thoralf

Direktlänk till inlägg 5 november 2013

ÖSTRAN ÖVERREAGERAR

Av Thoralf Alfsson - 5 november 2013 13:55

  

Efter att jag läst vad Gunilla Persson skrivit i Östran och lyssnat på henne i Radio Kalmar måste jag tyvärr säga att jag är väldigt besviken på Östrans lednings reaktion. Att inte Gunilla Persson dementerar när programledaren påannonserar inslaget som att SD skulle hotat Östran är minst sagt beklagligt. Senare säger hon dock att det inte handlar om något hot. Eftersom jag befinner mig i Stockholm och inte har tillgång till tidningen efterlyste jag om någon kunde fixa så att den blev tillgänglig och som vanligt finns det många som vill hjälpa till. Läs Östrans helsida och överreaktion.


Det handlar definitivt inte om någon ”bloggstorm”, snarare om en storm i ett vattenglas!


Jag har många gånger tidigare berömt Östran för sin journalistik och att man vid flera tillfällen skrivit fakta som ingen annan tidning gjort vid lokala händelser.


Tyvärr talar inte Gunilla Persson sanningen då hon säger att Östrans medarbetare kom som ett team till mötet vilket är helt felaktigt. Jag blir dessutom väldigt besviken och ledsen när hon inte förstår att vi är utsatta för hot, ofredande och vandalisering av politiska motståndare från i första hand vänsterkanten. Personer som eldas på av vissa webbsidor och organisationer på nätet som sprider sitt hat och vinklade sanningar om Sverigedemokrater och som utelämnar fakta och omständigheter. Jag tänker i första hand på bloggen ”Inte rasist men”. Till den kategorin får vi även räkna in Expo som väldigt ofta får utrymme i media, inte minst i SVT utan att någon från SD får en möjlighet att bemöta deras påståenden.


Lyssna på Gunilla Persson från ca 02:42:40 och sedan på mig från ca 03:10:00 när vi intervjuas i radio Kalmar.


 alt=Lyssna: P4 Morgon med Marcus L\u00e9onarde och Pav Johnsson 20131105 05:59','hspace':null,'vspace':null,'align':null,'bgcolor':null}">


Min bild av det hela är följande. Media bjöds in till klockan 12:00. Barometern hörde av sig och ville boka en egen tid med Jimmie vilket jag kollade med Jimmie och fick ok på. Därför kom Barometern vid 11:40. Östrans journalist kom sent och hade inte med sig någon fotograf.

Barometerns team lämnade ca 12:15 och när Östrans journalist var klar med intervjun tog han några bilder med sin egen lilla kamera. Dessförinnan hade han frågat mig om Östrans fotograf varit på plats vilket jag svarade nekande på. Sedan lämnade Östrans journalist Kalmar slott, utan att informera om att någon fotograf kunde vara på väg.


Säpo hade tidigare beslutat tillsammans med slottets personal och slottsvakt att när vi lämnad Sture salen på bottenvåningen för att förflytta oss upp till Gröna salen för att lyssna till Jimmie Åkesson skulle ingångarna i bottenplanet låsas av säkerhetsskäl. För att inga obehöriga skulle kunna tränga in i lokalen och störa vårt möte. Media var vid denna tidpunkt avklarade och hade lämnat lokalerna.


På något sätt lyckades Östrans fotograf att tränga sig in i lokalerna! Hon kommer upp i Gröna salen utan att presentera sig och inte fråga om det var ok att fotografera. Utan hon börjar bara fotografera! Säpovakterna reagerade och de gjorde även våra säkerhetsansvariga som undrade vem hon var. Hennes reaktion beskrivs av säkerhetsansvariga som inte speciellt trevlig och vänlig.


Om det varit aktuellt att låta media fotografera i Gröna salen hade vi givetvis frågat de närvarande om någon hade något att invända mot det men det hade inte varit aktuellt då media redan lämnat lokalerna. Nu uppstår givetvis problemet om Östran publicerar dessa bilder.


Hur kommer man framställa dessa bilder? Kommer man zooma in ett fåtal personer eller kommer man publicera en översiktsbild där man i princip inte kan identifiera någon person? Eftersom detta låg utanför vår kontroll ansåg de säkerhetsansvariga att det var lämpligt att framföra önskemål om att Östran avstod från att publicera bilder tagna i Gröna salen med hänsyn tagna till åhörarna och den säkerhetsrisk som skulle kunna uppkomma om personer kunde identifieras.   


Östran har trots det idag publicerat en bild i tidningen och det framgår med all tydlighet att Östrans fotograf, Ulrika Bergström enbart fokuserar på åhörarna. Jimmie Åkesson fick inte plats på bilden! Jämför gärna med min bild. Det är inte samma typ av bild, vilket media försöker det att framstå som. Ännu ett sätt för media att slira på sanningen.


Återigen vill jag säga att jag är mycket besviken på den överreaktion som Östran och Gunilla Persson skapat. Jag tycker det är extra tråkigt att Gunilla Persson inte har någon som helst förståelse för den hotbild som våra sympatisörer, medlemmar och framförallt förtroendevalda är utsatta för. Jag tycker det är riktigt beklämmande. Som chefredaktör kan hon knappast vara omedveten om hur våra medlemmar och sympatisörer utsätts för ren brottslighet.


Så sent som för några veckor sedan gjorde jag en polisanmälan om hot. Enligt ett mejl skulle jag ”dödas och sedan malas ner till hund och grisfoder”. Jag ser extra allvarligt på ett sådant hot då det verkar ha religiösa förtecken.


Vid Torsås marknad för några veckor sedan utsattes våra medlemmar och vårt tält för äggkastning. Vad är det nästa gång?


Idag nås vi av nyheten om sprängladdningar mot sverigedemokraters egendom i Bohuslän. Något som understryker att vårt säkerhetstänkande och ansvar för våra medlemmar är helt och fullt befogat. Läs artikel.


 


Från Sverigedemokraterna och min sida önskar vi inget annat än att vi kunde vara som vilket annat parti som helst och slippa att alltid tänka ur ett säkerhetsperspektiv. Inte kunna annonsera ut våra möten i lokalmedia för att bjuda in medlemmar vilket skulle vara betydligt mycket billigare för partiet än att tvingas skicka personliga inbjudningar via posten till alla medlemmar.


I mina ögon är de Sverigedemokrater som väljer att kandidera för partiet de riktiga hjältarna! Men istället hängs de ut i media allt som oftast.


Radio Kalmar,

 
ANNONS
 
Ingen bild

Skånepåg

5 november 2013 14:27

@ Thoralf

Ett utomordentligt inlägg som säger allt och borde föranleda en personlig ursäkt av Gunilla Persson till dig på ledarplats i tidningen.

 
Bosse

Bosse

5 november 2013 14:34

Om jag hade varit med på mötet på slottet och kunde identifieras på bild hade det i värsta fall slutat med att jag blivit arbetslös!!!
Sedan undrar man ju varför Östrans Gunilla Persson gnäller ut i P4 Kalmar,när hon som journalist och fotograf är utestängd på och vid Kalmar kommuns alla förskolor,skolor,skolgårdar och flyktingförläggningar.Jo flyktingförläggningar har ett undantag om det görs snyftreportage och bara närbilder tas.

http://szmj

 
Sven Dacke

Sven Dacke

5 november 2013 14:40

Sprängdåd mot SD-politiker i väst

En Sverigedemokrat i Västsverige har utsatts för en sprängladdning som gav skador på bilen, enligt polisen. Samtidigt utreds ytterligare ett sprängdåd med trolig SD-koppling.

http://goo.gl/eHdNT7

 
Ingen bild

Freddan

5 november 2013 14:58

Märkligt att MSM alltid ska sätta negativ spinn på det mesta angående SD. Tråkigt och verkligen inte i linje med saklig och opartisk nyhetsrapportering.

Följer dig numera dagligen Thoralf.

 
Ingen bild

Maja Dacke

5 november 2013 14:58

Vem släppte in Ulrika Bergström? Någon i personalen med tillgång till nyckel. Någon som ogillar SD. Utredning krävs av ansvariga för Slottet.

Skulle någon flashbackare börja granska Ulrika så ... Men det finns väl ingen flashbackare som läser den här bloggen. Och de är alla inte heller SD-vänliga ...

 
Ingen bild

Mönsterås

5 november 2013 15:25

Tycker Gunilla Persson fick fundera innan hon svarade samt smått osammanhängande, osäker.
Thoralf var övertygande och gick inte som reportern försökte avbryta.
Bra Thoralf du var rak, tydlig och självsäker.

 
Ingen bild

Magentan

5 november 2013 15:28

Sverigedemokraterna är ett demokratiskt parti som består av helt vanliga, skötsamma medborgare i alla olika åldrar, i alla olika typer av boenden, i storstäder och på landsbygden, i alla olika yrkeskategorier, med alla olika former av utbildningar och yrken, såväl pursvenskar som etablerade nysvenskar.

SD är ett parti som skiljer sig från de övriga sju riksdagspartierna ENDAST GENOM ATT SD OFFENTLIGT VÅGAR KRITISERA VÅR MISSLYCKADE INVANDRINGSPOLITIK och även föreslå ansvarsfulla åtgärder. Därför, och endast därför, ska detta parti TYSTAS MED ALLA MEDEL. Därför ska företrädarna för detta parti demoniseras och utsättas för ständiga lögner, trakasserier, förtalskampanjer och förvrängda citat i ALLA svenska nyhetsmedier.

De hotelser, överfall och skadegörelser som drabbar sverigedemokrater är en DIREKT FÖLJD AV MEDIERNAS AVSKYVÄRDA FÖRHÅLLNINGSSÄTT MOT SD! Men trots detta och trots att våra svenska medier har europarekord i att mörka verkligheten för sitt folk, är det ständigt fler människor som öppnar sina ögon och vågar ta steget över till SD.

Självklart är det mycket plågsamt och riktigt snopet och frustrerande för PK-medierna att trots alla sina förtalskampanjer och all sin skrämselpropaganda och trots all uppmuntran till våld mot SD, så går partiet ändå framåt.

Jag beundrar verkligen Thoralf och alla dessa andra kloka, modiga och uppoffrande offentliga SD-människor som orkar kämpa vidare, och jag är oändligt tacksam för det ni gör!

 
Lassekolja

Lassekolja

5 november 2013 16:03

Intet nytt under solen utan allt är som det brukar vara!
Jag försvarar inte media men en förklaring till PK-medias svartmålning av SD är den vanliga, brist på argument. Tänk Er själva att gång på gång förlora varje försök till debatt med SD, till slut tar frustrationn över, vilket leder till det ena fantasifulla påhoppet mer verklighetsfrånvänt än det andra.
PK-Media: Börja göra Ert jobb!!!

http://www.youtube.com/watch?v=UEMR3A4WLC8

 
Ingen bild

Metallarbetaren

5 november 2013 16:04

SD förtjänar all skit de kan få ett fascistparti som lider av islamofobi, homofobi och förmodligen av en hel del andra fobier. Synd att inte de andra partierna i riksdagen tar debatten varje tillfälle som ges, För det endast genom att belysa deras befängda idéer som man kan visa allmänheten hur ni verkligen ser på tillvaron. De skulle inte skada. Demokrati är givet att även ge dessa individer rätt att uttrycka sin åsikt. Även om de själva inte har den minsta susning om vad ordet innebär

 
Ingen bild

SM811

5 november 2013 16:09

Tydligen tror Gunilla Persson att hon har rätt att komma och fotografera hur som helst. Översittartyp kallar jag det för. Typiskt beteende av en fotografskribent. Journalist kommer jag aldrig att kalla dessa personer.

 
Ingen bild

Martin

5 november 2013 16:15

Riktigt osmakligt av Gunilla Persson och Östran. Att visa respekt för att åhörarna inte vill fotograferas hindrar knappats från att Östran kan rapportera och granska från arrangemanget.

 
Ingen bild

marcel

5 november 2013 16:23

tror att "metallarbetaren" skall ta och läsa på lite om vad SD står för. SD är det näst största partiet inom LO-sfären och vad jag vet så är inte en sådan stor del av Sveriges arbetare fascister.. Men det är faktiskt lite kul när rädda och desperata meningsmotståndare ser hur vi växer :)

 
Ingen bild

Tony

5 november 2013 16:38

I samband med bombhoten mot en SD man ber både
Aftonslasken och EX pressen Allmänheten om tips
från allmänheten? Varför då kan man fråga?? Är det
inte lättare att dom frågar sina samarbetspartner
Expo och AFA, dom sitter nog inne med en hel del
information!

 
Ingen bild

Waterbug

5 november 2013 16:42

Ja jösses, vad skall man säga..

En fantastiskt illustrerande bild stod 15.45 ekot nyss för, först hörde man intervjuerna med Gunilla och sedan en avsnoppad intervju med Thoralf där han påpekade att det gällde personernas säkerhet.

Direkt i inslaget efter så hör man om bombdåden mot SD'are... *facepalm* Det är nästan så jag trodde det var genomtänkt, inslaget om Östran och "hoten" från SD föll emellertid pladask!

 
Ingen bild

metallarbetaren

5 november 2013 16:50

Till "Marcel" näst störst är inte störst eller .. Vad fick de ifrån att det ligger någon slags desperation eller rädsla för SD. Partiprogram det trodde inte att ni kunde producera med take på den tankeförmåga och den beräkning som er Chef tycks presentera. Nej du pöjk du har en bit kvar innan du är tillräckligt torr bakom öronen. Som sagt det är en bit kvar till den 9 september 2014 så då får vi väl se vem som står upp. Och vilka som har lämnat riksdagen det ska däremot bli skitkul.

 
Ingen bild

Pelle

5 november 2013 17:02

Tack Thoralf, du åtnjuter mycket högt förtroende och betyder mycket för Sverige.

@Metallarbetaren

Du har rätt att alla åsikter bör få finnas i en demokrati. Ta bara C's förslag om fri invandring. Trots att dessa förslag är förenat med svensk välfärds nedmontering måste det få föras fram.

I sak har du fel i dina övriga påståenden.

SD är ett parti som många homosexuella röstar på, definitivt inte är fascistiskt och heller inte islamofobiskt. ( fobi = överdriven ogrundad rädsla för någonting). Islamkritiskt är nog en mer korrekt benämning.

 
Lassekolja

Lassekolja

5 november 2013 17:15

@Metallarbetaren
Något säger mig att Du inte är metallarbetare, eftersom riktiga metallarbetare brukar besitta åtminstone ettuns av sunt förnuft.
Vad får Dig att tro att någon här är intresserad av vad Du tänker göra tisdagen den 9 september före valet? OK, Du kanske poströstar den dan? Vi övriga, som kan tänker rösta söndagen den 14 september 2014! Då kan vi även kolla så att ingen som Dig har smusslat med S`´s valsedlar. Vem vet, Du kanske tar Ditt förnuft, d.v.s det lilla, som ev. återstår, till fånga och röstar rätt, åtminstone för Dina barn och barnbarns skull!?!

http://www.youtube.com/watch?v=UEMR3A4WLC8

 
Ingen bild

Studtahl

5 november 2013 17:30

Utmärkt bra inlägg på blogg och i radio!
-Av känd anledning når de gammelmediala och politiska syndikaten ytterligare ett svikande förtroende.
Bilden av er sammankomst på Kalmar Slott är mycket bra då medverkande visar stort engagemang i vårt lands politik.
Att denna rakryggade åhörarskara med rättvisande kompass och osvikligt civilkurage kämpar för oss SD-väljare är hedervärt....!

 
Ingen bild

Lotta

5 november 2013 17:41

Gunilla Persson kanske kan förstå och ta till sig av vad hon ser på bild. Jimmie Åkesson precis nyss attackerad med en tårta.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17789652.ab

 
Ingen bild

Skånepåg

5 november 2013 17:48

@ Lotta

Detta var precis vad jag väntade skulle ske i just Stockholm. Vet inte varför, men hållit tummarna för att det inte skulle bli ett allvarligare föremål som han attackerades med.

 
Ingen bild

Lotta

5 november 2013 17:52

@Metallarbetaren

Du skriver "SD förtjänar all skit de kan få". Var går gränsen för denna skit enligt dig? Olof Palme var så illa omtyckt för sina åsikter att man till slut sköt honom på öppen gata. Anna Lindh mördades med kniv pga sina åsikter. Är det så långt du kan tänka dig med "all skit"? eller var går din gräns?

 
Ingen bild

Lotta

5 november 2013 17:53

@Skånepåg
Exakt. Mitt inlägg ovan tar upp precis det.

 
Ingen bild

Thoralf A

5 november 2013 18:00

Det är dags att media tar sitt ansvar och fördömer alla attacker mot Sverigedemokraterna men tyvärr har jag inga förväntningar på alla vänsterjournalister med Jan Helin i spetsen. Jag tycker bara fruktansvärt illa om dessa personer som inte värnar demokratin!

 
Ingen bild

Tony

5 november 2013 18:02

@ Metallarbetaren:

Om vår tankeförmåga hade varit lika usel som din
stavningsförmåga hade vi skämts. Det hade kanske varit bättre
om LO försökt att lära sådana som dig att stava istället för
att utbilda 150000 st i odemokratiska metoder!

 
Ingen bild

Skånepåg

5 november 2013 18:17

O.T

Undrar om Avpixlat www.avpixlat.info är utsatt för någon form av attack. Funkar ibland och ibland inte. Någon?

 
Ingen bild

boa

5 november 2013 18:22

Olovigen tränga in i lokal som disponeras av annan brukar, tror jag, kunna bli OLAGA INTRÅNG och är belagt med påföljd. Javisst
det gäller nog inte journalister och deras fototanter. De tror sig ju stå över lagen. Det är väl så expressens chefredaktör och hans sringpojkar resonerade i vapenyken som nu skall avhandlas i HD.

 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

5 november 2013 18:48

@ Skånepåg

Jag tror helt enkelt det är överbelastning på Avpixlat just nu efter attacken på Jimmie Åkesson vid boksigneringen i Stockholm! Det lär ha gått bra för det var "bara" en tårta och han forstatte signeringen senare, men det är många som vill läsa och kommentera!

http://karlskronabloggen.se

 
Ingen bild

vmm

5 november 2013 18:52

Här måste jag säga att Östran framstår som parten som är okänslig och klumpig. Deras attityd till fotografering är inte direkt etisk. Om du blir inbjuden till en skola, ett sjukhus, en kvinnojour, ett fängelse eller något liknande "känsligt" ställe för att göra ett reportage så går du inte runt och fotar dom som är där och hävdar att "det fanns ju inget förbud mot att fota"... Nä, men använd lite sunt förnuft och tidningens etiska regler så kanske du förstår varför det inte är lämpligt. Och sedan det här med att dom tar det som ett förtäckt hot och känner att SD vill styra deras publiceringsval... jisses. Väldigt känsliga dom var då. Om SD säger att det kommer att bli protester mot dom i bloggar är väl det ett ytterst demokratiskt sätt att protestera. Att använda det fria ordet och uttrycka sina åsikter och sitt missnöje är väl en rättighet som SD har, eller hur? Tar dom DET som ett HOT?

SD vinner den här kampen överlägset mot Östran. Men en sak kan SD lära sig av det här i fortsättningen, och det är att i inbjudan och/eller i vissa lokaler sätta upp skyltar med budskapet om att det är förbjudet att fota/filma/spela in. Ungefär som det är när man går på bio.

 
Ingen bild

Göran

5 november 2013 19:05

Säpo och säkerhetsansvariga får ta på sig en stor del av detta. En ensam tjej med kamera ska väl inte vara så svårt att vända !

 
Ingen bild

vmm

5 november 2013 19:25

Jag skulle gärna vilja se och höra Reinfeldt fördöma tårtattacken mot Åkesson. Det skulle visa en förändrad attityd kring politiskt våld mot oliktänkande från Reinfeldts sida.

 
Ingen bild

HM Gotland

5 november 2013 19:50

Det känns på sätt och vis som att SD´s valrörelse började klockan 5 i eftermiddags på Söder i Stockholm. Vi är så många nu och vi blir bara fler och fler och vi skall uppträda som ett parti bland de andra och kunna uppträda offentligt utan att behöva se oss över axeln. Jimmie Åkesson ville fortsätta boksigneringen så fort smeten var avtorkad och skall vi medlemmar och sympatisörer försöka göra med.

Vi är så många nu att vi skall slippa huka oss mer och vi kan kräva att polisen ser till att vi kan verka fritt och öppet fortsättningsvis.

Det kunde varit något annat en tårta idag och det vet nog inte minst Jimmie Åkesson själv. Han har ett stort mod.

Det är nog bra om de där i stenkastarvänstern i god tid innan valrörelsen skall förstå att våld och sabotage förfelar sitt syfte och vi är många i landet som vill ha ett fritt och trevligt samhälle.

 
Ingen bild

Essendon

5 november 2013 19:51

@Skånepåg
Siten www.Avpixlat.info har nu så många nya besökare att deras
server inte klarar av tillströmningen!
Tror att dom planerar utökning av kapaciteten.

 
Ingen bild

Magentan

5 november 2013 20:08

Den som kallar sig för "Metallarbetaren" här visar upp ett typiskt exempel på uppskruvat SD-hat på grund av kunskapsbrister och noll faktakontroll.

Genom sin okunnighet har han låtit sig duperas och gått på alla lögner och skitprat om SD och blivit helt uppblåst av hat på grund av alla sina vanföreställningar, som han dessutom försöker sprida vidare.

Tyvärr finns det fortfarande många sådana okunniga med vanföreställningar om SD, men fler och fler vaknar upp och börjar skönja verkligheten.

 
Ingen bild

Leon

5 november 2013 20:23

konservativ medelålders herre med katt, av judisk härkomst, antikommunist, antifascist, antirasist, ateist som tror på det individuella ansvaret och som motsätter mig generaliserande kategoriseringar",

 
Ingen bild

Tommy

5 november 2013 20:37

Tragiskt med tårtattack och bombdåd. SD är ett riksdagsparti och kommer troligen tilltala var tionde svensk i kommande val vilket naturligtvis bör respekteras. Tyvärr lär det ju tala för att än fler väljer SD vilket undertecknad tycker är tragiskt. Sedan kan jag spontant tycka Östrandiskussionen känns som offerkoftan in absurdum. Lite som när AIK-klacken sjunger "Alla hatar oss".

 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

5 november 2013 20:46

Jonas Sjöstedt (V) och Göran Hägglund (KD) har båda fördömt "tårtattacken" men vi lär knappast få någon kommentar från Fredrik Reinfeldt. Ska bli intressant och se om Stefan Löfvén kommenterar.

Sen kan man fråga sig vad SÄPO sysslar med som inte kan stoppa en enligt uppgift äldre kvinna som kastar en tårta?

Jag var själv på sommartalet i Sölvesborg i somras och där var stark bevakning både under talet och under boksigneringen och om det var på samma sätt i tältet i Stockholm är det obegripligt hur någon skulle hinna fram och kasta en tårta i ansiktet på Jimmie.

http://karlskronabloggen.se

 
Ingen bild

Jonas N

5 november 2013 20:49

Hade ikväll tagit mig till Nytorget, någon förvägrade mig rätten att träffa författaren till boken jag ville få signerad.

Vem gav dom rätten att förvägra mig detta möte?

 
Ingen bild

Leon

5 november 2013 21:07

Nu försvann ett inlägg igen :-( , bara ett obegripligt fragment "blev kvar".

Men skam den som ger sig....en gång till då.

Jimmie Å har nu sällat sig till den "exklusiva" skara personer som "tårtats". Han delar denna högst tveksamma "ära" med bland andra Carl XVI Gustav, Bosse Ringholm, Leif Pagrotsky, Marit Paulsen, Bill Gates m fl. "Tårtning" som sådan är egentligen ett föga våldsamt angrepp då det vanligen inte avser att fysiskt skada. Syftet är istället att förnedra och förlöjliga offret när andra argument tryter. Men de löjeväckande personer som hemfaller åt denna "argumentationsteknik" är bara och högst välförtjänt värda vårt förakt.

Mer allvarligt är då de mer fysiska våldsangrepp och hot som riktats mot politiskt aktiva den senaste tiden. Att en skolpolitiker utsätts för misshandel i sitt eget hem och att bomber placeras på bilar tillhörande politiker är i högsta grad skrämmande. Att så många som 1/3-del av våra folkvalda riksdagspolitiker uppger sig ha utsatts för hot i sin egenskap som politiker är högst allvarligt. Dessa angrepp och hot är inte bara riktade mot dessa personer som, oavsett politisk hemvist, arbetar för vad som ses som landets bästa. De är också flagranta angrepp och hot mot vårt demokratiska samhälle och i slutändan angrepp och hot mot alla samhällsmedborgare.

Leon d´O.....

konservativ medelålders herre med katt, av judisk härkomst, antikommunist, antifascist, antirasist, ateist som tror på det individuella ansvaret och som motsätter mig generaliserande kategoriseringar

 
Ingen bild

Olandstoken

5 november 2013 21:07

Man frågar sig vad fanken polisen sysslar med då de inte avhyser vänsterpacket där de olovandes demonstrerar utan tillstånd och stör ordningen.

Man börjar undra om säpos personskydd verkligen räcker till då saker som detta kan ske, Jimmie borde kanske ha en personlig livakt anställd som kan göra arbetet säpo och den vanliga trimmade mopedjagande polisen borde göra.

Vänstern visar sitt fula tryne och hör inte hemma i ett demokratiskt samhälle , Östran kommer numera inte ens nyttjas till att tända i spisen med så någon mer prenumeration kommer det inte bli tal om.

 
Ingen bild

Urban

5 november 2013 22:44

Statsminister har visserligen sanktionerat attacker mot SD politiker, men att säpo inte klarar att hålla bort äldre kvinnor som vill angripa Jimmie gör att man undrar vilket skydd de kan erbjuda mot en farligare person.
SD bör ställa säpo till svars och gärna ta upp frågan i riksdagen.
Skall säpo ersättas av en mer kompetent styrka som rekryteras från utlandet eller vilka alternativ finns?

 
Ingen bild

Lotta

5 november 2013 22:49

@Tommy
Om en individ tycker att det hade varit bättre med en 9mm istället för en tårta när Jimmie Åkesson sitter och signerar sin bok har det enligt mig gått alldeles för långt. Att då som du skriva om skriva om "offerkofta in absurdum" när SD inte vill fotograferas är mer än lovligt dumt.

http://avpixlat.info/

 
Ingen bild

Leon

5 november 2013 23:01

@ Karlskronabloggen
En förklaring till att den "äldre kvinnan" inte stoppades innan hon utförde sin "attack" kan ju vara just att hon var en "äldre kvinna". Och därmed kan hända inte passade in i den schabloniserade bilden av en "våldsbenägen vänsteraktivist". Om dessutom hennes beteende fram till och med "attacken" inte på något sätt utmärkte sig som "avvikande" är det kanske inte märkligt att hon kunde gå under SÄPO;s "radar". Det fanns också en mer påtaglig "hotbild" i form av högljutt aktiva "motdemonstranter" gjorde förmodligen också att SÄPO-männen var mer inriktade på att hindra incidenter som involverade dessa. Att det i mötet också ingick ett moment där det "krävdes" en viss närhet till Jimmie Å, nämligen boksigneringen vilken ju onekligen innebar att människor gick fram till honom för att få sina böcker signerade. Vilket uppenbarligen gjorde att en föga "märkbar" äldre kvinna kunde komma så nära att hon kunde utföra sin "tårtattack".

Som jag ser det skulle det vara förödande för demokratin om politiska företrädare förlorade, ska vi kalla det, närheten till vad som kan betecknas som "folket". En viktig del av en aktiv demokrati är ju att dessa (i e politikerna) gör sig och görs tillgängliga. Jag tror ingen attraheras av ett samhälle där våra politiska företrädare lever och verkar bakom murar antingen dessa utgörs av "biffiga" säkerhetsvakter eller högst fysiska av sten och taggtråd.

Leon d´O.....

konservativ medelålders herre med katt, av judisk härkomst, antikommunist, antifascist, antirasist, ateist som tror på det individuella ansvaret och som motsätter mig generaliserande kategoriseringar

 
Ingen bild

OT

5 november 2013 23:31

@metallarbetaren

Det du ägnar dig åt nu är "mycket snack, men lite verkstad" medans det SD ägnar sig åt är lite snack och mycket verkstad. Fråga dig sedan själv vem som producerar bäst "produkt" för den vanlige medborgaren. Verkligheten har alltid haft en obehaglig förmåga att tränga sig på, trots alla försök att borttränga den.

Om det är så att du verkligen är en metallarbetare/såsse varför då inte ta fram dina argument och passa på att vässa dessa i en "duell" med oss här på Thoralfs blogg; Vad har du och ditt parti att förlora?

Här är min enkla analys av vägskälet såssarna står inför. Såssarna fortsätter sin vandring på den politiskt korrekta vägen och blir ett 4% parti eller...

Jag riktigt hör hur sossarna runt om i Sverige med desperation i rösten ropar "Tror du vi kan ropa efter nån av förstånd..." - Vart jag mig i världen vänder - Den Svenska Björnstammen: http://www.youtube.com/watch?v=IEC7sIfCtKs

P.S Något som kan rädda er är SD och dess väljare; Tänk på det och kom över till oss. Vi förlåter er.

 
Stefan K

Stefan K

5 november 2013 23:44

@metallarbetaren

Från en metallarbetare till en annan.
Dina åsikter går inte hem på golvet. Allt fler metallare väljer SD p.g.a av att just metallare och deras anhöriga tillhör de grupper som sett sin vardag förändras allra mest.

Därför undrar jag om du verkligen tillhör skaran riktiga arbetare?

http://petterssonsblogg.se

 
Lassekolja

Lassekolja

6 november 2013 00:05

@Leon, nu räcker det Leon d´O, de´e´bra nu!

Betr. tårtkvinnan, eftersom jag tror gott om alla människor tror jag att kvinnan ville visa SD och Jimie Åkesson sin beundran och uppskattning över att SD finns genom att överraska Jimmie med en tårta och snavade så olyckligt på en tältpinne att hon förlorade greppet om tårtan. Det gjorde inte så mycket, eftersom Jimmie´s favorit är princesstårta om jag inte missminner mig?
(Malplacerad ironi? Ja, kanske, förlåt i så fall.....)

http://www.youtube.com/watch?v=UEMR3A4WLC8

 
Ingen bild

Leon

6 november 2013 06:51

@ "Koljan"
Högst malplacerad ironi ja...men med den allmänna nivån på läsförståelse som brukar ge sig tillkänna här knappast förvånande. Men du...."Errare humanum est, perseverare diabolicum".

Det kan förövrigt vara noterbart att även skribenter (nåja i vart fall en skribent) i traditionella media sagt sitt om hoten mot demokratin i dagens Sverige
http://blog.svd.se/ledarbloggen/2013/11/05/hoten-mot-sd-ar-en-attack-pa-demokratin/
En ståndpunkt som till alla delar för övrigt jag delar.

Demokratins "dödgrävare" ska bemötas och bekämpas med alla tillgängliga medel i vilken form eller färg de än uppträder. Och detta ska givetvis ske genom ett envist försvar av de demokratiska fri- och rättigheterna. Demokratin får aldrig "gräva sin egen grav" med inskränkningar och förbud....då förloras hela innebörden av begreppet demokrati.

Leon d´O.....
harangen numer borttagen....nöjd så ? :-)

 
Ingen bild

Lindisfarne

6 november 2013 08:07

Riksdagman Thoralf,
Idag blir nog Östrans utbrott än mer löjligt när Jimmie Åkesson på Söder utsatts för ett politiskt attentat som väl motiverar säkerhetspådraget runt SD.
Våldet mot SD kommer att trappas upp enormt nu inför valet, SD;s motståndare är uppriktigt agt rädda för den utveckling som nu tagit fart och kommer att garantera SD minst +15 % i valet - kanske mer.
Media är också rädda för att Sveriges folk skall till en ännu större del vakna upp och kommer ju journalistiken att ställas till ansvar för sitt patologiska hat mot en demokratiskt i riksdagen invald politisk motståndare som ställer journalistiken emot allt vad demokrati heter.
Oroa dig inte, tiden talar för dig och dina modiga partikamrater Thoralf.

 
Ingen bild

Stefan A

6 november 2013 08:19

Priset börjar visa sig nu för polisens och de rättsvårdande myndigheternas(som det heter) tidigare slapphet, det politiska våldet eskalerar som ett brev på posten(eller mail numera), spelar förresten ingen roll hur många man haffar om de genast släpps ut i princip utan straff,ohörsamhet mot ordningsmakt:böter eller fängelse i högst 6 mån (pinsamt lågt), störande av förrättning eller av allmän sammankomst: böter eller fängelse i högst 6 mån (ännu pinsammare),borde vara fängelse FRÅN 6 mån till 2 år för båda brotten, böter är meningslöst då många av huliganerna är unga och utan egen inkomst även om de har välbeställda föräldrar.

 
Ingen bild

Stefan A

6 november 2013 08:30

Farmor Rundström kunde heller inte i dag lägga band på sig när Björn Söder var på besök i gomorronstudion, försökte skuldbelägga SD och SD,s politik för att de utsätts för våld och annat, varför man inte skulle få framföra SD,s politik i ett så kallat demokratiskt land framgick inte av Rundströms resonemang.

 
Jerker Nilsson

Jerker Nilsson

6 november 2013 08:31

Oerhört märkligt gnäll från din sida. Sd själva publicerar mycket större bilder med mer möjlighet att känna igen vilka människor som är på bilden än vad Östran gör.

Det vore klädsamt med lite mer demokratiskt handlande mot de som är satta att bevaka oss som politiker, oavsett om man har det som jobb och sitter i riksdagen som du eller om man är lokal fritidspolitiker som jag: http://interasistmen.se/granskning/sd-forsokte-stoppa-tidning-fran-att-publicera-bild-har-sjalva-publicerat-bilden-atta-ganger/

http://alltidrottalltidratt.blogspot.se

 
Ingen bild

Pågens

6 november 2013 09:25

@ Jerker Nilsson

"Sd själva publicerar mycket större bilder med mer möjlighet att känna igen vilka människor som är på bilden än vad Östran gör."

Och du anser således att dessa personer som du åsyftar har samma hotbild hängande över sig som de som sympatiserar med Sd? Senast i går såg vi hur Jimmie Åkesson överfölls i Stockholm och en tydligen samordnad attack med bomber utfördes även mot flera Sd-representanter på Västkusten.

Har du ingen som helst aning om verkligheten, utan lever i din egen drömvärld enligt principen att om karta och terräng inte överensstämmer så gäller karta?

 
Ingen bild

Leon

6 november 2013 10:19

@ Stefan A

Då torde du även i sak vara emot att personen (huliganen) som ihärdigt tutande störde böneutropet i Fittja frikändes. Enligt egen utsaga hade han för avsikt att störa och "protestera" mot en religiös förrättning.

Om du nu med all rätt anser att en straffskärpning för detta brott är på sin plats borde ju då detta gälla generellt. Vuvuzelatutande eller ihärdigt tutande med bilens signalhorn i syfte att störa en tillståndsgiven sammankomst eller förrättning skulle ju då bedömas enligt samma kriterier. Och då givetvis utan undantag beivras likartat enligt gällande juridiska regelverk och rendera "straff" enligt fastlagd straffskala.

Eller hur ?

Leon d´O.....

 
Ingen bild

Sven Dacke

6 november 2013 10:29

Är Södermalm "no go zon" för oss som röstar på SD

Det är den slutsats jag kan dra efter att ha läst tidningar och hört på Radio.

Kan någon ansvarig som Rainfelt bekräfta eller dementera

 
Ingen bild

Östran flyttar in hos Barometern

6 november 2013 10:40

I början av december blir Östran sambo med Barometern i centrala Kalmar.

Flytten i sig är något positivt. Men det är en sorg över hela processen som varit innan. Så beskriver Östran/Nyheternas chefredaktör Gunilla Persson över att lämna tidningshuset på Amerikavägen i utkanten av Kalmar.

– Det är det bästa vi kan göra i rådande läge.

Anledningen till flytten är att spara pengar.

Samtidigt flyttar endagstidningen Kalmar Läns Tidning som också ägs av Gota Media precis som Östran och Barometern in i Barometernhuset vid Södra Långgatan.

Då får ni följa med in i det nya tidningshuset också?

– Det får vi se. Det är inte klart att det blir något nytt tidningshus ännu.

 
Ingen bild

Thoralf A

6 november 2013 11:03

Jerker Nilsson

Jag hade en dialog med Östran innan de publicerade sin bild där de lovade publicera den i väldigt litet format och med en viss oskärpa om jag tolkade det rätt.

Hur bilden eller bilderna publicerats utan vårt agerande vet vi givetvis inte du heller Därför går det inte att jämföra!

 
Ingen bild

Tommy

6 november 2013 18:04

@Lotta
Det får du naturligtvis tycka likväl som jag får tycka.

 
Ingen bild

Tös

7 november 2013 18:06

Jag kan bara hålla med Bosse här ovan; "Om jag hade varit med på mötet på slottet och kunde identifieras på bild hade det i värsta fall slutat med att jag blivit arbetslös!!"

Nu råkar det vara så att jag faktiskt var med på mötet & satt mitt i smeten, så jag såg tydligt när Östrans fotograf stormade in. Klockan var nog närmare 12.20-12.30 när denne entrar dörrarna till Gröna salen, vilket jag fann märkligt då Jimmie redan mött fotografer och reportrar tidigare. Fotografen pratar inte med någon innan hon sätter igång och smattra av sina bilder, vilket genast fick mig att känna ett lätt obehag just pga att alla i salen kanske inte vill framträda på bild. En man från Säpö och även "säkerhets-Sune" ryckte då in och ledde fotografen ut ur salen och stängde dörren bakom sig. Vad som sedan sägs mellan dessa förtäljer inte historien, men det förvånar mig inte det minsta att man målar upp det som om man blivit "hotad". SUCK!

 
Ingen bild

jimmy

8 november 2013 17:35

Jag frågar mig hur ofta Östra Småland publicerar bilder på medlemmar vid möten som andra politiska partier har. Ren förföljelse anser jag. ÖS har gått ifrån en S tidning till det mer extrema hållet. Men jag tackar detta gör folk än mer upprörda och får fler att läsa på vad partiet verkligen står för .

 
Jerker Nilsson

Jerker Nilsson

11 november 2013 22:06

Thoralf: Du ser m a o inga problem med att det publiceras på andra ställen med skärpa i större format? Varför ställer du krav på fria tidningar du inte ställer på sd själva?

Pågens: Jag anser ingenting, utöver att man är inkonsekvent och behandlar media odemokratiskt när man ställer krav på deras publicering som man inte ställer på sitt eget parti.

Jag tog f ö direkt avstånd från tårtningen som jag tyckte var fel nu så väl som på kungen och Bosse Ringholm för många år sen och jag har själv fått brevlådan sprängd, sannolikt av högerextrema och fått hot mot mig. Jag bor så att ingen passerar vår brevlåda av misstag.

Så du kan lägga ner det där med verkligheten eller inte. Där bor jag också.

http://alltidrottalltidratt.blogspot.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7
8
9 10
11
12 13
14
15
16
17
18 19
20
21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< November 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se