thoralf

Alla inlägg under oktober 2013

Av Thoralf Alfsson - 10 oktober 2013 15:16


Översatt av Anna C.


I en tidigare debatt sa kommissionären Malmström, om jag hörde rätt, att hon vill öppna fler legala vägar in i EU. Mrs Malmström, varför åker inte ni till länder som Grekland, Italien, Spanien, Frankrike och Storbritannien och frågar vanliga människor där vad de tycker om det? Jag gissar att majoriteten kommer att svara er att de faktiskt vill ha färre, inte fler möjligheter för folk att ta sig in i deras länder. Ni skulle kanske försöka att lämna Bryssels ideologiska bubbla och, om jag vågar föreslå, visa lite solidaritet med Europas arbetande folk. Ni talar om gränskontroller, men ni har överhuvudtaget ingen ambition att försöka kontrollera invandringen. Storbritannien är översvämmat av oupphörliga immigrationsvågor inifrån och utifrån EU. Och vår enda möjlighet om vi vill kontrollera dem är att lämna EU.

Av Thoralf Alfsson - 8 oktober 2013 23:34

Jag tycker att det är väldigt bra att ännu en polis vågar säga sanningen om polisens arbetsmetoder med registrering av t.ex romer. Polisinspektören Thomas Agnevik skriver uppenbarligen från hjärtat och menar att det är polisledningen och på polischef Bengt Svenssons order som man upprättat dessa register.


Nu jagas Thomas Agnevik av hela den politiskt korrekta mediaapparaten! Det är farligt att skriva sanningen om brottsligheten i Sverige.


”Jag har upplevt åldringsbrott som förövats mot äldre ensamma människor. Vid dessa stölder har målsägarna lämnat signalement som tyder på att det ofta rör sig om kringresande gärningspersoner som tillhör en i Sverige etnisk minoritet. Tillvägagångssättet har ofta varit ungefär detsamma och ibland har de misstänkta använt sig av barn som ett medel att genomföra brottet.”


Alla som har en lokaltidning kan nog komma ihåg små nyhetsartiklar eller notiser i tidningen som passar in på ovanstående citat. Hur många gånger har vi inte läst om åldringar som har fått oväntat besök i sitt hem och sedan blivit bestulna på smycken och kontanter.


”Jag har upplevt organiserade bostadsinbrott i vårt land. Underrättelseuppgifter tyder på att gärningsmännen ofta är kringresande turister från annat land som reser till Sverige, genomför ett antal bostadsinbrott för att sedan åka hem igen.”


Detta känns säkert också igen av tidningsläsaren men kanske inte vid första anblicken. Eftersom jag även sitter i polisstyrelsen för Kalmar län kan jag bara bekräfta att vi vid flera tillfällen fått information om att polisen misstänker men även gripit ligor från de forna öststaterna som ägnat sig åt systematiska bostadsinbrott i länet. Men om det även varit kringresande har inte framgått av informationen, sannolikheten kan dock vara stor när t.ex Rumänien nämns som ursprungsland för dessa ligor.


Thomas Agnevik ställer sig slutligen frågan om vi vill ha en effektiv polis eller om vi skall ha en polis som har etniska skygglappar.


”Uppgiften att kartlägga brottslighet är alltså inget som enskilda poliser själva hittat på utan en medveten storsatsning. En på högsta nivå beslutad metodik för att göra svensk polis effektivare. Men vill vi verkligen ha en effektiv polis?”


Frågan är om polischef Bengt Svensson farit med falsk vittnesbörd när han uttryckt sig kritisk mot Malmöpolisen?


Jag hoppas att det finns fler poliser som vågar stå upp för en effektiv polis som löser brott och inte låter politisk korrekthet styra och påverka arbetet med att lagföra kriminella personer.

Jag hoppas att fler poliser vågar följa i Thomas Agneviks fotspår.


Läs hela debattartikel i Norrköpings Tidning.

Av Thoralf Alfsson - 7 oktober 2013 18:27

Enligt Radio Kalmar sparkas ung vänsters David Jonsson från sina förtroendeuppdrag I Nybro kommun efter att han under partiledardebatten twittrat hotfullt mot Jimmie Åkesson och Alliansen. Läs artikel Radio Kalmar


”Ska hugga Åkesson”


 ”AK 4 AK 5 - borgarjävel hälsa hem”.


Nu är det inte på något sätt första gången som David Jonsson twittrar väldigt illa. Jag tog upp hans twitter i ett blogginlägg den 7 juni efter att jag fått information om hans tidigare twitter. Här är några exempel på detta. Läs mitt blogginlägg.


 

 

 


Efter detta blogginlägg som publicerades på fredagkvällen fick jag under lördagskvällen den 8 juni och natten mottaga flera hotfulla samtal från dolt nummer. Där det framgick att det skulle hända något kroppsligt med mig. Jag polisanmälde givetvis hoten men som vanligt la polisen ner min anmälan. Jag kopplade dessa hot till mitt blogginlägg om David Jonsson vilket jag framförde till polisen.


När jag skrev om dessa twitterinlägg från David Jonsson var det ingen i den lokala mediakåren som reagerade. Det kanske är dags att påminna om detta idag.


Frågan är om David Jonsson bara får lämna sitt förtroendeuppdrag i Nybro men får sitta kvar som distriktsordförande för Ung vänster i Kalmar regionen.  Dags för Vänsterpartiet att bekänna färg.


Lyssna: Hotfullt twitterinl\u00e4gg stoppar v\u00e4nsterpartist i Nybro','hspace':null,'vspace':null,'align':null,'bgcolor':null}">

Av Thoralf Alfsson - 6 oktober 2013 22:18

Min slutsats efter dagens debatt är att jag behöver inte vara orolig för att Sverigedemokraterna kommer förlora sin vågmästarställning i riksdagen efter valet 2014. De rödgröna kommer inte få egen majoritet!


Stefan Löfven var väldigt blek och kom inte med några riktiga svar. Det blev mest flummigt och otydligt var de rödgröna egentligen vill.


Skillnaderna mellan bloggen kommer ändras rejält fram till valet och kan mycket väl bli ganska jämn på valdagen.


Det var väl inte Jimmies bästa debatt men det beror väldigt mycket på att han under första timmen släpptes in sist i varje ämne och därmed är han lite efter de andra och får inte någan chans till repliker. Givetvis är det en taktik från ansvariga från SVT.


När flyktingfrågan diskuterades fick dock Jimmie komma in efter Reinfeldt vilket då ger andra möjligheter att delta mer aktivt. Jag hade gärna sett att Jimmie varit lite tuffare i sin retorik. Men det kanske beror på att jag själv ofta kör med lite hårdare retorik.

Av Thoralf Alfsson - 6 oktober 2013 12:31

Ikväll är det partiledardebatt i Agenda. Alliansen måste nu vända trenden i opinionen om inte de rödgröna skall få egen majoritet i riksdagen.


Kommer Annie Lööf fortsätt med sitt självgoda flin? Kan Annie Lööf och Centerpartiet fortsätta vara en motpol till Sverigedemokraterna, partiet som värnar Sverige och dess befolkning.


Idag funderar nog Annie Lööf mer på hur partiet skall klara fyra procentspärren än om man skall bli ett 20 procent parti.


 En bild säger mer än tusen ord, Annie Lööf!


 

Opinionssiffror sedan valet 2010. Gröna pilen visar när Annie Lööf blev partiledare.Är du rätt person att leda det här partiet?


Annie Lööf har stakat ut vägen ur riksdagen 2014. Lämnar hon sitt uppdrag när opinionssiffrorna sjunker under 3,0 procent?


Jag ser fram emot kvällens partiledardebatt. Jag hoppas att Jimmie tar tag i taktpinnen och ifrågasätter den extrema politik som bedrivs i Sverige av Alliansen med ett outtalat stöd från de rödgröna.

Av Thoralf Alfsson - 6 oktober 2013 09:12

Moderaterna har det besvärligt i Kalmar. Inre strider pågår ständigt och i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige företräds ofta två olika linjer, speciellt när det handlar om invandringspolitik.

Så var det i måndagens kommunfullmäktige där moderaterna återigen var splittrade. I det förberedande ks-mötet hade Jonas Lövgren en linje som yrkade bifall till ökad flyktingmottagning men Kajsa Hedin yrkade på återremiss i samma fråga på grund av rådande bostadsbrist i Kalmar.


Vid måndagens kf-möte lämnade Kajsa Hedin mötet strax innan denna fråga togs upp. Enligt uppgift skall hon ha ”mobbats” av vissa ledamöter i den moderata gruppen och mådde därför så dåligt att hon inte orkade närvara. Istället förde Tamas ”ghetto” Lakatos falangens talan.


Under denna beslutspunkt yttrade sig inte moderaternas gruppledaren Per-Olof Jonsson. De ivrigaste ”flyktingkramarna” i den moderata gruppen är uppenbarligen Jonas Lövgren, Karl Holst och Britt Dicksson om man skall tolka vad som sades i kommunfullmäktige.


Nu stundar säkerligen hårda strider inför nomineringar till kommande vallistor. Kommer vi få se moderater som går över till Sverigedemokraterna. Många sympatiserar i varje fall med vår politik. Inte minst invandring, kriminal och försvarspolitik.


Båda lokaltidningarna tog under lördagen upp problemen inom modraterna på ledarsidorna.


Barometern, Östran

Av Thoralf Alfsson - 4 oktober 2013 18:24

 


”Högerextremt nätverk inom universitetet, misstänkt diskriminering mot utländska studenter, hackad webbplats, chefers lösenord hackade, stenkastning mot Lnu-lokaler, utdelning av nazistiska flygblad samt hot om demonstrationer och motdemonstrationer på campus.”


Detta scenario målades upp när Linneuniversitetet hade krisövning under gårdagen. Personal från polisen och länsstyrelsen samt Kalmar och Växjö kommun ingick också i krisövningen förutom Linneuniversitetets egen personal ochkrisledningsorganisationen i form av rektor, universitetsdirektör, prorektorer, dekaner, prefekter, kanslichefer och avdelningschefer samt delar av infocenter och kommunikationsavdelning.


Med andra ord en minst sagt omfattande krisövning som säkert kostade ganska många skattekronor. Man kan ju fråga vem som ligger bakom detta scenario.


”Det hela började med att media rapporterade att en doktorand skrivit rasistiska mejl, och i dem bland annat sagt att det är svårt att ge bra betyg till studenter med utländsk härkomst.

Universitetsledningen kallade inom kort samman krisledningen för att hantera den information och de rykten som snabbt spred sig på sociala medier och bland ”vanlig” media.


Under förmiddagen trappades scenariot upp då universitetets webbplats hackades och chefers lösenord låg ute på Backflash (Flashback). Dessutom började rykten gå om att tre anställda fanns med i ett nazistiskt nätverk. Det fanns även rykten om stenkastning in i en undervisningslokal, och att en student skulle ha skadats.


Många olika rykten spred sig via medierna, och det gjorde att många studenter, anställda och anhöriga blev oroliga och hörde av sig till universitetet via telefon och sociala medier.


På Xbook bildades en grupp mot högerextremism som planerade  att under eftermiddagen genomföra manifestationer utanför Sjöfartshögskolan i Kalmar och på campus i Växjö. Den högerextrema grupp som också fanns på Xbook planerade i sin tur en motreaktion där man först delade ut nazistiska flygblad. Båda dessa grupper mobiliserade anhängare till möten i Växjö, och stämningen verkade hotfull.


Krisledningen hade i samband med detta täta kontakter med bland annat polis och Securitas, och man valde under seneftermiddagen att stänga ner verksamheten vid Sjöfartshögskolan samt att låsa samtliga dörrar utom en på universitetsbyggnaderna i Växjö.


Dagen avslutades med en fingerad presskonferens där motspelets ”media” fick chansen att träffa delar av universitetsledningen och ställa frågor.”


Undrar om ledningen med rektor Stephen Hwang i spetsen drar igång krisorganisationen om han får reda på att professorer och lärare och andra anställda på Linneuniversitetet sympatiserar och röstar på Sverigedemokraterna. Skulle det gå chockvågor i universitetsledningen?


Naturligtvis får man måla upp vilket scenario som helst vid sina krisövningar men jag undrar ändå om inte detta var att måla faen på vägen i onödan. Utan tvivel var det politiskt korrekt! Det är dessutom ett led i den stigmatisering av oliktänkande som pågår i vårt samhälle. Utan tvekan får man känslan av att det är Sverigedemokrater som pekas ut i detta scenario.


I Östran artikel pekar pressansvariga Karolina Ekstrand vid Lnu ut Svenskarnas parti men i de dokument jag fått från Linneuniversitetet nämns inte Svenskarnas parti överhuvudtaget. Utan det är upp till deltagaren att använda sina egna fördomar vid ”val” av parti.

Av Thoralf Alfsson - 4 oktober 2013 09:12

Sverigedemokraterna i Kalmar har hela tiden förespråkat att Linneuniversitetets utveckling skall ske vid det område som oftast benämns som Brofästet (tidigare i processen kallades det för Kalmar nyckel eller gamla teleskolan). Denna ståndpunkt har vi stått för ända sedan detta ärende behandlades i kommunfullmäktige första gången i december 2009 och det känns bra att fortfarande kunna referera till ett så gammalt blogginlägg. Läs mitt blogginlägg.


Jag har sedan dess skrivit om denna process ett flertal gånger. Anledningen till att denna process drar ut på tiden är givetvis den idiotiska placering i hamnen som framförallt S+M+V vill driva igenom. Idag klubbas en reviderad detaljplan i samhällsbyggnadsnämnden där 32 sidor blivit 55 sidor enligt media. Men i mina ögon är det bara ”ögongodis” för att blidka kritikerna. I praktiken betyder dessa nya sidor noll och ingenting.


 

Dagens Barometern, ingår i en större artikel om den reviderade detaljplanen.


Det är väldigt skönt att kunna hålla fast vid sin ståndpunkt och att vara konsekvent. Dessutom kunna göra det med mycket gott samvete.


Värre är det för andra partier! Folkpartiet har fortfarande inte tagit ställning ännu. Något som folkpartiets gruppledare Inger Hilmansson uttryckte så sent som på kommunfullmäktige i måndags.


Miljöpartiet har bytt fot flera gånger i frågan under ledning av Jonas Löhnn. Deras inre strider och motsättningar fortsätter dock så därför vet man inte vem som styr i frågan.


Kristdemokraterna har också velat lite fram och tillbaka men tycks nu vara negativa till den föreslagna placeringen. Dywik ser ut att kunna styra upp partiet på en riktigt förnuftig lokalpolitik. Jag skulle gärna samarbeta med Dywik i flera lokala frågor.


Centerpartiet med ”maktkåta” Anders Andersson i spetsen har lämnat Alliansen för att inleda ett samarbete med S och V. Vilket bara bekräftar hur ”vilse i pannkakan” partiet är! När det gäller Linneuniversitetet har Centerpartiet bytt fot flera gånger. Sista gången gissningsvis för att vara socialdemokraterna till lags.


Vänsterpartiets Bertil Dahl agerar knähund till det socialdemokratiska kommunalrådet Johan Persson. Han har aldrig någon avvikande uppfattning. Till och med avtalet med Ryan air och Kalmar kommun väckte inga märkbara reaktioner från Bertil Dahl. Det viktigaste för Bertil Dahl är uppenbarligen att behålla sin post som kommunalråd.


I denna kommunala soppa är det skönt att vi, Sverigedemokrater hela tiden varit konsekventa och förespråkat en lösning som innebär att befintliga lokaler på Malmen kompleteras med nya vid Brofästet. Brofästet är både stadsnära och sjönära men även naturnära enligt min uppfattning. Har svårt att tänka mig en bättre placering.


Jag är fullständigt övertygad om att alla städer i Sverige skulle jubla om man kunde erbjuda ett universitet en sådan placering som Brofästet erbjuder. Men rektor Stephen Hwang på Linneuniversitet tycks inte begripa detta!


Eller handlar det bara om prestige?

Presentation


Thoralf Alfsson
Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 123 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8
9
10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22 23 24
25
26 27
28 29 30 31
<<< Oktober 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kommungranskningar

Infoblad

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se