thoralf

Direktlänk till inlägg 14 oktober 2013

VEM SKA MAN TRO PÅ?

Av Thoralf Alfsson - 14 oktober 2013 10:23

Efter att jag hört detta reportage kan man inte annat än att ställa sig frågan om man kan tro på opinionsmätningar. När ansvariga har en sådan inställning till SD kan man inte förvänta sig någon annan inställning från medarbetarna. Genom åren har jag fått information om hur personer som blivit uppringda från dessa företag och svarat SD blivit ifrågasatta av uppringaren.


Frågan är givetvis om dagens mätningar manipuleras eller rättare sagt om man väger in "speciella" faktorer i sina datorberäkningar.



När det gäller Migrationsverket är det absolut värt att lyssna på följande "intervju" av Migga_X.


 
 
Ingen bild

Rune

14 oktober 2013 10:53

Jag är ju medlem i SIFO-panelen. Jag fick frågan om partisympatier för kanske ett till ett och ett halvt år sedan och har inte fått någon fråga i detta ämne sedan dess. Jag svarade SD förstås.
Men de hör ändå av sig med några veckors mellanrum med frågor om vilka tidningar som jag läser och vilka TV-kanaler som jag sett de senaste dagarna. Antagligen för att kolla om jag finns kvar?
Jag tolkar deras presentationer numera när de redovisar SD att det är nytillkomna SD-sympasitatörer som nämns.

 
Ingen bild

Cavatus

14 oktober 2013 10:56

Det är ju ändå till Morians fördel att hon öppet luftar sina samvetskval när hon väljer att utesluta SD. Hon mår dåligt av sitt odemkratiska uppförande och känner sig lättad när Sentio tar stafettpinnen. Vanligtvis brukar inte pk-hönsen avslöja att de har några moraliska betänkligheter när de agerar odemkratiskt och enligt en åsiktsförtryckardogm, men det gjorde faktiskt hon och det känns ju ändå skönt att hon plågas av det.

 
Lassekolja

Lassekolja

14 oktober 2013 12:33

Jag försöker oftast att se positivt på mina medmänniskor utan att för den skull vara blåögd, iaf om jag får tycka om mig själv(med betoning på tycka!). Att de nämnda opinionsinstituten inte vill ha SD som kund, betyder ju inte med automatik att om fuskar med opinionssiffrorna, det tror jag faktiskt inte.
Jag anmälde mig för några år sedan till just Yougove´s "tyckarpanel". Första reaktionen av Marit Paulson´s dotter Stina, kunde ju vara att avsluta mitt engagemang för Yougove men vem hade tjänat eller förlorat på det? Naturligtvis hade SD förlorat och "motsidan" vunnit på en "röst" mindre på SD! Därför fortsätter jag naturligtvis att svara på Yogove´s frågor! Det motsatta hade ju varit mer än lovligt dumdristigt!
Tyvärr ser "Det nya Sverige" ut som det gör, vi har dessvärre gått från att vara en demokrati till att bli en DEMOKRATUR p.g.a ett mediaetablissemang, som alltämt vgrar att göra sitt jobb!

http://www.status.st

 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

14 oktober 2013 13:06

Jag är med i YouGovs och Göteborgs Universitets undersökningar och svarar alltid Sverigedemokraterna och att jag är hundra procent säker att jag kommer att rösta likadant i nästa val.

Utanför ämnet, men Expressen kommer idag med en världsnyhet!

Jimmie Åkessons katt som är med på omslaget till hans bok Satis Polito är inklippt i efterhand!

Fantastiskt intressant och spännande nyhet, eller hur och just i Expressen som själva är mästare i att fejka bilder genom att pixla ansiktena på vissa typer av grova brottslingar i princip varje dag!

Dessutom faktafel i artikeln om att det är socialdemokratiska affischer bakom. Det är Socialdemokraterna till vänster och Högerpartiet till höger just för att visa att Sverigedemokraterna står mittemellan!

http://www.expressen.se/nyheter/fejkad-katt-pa-akessons-bok/

http://karlskronabloggen.se

 
Ingen bild

Stefan A

14 oktober 2013 13:07

Bra att SD nu vet vilka man inte skall lägga sina pengar på, även tveksamt om man kan lita på odemokratiska företag där tydligen kunderna bestämmer vilka man skall samarbeta med, är moralen så låg kan man t.o.m misstänka att även slutresultatet av en undersökning går att beställa.

 
Ingen bild

UncleBob

14 oktober 2013 13:45

Jag har varit medlem i Yougovs väljarpanel och har varit det under många år. Det var redan under valrörelsen 2006 jag först gick med och fick besvara frågor om partisympatier. De är enkelt och klart utformade, men ofta inbakad i andra marknadsundersökningar och frågor om inkomst, ålder och vilket boende jag har.

Jag får fortfarande förfrågningar och svarar alltid att Sverigedemokraterna är det parti som jag lägger min röst på.

Det som har ändrats de senaste åren är att dessa förfrågningar kommer alltmer sällan. Under 2006 svarade jag på fem opinionsundersökningar 2007 blev det åtta sen gick det nedåt och 2008 fick jag besvara fem.... 2009 fyra. Valåret 2010 ökade det något och blev sex opinionsmätningar, men efter det gick det bara nedåt.
2011 blev det bara två och i år har jag bara fått en (1 st.) förfrågan om min politiska inriktning. Känns som om de sållat bland respondenterna, åtminstone i mitt fall.

Däremot verkar det vara "business as usual" vad gäller konsumentundersökningar om öl, choklad, chips, om "jag sett reklamen för ett visst varumärke" "blandade frågor" (Ej om politik) och någon enstaka undersökning av mitt TV-tittande.

Kontentan av det hela är att tack vare att jag ALLTID svarat SD på frågor om partitillhörighet så har jag bara blivit tillfrågad hälften så ofta jämfört med föregående år.
Det gör att man anar ugglor i mossen, eller hur?
SD 2014!

 
Ingen bild

Edward Ulfertz

14 oktober 2013 13:53

Ett klart bevis för att demokratin inte fungerar i Sverige är att man måste söka sig utomlands för att få sina demokratiska rättigheter.

 
Ingen bild

Betty

14 oktober 2013 14:18

Stina Morian före detta analyschef på opinonsföretaget Yougov:
"Man måste ju alltid fatta affärsmässiga beslut när det kommer till den här typen av frågor.
Man kan inte ha en kund, som en annan kund inte vill att man har."

Kan då en affärsinnehavare portförbjuda romer och hijabklädda kvinnor?

 
Ingen bild

biran

14 oktober 2013 14:19

Precis samma förhållande gäller media, vill man veta sanningen så läs norska media. Vill du ha mörkad och pixlad information så nöj dig med svenska slaskmedier.

 
Sven Dacke

Sven Dacke

14 oktober 2013 14:32

Kanada skärper kraven på invandrare

Kanada skärpte nyligen kraven på invandrare till landet. I de nya riktlinjerna för invandring görs det glasklart att Kanada inte tolererar “barbariska kulturyttringar” som “hedersmord”, “tvångsäktenskap” eller annat “könsrelaterat våld”. Tidigare har betoning lagts på att immigranter ska kunna försörja sig själva och vara självförsörjande varit styrande och nu krävs även språkkunskaper i engelska eller franska för att få invandra till landet.
Redan i december 2012, förbjöds dessutom bruket av burka/niqab för blivande medborgare som skulle svära den medborgerliga eden.
Kanada framhålls ofta av svenska massinvandringsförespråkare som ett föredöme men det är inte mycket som indikerar att man från svenskt håll är beredd att gå i Kanadas fotspår för att komma till rätta med det svenska invandrings- och integrationshaveriet.

http://goo.gl/ny17TQ

 
Ingen bild

Elisabeth

14 oktober 2013 14:34

Att ni ofta blir ifrågasatta när ni svarar SD, ja vad tror ni det beror på?
Kanske p.g.a alla empati och IQ befride förtroendevalda SD-politiker, typ t.ex Arild Svensgam som sitter i kommunfullmäktige i Falköping och uttalade sig om insamlingen till världens barn. Han skulle inte skänka en krona dit eftersom han ansåg att barn ska börja arbeta vid 7 års ålder och bli självförsörjande.

 
Ingen bild

kalle

14 oktober 2013 14:39

vid kyrkovalet bedömdes 16 000 valsedlar som ogiltiga! troligen valusk


7 klövern har nog i uppdrag från de globala amerikanska bankerna att krossa välfärdssamhället. och verktyget för detta är massinvandring. samtidigt som svenska företag tvingas att flytta utomlands pga konkurens från låglöneländer.

palme var nog inplanterad av nya ekonmiska ideer från harvard businessschool där han lärdes upp.
hans upp drag var nog att få världens 3de rikaste industriland att förstöra sig självt. med verktyg som att göra det superdyrt att tillverka i sverige och införandet av mång(kriminella)kulturella samhället.

allt sker under lång tid för att få sakta tillvänjning och nästa generation blir van med försämringar.

när sverige är fattigt igen så kan de lätta köpa naturtillgångarna som uran, skog, järnmalm

 
Ingen bild

Lennart Arvidsson

14 oktober 2013 15:24

Thoralf
I kommunistdiktaturer fuskas det alltid, alldeles oavsett vad det gäller eller på vilken nivå, när det kommer till något som riskerar avslöja att kejsaren är naken.

 
Ingen bild

v Tomén

14 oktober 2013 15:34

Nya fakta i hästköttsskandalen, Reinfeldt avslöjar att han är en stridshingst.

 
Lassekolja

Lassekolja

14 oktober 2013 15:46

@Elisabeh, vad är det Du vill säga? Är det att alla Sverigedemokrater är "empati- och IQ-befriade" och snåla och gnidna och anser att alla "7-åringar skall börja arbeta för att bli självförsörjande"?
Jag känner inte till just Arild i Falköping men inse att det finns avvikande individer inom alla partier.
Vi Sverigedemokrater har alla anledningar att ofta bli upprörda, bl.a av följande: Hela det politiska och mediala etablissemanget brukar med emfas hävda olika mantran, ex.vis att "alla människor har lika värde", "vi är toleranta", "vi gillar olika", "vi måste komma tillrätta med fördomar, mobbing och diskriminering", o.s.v.o.s.v., men detta gäller uppenbarlingen inte när Sverigedemokrater "avhandlas". Då är det plötsligt fritt fram för vilka grundlösa anklagelser som helst och det kan i längden bli tröttsamt, eftersom det riskerar att "skrämma bort" potentiella väljare, som precis som vi bara vill att svenska politiker, i första hand skall ägna sin energi åt svenskar och svenskars intressen. Blir det något över, utöver "1%-målet(U-hjälp) så OK, då hjälper vi andra! Saklig kritik är alltid OK men ej att förväxla med allmänt "skitsnack"!

http://www.status.st

 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

14 oktober 2013 15:46

@ kalle
I vilket av kyrkovalen var det så många ogiltiga valsedlar? I kyrkovalet med de vita valsedlarna skrev jag Sverigedemokraterna, men eftersom partiet tyvärr inte ställde upp i det valet i Karlskrona så blev den automatiskt ogiltig, men jag ville ändå lägga min röst!

http://karlskronabloggen.se

 
Stefan K

Stefan K

14 oktober 2013 16:11

Opinionsinstitut som öppet säger att de inte vill ha med ett riksdagsparti att göra, tappar tyvärr trovärdigheten.

Vd:n för norska Sentio visar hur demokrati ser ut. Undrar jag om han egentligen inte hade velat svara: "Självklart tar vi uppdrag från alla partier och varför skulle vi inte det? Sånt här trams får ni i Sverige ägna er åt".

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Elisabeth

14 oktober 2013 16:32

@Lassekolja
Skickade ett längre inlägg som inte publicerades!
Får man inte tycka vad som helst på denna blogg?
Orkar inte skriva om allt och försöka igen.
Men jag ägnar mig inte åt skitsnack. Du kan själv kolla upp Arild Svensgam på typ, Facebookssidan: Inte Rasist, men...
Hur kan det komma sig att så många partimedlemmar blir uteslutna ur SD?

 
Ingen bild

Tony

14 oktober 2013 16:48

V.Thomen@
Stridshingst?? Nåja i hästsläktet ingår ju även
åsnan, många av hans beslut liknar ju snarare att
släktskapet med detta djur verkar troligare!

 
Ingen bild

Tony

14 oktober 2013 16:54

Elisabeth@
Och hur kan det komma sig att Sossar fifflar
med medlemsantal för att få högre bidrag,
hade dom avstängt alla fiffelgubbar och gummor
så hade nog deras uteslutningsantal varit högre!
Det är väl bra att man sållar ut olämpliga individer
eller??

 
Ingen bild

Magentan

14 oktober 2013 17:08

@ Elisabeth

Istället för att referera till SD-super-hatarna på "Inte-rasist-men ..." som jag absolut inte kan tänka mig att gå in på, så kan du väl skriva ut vad de påstår om den här Arild. Av erfarenhet är det ju så att allt det som kommer från "Inte-rasist-men" är vinklat, styrt eller falskt på ett eller annat sätt, så ....

Beträffande "ditt långa inlägg som inte blev publicerat" så är det sedan en kort tid tillbaka tyvärr väldigt jobbigt att få upp sina kommentarer här, men det beror inte på Thoralf, utan på något annat fel och detta är lika irriterande för oss alla här, inklusive Thoralf.

 
Ingen bild

Nils DK

14 oktober 2013 17:33

Detta om Arild Svensgam är ett falskneri från interasistmens sida. Rent förtal. Man tar det inte så noga.

 
Ingen bild

Pelle

14 oktober 2013 17:43

Det är en så låg nivå på vad man får debattera och tala om i Sverige så vi talar knappast om att Sverige idag uppfyller kravet på demokrati. Viktigt information undanhålls och/eller förvanskas och det är behäftat med social utslagning att ens ställa frågor. Det är en tragiskt och allvarlig utveckling som endast SD kan stoppa.

 
Ingen bild

Putte

14 oktober 2013 18:24

@Elisabeth

Hur kan komma sig att kommunisterna inte utesluter medlemmar som mordhotar folk?

 
Ingen bild

Stefan A

14 oktober 2013 18:40

Hämtar man sina uppgifter från förtal-siten IRM så har man diskvalificerat sig själv och sin egen trovärdighet.

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

14 oktober 2013 19:45

Eftersom det är en del nya (ömfotingar) här som inte förstår att det är bloggportalen det är fel på och inte Thoralf som censurerar kan jag ge ett tipps.

Markera texten du har skrivit, tryck CTRL C(det kopierar textem). Skulle inlägget inte komma med så gör man bara om och klistrar in samma textmassa med CTRL V.

 
Ingen bild

KKK KortKoncistKärnfullt

14 oktober 2013 20:07


Antalet hucklekärringar i Sverige är en statshemlighet

 
MetalHeadViking

MetalHeadViking

14 oktober 2013 20:08

Är det någon idé att regga sig hos någon av dessa opinionsinstitut?

Hjälper det SD på något sätt?

http://detopaverkadesinnet.blogspot.com

 
Ingen bild

Magentan

14 oktober 2013 23:38


Stina Morian säger i P-1 att SD är ett parti som har starka antagonister inom de andra partierna. Som exempel på detta när det gäller Moderaterna beskriver hon hur Reinfeldt inte ens nämnde SD vid namn i hans Almedalstal i somras utan kallade SD för det 8:e partiet.

Reinfeldts extrema SD-hat delas emellertid inte av alla moderater. Den övergripande anledningen till det sjukliga SD-hatet hos Reinfeldt är ju att hans stora ego fick en rejäl smäll vid valet 2010, när det gick upp för honom att SD hade snuvat honom och hans Allians på att få egen majoritet i riksdagen. Han är därför sedan dess HELT inriktad på att hämnas på SD, oavsett vilka konsekvenser det får för vårt land.

En viss hämndlystnad mot SD finns givetvis också hos många i resten av 7-klövern, eftersom SD är ett parti som Sverige är i enormt stort behov av nu och som därför tar röster även från övriga partier.

 
Cavatus

Cavatus

15 oktober 2013 00:14

Betty! Mycket klokt iakttagande (om man enligt Morian inte kan ha en kund som ens andra kunder inte gillar, är det då följdriktigt tillåtet att inte släppa in romer eller hijabkvinnor i ens butik??) och relevant fråga som i all sin uppriktighet helt avslöjar pk-folkets ständiga dubbelmoral och brist på "allas lika värde" när det gäller folk som de älskar att hata och mobba.

Tvi vale för dessa dubbelmoralister som inte själva ser vilka hycklare de är!

http://www.korta.nu/flbl

 
Lassekolja

Lassekolja

15 oktober 2013 00:15

@MetalHeadViking, jag är för lat för en ny text, kopierar min tidigare om Yougov;
"Jag anmälde mig för några år sedan till just Yougove´s "tyckarpanel". Första reaktionen av Marit Paulson´s dotter Stina, kunde ju vara att avsluta mitt engagemang för Yougove men vem hade tjänat eller förlorat på det? Naturligtvis hade SD förlorat och "motsidan" vunnit på en "röst" mindre på SD! Därför fortsätter jag naturligtvis att svara på Yogove´s frågor! Det motsatta hade ju varit mer än lovligt dumdristigt!"

@Elisabeth, om Du har "Inte-rasist-men" som faktabank, då vet jag inte......Försök hitta nå´t bättre så kanske vi kan snacka...!?! Betr. försvunna kommentarer, läs "@Nemo saltat sobrius" här ovan Elisabeth! Jag är ingen "datanörd" men jag gör så, m.a.o en "Marjasin" d.v.s klipper och klistrar!

@Magentan, jag kan bara instämma betr. Reinfeldt´s(Barbarens) SD-hat. En Statsminister som "inte vill ta i en politisk motståndare ens med tång" är inte värdig att vara svensk Statminister. Han har gort ett antal bottennapp men det är enl. mig det värsta och fullständigt oförlåtligt! Så frustrerad får helt enkelt en Statsminister ALDRIG bl!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Lundabo58

15 oktober 2013 11:25

De svenska opinionsinstituten försöker troligtvis fjäska in sig hos sina uppdragsgivare, dvs media. Att dom i det läget tricksar lite med "viktandet" är nog en inte alltför långsökt förklaring.

Jag tror betydligt mer på det norska Sentio som inte har några ekonomiska kopplingar till svensk pk-media. Dessutom var det just Sentio som låg närmast SD:s faktiska resultat 2010.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8
9
10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22 23 24
25
26 27
28 29 30 31
<<< Oktober 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards