thoralf

Direktlänk till inlägg 14 oktober 2013

ÄLGFARS

Av Thoralf Alfsson - 14 oktober 2013 23:51

 


För några veckor sedan kom IPCC med sin senaste rapport och jag kan konstatera att det finns flera olika tolkningar av rapporten. Klimatalarmisterna målar upp rena domedagen inom en snar framtid.


Men det finns även andra experter som uppenbarligen ser sin chans till uppmärksamhet i media och då främst kvällspressen. På Öland har det länge forskats på den så kallade älgdöden. Väldigt många älgkalvar dör tidigt på Öland.


Nu har ”forskare” kommit fram till att det beror på klimatförändingarna.


”Viltforskarna som arbetar med att undersöka Ölands älgar tror att det kan vara klimatförändringar som ligger bakom att tre fjärdedelar av årets kalvar dött.”

  

”När kalvarna föds har växterna hunnit förvedas och näringsinnehållet minskat. Minskningen är så stor att älgkorna inte orkar producera tillräckligt med näring för att producera mjölk till sina nyfödda kalvar, säger Göran Ericsson viltforskare på Sveriges lantbruksuniversitet, SLU, till Vetenskapsradion.”


Läs artikel i Aftonbladet

  

Vilka klimatförändringar undrar givetvis jag. Tittar man på statistik för de senaste vintrarna/vårarna på Öland har de varit lika kalla som på 60-talet. I Kalmar har det t.ex inte varit någon temperaturhöjning de senaste 25 åren, utan trenden är snarare att vi går mot lägre medeltemperatur.


Eftersom jag tillbringar en hel del tid på Öland så är jag väldigt intresserad av vilken klimatförändring på Öland som avses från dessa experter.


Tyvärr är det väl så att allt skall förklaras med klimatförändringar idag. Det smäller högre och ger mer publicitet i media. Säkert även mer forskningspengar.

 

Genom åren har det dock kommit många andra förklaringar till älgdöden på Öland. Inte minst SLU skrev för bara några år sedan följande i en artikel. Raka motsatsen till ovanstående citat.


”Ett gynnsamt klimat, god biotop (men ack så atypisk!), god fodertillgång och en mycket ansvarsfull jägarkår har sedan jaktstoppet för ett antal år sedan gått ytterst varsamt fram för att höja kvaliteten och tätheten på älgstammen.”


För något år sedan var det älgarnas spermier. Ett annat år var det vitaminbrist eller så var det fästingar.

 

Teorierna har som sagt varit många men nu är det alltså klimatet. Jag tar mig för pannan!

 
ANNONS
 
Ingen bild

Hasse

15 oktober 2013 00:38

Snart kommer en ny opinionsundersökning som visar att Sverige Demokraterna ligger över 15%. Det budskapet kommer definitivt orsaka temperaturhöjningar och värma gott i de svenska stugorna!

 
Ingen bild

Gripande klargörande om Jimmies katt

15 oktober 2013 00:44

Vem är den mystiske katten på Åkessons bokomslag?
Jag är inte journalist, men...

Expressen kunde tidigare idag avslöja att katten på omslaget till Jimmie Åkessons bok "Satis Polito" är fejkad. Katten har redigerats in i bilden i efterhand. Det var de bägge journalisterna Elisabet Marmorstein och Christian Holmén, tillsammans med experter på Expressens bildredaktion, som stod för arbetet bakom dagens avslöjande.

Jag är inte journalist, men jag kan trots det avslöja varför katten finns med på omslaget. En frågeställning som Expressens grävande journalister tyvärr missade.

Franz Åkesson

Katten på omslaget hette Franz Åkesson och tillhörde Jimmie Åkesson. Franz, som trots namnet var en honkatt, blev 16 år gammal och gick bort i slutet av sommaren.

I en sms-konversation med Jimmies flickvän Louise Erixon får vi veta följande:

"I 16 år levde hon och Jimmie ihop vilket gjorde att de fick mycket starka band till varandra. Franz fick uppleva allt från studenttiden i Lund till Jimmies karriär i partiet. Jimmie älskade Franz mer än allt och alla. Hon var hans bästa vän som alltid fanns där. Det är därför hon fick plats på hans bokomslag, även fast han såklart inte kunde ta med henne från Sölvesborg till fotograferingen i Stockholm [på grund av sjukdom]."
http://changfrick.blogspot.se/2013/10/vem-ar-den-mystiske-katten-pa-akessons.html

 
Ingen bild

Mönsterås

15 oktober 2013 06:20

Sjöng inte DiLeva nån låt som heter vem ska vi tro på typ?

 
Ingen bild

Hulda mk1

15 oktober 2013 06:58

Här på landsbygden är just nu älgdöden enorm.Sedan i går morse har den rent av exploderat...
Då forskning kostar pengar, måste de som söker anslag forska om "rätt" problem och producera de resultat som förväntas.

 
Ingen bild

Hulda mk1

15 oktober 2013 07:12

Aftonbladet skriver som så ofta om den försvunna Engelska flickan Madelene. Hon försvann under en semester i Spanien(?) och är efter det spårlöst borta. En fruktansvärd tragedi för hennes föräldrar och andra nära henne. Som förälder är givetvis jag och andra också bedrövade.
Nu visas en blid på en "Blond man" som "kan vara en Skandinav eller från Tyskland" som misstänks vara inblandad i händelsen. Tror någon att svensk slaskmedia hade givit denna beskrivning och publicerat bilden om det varit en icke-blond man? Sällan...

 
Ingen bild

Sven Dacke

15 oktober 2013 07:45

Älgarna lever farligt, dom har en dödlighet på 100%.

I vissa fall som med den för tidiga dödligheten på kalvar är det möjligt att den är miljörelaterad, troligen inte klimatförändringen, utan den förgiftning som sker av naturen genom bland annat nerfall från luften av bland annat tungmetaller. Själva hjälper vi till genom att sprida för naturen giftigt avloppsslam på åkrarna.

Gifter som sedan tas upp av spannmål och växtlighet, och som när den äts upp, förgiftar djur och människor.

PS: Bär ej foliehatt, och vet att det finns många ute i sverige som är känner till problemet, men från ansvarigt håll från politiker äe det tyst, för att förändra detta måste människorna bekymra sig mera om vad dom äter, och sin hälsa och mindre om hur det går på TV med landslaget

 
Sven Dacke

Sven Dacke

15 oktober 2013 07:55

Aktiv dödshjälp är än så länge inte tillåten att öppet utföra i Sverige.

Ansvariga myndigheter har emellertid kommit på ett sätt att förkorta livslängden på dom äldre

Eller hur skall man annars tolka denna rapport om platser på äldreboenden. Förmodligen skulle dom leva för länge om dom kom in tidigare i bättre boende

Läs på länken

http://goo.gl/QYbTQJ

 
Ingen bild

kalle

15 oktober 2013 09:09

älgkorna stöter ju bort fjolårets kalvar, när de skall föda upp årets kalvar. kanske dessa äldre kalvar upprätthåller sig på samma områden och det blir brist på näringsrika växter. älgarna kanske inte kan sprida ut sig på lika stora områden som förr när befolkningen ökar så snabbt och på så kort tid. bärplockare och asfaltsläggare och diverse entreprenörer ger ju mer biltrafik och folk som rör sig i markerna. detta skrämmer och stressar älgarna som då kanske söker sig samman till samma markområden och brist på näringrika växter uppstår. kanske extra utfodring kunde råda bot på kalvdöden.

ännu en dag i det mångkriminella nya Sverige. polisen vägrar uppge signalement .......
ctrl + c och sedan ctrl + v i adressfältet

http://na.se/nyheter/orebro/1.2244963-frackt-guldran-hos-83-arig-kvinna

 
Ingen bild

Lars Rosén SD KALMAR

15 oktober 2013 09:51

Jag har hört en teori, och tycker att den låter rätt rimlig. Detta med älgarna började när flyget lade om och började flyga över Öland mer. Älgarna blir stressade.

 
Ingen bild

OH

15 oktober 2013 09:54

Klimatet
Jag är övertygad om att jag tycker det känns kallare nu än för ett 40-tal år sedan.
Beviset är odiskutabelt. Numera använder jag ofta långkalsonger vintertid, vilka jag ytterst sällan använde "förr i tiden".

 
Ingen bild

Nils DK

15 oktober 2013 10:31

OH, skicka dit rön till Nature för publicering. En potentiell game-changer inom klimatvetenskapen. Nobel-klass.

 
Ingen bild

Jonas

15 oktober 2013 10:39

Vissa skyller allt på klimatförändringar andra skyller allt på invandringen.

 
Cavatus

Cavatus

15 oktober 2013 10:51

Apropå somliga muslimers oförmåga att ta till sig kritik och lättvindigt avfärda sådan som rasism, ser vi ett praktexempel på i min länk. Den stackars uppvaknade säkert f.d pk-influerade lärare dristar sig att ställa en fråga till muslimen/politikern, som genom sitt svar visar att han är en del av problemet.

Hur ska en sådan politiker kunna rädda det här landet?

http://aktualia.wordpress.com/2013/10/15/talande-d

 
Cavatus

Cavatus

15 oktober 2013 10:53

Länken blev avklippt. Jag tror att problemet med att posta länkar här i URL-rutan är att rutan endast tillåter länkar med en viss längd. Allt utöver klipps bort. Nu har jag förkortat länken och vi får se hur det går. Jag klistar in den fullständiga här i kommentaren, men den får ni i så fall kopiera och klistra in själva i ett tomt fönster i webbläsare:

http://aktualia.wordpress.com/2013/10/15/talande-debatt/

http://bit.ly/19DpIxo

 
Ingen bild

Stefan A

15 oktober 2013 11:52

Och somliga Jonas beskyller Sverigedemokraterna för allting.

 
Ingen bild

Lundabo58

15 oktober 2013 11:56

@ Jonas

Jag skyller på båda. Invandring ger stora klimatförändringar i samhället.

 
Ingen bild

Nils DK

15 oktober 2013 12:06

Jonas, ingen skyller allt på klimatförändringar och ingen skyller allt på invandringen. Som du vet.

Andra skyller "allt" på dumhet dock inte jordbävningar, dem håller jag med ett långt stycka.

 
Ingen bild

biran

15 oktober 2013 12:57

Kan det vara så att mussarna smyger sig på älgkalvarna bakifrån precis som de gör med getterna?

 
Ingen bild

Stefan

15 oktober 2013 13:43

Om nu älgdöden på Öland beror på klimatförändringar så är det ju konstigt att inte fler platser är drabbade. Forskarna kanske har belägg för en lokal klimatförändring som berör bara Öland? Det vore ju i så fall smått sensationellt! Släpper ölänningarna ut ovanligt mycket koldioxid? Själv tror jag att vinklingen i Aftonbladet beror mest på journalisternas partisympatier för MP...

 
Ingen bild

SM811

15 oktober 2013 13:52

Miljökommunisterna och de PK skribenterna är i symbios med varandra.
Då kan resultatet inte bli annat.

 
Ingen bild

Professorn

15 oktober 2013 14:03

Det kan möjligen ha något att göra med Jimmies katt. Jag behöver några miljoner för mer forskning.

 
Ingen bild

Tony

15 oktober 2013 15:48

Dom aningslösa, dit man väl får räkna in sign Jonas
kan ju alltid hävda att mångkultur inte innebär problem,
men förklara då för dom klentrogna varför vissa fenomen
har uppstått i samband med vår höga invandring, till exempel,
Hade vi bilbränder,skolbränder, stenkastning mot samhällsnyttiga
kårer som polis, brandkår, Ambulans,förstörda lägenheter, där man
förrättar sina behov i trappuppgångar Osv? Gäng våldtäkter, rån mot gamla , rån mot barn, en allmän uppstudsighet och total
likgiltighet mot alla regler och förordningar, förklara gärna även hur våra fängelser som är fyllda till brädden, och där
merparten utgörs av utlandsfödda, om det nu inte kan sättas i
samband med den allt för höga invandringen? Själv tror jag att
det har just det, men den absolut största anledningen till att
det blivit så här är Svenska myndigheters flathet, att inte
ställa några som helst krav på dem som släpps in i landet,att
inte köra ut grovt kriminella personer ur landet är ett stort
misstag som landet får betala dyrt

 
Ingen bild

Farbror Sven

15 oktober 2013 16:10

Det du räknar upp "Tony" är typiskt för dem som inte ser skogen för bara trän eller inte vill se !

 
Ingen bild

Mattias

15 oktober 2013 16:51

Vilket skitsnack från dessa "forskare". Däremot så har rådjuren ökat ordentligt på Öland, kan det kanske vara dessa som ätit upp "älgarnas föda", en liten hint bara. Slår mig för pannan så fort det skylls på klimatet.

 
Ingen bild

Nalle

15 oktober 2013 16:52

"Klimatförändringar" är ett synnerligen lämpligt ord att ha med i ansökan när man begär forskningsanslag. Detta fenomen är välkänt inom forskarvärlden. Det är ofta rentav underhållande att se vilka krumbukter en forskargrupp kan göra för att koppla forskning inom snart sagt vilket område som helst till "klimatförändringar".

 
Lassekolja

Lassekolja

15 oktober 2013 17:24

@Jonas, det är varken Sverigedemokraternas eller klimatförändringarnas fel. Allt är bögarnas fel!

http://www.status.st

 
Lassekolja

Lassekolja

15 oktober 2013 17:33

Sände nedanst. mail till Expressen igår:
Till:elisabeth.marmorstein@expressen.se
Ämne: GRATTIS till Guldspaden!
Bästa Elisabeth!
En stor eloge till Dig och Din kollega för decenniets nyhetsscoop, det med Jimmie Åkessons katt Franz!
Du har kanske redan sett detta: http://avpixlat.info/2013/10/14/sd-skakat-efter-expressens-avslojande/
och: www.changfrick.blogspot.se

Förresten, det blir nog ingen Guldspade.......

http://www.status.st

 
Ingen bild

Leon

15 oktober 2013 20:57

@ Tony
Det vanligaste efternamnet bland intagna på svenska fängelser lär vara Johansson, tätt följt av Lindberg....men det är klart det kan ju röra sig om ålännngar d v s utlandsfödda.

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

15 oktober 2013 23:43

@Leon.

Kan vi få en källa på det. För du sitter väl inte och hittar på?

 
Ingen bild

Leon

16 oktober 2013 06:56

Utan att göra anspråk på att källan är helt tillförlitlig, men dock högst intressant, så enligt http://vanligastefangnamnen.wordpress.com/ är Johansson det vanligaste efternamnet bland svenska interner. Hade dock fel om de därefter vanligaste efternamnen som enligt källan är de "helsvenska" Andersson och Karlsson. Sen kan jag, som tämligen ofta sker här, grundat på "skakig" statistik dra den slutsatsen att sannolikheten är hög att i svenska fängelser träffa på en Michael Johansson eller en Lars Andersson.

 
Ingen bild

Jonas

16 oktober 2013 10:56

Tony, ja det förekom rån av alla åldersgrupper, nerskitade trappuppgångar osv innan den så kallade massinvandringen. Tror du att vi levde i ett paradis på 50-talet? Jag rekommenderar dagens DN där det finns en intressant artikel om hur grov misshandel och mord har minskat kraftigt de senaste 20 åren. Och innan du kommer dragande med hur antalet våldtäktsanmälningar ökat så kan jag meddela att det beror till stor del på ändrad lagstiftning och en större vilja att anmäla.

 
Ingen bild

Skånepåg

16 oktober 2013 11:03

@ Leon

Och vilket är då enligt din otillförlitliga källa det vanligaste förnamnet? Enligt en otillförlitlig källa är Mohammed (och varianter i stavningen) det vanligaste namnet som nyfödda ”döpes” till i Malmö. Säger desto mer om ”utvecklingen” i landets tredje största stad.

Har man inget vettigt att skriva är ju detta ett lämpligt hittepåsätt för att misskreditera något eller någonting. En princip som numera är vanligt förekommande inom massmedia och kan givetvis tillämpas inom alla tänkbara områden. Att överhuvudtaget skriva något och hänvisa till en otillförlitlig källa, hur lågt kan man egentligen sjunka?

Och alla förståndiga människor, sluta nu för tusan att mata de heltidsanställda Internettrollen. De behöver liksom igelkotten ingen mat under vinterhalvåret, men nog tusan är igelkotten mycket trevligare än ett Internettroll!

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

16 oktober 2013 12:10

Får blir ett kort svar, under lunchen som idag intas framför datorn. Och länken har bara fått en snabb överblick.

Kul länk, nu kan inte jag heller riktig bedömma tillförlitligheten eller källmaterialet? Men den bevisar faktiskt mer eller mindre det motsatta än det du försöker insinuera. Så antingen kan du, Leon, inte tolka statistik eller så ljuger/förvränger du medvetet och hoppas på att komma undan med det?

Eller att man som alltid skall vara medveten om vilken fråga statistik svarar på och inte vad vissa vill att man skall tro att den visar och underförstådda slutsatser därav.

Ja, Johansson är ett vanligt namn på svenska fängelser. Men inte i förhållande till hur vanligt det är i samhället. Det är faktiskt på - 24%. Statistiskt sett borde det sitta eller ha suttit fler Johansson, drygt 1425st fler, i fängelse i förhållade till hur många Johansson det finns. Alltså är personer som heter Johansson i efternamn mindre brottsbenägna än genomsnittet här i landet.

Om man tittar på listan uppifrån så får man scrolla bra långt ner innan det börjar dyka upp namn som ens med bästa vilja kan tolkas som svenska varianter. Undantag är efternamn som Lindeman(knappast Malte eller Valfrid, va?), Malm, Ros och Berg. Gör du någon koppling till dessa namns gemensamma nämnare? Lustig notering är att många Y-namn dyker upp tidigast bland de svenska förnamnen.

Början man titta på listan med -%, så är det uteslutande svenska namn och son-namn. Det närmsta man kommer internationell prägel är väl, Gabriel?

Rätt tolkning är att människor med en utomnordiskt bakgrund är grovt överrepresenterade i förhållande till sin del i befolkningen. Och att vissa släkter nog kan betraktas som övervägande eller till större del kriminella.

Minst brottsbenägen borde Kristina Peterson vara, 2945st enligt Ratsit. Om ni träffar någon M*rts* eller T*nh* L*nd*m*n bör man nog vara på sin vakt. Finns 5st respektive 2st enligt Ratsit. Även om det inte i sig är kombinationen som har bidraget till överrepresentationen, i alla fall så vitt jag vet.

Mitt eget förnamn är aningen överrepresenterat medans mitt efternamn är gravt underrepresenterat.

Och visst kan det vara så att få rötägg i en mindre grupp men släktskap eller samma kulturella bakgrund kan höja statistken för vissa annars ovanliga namn till nästan astronomiska siffror. Men slutsatsen av den här statistiken är glasklar.

 
Ingen bild

Tony

16 oktober 2013 15:46

Jonas:
Dagens DN? För det första har jag slutat att läsa
dessa Svenska skit blaskor sedan länge, eftersom dom
är en del av det Svenska PK samhället där det gäller
att förminska och att ta till rena falsarier för att
försvara en sjuk invandrings politik.
Det måste väl vara underbart att som du vara en nyttig
idiot, som sväljer alla uppgifter du får serverat av brottsförnekande Rådet, samt alla lögn blaskor.
Så då hävdar du att Svenska ungdomar kastade sten på
Brandkår och Ambulans, brände upp bilar och annan
jävelkskap, som tydligt går att härleda till det nya frälset.
Jag hoppas också att du kan redovisa en enda grupp våldtäkt
där Svenska ungdomar varit delaktiga.
Där är väl ingen som förnekat att brottslighet förekommit
i alla tider, men sin egen brottslighet får man ju ta hand
om, men att som Sverige importera den i stora mängder utan
kontroll, visar på allvarliga brister, och dom bristerna blir
inte mindre av att det finns folk som inte kan (vill) se hur
fel landet är ute!

 
Ingen bild

Tony

16 oktober 2013 15:58

Leon:
Jag har två anhöriga som jobbar på ett fängelse,
och enligt båda är fördelningen på det fängelset 70%
utlandsfödda, och då kan det väl knappast vara Johansson
i majoritet!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8
9
10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22 23 24
25
26 27
28 29 30 31
<<< Oktober 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se