Ekengren Oscarsson, professor i statsvetenskap,beror detta på den höga andelen lågutbildade män. Vad tycker Karl-Petter Thorwaldsson om denna beskrivning ,att hans medlemmar skulle vara outbildade. Snarare tvärtom,utbildning är inte bara att vara låtsat akademiker utan betydligt bredare,

 
Ingen bild

Pågens

18 november 2013 10:34

@ Elev

"SVT är inte skattefinansierat"

Jag tittar aldrig på SVT utan kollar ett stort antal underhållnings- och nyhetskanaler via Internet. Lik f-b måste jag betala en straffavgift till Radiotjänst i Kiruna för att inte lagföras. Sprid din kunskap och tala om vad vi då skall kalla denna form av skatteindrivning för? Mig veterligt går vissa delar av denna indrivning av pengar till olika ändamål bl.a SVT och Radioprogrammen. Överskottet går till statens kassakista. Tråkigt att du inte har pseudonymen "Lärare" som lärare, då hade du åtminstone haft kunskap om detta.

 
Ingen bild

Gute

18 november 2013 10:36

Jag förstår allas ilska efter Agenda igår, men låt dem hållas, svenska väljare är klokare än så och låter sig inte manipuleras av kommunister och socialister som ostört tillåts propagera i SVT.

Man ser ju hur skräcken sprider sig hos etablissemanget när SD växer med raketfart och inom några år har samma inflytande som sina systerpartier i Norden, det finns ingen som kan hindra den positiva utvecklingen, det avgör väljarna.

 
Ingen bild

Elev

18 november 2013 10:41

@Pågens
Men det är ju fortfarande inte skattefinansierat... Du behöver inte betala om du inte har en tv-mottagare. Sen att dom radiotjänst är rena gamar är väl en annan diskussion.

Men SVT är inte skattefinansierat.

 
Ingen bild

Pågens

18 november 2013 10:54

@ Elev

"Du behöver inte betala om du inte har en tv-mottagare."

Om jag har läsplatta, TV-mottagare, smartphone och allt i elektronikväg som kan användas som TV mottagare är jag skyldig att betala "TV-avgift" för att undvika att lagföras. Du framstår som en komplett okunnig "snorunge" och har tydligen ingen aning om fakta och meningslöst att fortsätta att kommentera.

 
Ingen bild

Elev

18 november 2013 10:58

@Pågens
Vilket påhopp.
Men då har du en tv-mottagare. Du ska alltså betala tv-licens.
Fortfarande ingen skatt. Det var väl det vi diskuterade. Om det var skatt eller inte?

 
Ingen bild

SM811

18 november 2013 11:07

@Elev
"Skattefinansierat" eller avgift?
http://www.radiotjanst.se/sv/Avgiften/Finansiering/

 
Ingen bild

AWSvensson

18 november 2013 11:07

Sverige har i lag reglerad invandring, detta är enligt Johan Ehrenberg ren o skär rasism. Genom att utesluta vissa av jordens invånare från att vistas i Sverige och ta del av svensk välfärd så är detta ett brott mot människors lika värde ,därför bör lagstiftarna i Sverige ,dvs riksdagen benämnas rasistiskt enligt denne Johan Ehrenberg,

 
Ingen bild

Elev

18 november 2013 11:14

@SM811
Avgift... det är 3,5 miljoner hushåll som betalar tv-licens... gånger 2000 kr (avrundat) det blir 7 miljarder kr... Att riksdagen fördelar dessa till SVT, Sveriges Radio och UR betyder inte att det är en skatt.
Det finns ca 450 tusen hushåll som inte betalar tv-licens.

 
Ingen bild

Ronny

18 november 2013 11:21

Lite heder åt Mats Knutsson som hade den goda smaken att svara på mitt mail, då jag, utan några hätskheter eller ilska,frågade om hans/Svt:s opartiskhet. Han lät nästan förvånad över min klagan? Hans svar i korthet: 1. de fick inte stå oemotsagda, 2. jag redovisade SD politik, 3. SVT prog.direktör redovisade varför SVT inte kallar SD rasistiska". Skriv gärna till honom ,försök med saklighet och skyl Er ilska. Sedan skall ju ALLA, precis som jag nyss gjorde anmäla det till Granskningsnämnden. Har själv nästan aldrig sett ett
mer oseriöst och vinklat debattprogram mot SD.

 
Ingen bild

Tony

18 november 2013 11:46

Arnstad var väl han som skröt om en utbildning
som han inte har, men vad spelar det för roll för
SVT 68, kan man bara rapa upp ordet rasist i var
annan mening. Men det är illa när man bjuder in
fuskare som ska stå och recensera ett demokratiskt
valt riksdagsparti, när han sjhälv bygger sina
meriter på fusk!

 
Stefan K

Stefan K

18 november 2013 12:07

Intressant svar från Mats Knutsson om SVT och Agenda har en egen agenda när de debatterar OM och inte MED Sverigedemokrater.
"Ja, det händer ibland".

Denna agenda gjorde sig oerhört märkbar under årets Almedagsvecka, när SVT bjöd in "experter" för att recensera partiledarnas tal.
Tove Liefendahl och Helle Klein, två välkänt dokumenterade SD-hatare, fick recensera Jimmie Åkesson med på förhand utstakat resultat.
Gustav Fridolin fick sitt tal recenserat av bl.a sin egen partikollega Maria Wetterstrand, också här med på förhand utstakat resultat.

SVT ska nog sluta kalla sig opartiskt, åtminstone så länge man inte låter två Sverigedemokrater debattera OM och inte MED Miljöpartiet.

http://petterssonsblogg.se

 
Lassekolja

Lassekolja

18 november 2013 12:21

@Tony, fuskhistorikern Arnstad är extra duktig, duktigare än de flesta SD-hatare, han nöjer sig inte med att kalla SD rasistiskt, han kan t.o.m kalla SD fascistiskt! Men en sak har han gemensamt med de övriga hatspridarna: Helt i avsaknad av politiska adekvata argument mot SD´s politik! Där gäller totalbrist för samtliga hatspridare och därmed erkänner dom, iaf enl. min tolkning, att SD har rätt, något dom givetvis aldrig skulle erkänna!

http://www.youtube.com/watch?v=UEMR3A4WLC8

 
Ingen bild

Stefan A

18 november 2013 12:27

Skojare, lögnare, brottsling eller komplett idiot...spelar ingen roll, har du bara "rätt" åsikt om SD finns alltid en värmande plats i TV-soffan, framför radiomikrofonen, eller en utnämning till "expert" i fulmedias sunkiga artiklar....

 
Ingen bild

Hulda mk1

18 november 2013 12:30

Agendaredaktionen har trots allt ställt en bra fråga under åren: Hur mycket invandring tål Sverige. Säkert med stor vånda och stor kritik efteråt.
Om man som Vänsterextremist granskar SD, är partiet självklart "rasistiskt".
Om man som en normal Svensk gör det samma, blir självklart inte slutsatsen densamma.
Tyvärr styr Vänsterextremister och Miljötalibaner media...

Självklart skulle någon från SD-toppen fått närvara i studion igår. Det var fegt av Agendaredaktionen. Troligen framställdes villkor om frånvaro av SD-representanter av de övriga medverkande...

 
Lassekolja

Lassekolja

18 november 2013 12:31

Jag mailade till Mats Knutson igår kväll, se Lassekolja kl.00:41 Han har nu svarat enl. nedan. Innehållet kan jag inte vara nöjd med men ATT han öht besvärar sig att svara, hedrar trots allt Mats Knutson!
Här följer hans svar:
Hej,
Och tack för dina synpunkter.

Intervjun med Karl-Petter Thorwaldsson handlade dels om hans syn på blockpolitiken, dels om varför allt fler av LO:s medlemmar sympatiserar med SD. Både frågeställningarna är relevanta med tanke på LO:s samarete med S.

Att LO-medlemmar sympatiserar med SD har sannolikt flera olika förklaringar. Att peka ut en enda är inte möjligt.
När det gäller Johan Ehrenbergs medverkan gällde detta en debatt som pågår framför allt inom medierna om hur partiet bör etiketteras. Där bemöttes Ehrenbergs åsikt av SVT:s programdirektör. Ehrenberg fick alltså inte stå oemotsagd.

Vänligen

Mats Knutson

http://www.youtube.com/watch?v=UEMR3A4WLC8

 
Ingen bild

Magentan

18 november 2013 12:34

@ Magnus
Du skriver: "NRK klipper bort Özz när han menar att Fremskrittpartiet är rasistiskt för att de vill slänga ut romer."

Orsaken till att NRK klippte bort Özz var (enligt uppgift) att I MOTSATS TILL SVT har man i NRK som praxis att medverkande i TV-program inte hur som helst ska kunna häva ur sig vilka beskyllningar som helst, utan att den som blir beskylld för t ex rasism finns på plats och kan bemöta anklagelsen. (Kanske något för SVT att ta efter?)

Du skriver: "Ursäkta men ska man inte vända på det? Och erkänna: Jomen jag är stolt rasist för jag hatar invandrare, mångkultur, islam, vänstern, feminister."

Liksom övriga rabiata SD-hatare är du totalt okunnig om innebörden av ordet "rasism". Du anser alltså att om man är kritisk mot mångkultur, islam, vänstern och feminism, så är man rasist? Själv visar du tydligt att du är kritisk mot sverigedemokrater. Med dina ord kan man påstå att du hatar sverigedemokrater. Enligt din egen logik och tolkning av ordet rasism är alltså du också rasist.

PS: Jag sympatiserar med SD och minst hälften av mina närmaste vänner är invandrare. Vi hatar inte dem. SD har många invandrare bland sina medlemmar. De hatar inte heller varandra.
:)

 
Ingen bild

Lotta

18 november 2013 12:36

Storlögnaren Magnus kan gärna plocka fram belägg för var i SD:s partiprogram det står något om att hata invandrare. Att det skall vara så svårt för vissa att få in i tröghjärnan att SD kritiserar den förda invandringsPOLITIKEN. En lögn blir inte sann bara för att den upprepas tillräckligt många gånger. Vilket folkslag hör "mångkultur, islam, vänstern, feminister." till eftersom du kan få kritik mot dessa som rasism?

Vad kallar du nedanstående?

http://avpixlat.info/2013/11/14/fangelse-och-utvisning-for-rumanskt-zigenarpar-for-brutala-aldringsran/

Själv kallar jag det ren ondska och rasism. Vore intressant att höra din syn på saken.

 
Ingen bild

robban

18 november 2013 12:51

är ju kul att så många meningsmotståndare har hittat hit till din blogg :) så många dåliga argument och felaktiga slutsatser tyder på en bristfällig kunskap och dålig retorikteknik. tex sen när är det rasistiskt att slänga ut kriminella "turister"?

 
Ingen bild

Ronny

18 november 2013 12:58

Lite pinsamt när denne lille pajas figuren Özz Nujem, dyker upp som någon expert i olika kommentarer. Har man blivit utslängd från en scen i New York, då man drivit och häcklat med offren för flygattacken 11 sept.i denna stad, anser jag att man har förbrukat sitt berättigande att sitta och döma och orera i olika mediesammanhang. Endast i Sverige kan en sådan uppviglare och nonsensfigur få sitt mediala utrymme. Att han sedan refereras av PK-iter visar bara på deras sjuka och enkla attityd.....

 
Ingen bild

Linus

18 november 2013 13:49

Kan inte förespråkare från SD och SVP få debattera övriga partiers politik i Agenda som kompensation för gårdagens program.

 
Ingen bild

Hulda mk1

18 november 2013 13:49

Självklart har alla människor samma värde. Oavsett var i världen människor råkar ut för krig, katastrofer, olyckor, förtryck eller annat, är alla lika mycket värda och smärtan lika stor.

MEN, det innebär inte med automatik att de ska stuvas in i campingstugor mm. i Sverige, till enorma kostnader och andra problem för oss.
Hjälp till självhjälp är betydligt bättre. Hjälper det verkligen människorna att ta dem flera hundra mil från deras hemland?

 
Ingen bild

Johannes

18 november 2013 13:56

Vad nyttar anmälningar till "granskningsnämnden"? Bättre följa Jimmie Åkessons råd i Landskrona i lördags: Sprid SD:s politik genom mun-mot-mun-metoden, nörhelst du kan det.
Det gör folk immuna. Det var så Sovjetkommunismen underminerades och inte genom anmälningar.

 
Ingen bild

Farbror Sven

18 november 2013 13:59

Hörde på TV att Romerna som registrerats i ett speciellt register hos skånepolisen nu ska komma in med ansökan om ersättning för diskriminering ! Det kommer säkert inte att ta 10 års utredningar för dem som för oss som tillhör föreningarna vanvårdade och bortglömda !
Här kommer man säkert att slanta ut utan några utredningar !

 
Ingen bild

S-E Karlsson

18 november 2013 14:53

Jag skryter inte , jag säjer bara som det är ,hustrun och jag har under hösten delat ut ca 700 exemplar av infobladet " Sjukvård och tandvård 50:-" som bara gäller för illegala och gömda flyktingar , vi pensionärer/arbetslösa får betala fullt pris ! Utdelningen gäller i Högsby kommun .

