thoralf

Direktlänk till inlägg 8 oktober 2013

ÄNNU EN POLIS SOM VÅGAR SÄGA SANNINGEN

Av Thoralf Alfsson - 8 oktober 2013 23:34

Jag tycker att det är väldigt bra att ännu en polis vågar säga sanningen om polisens arbetsmetoder med registrering av t.ex romer. Polisinspektören Thomas Agnevik skriver uppenbarligen från hjärtat och menar att det är polisledningen och på polischef Bengt Svenssons order som man upprättat dessa register.


Nu jagas Thomas Agnevik av hela den politiskt korrekta mediaapparaten! Det är farligt att skriva sanningen om brottsligheten i Sverige.


”Jag har upplevt åldringsbrott som förövats mot äldre ensamma människor. Vid dessa stölder har målsägarna lämnat signalement som tyder på att det ofta rör sig om kringresande gärningspersoner som tillhör en i Sverige etnisk minoritet. Tillvägagångssättet har ofta varit ungefär detsamma och ibland har de misstänkta använt sig av barn som ett medel att genomföra brottet.”


Alla som har en lokaltidning kan nog komma ihåg små nyhetsartiklar eller notiser i tidningen som passar in på ovanstående citat. Hur många gånger har vi inte läst om åldringar som har fått oväntat besök i sitt hem och sedan blivit bestulna på smycken och kontanter.


”Jag har upplevt organiserade bostadsinbrott i vårt land. Underrättelseuppgifter tyder på att gärningsmännen ofta är kringresande turister från annat land som reser till Sverige, genomför ett antal bostadsinbrott för att sedan åka hem igen.”


Detta känns säkert också igen av tidningsläsaren men kanske inte vid första anblicken. Eftersom jag även sitter i polisstyrelsen för Kalmar län kan jag bara bekräfta att vi vid flera tillfällen fått information om att polisen misstänker men även gripit ligor från de forna öststaterna som ägnat sig åt systematiska bostadsinbrott i länet. Men om det även varit kringresande har inte framgått av informationen, sannolikheten kan dock vara stor när t.ex Rumänien nämns som ursprungsland för dessa ligor.


Thomas Agnevik ställer sig slutligen frågan om vi vill ha en effektiv polis eller om vi skall ha en polis som har etniska skygglappar.


”Uppgiften att kartlägga brottslighet är alltså inget som enskilda poliser själva hittat på utan en medveten storsatsning. En på högsta nivå beslutad metodik för att göra svensk polis effektivare. Men vill vi verkligen ha en effektiv polis?”


Frågan är om polischef Bengt Svensson farit med falsk vittnesbörd när han uttryckt sig kritisk mot Malmöpolisen?


Jag hoppas att det finns fler poliser som vågar stå upp för en effektiv polis som löser brott och inte låter politisk korrekthet styra och påverka arbetet med att lagföra kriminella personer.

Jag hoppas att fler poliser vågar följa i Thomas Agneviks fotspår.


Läs hela debattartikel i Norrköpings Tidning.

 
 
Ingen bild

Jenny

8 oktober 2013 23:39

OT
http://snaphanen.dk/2013/10/08/julia-caesar-de-verkliga-foliehattarna/

Fruktansvärt. :-( etniska svenskar skall tydligen rensas bort...

 
Ingen bild

Thomas Agnevik: Jag är ingen rasist

9 oktober 2013 00:10



Nu har östgötapolisens nytillträdde presstalesman Thomas Agnevik kommenterat reaktionerna efter morgonens debattartikel i NT, där han försvarar polisens rätt att kartlägga personer av samma etniska ursprung och skriver att det är en metodik som används för att göra svensk polis mer effektiv.

Så här skriver Thomas Agnevik i ett mejl till P4 Östergötland:

Låt mig vara tydlig: mitt tidigare debattinlägg handlar inte om registret i Skåne. Det handlar inte om romer. Det handlar om kriminalitet och brottsbekämpning.

Jag har idag ingen uppfattning om det register som utreds i Skåne. För mig handlar det om att vi, alla borde lyfta debatten och våga tala om de svåra delarna i polisens arbete. Därför nämner jag varken skåneregistret eller romer i mitt tidigare debattinlägg.

Jag anser att debatten har blivit onyanserad och saknar viktiga fakta när det gäller polisens skyldighet att bedriva underrättelsebaserat polisarbete. Jag tycker att polisens verksamhet ska granskas och diskuteras ständigt och jag vill som polis och privatperson delta i den offentliga debatten.

Det får inte vara så att polisens uppdrag att bekämpa brottslighet ska stämplas som rasism bara för att brottsligheten utförs av personer med olika etniskt ursprung. Det måste vi våga tala om. Att minska brottsligheten och öka tryggheten är polisens huvuduppdrag. Och det gäller oavsett vem som begår brotten.

Jag tar självklart starkt avstånd från eventuell registrering på grund av etniskt ursprung, religion, politisk uppfattning, kön eller sexuell läggning.

Jag har stor förståelse för att enskilda personer kan känna obehag och ställa sig frågande till att bli antecknade av polisen. Min förhoppning är att allt material som polisen samlar ihop i en kartläggning av kriminell verksamhet ska ske på ett etiskt och juridiskt försvarbart sätt. Allt annat är oacceptabelt.

Jag hatar rasism och accepterar inte att bli kallad rasist när jag försöker beskriva de svårigheter som är en nödvändig del av polisarbetet.

Thomas Agnevik
Samhällsdebattör och polis
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=160&artikel=5668718

 
Ingen bild

Hacke

9 oktober 2013 00:13

Det börjar klarna så smått efter mediehysterin.
Också i kvällens "Veckans brott" i SVT fick vi mer kött på benen om anledningen bakom tillkomsten av registret där det bl a framgick att som man sa i ett några år gammalt nyhetsinslag: "Zigenarna står för 80 procent av brottsligheten mot våra äldre"!
G W ville heller inte dra några förhastade slutsatser utan vill avvakta vad utredningen kommer fram till och vilken användning man faktisk kan ha haft i sitt arbete av registret.

 
Lassekolja

Lassekolja

9 oktober 2013 00:25

Heder åt Dig Thomas Agnevik och även åt den rakryggade rotelchefen i Örebro, Peter S.! Sanningssägare som så mycket som snuddar vid/kommer i närheten av något "icke etniskt helsvenskt" måste räkna med att kallas både det ena och det andra. Det har, som Du vet, vi Sverigedemokrater fått erfara, när våra motståndares argument tryter och det gör dom väldigt ofta. När någon kallar mig främlingsfientlig rasist eller ännu värre, tolkar jag det som ett osympatiskt sätt att visa mig att han förlorat debatten! Tur att sanningen alltid står på vår sida och sanningen brukar alltid segra i slutänden, hoppas bara att det då inte är för sent att rädda det lilla av Välfärdssverige, som återstår.
Vi Sverigedemokrater står alltid på Polisens sida, undantaget "PK-poliser" av Bengt Svenssons snitt!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

9 oktober 2013 00:51

Dessa två polisers uttalande visar att sossepolisen håller på att krackelera.

Om flera rakryggade polismän träder fram får bla PK media stora problem eftersom deras rapportering bygger på politisk humbug
Det kan inte röra sej om mer än 50-100 polischefer som styrs av kulturmarxisterna och som säljer ut sina landsmän för penningar

 
Ingen bild

Stefan A

9 oktober 2013 06:06

Nu har fulmedia etablerat en "sanning" och den kommer man att försvara med näbbar och klor, och ve den som går emot... usch inte en dag för tidigt när dessa taskspelare förvinner från den Svenska offentligheten.

 
Ingen bild

biran

9 oktober 2013 07:05

Politiskt tillsatta polischefer och hårfrisörska som justitieminister är nog ingen bra kombination.

 
Ingen bild

Leon

9 oktober 2013 07:22

Hela debatten om polisens "register" (egentligen kartläggning av kriminella "nätverk") sönderfaller som jag ser det i två delar. Dels den fullt legitima "underrättelseinsamlingen" om strukturer och samband inom dessa "nätverk". Och denna typ av "underrättelseversamhet" är det som både ska och kan försvaras. Det är den politiskt korrekta moralpaniken över polisens kartläggning i sin helhet som olika poliser med rätta uttalat sig kritiskt om.

Väl att märka är dock att ingen av de poliser som uttalat sig kritiskt om "mediastormen" ser en "registererng" med utgångspunkt i släktskap och etnisk tillhörighet som grund som försvarbar. Och även denna ståndpunkt ska de ha all heder av.

Min ståndpunkt skiljer sig inte stort från det som dessa poliser gett uttryck för. Kartläggning av kriminella nätverk är en viktig del i polisens arbete och ska givetvis ske i viss omfattning (faktiskt i vissa fall i högre omfattning än vad som nu sker). Men i övrigt till brottsligheten orelaterade personer ska inte ingå i denna kartläggning. Kartlägg MC-ligor, pedofilnätverk, politiska extremistgrupper m fl....men ge fan i kusinbarn, sen länge avlidna fastrar och mostrar....

 
Ingen bild

Medborgaren

9 oktober 2013 07:27

Censuren på Alfssons blogg fortsätter kan jag notera................
Och jag tror inte det är Thoralf som är orsak till detta.......

 
Ingen bild

Exilenskalman

9 oktober 2013 10:46

För några år sedan då min farmor levde fick hon besök av en ung kvinna med ett litet barn. Kvinnan ifråga påstod att hon var dotter till en av min farmors bekanta vilket ledde till att min snälla och lite naiva/förvirrade farmor släppte in henne och bjöd på kaffe. Efteråt upptäckte farmor att handväskan hon hade hängande innanför ytterdörren hade "försvunnit".


På farmors beskrivning av den unga kvinnan och hennes dotter framgick det ganska tydligt att de var av *igensk härkomst. Som synd var för den kvinnliga tjuven så var det hon som hade blivit lurad då väskan hon stal var tom och bara ett "bete" som min farmor hade hängande innanför dörren just för eventualiteters skull.

Tillvägagångssättet i det här fallet stämmer bra överens med alla de andra fallen och signalementet på gärningsmannen också. Att tro att det INTE till stor del är *igenare som utför den här typen av brott mot gamla känns både djupt naivt och dessutom fruktansvärt korkat. Måste verkligheten skriva sig på folks näsor innan de begriper?

 
Stefan K

Stefan K

9 oktober 2013 11:23

Bengt Svensson har jag noll förtroende för. Beatrice Ask är bara en nickedocka som lyder sin stora chef och förtroendet för henne är väl inte direkt hög den heller.

Nej, det är poliser som Peter Stormare och Thomas Agnevik som gör att förtroende för poliskåren i stort ändå håller sig över ytan.

Tyckte också att Leif GW Persson gav ett och annat tydligt ord om orsaken till att register i gårdagens Veckans mord.

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Hacke

9 oktober 2013 12:01

Jenny...

Det är helt enkelt sanslöst. Nu har man flyttat fram positionerna så det är helt legitimt att föra fram spörsmål som; Varför är det fel att den svenska etniciteten är hotad?
Byt ut "svenska" mot valfritt land eller folkgrupp och betänk vilket ramaskri det blivit.

 
Lassekolja

Lassekolja

9 oktober 2013 12:18

@Medborgaren, "Censuren på Alfssons blogg fortsätter....."? Att kommentarer ibland försvinner ut i tomma intet, har så vitt jag förstår inget med censur att göra!?! Vi är nog överens om att Thoralf harmonerar dåligt med "censur"!?!

@Exilenskalman, Din dator börjar bli sliten, när Du vill skriva "Z" blir det "*". Detsamma hände mig för ca10 år sedan. Det var då jag skrotade min gamla skrivmaskin. Min dotter förbarmade sig då över mig och jag fick ta över hennes gamla dator!

@Stefan K, jag brukar uppskatta Dina inlägg men idag kom istället ett leende. Den rakryggade rotelchefen i Örebro heter Peter Springare. Peter Stormare är väl möjligen "rotelchef" i Hollywood!?! LeifGW´s program Veckans mord? Jag förstår vilket Du menar, eftersom jag brukar se det.

http://www.status.st

 
Ingen bild

Arvid

9 oktober 2013 12:23

Hörde på 11-nyhterna i P1 att det skall bli ännu enklare att i fortsättningen bli svensk medborgare - alla remissinstanserna har ställt sig positiva till det nya lagförslaget.

Maktelitens strävan är klar.
Sverige ska monteras ned som nation. Etniska svenskar ska upphöra att existera som folkgrupp. Alla i Nya Sverige ska bli en enda blandad, härligt färgrikt befolkning, som fritt skall kunna strömma fram och åter över obefintliga gränser - i spetsen går just nu generaldirektören och gooodhetsdrottningen för Ungdomsstyrelsen. Som ett steg på vägen mot det universella, globala Utopia, måste den tidigare homogena, svenska välfärdsstaten förvandlas till grus och aska - sannolikt också omvandlas till ett islamiskt Kalifat.

Godheten dryper från de aktiva samhällsomvandlarnas mungipor - destruktionen pågår oupphörligt.
- På vad sätt bidrar du för närvarande till destrueringen, Katarina Mazetti?

 
Ingen bild

Nils DK

9 oktober 2013 12:36

Ang. kommentarer, som inte dyker upp. Detta bygger på ett ganska litet försöksmaterial, men det KÄNNS som att det går bättre om uppdaterar (f5) sajten omedelbart innan man skickar. När man uppdaterar, försvinner texten, man har skrivit, så tryck ctrl c innan och sätt in den igen eller skriv texten i ett annat program.

 
Ingen bild

Sven Dacke

9 oktober 2013 12:57

Angående svårigheten att länka

Har skrivit om detta flera gånger och tar den än en gång.
På grund av helkass kodning av blogglerantören uppstår problem med långa länkar och vissa tecken.
Och bloggleverantören verkar strunta i dessa fel.

GÖR SÅ HÄR

Använd någon av dessa tjänster som kortar ner långa svåra länker till något som denna blogg klarar av, eller så är det avlyssningstjänsterna som spökar till dom

Exempel
http://tinyurl.com/
http://goo.gl/

Tycker även Thoralf lägger till dom på Länksidan

 
Ingen bild

Undrande

9 oktober 2013 13:09

.
.
Kan vi lita på Sverigedemokraterna ?
.
.
http://varjager.wordpress.com/2013/10/06/kan-vi-lita-pa-sverigedemokraterna/

 
Stefan K

Stefan K

9 oktober 2013 13:17

@Lassekolja

Jäklar så fel det blev, men så är det när man är på språng mellan olika ärenden och bara har några minuter på sig att kommentera Sverige av idag.
Bra att du förstod :)

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

J

9 oktober 2013 14:22

varför är det så viktigt för dig Thoralf att stigmatisera en av Europas mest plågade folkgrupper? Skillnaden på den förföljelse som judarna var utsatta för,under 1000-tals år, är fullt jämförbar.

 
Ingen bild

Lotta No2 ;-)

9 oktober 2013 15:08

Börja bli trött på att läsa om detta i media och alla märkliga vinklingar...
Dax för alla att förstå att Vi först dela upp historien i 2 delar.

Del 1. Zigenarregistret i Stockholms stadsarkiv är en historia som Stockholm sysslat med i sitt arbete inom rasbiologi .... Ett gammalt arv från Regeringar från 1930-1980 .... Kanske är det så att det finns liknande register i alla kommuner,vem vet Inget som har med Polisregistret...För det är inte polisen som startat dessa utan kommunerna...

Del 2. Är ett register över kriminella objekt, kom ihåg nu att detta är på uppdrag från högsta ort, och kom ihåg att detta är exakt samma arbetssätt som övriga Europol sysslar med.
Med andra ord Svensk polis ingår numera i detta Eu-samarbete Europiska polisbyrån (Europol) upprättades 1995, 1 oktober 1998 beslutades att alla medlemsstater ingick och 1 juli 1999 började alla länder samarbeta, och kommer ingå i detta så länge vi är med i EU.

Europol har register över många kriminella grupper som ex. islamister,romer,maffian,bikers,extremvänstergrupper,extremhögergrupper mfl.

Så summan är att media i Sverige kan skrika hur mycket de vill, polisen kommer fortsätta sitt förebyggande arbete för att förhindra brottslighet liksom hela EU gör!

Eu (inkl. Sverige) har anslagit 334 miljoner euro för tiden 2010-2013 för denna "EU-SUPER-FBI"

Om alla hur börja förstå att Sverige är inget "eget" land, Vi är en Kommun i EU..... Tyvärr



 
Ingen bild

UncleBob

9 oktober 2013 15:10

Thomas Agnevik har helt rätt. Det han skriver om romer och romska strukturer inom den brottsliga världen är så elementärt att endast en idiot kan protestera mot Polisens arbete.

 
Ingen bild

Pågens

9 oktober 2013 16:25

@ J

Så Mr. J tycker att det är OK att stora delar av denna "plågade" folkgrupp (som inte lägger två strån i kors för att anpassa sig till samhället) har som specialitet div. kriminella verksamheter, där bl.a vår äldre tillhör deras favoritobjekt.

Du bevisar gång på gång genom dina kommentarer vilken "legitimerad skitstövel du egentligen är, och att uppmana dig att skämmas är meningslöst eftersom du har visat att du inte har en aning om vad detta innebär.

 
Ingen bild

Ronny

9 oktober 2013 17:13

Kan ännu inte förstå att det är så tyst från politikerhåll, speciellt SD, att uppemot 50 000 ungdomar hänvisas till Norge och Danmark bl,a för arbete. T.o.m AF hänvisar dom dit! Duger inte ungdomarna i Sverige? Är dom för "korkade" för svenska arbetsgivare? Lustigt att media och politiker skriker sig hesa för invandrad arbetskraft.

 
Ingen bild

Fredde

9 oktober 2013 18:01

Läste i Aftonblaskan att man tog upp Romtegistret o EU idag. Jag är illamående etc etc vräker sug svenska parlamentarer ur sig:). Men en rak fråga besvarades inte. Charaderna från svenskarna är pinsamma!

 
Ingen bild

S-E Karlsson

9 oktober 2013 18:31

UÄ , insamlingen Världens barn i all ära men jag ser gärna en insamling till Sveriges fattigpensionärer också ,tyvärr finns det flera hundra tusen sådana !

 
Ingen bild

Lotta No2

9 oktober 2013 19:09

Ber Er alla att läsa på ex om OPERATION GOLF, som Europol haft, som gått ut på kartläggning av Rumänska romer som ingått i stor organiserad brottslighet med ex människorhandel
https://www.europol.europa.eu/sites/default/files/publications/se_europeaninvestigator-sweden.pdf

Läs sid 20

Detta är bara ett av alla operationer europol och alla polismyndigheter jobbar med!

Det finns INGET i detta som handlsr om etnisk id eller religion UTAN kriminella handlingar!


 
Ingen bild

Ronny

9 oktober 2013 19:26

Ang. svensk polis, så blir jag illamående och förbannad, då min son ringer (idag) och talar om att hans sambo blev uppringd ang. en blocketannons, och där hon plötsligt blir hotad av personen ,att han skall köra hem till henne och våldta henne. Hon själv är hemma med en nyfödd, sonen på jobb. Polisen bryr sig inte, påstår att dom INTE KAN kolla upp det hemliga numret. Är detta verkligen så polisen hjälper allmänheten? Är det så i alla polisdistrikt?

 
Ingen bild

Tommy

9 oktober 2013 20:11

@Arvid
Och varför skulle makteliten sträva efter det du anger?

 
Ingen bild

Putte

9 oktober 2013 21:10

@Tommy. Det finns redan ett riksdagsbeslut att svenskar inte existerar som folkrupp. Detta är bara maktelitens fortsättning av förintelse av svenska folket. Inte med gaskammare som nassarna, utan med byråkratiska medel av "de goda"

 
Ingen bild

Tommy

9 oktober 2013 21:56

@Putte
Inser att jag nog inte är lika konspiratoriskt lagd som du.
För övrigt: Borde jag inse att hälften härinne skämtar och är överironiska?

 
Lassekolja

Lassekolja

9 oktober 2013 23:41

@Tommy, Arvids frågeställningar är dessvärre högst relevanta. Jag delar Arvids oro, eftersom jag är lika frågande inför nedmonteringen av nationen Sverige. Jag har ställt frågan VARFÖR? under flera decennier utan att bli klokare, d.v.s utan att kunna tolka in minsta tillstymmelse till svar ur 7-klövern´s politik och det dom säger. Jag blir aningen avundsjuk på Dig Tommy, som INTE blir orolig av utvecklingen i Sverige och hur välfärden krackelerar allt snabbare. Eller tillhör Du, vilket jag på goda grunder misstänker, bara naiv? Nåja, Du är i gott sällskap, f.n med 85-90% av svenska folket!

http://www.status.st

 
Ingen bild

J

10 oktober 2013 06:32

Till skillnad från dig "Pågens" har jag sett hur Romer lever såväl i Bulgarien som Ungern. Dock inte i Rumänien. Jag har aldrig sett något värre i Europa. Det är riktiga ghetton, om ens det. Den kriminella verksamhet som är riktad mot äldre i Sverige är givetvis inte acceptabel, men kommer knappast enbart från speciell grupp, det är att se världen för svart/vit. Jag är övertygad om att framtiden kommer anse Europas agerande mot dagens Romer som ett historiskt misstag likt de man gjort mot Judarna. Men då sitter det någon annan jävla Pågens och hatar en annan grupp, alltför att man mår bättre i sitt eget navelskåderi. Även judarnas verksamhet ansågs kriminell, i dag en världens bästa affärsverksamheter.

 
Sven Dacke

Sven Dacke

10 oktober 2013 07:25

Boksention i Helagotland av den eminente ledarskribenten Marika Formgren som vi saknar mycket i Smålandstidningarna. Tyvärr får vi nu bara andralaget.


Några små avsnitt, hela läses på länken,
-----------------------------------------------------
Det självständiga, kritiska tänkandet har försvunnit
Av Gotlands Allehanda Marika Formgren. Publicerad 2013-10-09

Motsatsen är ett kritiskt tänkande som bottnar i att man självständigt försöker förhålla sig till saker och ting. Så behandlades fatwan mot Rushdie på kultursidorna. När Vilks debatterades hade det självständiga försvunnit.
Hegemonin för vänsterns statiska syn på maktordningar, och vilka grupper som är "starka" och "svaga", har kallats för vår tids löntagarfonder eftersom de borgerliga partierna i dag har lika svårt att se det socialistiska i detta som de hade med löntagarfonderna på 1970-talet. Varför protesterar inte borgerliga politiker?

..
I dag underskattar vänstern på ett lustigt sätt lockelsen hos de islamistiska grupperna genom att de erbjuder samhörighet och en fast värdegrund. Man tror att om vi bara väntar kommer de snart att ansluta sig till västerländska, sekulära synsätt. Samtidigt finns ett roligt klipp med al-Qaradawi (ideolog inom Muslimska Brödraskapet) där han å sin sida förklarar att vi måste gå långsamt fram med sharia i väst, men om de bara får tid kommer de att förstå hur bra det är.

http://goo.gl/nq0dDr

 
Ingen bild

Tommy

10 oktober 2013 07:57

@Lasse Kolja
Är det inte så att de som får försörjningsstöd i Sverige tillhör världens 5 procent rikaste? För att få lite perspektiv på domedagsprofetian om nationens sönderfall.
Det jag dessutom reflekterar över är många skribenters tro att en maktelit allierad med pressen medvetet skulle icensätta det. Sedan finns det naturligtvis förbättringsmöjligheter i Sverige. Jag tycker inte allt är perfekt men i ett internationellt perspektiv tycker jag vi har det fantastiskt.

 
Ingen bild

Arvid

10 oktober 2013 08:22

Modus Operandi - idag går det för sig att tala om polisarbete som förutsätter upprättande av listor och förteckningar för att finna kopplingar mellan olika misstänkta, brottslingar och brott - Modus Operandi låter ju riktigt flott, inte som rasistiska "simpla Z-listor".

 
Ingen bild

Hulda mk1

10 oktober 2013 09:20

J...
Varför assimilerar de inte sig in i vårt och andra samhällen? Då blir ju deras liv bättre. Varför vill de inte bättra på det dåliga anseende som de med rätta har?
Blanda inte in Judarna i denna debatt.

 
Ingen bild

Tony

10 oktober 2013 09:37

J:
Är det bättre att som du sätta på sig jätte skygglappar
och inte vilja se verkligheten som den är att ziggisarna
till stora delar vill leva och lever på grov kriminalitet,
man till och med lär och använder sina barn vid brott.
Det sätt dom lever på är medvetna val, och så länge dom
väljer att leva som dom gör, så kommer dom också att ha
dåligt rykte, varför ska vi tolerera att en viss folkgrupp
begår dom mest nesliga brott mot gamla och sjuka, för att få
tillgång till pengar? Man ser heller aldrig skötsamma zigenare
ta avstånd från vad dessa barbarer som välter omkull rullatorförsedda gamlingar för att komma över deras knapra tillgångar. Det Märks att sign J är en av dom godhetsapostlar
boende på fina gatan som själv aldrig råkar ut för dessa lågt
stående individer.

 
Ingen bild

Hulda mk1

10 oktober 2013 09:43

Tony...
Det värsta med denna grupp är som du skriver, att barnen skolas in i kriminalitet. Har själv med egna ögon sett detta. Vidrigt!

"J", måste antingen själv tillhöra denna grupp, eller vara otroligt okunnig och naiv.

 
Ingen bild

Pågens

10 oktober 2013 10:39

@ J

"Den kriminella verksamhet som är riktad mot äldre i Sverige är givetvis inte acceptabel, men kommer knappast enbart från speciell grupp,"

Enligt ett TV-inslag för ett par dagar sedan, framgick att 80% av alla åldringsbrott utfördes av gruppen zigenare. F.ö är innehållet i din kommentar så verklighetsfrämmande, att man kan undra över din fattningsförmåga och visar att du har nollkoll på verkligheten och vad som sker i det svenska samhället?

Typiskt dessutom att du inte lägger minsta ansvar eller krav på zigenarna, hur de flesta lever efter egna regler och struntar fullständigt i samhället och i att integrera sig och bli en del av detta. Man har haft cirka 500 år på att anpassa sig i Sverige, men det verkar som om "ränderna aldrig går ur"!

 
Ingen bild

Anna

10 oktober 2013 10:49

J du måste skämta eller så har du inte den blekaste aning om det utsatta folket.Min kusin är halvrom och hon tycker det är underbart att polisen har dessa register för som hon påstår att ca 90 procent av den sidan är helkriminella bla i Bandidos, blackcobra och andra hemska nätverk.Hon släktforskar, jag tror du skulle bli rätt så förvånad av vilka kändisar och politiker är romer och jag tror inte att de är på någon kriminell lista direkt :)

 
Ingen bild

Skånepåg

10 oktober 2013 12:43

Från dagens SVTtext 2013-10-10

Röda korset varnar för krisens följder:

”Miljoner européer har gått från välstånd till fattigdom i den värsta ekonomiska krisen på 60 år, skriver Röda Korset i en ny rapport. De humanitära konsekvenserna kommer att bli långvariga med social utslagning och stor oro för framtiden.

43 miljoner i Europa kan inte äta sig mätta varje dag och för första gången i modern tid tvingas barn i Europa leva under svårare förhållanden än sina föräldrar, heter det.

Rapporten bygger på erfarenheter från nationella Rödakors- och Rödahalvmåne-föreningar. Jämfört med en första rapport från oktober 2009 har läget försämrats dramatiskt. De redan utsatta har drabbats ännu hårdare och en stor del som förut tillhört en arbetande medelklass har dragits med i krisen.

I 22 av de 42 länderna har andelen människor som är beroende av Röda Korsets matbistånd ökat med 75 procent mellan 2009 och 2012. 120 miljoner människor i Europa lever i riskzonen för fattigdom enligt EU:statistikbyrå Eurostat.”

Sverige, med dess massinvandringspolitik och konsekvenserna av detta, lär ligga mycket illa till inom en snar framtid och blir utan tvekan ett av de land som successivt drabbas tidigast och hårdast.

 
Lassekolja

Lassekolja

10 oktober 2013 14:05


"@Lasse Kolja
Är det inte så att de som får försörjningsstöd i Sverige tillhör världens 5 procent rikaste? För att få lite perspektiv på domedagsprofetian om nationens sönderfall."

Bäste Tommy, det citerade stycket ovan förstår jag inte riktigt. Menar Du globalt sett? Isf fullständigt irrelevant enl. mig!

Jodå Tommy, vi har det relativt bra i Sverige, ÄN SÅ LÄNGE! Hur länge då, med politiker(7 av 8 partier), som verkar göra vad dom kan för att Sverige snarast skall upplösas som nation med en krackelerande välfärd. Även Du T. bör inse att ju fler, som tillåts ta del av vår välfärd utan att delta i finansieringen av densamma, ju snabbare krackelerar den. Detta är ingen åsikt, bara enkel matematik.
Tror Du på fullt allvar T. att vi hade haft fred i 200år om den svenska befolkningen hade bestått av ett antal olika muslimska grupper + kristna. Om JA, ta en titt på mellanöstern och Afrika(MENA)! Om 7-klöver´n tillåts fortsätta ett tag till är vi snart där! Jag är pensionär, jag lär klara mig, men Tommy, ägna åtminstone barns och barnbarns framtid i Sverige en liten tanke! För mig och mitt perspektiv för Sveriges framtid är en röst på Sverigedemokraterna enda möjligheten att rädda Sverige undan "härdsmälta" och det börjar bli bråttom! Inser inte fler detta snarast kan det vara för sent!
2 x SD 2014 !!!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

10 oktober 2013 18:46

Om jag förstår det rätt så finns det mellan 50.000 och 100.000 Zigenare i Sverige. Bara att man inte vet gör att man ställer sig frågande, men om vi räknar på 100.000 så ger det sig att Zigenare utgör 1,1% av befolkningen.

Lägg då till att de står för 80& av brotten mot äldre. 1,1% står för 80% av en viss typ av brott. Fega och usla brott mot svaga, handikappade och sjuka. Kom igen, J. Försvara det om du kan.

 
Ingen bild

Tommy

10 oktober 2013 19:12

@Lassekolja

Jag tycker inte det är irrelevant. Det sätter perspektiv på saker. För mig är världen större än Sverige.

För mig är inte allt svart/vitt. Det känns mer komplext än att tala om islam versus kristna för att förklara alla konflikter i Mena. Är det dessutom så att islam alltid är onda och kristna
goda? Det hade ju varit enkelt om det hade varit så. Den typen av generaliseringar gör mig bekymrad. Det handlar väl om att olika grupperingar försöker tillskansa sig makt och använder religion som slagträ. Nyckeln är att tillskapa demokratier och välstånd.
Vi hade kanske haft oroligt om vi hade haft 700 000 samer, om Skåne/Blekinge fortfarande hade varit danskt eller om vi hade anfallit Norge 1905. Tror dock inte att somalier kommer utropa en självständig provins i Tensta?

Det är väl för övrigt så att merparten av den svenska befolkningen har fått det bättre trots oron i den globala ekonomin.

Oavsett kommer SD inte få något att säga till om kommande period heller.

Vill även förtydliga att jag definitivt tycker vi saknar en konstruktiv debatt kring invandring, dvs: hur många ska vi ta emot, hur ska vi göra med anhöriginvandringen, vilka krav ska vi ställa etc.
Tror det största problemet ligger i riksdagsledamöterna för SD och tokstollar ute i kommunerna. Hade man unisont tagit avstånd för romerregistreringen, snackat mindre svart/vitt och inte sprungit omkring med järnrör på stan och redigerat filmer hade läget varit annorlunda.
Det är klart att det blir tacksamt för media, lex Bouvin.



 
Lassekolja

Lassekolja

11 oktober 2013 00:02

@Tommy, jag skall fatta mig kort: Kristendomen och Bibeltolkningar har moderniserats, Islam/Koranen har inte det(trots att 1400år passerat!). Hur kan Du påstå att den Kristna kulturen är lika farlig som islam i nutid? För mig lika obegripligt som felaktigt.
Svenska politiker skall självklart i första hand tillvarata svenska(rs) intresse, det lovar dom ju dessutom inför varje val!
Kan vi vara överens om att ju fler människor, som kommer hit från "MENA" ju mer likt "MENA" blir vi! Inte heller detta är någon åsikt utan en självklarhet!
Tyvärr är Du inte ensam Tommy om Din märkliga och orealistiska syn på hur det framtida Sverige bör se ut. Välfärdssverige kan vi förmodligen tänka bort/glömma!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Tommy

11 oktober 2013 08:47

@Lassekolja
Först och främst blir man ju lite bekymrad att folk tror på sagorna i Koranen/Bibeln.
Du får det att låta som det är kristendomen mot islam. Det hade ju varit enkelt och bra. Jag menar att varken Islam eller Kristendomen är det farliga. De är bara redskap för människor som vill ha makt, pengar och inflytande.
Och hur är det i Mena? Israel och Saudiarabien känns lite olika.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8
9
10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22 23 24
25
26 27
28 29 30 31
<<< Oktober 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards