thoralf

Alla inlägg under oktober 2013

Av Thoralf Alfsson - 16 oktober 2013 11:56

Enligt Östran backar nu Tele2 efter mitt avslöjande, inte Östrans. Jag skrev om detta redan i lördagens blogginlägg då jag reagerade väldigt kraftigt på den information vi fick under polisstyrelsens styrelsemöte på fredagen i Vimmerby. Efter mötet frågade jag ansvariga inom polisen om uppgifterna var offentliga och fick då ett positivt svar vilket föranleda mig att skriva lördagens blogginlägg.


Dessutom tipsade jag både Östran och Barometern om mitt blogginlägg under söndagen då jag ansåg att uppgifterna var så anmärkningsvärda att jag ville ha en större spridning på dem än vad min blogg kan åstadkomma. Barometern hade redan läst mitt blogginlägg och Östran tackade för tipset.


Jag tackar Östran för att man slagit upp dessa uppgifter så stort i tidningen och på ledarsidan och känner mig i allra högsta grad "skyldig" till att nu Tele2 backar från sin prismodell.


Läs artikel i Östran om att Tele2 backar.


Ledarsidan i Östran skrivs av Peter Akinder och han har tidigare kallat min blogg för en "digital dynghög" men nu har han som sagt använt den digitala dynghögen som källa till sin artikel på ledarsidan ;-)


Jag har själv inte riktigt följt med vilken uppmärksamhet denna nyhet fått men nu har jag kollat runt lite och hittat en hel del. Men som vanligt undviker man att nämna mig i sina artiklar vilket dock Östran gör i sin första artikel.


Aftonbladet, SvD, Expressen, SVT,ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 15 oktober 2013 17:19

Kalmar läns landsting höjer skatten med 50 öre. Efter nyår kommer landstingsskatten vara 11,37 kr. Så sent som 2012 höjdes skatten med 66 öre. Man kan utan tvekan säga att de rödgröna vet hur man höjer skatten.

I Kalmar kommun spränger man nu 33 kronors-vallen och landar på 33,18 kronor i skattesats per intjänad hundralapp.


Som vanligt försvarar de rödgröna skattehöjningen med att de vill inte försämra vården och skuldbelägger därmed alla som anser att skatten inte skulle höjas.


Barometern hänger på med följande läsarfråga som tyvärr bara har två svarsalternativ.


 


När de rödgröna kom till makten i landstinget började man med att höja patientavgifterna till  landets högsta avgifter.


Enligt min mening så är massinvandringen en orsak till det utsatta ekonomiska läget nyligen kunde vi läsa att landstinget upphandlat tolktjänster för 33 miljoner kronor. Kostnaden för sjukvård för asylsökande uppgick till ca 42 miljoner kronor under 2012.


Hur stora kostnaderna är inom sjukvården för de som redan fått uppehållstillstånd vet ingen. Man vet bara att gruppen utrikes födda har ett större vårdbehov än svenskar.


Den 1 juli 2013 fick dessutom alla som befinner sig illegalt i Sverige mer eller mindre fri sjukvård, fria mediciner och fri tandvård. De behöver endast betala 50 kronor per tillfälle. Hur mycket kommer detta tokiga beslut kosta skattebetalarna?


Så det är bara att gratulera alla svenskar till skattehöjningen ni får i alla fall vara med och betala. Det finns grupper i samhället som slipper det. Som man bäddar får man ligga heter det ju. Vi svenskar är väldigt dåliga på att bädda bra för oss själva!


Östran, Barometern


 

Mitt blogginlägg om Tele2 osmakliga faktura har även fått media att reagera. Östran har varit i kontakt med polisen och fått ut mer uppgifter.


”Det är ett osmakligt ocker, säger Christina Davidsson (C), ordförande i polisstyrelsen, som informerades om kraven vid senaste sammanträdet.”

 

Lite märkligt att hon använder ordet osmakligt om fakturan då jag hade ”Osmakligt av Tele2” som rubrik på mitt blogginlägg. Läser centerpartiets Christina Davidsson min blogg? ;-)


Östran

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 14 oktober 2013 23:51

 


För några veckor sedan kom IPCC med sin senaste rapport och jag kan konstatera att det finns flera olika tolkningar av rapporten. Klimatalarmisterna målar upp rena domedagen inom en snar framtid.


Men det finns även andra experter som uppenbarligen ser sin chans till uppmärksamhet i media och då främst kvällspressen. På Öland har det länge forskats på den så kallade älgdöden. Väldigt många älgkalvar dör tidigt på Öland.


Nu har ”forskare” kommit fram till att det beror på klimatförändingarna.


”Viltforskarna som arbetar med att undersöka Ölands älgar tror att det kan vara klimatförändringar som ligger bakom att tre fjärdedelar av årets kalvar dött.”

  

”När kalvarna föds har växterna hunnit förvedas och näringsinnehållet minskat. Minskningen är så stor att älgkorna inte orkar producera tillräckligt med näring för att producera mjölk till sina nyfödda kalvar, säger Göran Ericsson viltforskare på Sveriges lantbruksuniversitet, SLU, till Vetenskapsradion.”


Läs artikel i Aftonbladet

  

Vilka klimatförändringar undrar givetvis jag. Tittar man på statistik för de senaste vintrarna/vårarna på Öland har de varit lika kalla som på 60-talet. I Kalmar har det t.ex inte varit någon temperaturhöjning de senaste 25 åren, utan trenden är snarare att vi går mot lägre medeltemperatur.


Eftersom jag tillbringar en hel del tid på Öland så är jag väldigt intresserad av vilken klimatförändring på Öland som avses från dessa experter.


Tyvärr är det väl så att allt skall förklaras med klimatförändringar idag. Det smäller högre och ger mer publicitet i media. Säkert även mer forskningspengar.

 

Genom åren har det dock kommit många andra förklaringar till älgdöden på Öland. Inte minst SLU skrev för bara några år sedan följande i en artikel. Raka motsatsen till ovanstående citat.


”Ett gynnsamt klimat, god biotop (men ack så atypisk!), god fodertillgång och en mycket ansvarsfull jägarkår har sedan jaktstoppet för ett antal år sedan gått ytterst varsamt fram för att höja kvaliteten och tätheten på älgstammen.”


För något år sedan var det älgarnas spermier. Ett annat år var det vitaminbrist eller så var det fästingar.

 

Teorierna har som sagt varit många men nu är det alltså klimatet. Jag tar mig för pannan!

Av Thoralf Alfsson - 14 oktober 2013 10:23

Efter att jag hört detta reportage kan man inte annat än att ställa sig frågan om man kan tro på opinionsmätningar. När ansvariga har en sådan inställning till SD kan man inte förvänta sig någon annan inställning från medarbetarna. Genom åren har jag fått information om hur personer som blivit uppringda från dessa företag och svarat SD blivit ifrågasatta av uppringaren.


Frågan är givetvis om dagens mätningar manipuleras eller rättare sagt om man väger in "speciella" faktorer i sina datorberäkningar.När det gäller Migrationsverket är det absolut värt att lyssna på följande "intervju" av Migga_X.


Av Thoralf Alfsson - 13 oktober 2013 10:00

 


Under Dam-EM i fotboll bloggade jag om de märkliga flaggorna som förekom under Sveriges matcher på läktaren. Läs mitt blogginlägg med rubriken Sveriges eller Ukrainas flagga.


Som jag skriver i blogginlägget mejlade jag ansvariga på Camp Sweden med frågor varför man inte använder den svenska flaggan men det dröjde väldigt länge innan jag fick något svar. Svaret kom som ett öppet brev på deras hemsida där jag pekas ut som extrem bloggare och frontfigur i något som skulle kunna liknas vid en uthängning. Detta på grund av en fråga om varför föreningen Camp Sweden inte använder svenska flaggor.


Läs Camp Swedens brev


 


Närmare än så här vill man inte förklara att inte svenska flaggan används.


”Anledningen till detta är flera olika faktorer där ekonomi, respekt för svenska flaggan och för att få till effektfulla tifon med variation och snygg estetik är de viktigaste aspekterna.”


Jag skulle snarare säga att det är brist på respekt att använda substitut för den svenska flaggan. Min personliga uppfattning är att Camp Sweden har "infiltrerats" av politiskt korrekta personer som inte vill ha den svenska flaggan på grund av att den är en nationalistisk symbol som dessutom har det kristna korset. Man skulle kunna tolka svaret från Camp Sweden som att man ser korset i den svenska flaggan som religiös diskriminering.


Om det handlar om en ekonomisk fråga är jag övertygad om att det finns personer i vårt land som skulle vilja bidra med pengar så att 1000st svenska flaggor kan köpas in av Camp Sweden. Jag skulle gärna starta en insamling på min blogg om Camp Sweden i så fall använde pengarna till inköp av svenska flaggor som sedan användes vid matcher. Men jag misstänker starkt att man från Camp Swedens sida inte är intresserad av att få ett sådant riktat bidrag.


Frågan är om Svenska Fotbollsförbundet även har ett finger med i "spelet"?

 

Sedan ägnar man stora delar av brevet till att beklaga sig över att många reagerat på dessa märkliga flaggor. Vad hade man förväntat sig?


Igår var det dags igen! Hela läktaren full med dessa avarter till flaggor. Tänk om det varit den svenska flaggan istället.


 


Likväl som Svenska Kyrkan inte vågar stå upp för sin tro på Jesus så vågar uppenbarligen svenska fotbollssupportrar inte stå upp för den svenska flaggan med sitt kors. Jag hoppas att väldigt många tar med sig en svensk flagga till matchen mot Tyskland på tisdag i protest mot Camp Swedens avart till flaggor.


Jag tycker bara att det är så ynkligt och bedrövligt politiskt korrekt. Oavsett om det är Camp Sweden eller den Svenska kyrkan.


I grund och botten handlar det i båda fallen om att den svenska identiteten skall krossas. Det skall göras i kyrkan och det skall göras på fotbollsläktaren. Uppenbarligen har det svenska flaggviftandet med det blågula svenska flaggan stuckit i ögonen på de politiskt korrekta och nu skall det stoppas med 1000st märkliga flaggor. Nyttiga idioter finns det tydligen gott om både i kyrkan och ibland fotbollssupportrarna.


Östrans krönikör Joakim Carlsson försökte göra sig lustig över mitt blogginlägg med rubriken Den svenska identiteten skall krossas. Joakim Carlsson har dock svårt med läsförståelsen och borde dessutom läsa mer än ett av mina blogginlägg så skulle han begripa vad jag menar.


 


Till att börja med missade han det övergripande målet i länsstyrelsens integrationsdokument, att öka andelen utrikes födda i Kalmar län. Jag gissar att Joakim Carlsson överhuvudtaget inte läst dokumentet! Istället ger han sig på att håna mig i sin krönika. Men Joakim Carlsson tillhör en desperat skara som inte drar sig för att ta till fula knep för att misskreditera mig eller Sverigedemokraterna. Vad skall Joakim Carlsson hitta på efter detta blogginlägg?


Camp Swedens flaggor är även det ett typiskt exempel på hur vår identitet skall raderas. Precis som svenska kyrkan håller på att tappa sina grundvärderingar genom att ligga på knä för islam. Något som även det hotar vår kristna identitet.


Jag ser denna utveckling i samhället men Joakim Carlsson har ännu inte fått upp ögonen och begripit att hans barn och barnbarn kan få växa upp i ett helt annat land än det som Joakim Carlsson växte upp i. Ett mångkulturellt land där islam och sharialagar är en naturlig del av samhället och svenskarna har hamnat i minoritet. Dags att öppna ögonen, Joakim Carlsson!

Av Thoralf Alfsson - 12 oktober 2013 17:10

För att en demokrati och rättssamhälle skall fungera krävs det att medborgarna följer våra lagar och regler. Det innebär bland annat att man har en skyldighet att vittna vid t.ex rättegångar om vårt rättssystem skall fungera. Nu vet vi att det är lite si o så med detta i speciellt utanförskapsområden där kriminella gäng eller etniska/religiösa grupperingar har stort inflytande.


Men jag anser att företag och organisationer också har en skyldighet och samhällsansvar i detta avseende.


Igår fick jag höra något som gjorde mig en aning upprörd. Jag tror de flesta läst om dubbelmordet i Flakeböle på Öland. I åklagarens utredning har bland annat den åtalades mobiltelefon haft en ganska stor betydelse och varit viktig för att kartlägga 56-åringens rörelser på norra Öland under dagen för dubbelmordet. Med anledning av detta har polis/åklagare begärt att de aktuella mobiltelefonoperatörerna skall ”tömma” sina master på alla data för att kunna kartlägga all telefontrafik. Tydligen finns det tre operatörer som man varit tvungna att begära ut dessa datafiler ifrån, Telia, 3G och Tele2.


Nu gör inte mobiloperatörerna detta utan att ta ut en avgift för denna service. Jag bedömmer det dock som att man bara gör en datakörning för att få fram aktuella uppgifter och sedan får polis/åklagare bearbeta dessa datafiler. Det osmakliga kommer när operatörerna fakturer detta till polisen eller rättare sagt när Tele2 skickar sin faktura.


Telia fakturerade polisen ca 20 000 kronor för detta. Operatören 3G fakturerade ca 40 000 kronor för samma sak men Tele2 fakturerade hela ca 540 000 kronor för samma sak.


Det handlar om ren ocker från Tele2 och jag uppfattar det som rent osmakligt från Tele2. Företaget vet att polisen är tvungen att ha dessa uppgifter och kan därmed begära vilket pris som helst då rättsväsendet (vi skattebetalare) måste ha dessa uppgifter för att kunna sätta fast en dubbelmördare. Nu lyckades polisen förhandla ner priset till ca halva kostnaden från Tele2 men vi pratar fortfarande om en kvarts miljon kronor.


Tele2 faktura motsvarar i princip vad en polisman kostar under ett år. Jag anser att Tele2 även har ett samhällsansvar för att vårt rättssamhälle skall fungera och inte borde bedriva ocker och utnyttja rättsväsendet för att krydda sitt eget miljardresultat.


Det är ett minst sagt osmakligt beteendet av Tele2. Något samhällsansvar tycks man heller inte känna på bolaget. Tele2 borde skämmas och jag hoppas att media tar upp deras osmakliga prissättning och ställer ansvariga personer på Tele2 mot väggen.


Personligen får god lust att säga upp den enda tjänst jag köper från företaget!

Av Thoralf Alfsson - 11 oktober 2013 23:16

En fantastisk avslutning på landskampen och på dagen men även på veckan.


Det har varit en plenifri vecka i riksdagen så jag har kunnat vara på hemmaplan. Vi har haft styrelsemöte i distriktet, en valkonferens, medlemsträffar och en pubkväll med medlemmar. Dessutom har jag varit tillbaka några dagar på mitt gamla jobb och besökt två av mina gamla kunder som jag inte besökt på ca ett år.


Det bemötandet jag fått ute hos dessa kunder har varit fantastiskt roligt. Även besökt min demenssjuke far och träffat gamla vänner från min uppväxt och bemötandet har varit lika positivt där med grattis önskningar till mitt politiska engagemang och lyckönskningar inför nästa år och det kommande valet. Vi, SD har ett väldigt starkt stöd ute bland vanligt folk i Kalmar län.


Några fina namn är också på väg in i partiet. Det kommer säkert ge oss uppmärksamhet när det blir offentligt.


Jag vet inte om jag någonsin fått så mycket positiv feedback som politiker under en vecka. Samtidigt har det varit väldigt roligt att få känna på mitt gamla jobb igen och de problem som man omedelbart ställs inför med krånglande system och kundernas önskemål.


Med tanke på hur vissa politiker i riksdagen bemöter mig och SD har det varit en befrielse denna vecka. Samtidigt kan man ju ställa sig frågan varför man väljer riksdagen när man skulle kunna jobba i en helt annan miljö med människor som uppskattar vad man gör på jobbet. Dessutom skulle man slippa journalister som i många fall bara vill ställa till ”jävelskap” i alla lägen, det gäller dock inte några av de lokala journalister.


Inatt sover man säkert riktigt gott. Hoppas alla mina läsare också sover gott och får en trevlig helg. Jag tror jag kommer ha ett leende på läpparna hela helgen ;-)


UPPDATERING!


Intressant att artiklar om SD blir mest lästa! Väldigt många blir arga över att SD inte behandlas med samma respekt som andra partier.


 Av Thoralf Alfsson - 10 oktober 2013 23:20

 


Stora Hotellet i Nybro stoppar SD från att boka en möteslokal. Hotellet har inte råd att hyra ut till Sverigedemokraterna. Man riskerar att förlora andra kunder enligt hotellets ledning. En minst sagt dålig ursäkt! Läs artikel i Barometern.


I grund och botten handlar det om vi vill ha ett demokratiskt samhälle. Stora hotellets ledning i Nybro anser uppenbarligen inte att man behöver stå upp för demokrati och alla människors lika värde.


I Kalmar söker vi också en större möteslokal för ett medlemsmöte och vi inväntar svar från flera ställen. Dansrestaurangen Sandra gav oss först att jakande svar med ett pris men återkom några timmar senare och sa att det var dubbelbokat och tackade nej till SD. Jag undrar om det var en vit lögn?


Lyssna till Marine Le Pen.

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8
9
10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22 23 24
25
26 27
28 29 30 31
<<< Oktober 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se