 
Ingen bild

elfyma+

18 november 2013 15:07

På tal om mer eller mindre kränkande etiketter på meningsmotståndare.
Socialdemokraterna är fascister om man får tro Wikipedia.
Har skrivit om detta och Agendainslagen på Varjagerbloggen.

 
Ingen bild

Rune

18 november 2013 15:39

Signaturen Elev skrev:
"SVT är inte skattefinansierat..."

Nja! Det är både sant och osant. Sant är att TV-avgiften tas in på ett annat sätt än många övriga skatter. Den tas in på ett sätt som påminner om bilskatten.
TV-avgiften ägs ju sedan av Riksdagen som fördelar pengarna på SVT, SR och Utbildningsradion. Samma gör ju Riksdagen med bilskattepengarna.

 
Ingen bild

World Traveller

18 november 2013 15:57

Lotta, du har rätt i ditt resonemang mot Sverigevän, men när det gäller Assad så har han folket på sin sida. Annars hade han varit avsatt för länge sen. De riktigt otäcka i Syrien är dom som Reinfeldt och Sverigevän stöder - ''rebellerna'' som består av diverse islamister styrda av Muslimska Brödraskapet/Al-Qaida.

Magnus - jag kan upplysa dig om att ingen av de Sverigedemokrater jag känner hatar någon och flera av dom är invandrare.
De som står för hatet i Sverige är ju såna som du och media.

 
Ingen bild

Tony

18 november 2013 16:09

Den som skriver en kritisk insändare om Aftonlögnen
i deras kommentarsfält, får hela sin adress plus i
vilket län vederbörande bor i utlämnad av tidningen,
undrar varför? Är det för att deras fotsoldater i AFA
skall kunna söka upp personen i fråga? Dumstrutarna!

 
Ingen bild

Den Allsmäktige

18 november 2013 16:11

Inget glashus! Härligt!

 
Ingen bild

Pågens

18 november 2013 16:13

@ Rune

Det rätta är nog att kalla det för en tvångsavgift, och du är tvungen att betala även om du inte är intresserad och tittar eller lyssnar på TV-utbudet eller vad SR skickar ut i etern (via marksänd TV eller dator). Beträffande bilskatt så har man beviserligen en bil och då finns en koppling mellan skatt och nyttjande, vilket det inte blir i fallet med TV och Radio.

Rätta mig om jag har fel, men ändrades inte fastighetsskatt till fastighetsavgift för att det lättare skulle gå att dupera folket?

 
Ingen bild

Thoralf A

18 november 2013 16:18

S-E Karlsson

Du är en klippa! Minst 700 hushåll har fått något att tänka på. Nu hoppas vi bara att dessa också tar rätt valsedel under supervalåret 2014. Tänk om vi hade ett sådana pensionärspar i varje kommun och varje ort. Då skulle sannolikt kunna nå 20 procent i nästa års val.

Tack herr/fru Karlsson

 
Ingen bild

AWSvensson

18 november 2013 16:53

Desperationen vet inga gränser, efter politiska påtryckningar så ska tydligen vår bloggägare vara misstänkt för hets mot folkgrupp för att han haft synpunkter på vilka som smugglar khat o sänder pengar till hemlandet, ja inte ligger det honom i fatet det som är allmänt känt,

 
Ingen bild

AWSvensson

18 november 2013 17:29

http://www.barometern.se/nyheter/kalmar/inget-nytt-mediehus%284031294%29.gm

 
Ingen bild

Lotta

18 november 2013 17:37

Var det inte någon tidning som skrev samma sak? Varför anmäler inte Juridikfronten dessa? Vad de inte Juridikfronten som påstod sig inte jaga SD utan bara rättvisan? Ser fram emot en anmälan för hets mot folkgrupp mot tidningens ansvarige utgivare. Allt annat bevisar Juridikfrontens smutsiga syfte.

 
Ingen bild

S-E Karlsson

18 november 2013 17:47

Thoralf , tack för rosorna ! Vi har aldrig upplevt utdelandet som betungande , vi har fått se mycket av kommunens små orter och ännu har vi inte haft någon som i ilska sprungit efter bilen ! Ni som är pensionärer och brinner för SD-s sak , pröva på ni också !
Mvh Sven-Erik & Marianne .

 
Ingen bild

Hulda mk1

18 november 2013 17:58

Lassekolja...
Kollade på länken i ditt inlägg 00.41 Helt sanslöst bra! Otroligt bra sjunget av en så ung flicka! Rekommenderas!

 
Ingen bild

Kristoffer

18 november 2013 21:08

Du får väl beordra "fotfolket" att överösa Arnstad, Agenda-journalisterna och andra inblandade med hot och trakasserier så att de vet vad som väntar nästa gång de kritiserar SD. Den taktiken tycks ju ha funkat förr.
Ni skulle säkert ha större trovärdighet om ni inte hade en massa dömda brottslingar i era led.

 
Ingen bild

Skånepåg

18 november 2013 21:19

@ Kristoffer

"Du får väl beordra "fotfolket" att överösa Arnstad, Agenda-journalisterna och andra inblandade med hot och trakasserier så att de vet vad som väntar nästa gång de kritiserar SD. Den taktiken tycks ju ha funkat förr."

Låter intressant och är en nyhet för mig, kan du ge några exempel på detta?

 
Ingen bild

eddykarlsson

18 november 2013 21:28

SVT:senaste agenda. Hög sjukfrånvaro?

 
Ingen bild

Ludvig

18 november 2013 21:34

Väldigt låg klass på Agenda denna gång. Hur kan man få spy galla över SD utan att någon därifrån får bemöta det?

 
Ingen bild

s29

18 november 2013 21:51

Kristoffer: Dömda brottslingar???? För att få representera Sverigedemokraterna så måste du först ha lämmnat en vandelförsäkran från polisen. Till partiet.

 
Ingen bild

S Silverstam

18 november 2013 21:57

Förfallet är totalt.
Inte bara regelvidrigt samt moraliskt.
Även programutbudet är kollosalt färgat av dessa vänsterns mörkermänniskor.
Eller vad säger man om ändlösa tv-program om döden!
På radion spelas idel deprimerande musik i moll. -Ja, det är sant. Jämför bara med hur det lät förr, Då var det glada tongångar med frammåtanda!!!
Då var media till för, framförallt underhållning.
Vänsterns människor har förstört radion och tv,n!
Ledssna, trista, tråkiga program -Gärna om döden. Eller någon analkande katastrof, speakern talar med förställd ledssen röst.
Radion, där spelas INTE EN TON I DUR nuförtiden!

 
Ingen bild

Jag

19 november 2013 14:32

Nu var det publicister som debatterade i Agenda. Hade "männen" bakom Avpixlat tex haft ryggrad för det de skriver så kanske de också hade fått vara med.
Men som de själva säger är det en bligg och hör hemma i Blondinbella träsket.
Ich när publicister debatterar hur rasister ska bemötas, varför skulle SD vara inbjudna?
När bjuder SD-kuriren, Avpixlat eller de andra högerextrema sidorna in sina motståndare för att bemöta kritiken?
De blir ju snarare portade, avstängda eller censurerade ;)

 
Ingen bild

Undrande

19 november 2013 14:42

Mycket brister i ditt inlägg, här blir du t ex inte censurerad och SD är ett demokratiskt invalt parti i riksdagen. LO:s ordf är inte publicist och inte heller fejkhistorikern Arnstad. SD:are är inte heller högerextrema utan ligger mer mot mitten.

 
Ingen bild

Censurerad...

19 november 2013 15:15

@Undrande
Jovisst blir man censurerad här...

 
Ingen bild

Jag

19 november 2013 15:56

Jag hänvisar till den senare debatten mellan ETC chefredaktör och SVTs program ansvarige.

Men även i fallet ovan. Debatterar man rasism som fenomen och att Sveriges riksdag har ett rasistiskt invalt parti så nej enligt publicistiska regler så behöver man absolut inte bjuda in tex SD. Hade man debatterat Åkesson som person under hela debatten så skulle god publicistisk sed kräva att han skulle vara där för att försvara sig.
Enligt din egen logik så skulle Svenskarnas parti dyka upp i media titt som tätt bara för att man debatterar nazism.
Och vara för att man säger att man inte är rasist betyder drt inte att man är det.
Sedan måste jag med ett leende säga att alla ni "sverigevänner" som kallar Srnstad för fejkhustoriker pga att han inte har examen så är ju Åkesson en fejk politiker för han har inte heller han tagit examen ;)

 
Ingen bild

Undrande

19 november 2013 19:25

@Jag
Alltså skall man svara el ej. Svenskarnas parti sitter inte i riksdagen. Hur många fejkpolitiker finns det då? Kan man bara bli politiker om man har examen och i så fall i vadå? Handlade Agenda om rasism som fenomen, varför diskuteras i så fall SD och inte reglerad invandring/asyl? Förtår ni inte skillnaden finns inget att göra.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7
8
9 10
11
12 13
14
15
16
17
18 19
20
21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< November 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards