thoralf

Alla inlägg under september 2013

Av Thoralf Alfsson - 11 september 2013 23:25


Igår hade Aftonbladet en artikel om u-svängen i klimatförändringarna. Rubriken var ”Vi går mot global nedkylning”. Givetvis så är det inget säkerhet i detta påstående heller utan det kan vara en tillfällighet under just några år. Men personligen har jag varit tveksam till alla klimatalarmister som får stort utrymme i media eller t.ex SMHI som basunerar ut sitt budskap i något som nästan kan liknas vid en monopolställning.


Aftonbladet bygger sin artikel på en artikel i Daily Mail med ungefär samma bilder på isutbredningen i Arktis som jag haft på min blogg vid två tillfällen.


Skall bli väldigt intressant att följa medias rapportering av klimatförändringar under denna månad med tanke på att IPCC kommer lägga fram sin rapport i Stockholm om ca 2 veckor.


I Australien gjordes även en u-sväng när det nyligen blev skifte vid makten. En av de största anledningarna till detta torde vara den Carbon tax som Labour regeringen införde 1 juli 2012 och som inneburit kraftigt ökade kostnader för hushållen. När jag tillsammans med delar av Skatteutskottet besökte Australien i september förra året gick debatten het angående denna skatt. Man hade till och med infört ett departement för klimatförändringar.


 


Dock kunde jag höra från tjänstemän inom förvaltningen att antalet personer som blivit så kallade klimatskeptiker hade ökat ganska radikalt och att klimatalamisterna inte fick stå oemotsagda.

Vi får väl se om departementet överlever den nya regeringen eller om det får en del nya uppgifter.


Norge gör också också en u-sväng efter måndagens val. I den svenska debatten har mycket handlat om huruvida SD och Frp är systerpartier eller inte. Svaret är väl både ja och nej. När det gäller klimatpolitik har Frp vågat sticka ut hakan ganska rejält i sitt handlingsprogram. Något som jag önskar att SD också vågade göra i större utsträckning. Inte minst för att utmana Miljöpartiet som nu fått med sig Socialdemokraterna på att fortsätta avveckla kärnkraften och ersätta den med förnyelsebar el. Utan att veta hur detta skall gå till.


FrP skriver följande i sitt handlingsprogram angående Klimat.


”Det er nødvendig med en nyansert klimadebatt. Problemstillingen som politikere og forskere fra FNs klimapanel retter oppmerksomheten mot, kan være alvorlig. Advarslene gir grunnlag for varsomhet. Samtidig er det spekulativt og opportunistisk når noen grupper kobler enhver flom, hete- eller kuldebølge, storm etc. til påstanden om menneskeskapte klimaendringer.”


”FrP er kritisk til å bruke klimapolitikken til å øke skatter, avgifter og utgifter for innbyggere og bedrifter. Man skal ha respekt for skattebetalernes penger og innbyggernes ønske om forutsigbarhet og fleksibilitet i hverdagen. Vi er derfor kritiske til å innføre stadig nye forbud, påbud, restriksjoner og andre offentlige inngrep som begrenser enkeltmenneskets frihet eller svekker norsk konkurransekraft.”


Många kloka formuleringar i detta handlingsprogram.


Kommer det komma en tillnyktring bland landets journalister när det gäller klimatalarmismen. Kommer vi få se journalister och politiker göra avbön genom u-svängar.


ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 11 september 2013 18:09

Så var det dags igen! Ännu en polisanmälan! Denna gång från några som kallar sig Juridikfronten. Jag har själv inte fått ta del av anmälan så jag har ingen vetskap om vilka kommentarer på min blogg som skulle vara olagliga. Jag har bara den information som kommit fram genom media och vänner.


Hur många tror att det är en slump att denna anmälan görs i samma vecka som kyrkovalet? Givetvis hänger det samman och därför är det en ren politisk anmälan!


