thoralf

Direktlänk till inlägg 24 oktober 2013

SPETÄLSKEPATIENTEN SD

Av Thoralf Alfsson - 24 oktober 2013 22:20

”Att ens trycka på samma knapp som”spetälskepatienterna”i SD har hittills i den svenska politiska debatten kunnat beskrivas som liktydigt med att gå SD:s ärenden, eller rentav stödja rasism.”

Ivar Arpi, SvD


”Vämjeligt tycker jagär en bra beskrivning.  Jag avskyr Sverigedemokraterna och ett samarbete som legitimerar dem tycker jag är vämjeligt”.

Carl B Hamilton, Folkpartiet


Ovanstående citat talar sitt eget språk och behöver inte kommenteras ytterligare.


 

Fotomontage vindkraft på Stora alvaret.


Södra Ölands status som världsarv hotas av planerna på att bygga 6st vindkraftverk på alvaret vid Degerhamn. Cementa och vindkraftsbolaget O2 har uppenbarligen inte förstånd att stoppa sina planer. Mörbylånga kommun tycks också vara handlingsförlamade. Jag hoppas att våra SD-ledamöter i Mörbylånga kommun agerar. Läs artikel i Barometern


Att inte kommunpolitiker i Mörbylånga förstår vilken stor betydelse statusen son världsarv innebär för turismen och marknadsföringen av Öland. Att man är bredd att offra detta för 6st vindkraftverk är minst sagt obegripligt i mina ögon.


När jag läser lite om projektet på O2:s webbsida nämns inte statusen som världsarv med ett enda ord i projektdokumenten. Minst sagt märkligt!


Däremot förekommer de vanliga flosklerna om hur mycket utsläpp av koldioxid som kommer sparas. Men inte var någonstans, definitivt inte i Sverige.


 


Det tragiska är att all elenergi från dessa vindkraftverk kommer exporteras till utlandet eller så innebär det att vattenkraften i Sverige får sänka sin produktion.Anders Jallai har kommit ut med en ny bok med titeln ”Bilderbergmötet” som säkert kommer vara intressant att läsa. Läs mer på Anders Jallias webbsida.

Jag är förvånad över att videotrailern till boken inte fått någon uppmärksamhet i media.


 
ANNONS
 
Ingen bild

Arvid

24 oktober 2013 23:30

Den nyutnämnda äekwbiakopen förklarar att vi varit alltför naiva när vi trott att materiell standard och god utbildning skulle göra människor till "övertygade demokrater", men för att människor skall sluta rösta på Sverigedemokraterna behövs också en "moralisk självdisciplin".

Det betyder troligen att när Djävulen drar i er, och ni får den där onda känslan vid röstbåset, då gäller det att frambringa tillräckligt med självdisciplin för att rösta på ett gott sätt. Och visst måste man ha en särskild disciplin för att bortse från logik, förnuft och sina egna övertygelser, för att istället rösta på ett sätt som gör Malou och Antje nöjda.

Faktum är att Antje Jackelén inte ens nöjer sig där, utan tillägger att människor behöver "fostran" för att "mogna" ur sina sverigedemokratiska sympatier, för att istället vara "kloka, visa och goda".
Läs mera
http://tobbesmedieblogg.blogspot.se/2013/10/bara-annu-en-morgon-i-demokraturen.html

 
Ingen bild

Kalleman

24 oktober 2013 23:41

Det är bara att konstatera att vårt land Sverige är på väg utför i en allt snabbare takt, vem tar ansvar för denna förstörelse/katastrof?
Som jag ser det är det ett fåtal som bryr sig men de har svårt att komma till tals, allt styrs av 7-klövern och media, allt är bestämt på förhand mot den totala katastrof som kommer att drabba oss i vårt land och Svenska skattebetalare. Idiotin har nått vägs ände!

