thoralf

Direktlänk till inlägg 4 oktober 2013

RASISTISK DOKTORAND VID LINNEUNIVERSITETET

Av Thoralf Alfsson - 4 oktober 2013 18:24

 


”Högerextremt nätverk inom universitetet, misstänkt diskriminering mot utländska studenter, hackad webbplats, chefers lösenord hackade, stenkastning mot Lnu-lokaler, utdelning av nazistiska flygblad samt hot om demonstrationer och motdemonstrationer på campus.”


Detta scenario målades upp när Linneuniversitetet hade krisövning under gårdagen. Personal från polisen och länsstyrelsen samt Kalmar och Växjö kommun ingick också i krisövningen förutom Linneuniversitetets egen personal ochkrisledningsorganisationen i form av rektor, universitetsdirektör, prorektorer, dekaner, prefekter, kanslichefer och avdelningschefer samt delar av infocenter och kommunikationsavdelning.


Med andra ord en minst sagt omfattande krisövning som säkert kostade ganska många skattekronor. Man kan ju fråga vem som ligger bakom detta scenario.


”Det hela började med att media rapporterade att en doktorand skrivit rasistiska mejl, och i dem bland annat sagt att det är svårt att ge bra betyg till studenter med utländsk härkomst.

Universitetsledningen kallade inom kort samman krisledningen för att hantera den information och de rykten som snabbt spred sig på sociala medier och bland ”vanlig” media.


Under förmiddagen trappades scenariot upp då universitetets webbplats hackades och chefers lösenord låg ute på Backflash (Flashback). Dessutom började rykten gå om att tre anställda fanns med i ett nazistiskt nätverk. Det fanns även rykten om stenkastning in i en undervisningslokal, och att en student skulle ha skadats.


Många olika rykten spred sig via medierna, och det gjorde att många studenter, anställda och anhöriga blev oroliga och hörde av sig till universitetet via telefon och sociala medier.


På Xbook bildades en grupp mot högerextremism som planerade  att under eftermiddagen genomföra manifestationer utanför Sjöfartshögskolan i Kalmar och på campus i Växjö. Den högerextrema grupp som också fanns på Xbook planerade i sin tur en motreaktion där man först delade ut nazistiska flygblad. Båda dessa grupper mobiliserade anhängare till möten i Växjö, och stämningen verkade hotfull.


Krisledningen hade i samband med detta täta kontakter med bland annat polis och Securitas, och man valde under seneftermiddagen att stänga ner verksamheten vid Sjöfartshögskolan samt att låsa samtliga dörrar utom en på universitetsbyggnaderna i Växjö.


Dagen avslutades med en fingerad presskonferens där motspelets ”media” fick chansen att träffa delar av universitetsledningen och ställa frågor.”


Undrar om ledningen med rektor Stephen Hwang i spetsen drar igång krisorganisationen om han får reda på att professorer och lärare och andra anställda på Linneuniversitetet sympatiserar och röstar på Sverigedemokraterna. Skulle det gå chockvågor i universitetsledningen?


Naturligtvis får man måla upp vilket scenario som helst vid sina krisövningar men jag undrar ändå om inte detta var att måla faen på vägen i onödan. Utan tvivel var det politiskt korrekt! Det är dessutom ett led i den stigmatisering av oliktänkande som pågår i vårt samhälle. Utan tvekan får man känslan av att det är Sverigedemokrater som pekas ut i detta scenario.


I Östran artikel pekar pressansvariga Karolina Ekstrand vid Lnu ut Svenskarnas parti men i de dokument jag fått från Linneuniversitetet nämns inte Svenskarnas parti överhuvudtaget. Utan det är upp till deltagaren att använda sina egna fördomar vid ”val” av parti.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Sladden

4 oktober 2013 19:07

Ja du Thoralf, jag trodde det var hyfsat vuxna ungdomar som gick på universitet. Här verkar det snarare vara förskolebarn som använder universitetet.

 
Ingen bild

Rune

4 oktober 2013 19:09

Detta är ju rena rama skämtet. Det är ju precis så det går till på Grönköpings Universitet.

 
Ingen bild

Sven Dacke

4 oktober 2013 19:14

Är månne Line universitetet filial till Södertörns folkhögskola med "välkänd" inriktning?

Det vore intressant med lite kommentarer från några från universitetet, annonymt naturligtvis så ni inte behöver utsättas för trakasserier från ledningen

 
Ingen bild

Argus

4 oktober 2013 19:33

Stenkastning? Högerextremism? Det verkar som man virrat till det, alla vet att det är de vänsterextremister som brukar våld.

 
Ingen bild

Sven Dacke

4 oktober 2013 19:39

Kalmartidningen Barometern (M) toppar dagens nyheter från Kalmar med

Äppelpajvecka slog rekord

Undrar om interntelefonerna går varma mellan ledningen för Barometern och Östran som dom också äger

Det måste vara ett he... att äga en tidning som inte är helt PK, kanske dags för krisövning och sedan nerläggning

 
Ingen bild

svarm

4 oktober 2013 20:34

Idag går ej identifierade ensamkommande "barn" 20-25 år gamla (Merit Wager), efter att miggverket har uppgett att dessa är 14 år, och dessa män placeras i klasser med 13-14 åriga tjejer, hur kul kan det vara med skäggiga muslimer i 7:e klass. Undrar ifall skolan håller dessa killar med rakapparater

 
Ingen bild

Jeepe

4 oktober 2013 20:44

Hmmm. Linneuniversitetet har ett 30-tal medarbetare som är motståndare till upplysningskampanjen om kommunismens brott mot mänskligheten, dvs de förvarar kommunismen - de värsta extremisterna finns inom universitetets personal.. Länk till listan www.historieuppropet.se/undertecknare.htm Låt inte dessa bli glömda!!

 
Humbug Humbugsson

Humbug Humbugsson

4 oktober 2013 21:11

Ny blogg. Nu kör vi. Om rasistchocken i Kalmar.

http://humbug-humbugsson.blogspot.se

 
Ingen bild

OT

4 oktober 2013 22:03

"Hvad sker der, når SD opnår 15-20%?": http://snaphanen.dk/2013/01/24/hvad-sker-der-nar-sd-opnar-15-20/

Krishantering?

 
Ingen bild

Jerzy Golowkin går över till Sverigedemokraterna

4 oktober 2013 22:09

Golowkin ansökte om medlemskap i tisdags. Golowkin var fram tills i augusti medlem i moderaterna, men avslutade sitt medlemskap efter att ha skrivit under en debattartikel tillsammans med de två sd-politikerna Georg Cserti och Oleg Datsishin. I debattartikeln kritiserades bland annat statsminister Fredrik Reinfeldt för att hellre lämna över till en rödgrön regering än att förhandla med Sverigedemokraterna. Jerzy Golowkin går in i sitt nya parti med avsikt att vara aktiv.
http://avpixlat.info/newsdesk/tidigare-moderatpolitiker-gar-over-till-sd

 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

4 oktober 2013 22:55

Som någon skrev i ett inlägg i ett annat av dina inlägg Thoralf, "som hämtat från Monty Python" och bara ett enda stort skämt. Dessa "politiskt korrekta" skolledare har ingen verklighetsförankring överhuvudtaget!

På söndag kommer Josef Fransson till Karlskrona för att prata om jordbrukspolitik och det ska bli mycket intressant! Förra söndagen var Carina Herrstedt och Stefan Olsson här och höll två absolut lysande föreläsningar! Hoppas det blir lika bra med Josef på söndag!

http://karlskronabloggen.se

 
Ingen bild

Thoralf A

4 oktober 2013 23:08

Josef pratar gärna vindkraft också och solceller ;-)

 
Ingen bild

Niklas R

4 oktober 2013 23:45

Så om en professor skulle ha nazistiska åsikter så är det en kris.
Men om en professor skulle ha kommunistiska åsikter så är det ok?!? Nazism och kommunism är bara två sidor av samma intoleranta, mordiska socialism.
Trodde svenska universitet hade högutbildade personal som visste detta. Uppenbarligen har jag haft det hela om bakfoten. Svenska universitet har inte utbildad personal.

 
Ingen bild

kale

5 oktober 2013 00:02

universitet är pk indoktrineringen högborg.

hoppas sd säger NEJ till att sälja ut statliga skattefinanserade universitet och privatisera dessa. då får bara rika chans att studera och landet missar många talangfulla genier som skulle kunna lyfta Sverige igen.
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/tvarsnytt/universitet-kan-bli-privata-1

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

5 oktober 2013 01:41

Har nu SD möjlighet att slå direkt mot kommunismens högborg via riksdagen, så gör det.
Även om det blir en röd valseger så kan ju SD motverka att ett beslut att riva upp ett privatiseringsbeslut motverkas vid votering
Även om det primärt är värt att tänka över, motverka politisk indoktrinering måste väl ändå vara nummer 1
Såvida inte demokratin går i andra hand för SD ?

För övrigt stod det en hög med folk utanför Sjöfartshögskolan på eftermiddagen, var detta bla lärare/elever från Linne ?
Isåfall bör sjöfolk knalla bort till ledningen och ta ett snack med dom

 
Ingen bild

OT

5 oktober 2013 01:59

För oss ateister...

Alf Robertsson- Soldaten Och Kortleken: http://www.youtube.com/watch?v=34aIUsom_wA

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

5 oktober 2013 02:51

OT : Missa inte bilden på Barometerns sportreportrar

 
Ingen bild

World Traveller

5 oktober 2013 06:32

Det ar ju markligt att i Sverige saa vaelkomnas terroristgrupper som Hamas, Hizbollah, Al Shabab, AFA, Revolutionara Fronten m.fl medans manniskor som vill vaerna om sina egna gamla och barn och om Sveriges kultur jagas som villebrad i media. Svensk media lider av en allvarlig sinnessjukdom.

 
Ingen bild

Eric H

5 oktober 2013 06:43

”..började med att media rapporterade att en doktorand skrivit rasistiska mejl, och i dem bland annat sagt att det är svårt att ge bra betyg till studenter med utländsk härkomst."

Återigen, i "övningen" angriper man symptomen, inte sjukdomen. Precis som i större delen av övriga samhället.

 
Ingen bild

Stefan A

5 oktober 2013 07:01

Högskolor driven i stiftelseform är värd att pröva, kanske det blir mera spetskompetens och utbildningar som marknaden efterfrågar och mindre genusforskningshysteri och kulturarbetare.

 
Ingen bild

Medborgaren

5 oktober 2013 07:39

Linnédagiset tappade därmed allt anseende i ett nafs!
Skrämmande att höra hur låg nivå det är den utbildningsanstalten, det är ju bra att veta för oss arbetsgivare när individer från Linné kommer med sina värdelösa betyg.....................

Men det är ju inte annat att vänta sig med tanke på inkompetent ledning!

 
Ingen bild

Tony

5 oktober 2013 09:42

Det är många som retar sig över den sinnessjuka
median i landet, men prenumererar ändå på skiten,
varför inte säga upp bekantskapen med idioterna
utan prenumeranter, inga inkomster, utan läsare
når inte deras löger ut till befolkningen, ett
språk som dom förstår!

 
Varg i Veum

Varg i Veum

5 oktober 2013 10:58

Det här med stenkastning är ju ett kommunistiskt kännetecken, men de agerar mot upplevda nazister?

http://vargiveum.wordpress.com

 
Ingen bild

Lotta

5 oktober 2013 11:11

Testar för 10 gången. Nu är det hopplöst att få in ett inlägg. Ligger det månne något filter som stoppar vissa ord?

 
Ingen bild

Lotta

5 oktober 2013 11:12

Prestigen kan visa sig både dyr och farlig. Hade det inte varit bättre att man övat på att ta sig ifrån hamnen vid en olycka där exempelvis farlig vätska läckt ut? Kanske ändå inte med tanke på att det då skulle uppdagas hur olämpligt det är att placera universitetet i hamnen och det vill man ju förhindra. Bättre då att i sann pk-anda jaga nynazister.

 
Ingen bild

biran

5 oktober 2013 12:06

LU en stark konkurrent till Blatte Harvard, dvs Södertörns högskola som fram till nu varit ohotad som dårarnas högsäte.

 
Ingen bild

Thoralf A

5 oktober 2013 12:31

Lotta

Jag börjar faktiskt tro att bloggoperatören jävlas med min blogg fullt medvetet.

 
Ingen bild

von Moltke

5 oktober 2013 13:18

Jag har aldrig haft några problem med att få in inläggen. Konstig.

 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

5 oktober 2013 14:18

Thoralf
Jag återkommer med recension om hur Josef föreläste imorgon kväll och med några bilder, både i bloggen och SD Karlskrona på Facebook! Får väl ställa någon fråga om vindkraft och solceller om han inte tar upp det själv ;-)

http://karlskronabloggen.se

 
Ingen bild

Jonas N

5 oktober 2013 14:28

Låter som en övning inlindad i rätt valörer för att slippa kritik från de som de verkligen övar mot.

En gång skulle vi öva en terroristattack i Hemvärnet, attacken skulle komma från landet "Våldistan" men det fick ändras eftersom ändelsen "stan" kunde associeras till Afghanistan eller Pakistan och någon kunde ta illa upp.
Så vi fick öva en attack från landet "Boll".

 
Ingen bild

OH

5 oktober 2013 15:04

Måste man ha tillstånd för att framföra åsikter i denna blogg ?

 
Lassekolja

Lassekolja

5 oktober 2013 15:46

@Jonas N, betr. landet "Boll".
Jag kommer att tänka på Tage Danielssons sketch om den svenska U-hjälpen, i vilken en "mottagarrepresentant"(Hasse Alfredsson) hela tiden upprepade "bolla-bolla" och publiken skrattade hejdlöst. Han representerade nog landet"Boll", frågan är om det hade funkat idag? Tror att Hasse och Tage hade blivit anmälda till DO, eftersom någon "chokladfärgad gentleman" hade kunnat tagit illa upp, ex.-vis Ktumba(?) Sabuni. Han är ju expert på att ta illa upp bara av att se en pursvensk!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Lotta

5 oktober 2013 16:24

@Thoralf. Något konstigt är det. Precis efter jag skickat in det första inlägget som test skickade jag in det jag försökt få in så många gånger. Då funkade det.

 
Ingen bild

Jonas

5 oktober 2013 16:39

@Lassaekoja

Det är nog inte Sabuni som tar illa upp, utan alla "vet bäst" som omyndigförklarar alla invandrare. https://www.youtube.com/watch?v=rL_s3XKIu5s&feature=youtube_gdata_player

 
Ingen bild

Olle

5 oktober 2013 16:53

Stämmer in perfekt på AFA och Revolutionära Fronten..

 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

5 oktober 2013 18:35

Bara för att anknyta till flera andra inlägg, så visst är det problem med att ibland få sina kommentarer att synas. Jag har aldrig haft problemet tidigare, men förra veckan "försvann" flera kommentarer trots att de var sparade enligt meddelandet jag fick. Senaste två dagarna verkar det dock vara som vanligt igen att allt fungerar!

http://karlskronabloggen.se

 
Ingen bild

Nils

5 oktober 2013 20:45

Vem har sagt att det var högerextremisterna som kastade sten i övningen?

 
Lassekolja

Lassekolja

5 oktober 2013 23:03

Jag är absolut ingen "dataexpert" även om min dotter ibland kallar mig "datahacker", har mina misstankar(!) att hon inte menar allvar, men jag brukar kopiera mina kommentarer till Thoralfs blogg, d.v.s ctrl+c, ifall att den skulle försvinna!

http://www.status.st

 
Ingen bild

SDU-medlem död i sviterna av rasistiskt våld

6 oktober 2013 03:14

När Erik Björkman, som var medlem i Sverigedemokratisk ungdom, SDU, skulle bege sig hem en kväll i augusti blev han utsatt för ett brutalt överfall med rasistiska förtecken. Nu är han död.

Bilden är tagen från Facebook, där Erik själv lade upp den med tillhörande förklaring.

Såhär kan det gå när man är på väg hem från stan en torsdag kväll (skulle hoppa in i taxi, inte ens gå hem).

Helt oprocoverat och jag har aldrig sett gärningmannen förut.

[...]

Jag vet att jag blev misshandlad för att jag ser typiskt svensk ut. Det känns hemskt att skriva men någon gång måste man vara ärlig. Tycker ni inte om det så skriv varför och motivera. Jag kan inte skriva ut hela historian här eller har tid just nå då jag har en hhjärnskakning. Det ända jag hörde var någon som ropade “Svenne djävel”. Jag brydde mig inte om det utan gick mot taxin och sedan ligger och ner i asfalten då jag var helt ofärbered på att något skulle hända. Sedan fick jag ca 7 slag till rakt i ansiktet.
http://avpixlat.info/2013/10/06/sdu-medlem-dod-i-sviterna-av-rasistiskt-vald/#more-72478

 
Ingen bild

Hej!

6 oktober 2013 08:26

Härligt förberedande rader för kommande val, fler och fler känner att dom kan använda sitt fria sinne och kritiskt använda sin röst för sanningar och inte styras av hur odemokratiska "hanteringar" utförs.


(Vilken topprubrik för de kritiska)
Citat: http://sverigesradio.se 131006:

"Sverigedemokraterna är nu nästan lika stora som Folkpartiet och Centern tillsammans.

– När de två blocken ska fundera på att bilda regering måste man nog tänka in hur man ska hantera Sverigedemokraterna. De ligger så långt över spärren nu."
Slut citat:

Vad är det för sanningar våra invalda invalda partier Fp och C förmedlar för oss här i Sverige och som får fullt stöd från alla övriga partier utom ett?

ps. tack för ditt engagement Thoralf.


 
Ingen bild

Stefan A

6 oktober 2013 09:21

Fortsatt härligt sjunkande siffror för fulmedia, t.ex zlatanbladet(AB sport bilaga)- 20 %, och man fortsätter gnälla på allting runt omkring ist. för att granska sin egen roll i sammanhanget, man uppträder ungefär som bortskämda femåringar som inte får som de vill, kunderna kanske vill ha fakta för att kunna bilda sig en egen uppfattning och inte bli upplyst om vad man bör tycka.

 
Ingen bild

Oroad medborgare

7 oktober 2013 14:07

Men det finns väl inga rasister eller nynazister i SD så varför blir ni så upprörda? Eller är det bara en väldigt tunn fernissa som ska dölja vad ni egentligen är?

 
Ingen bild

carl

7 oktober 2013 18:42

Ni tycker alltså att det är dumt att öva krishantering gällande nazister? Intressant...

 
Ingen bild

Burt Swenson

11 oktober 2013 00:21

@Oroad medborgare
Vet du att SD är det mest Israelvänliga partiet i riksdagen? Så varför skulle en nynazist sympatisera med SD?

@carl
Ja. T ex eftersom nynazistiska partier fick mindre än 0,1% väljarstöd i valet 2010. Borde det inte vara betydligt mer relevant att öva krishantering avseende extremvänstern. Det är ju kommunisternas och socialisternas stormtrupper (AFA, RF etc) som står för nästan allt politiskt våld och hot i Sverige.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8
9
10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22 23 24
25
26 27
28 29 30 31
<<< Oktober 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se