thoralf

Direktlänk till inlägg 29 oktober 2013

KLIMATHYSTERIKER

Av Thoralf Alfsson - 29 oktober 2013 22:46

 

Strandängar som tydligt visar tidigare havsnivåer                                     Foto Thoralf Alfsson


När jag var på Vind 2013 i förra veckan råkade jag äta lunch med några deltagare och pratade då om lite av varje. Eftersom jag tillbringar mycket av min lediga tid på Öland råkade vi komma in på det. Det visade sig då att en av dessa personer haft ett hus på östra kusten av Öland. Men han och hans familj hade sålt huset. Kan ni gissa varför? Klimatförändringarna! Jag trodde inte mina öron.


Han och familjen var orolig för en kraftig värdeminskning av fastighetspriserna när havsnivåerna kommer stiga, därför hade de sålt fastigheten nyligen. Jag frågade om han inte hade tagit med landhöjningen i beräkningen? Jo, det hade han. 


Dessutom bodde han även i Kalmar. Då undrade jag vad han ansåg om planerna på att bygga nya lokaler för Linnéuniversitetet i Ölandshamnen med tanke på hans ”fobi” för havsnivåhöjningar? Men det hade han uppenbarligen inte funderat över. Märkligt!


Vad jag förstod jobbade hans företag med miljökonsekvensbeskrivningar inför vindkraftsprojekt. Har dessa personer blivit så fullständigt indoktrinerade inom vindkraftsbranschen att inte sunt förnuft längre råder? Jag har svårt att hålla mig för skratt eller skall man gråta! Sälja ett hus på Ölands östra kust på grund av kommande havsnivåhöjningar. Jag blir mörkrädd.


Företaget han jobbar för har tydligen gjort utredningar inför de sex vindkraftverk vid Degerhamn som hotar statusen för stora Alvaret som FN-världsarv. Inte undra på att det är på väg att bli riktigt tokigt.


På bilden ovan är det kanske svårt att se men är man på plats i verkligheten kan man se de olika nivåerna som havet tidigare skapat. Havsnivån har sjunkit! Något som framgår väldigt tydligt. Jag kommer dessutom ihåg vad en äldre farbror från Munketorp berättade om hur högt vattnet hade gått upp vid oväder i hans barndom på 20-talet. 


Personer som är kritiska till IPCC och alla dramatiska klimatrapporter, som t.ex den från Världsbanken har väldigt svårt att få in debattartiklar i de större medierna som DN, SvD. Vad jag förstår är mer eller mindre vissa personer bannlysta. Nu får dessa istället fölita sig till lokal media som t.ex Piteå-tidning.


Läs denna debattartikel och notera vilka som skrivit under och ställ er frågan varför i Piteå-tidning och inte i någon ledande tidning?.

 
 
Ingen bild

Nils H

29 oktober 2013 22:57

Strålande artikel i Piteå-tidningen. Gillar deras ordval om falska profeter. Bra att du hjälper till att sprida den.

 
Lassekolja

Lassekolja

29 oktober 2013 23:29

Den Vind2013-deltagaren, som Du nämner, kunde åtminstone väntat i 100år med att sälja sitt hus. Samlad information ger vid handen, eller rättare har gett mig vid handen, att havsnivån om ca 100år ev. i värsta fall kommer att ha stigit 50-80cm. Kan tyckas mycket men inget, som oroar mig trots att min dotter (för 4mån.sedan) tagit över mitt hus, som ligger 25m från havet. När Gudrun härjade som bäst hade jag 30cm djupt (havs-)vatten vid min grindinfart. 10cm till och mitt garage och källare hade vattenfyllts men det var ju extremt.
I värsta fall kommer det att ta åtminstone 4-5 generationer innan det ev. börjar bli problematiskt.
7:ans invandringspolitik utgör betydligt större fara, åtminstone för Sverige!

http://www.status.st

 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

30 oktober 2013 00:05

Mycket bra debattartikel i Piteå Tidningen! Den får vi hjälpas åt att sprida vidare!

http://karlskronabloggen.se

 
MetalHeadViking

MetalHeadViking

30 oktober 2013 00:18

Vill man veta varför en sådan stark konsensus härskar när det gäller klimatbluffen, så måste man studera Agenda 21. Då förstår man varför klimatskeptiker censureras. Och värre kommer det att bli.

http://detopaverkadesinnet.blogspot.com

 
Ingen bild

w-son

30 oktober 2013 00:28

Tack för tipset!
Ytterst symptomatiskt att man stängt kommentarsfunktionen till artikeln.

 
Ingen bild

Bertil

30 oktober 2013 08:13

Häromkvällen gick en dokumentär från Japan om jättebläckfisken som man försökte fånga på bild. Forskarna höll till utanför en ögrupp som var Asiens svar på Galapagosöarna. Nu var nog inte dessa öar särskilt bebodda men bara tanken på att slå upp vindsnurror där kändes helt egalen.

Här hemma verkar folk knappt bry sig, är vi hemmablinda med ett världaarv inpå knuten eller varför blir det inte mer protester?

 
Ingen bild

Bertil

30 oktober 2013 08:16

Glömde nämna att denna japanska ögrupp också är ett världsarv såsom galapagos, är nog bara att inse att vindsnurror på öland diskar oss från denna lista.

 
Ingen bild

AWSvensson

30 oktober 2013 10:45

Om han sålt sin bostad pga att det skulle byggas vindkraftverk i närheten kunde jag förstått honom, annars får man tanken till att, jorden går under om ett antal miljarder år ,lika bra att sälja,

 
Ingen bild

S-E Karlsson

30 oktober 2013 11:05

Jättebra inlägg idag i Barometern OT om SD:s budgetförslag till riksdagen , det är sånt som går hem i stugorna ! Kanon !

 
Ingen bild

SM811

30 oktober 2013 12:52

@S-E Karlsson. Hittar det inte. Länk.

 
Ingen bild

S-E Karlsson

30 oktober 2013 13:15

Sm811 , kan inte hjälpa dej med det ,mitt råd är att du försöker komma över Barometern/Ot! MVh .

 
Ingen bild

Peter

30 oktober 2013 13:18

Blir lika glad varje gång jag ser ett foto med en blå himmel och naturliga moln - och inte där himlen rycks sprayas med chemtrails, där dessa kondensspår från flygplan blir till slöjor.

 
Ingen bild

lennart l

30 oktober 2013 13:20

@SM811
http://www.barometern.se/reagera/debatt/sd-vill-satsa-pa-de-aldre(4003718).gm

 
Ingen bild

Gudmund

30 oktober 2013 13:42

Han som sålde huset är ett bra exempel på en privatperson som tagit ett felaktigt beslut baserat på megalögnen om människan som klimatförändrare.

Men det är fler än denna person som tar fel beslut baserat på klimatlögnen, nämligen våra politiker och våra företagare. Det kostar oss stora pengar.

Exempel: Felinvesteringar på energiområdet som ju är särskilt drabbat. Bebyggelse, vägar, shoppingcentra och industrier som placeras annorlunda än de annars hade placerats. Byggnormer som ändras på något sätt p.g.a förutsägelser som klimatnissarna gjort, osv.

MetalHeadViking har helt rätt, det är FNs Agenda21 som ligger till grund. Kommuner och regeringar har åtagit sig att införa Agenda21. Klimathotet är viktigt för att rättfärdiga eländet.

Tyvärr är det mycket svårare att få stopp på klimatlögnen än det hade varit om det gjorts i slutet av 80-talet. Nu är näringslivet mycket involverat och verkar som en drivande kraft för klimatalarmism. Den förekommer t.o.m i reklamsnuttar. Dessutom har Nobelkommittén investerat i klimathotet genom att ge sitt fredspris till Al Gore och IPCC. Fruktansvärt! Det gör det extra svårt för klimatalarmisterna att backa. Det kommer heller inte att ske; nu när debatten är förlorad kommer man att rikta in sig på att få folk att glömma. Och så kommer dessa samma lögnaktiga vänstermänniskor att leta upp ett nytt möjligt hot. Den som håller ett öga på Romklubben (http://www.clubofrome.org) kommer att få veta först vilket hot de valt. Klimathotet passade ju så bra: man kunde ju pressa fram en CO2 skatt på precis allt.

En komisk detalj är att klimathotet bygger mest på datormodeller. Kanske samma modell-konstruktörer som stod bakom modellerna på 1970-talet som förutspådde allt möjligt elände i boken Limits to Growth. Verkligheten fortsätter att inte vilja följa modellerna, men det verkar inte hindra vänstermänniskorna att fortsätta ljuga.

 
joffe

joffe

30 oktober 2013 14:00

Klimatalarmisterna debatterar ologiskt. Jag är helt övertygad om förhållandet efter att ha studerat expertståndpunkter och lyssnat till debatter i ämnet under åren.

Koldioxidsutsläpp från oss jordvarelser har en försumbar, minimal inverkan på klimatet. En svensk klarsynt bloggare, Thoralf Alfsson, fann ett bra svenskt ord för min ideologi – Klimatlogiker. Ett fyndigt relevant ord för min övertygelse.

Jag har bott i Australien i 30 år.Vi har i Asianblocket genom åren upplevt många naturkatastrofer, jordbävningar, vulkanutbrott, cykloner, tsunamis, översvämningar, torka och bränder. Ofta en myckenhet av extremförhållanden samma dag i samma land. Australien, Afrika, Europa och Amerika har haft och har sina mer än udda klimatiska överväldigande överaskningar för oss människospillror.– Infaltilt tror många att detta beror på mänsklig pollution! - Give me a break!
TV visade nyligen bränderna i Australien. Journalisten frågade en av de ansvariga om bränderna berodde på klimatförändringarna orsakade av människan. Svaret var tydligt: "Nej, detta är normalt. Det har hänt flera gånger de senaste hundra åren, ja i generationer tillbaka i tiden."
Riktig forskning härleder katastrofer till jordens sedan tusentals år återkommande magnetiska fält- och dito galax förskjutningar där solen med sina fläckar uppenbarligen ganska regelbundet orsakar katastrofala problem för oss jordvarelser. Vi TROR oss själva vara upphovet till förändringar i klimatet! – Så radikalt fel!

Nu har det gått så långt i Australien att en minoritetsregering av Labor och Greens från 1.7.12 klubbade igenom en carbontax som första land i världen! Alltså de företag som släpper ut koldioxid i atmosfären får betala dyr skatt. Jag och majoriteten av röstberättigade har inte sanktionerat detta rena falskhetsbeslut. Men ni ser även i Sverige att politiker beslutar ofta emot folkviljan, detta i hemlighet under alla bord!

Vad som nu händer i framtida Australien är att vi konsumenter drabbas av högre priser på alla konsumtionsvaror. El-kostnader blir skyhöga. Ty vinstgivande företag med en ny betungande skatt för utsläpp tappar sin nationella normala priskurva, dessutom internationell konkurrenskraft som leder till arbetskraftsnedskärning eller konkurser i Australien. I förlängningen flyttar vissa tillverkningsföretag vidare till Kina eller Indien. De startar på ny kula med billigare arbetskraft och utan beskattning av utsläpp Dessa länder kommer således fortsätta skicka ut skit i luften!

I Australien förlorar vi produktivitet och nationell tidigare lycklig industriell samfällighet och produktion. Resten av världen må skratta åt att våra naturtillgångar nu avyttras till länder som förädlar råvaran, släpper ut föroreningar med importerat kol från Australien och tar business från oss...och vi får importera våra egna, i dessa länder förädlade råprodukter.

Jag säger som humorkåsören Cello sa en gång ”tillåt mig smila och småle en smula” åt detta förrödande aussidepressiva beslut.

För hundra gubbar - vad som än händer med moder jord beror det banne mig inte på att människospillror släppt ut för mycket skit i atmosfären! – Det sköter moder jord så bra själv! När inträffar nästa vulcanutbrott! Vad händer då med föroreningar i atmosfären? - Carbontax! - Give me a second bloody break!

http://abhu

 
Ingen bild

Lotta

30 oktober 2013 21:34

Har precis sett Uppdrag granskning om friskolor där problembarn ratades. Man använde en svensk flicka med goda betyg som fick plats lätt och en invandrarkille som beskrevs som en kille med dåliga betyg, stökig och på väg att hamna i dåligt sällskap. Han fick ingen plats. För att testa om det berodde på vilken etnicitet eleven hade testade man även en svensk kille med lika dålig bakgrund som invandraren resultatet blev lika dåligt. Man konstaterade tillsammans med någon expert att det INTE hade med etnicitet att göra. Senare tar man upp Uppdrag granskning på Aktuellt. Där visar man bara upp den svenska tjejen och invandraren och nämner inte med ett ord att det blev samma dåliga resultat när man använde en svensk kille. Har Aktuelltredaktionen och Svt en agenda?

 
Ingen bild

Per W

2 november 2013 18:09

I Stockholm har kajen utanför Grand Hotel (där skärgårdsbåtarna går) sänkts därför att havsnivån blivit så låg!!! Det blev för svårt att gå på båtarna som låg så lågt. Klimatbluffen rullar vidare men tror nog inte försäljningen av huset berodde på "klimatförändringarna".

 
Ingen bild

Vetarn

12 januari 2014 22:44

Givetvis ska man inte chansa med klimatet när vi ändå måste byta energisystem, varför ska man vänta?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8
9
10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22 23 24
25
26 27
28 29 30 31
<<< Oktober 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se