 
Lassekolja

Lassekolja

25 oktober 2013 00:21

”Att ens trycka på samma knapp som”spetälskepatienterna”i SD har hittills i den svenska politiska debatten kunnat beskrivas som liktydigt med att gå SD:s ärenden, eller rentav stödja rasism.”
Ivar Arpi, SvD

”Vämjeligt tycker jagär en bra beskrivning. Jag avskyr Sverigedemokraterna och ett samarbete som legitimerar dem tycker jag är vämjeligt”.
Carl B Hamilton, Folkpartiet

Jag minns när Carl B.Hamilton uttryckte sig så "vämjeligt", det var för några veckor sedan i Riksdagen.
Så mycket värt och gediget var allt tal om tolerans, människosyn, antimobbing, öppenhet, m.fl innehållslösa floskler. Det är inget mindre än VÄMJELIGT!!!
SD x 2 2014 !!!

http://www.status.st

 
Ingen bild

S-E Karlsson

25 oktober 2013 07:03

Borde väl vara dags för den 68 årige C.B.Hamilton att gå i pension !
Han kan prata sin dynga hemma på Skeppargatan !

 
Ingen bild

Stefan

25 oktober 2013 07:38

Undrar om S & V tagit fasta på Hamiltons uttalande när de uteblev från Riksdagens votering igår?

 
Ingen bild

AWSvensson

25 oktober 2013 08:13

Historien kommer att döma dem hårt ,ja det var Kent Ekeroth:s ord i riksdagen, ja när sammanbrottet kommer och det är så uppenbart så att även den mest lättmanipulerade väljaren se konsekvenserna av denna massinvandring då blir domen en röst på Sverigedemokraterna. Förövrigt ett bra o saklig debatt som Julia Kronlid SD vann överlägset i SVT över MP:s Maria Ferm,dessutom bra att kvinnor visar upp sig

 
Sven Dacke

Sven Dacke

25 oktober 2013 08:31

På tal om Bilderbergmötet så är vår kommande Statsminister redan inbjuden att delta i mötet, så nu vet ni hur valet slutar och invandringen fortsätter!
Läs mera på länken, läs även kommentarerna
http://goo.gl/vyNkQ4

Rekommenderar dom olika böckerna av Anders Jallai, finns både som läsböcker, och talbok att höra i öronen.
Finns även på vissa bibliotek.

Är inte "faktaböcker" utan fiktion med massor med veklighetsbakgrund

http://goo.gl/qFdplX

http://goo.gl/vyNkQ4

 
Ingen bild

Elisabeth

25 oktober 2013 09:49

Expressen hade artikel om Jallais pr-trick där Bildt skjuts:
http://www.expressen.se/nyheter/carl-bildt-skjuten-i-film-en-forradare/

 
Ingen bild

Farbror Sven

25 oktober 2013 09:55

Pizza och kebabargumentet är i grunden ologiskt . Vi äter pizza och kebab , men även sushi. Ändå har vi ingen massinvandring av japaner
Johan.K 2008-05-08.

 
Ingen bild

Hulda mk1

25 oktober 2013 09:56

Artisten Thomas Di Leva skriver idag en debattartikel i Aftonbladet. Han önskar sig en ny Nationalsång och uppmanar sina artistkollegor att komma med förslag.
Givetvis hägrar det multikulturella samhället och att det Sverige som vi här kämpar för, är fel.
Byts "Du gamla du fria" ut, är det snart Flaggans tur.
Vi ser redan vad Camp Sweden sysslar med...

 
Ingen bild

Hulda mk1

25 oktober 2013 09:58

Farbror Sven...
Rätt! När potatisen kom till Sverige, skedde ingen massinvandring från Sydamerika...

 
Ingen bild

Göran

25 oktober 2013 11:23

@Farbror Sven,

Om det vore så väl att vi fått hit japaner i stället för alla dessa icke anställningsbara socialbyråkramare från MENA-länderna så hade Sverige visat någon motivation till att stärka ingenjörskonsten Att som nu sker, förvandla Sverige till ett gigantiskt gruppboende finner jag fullständigt meningslöst.

 
Ingen bild

Mendel

25 oktober 2013 12:07

Hurrra! Alla syrier skall bli svenskar.
Alla skall med. Öppna ditt hem.
Nytt, sunt blod i den efterblivna svenska befolkningen.
"Antalet asylsökande till Sverige är det högsta på 20 år och Migrationsverket skriver nu upp sin prognos rejält för i år, erfar SVT Nyheter. I dag har verket 25.000 platser för asylsökande, men nu bedömer man att antalet sökande för 2013 hamnar på omkring 55.000 personer. Det är det högsta antalet sedan Balkankriget i början av 1990-talet.
Främst är det situationen i Syrien som gör att Migrationsverket skriver upp prognosen. Bedömningen är att lika många kommer att söka asyl 2014. Därför kommer verket att begära mer pengar”

http://www.svt.se/svttext/web/pages/123.html

 
Ingen bild

Jonas

25 oktober 2013 12:48

Kanske det är så att Thoralf inte är rasist, men Göran är det definitivt.

 
Ingen bild

Magentan

25 oktober 2013 12:51

@ Mendel som skriver: "... nu bedömer man att antalet sökande för 2013 hamnar på omkring 55.000 personer. Det är det högsta antalet sedan Balkankriget i början av 1990-talet."

Just det, och precis som nu var det under Balkankriget en borgerlig regering som utan kontroll släppte in dessa mängder. Pressad av FOLKPARTISTEN BENGT WESTERBERG upphävde nämligen Regeringen Bildt sossarnas "Luciabeslut" och öppnade dörren för massinvandring.

http://www.d-intl.com/2013/01/10/luciabeslutet-1989-stoppade-flyktingstrommen/

 
Ingen bild

Hulda mk1

25 oktober 2013 13:41

Jonas...
Ja, att sammanblands människor med djur, osmakligt.

 
Ingen bild

Observer

25 oktober 2013 15:59

Carl B Hamilton satte en osmaklig ton i riksdagen milt sagt.En sådan retorik skulle aldrig accepteras i våra nordiska grannparlament.Dessutom är karlen hycklande dubbelmoralisk.Ett anslag av begynnande gaggighet kanske?

 
Ingen bild

lennart l

25 oktober 2013 17:23

@Observer
Ja Hamilton såg verkligen hatisk ut när han beskyllde S för att tillsammans med SD rösta emot förslaget om höjd brytpunkt för statlig skatt. Att S replikerade med att alliansen tillsammans med SD drivit igenom skattesänkningar för löntagarna med 17 miljarder gick inte in i hans huvud. Hamilton tillhör inte de mest kvicktänkta debattörerna i riksdagen och för att kommentera din undran om Hamiltons begynnande gaggighet. Ta bort begynnande. Gubben har gjort sitt.

 
Ingen bild

lennart l

25 oktober 2013 17:32

Juristerna har nu kommit fram till att Reinfeldt ska påföras förmånsvärde för sitt TV-innehav. Stackarn, vad tycker ni om att starta en insamling för att hjälpa honom i denna svåra stund. Jag lider med honom.

 
Lassekolja

Lassekolja

25 oktober 2013 17:45

@Observer, Instämmer! Carl B.Hamilton fiskade i samma grumliga vatten, som statsministern gjorde när han inte ville ta i sin mest hatade motståndare ens med tång. Båda "fick" så kraftigt bottennapp att vattnet grumlades och det är det fortfarande.
Inget annat än VÄMJELIGT!!!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Medborgaren

25 oktober 2013 18:32

@Lennart
Mindre än ett år kvar tills Reinfelten åker ur sagerska så det är lika bra han vänjer sig.............

Jodå annars håller såssar o kommunister lekstuga i riskdagen, otroligt hur vårt vackra o en gång så framgångsrika land vansköts av oduglingar!

Nä nu tar vi helg och sätter cognacen på värmning och väntar på nästa veckas galenskaper......................

 
Ingen bild

Medborgaren

25 oktober 2013 18:44

Och som grädde på cognacen eller hur det nu var med den saken så noterar vi att SD fick 21% av rösterna i skolvalet i Marks kommun!
Dessa elever ska snart rösta i riksdagsvalet och det känns tryggt att framtiden inte är helt "kolsvart"!!!!!

 
Ingen bild

Göran

25 oktober 2013 18:53

@Jonas,

Det kan vara ett stark genetisk arv, blandat med okuvlig patriotism som gör att Du upplever mig som rasist. Då får jag ta det med jämnmod, kanske som en komplimang, t.o.m Är man ättling till de som inte tog till "harvärjan" när dansken under 400 år skulle drivas ut ur landet så kan detta kanske sätta sina spår.

@Hulda mk1,

Du har rätt, det var smaklöst att blanda människor med djur. Ber därför djuren om ursäkt för detta tilltag. De förorsakar ju inte någon belastning på statskassan med 400 mdr per år.

 
Ingen bild

Farbror Sven

25 oktober 2013 19:14

År 1954 skulle jag ryckt in i lumpen , i mitt fall Kungliga Flottan ,men jag var på sjön så det blev två års förskjutning , hur eller hur det blev att rycka in 1956 i november till Pinan ! Chefen för rekrytskolan , Kapten Hamilton var en riktig tuffing , det sas att om någon gjort något fuffens exempelvis driftat så blev dom inkallade till honom och fick välja mellan en snyting eller buren !
Han hade bla varit chef på en jagare och dom gick i Stocholms skärgård med betydligt fler knop än det var tillåtet , kärringar låg på bryggorna och tvättade kläder varvid Hamilton skulle ha sagt " tvätta ni kärringar så sköljer jag "! Men då blev han landkommenderad sas det !

 
Ingen bild

Tony

25 oktober 2013 19:21

Jonas:
Vad är det som är rasistiskt i det som Sign. Göran
räknar upp? Allt vad han nämner finns ju bevisligen
här idag, och det har det inte gjort tidigare.
Du har nog ganska lätt för att se rasister vart du
vänder dig, det är du i och för sig inte ensam om,
det blir så när argumenten tryter!

 
Ingen bild

Nils

25 oktober 2013 19:35

Citatet från Ivar Arpi missuppfattas. I själva verket raljerar han med hur SD uppfattas av de övriga partierna
Det är alltså inte riktat mot SD, tvärtom. Ivar Arpi är en av de få som vågar uttrycka självständiga åsikter mot strömmen.

 
Ingen bild

Jonas

25 oktober 2013 19:42

@göran, @tony
Använder man dessa uttryck samtidigt som man jämför dem med skadedjur så handlar det om rasism. Det finns inga om eller men, det går inte att tolka det på annat sätt. Kandu inte stå för vad du skriver så skriv inte. Hade du haft en officiell roll i SD hade du åkt ut fortare än du kan säga sjuklöver.

 
Ingen bild

Gute

25 oktober 2013 20:07

Thoralf du som är både klok och pedagogisk vill du vara snäll och förklara för oss vad det här s.k kvittningssystemet innebär.

 
Ingen bild

Göran

25 oktober 2013 20:28

@Jonas,

Hur har Du det med läsförståelsen ? Har ej jämfört någon med annan, bara omnämnt olika i samma mening. "Tolka" skriver Du. Du ska inte tolka utan läsa innantill.

 
Ingen bild

OT

25 oktober 2013 22:09

@Arvid: "Den nyutnämnda ärkebiskopen förklarar att vi varit alltför naiva..."

Låter som i "Robert Gustavsson-Nazisterna": http://www.youtube.com/watch?v=Xwd7E4VZwv0

Jag har fullständigt förtroende för de svenskamedborgarnas förmåga att välja rätt väg för Sverige i demokratiska val, så länge informationen är fri och utan biasering.

Å andra sidan vet vi ju numera att, som en härlig gudomskälla (pärleporten/massinvandringen)

"Som en härlig gudomskälla,
rik och mäktig, djup och stor
är den kärlek, nåd och sanning
som i Reinfeldts hjärta bor.

Han har öppnat skattekistan
så att jag kan bliva rik (på en risig camping).
Genom skattepengar har han frälst mig
och bevarat mig som sin...

Han har öppnat pärleporten (gränsen)...": https://www.youtube.com/watch?v=1xkMlEvhiNc

 
Ingen bild

Sladden

25 oktober 2013 22:13

@Gute, avlastar Thoralf. Enkelt går det ut på att oavsett om någon är borta p.g.a sjukdom eller annat så skall det vara samma skillnad mellan blocken i riksdagen vid en votering, röstmässigt.

Men Nisse-Pellarna i sjuklövern hävdar att eftersom SD inte tillhör något block så kan de inte vara med i kvittningssystemet. Vilket naturligtvis gick att ordna om man ville.

Det klassiska är när Stellan Bojerud kördes in på rullstol från hjärtakuten för att rösta. Då tyckte t.o.m Sven-Erik Österberg S att det var inte mänskligt. Tyvärr har inget hänt utan trakasserierna fortsätter i sandlådan kallad riksdagen.

 
Ingen bild

OT

25 oktober 2013 22:40

Det är nästan så att man blir religiös på samma vis som nya biskopen när man tänker på Folkpartiets oförtrutliga arbete och vad de i sin lilla intensiva skara åstadkommit...

"Jag har hört om en stad ovan molnen,
ovan jordiska, dimhöljda länder,
jag har hört om koldixodutsläppen...

Halleluja! Jag högt måste sjunga!
Halleluja! Jag röstar på folkpartiet...

"Flyktingen" har hört om ett land utan tårar,
utan sorg, utan nöd, utan strider,
och där ingen av sjukdom mer lider
och en gång, tänk en gång så är de alla här!

Halleluja! Då fröjdas vi alla folkpartister!
Halleluja! Vart tvivel försvunnit!
Aldrig mer skall vi stappla och falla,
vi är framme, ja, hemma hos Gud...": "Jag har hört om en stad": https://www.youtube.com/watch?v=caccLqSqv0Q

 
Ingen bild

OT

25 oktober 2013 23:02

Leker sjuklöverpolitikerna bara med galenskap eller försöker de bara skapa ett lukrativt "Monty Python"-land?

Can I Play with Madness: http://www.youtube.com/watch?v=g-_p6pwm1s8

Frédéric Bastiat - "When law and morality contradict each other, the citizen has the cruel alternative of either losing his moral sense or losing his respect for the law."[1]

[1] Frédéric Bastiat - https://en.wikiquote.org/wiki/Fr%C3%A9d%C3%A9ric_Bastiat

 
Ingen bild

Leon

25 oktober 2013 23:32

@ Farbror Sven & Hulda mk 1

Pizzan kom till Sverige redan 1947, närmare bestämt till Västerås. Faktiskt som ett resultat av en dåtida "massinvandring" av italienare arbetande på ASEA. Men även Södertälje hade ett stort inflöde av italienare och andra invandrare under de följande decennierna. De smått legendariska "italienska", "finska" och "jugoslaviska" skiften (d v s alla, från arbetsledare till montörer var av samma nationalitet) är ganska kända. För svenskar i gemen blev pizzan tillgänglig 1968 då den började serveras på en restaurang på Östermalm minsann :)

Potatisen populariserades i Sverige under 1700-talet av Jonas Alströmer. Det var då som han, med inspiration från norra Tyskland, rekommenderade att potatis skulle odlas i större skala som "matgröda". Det bör ju tilläggas att någon större invandring av tyskar inte skedde i samband med detta. Det fanns ju redan många i det Svenska riket - under inledningen av 1700-talet var ju just tyskan det "största" i riket talade språket.

Att några "mellanamerikaner" inte åtföljde "knölen" till Europa och småningom Sverige berodde förmodligen på att det inte fann speciellt många kvar. I sann kristen anda hade de ju dött av sjukdomar, som slavar i framför allt gruvor eller ihjälslagna i guds namn.

Historia kan vara intressant ibland...d v s om man har kunskaper och inte färgas av sina egna förutfattade meningar.

 
Ingen bild

Skånepåg

25 oktober 2013 23:42

@ Leon

"Det fanns ju redan många i det Svenska riket - under inledningen av 1700-talet var ju just tyskan det "största" i riket talade språket".

Tacksam om du kan nämna var du har källhänvisning till detta påstående?

 
Ingen bild

Leon

26 oktober 2013 00:26

@ Skånepåg

Det Svenska riket bestod fram till det första decenniet av 1700-talet förutom av det svenska huvudlandet (d v s Sverige-Finland inkl det tämligen sent annekterade södra landskapen) av det som i stort sett utgör dagens Estland och delar av Lettland (tidigare Tyska Ordens områden) samt Svenska Pommern.

 
Ingen bild

OT

26 oktober 2013 01:12

@Leaon

Hyllning till Thoralf - AC/DC - TNT: http://www.youtube.com/watch?v=6_Y3zbRxZ6Q

"See me ride out the media waves
On your colour TV screen,
Out for all information that I can get
You know what I mean,
Women to the left of me,
And women to the right,
Ain't got no gun
Ain't got no knife
Don't you start no fight

Cause my words is T.N.T
I'm dynamite T.N.T and
I'll win the fight T.N.T
I'm a power load T.N.T watch me explain what the media wont say"

 
Ingen bild

Erik

26 oktober 2013 01:13

Ser att det pågår en debatt på östrans kommentatorsfält ang landshövdingens utnämningen av f.d.oppositionsrådet till utvecklingsdirektör och att hon lika andra skall sök om sin tjänst.
De är båda relativt kända för att inte vilja föra dialog med det 3:e största, enligt flera mätningar, riksdagspartiet. De är enligt mig inskränkta och diskriminerande människor som får ut en jävla massa fler tusenlappar i månaden än den vanlige Svensson som sköter sitt jobb, inte ligger med konkurrenterna, inte är ny på jobbet och skall visa att "här minsann är det jag som bestämmer". Undrar varför länsstyrelsen vägrar att ta upp Thoralfs överklagande antagligen p.g.a Partitillhörighet.
Det är såna som får våra skattepengar

 
Ingen bild

Blåsippan

26 oktober 2013 01:52

Vi är här för att ta ansvar gent emot våra väljare sade Jimmie. De andra sju håller lekstuga med svenskarnas framtid som aldrig kan repareras. Skrämmande!

 
Ingen bild

Morningstar

26 oktober 2013 02:06

@Leon. Jag medger att jag som skåning inte är pursvensk. Däremot är jag fortfarande skandinav och nordbo. Jag vill fortfarande inte ha hit en massa muslimer, araber, afrikaner och sydamerikaner. Vi är ett unikt folkslag på skandinaviska halvön och försvinner vi så blir världen mindre mångfaldig. Diverse utrotningshotade djurarter kan ni engagera er i att försöka rädda och inget fel i det, men tydligen är inte vi skandinaver lika viktiga. Tydligen är inställningen den att när vi är borta så kommer världen bli så mycket bättre. Därför att då är alla historiens slavdrivare, folkmördare och förtryckare borta. Men jag har en nyhet för dig. Du har fel. Även andra folkslag innehåller förtryckare, mördare och rasister, inte vara oss. Detta kan du ju ta och fundera på över helgen. Avslutningsvis delger jag dig en liten dansk läsövning från dagens JyllandsPosten. Du får gärna kommentera denna artikel. ;)

http://jyllands-posten.dk/kultur/historie/ECE6156221/forsker-indianere-stammer-fra-europa/

 
Ingen bild

Blåsippan

26 oktober 2013 02:22

I norden är vi blonda och i afrika är de bruna. Det har gått 6000 år sedan vi påstås ha utvandrat därifrån. Vi är blonda och de är bruna med en vidrig totalitär religion kallad islam som är totalt främmande i vårt land. Jag vill inte ha det i mitt land. Det är allt. Jag vill att Sverige förblir Sverige och att det bor blonda här. Är det rasism? Hur i helskotta då?

 
Ingen bild

Farbror Sven

26 oktober 2013 05:21

Leon ! Det finns dom som påstår att om vi inte haft massinvandringen så hade vi inte fått äta Pizza & Kebab , det var dit jag ville komma och det anser du vara förutfattade meningar ? Mors !

 
Ingen bild

Arvid

26 oktober 2013 06:59

THORALF PÅ VÄRLDSTURNE

"Thoralf Alfsson is a member of parliament for Sverigedemokraterna from Kalmar. On Tuesday he wrote wrote the following post in his blog about how he has come to live in fear, as have many other Swedes who hold politically incorrect opinions. Mr. Alfsson identifies a particular trigger for the onset of his fear: Expo.!
...
"Moreover, not only the politically correct media corps are cheering on Expo; numerous members of parliament from the 7-clover alliance, artists, celebrities, top union figures and even the Swedish Church also support the Expo’s personal persecution. Stigmatizing is just the beginning word for what is going on in Sweden."
...
http://www.exponerat.info/ullenhag-svensk-media-och-twittervanstern-ar-de-onda/
...
"As Deborah Weiss pointed out yesterday, last month’s Geneva conference discussing the criminalization of “Islamophobia” has pushed Western governments that much closer to the implementation of Shariah-compliant Islamic blasphemy laws."
...
"If Hillary Clinton and Barack Obama have their way, that pesky First Amendment will be thrust to one side so that the United States can ensure that “the future does not belong to those who slander the prophet of Islam”.
Läs mera här
http://gatesofvienna.net/2013/10/fear-and-loathing-in-sweden/

