thoralf

Direktlänk till inlägg 4 oktober 2013

SKÖNT ATT VARA KONSEKVENT

Av Thoralf Alfsson - 4 oktober 2013 09:12

Sverigedemokraterna i Kalmar har hela tiden förespråkat att Linneuniversitetets utveckling skall ske vid det område som oftast benämns som Brofästet (tidigare i processen kallades det för Kalmar nyckel eller gamla teleskolan). Denna ståndpunkt har vi stått för ända sedan detta ärende behandlades i kommunfullmäktige första gången i december 2009 och det känns bra att fortfarande kunna referera till ett så gammalt blogginlägg. Läs mitt blogginlägg.


Jag har sedan dess skrivit om denna process ett flertal gånger. Anledningen till att denna process drar ut på tiden är givetvis den idiotiska placering i hamnen som framförallt S+M+V vill driva igenom. Idag klubbas en reviderad detaljplan i samhällsbyggnadsnämnden där 32 sidor blivit 55 sidor enligt media. Men i mina ögon är det bara ”ögongodis” för att blidka kritikerna. I praktiken betyder dessa nya sidor noll och ingenting.


 

Dagens Barometern, ingår i en större artikel om den reviderade detaljplanen.


Det är väldigt skönt att kunna hålla fast vid sin ståndpunkt och att vara konsekvent. Dessutom kunna göra det med mycket gott samvete.


Värre är det för andra partier! Folkpartiet har fortfarande inte tagit ställning ännu. Något som folkpartiets gruppledare Inger Hilmansson uttryckte så sent som på kommunfullmäktige i måndags.


Miljöpartiet har bytt fot flera gånger i frågan under ledning av Jonas Löhnn. Deras inre strider och motsättningar fortsätter dock så därför vet man inte vem som styr i frågan.


Kristdemokraterna har också velat lite fram och tillbaka men tycks nu vara negativa till den föreslagna placeringen. Dywik ser ut att kunna styra upp partiet på en riktigt förnuftig lokalpolitik. Jag skulle gärna samarbeta med Dywik i flera lokala frågor.


Centerpartiet med ”maktkåta” Anders Andersson i spetsen har lämnat Alliansen för att inleda ett samarbete med S och V. Vilket bara bekräftar hur ”vilse i pannkakan” partiet är! När det gäller Linneuniversitetet har Centerpartiet bytt fot flera gånger. Sista gången gissningsvis för att vara socialdemokraterna till lags.


Vänsterpartiets Bertil Dahl agerar knähund till det socialdemokratiska kommunalrådet Johan Persson. Han har aldrig någon avvikande uppfattning. Till och med avtalet med Ryan air och Kalmar kommun väckte inga märkbara reaktioner från Bertil Dahl. Det viktigaste för Bertil Dahl är uppenbarligen att behålla sin post som kommunalråd.


I denna kommunala soppa är det skönt att vi, Sverigedemokrater hela tiden varit konsekventa och förespråkat en lösning som innebär att befintliga lokaler på Malmen kompleteras med nya vid Brofästet. Brofästet är både stadsnära och sjönära men även naturnära enligt min uppfattning. Har svårt att tänka mig en bättre placering.


Jag är fullständigt övertygad om att alla städer i Sverige skulle jubla om man kunde erbjuda ett universitet en sådan placering som Brofästet erbjuder. Men rektor Stephen Hwang på Linneuniversitet tycks inte begripa detta!


Eller handlar det bara om prestige?

 
 
Sven Dacke

Sven Dacke

4 oktober 2013 10:02

Lineuniverisitet är i alla fall "Politiskt korrekta"

Rasistdoktor chockade Linné

Övning. Linnéuniversitetet övade under torsdagen på krishantering.
KALMAR Publicerad 131003 22:04 Uppdaterad 131004 06:30
Under torsdagen övade Linnéuniversitetets informationsavdelning på krishantering. I övningen hade rykten börjat spridas om att en doktorand vid universitetet hade samröre med ett nynazistiskt parti.
– Scenariot var att rykten spridits på sociala medier om att doktoranden hade yttrat nazistiska åsikter eller haft samröre med ett nynazistiskt parti som Svenskarnas Parti, säger Karolina Ekstrand som är pressansvarig vid LNU.
– Vi arbetade med en övningswebb där vi la ut information och så talade vi med oroliga studenter och föräldrar.
Övningen pågick under hela torsdagen och någon utvärdering har inte hunnits göras. Men Karolina Ekstrand är nöjd med dagen.
– Vi tyckte att det gick otroligt bra, bättre än förväntat faktiskt. Egentligen vill man inte att allt ska gå perfekt, då lär man sig inget. Men vi fick mycket beröm av övningsledarna.
Tomas Löwemo

http://goo.gl/rkKXVE

 
Ingen bild

lundabo58

4 oktober 2013 10:15

@Sven Dacke

"...en övningswebb där vi la ut information och så talade vi med oroliga studenter och föräldrar"

Det här låter ju nästan som en sketch hämtad från Monty Phyton
:-)

 
Ingen bild

Sven Dacke

4 oktober 2013 10:39

Undrar vilka som "undervisar" universitetet.

Alex från Stig Larssons och Asbergs flaggskepp Expo kanske

 
Ingen bild

Magentan

4 oktober 2013 12:49

Före detta S-politiker kommer ut som Sverigedemokrat!

Jag vill starkt rekommendera en Julia-Caesar-krönika från i somras som jag hade missat. I denna specialkrönika har "Julia" valt att återge några av sina läsares kommentarsalster.
Mycket värdefull läsning, särskilt om den inbitne S-politikern, som har tillhört en väl inrotad Sosse-släkt sedan generationer tillbaka, men som under stor vånda fick upp ögonen samt insåg och accepterade verkligheten strax före valet 2010. Inför valet 2014 verkar det som att hela denna gamla S-släkt har gjort samma verklighetsresa bort från den numera svårt degenererade och falska socialdemokratin till de verklighetsnära och ärliga sverigedemokraterna inför valet 2014.

Läs krönikan här:
http://snaphanen.dk/2012/07/03/fore-detta-s-politiker-kommer-ut/

 
Ingen bild

biran

4 oktober 2013 12:52

När kommer övningen mot infiltrerande kommunister och islamister? Vilka jag ser som ett betydlgt närmande hot än dessa nassar som bara existerar i sjuka hjärnor.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

4 oktober 2013 12:57

Inom UHÄ är 80 kommunister i någon nyans av rött, därför är Linneuniversitetet tilltag inget annat än ett gristryne som tittar fram i Kalmars studentvärld, 1620000000 miljoner dödsoffer för Boljevikernas lära.
Hitler ligger i lä så att säga, är dessutom död och begraven sedan länge
Avskeda omgående dessa lärare som bekänner sej till mördandets lära på Linneuniversitet i Kalmar
R-vhål skall inte ha hand om våra ungdomar.

Gubben o Gumman skriver utan koppling till Thor-alf "släggan" Alfsson,SD eller Inte Rasist men.... vad svårt det är med fair play
Kan vi vara mobbare måntro ?

 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

4 oktober 2013 14:15

Håller med dig helt "lundabo58". Det som Linnéuniversitet sysslade med igår verkar nästan taget från skämtfilm. Man kan fråga sig i vilken verklighet dessa människor lever?

http://karlskronabloggen.se

 
Ingen bild

lundabo58

4 oktober 2013 14:52

@ Karlskronabloggen

Linnéuniversitetet verkar iaf inte leva i vår verklighet. Och vad gäller "åsiktskris-övningen", där man även inkluderade "oroliga föräldrar", var det någon på ett annat forum som konstaterade att Linnéuniversitetet isf tycks undervisa skolbarn, istället för vuxna människor i 20-30 årsåldern.

 
Ingen bild

von Moltke

4 oktober 2013 16:57

17 timmar in på kanelbullens dag, och ännu har slaskmedia inte kört någon artikel om hur osvensk denna bulle är. Va tusan, har journalisterna redan gått in i rödvinsdimman?

 
Lassekolja

Lassekolja

4 oktober 2013 17:42

Två män, den ene Sverigedemokrat, diskuterade om hur det var att vara just Sverigedemokrat. Den andre frågade "är det inte jobbigt att vara Sverigedemokrat?" Sverigedemokraten svarade då "Nej då, inte alls, det är bara att alltid, konsekvent hålla sig till sanningen".
Sverigedemokraten var och är vår vice ordförande Jonas Åkerlund. Han berättade detta efter att han återvaldes till vice ordförande för SD under vårt sista Riksårsmöte i Karlstad år 2008, ett mycket lyckat sådant, eftersom möteslokalen, kost och logi, allt ägde rum i samma byggnad, om jag inte minns fel SCANDIC Hotel i Karlstads norra utkant.

Thoralf! Om jag hade fått råda hade jag ersatt hela kommunstyrelsen/-fullmäktige med Dig, både effektivare och till betydligt lägre kostnad, vilken istället kunde lagts på "vård, skola och omsorg" (inte på "flykting"-boende) samt kommunalskattesänkning!

http://www.status.st

 
Ingen bild

von Moltke

4 oktober 2013 18:46

Det är bra att man från Linneuniversitetets sida tar tag i det här med nazismen. Det är ju som alla vet ett stort problem med alla nazistiska doktorander som dagarna i ett springer omkring i lederhosen och heilar.

 
Ingen bild

J B Doe

4 oktober 2013 20:50

Placeringen vid Brofästet är nästan perfekt. Men inte helt: Rektor Hwang skulle ju inte få havsutsikt från sitt tjänsterum, så då måste vi förstå att alternativet Brofästet är helt uteslutet.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8
9
10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22 23 24
25
26 27
28 29 30 31
<<< Oktober 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards