thoralf

Direktlänk till inlägg 4 november 2013

SVAR FRÅN ANDERS BORG

Av Thoralf Alfsson - 4 november 2013 23:53

Min skriftliga fråga till finansminister Anders Borg om kassaregisterkrav även för utländska företag har idag besvarats. Jag får utan tvekan känslan av att min begäran i Skatteutskottet om att finansministern skulle komma till utskottet och redovisa vad finansdepartementet gjort i frågan och min skriftliga fråga har skyndat på finansministern uppdrag till Skatteverket om att utreda frågan vidare.


Läs Anders Borgs svar.


Dagen efter vårt stora medlemsmöte med Jimmie Åkesson är jag väldigt besviken på våra lokala medier. Jag tänker på Barometern och Östran. Deras artiklar idag var minst sagt märkliga. Jag blev idag uppringd av Ulf Carlsson från Östran som ställde frågor angående det ”fotobråk” som blev följden efter att Östrans fotograf trängt sig in i gröna salen under Jimmie Åkessons tal. Östrans fotograf är uppenbarligen van att bara klampa på och ta sina bilder men så fungerar det inte riktigt hos oss.


Jag kommer dock avvakta Östrans artikel i tisdagstidningen innan jag kommenterar detta ytterligare.


Idag har jag dessutom blivit riktigt besviken och ledsen. I detta fall hoppas jag verkligen att jag inte behöver återkomma i ett blogginlägg, utan att man lyssnar på vad de lokala företrädarna har att säga. Det är ändå de som har den bästa personkännedomen och den lokala mediakunskapen.


En betalningsanmärkning är inte ett brott, inte ens flera betalningsanmärkningar är brottsligt

 
 
Lassekolja

Lassekolja

5 november 2013 00:36

Efter att ha läst Anders Borg´s svar på Thoralf´s synnerligen berättigade fråga, kan jag konstatera att vare sig det blir kassaregisterkrav på utländska företag, av nämnda kategori, som verkar i Sverige, eller inte, så kommer det att dröja.
Om jag fick bestämma så skulle inte någon krävas att föra kassaregister förrän kravet är "färdigkonstruerat" att gälla alla. Konkurrens på lika villkor är ju grundläggande för allt företagande i Sverige, eller rättare, borde vara det!
Lika tokigt är det med "Trängselskatten", åtminstone i Göteborg(hur det fungerar i Stockholm känner jag inte till). Trängselskatten i Göteborg borde naturligtvis inte införas förrän den kan avkrävas alla, även utländska fordon. Särskilt viktigt är ju detta när det gäller (den konkurrensutsatta) yrkestrafiken! Att enbart svenskarna skall plågas gäller alltså inte enbart vad invandringspolitiken och mångkulturen beträffar!
För övrigt kan jag meddela att en mycket trevlig herre ringde mig ikväll och frågade hur han och hela hans familj skulle förfara för att bli SD-medlemmar! "Dom hade fått nog nu", sade han!

http://www.youtube.com/watch?v=UEMR3A4WLC8

 
Ingen bild

SD hotade tidning med ”bloggstorm”

5 november 2013 02:08

Sverigedemokraterna höll i helgen möte i Kalmar där partiledaren Jimmie Åkesson talade. Pressen var inbjuden men Östrans fotograf stoppades efter att ha tagit en publikbild, skriver Östran.



SD-distriktets säkerhetsansvariga ringde även till tidningens chefredaktör och hotade med ”bloggstorm” om bilden publicerades.

Enligt riksdagsmannen Thoralf Alfsson (SD) informerades inte mötesdeltagarna om att pressen var inbjuden.

- Det var en miss av oss, säger han.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/sd-hotade-tidning-med-bloggstorm_8691858.svd

 
Ingen bild

Fredde

5 november 2013 06:32

God morgon!

Nu har jag sålt in Avpixlat till 2 av min tågpendlare! Vi pratade om hur media mörkar den norske busskaparen. Kanske 2 SD röster så småningom ?!

Ha en fin dag!

 
Ingen bild

Thoralf A

5 november 2013 07:42

Totalfel av SvD! För det första har jag inte pratat med SvD! Sedan är citatet dessutom helt felaktigt.

 
Ingen bild

Åke Malmros

5 november 2013 07:57

Hej Thoralf.
Jag antar att du påpekar detta för Svd?

 
Ingen bild

Thoralf A

5 november 2013 08:17

Ganska irriterad på media just nu!

Om någon kan scanna in Östrans artiklar från idag och mejla mig dessa artiklar skulle jag vara tacksam.

 
Ingen bild

Sven Dacke

5 november 2013 08:34

Och nu har TV 4 nyheterna världsnyheten om SD politiker och "bloggstorm"

 
Ingen bild

Sune Olsson, Ruda

5 november 2013 08:57

Vad som inte framgår av artikeln i Östran/Nyheterna är att
fotografen kom in från en otillåten och,enligt slottspersonalen,
låst ingång. Hon kom dessutom c:a 20 min. efter att övriga jour-
nalister hade gått hem. Givetvis måste vi säkerhetsanvariga skarpt reagera på detta.

Sune Olsson, Ruda
SD Säkerhet, Kalmar län

 
Ingen bild

Thoralf A

5 november 2013 09:31

Fått medverka i Radio Kalmar alldeles nyss!

 
Ingen bild

Sven Dacke

5 november 2013 09:42

Hoppas att "bloggstormen" kan vändas till något bra för SD och en möjlighet att "komma ut" i media.

Problemet med all mediainformation är att första informationen är den som fastnar i huvudet, och sedan spelar ingen roll hur mycket tillrättaläggande som senare presenteras

 
Ingen bild

urban Jakobsson

5 november 2013 09:52

Jag laste detta tidigare i Expressen men nu hittar jag inte artikeln. Har de tagit bort den? Inte pa SVD heller.

 
Ingen bild

Sven Dacke

5 november 2013 10:04

Artikeln i SVD ligger kvar men går ej att kommentera och blogglänkar försvunna
http://goo.gl/jTrGEW

 
Ingen bild

Stefan A

5 november 2013 10:16

"hotar med bloggstorm" det är snarare en smekning jämfört med de hänsynslösa dreven hatfulmedia brukar dra igång med jämna mellanrum numera, kanske inte lika roligt att drabbas av samma metoder som hatfulmedia själva brukar använda, man får precis vad man förtjänar även om det bara är en ljummen "bloggstorm", jäv.. prinsessor på ärten...

 
Ingen bild

SM811

5 november 2013 10:31

Portförbjud Östran nästa gång.

 
Stefan K

Stefan K

5 november 2013 10:46

Gunilla Persson låter märkbart nervös.
Klart hon vet att Sverigedemokrater är mer utsatta en andra politiker.
Vad menar hon med att "SD kanske vill påverka pressen med detta"?
Flertalet av besökarna misstänker jag ville hålla sin närvaro okänd av kända skäl. Vissa medier och "antirasistiska" organisationer kanske får för sig att ringa upp arbetsgivare, föreningsordföranden och fackbasar.

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Saltholm

5 november 2013 11:08

Fotografierna går nog rakt in i Expos register.

 
Ingen bild

Skånepåg

5 november 2013 11:36

@ Stefan K

"Vissa medier och "antirasistiska" organisationer kanske får för sig att ringa upp arbetsgivare, föreningsordföranden och fackbasar." Håller helt med dig och risken är dessutom inte obefintlig, att det kan leda till värre saker än så.

Att hon "spelar korkad" och inte som du skriver, vågar tillstå att Sverigedemokrater är mer utsatta, ger ett löjets skimmer över denna typiska misslyckade massmediafigur.

 
Ingen bild

POLIS

5 november 2013 12:12

Uppenbarligen tål inte SD sanningen. Det är väl förklaringen till att vissa kommentarer inte tillåts.

 
Ingen bild

Pågens

5 november 2013 12:25

@ Polis

"Uppenbarligen tål inte SD sanningen. Det är väl förklaringen till att vissa kommentarer inte tillåts."

Vilka kommentarer har inte tillåtits på t.ex denna blogg? Att bloggleverantören har problem med att vissa kommentarer "försvinner" och man får göra ett nytt försök att kommentera är kanske okänt för "låtsaspolisen".

 
Ingen bild

Skånepåg

5 november 2013 12:54

O.T

Om någon varit på en orienteringstävling som t.ex O-ringen, bör man ha lagt märke till att det finns högtalare uppsatta på en teleskopisk stång och en möjlighet att anpassa uteffekten från systemet så att de täcker avsett område. Vid full effekt är det stor risk för hörselskador, därav anledningen till att man hissar upp högtalarna till önskad höjd.

Inför kommande torgmöten valåret 2014 borde Sd undersöka möjligheten att hyra eller införskaffa en sådan anläggning. Garanterat så har det störande ”packet” inte en chans att överrösta en talare vid torgmöten och liknande arrangemang. Drar man dessutom på med kraftigt basljud hjälper inte hörselkåpor av normalutförande, utan i så fall behövs det speciella hörselskydd.

 
Ingen bild

S-E Karlsson

5 november 2013 13:11

Bra gjort Sune ! Mvh Sven-Erik .

 
Ingen bild

Skånepåg

5 november 2013 13:19

@ Gunilla Persson (chefredaktör Östran), om du nu råkar vara här inne och smygläsa.

Då man läser om bombattacken mot en medlem i SD på http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17787021.ab kan man undra hur du tänker då du intervjuas i Sveriges Radio http://sverigesradio.se/kalmar/ Att ljuga och vinkla så uppenbart som du gör, är definitivt inget som höjer förtroendet för journalister och gammelmedia. Du borde än en gång plocka fram din vid det här laget rätt så slitna gamla skämskudde och sätta dig i ett hörn någonstans och skämmas.

 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

5 november 2013 14:28

Jag vet inte hur det var på detta mötet eftersom jag tyvärr inte kunde komma. I Karlskrona håller vi regelbundna möten på en restaurang som nu t o m annonseras ut i lokalpressen. Mötena är öppna för "medlemmar, sympatisörer eller nyfikna" och jag brukar ta många bilder både till min blogg och till Sverigedemokraterna Karlskrona på Facebook. Brukar dock undvika publikbilder framifrån just på dessa möten eftersom jag vet att en del av de "nyfikna" kanske inte vill vara med på bild. Tidigare undvek jag även att ta bilder så man kunde se vilken restaurang det var, men nu är det helt öppet i och med annonseringen. När Josef Fransson senast höll föreläsning tog jag bilder bakifrån bara så man kunde få en uppfattning om hur många personer som lyssnade. På dessa möten är det ju personer som anmält sig och vill lyssna. Lite annorlunda vid alla marknader, t ex 1 maj, Lövmarknaden och Karlskrona Skärgårdsfest, där jag också tog många bilder. Där blir det i första hand bilder på Sverigedemokraternas representanter på plats, men ibland kommer även sådana som pratar med representanterna med på bild, men det betyder ju inte att de stöder partiet utan bara vill diskutera. Några fotografer från lokaltidningarna har nog aldrig varit med på föreläsningarna, däremot på 1 maj minns jag att de gjorde ett kort reportage från tältet på Stortorget förra året.

http://karlskronabloggen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7
8
9 10
11
12 13
14
15
16
17
18 19
20
21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< November 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards