thoralf

Direktlänk till inlägg 26 oktober 2013

KASSAREGISTER FÖR UTLÄNDSKA FÖRETAG

Av Thoralf Alfsson - 26 oktober 2013 11:22

Mitt blogginlägg för några dagar sedan om hur jag upplever journalister och Expo har väckt en del uppmärksamhet. Nu har det även översatts till engelska och finns på Gates of Vienna.


Jag tycker att det är bra att det får lite större spridning.


Jag vet att många av mina läsare är intresserade av vad som händer angående kravet på kassaregister för torg och marknadshandel. Regeringen vill ju undanta utländska företag från lagkravet, något som väckt ilska inom branschen. När beslutet togs i riksdagen i maj riktade SD tillsammans med S, MP och V ett tillkännagivande till regeringen att återkomma med ett förslag som även omfattar utländska företag utan fast driftställe i Sverige.


Frågan har börjat lyftas i media och jag gissar att den kommer få mer mediautrymme under de kommande månaderna.


I Skatteutskottet begärde jag för någon vecka sedan att ansvarigt statsråd, Anders Borg skulle komma och redovisa vad regeringen gjort i frågan sedan beslutet i maj. Men vid veckans utskottsmöte fick jag beskedet att jag inte fick gehör för min begäran.


Nu föll det sig så väl att vi även hade besök av Skatteverkets generaldirektör Ingemar Hansson vid tisdagens utskottsmöte. Jag ställde då fråga direkt till Ingemar Hansson om Skatteverket fått något uppdrag från regeringen att utreda frågan om att även utländska företag skall omfattas av samma lagkrav. Frågan var uppenbarligen besvärlig för Ingemar Hansson som hade lite svårt att besvara frågan med hänsyn till regeringen och Skatteutskottets ordförande Henrik von Sydow. Men efter en viss tvekan kom svaret att Skatteverket ännu inte fått något uppdrag från regeringen.  


Jag har nu istället ställt en skriftlig fråga till finansminister Anders Borg.


 


UPPDATERING!

Om någon skulle missat hur Kent Ekeroth smular sönder Billström.


 
ANNONS
 
Ingen bild

Medborgaren

26 oktober 2013 11:42

Ex-pressen rapporterar om rånvåg i Oslo, enligt tidningen är gärningsmännen "ungdomar"!
Tidningen Aftenposten rapporterar om samma rån/våldsvåg men uppger helt sanningsenligt att gärningsmännen är unga män av utländsk härkomst!!
Hur kan det komma sig att svenska tidningar ständigt undanhåller väsentlig information för oss svenskar?

Vi kan idag även läsa om rån/våldsvåg i Trollhättan, även här är våldsmännens signalement "pixlat", mycket märkligt, eller?

Liksom utländska torghandlare ska åka i gräddfilen och kunna fortsätta med svarthandel.

 
Ingen bild

SM811

26 oktober 2013 12:17

Bra Thoralf. Nu kan han inte komma undan.

 
Ingen bild

Bosse

26 oktober 2013 12:39

Till alla läsare av Thoralfs blogg!!!
Gå in på Östran.se och läs artikeln med rubriken, Mångmiljonvinst på flyktingar för Lundegård.
Obs!Artikeln går fortfarande att kommentera.

 
Ingen bild

Hacke

26 oktober 2013 12:39

Mycket bra jobbat Thoralf kring kassaregistren!
Det är helt uppenbart att det är sd och endast sd vi får förlita oss till när det gäller rättvisefrågor i dessa sammanhang.

 
Ingen bild

Totto

26 oktober 2013 12:41

Förlåt min hyllning.

Thoralf jag anser att du (redan) är en bland Sveriges genom tiderna bästa riksdagsmän. Orsaken är just kombinationen ansvarsfullt fokus i din politiska representation samt ständigt folkligt samröre i verkligheten samt via din blogg. Stabil personlighet. Flödar vidare det folket säger till dig i din politiska gärning. Gör det lilla och det stora. Granskar och kontrollerar. Flexibel. Tar plats när det är viktigt och gäller livet. Jädrans ansvarsfull.

Ja verkligen förlåt för min hyllning till dig :)

 
Ingen bild

Ludvig

26 oktober 2013 12:42

Det är ju märkligt att utländska affärsmän ska slippa detta krav som alla andra får finna sig i.

 
Ingen bild

Magentan

26 oktober 2013 12:50

@ Totto

Jag instämmer i din hyllning Totto. Du har fångat Thoralfs egenskaper på kornet! Just så ska en riksdagsman vara.

 
Ingen bild

Farbror Sven

26 oktober 2013 13:09

Du är en höjdare Thoralf !

 
Ingen bild

SM811

26 oktober 2013 13:37

Nu försvann en kommentar igen. Tröttsamt att behöva skriva om.

 
Ingen bild

Tony

26 oktober 2013 13:49

Samma undfallenhet inom detta området inför det utländska,
som inom cabbotagetrafiken, där Svenska åkerier går på knäna
på grund av att utländska åkerier med betydligt lägre
omkostnader kommer hit och kör inrikestrafik här, tankar sin
skitiga Diesel hemma och spyr ut den här, det talas till och
med om att vissa åkerier kommer hit med egen Tankbil för att
serva dem. Och i dom fall där utländska åkerier blivit
föremål för lagsökning, så lägger åklagarna ner målet,och
bryr sig inte om att driva in böter för att det blir för
jobbigt. Man kan ställa sig frågan,vad beror all denna
tassande unfallenhet mot allt som inte är Svenskt?

 
Ingen bild

Lotta

26 oktober 2013 13:56

OT/


"Sverige behöver ta initiativ till konkreta förändringar. Fler människor ska inte behöva dö i Medelhavets vatten innan vi tar vårt ansvar." Skriver Maria Ferm MP. När tycker denna totalt verklighetsfrånvända människa att Sverige gjort tillräckligt? Enligt en tabell i dagens Östran, se nedan tar Sverige emot absolut flest flyktingar i hela EU räknat på folkmängd. Vi tar varje år emot fler kvotflyktingar än alla resterande 27 EU-länder gör tillsammans. Garanterat tar vi även emot överlägset flest sk ensamkommande samt är den överlägset största bidragsgivaren till UNHCR, men det räcker inte för Maria Ferm.

Givet resultatet nedan kan man också fundera kring vilka konventioner och andra åtaganden som Sverige skrivit under, ett mantra som 7-klövern gärna använder för att försvara sin sinnessjuka massinvandringspolitik. Samma konventioner som jag förmodar att i alla fall de flesta andra EU-länder också skrivit på. Varför har de då inte samma höga antal asylsökande? Ljuger 7-klövern för svenska folket? Är dessa konventioner inte alls tvingande? De kan de inte vara med tanke på listan nedan. Lägg också märke till Ahonens hemland Finland, hur många asylsökande man tar emot där? Man tar till och med emot färre än krislandet Grekland.

"Antalet asylsökande i EU
Räknat per invånare har INGET annat land i Europa så många asylsökande som Sverige. Nedan är antalet asylsökande per en miljon invånare första kvartalet 2013. Behovet av bostäder är mycket stort i Sverige.

Sverige 1015
Belgien 525
Österrike 425
Luxemburg 420
Cypern 370
Danmark 335
Malta 285
Tyskland 255
Frankrike 245
Holland 245
Ungern 235
Grekland 185
Finland 135
Bulgarien 125
Kroatien 110
Storbritannien 110
Italien 85
Polen 75
Slovenien 45
Irland 50
Slovenien 50
Litauen 35
Spanien 25
Estland 20
Tjeckien 20
Lettland 15
Slovakien 15
Lettland 10
Portugal 5
Källa Eurostat"

Varför Slovenien och Lettland nämns 2 gånger är oklart. Annars kan man se att Norge inte nämns alls.

Men det räcker inte för Maria Ferm.

"Fakta flyktingmottagande
Fram till och med första kvartalet i år hade Sverige tagit emot 46010 asylsökande. För kalenderåret 2013 har Migrationsverket skrivit upp prognosen från 45000 till 56000. Prognos för nästa år ligger på 52000 till 69000."

Som jämförelse för att man skall förstå det absurda i att ta emot så många kan jag ta upp att vid årsskiftet 2012/2013 bodde närmare 63 700 personer i I Kalmar kommun. Dessutom kan man fråga sig hur man när det redan vid första kvartalet ligger på 46010 kan inbilla sig att 52000 eller ens 69000 skulle vara i närheten av slutresultatet. Kommer det lika många varje kvartal och vad jag vet är 4 kvartal på ett år torde summan istället bli runt 184000.

Men det räcker inte för Maria Ferm

MP har tillsammans med Alliansen tvingat igenom en lag för att illegala invandrare som bryter mot svensk lag belönas med gratis sjuk- och tandvård samt gratis mediciner, en ynnest som ingen annan i landet har.

Men det räcker inte för Maria Ferm

Hon vill öppna upp fler lagliga vägar in till Europa genom att flyktingar skall kunna söka asyl på ambassader osv. Inser inte människan att det är blåögda, naiva godhetsapostlar som hon som lurar desperata människor i döden på deras väg till livstids försörjning på svenska skattebetalares bekostnad.

Nej, du Maria Ferm det räcker nu och har så gjort länge. Låt nu övriga länder ta över. Sätt även ut skylten med överbelagt för det är så det är.

 
Ingen bild

Peter

26 oktober 2013 14:01

Bra Thoralf!
Hoppas du kan sätta dig in i vad konsekvenserna blir när bankerna kommer avskaffa kontanterna. För det är början på minskad frihet och där banken kontrollerar och bestämmer.

Kapitalism = banker & stora företag (som ofta ägs av banker/finansen) påverkar och styr regeringar, ofta i det dolda
Kommunism = Staten har all makt och driver statliga företag, men bankerna är fortfarande de som styr den samlande makten i Staten

Hur man än ser på det - den lilla sekten internationella bankirer är de som styr världen, regeringar samt individen - oavsett kapitalism eller kommunism.

 
Ingen bild

Stora Småland

26 oktober 2013 14:09

Volvo och electrolux flaggar för uppsägning av 2000 tusen personer vardera ändå så vill dessa godhetsapostlar typ Maria Ferm ta emot ännu fler flyktingar , var finns jobben ?

 
Lassekolja

Lassekolja

26 oktober 2013 14:44

Personligen anser jag Tony´s och Lotta´s inlägg är särskilt relevanta.
@Tony, mycket bra att Du tar upp "min" bransch (var åkare/nu pensionär). Har 33års erfarenhet av utlandstransportbranschen, i vilken svenska åkare i alla tider utsatts för osund konkurrens från utlandet. Före EU-inträdet reglerades antalet utländska aktörer genom tillståndsgivning och avtal i vilka svenska intressen tillvaratogs. Efter EU-inträdet gäller i stort sett "djungelns lag", d.v.s billigast genom oseriositet vinner!
En annan bransch, som har havererat p.g.a svenska regeringars, tyvärr inte minst Alliansregeringens, inkompetens och ointresse är den svenska sjöfarten/rederinäringen! Det AndersBorg och CarlB-Hamilton är inget annat än VÄMJELIGT!!!

@Lotta, Norge är inte med i EU.
Det som stör mig extra mycket med ex.-vis MariaFerm är att "sådana som hon", faktiskt tjänar nästan 60.000kr/mån av mina skattepengar för destruktion av Välfärdssverige, något som hon dessvärre inte är ensam om men det gör ju det hela ännu dj---ligare!!!
Den viktigaste frågan för SD är återigen hur all dårskap skall förmedlas ut till väljarna med en så våldsamt politiskt korrumperad media!?!
SD x 2 2014 !!!!!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Lotta

26 oktober 2013 14:54

@Lassekolja
Tack. Självklart vet jag att Norge inte är med i EU. Stirrade mig mer blind på antalet asylsökande i varje land än att det bara var EU-länder som man tog upp, därav mitt misstag.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

26 oktober 2013 15:38

OT Den ofrivillige brandvakten : Automatlarm brand Wasagatan 22 Nybro, automatlarm brand Wasagatan 22 Nybro, automatlarm Wasagatan 22 Nybro....
Kanske behövs en matlagningskurs för dom nya gästerna.
(reportage i BAROMETERN )
Kommentarsfältet öppet än .....men du måste skriva positivt annars åker kommentaren bort

 
Ingen bild

HBM

26 oktober 2013 16:13

Jag funderar på om man kan lita på Opinionsinstituten,eller om dom sorterar bort när det blir för höga siffror för SD i sina undersökningar.
Alla i min bekantskapskrets och dom man pratar med på jobbet är trötta på allt invandrarvåld som har blivit vardag i Sverige och kommer lägga sin röst på SD i nästa val. Mot bakgrund av detta skulle jag vilja påstå att SD ligger närmare 20% än runt 10%

 
Lassekolja

Lassekolja

26 oktober 2013 16:44

@Lotta, jag förstod nästan det, eftersom Du verkar så väl insatt i det mesta!
För övrigt önskar jag Dig en trevlig helg trots alla vansinniga galenskaper i vårt kära Sverige + en liten kram!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Stig-Arne

26 oktober 2013 17:10

Bra jobbat!