 
Ingen bild

Leon

26 oktober 2013 09:23

@ Morningstar, Blåsippan & Farbror Sven

Här läses det jag skriver som "en underjordisk potentat läser en religiös urkund" och jag pådyvlas åsikter som inte är mina vilket jag i sig inte är speciellt förvånad över. Men för att kort (?) och förhoppningsvis lättfattligt även för besökare här (...även om jag har vissa tvivel) lämna en sorts "programförklaring" hänvisar jag till vad jag skrivit förut. Nämligen :

jag är en "konservativ medelålders herre med katt, av judisk härkomst, antikommunist, antifascist, antirasist, ateist som tror på det individuella ansvaret och som motsätter mig generaliserande kategoriseringar",

som hävdar att

"rasism har ingen politisk färg...och inte heller någon hudfärg".

Och slutligen, för att bemöta att jag ibland pådyvlats epitetet "proislamist" :

ateist... "innebär att jag också är mycket negativt om dock inte fientligt inställd till olika uttryck för religiositet i vilken form de än förekommer. Framförallt för att religionen fritar individen från det egna ansvaret och detta istället läggs på en mytisk entitet (i e en överordnad gudomlighet). Alltför många av historiska illdåd har skett under den vedervärdiga devisen "Deus vult" - "Gud vill det". Alltså i Guds/Allahs/Jahves (eller andra gudomligheters) namn."

Leon d´O.....

 
Ingen bild

Stefan A

26 oktober 2013 11:39

Hamilton har rätt, det ÄR vämjeligt att stå på samma sida som det främlingsfientliga folkpartiet, men ibland blir det så i omröstningar i riksdagen, SD styr inte över det folkfientliga folkpartiet, är bara ett år kvar nu för den gamla stofilen Hamilton i riksdagen, skönt för den gamle mannen, och inte minst skönt för SVERIGE som nation......

 
Ingen bild

Tony

26 oktober 2013 14:04

@ Jonas:

Då tycker du väl förstås att det är lika rasistiskt mot
Svenska medborgare, när Media skyller just
Svenskarna för att eftersom man reser mycket, så är det dom
som tar med sig rälia djur som Kackerlackor och vägglöss med
sig hem från utlandet, jag menar att Svensken har rest mycket
sen slutet av 50 talet utan att ta dessa fripassagerare med
sig hem!

 
Ingen bild

Leon

27 oktober 2013 12:26

@ Morningstar

För att återknyta till de åsikter om rasism du pådyvlar mig och då specifikt att denna exklusivt skulle vidlåda den "vita rasen" (inkl "nordbor") kan jag hänvisa till det jag skrivit ovan. Låt vara att de stora forna kolonialmakterna, d v s Spanien, Portugal, Storbritannien, Frankrike, Nederländerna, Belgien m fl, knappast har ett direkt lysande historiskt "track record". Men det är du och inte jag som tillskriver den "vita rasen" (inkl "nordbor") i sin helhet en historisk "guilt by association". Historiska och även sentida illdåd baserade på en "herrefolksideologi" har utförts eller utförs av människor och regimer tillhöriga samtliga förekommande politiska ideologier/etniciteter/"kulturer"/religiösa konfessioner. Några av historien värsta "folkmördare" torde vara Djingis Khan med efterträdare som utifrån en kulturellt värderande syn på människor slaktade tiomiljontals människor från Kina i öster till Ungern/Polen i väster. Andra mer närliggande exempel är Turkiets hårdföra assimileringspolitik mot etniskt "avvikande" grupper (i princip "assimilera er eller dö"). Som bland annat den långvariga "kurdiska" konfikten är ett exempel på och som också ledde till de Armeniska, Grekiska och Kaldeeiska folkmorden. Just den etniska diskrimineringen/rasismen mot kurderna förekommer förövrigt även i de arabiskt dominerade Syrien och Irak och det "persiska" (d v s icke arabiska) Iran. För att fortsätta kan ju även den juridiska och sociala diskrimineringen av färgade afrikaner , både sedan länge bosatta och gästarbetare och östasiatiska gästarbetare i de arabiska "gulfstaterna" betraktas som rasism. Speciellt då den vanligen baseras på en etnisk grund eller hudfärg, religiös tillhörighet är däremot ofta helt egal då de som utsätts ofta är muslimer. Andra exempel är fördrivandet av etniska indier i östafrika (Uganda 1972). Den lankesiska konflikten mellan den tamilska minoriteten och lankesiska majortiteten som påfallande väl följde etniska och religiösa skiljelinjer. Det av den burmesiska regimen, med aktivt stöd från budhistiska extremister, pågående fördrivandet av rohinyas (etnisk och religiös minoritet) i nordvästra delen av landet. Den kinesiska regimens aktiva "sinifieringsprocess" i områden med religiösa/etniska minoriteter - Tibet och Xinjang.

@ Blåsippan

Ja om man ser till definitionen av rasism som den uttrycks i NE nedan kan ditt inlägg nog sägas vara rasistiskt.

"Rasism, i strikt (europeisk) bemärkelse en ideologi som grundas på kombinationen av följande förutsättningar:

1) uppfattningen att det är rimligt att indela människosläktet i ett antal distinkta raser utifrån fenotypiska skillnader (yttre kännemärken);

2) antagandet att det finns ett samband mellan å ena sidan sådana fenotypiska skillnader och å andra sidan nedärvda mentala och intellektuella anlag, beteendemönster samt lynne och moralisk karaktär;

3) antagandet att dessa nedärvda drag är gemensamma för alla medlemmar av respektive raser;

4) övertygelsen att raserna låter sig klassificeras i en hierarki, beroende på kvaliteten av de nedärvda dragen;"

I vart fall uppfyller inlägget minst tre av förutsättningarna.

För att förekomma beskyllningar mot NE för att vara "politiskt korrekt" i sin definition kan sägas att likartade definitioner kan hämtas från motsvarande engelsk-, fransk- , tysk- eller italienskspråkiga källor. Och vad dessa har för intresse av vad som betraktas som politiskt korrekt i Sverige har jag svårt att inse.

Leon d´O.....

 
Ingen bild

Tommy

27 oktober 2013 19:10

@Leon
Haha. Förvänta dig inget svar på ett tag. De du skriver till sitter nog fortfarande med ordlistor och Bra Böckers lexikon för att förstå vad du skriver. Eventuellt kanske de har någon systerson på universitetet i Lund som de konsulterar.

 
Ingen bild

OT

27 oktober 2013 20:21

@Leaon & Tommy... kan det sägas klarare?

Det är nästan så att man blir religiös på samma vis som nya biskopen när man tänker på sjupartiets oförtrutliga arbete och vad de i sin lilla intensiva skara åstadkommit...

"Jag har hört om en stad ovan molnen,
ovan jordiska, koldixodhöljda länder,
jag har hört om koldixodutsläppen...

Halleluja! Jag högt måste sjunga!
Halleluja! Jag röstar på de sjukapartierna...

"Flyktingen" har hört om ett land fullt med dårar,
utan sorg, utan nöd, utan strider,
och där ingen av sjukdom mer lider
och en gång, tänk en gång så är de alla här!

Halleluja! Då fröjdas vi alla sjupartister!
Halleluja! Vart tvivel försvunnit!
Aldrig mer skall vi stappla och falla,
vi är framme, ja, hemma hos vår Gud...": "Jag har hört om en stad": https://www.youtube.com/watch?v=caccLqSqv0Q

 
Ingen bild

Pepparholm

27 oktober 2013 20:36

#Leon. Är det något examensarbetet på journalisthögskolan som du refererar ovan? Jag begriper inte vad du menar.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8
9
10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22 23 24
25
26 27
28 29 30 31
<<< Oktober 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se