thoralf

Direktlänk till inlägg 23 oktober 2013

VIND 2013

Av Thoralf Alfsson - 23 oktober 2013 23:52

Idag har jag besökt Vind 2013 som är vindkraftsbranschens egen tillställning. Jag hade egentligen inga större förväntningar på denna dag än att det skulle vara lite halleluja stämning och mycket ryggdunkande. Men jag har faktiskt haft en intressant dag med flera bra seminarier.


I och för sig var det första seminariet lite av ett halleluja möte där klimatalarmismen stod i fokus. Inte minst på grund av deltagarna Markku Rummukainen, klimatexpert på SMHI och så Maud Olofsson, ärkebiskop Anders Wejryd och sist men inte minst klimatalarmisten Anders Wijkman.


Jag fick en ganska talande kommentar på ett liknande foto på facebook idag.


 

Anders Wijkman, Anders Wejryd och Maud Olofsson.    Foto Thoralf Alfsson


”Det gamla och det nya prästerskapet tillsammans med den nya adeln på samma bild. Vilket sammanträffande! I gengäld har ju alltid adeln lierat sig med prästerskapet för att hålla folket i herrans tukt och förmaning.”

Lars Bern


Min egen summering av dagen är att vi i Sverige är på väg att skapa oss ofantliga problem i vårt elförsörjningssystem genom att satsa så mycket på vindkraft och solenergi när behovet egentligen inte finns.


2012 producerade vi i Sverige ca 160TWh elenergi . Enligt Kjell Jansson som är VD för Svensk Energi beräknar man Sveriges elbehov till ca 158TWh år 2030. Dessutom är det så att vår elproduktion är till ca 97-98 procent fossilfri. Här har vi de två viktigaste grundförutsättningarna.


Flera av deltagarna framhöll att det helt enkelt handlar om att vi skall exportera elenergi till Europa. Inte lite utan väldigt stora mängder.


I debatten har det pratats mycket om ”smarta elnät”, idag förstod jag att det är elbranschens floskel som man tar till när man inte har något svar. I princip handlar det inte om elnätet utan producenternas och kundens agerande, inte elnätet som binder dem samman. Jag ser vissa likheter mellan ”smarta elnät” och integration. Erik Ullenhag lanserar säkert snart begreppet ”smart integration”. Nu vet min läsare vem som myntade begreppet först.


Allt detta kommer innebära enorma investeringar, inte bara i vindkraftsparker och solenergianläggningar utan även 10-tals miljarder i elnät, stamnät och elkablar i Östersjön till våra grannländer. Det kommer dessutom påverka våra vattenkraftverk väldigt negativt då de måste agera reglerkraft för att balansera elnätet.


Det kommer även medföra höjda koldioxidskatter, energiskatter, elnätsavgifter och sannolikt också betydligt högre elpriser.


Jag ställer mig verkligen frågan vad är avsikten med den enorma utbyggnaden av vindkraften därtill med stora subventioner. Det är ungefär lika dumt som att Sverige idag betalar för sin egen kolonisering genom invandringen.


Det fanns dock några kritiska röster och den starkaste var utan tvivel Harry Frank som sågade Lennart Söders senaste studie om kraftsystemens balansering jäms med fotknölarna, inte bara studien utan även hela vindkraftsutbyggnaden. Där var det ord och inga visor. Harry Frank fick dock inte så mycket talartid av moderator Pernilla Ström, något som Harry Frank även kommenterade.  


UPPDATERING!


Två videoklipp som bör ses. 
ANNONS
 
Lassekolja

Lassekolja

24 oktober 2013 00:28

Sedan jag blev NyDemokrat på 90-talet f.v.b till Sverigedemokraterna -98, har jag undrat vad politiken sysslar med. Jag har svårt att tänka mig större vansinne än stängningen av de båda Barsebäckreaktorerna, både energiförsörjningsmässigt och ekonomiskt, en politisk härdsmälta! Man skyllde på danskarna. Alla, som kört E-6:an söderut, har kunnat se att de kemiska industrierna i Köge + Köpenhamns Stad lägger den svenska Västkusten, ja, hela Sydsverige, i ett gult svaveltöcken. Det borde svenska politiker möta danskarnas (Barsebäck-)avvecklingskrav med.
Det kan inte kallas annat än YNKEDOM att ansvariga svenska politiker ännu inte kommit till skott med något så, för den svenska välfärden, så viktigt som nybyggnation av ett antal högteknologiska kärnkraftsreaktorer, i vilka vårt gamla "utbrända" uran kan återanvändas på helt nytt sätt!
Tänk om "våra" politiker vore lika duktiga på att förvalta givet förtroende som de är på att "förgripa sig" på svenska folket i form av västvärldens mest omfattande och vidlyftiga invandring!?!

http://www.status.st

 
Lassekolja

Lassekolja

24 oktober 2013 00:37

Jag njuter varje gång jag lyssnar på Nigel Farage när han rensar den unkna EU-luften! Hoppas den gruppen växer kraftigt, bl.a.m.h.a SD!!!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Aftonbladets intrång fortsätter

24 oktober 2013 00:46

UPPDATERING:
Inför publiceringen av uthängningsartikeln ringde Aftonbladet även upp arbetsplatserna för ett antal av våra donatorer, och angav dessa och deras politiska åsikter till deras chefer (ja, det låter för absurt för att vara sant, vi vet, men Aftonbladet skröt t.o.m själva om chefernas reaktioner i samband med publiceringen). Det cirkulerar nu än så länge obekräftade rykten om att en eller flera av dessa donatorer nu ska ha fått sparken till följd av detta. Vi emottar med tacksamhet bekräftelser och mer uppgifter om detta.
http://avpixlat.info/2013/10/23/aftonbladets-intrang-fortsatter

Ett måste för alla SD-aktiva endast 799kr inklusive moms:

FSV-U2 ansluts till hörlursuttaget på din telefon med en vridbara 3.5mm kontakten som sitter på inspelarens baksida.
Kontaktens standard är anpassad för iPhone och passar även för Samsung Galaxy S2, S3 och S4, samt en mängd andra telefoner. U2 fungerar även med tradidionell mobiltelefoner. Om du är osäker på vad din tlefon har för standard på hörlursuttaget, kontrollera först med din telefonförsäljare.

Du kan även använda FSV-U2 för att spela in samtal och intervjuer utan mobiltelefon. Om du startar inspelningen utan att ha den ansluten till mobiltelefon, spelas ljud och samtal i närheten in via den inbyggda mikrofonen.

Dina inspelningar hanterar du enkelt via en PC. Anslut samtalsinspelaren till en USB-port och den konfigureras automatiskt som ett extrent USB-minne.
Du kan enkelt kopiera över inspelningar från enheten till en PC eller annan lagringsenhet.

http://www.digilive.se/FSV-U2.htm

 
B

B

24 oktober 2013 01:31

Maud Olofsson. Numera när jag ser henne eller hennes namn tänker jag alltid på denna debatten och jag skrattar alltid på mig. Så otroligt bortgjord: http://www.youtube.com/watch?v=Fiypts2Nizg

http://www.youtube.com/watch?v=Fiypts2Nizg

 
Ingen bild

Blåsippan

24 oktober 2013 01:57

Brevet ovan är från mig. Det blev något fel på vägen.

Heja Sverige och svenskarna!

 
Ingen bild

Stefan A

24 oktober 2013 06:58

Alla som sett den våldsamt hackande kurvan av el producerat av vindkraft, förstår att denna energikälla kan man inte förlita sig på.

 
Ingen bild

Bertil

24 oktober 2013 09:21

Gick det inte norsk dokumentär om cindkraft förra året, deras variant av Uppdrag Granskning som kom fram till att det skulle krävas alldeles för många kraftkablar till kontinenten för att export i stor skala skulle löna sig? Tror det hette Brennepunkt och att Thoralf länkade till det, klart sevärt program.

 
Ingen bild

Errbe

24 oktober 2013 10:07

Notera att med exporten av vindel går även våra skattepengar, som subventionerar vindkraften.

Det innebär storskalig förskingring av våra nationella tillgångar:

http://www.kristianstadsbladet.se/debatt/article1987526/Vindkraften-skanker-bort-vara-pengar.html

Hur många har röstat för det ?

 
Ingen bild

Pepparholm

24 oktober 2013 11:23

Thoralfs bild på hjärntrusten bakom Sveriges energipolitik är skrattretande, men förskräckande sann!

 
Ingen bild

OH

24 oktober 2013 12:11

Vill lassekolja berätta var dessa högteknologiska kärnkraftverk finns?

 
joffe

joffe

24 oktober 2013 14:36

Nigel Farage en politiker av den kaliber vi ville ha i Sverige!

http://abhu

 
Ingen bild

Tommy

24 oktober 2013 17:38


Lösningen för den muslimska världens problem är
preventivmedel & sexualupplysning

Islam accepterar ingetdera!

 
Ingen bild

Nils DK

24 oktober 2013 18:39

Lassekolja, nej det kommer inget gult svavelmoln drivande in över ditt fosterland från det elaka utlandet, och det finns ingen bra anledning till att upprätthålla ett svenskt atomhot mot Danmark, och vindenergi har funnits i lång tid och funkar ganska bra tekniskt sett, och dolkstötslegender fungerar säkert utmärkt på andre politikområden, men inte på energipolitiken.

När du skriver en kommentar här på Thoralf Alfssons blogg så pröva att föreställa dig, att du stod på talarstolen i Riksdagen. Inled evt. med Herr Talman...

Vindkraft är på många sätt och vis en bra teknologi, och om den inte funnits hade elpriset varit högre. Om man vill ha fram mer kapacitet, måste pengarna komma någonstans ifrån och så är elcertifikat like bra som allt möjligt annat. Elcertifikat är skatt. Vattenkraften blev finansierat på samma sätt - med statspengar, kärnkraften samma sak, hanteringen av kärnavfall: Skatt.

Problemet med vindkraft är, att teknologin förstör naturen visuellt, och att den gör stora områden omkring verken obeboliga pga. ljud och visuellt utarmande.

Jag tycker att Sverigedemokraterna som ett konservativt parti bör säga utan att skämmas: Vi vill behålla vårt landskap som det är. Sverige skal inte förfulas med vindkraftverk, och de som bor på landsbygden för att de gillar tystnaden har också rättigheter. Men det finns en del områden som i förväg är fula och dessutom i förväg bullerpåverkade. Om man vill bygga vindkraftverk, så får det bli där.

 
Ingen bild

Pepparholm

24 oktober 2013 18:44

De ledande i s med Mikael Damberg och Carina Hägg och ledaren i v Jonas Sjöstedt klarar inte av att rösta i riksdagen. Sådana töntar vill ha makten och dem avlönar vi på högsta nivå intill döddagar.

 
Lassekolja

Lassekolja

24 oktober 2013 18:57

@OH, ryssarna lär ha några testreaktorer, fransoserna likaså. I Sverige har vi Janne Wallenius, professor i reaktorfysik vid KTH, som är säker på sin sak. Sverige behöver kärnkraft. Nu vill han bygga en testreaktor för fjärde generationens kärnkraft i Oskarshamn.
– Uranbrytningen kan upphöra helt! Testreaktorn Electra kan ge en säkrare och uthålligare kärnkraft, som kan drivas av återanvänt avfall i 5 000 år.
Med tanke på den långa "ledtiden" för KKV-bygge bör vi "vara på tå" med energipolitiken. Att "våra" politiker framstår som handlingsförlamade gör åtminstone mig bekymrad, med tanke på barn och barnbarns framtid. Tänk om dom vore lika aktiva i det som utvecklar Välfärdssverige, som avvecklingen av Välfärdssverioge genonm närmast okontrollerad massinvandring från MENA(just nu från Syrien)!?!

@Nils DK, om Du kollar när blåser sydvästlig bris, så kommer Du att upptäcka samma som jag. Att danskarna skulle vara ett "elakt utland" får stå för Dig. Jag har motsatt uppfattning men när danskarna krävde att Barsebäck skulle stängas anser iaf jag att dom var fel ute, detta kan också vara ett trick av svenska kärnkraftsmotståndare med Göran Persson + C som frontfigurer.

http://www.status.st

 
Ingen bild

Gute

24 oktober 2013 19:24

Att som Kjell Jansson våga sig på att bedöma Sveriges elbehov om 17 år var modigt!

 
Ingen bild

OH

24 oktober 2013 19:29

lassekolja
om vi talar klarspråk finns det ej några kraftverk i drift av den typ du föreslår vi skall bygga.En gammal god regel är att man skall ej vara först med något oprövat, men om det fungerar skall man ej heller vara sist.

 
Lassekolja

Lassekolja

24 oktober 2013 20:58

@OH, OK, så bra att vi är överens!!!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Lotta

24 oktober 2013 21:18

Så viktig var alltså frågan om brytpunkten för Jonas Sjöstedt och Damberg. Man tar sig för pannan. Var det inte höga löner som Sjöstedt ondgjorde sig över senaste partiledardebatten? Är det då inte av största vikt att delta i omröstningen?

 
Ingen bild

Nils DK

24 oktober 2013 21:26

Lassekolja betänk att du är på en riksdagsmans blogg, så får man inte föra sig fram med kärringprat.

Du driver tesen att ett gult svaveltöcken drivar in från Danmark och det är en anledning till att Sverige borde hålla igång Barsebäckverket. Dumt nog i och för sig, men så är det dessutom något Göran Persson är inblandat i tillsammans med elaka "kärnkraftsmotståndare". Nu blir du ju lite som en parodi på en alutoppat sverigedemokratlantis, bättre kan du väl.

Det finns ingen industri i Køge eller Köpenhamn som släpper ut några gula svavelmoln, som drivar in över Sverje. Om det var så borde man ju ta upp detta oavhängigt av energipolitiken.

När de satt i Fjollträsk någon gång och beslutade om, vart kärnkraftverken skulle byggas, var huvudkriteriet mycket, mycket långt borta. De tänkte inte på att man kan komma så långt bort, att det nästintill är i något som kallas utlandet, så man placerade ett kärnkraftverk ca. mitt på Rådhuspladsen i Köpenhamn.

Om man föreställer sig en händelse i Barsebäck av typ Fuckupshima, Tjernobyl eller valfritt terroranslag, så vill detta kunna medföra att Danmark inte längre finns. Det är inte en risk, man räknar på, men en risk man inte accepterar överhuvudtaget.

 
Ingen bild

Hulda mk1

24 oktober 2013 21:28

Finns det något taktiskt bakom denna miss? En enad opposition, SD, S, V och MP mot regeringen. Blev det lite farligt..??
Tryckte någon på i bakgrunden? Facket? EXPO? Någon annan?

 
Lassekolja

Lassekolja

25 oktober 2013 00:09

@Nils DK,
"Lassekolja betänk att du är på en riksdagsmans blogg, så får man inte föra sig fram med kärringprat."
Min kommentar till ovanst.:????????????? Jag har stor respekt för Thoralf´s Riksdagsmannaskap och vad Du menar med "kärringprat" får Du gärna utveckla.
Barsebäck 1 avvecklades våren 1999 och 2:an 2005 genom ett politiskt beslut av S(Göran Persson!), V och C, ett mycket kostsamt beslut, inte minst för svenska skattebetalare. Ingen vet ännu den totala kostnaden inkl. elbortfall men den beräknas >50miljarder kr., rena vansinnet iaf enl. mig(kärringen enl.Dig)
I Köge finns 10-15 kemiföretag. Två av dom har jag själv besökt under min karriär som kemtankbilsförare på 70-talet. Betr. "det gula svavelmolnet", kan betraktas ex.-vis från Glumslövs kullar vid svag sydvästlig vind. Du får själv räkna ut varthän det hamnar. Mvh kärringen Lassekolja!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Tony

25 oktober 2013 19:26

Krumbukterna vid omröstningen kan ju bero på att man
inte vill finnas på samma sida som SD, ingen ovanlig
företeelse hos "sjukklövern"!

 
Ingen bild

Leon

26 oktober 2013 00:10

@ Nils DK & "Koljan"

Det kan ju vara intressant att veta att det faktiskt fanns ganska genomtänkta skäl till att förlägga kraftverket i Barsebäck centralt i en av skandinaviens mest tätbefolkade områden ("Storköpenhamn" 1,9 milj inv, "Stormalmö" 670 000 inv). Tanken bakom denna lokalisering var att verket, förutom elproduktion, också skulle fungera som leverantör av fjärrvärme. Ungefär på samma sätt som "Ågestaverket" i södra Stockholm som främst användes som producent av fjärrvärme till Farsta. Av olika rätt uppenbara skäl, som dåtidens "antikärnkraftstalibaner". kom ju dessa planer planer inte att fullföljas. Placeringen kom ju stället att bli en "politisk" belastning som småningom resulterade i en förtida och mycket kostsam nedläggning av de två reaktorerna. De enda som säkert "skrattade hela vägen till banken" var Sydkraft (nuv E.ON) som kompenserades ekonomiskt-

 
Lassekolja

Lassekolja

26 oktober 2013 18:42

@Leon, ja, och med tanke på Sv.Kraftnät´s indelning i elområden. Elabonnenterna i södra Sverige(elomr.4) har all anledning att beklaga stängningen av Barsebäck!

http://www.status.st

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8
9
10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22 23 24
25
26 27
28 29 30 31
<<< Oktober 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se