 
Ingen bild

Lotta

26 oktober 2013 17:30

@Lassekolja

Får önska dig detsamma. Lite märkligt var det när jag skulle skriva in koden för att få detta inlägg godkänt så ville min telefon ändra koden till Ferm.

 
Ingen bild

Edward Ulfertz

26 oktober 2013 17:33

@HBM
SVar: Nej!
Du kan inte lita på opinionsinstituten. Genom att ställa frågorna på ett visst sätt kan man få vilket svar man vill.
Sedan "viktas" svaren (enligt beställarens önskemål?).
De svenska instituten har tagit avstånd från SD.
http://www.friatider.se/svenska-opinionsinstitut-bojkottar-sd
Detta har till och med skrivits i Aftonbladet.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17648881.ab
(och då måste det väl vara sant? Obs! Ironi)

Enligt Sentio (norskt opinionsinstitut) ligger SD och nosar runt 14 %, och med tanke på svarsbenägenheten (risk att bli stämplad som rasist) är nog 20 % ingen osannolik siffra.
Och med permanent uppehållstillstånd till alla syrier och åsidosättande av kommunernas självstyre kan nog siffran bli ännu högre.

Det har föreslagits att vi skulle ha internationella valobservatörer vid kommande val.
Det kan låta som ett stort skämt, men jag tror faktiskt att det kommer att behövas.

 
Ingen bild

Edvald Jonsson

26 oktober 2013 17:56

Är det inte ganska uppenbart att vår regering har fått nån sorts uppdrag utifrån, Bilderberggruppen? Att förvandla vårt land.

Det är ju skönt att veta att polisen nu troligast är på vår sida efter Aftonbladets Invistation.
Det kan ju vara bra om det skulle behövas en stadskupp för att vända utvecklingen och rädda landet.

 
Ingen bild

Hacke

26 oktober 2013 18:05

"Vetenskapsradion Forum SR P1 Lördagen 26 okt: Brottsligheten sjunker i Sverige och världen

Sven Granath, kriminolog och utredare på Brå, berättar om varför samhället har blivit tryggare på senare år. Programledare: Urban Björstadius."

En helt vanlig dag i den svenska Stasi-radions tablå

 
Ingen bild

Morningstar

26 oktober 2013 18:07

Nu talas det om ensamkommande "baaarn" i Rapport igen och att det handlar om en dramatisk ökning. Har ni ingen möjlighet att visa bildspel i riksdagen? Idag räcker det ju med en laptop och en projektor av något slag. Så kan ni köra en jämförelse mellan hur baaaarnen ser ut i propagandan respektive i verkligheten. Ställ dessa politiskt korrekta knallkorkar mot väggen. Ör det detta ni har mage att kalla för barn???

http://2.bp.blogspot.com/_Eu7IT2rmtYE/S9dDeXmn40I/AAAAAAAAC70/tBg7aq71er0/s1600/ensam2.jpg

 
Ingen bild

Rune

26 oktober 2013 18:18

Peter
Konsekvenserna när bankerna avskaffar kontanter blir ju att vi vanliga får gå över till bytesaffärer eller till Dollar eller Euro när vi gör småaffärer sinsemellan. T.ex när man köper en begagnad gräsklippare på annons.

 
Ingen bild

Hulda mk1

26 oktober 2013 18:40

Appropå torghandlarna...
Man tycker att det borde vara lika regler för alla inom EU. Men tyvärr är det inte så.

Rune...
Riksbanken trycker nya sedlar, så det kontantlösa samhället dröjer nog ett tag till. Men sedan...

 
Ingen bild

Rune

26 oktober 2013 19:39

Jo Hulda, det är riktigt.
Nya sedlar trycks men var skall man få tag i dem om inte bankerna lämnar ut dem?
Jag föreställer mig att det då blir lättare att få tag i Euro och Dollarsedlar. Eller någon annan valuta. Om det inte blir förbud att inneha annan valuta?

 
Ingen bild

Hulda mk1

26 oktober 2013 20:59

Rune...
Risken för ren byteshandel är stor. Du lagar min bil, så tankar jag din bil. Du köper några meter huggen ved av mig, du köper en matkasse och en flaska från Bolaget.
Men hur går det med okända och småsummor..??
Fast människor brukar vara kreativa, speciellt i motvind. Så det löser sig nog.

Värre är med det massinvandrigen och Islamiseringen av Sverige. Vi såg idag från Saudi-Arabien, där några kvinnor protesterade med att köra bil(!). Jättefarligt!!! Tänk om de blir sterila ;-)

Men vem tror att våra fega feminister tar i detta? Inte jag iaf...

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

26 oktober 2013 22:07

OT : Skolstyrelsen larmar om att grovt våld går nedåt i åldrarna barn binds, och sten kastas jaha känns bekant fy fan

 
Ingen bild

Fredde

27 oktober 2013 09:25

God förmiddag!

Oj SD får 14.1% idag från Sentio! Så glädjande!! Känns som en underbar söndag blir verklighet :) men konstigt det går inte att läsa om på Aftonbladet eller övrig stadsmedia:)

Ha en underbar söndag SD vänner!

 
Ingen bild

Stig Wiklund

27 oktober 2013 09:44

Stoppa lagen om kassaregister för torg och marknadshandlarna
Stoppa lagen om kassaregister för torg och marknadshandlarna tills den kommer att gälla även utländska näringsidkare. Nu gäller lagen enbart för oss Svenskar. Utländska företagare omfattas inte av den lagen.
Torg och marknadshandeln uppges bestå till 30 procent av utländska företagare.
Kassaregister till ett för ändamålet rimligt pris finns inte heller att tillgå på marknaden.
Man har gått för hastigt fram med den nya lagändringen och gjort fel.
Backa, gör om och gör rätt!
Stig Wiklund

 
Ingen bild

Arvid

27 oktober 2013 11:40


Dagens Söndagskrönika hos Snaphanen:

"En dubbelnatur? En samvetslös lögnare? En mytoman? En man som har undervisat andra i etik. Som präst har han döpt, vigt och begravt – tillfällen av förtroende då människor anförtror sina liv till prästen och till Gud. Iförd mässhake har han förrättat högmässa och delat ut nattvarden och syndernas förlåtelse till andra människor. Församlingsborna har inte haft en aning om vem de haft att göra med. Sin egen synd och skuld lyckades han dölja i nästan ett halvt sekel."
...
"Stasis före detta elitspion Aleksander Radler angav under mer än två decennier ett stort antal människor för den östtyska diktaturen DDR:s spionorganisation Stasi. Han var inte ensam, angiveriet var satt i system och sträckte sina tentakler in i kyrkan, utbildningsväsendet, kultur och media – ja genomsyrade hela samhället. Under DDR:s 40-åriga existens hade Stasi ett nät av totalt 620 000 agenter. De kallades IM, Inoffiziell Mitarbeiter. Det lät bättre än tjallare, som de i verkligheten var."

"Under 35 år av lögner har han arbetat som präst i Svenska kyrkan."

 
Ingen bild

Magentan

27 oktober 2013 14:09

Försöker få in en länk här också till Julia Caesars söndagskrönika i Snaphanen:

http://snaphanen.dk/2013/10/26/sondagskronika-stasiprasten-och-lognen/#comment-205876

Plus en länk till förra söndagens mycket informativa krönika om vår nya ärkebiskop, ifall någon har råkat missa denna:

http://snaphanen.dk/2013/10/21/sondagskronika-arkebiskopens-obesvarade-fragor/

 
Ingen bild

Tony

27 oktober 2013 16:00

Oj Sd får över 14 % i Sentios senaste mätning, och Svensk
Media fullständigt skriker ut budskapet, SVT68 kör med extra
nyhetsutsändningar om Sveriges tredje största parti. Nej visst,
jag drömde, istället råder kompakt tystnad bland den grävande skaran av hycklareliten. 14 % nu innebär förmodligen mins 20%
när det har varit val nästa år!

 
Lassekolja

Lassekolja

27 oktober 2013 17:36

@Stig Wiklund, lagen om kassaregister för torg- och marknadshandlarna är bara ytterligare ett sorgligt exempel på att "våra" "politiker" fullständigt struntar i Sverige och svenskars intressen. Trängselskatten i Göteborg är ett annat, där utlänningar slipper undan, vilket är extra allvarligt för svensk åkerinäring. Inte nog att utländska, även några svenska, åkerier har lågavlönade chaufförer, dom slipper även tränselskatten.
Jag gjorde många försök att genom insändare i GP(Göteborgs-Posten) ifrågasätta denna orättvisa konkurrenssituation, utan att lyckas. Ifrågasatte den extra trängselskatten öht, eftersom vi på 60-talet klarade att bygga både Älvsborgsbron och Tingstadstunneln utan extra skatter. Kan någon gissa vad som skiljer 60-talets Göteborg mot dagens? Ja, just det, i dagens Göteborg finns en omättlig "elefant", som kräver allt större resurser!
Betr. GP kan man åter kommentera GP´s debattsida sedan en vecka tillbaka.
SD x 2 2014 !!!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Morgan Uppsala

27 oktober 2013 19:59

Tony!
14% !!! Visst är det underbart!?
Knappast konstigt efter Aftonbladets agerande som självutnämd domprost mot oliktänkande och landets alla poliser.
2014 Ja, du! Det blir nog mer än 20%. Därför att då röstar ungdommarna som i skolvalen röstat fram Sverigedemokraterna till landets näst största parti.
30% ligger nog närmast till hands, September 2014.
Människor har lessnat på ljugande och falska politiker.

 
Ingen bild

J B Doe

27 oktober 2013 20:02

Vår regering bedriver apartheid-politik mot det egna folket.

 
Ingen bild

OH

27 oktober 2013 20:54

Tony och Lassekolja.
Det var mycket intressant att läsa era insändare om utländska åkerier kontra svenska.
Vill ni förtydliga er ytterliggare ang. skitig diesel,tankbilar från andra länder, vilka länder?. även prisskillnader på dieseln.
Även jag gläds över SD.s framgångar.

 
Ingen bild

Tony

28 oktober 2013 16:01

@ OH:
Bulgarien ,Polen har till exempel 3-4 kr billigare
Diesel än Sverige, men det finns andra faktorer som
skiljer, östländernas lastbilar är ofta begagnade från
Västeuropa med helt andra utsläppsnormer än vad som
avkrävs dem som säljs i Sverige idag. En annan viktig
faktor är personalkostnaderna för en Svensk resp. en
utländsk chaufför från Östeuropa, som är betydande!
Men politikerna i sjuklövern sover gott, och tillsätter
på sin höjd en långtidsutredning, och låter Svenska åkare
ta smällen!

 
Ingen bild

Titti

29 oktober 2013 11:51

Varför fjäskas det så förtvivlat för dessa utlänska handelsmän? Det är klart att om man idkar handel på svensk mark, då är det svenska lagar och regler som gäller.
En annan sak som jag undrat över många år; HUR kan utländska företag ta hit arbetskraft från andra sidan jordklotet för att skövla våra skogar på bär. Att det sedan körs snyftreportage om de stackarna som är hitlurade verkar helt och hållet vara svenskarnas fel. Att sedan lokala markägare städa upp skiten efter dom, utan att få något av förtjänsten. Mycket mycket märkligt - men typiskt svenskt!

 
Ingen bild

Stig Wiklund

17 november 2013 16:49

Rättssäkerhetens varböld, den nya kassalagen för torg och marknader.

När en tillverkare av kassaregister lämnar en tillverkardeklaration för registrering till Skattemyndigheten för ett kassaregister, så publiceras registret hos Skattemyndigheten.
Många tror att dom kassaregister som finns i det registret är godkända av Skatteverket, men så är det inte.
Skatteverket godkänner inga kassaregister, dom enbart registrerar dom.

Skatteverket uppger följande "Det är alltid användaren som är ansvarig för att kassaregistret uppfyller kraven i lagstiftningen" och att "Skatteverket kan inte ställa några krav på tillverkare och leverantörer, det finns inga sådana möjligheter i lagstiftningen".

När det som står i tillverkardeklarationen är felaktigt så är det, hör och häpna, knallen som använder kassaregistret ifråga som får ta hela ansvaret för det som är fel.

10 000 kronor i böter är straffet när knallen använder ett kassaregister som inte motsvarar Skatteverkets krav på registret, och 20 000 kronor andra gången.
Något besked från Skatteverket vilket kassaregister knallen ska skaffa för att vara säker på att han/hon väljer rätt går inte att få.
Man väntar i stället med att kolla knallen i efterhand för att se om han har ett falskdeklarerat kassaregister.
Tillverkaren går alltid fri fast kassaregistret är falskdeklarerat.

Stig Wiklund

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8
9
10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22 23 24
25
26 27
28 29 30 31
<<< Oktober 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se