thoralf

Direktlänk till inlägg 17 november 2013

STARKA I SMÅLAND

Av Thoralf Alfsson - 17 november 2013 11:50

Intressant att läsa en opinionsundersökning uppdelad på olika regioner. Skoj att vi är starkast i Småland med öarna. Det grundar sig på Sentios senaste undersökning där SD fick 12,8 procent. Det understryker samtidigt hur viktigt det är att satsa på Stocholmsregionen där antalet väljare är stort. Underlaget per region är givetvis väldigt begränsat men det är ändå intressant då tendensen verkar stämma med andra källor.


 



 
 
Ingen bild

Lotta

17 november 2013 12:14

Inte annat än att man känner sig stolt över att vara småländska:). Ett litet tips. Jag såg en presskonferens inför SD:s landsdagar med bl.a Björn Söder, Jomshof och Skalin. Tyvärr hade man inte mycket behållning av vad som sas på grund av hur det filmades. Kameran stod tydligen längst bak i salen och ljudet kom direkt från högtalarna. Bättring där alltså.

 
Sven Dacke

Sven Dacke

17 november 2013 12:35

Bra, men det kunde bli ännu mycket bättre

Som exempel har Sverigedemokraterna i Växjö har inga aktiviteter på sin hemsida sedan Augusti och märks inte alls i mediadebatten. Samma på många platser i landet, och det räcker inte att antalet medlemmar ökar marginellt, eller minska

http://https://vaxjo.sverigedemokraterna.se

 
Ingen bild

Lärare

17 november 2013 12:47

Ser bra ut i hela landet.

Vad menar JÅ med senaste utspelet? Höll på att sätta kaffet i vrångstrupen, trodde knappt det var sant.
Invandringsfrågan är för de flesta SD:are den absolut viktigaste frågan, tillsammans med kriminalpolitiken.

Men man hör ju inget från SD-topparna, (förutom Thoralf). Hur kan alla som sitter i TV och spyr galla över SD få fortsätta utan att ngn hög SD:are protesterar hejvilt. Tänker på det senaste i Skavlans program.

Om alla, ja menar alla SD:are lägger manken till och jobbar på så kommer SD öka rejält, 20% inte helt omöjligt.

45% av svenska folket är ju starkt invandringskritiska, så Anna Hedenmo i ett program nyligen. Finns alltså en enorm potential för SD ute i landet om dom bara blir upplysta om partiet och hela programmet!

 
Ingen bild

Gute

17 november 2013 13:01

Det är klokt att tona ner invandringsdebatten tillfälligt och invänta vad de andra partierna kan tänkas vilja diskutera.

 
Ingen bild

Gute

17 november 2013 13:03

Trevligt att kommentarsfunktionen fungerar igen!

 
Ingen bild

Mota Olle i grind

17 november 2013 13:20

ORSAK OCH VERKAN?
Vore synd att behöva missa dessa två inslag
från förra tråden!
- - - - - - - - - - -

Arvid skrev Söndag 17 nov 11:53

"– Det här är en utsträckt hand från min sida. Jag säger nu: Om ni har problem med att prata om invandringspolitiken, så kan vi prata om något annat, helt förutsättningslöst. Om vi får en besvärlig parlamentarisk situation efter valet, så har vi ett gemensamt ansvar att lösa den. Det är min pragmatiska hållning, säger Åkesson till SvD."

- - - - - - - - - - -
Magentan skrev Söndag 17 nov 12:42

"I en DEMOKRATUR råder allmänna och fria val, åsiktsfrihet råder formellt men politiken och massmedian domineras av ett etablissemang som anser att bara vissa meningsyttringar skall släppas fram. Konsekvensen blir att medborgarna lever i en föreställning att de förmedlas en objektiv och allsidig bild av verkligheten. Åsiktsförtrycket är väl dolt, den fria debatten stryps.” — citat från Vilhelm Moberg (1965)”

 
Ingen bild

Jag

17 november 2013 13:56

SD måste tänka sig för så de inte gör som C o satsar allt på Stureplansväljarna och tappar sina egna kärnväljare.
SD har vunnit stora framgångar i invandringsfrågan, pensionärernas villkor o landsbygdsutvecklingen det gäller att inte tappa dessa relativt nyvunna grupper för att blidka några "kulturpersonligheter" på Södermalm, då sitterman snart i samma grop som centern.

 
Ingen bild

Mota Olle i grind

17 november 2013 14:10

Finns det existensberättigande nu för SD, när herr Åkesson har sträckt ut sin välsignande hand?
Några troendes röster:
- - - - - - - -
Waterbug skrev Fredag 15 nov 19:24
"SD är bara ett resultat av medias och 7klöverns fallerande under åren, hade politikerna "skött" sig hade SD inte behövts och hade media rapporterat sanningar så hade SD knappt existerat, förmodligen endast som något konglomerat med SvP, ND osv för de allra extremaste yttringarna."

Kurtan skrev Fredag 15 nov 20:46
"Det är säkert en intressant resa du och andra har gjort till riksdagen. Men nu återstår bara ett "litet" steg till så har vi även verkliga representanter i Sveriges regering oxo!
Hoppas att SD då som ett bra första steg avskaffar det vedervärdiga med att Sverige skall vara "mångkulturellt" som sverigeföraktarna har smugit in i grundlagen utan att överhuvud taget tillfrågat deras arbetsgivare nämligen det svenska folket!"

Hulda mk1 skrev Fredag 15 nov 22:17
"Håller nog inte med Thoralf denna gång.
Hade dessa journalister skött sitt jobb som de borde göra, hade vi sluppit mycket av problemen med invandringen. Hade de grävt och fört fram obekväma fakta och ställt politikerna mot väggen för många, många år sedan, hade Sverige varit bättre. Nu har de [Sveriges journalister] hjärntvättat många och varit mångkulturivrarnas språkrör. Kritiska frågor till dem, har någon sett några..?? De är indirekt skyldiga till alla problem som kommer i invandringens spår. Hur många brottsoffer hade sluppit ifrån allt elände om dessa "journalister" publicerat RÄTT fakta, ställt kritiska frågor till makthavare och väckt väljarkåren i tid? Men nu kommer verkligheten ikapp dem och det är tack vare bloggar som denna och andra..."

Lassekolja skrev Fredag 15 nov 23:34
"Men de som lever i verkligheten och i den mångkulturella ”idyllen” ser verkligheten och inser förr eller senare att det idag bara finns ett valbart alternativ i Sverige. Gissa vilket?" ENDAST SVERIGEDEMOKRATERNA KAN ÅTERSKAPA!!!

 
Ingen bild

Mota Olle i grind

17 november 2013 14:16

Som till alla andra troende med IQ över 100 räcker det med att ställa frågan: Var anser du paradiset är beläget?

 
Ingen bild

Hulda mk1

17 november 2013 14:36

Mota Olle i grind...
SD behöver inte driva invandringsfrågan med full kraft jämt.

Brottsligheten, speciellt i förorterna, är också ett viktigt område.
Fusket med assistans inom vården, lika viktigt.
Försvaret, behöver förstärkas kraftigt.
Skolan, mer ordning och mindre antal nedbrända skolor.
Politiskt våld, hur ska det bekämpas. "Tårtning" av en partiledare, tex...
Presstödet, nödvändigt?
Medias roll i samhället.
Sanningskomission om kommunismens brott mot mänskligheten.
Försvarssammarbete inom Norden.
Värna Svensk kultur och tradition i skolor och i övrigt samhälle.

Ja, där kommer några andra ämnen som SD kan och bör jobba med.

Och DU, "Mota Olle i grind", dessa förslag berör väl inte alls invandringen, ELLER?

 
Ingen bild

Jag

17 november 2013 15:20

Det är märkligt att höra statsministern o övriga allianspolitiker som i riksdagen gång på gång deklarerar sin egen brist på handlingskraft o samhälletsoförmåga till lösningar. Det mest flagranta exemplet är under Husbykravallerna när statsministern hänvisar till att problemen skall lösas av de boende i området inte polis o rättsväsende.
Hela resonemanget är en tankevurpa utan motstycke, varför skulle det ligga på just de boende i just Husby att gå ut på gatorna o stoppa huliganer? För att de är invandrare? För att de lever i ett segregerat område? Skulle FR resonera på samma vis om boende i
Djursholm, Lidingö eller Täby?

 
Ingen bild

Mota olle i grind

17 november 2013 15:45

Ironisk fråga, Hulda Mk 1?

"Och DU, "Mota Olle i grind", dessa förslag berör väl inte alls invandringen, ELLER?"

- Joo, minsann är de invandrings- eller invandrarrelaterade. Finns det någon ekonomisk eller politisk eller kulturell fråga i detta land som inte är relaterad till invandringen? Nej och åter nej. Inte ens den omnämnda Sanningskommissionen med tanke på alla invandrade ME-kommunister.
- Men bevars för övrigt vad SD jobbar och står i med alla dessa andra ämnen - också!

 
Ingen bild

Magentan

17 november 2013 15:48


TWITTER FRÅN JIMMIE ÅKESSON:
"Nej, vi släpper inga krav om invandring. Däremot är jag öppen för samtal om annat, som S/M är rädda för att prata om massinvandring."

http://www.exponerat.info/akesson-twittrar-vi-slapper-inte-kraven-om-invandringen/

 
Ingen bild

sarak

17 november 2013 15:49

VAD menar J.Å??

 
Ingen bild

Magentan

17 november 2013 15:52

Äsch, nu blev det fel, ett s för mycket i sista raden.
Rätt twitter är:

"Nej vi släpper inga krav om invandring. Däremot är jag öppen för samtal om annat, om S/M är rädda för att prata om massinvandring."

http://www.exponerat.info/akesson-twittrar-vi-slapper-inte-kraven-om-invandringen/

 
Ingen bild

sarak

17 november 2013 16:16

Om SD släpper invandrarfrågan så blir det ju ett färglöst parti som alla de andra. Då förlorar SD många röster och även min.

 
Ingen bild

Ronny

17 november 2013 16:40

Tycker det är sååå pinsamt och sjukt när en enad svensk mediakår, har sådana problem med ett folkvalt parti! SVT, radio, tidningar vet inte hur dom skall vrida och vända på SD, för att misskreditera partiet. Va fan är dom rädda för? Ett parti som bryr sig om löntagare, äldre, brottsoffer, landsbygd, svensk kultur/historia, folkförankrad invandring, EU-motstånd bl.a

 
Ingen bild

Lärare

17 november 2013 17:00

Tror det är bättre att Jimmie Åkesson blir ännu vassare när det gäller invandringen!
Tona absolut inte ner debatten, varför ökar SD, jo det är därför att svenskarna är så in i h-e trött på denna politik som drar Sverige allt djupare ner i avgrunden.

Vi kan läsa varje dag om indragningar inom vården, speciellt för äldre, det ska t ex bl a sparas in på maten, vi skulle kunna ge våra äldre en lyxig ålderdom där de får njuta sitt otium efter ett många gånger hårt arbetsliv. De ska betala lägre skatt än de som nu arbetar, så de har råd att resa och leva ett bekvämt liv.

Varför ändra ett vinnande koncept?
Om SD ökar till 20--25% måste de andra förhålla sig till det, de kan och vågar inte köra över en sån stor skara svenskar. Kommer att slå tillbaka mot dem vid nästa val i så fall.
Det är vad jag tror!

Nu ska vi köra vidare med en politik för Sverige och det svenska folket. Upp till kamp alla sverigedemokrater!

 
Janne

Janne

17 november 2013 17:08

Bra Läre Håller Med

http://url

 
Ingen bild

Lärare

17 november 2013 17:18

Tack Janne!

Vem/Vilka från SD medverkar i kvällens Agenda då det diskuteras vilket epitet man ska ge SD i medierna?

 
Ingen bild

World Traveller

17 november 2013 17:24

I min gamla hemort i Småland säger folk att de tror att över 50% röstar på SD. Efter att ha varit hemma nyligen så är jag beredd att tro att det kan vara ännu fler. Kör hårt Thoralf och hälsa till dina partikollegor.

 
Ingen bild

Göran

17 november 2013 17:28


Till JIMMIE ÅKESSON vill jag säga:

DU KAN INTE TJÄNA TVÅ HERRAR !

 
Lassekolja

Lassekolja

17 november 2013 17:48

@Ronny & @Lärare, instämmer! Bra skrivet!
Jag är fullt medveten om att media fortsätter sitt "förvrängningsrace" men när jag hörde "vindflöjelnyheten" om SD i TV4 i morse, trodde jag knappt mina öron. Jag väntar emellertid med fördömanden till dess att jag hört Jimmie´s egna ord, för dom kommer väl....?
SD bör emellertid passa sig, SvP lurar om hörnet och har förmodligen högtidsdag idag.
Varför finns ingenting på SD´s hemsida? SKÄRPNOING!!!
SD får absolut inte "darra på manschetten" vad invandringspolitiken beträffar! Varför skulle en "icke-SD-are" välja att gå över till SD om massinvandringskritiken blir till vilken fråga som helst eller försvinner från SD???
Återigen: SKÄRPNING!!!

http://www.youtube.com/watch?v=UEMR3A4WLC8

 
Ingen bild

Farbror Fredde

17 november 2013 17:51

Det sägs att det finns en halv miljon utlandssvenskar också, som aldrig tillfrågas i undersökningar. Där jag bor börjar folk bli missnöjda med sina erfarenheter på återbesöken i Sverige. T ex gör Julia Caesars bok sin runda bland pensionärerna! Jag blev uppriktigt förvånad att de kände till henne.

 
Ingen bild

Edward Ulfertz

17 november 2013 18:11

Tino Sanandaji om Assar Lindbeck och invandring.
http://www.tino.us/2013/11/assar-lindbeck-talar-klarsprak-om-invandringspolitikens-negativa-konsekvenser/

 
Ingen bild

Hulda mk1

17 november 2013 18:33

Om Jimmies utspel: Troligen genomtänkt och med tanke att "röra om i grytan". Lita fö. aldrig på journalister och deras rubriksättning, utan invänta mer fakta.

Agenda ikväll om bla. SD,s höga stöd bland LO-medlemmar. Det har tydligen nått ännu högre siffror eftersom det blir ett av kvällens inslag. Men vem är förvånad? LO-folket drabbas hårt av invandringspolitiken..

 
Ingen bild

Hacke

17 november 2013 18:51

Lärare...
Jo du, ikväll blir det sd-hatarfrossa i Agenda.
Först LO-basen, som verkar fungera bättre som talesman för Expo än sina medlemmar, ska försöka förklara tappet till sd.
Sedan två "journalister" som ska proklamera vad övriga kollegor inom konsensuskompaniet ska kalla sd för.
Allt under Mats "Mjäket" Knutssons ledning.
Pk-etablissemanget lär få sitt lystmäte tillgodosett med råge i regimmedia denna kväll.

 
Ingen bild

Rune

17 november 2013 19:11

Ronny skrev:
"Va fan är dom rädda för? Ett parti som bryr sig om löntagare, äldre, brottsoffer, landsbygd, svensk kultur/historia, folkförankrad invandring, EU-motstånd bl.a"
-----------------------
Det är ju precis det de är rädda för. Ett parti som bryr sig om landet och folket.
S och M bryr sig bara om sina partier och makten. Det är ju därför de massimporterar framtida väljare till sina partier. Det som vi bevittnar hos dem är ett partisystem som har spårat ur.

 
Ingen bild

Lotta

17 november 2013 20:07

Till alla er som funderar på att vända SD ryggen vid valet. Vilka alternativ ser ni förutom SD? Som jag ser det är alla andra val oavsett vilket en röst på fortsatt massinvandring och vanstyre av vårt land. Är det detta ni vill ha?

 
Ingen bild

Stefan A

17 november 2013 20:43

Där ser man hur glödhet invandrarfrågan verkligen är, ett oskyldigt uttalande från Åkesson om samtal med andra utlöser "kaos" i media, SD är ju unika i Svensk politik på så vis att de inte har några kopplingar till andra, de står helt fria att föra samtala med vem de vill,och så korkade är inte SD-ledningen att de skulle släppa frågan som hela SD vilar på.
Ja i kväll blir det SD-hatarfest i agenda, flykten av S-väljare från Lo-förbunden till SD skall stoppas, borde ist. tas upp hur mycket LO,s stöd till S är värt, både direkt och indirekt, hur mycket kan kadrar av valarbetare och indoktrinerare avlönade av fackförbunden vara värt, säkert många miljoner....

 
Ingen bild

Lotta

17 november 2013 21:05

För alla tvivlare: http://sdkuriren.se/akesson-vi-slapper-inga-krav-pa-invandringspolitiken/

 
Ingen bild

Hulda mk1

17 november 2013 21:12

SD, andra största parti bland LO-medlemmar. Nu svettas säkert LO-pamparna och Sossetoppen.
Eftersom jag under många, många år, retat mig på LO,s stöd till Socialdemokraterna, ler jag skadeglatt :-)

 
Ingen bild

Bertil

17 november 2013 21:21

@Edward Ulfertz

Skön avslutning av Tino:

"Frågan är vem som har rätt om invandringens ekonomiska konsekvenser. Intellektuella lättviktare som Erik Ullenhag eller tunga nationalekonomer som Assar Lindbeck?"

Var faktiskt detta som fick mig att inse att SD just nu är det enda alternativet. Inget annat parti verkar ta ett ekonomiskt ansvar. Finansminister Borg känner till problematiken och har i vissa anföranden pekat på de höga sociala utgifterna bland invandrare. Men de gör inget som helst åt det utan går istället till sängs med Mp vilket leder ännu större utgifter.

Vad har man då egenligen att skylla på när man känner till problemet, inte gör något åt det och istället fattar beslut som leder till det motsatta?

 
Ingen bild

Hulda mk1

17 november 2013 21:46

Så har SD fått nya väljare. Runt halva SVT,s Agenda handlade om SD. LO-ordföranden som oroas av att SD nu är andra största parti bland hans undersåtar.

Sedan en debatt om vad man ska kalla SD. En mycket oroande debatt som säkert väcker många. Ska verkligen journalister styra opinionen?
Det borde givetvis vara så att SD nämns som Sverigedemokraterna och inget annat.
Var finns fö. debatten om vad "motdemonstranterna" och "antifascisterna" bör benämnas? Eftersom en spade kallas för en spade, borde de givetvis benämnas för Vänsterextremister...

 
Ingen bild

Stefan A

17 november 2013 22:08

Det finns 7 olika ETC som lyfter mångmiljonbidrag från presstödsnämnden, kanske dax för en granskning från nämnden med tanke på vänsterknoddars..hm.. pragmatiska inställning till att mjölka skattebetalarna på pengar.

 
Ingen bild

Kalleman

17 november 2013 22:22

Nu börjar alla oroa sig för SD, naturligtvis, därför de är betydligt större än vad opinionsundersökningarna visar, PK-Sverige har koll på detta och nu jobbar man stenhårt för att bevisa att SD inte är ett vettigt parti att lägga sin röst på. PK-Sverige dvs 7-klövern och media kommer att skämma ut sig igen innan september 2014, var så säker!

SD har min röst helt säkert pga situationen i vårt land!

 
Ingen bild

Hacke

17 november 2013 22:26

Hur många förutom dom närmast sörjande läser Ehrenbergs extrempublikation ETC?
Här är vi nere på rena sektnivån när SVT bjuder in till "debatt". Inte undra på att man fick stats-tv-chefen att framstå som närmast objektiv vid en jämförelse.
Men återigen, tack för ännu en demokraturföreställning. Sd skrattar hela vägen till valurnorna.

 
Ingen bild

Lärare

17 november 2013 22:27

Lotta!

Det finns absolut inga andra alternativ än Sverigedemokraterna!
Efter kvällens Agenda rasslade det nog till i SD:s medlemsbox och många nya röster tillkom.

Jag har i min bekantskapskrets journalister som hoppat av "mörkläggningsindustrin" och kan nu berätta hur svårt det var att inte få skriva sanningen. De röstar nu på SD!!!

Tur att merparten av svenska folket kan läsa och tänka själva!

SD 20--25% (minst) i valet!

 
Urvalsförfalskning

Urvalsförfalskning

17 november 2013 22:29


Angående yttrandefrihet.



I Sverige gör vi det helt gratis.

http://www.bonton.se/gallery.asp?id=1197&g=13-parkbank&f=3

http://www.bonton.se/gallery.asp?id=1197&g=13-park

 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

17 november 2013 22:54

För att återgå till huvudämnet - mycket glädjande att Sverigedemokraterna är så starka i Småland! Förvånad att inte Blekinge/Skåne låg högst och det är bara att gratulera Thoralf och alla andra eldsjälar som jobbar så intensivt för att sprida korrekt information om partiet och vad vi står för!

http://karlskronabloggen.se

 
Ingen bild

Lärare

18 november 2013 08:18

Stort GRATTIS till dig Thoralf!
Glömde gratulationen pga all annan uppståndelse igår.
Där ser man vilka områden som har engagerade politiker. Nu gäller de för hela landet att ta sig samman och uppvisa samma fina resultat .

 
Ingen bild

thomas

27 november 2013 17:32

Finns ingenstans i landet där jag är som folk e så positiva till SD som i min hemstad Jönköping.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7
8
9 10
11
12 13
14
15
16
17
18 19
20
21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< November 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards