thoralf

Direktlänk till inlägg 12 november 2013

PUBLICISTKLUBBEN

Av Thoralf Alfsson - 12 november 2013 15:55

Vid ca 35 minuter börjar diskussionen om Sverigedemokraterna. En ganska märklig diskussion som aldrig skulle kunna röra Vänsterpartiet eller Miljöpartiet.När man vet att Jan Helin och Aftonbladet är storägare i TT blir jag än mer orolig över tillståndet i media och vart media är på väg någonstans.


Det kommer bli en mycket smutsig valrörelse i alla medier där Jan Helin har ett finger med i besluten. Vad är det som driver den mannens hat mot SD?

 
ANNONS
 
Cavatus

Cavatus

12 november 2013 16:15

Man baxnar när Anna Hedenmo framhåller sig själv som neutral. I det skenet förstår man hur extrema de övriga är.

Dela ut flygblad så vi kan göra oss av med de här extremisterna från svenska medier

www.korta.nu/flbl

http://bit.ly/1buaWKr

 
Ingen bild

Lantjunkaren

12 november 2013 16:23

Det är egentligen inte SD som är problemet.Utan alla vi som i det senaste valet röstade SD.Vi är det stora för*annade problemet för "sofftyckarna".Och vad skall dom göra med oss.Har SÄPO kanske redan färdiga listor grundade på hemliga regeringsdekret.Sådant har hänt förut.Och kan absolut hända igen. För dem som inte är så historiskt bevandrade skulle jag vilja berätta en sak.

Under krigsåren sändes kommunister och radikala socialdemorater till läger av Samlingsregeringen.Dom ansågs inte som ´demokratiskt pålitliga´. Storsien utanför Kalix och andra läger blev adressen för dem. Samma sak kan hända igen.Detta är bara ett regeringsbeslut borta.

Skall vi hamna på arbetskompanier liksom kommunisterna och radikala socialdemokrater gjorde under krigsåren 19349-1945? Ingen vet vilka vi är.

Men det som kan konstateras är att vi utgör ungefär 10-12 procent av dom röstberättigade.

Ungefär 700.000 "monster" som enligt PK-media med Aftonbladet och dess chefredaktör Jan Hellin i spetsen, går omkring på gatorna.

Men vi har krökt rygg färdigt nu anser jag.Nu får det ta mig f*n vara nog!

Till Thoralf.

Kan du inte tala om för dess varelser att vi är faktiskt verkligheten folk ?

Kan du också ställa en fråga (interpellation) i riksdagen till justitieministern om detta med SÄPOS åsiktsregistreing och hemliga SÄPO dekret.

Fråga vad registren skall användas till.Tag den historiska kopplingen där!

 
Sven Dacke

Sven Dacke

12 november 2013 16:45

Satt just och tittade på debatten när detta inlägg kom upp.

Fantastiskt att ingen i publiken eller panelen ställer frågan hur man kan diskutera detta problem med SD dag efter dag, utan att någon som representerar SD får vara med.

Och Mona, suck suck
Undrar om hon läst om dom olika partiernas "bruna" bakgrund, inte att förglömma "bruna Aftonbladet

Läs gärna på länken

http://goo.gl/gY7l3K

 
Ingen bild

Tompa

12 november 2013 16:45

Herregud. Vilka demokratiföraktare

Hade inte situationen i vårt land varit så allvarligt så hade detta varit komik på hög nivå.

Förstår inte varför jag kom och tänka på Nicko och Pulver...........

 
Ingen bild

Sven Dacke

12 november 2013 16:56

Finns det inga Sverigedemokrater som jobbar som journalister och är med i Publicistklubben ?

 
Ingen bild

Anti-johan

12 november 2013 17:03

SNYFT, TIME OUT FÖR EN INTRÄNGLING
Abir Al-Sahlani satt i styrelsen för Centerpartiets kommunkrets i Härnösand som den yngsta ledamoten. Samtidigt under denna tid jobbade hon med läxhjälp för invandrarbarn med egna medel. Under gymnasietiden blev Al-Sahlani den första medlemmen av utländsk härkomst i Härnösands studentkår. Sista året på gymnasiet ägnade hon mycket tid åt arbetet med 5 i 12-rörelsen i Härnösand som arbetade med diskrimineringsfrågor i samband med Alla mot Rasism-kampanjen. Sedan tre år har Abir Al-Sahlani arbetat i Irak med uppbyggnad av ett demokraticenter, kvinnoseminarier, uppbyggnad av ett sekulärt parti, Nationella Demokratiska Alliansen och skapat ett parlament för ungdomsfrågor. I februari 2007 anställdes Abir Al-Sahlani av Centerpartiet som politiskt sakkunnig i riksdagen med ansvar inför utrikesutskottets kommittéarbete. Al-Sahlani kandiderade i Europaparlamentsvalet 2009 som nummer tre på Centerpartiets kandidatlista. I riksdagsvalet 2010 stod hon på plats fyra på Centerpartiets lista för Stockholms kommuns valkrets, varför hon blev ersättare i riksdagen för statsrådet Andreas Carlgren. Efter att Carlgren avgått från regeringen och riksdagen i september 2011, blev Al-Sahlani ordinarie riksdagsledamot.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

12 november 2013 17:04

Mona Sahlin : "Om 90% av Sveriges folk vill kasta ut alla invandrare så skall SVT68 förhindra detta" ?

 
Ingen bild

Göran

12 november 2013 17:22

GoG,

Mona Sahlin är demokratiföraktare.

 
Ingen bild

Hulda mk1

12 november 2013 17:29

Märklig debatt, en mycket märklig debatt...
Hör den verkligen hemma i en demokrati?
Vart är Sveriges journalister på väg? Vart är Sveriges demokrati på väg?

 
Ingen bild

AWSvensson

12 november 2013 17:41

SVT hämtar tydligen sina direktiv hur de ska behandla Sverigedemokraterna från några av de värsta antidemokraterna i Sverige, trodde i min enfald att de hade direktiv i Radiolagen som säger att alla ska behandlas lika . Helins evigt tjatande om värdegrund tyder på att några argument mot SD:s politik har han inte . Ja det blir många svettiga dagar o nätter för PK folket fram till valet ,i varje fall jag avundas dem icke

 
Svensson

Svensson

12 november 2013 17:57

Alltid när Mona Sahlin är med, blir det snömos.Kan inte hon skaffa sig ett riktigt arbete,så vi slipper se henne i såna här debatter,hon förstör ju varje debatt.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Lassekolja

Lassekolja

12 november 2013 18:06

@Sven Dacke(16:45), Mycket bra inlägg!
TACK Thoralf för att Du lade ut denna debatt! Mycket intressant!
När jag förstod vilka, som fanns i lokalen, både panel och publik, fick jag plötsligt svårt att andas. PK i dubbel bemärkelse, både bildligt och bokstavligt! Enda lilla positiva överraskningen var för en gångs skull Anna Hedenmo, hon "köpte" inte Musse-Monas nycker rakt av, det var bra!
Bedrövligt att halva diskussionen kan handla om SD utan att SD är med. Förmodligen är väl just det poängen, att oemotsagt kunna sprida vilka fördomar som helst om en part, som inte kan försvara sig!
Hur kan frågeställningen "hur mycket invandring tål Sverige?" leda till en diskussion öht? Inte konstigt att "Det nya Sverige" ser ut som det gör!

http://www.youtube.com/watch?v=UEMR3A4WLC8

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

12 november 2013 18:13

AW Svensson : Det som är intressant från detta röda odemokratiska rum, är att journalisterna är något oeniga, vilket är en bra början
Anna Hedemo lät ensam och rätt förståndig, men man skall komma ihåg att hon inte är många steg bakom demokratiföraktarna
Extra latjo var ju när den ena sa hor man än försöker med SD blir det kattskit.

Tja SD säger sanningen och har 60-70 % av folket bakom sej så det är inget märkligt förutom i Monas värld då

Gubben o Gumman skriver som oberoende Sverigevänliga journalister (ej medlemmar i facket, Östtyska medlemskort är inget att ha)

Utan koppling till Alfsson SD eller Inte rasist men....hissen går inte ända upp hur mycket vi än trycker på knappen ?

 
Lassekolja

Lassekolja

12 november 2013 18:19

Ytterligare en debatt om debatten!
Samma gamla vanliga metod, först bygga upp en falsk bild av SD för att därefter använda olika epitet, som bekräftar den falska uppfattningen! Att dom bara orkar?
Anna Hedenmo överraskade genom att flera gånger upprepa att Svt lämnar åt väljarna att bedöma SD liksom övriga partier! Om så verkligen kommer att ske, återstår att se!
SD 2014!!!

http://www.youtube.com/watch?v=UEMR3A4WLC8

 
Stefan K

Stefan K

12 november 2013 18:23

@Svensson
Mona Sahlin vill inte jobba, därför att hon inte behöver. Som politisk broiler i över 40 år, vore det väl nedsättande att anmäla sig till AF och söka andra jobb tillsammans med hundratusentals andra.

Det blir alltid lite tragikomiskt när andra debatterar om SD och inte med. Någon objektiv debatt kan det aldrig bli tal om och förstår jag Sahlin rätt i Publicistklubbens debatt, ska man aldrig ges chans att debattera baksidor och negativa aspekter angående flykting- och invandringspolitik. Varför kan man undra?

Mona Sahlin gör sig nog bra i styrelsen på Expo där ett antal föredettingar kan prångla ut sin avsky mot medborgare som inte köper Sveriges minst sagt extrema migrationspolitik.

Undrar förresten om Sahlin ansåg att Luciabeslutet var främlingsfientligt?

Jonna Sima som drog floskeln om att inte inkludera människor som inte ser alla människors lika rätt, borde kanske fråga sig varför hon då vill exkludera Sverigedemokrater? Hon kanske också vill utvidga inställningen till att också gälla våldsvänstern, de muslimska män som säger sig vara överlägsna kvinnan, de våldtäktsförbrytare som vanärar kvinnor efter eget tycke, feministerna som hatar män, de religiösa som avskyr homosexuella, araberna som avskyr svarta etc. etc.
Vilka blir kvar i Simas värld? Det är frågan.

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Hacke

12 november 2013 18:31

Medias eviga problem är hur man ska "hantera" sd.
Bara frågan i sig säger allt om journalisternas syn på sin roll och inställning till demokrati och yttrandefrihet. Sverige som demokratur kan knappast framstå tydligare.
Att konsensusetablissemanget inom media trots dessa sammansvärjningsmöten ständigt misslyckas i sitt uppsåt säger allt om kraften i den växande svenska folkrörelsen - och sanningen.

 
Ingen bild

lennart l

12 november 2013 19:38

Jag tycker faktiskt att Anna Hedenmo skötte sig riktigt bra. Hon höll fast vid att SD ska behandlas som vilket annat parti som helst och utan att klistra ordet främlingsfientligt framför. Som hon sa, SD är 3:e störst parti. Hur ska vi förhålla oss när SD får 25% av rösterna, ska vi ändå behandla SD annorlunda.
1:03:08 in i debatten får en åhörare ordet och håller med Anna Hedenmo, samtidigt som hon ger Mona Sahlin och Jonna Sima en riktig knäpp på näsan då hon säger att tittarna och läsarna är intelligenta nog att själva bilda sig en uppfattning utan Mona och Jonnas pekpinnar. Mycket bra inlägg, Mona blev alldeles spak, ridå.

 
Ingen bild

Stefan

12 november 2013 19:44

Detta är väl positivt iaf !!

http://www.lansstyrelsen.se/kalmar/sv/manniska-och-samhalle/svenska-flaggans-dag/Pages/default.aspx

 
Tanja B

Tanja B

12 november 2013 20:21

Väldigt intressant, ska se denna video direkt! :-) Sanningen om svensk media är just vad jag skrivit om idag:

http://tanjabergkvist.wordpress.com/2013/11/12/tva-steg-framat-och-ett-bakat-for-agendasattarna-och-lite-om-dn-svd-och-axess-och-om-svensk-genusmarkning-av-film/

http://tanjabergkvist.wordpress.com

 
Ingen bild

Tanja B

12 november 2013 20:25

Jag utelämnade iofs Aftonbladet - för dem behandlade jag ju nyligen:

http://tanjabergkvist.wordpress.com/2013/05/06/freedomfest-2013-och-tillat-mig-att-saga-nagra-sanningens-ord-som-alltid/

Var inte oroliga - de där medierna är snart passé och de som vill läsa dem kan ju inte läsa, men vad spelar det för roll när inte heller journalsierna kan skriva korrekt svensk grammatik (se skärmdumpar från DN Kultur, SVD litteraturkritiker mfl):

http://tanjabergkvist.wordpress.com/2013/10/03/dnv-i-dn-idag-journalister-som-inte-kan-skriva-testikelatande-pacufiskar-och-nagra-kommentarer-om-ett-land-i-kris-och-for-att-inte-krascha-era-datorer-igen/

 
Ingen bild

Tanja B

12 november 2013 20:26

Menar journalisterna, är nyopererad och har svårt med tangentbordet... Men de kanske är "journalsier" vem vet - hoppas moderskeppet kommer och hämtar hem dem snart. ;-)

 
Ingen bild

Tommy

12 november 2013 20:29

@Hacke
Folkrörelse är nog att ta i. Klassiska missnöjesröster.

@Tompa
Vad är det som är så allvarligt? Sverige har ju klarat sig lysande under finanskrisen. Gemene man har ju fått betydligt mer i plånboken efter alla jobbskatteavdrag.

@Lantjunkaren
Utgår från att du spetsar till inlägget/är ironisk. Annars bland det roligaste jag läst på länge.

För övrigt: Varför tror ni SD debatteras? Det finns väl knappast ngt annat parti förutom Vänsterpartiet som en extremt stor majoritet aldrig skulle kunna komma på tanken att rösta på?

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

12 november 2013 20:31

Jonna Zima, jag är inte religös, men herregud!

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

12 november 2013 20:49

I Publicistklubbens debatt refererar man till en BBC intervju med Åkesson där han skulle bli satt på plats. Jag har nu sett fyra olika uppladdningar på youtube, de enda jag kunde hitta.

Men förutom att vissa representanter har uttryckt sig olämpligt och fått stå tillbaka är att han stakar sig på engelska och att reportern borde vara lite tydligare när hon märker hans nivå på engelska så sätts han inte på plats på något sätt? Om det inte finns en längre version?

Tips från coachen, ha en tolk nästa gång. I alla fall om det är större utläggningar med siffror och statistik. Och det rådet är inte av illvilja utan just för att många meningsmotståndare tycks vara ute efter att sätta honom i situationer där han kan te sig osäker och opåläst.

Det är faktiskt indirekt beröm han får från Publicistklubben, hur svår han är "sätta dit".

 
Ingen bild

Jenny K

13 november 2013 01:30

Nu när aftonlögnen drevar mot SD med 11 år gamla "nyheter" om vice partiledare Jonas påstådda rasistiska uttalande, hoppas jag verkligen att Åkesson inte utesluter Jonas Åkerlund.
JÅ måste sluta med utrensningarna för en massa skitsaker, han måste hålla sina medarbetare om ryggen och vara rädd om dem, det gör de andra partierna.
Ist för uteslutningar behövs lugn och ro och att ta ab´s försök att sätta dit SD med lite humor och ignorans.
Sov gott alla sverigedemokrater!

 
Ingen bild

Hacke

13 november 2013 09:30

Tommy...

Du önskedrömmer om missnöjesröster. Sd har de trognaste väljarna och har en helt annan uppbyggnad och stabilitet än ex vis Ny Demokrati. Lägg därtill deras långsiktiga tillväxtkurva som är tämligen unik, såväl beträffande väljarunderlag som medlemskap. En klassisk folkrörelse helt enkelt.

 
MetalHeadViking

MetalHeadViking

13 november 2013 16:05

Jag tror att valrörelsen nästa år kommer att vara mycket mer spektakulär än den från 2010. Vi kommer att se MSM gå till konstant total attack mot SD. De kommer att göra allt, lagligt och olagligt för att försöka minska SD:s siffror.

Allt kommer i stort sätt att vara tillåtet nästa år i kampen mot "fascismen".

http://detopaverkadesinnet.blogspot.com

 
Ingen bild

Ronny

13 november 2013 19:46

Hur ser ansökningarna till kommunalt deltagande för SD ut i kommunerna?

 
Tanja B

Tanja B

14 november 2013 10:53

Anna Hedenmo var den enda som sa något vettigt. För journalisterna är situationen väldigt prekär - hur de än gör så förlorar de. Det beror inte på att de är kassa (även om de ju är det) utan på att verkligheten finns där ute - oavsett vad de tycker om det (de har för övrigt själva varit med om att driva på för denna verklighet, och fortsätter göra det).

http://tanjabergkvist.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7
8
9 10
11
12 13
14
15
16
17
18 19
20
21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< November 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se