Det är också avslöjande vilka medier som hänger på denna stora nyhet! Media har heller inga problem med att namnge mig ;-)


Vad jag förstått i media nämns två kommentarer, en från juni 2012 och en annan från oktober 2012. Den ena är alltså närmare ett år gammal och den andra ca 15 månader. Enligt min statistik har jag sedan augusti förra året fått närmare  21000 kommentarer på mina blogginlägg. Juridikfronten har tydligen granskat alla dessa kommentarer men endast funnit två tveksamma kommentarer. I mina ögon är det ett väldigt gott betyg till hur mina läsare kommenterar men även att jag sköter bloggen väldigt bra. Jag raderar då och då någon kommentar men jag har också blockerat ett antal IP-nummer, där dessa uppträtt som ”nättroll”.


När man läser vad Juridikfronten skriver på sin bloggsida inser man att de inte är så seriösa, utan att det handlar om att vissa missaktning. På bloggen kallas jag för ”förtalsbrottsling”!


Jag har bett några av de journalister som ringt att de borde kolla upp vilka personer det är som ligger bakom Juridikfronten. I blogginlägget hänvisar man även till tidskriften RiktpunKt. RiktpunKt är Sveriges kommunistiska partis tidskrift och inte helt förvånande kunde jag se att Fredrik ”finken” Jönsson lagt upp bildmaterial på dess nyhetssida.


Nu tror jag inte att några journalister kommer ägna sig åt att granska anmälarna och deras bakgrund. Den granskningen får jag och andra stå för själva. Tyvärr är det så illa i vårt land! Där media uppenbarligen lever i symbios med de mörka vänsterkrafterna för att begränsa yttrandefriheten.


UPPDATERING.


Kommer Juridikfronten anmäla Björn Ulvaeus för hets mot folkgrupp efter hans uttalande om muslimer i The Wall Street Journal. Läs artikel på Avpixlat.

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 10 september 2013 23:29

 


Inslaget i kvällens Aktuellt om det norska valet var rena parodin i mina ögon. Hela inslaget har en raljerande ton och en pinsam reporter Fredrik Önnevall ställer märkliga frågor om Sverigedemokraterna.


Fredrik Önnevalls analys av Sverigedemokraterna i jämförelse med FrP var en parodi och minst sagt avslöjande över vilken agenda man har på SVT. Det vill säga att på alla sätt framställa SD i negativa ordalag. Ett riktigt bottennapp av vårt public service företag!


När Fredrik Önnevall påstår att skillnaderna är stora mellan Frp och SD blir det minst sagt pinsamt för Fredrik Önnevall.


”Vad är det som skiljer Frp och Sverigedemokraterna åt?”


”En stor skillnad är bakgrunden säger Fredrik Önnevall men kan sedan inte komma med fler argument utom att partierna skiljer sig åt politiskt för att Sverigedemokraterna inte definierat sig var partiet befinner sig på den politiska skalan.”


Enligt min mening innebär det att det inte finns några större skillnader i de politiska förslagen mellan FrP och SD ändå påstår Fredrik Önnevall det i reportaget. Snacka om att producera ett politiskt korrekt inslag i SVT.


Mattias Karlsson har idag skrivit ett väldigt bra blogginlägg om Frp och SD, vilket jag rekommenderar alla intresserade att läsa. Det överglänser SVT och Fredrik Önnevall med hästlängder.


Se sedan inslaget i Aktuellt, det börjar ca 18:40 in i programmet.


En annan Fredrik med efternamnet Reinfeldt har en annan läxa att lära sig. Enligt DN har Fredrik Reinfeldt sagt följande.


”Jag har ringt Erna Solberg och gratulerat till Höyres fantastiska valframgång. Det glädjer mig speciellt eftersom Erna och jag arbetat ihop i många år och lärt av varandras förnyelse av våra respektive partier”.


Är det då dags att Fredrik Reinfeldt och Moderaterna lär sig något om Frp:s förnyelse genom att också se på Sverigedemokraterna på samma sätt som Höyre har sett på FrP under flera år.


Men med tanke på hur Fredrik Reinfeldt agerat är det nog uteslutet, utan den förnyelsen kan nog endast komma när moderaterna bytt partiledare. Vilket sannolikt kommer ske efter valet 2014.

Av Thoralf Alfsson - 9 september 2013 18:30

Erik Ullenhag! Det finns många 3-barns mammor i Syrien men det finns även 1-barns mammor, 2-barns mammor, 4-barns mammor, 5-barns mammor o.s.v Anser du att alla dessa skall ha permanenta uppehållstillstånd bara de kan ta sig till Sverige? Om svaret på den frågan är ja, så förutsätter jag att du även anser att alla anhöriga till dessa också skall ges permanenta uppehållstillstånd i Sverige.


Hur många skall vi ta emot? 10000, 40000, 100000 eller 300000. Finns det överhuvudtaget någon övre gräns för regeringens godhet och hjärta? Alla människors lika värde innebär väl att man måste ge alla permanent uppehållstillstånd i Sverige! Annars har man inget hjärta enligt Erik Ullenhag.


Enligt Aftonbladets ledarsida på söndagen har Norge endast tagit emot 2 personer från Syrien under 2012 och 2013. Snacka om att vi har ett hjärtlöst grannland i väster!


Holland tar emot 50 personer från Syrien under 2012 och ökar till 200 personer under 2013. Det är vad Sverige tar emot på några dagar!


Har regeringen inga gränser för vad kostnaderna kommer att bli med invandringspolitiken. Den svenska hållningen blir bara mer och mer extrem i förhållande till våra grannländer. Norge kommer sannolikt idag rösta för en kursändring som gör Sveriges invandringspolitik än mer extrem. 


Är det så att du Ullenhag har mer hjärta för personer från Syrien än vad du har för svenske Alf, på demensavdelningen. Alf som har jobbat hela sitt liv vid ett och samma företag i ca 45 år, aldrig varit arbetslös och nästan aldrig varit sjukskriven och alltid betalat sin skatt.

Alf som vid 87 års ålder fick flytta till en demensavdelning i maj förra året. Alf betalar fortfarande ca 5000-6000 kronor i skatt varje månad och samtidigt får Alf betala väldigt mycket av sin pension för att få bo på demensavdelningen.


Efter ca 15 månader på avdelningen har personalen inte haft möjligheten att ta med Alf ut på en enda promenad eller annan aktivitet ute på grund av den minimala bemanningen. Det närmaste Alf kommer uteluft är att få sitta på den gemensamma balkongen en stund. Det är allt dagens välfärd kan erbjuda våra gamla.


Erik Ullenhag! Har du något hjärta för svenske Alf?


Hur många Alf finns det i vårt svenska samhälle?


Men vi har det ju så bra i Sverige att vi kan ge alla människor som söker asyl i Sverige permanenta uppehållstillstånd. En politik som kommer leda till att Alf snart får det ännu sämre när inte statens och kommunens skatteintäkter räcker till.


Tack Erik Ullenhag för att du är så godhjärtat mot alla! Utom våra svenska gamlingar!

Av Thoralf Alfsson - 8 september 2013 08:59

 


Dessa diagram säger allt om den utveckling som pågår i Sverige. En utveckling som 7-klövern uppenbarligen ser som positiv. Jag delar inte den uppfattningen!


För mig är det snarare en tragisk utveckling av befolkningen i Sverige. Var och en förstår säkert varför SCB ändrade sin definition av utländsk bakgrund 2003.


 


Andelen personer med svensk bakgrund minskar i en allt snabbare takt. Veckans beslut angående Syrien kommer att skynda på utvecklingen.


Att vi dessutom använder en stor del av vår statskassa för detta ändamål är för mig helt obegripligt.


Vad är det 7-klövern med Fredrik Reinfeldt vill uppnå? Utplåna vårt eget land och folk?

Av Thoralf Alfsson - 5 september 2013 21:26

Svensk media har varit väldigt sparsamma med sina artiklar om Migrationsverkets beslut om asylsökande från Syrien. Några kritiska kommenterar i media har jag inte sett men jag är ju inte hemma i Sverige så jag har givetvis missat en del. Följer det gängse mediebevakning så har det inte skrivits en enda kritisk artikel.


I arabvärlden får givetvis Migrationsverkets beslut stor uppmärksamhet och beslutet har nog redan nått stora grupper av människor i arabvärlden, inte bara syrier.


 Jag blir beklämd när jag läser artikeln i arab news. Det är mina skattepengar som Migrationsverket sätter sprätt på. Jag kräks när jag ser hur Billström citeras i arabisk media.


Den ultimata inbjudan till hela arabvärlden har nu publicerats i arabisk media. Svängdörrarna står återigen på vid gavel!


Ena dagen läser man att gamla i Göteborg inte längre får varm mat på grund av att kommunen vill spara någon miljon kronor per år. Samtidigt tar Migrationsverket ett beslut som kan kosta tusentals miljoner kronor utan att några förtroendevalda politiker för godkänna beslutet.


Jag skulle omedelbart sparka Migrationsverkets generaldirektör!


Vårt land styrs av huvudlösa nickedockor!

Av Thoralf Alfsson - 4 september 2013 18:24

 

Palmerna vajar friskt utanför balkongen ikväll. Jag har precis tagit en snabbpromenad och duschat. Sitter på balkongen med en kall Magnus (lokal pilsner) och njuter av kvällssolen.


Egentligen skulle man strunta i att koppla upp sig mot omvärlden men jag är alldeles för nyfiken på vad som händer i vårt land. Man blir minst sagt bedrövad över det man läser men samtidigt inte det minsta förvånad när Fredrik Reinfeldt styr med MP och Maria Ferm bakom örat.


Igår läste jag klart Jimmies bok Satis Polito. Klart läsvärd och med en hel del intressanta detaljer och en bok som jag tycker alla Sverigedemokrater bör läsa. Men framförallt alla andra!

Jag kände igen mitt eget tänkande i flera av de beskrivna händelserna och jag fick mig även ett och annat gott skratt.  Mona Sahlin darriga händer inför hennes första debatt i TV4 med Jimmie Åkesson var en sån detalj. Jag minns att Mona Sahlin var helt rödblossig på hela bröstet av nervositet.


Jag har faktiskt även själv skrivit dagbok under långa perioder under 2000-talet och dessutom har jag ju även min blogg sedan 2006. Många saker har jag inte kunnat skriva på bloggen men en dag kanske det är dags även för mig att skriva en bok och berätta hela "sanningen" om mitt liv som Sverigedemokrat.

Av Thoralf Alfsson - 3 september 2013 22:50

Mina reflektioner från Rhodos angående dagens beslut av Migrationsverket. Ett flertal väljare och sympatisörer har idag ringt mig om detta.


Dagens beslut av Migrationsverket är inget annat än fullständigt stolligt. Alla parter har varit överens om att vi i Sverige har stora integrationsproblem. Att då fatta ett så fullständigt huvudlöst beslut är minst sagt obegripligt.


Direkt berör beslutet ca 8000 personer. Dessa får nu en möjlighet att ta hit sina anhöriga. Hur många rör det sig om? 10000? 20000? Efter dagens beslut kommer det sprida sig som en löpeld bland flyktingsmugglare att Sverige ger mest tillbaka ekonomiskt. Utan tvekan kommer strömmen av människor till Sverige öka, kanske explosionsartat. Som man bäddar får man ligga.


Om beslutet togs för att minska trycket på Migrationsverket 4275 anställda så har man hoppat i galen tunna, ungefär som att kissa i byxorna. Nu kommer alla som har möjlighet, att som asylsökande uppge att man kommer från Syrien. Antalet personer som söker asyl och som måste utredas kommer säkerligen öka dramatiskt.


För några månader sedan pratade Billström om volymer när det gällde invandringen idag var det annat ord i skällan. Uppenbarligen har Billström tvingats gå Reinfeldts dressyrkurs.

Jag liknar Billströms uttalande för Aftonbladet som ren hybris från honom och regeringen. Bra svarat av Linus Bylund. Läs artikel i Aftonbladet.


Dessutom var det bra att Jimmie Åkesson fick en möjlighet att kommentera beslutet i Rapport.


Allvarligt talat tror jag politikerna inom 7-klövern fullständigt missat att det är Sveriges intressen de har valts att ta till vara på av folket. Ungdomar, skolelever, barnfamiljer och pensionärer kommer uppenbarligen i andra hand när 7-klövern prioriterar.


Jag begriper uppriktigt sagt inte hur de tänker men en sak är i varje fall att de har hybris. Kan det möjligen bero på att Obama besöker Sverige?

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se