thoralf

Alla inlägg under september 2013

Av Thoralf Alfsson - 24 september 2013 22:41

Ikväll är jag både arg, irriterad och besviken. Det beror inte bara på den fotbollsmatch jag sett ikväll. Det är väldigt sällan jag känner så men när jag upplever att det slarvas och det innebär att fel beslut tas reagerar jag.


Efter dagens gruppmöte gick jag till Oleary´s i Gamla stan för att se Smålandsderbyt mellan Öster och Kalmar FF. Jag tänkte innan matchen att jag faktiskt kunde acceptera att Öster tog tre poäng då jag gärna ser att de är kvar i Allsvenskan även nästa år. Det är faktiskt väldigt bra med två småländska lag i allsvenskan.


Matchen började väldigt bra för KFF då brassen Ismael dundrade in 1-0 till KFF redan i andra minuten. Jag upptäckte då att jag var ganska ensam KFF-supporter på Oleary´s. Ca tio minuter senare stämplar Östers Kenny Pavey målskytten Ismael väldigt illa i brösthöjd. Östersupportrar på Oleary´s hånade Ismael trots att reprisen visade att det var en mycket ful stämpling. Ismael fick lämna planen och matchen på grund av stämplingen på armen. När sedan kommentatorerna meddelande att det sannolikt rörde sig om en fraktur jublade dessa Östersupportrar och skrek ”nu tar vi nästa”. Vet inte om de syftade på nästa brasse eller bara kff-spelare. Vilka jäkla idioter! Jag måste säga att jag undrade över intelligensen hos dessa individer.


Matchen fortsatte med diverse osmakliga kommentarer som definitivt inte hör hemma i sportsammanhang. Hade väldigt svårt att vara tyst. Öster kvitterade till 1-1 men deras humör och kommentarer blev knappast bättre. Jag kan bara säga att jag njöt väldigt mycket när David Elm nickade in 2-1 till Kalmar och dessa Östersupportrar tystnade betänkligt. Kalmar vann matchen.


Efter att jag hört dessa ca 15 östersupportrar under matchen hade jag inte längre några sympatier för Öster och att de skulle få med sig tre poäng, inte ens en enda poäng. Med såna idioter som supportrar hoppas jag att Öster ramlar ut ur allsvenskan. Att man jublar åt att någon skadas med en eventuell fraktur är så jäkla lågt och bedrövligt. Kenny Pavey borde givetvis fått minst en varning. KFF fick inte ens en frispark.


Skatteutskottet hade idag en hearing om 3:12 reglerna. Dessa regler är minst sagt komplexa och svårbegripliga om man inte är skatteexpert, något som jag inte är. Regeringen har i budgeten föreslagit förändringar som fått mycket kritik. Efter att jag lyssnat på de olika talarna fråm Skatteverket, Advokatsamfundet, FAR, Svenskt näringsliv och en kvinna från Osla universitet var jag inte så mycket klokare men jag inser att det handlar om en massiv kritik mot regeringen förslag. Och jag kan bara säga att jag delar kritiken.


Uppriktigt sagt känns det som allt tidigare beröm, inte minst internationellt stigit finansminister Anders Borg åt huvudet. Han har uppenbarligen slutat lyssna på kunniga och logiska argument från experter på området.


Vissa vädrar uppenbarligen morgonluft efter förra veckans utskottsinitiativ i Skatteutskottet. De hoppas tydligen på något liknande för att stoppa förändringarna av 3:12-reglerna. Skall bli intressant att se hur detta utvecklas hos de rödgröna under de närmaste veckorna.

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 23 september 2013 23:37

SVT har skickat fram sin bästa journalist på klimatförändringar. Grafen är ju minst sagt häpnadsväckande! Om den skulle stämma är jag förvånad över att jorden fortfarande är bebolig.


 


Läs sedan förklaringen på bloggen TCM.


”Det gällde ju inte antalet naturkatastrofer, utan antalet rapporterade naturkatastrofer hos International Disaster Database.”


Ett typexempel på hur denna skrämselpropaganda kommer nå nya höjder under denna vecka när IPCC håller hov i Stockholm. Skall man skratta eller gråta? Det är minst sagt beklämmande av SVT. De förlorar all sin trovärdighet.Som Sverigedemokrat blir man sällan inbjuden till olika företag eller organisationer. Beröringsskräcken är fortfarande stor, tyvärr.


Idag har jag diskuterat ett sådant fall med ett av våra större företag inom energibranschen. I mitt fall har jag i stort sett inte blivit inbjuden till något företag eller organisation i Kalmar län under mina snart tre år i riksdagen. Jag har fått någon inbjudan från Svenskt Näringsliv men då tror jag det handlat om min roll som ledamot av kommunfullmäktige i Kalmar.


Jag har tagit upp detta vid några tillfällen och får då ofta ”ursäkten” att jag representerar Östergötland, eftersom jag sitter på östgötabänken i riksdagen. Någon Sverigedemokrat finns det inte på Kalmar länsbänken. Men det finns heller ingen folkpartist, miljöpartist eller vänsterpartist på Kalmar länsbänken.


I min enfald trodde jag att företag och organisationer hade ett visst intresse av att hålla kontakten med de politiska partierna i länet men så tycks det inte vara. Kanske inte så lustigt att Kalmar län alltid kommer på undantag när det gäller investeringar, inte minst när det gäller infrastruktur om vi har ett näringsliv som agerar så passivt.


Sverigedemokrater kan vara tredje största parti efter nästa års val men det kommer säkert inte påverka hur företagen och organisationerna ser på oss. Det är faktiskt ganska bedrövligt att dessa företag och organisationer själva är förlorarna genom att inte prata även med Sverigedemokraterna.


Kommer dessa företag och organisationer inse att de faktiskt har mycket att vinna på att även prata och informera oss Sverigedemokrater?

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 22 september 2013 23:38

Den kommande veckan kommer vi översvämmas av klimatalarmister och jag förväntar mig rena klimathysterin i media. Idag har vi fått några smakprov på detta i media. Agenda hade ett inslag och på DN-debatt började man värma upp med Margot Wallström och Johan Rockström.


Läs vad klimatexperten Margot Wallström skriver på DN-debatt.


Margot Wallström är talesperson för organisationen Global Challengs Foundation.Frågan är på vilka meriter hon blivit talesperson. Nu är deras artikel inte ny. En liknande artikel med samma budskap fanns i SvD i mars men med en uppgift som inte nämns i dagens artikel.


Laszlo Szombatfalvy som  undertecknat artikeln har skänkt en halv miljard till stiftelsen eller rättare sagt han har startat stiftelsen och ”hostat upp” en halv miljard som start kapital i stiftelsen. Frågan är vad stiftelsen har för verksamhetsplan om man utser Margot Wallström som talesperson och klimatalarmisten Johan Rockström som ledande person i stiftelsen. Enligt min mening handlar det om en stiftelse som enbart skall lobba för klimatalarmismen.


När man ser att denna organisation har 500 miljoner kronor att handskas med blir man ganska betänksam. Nu tror jag inte att Margot Wallström och Johan Rockström jobbar ideelt för stiftelsen. De har säkert lockats med rejäla löner. Frågan är hur trovärdig forskaren Johan Rockström är när han låter sig anställas av denna stiftelse.


För 500 miljoner kan man hitta på många olika sätt att skrämma upp det svenska folket på! Undrar om även Pär Holmgren är med på ett hörn.


TCM tar också upp det stundande IPCC-mötet.

http://www.klimatupplysningen.se/2013/09/23/panik-infor-ipcc-lanseringen/


PS

Väldigt tråkigt att det är svårt att kommentera och att kommentarer försvinner. Jag har samma problem med nya blogginlägg som bara försvinner ut i den digitala världsrymden.

Jag har påpekat detta för ansvariga för bloggplatsen men inte fått något svar.


Av Thoralf Alfsson - 21 september 2013 20:05

 


"Den sverigedemokratiska självgodheten får mig att må illa", sa partiledare Annie Lööf vid sitt invigningstal på Centerstämman i Karlstad. Partiledaren sa att Centern ska vara SD:s främsta motpol.


Se ovanstående klipp och lyssna på en tragisk partiledare, Annie Lööf, som är på väg att fullständigt förlora fotfästet i verkligheten. Annie ”paus” Lööf har lyckats att göra Centerpartiet till ett ickeparti. Man ser dagligen i riksdagen att det inte finns någon glädje hos centerns ledamöter. Jag har full förståelse för deras "depression".


Jag ser istället en bitter och besviken Annie Lööf som i grund och botten inte förstår varför Sverigedemokraterna rusar fram i opinionen medan Centerpartiet är på väg ut från riksdagen. Att i det läget inte vara självkritisk och granska den egna politiken är minst sagt oansvarigt. Istället trampar Annie ”paus” Lööf gasen i botten och driver på enligt vinterns ideprogram.


Förslaget om att det skall vara möjligt att söka asyl på svenska ambassader är fullständigt huvudlöst. Om man nu inte vill öka Sveriges befolkning med ca 1 miljon invånare varje år.


Är folk så dumma på Stureplan?


Om Centerpartiet fortsätter på den inslagna vägen är risken väldigt överhängande att man ramlar ur riksdagen den 14 september 2014. Det är inte bara Centerpartiet som skadas av Annie Lööf, hela Alliansen är på väg att gå upp i rök. Den enda centerpartisten som insett detta tycks vara Staffan Danielsson som nyligen skrev en artikel på SvD.


Ovanstående klipp kommer bli klassiskt och följa med ända till den dag Centerpartiet lämnar riksdagen! Och till den dag Annie Lööf får kasta in handduken som partiledare och minister. Följande citat kommer säkert att upprepas många gånger.


När dom säger ”åk hem” skall vi säga ”kom hit”.


Nu väntar jag bara på att Annie "paus" Lööf också säger.


När rättsväsendet säger ”utvisning” säger centerpartiet ”stanna kvar”!


PS

Hoppas att någon kan fixa ovanstående sekvens till YouTube.

Av Thoralf Alfsson - 20 september 2013 11:13

Mitt genmäle på Markku Ahonens insändare finns idag i Barometern, även på nätet. Går dessutom att kommentera ännu.


Om du kommenterar tänk på att hålla dig till ämnet och ett vårdat språk.


http://www.barometern.se/reagera/debatt/(3946715).gm


I mitt genmäle anger jag kostnaden för landstinget när det gäller asylsökande för 2011. Nu har jag fått en länk till statistik för 2012. För Kalmar län har kostnaden stigit till 42,4 miljoner kronor.


 


Av Thoralf Alfsson - 19 september 2013 23:54

I måndags publicerade både Barometern och Östran en insändare från Markku Ahonen. Barometern publicerade den även på nätet, där många har kommenterat. Under tisdagen skrev jag ihop ett genmäle på insändaren.


Idag ringde man från Barometern och frågade vad jag fått uppgiften ifrån att sjukvården för enbart asylsökande inom Kalmar läns landsting kostade drygt 30 miljoner kronor under 2011. Jag fick känslan av att om jag inte kunde komma med en trovärdig källa skulle man inte publicera mitt genmäle eller stryka denna uppgift. Helt horribelt!


Barometern behöver inte ta ansvar för innehållet i mitt genmäle. Uppenbarligen gillar man inte de uppgifter som jag tagit fram i mitt genmäle och detta var tydligen ett försök att på något sätt förhindra en publicering. Jag har väldigt svårt att tro det var en omtanke om mig!


När jag uppgav att källan var SKL blev det tyst i luren. Man frågade till och med eller sa att man skulle lägga till en källhänvisning till min uppgift i mitt genmäle. Jag kan inte annat än hålla mig för skratt.


Det skall dessutom bli intressant om Barometern låter kommentarsfunktionen vara öppen på mitt genmäle och om det läggs upp på nätet?


PS

Det är faktiskt riktigt roligt att SD nu börjat ta upphovsrätten till vår logga, foto och andra alster på allvar och beivrar lagbrott. Det finns vissa ljusskygga personer på vänsterkanten som ägnat sig åt detta men nu får de känna på samma mynt. Ojoj vad det gnälls!


Jag är också övertygad om att det kommer mer. Personer har samlat på sig "bevis" under en längre tid och nu är det dags att "skörda".


Här kommer dessutom en sammanställning på sjukvårds kostnader för asylsökande under 2011 enligt statistik från SKL (Sveriges Kommuner o Landsting).


  

Av Thoralf Alfsson - 18 september 2013 23:28


Det blir ett intressant möte i Skatteutskottet (mitt utskott) imorgon. De rödgröna har följt Sverigedemokraternas ”instruktioner” och lämnat in två separata utskottsinitiativ till mötet. De är enkelt och rakt formulerad, utan akademiska krumbukter. Vi kommer stödja det ena utskottsinitiativet som gäller att inte höja brytpunkten när man måste börja betala statlig inkomstskatt.


Se följande klipp. Uppriktigt sagt vet jag inte vad Anders Borg svamlar om i detta klipp.


Alliansen var väldigt upprörda under dagens budgetdebatt. Inte minst den arrogante folkpartisten Carl B Hamilton. Idag kan jag faktiskt skratta åt hans agerande och besvikelsei riksdagen. Se hans utskällning av vänsterpartiets Ulla Andersson.UPPDATERING!


Dagens möte i Skatteutskottet avlöpte enligt plan. Folkpartisten Gunnar Andrén begärde dock votering angående båda utskottsinitiativen. Något jag aldrig tidigare varit med om i något utskott. Jag hade dock inget att erindra mot en votering. Så nu finns även en lista på hur ledamöterna i Skatteutskottet röstade.


Media trängdes dessutom utanför utskottssalen och jag fick uttala mig för flera journalister.Expressen, Aftonbladet, DN, SVT, SvD,

Av Thoralf Alfsson - 18 september 2013 12:34

 

I förra veckan fick jag ett brev från ansvariga på Kalmar läns landsting där man meddelade att SD inte fick använda en pressbild från landstingets hemsida i vårt informationsblad angående vård av papperslösa.

I mina ögon är det mycket märkligt att Kalmar läns landsting inte påpekade detta då man i juni hade andra åsikter om vårt infoblad och skickade ett brev till mig. I mina ögon var det med andra ord det enda landstinget hade att invända mot vårt infoblad att vi hade med landstingets logga, inget annat.


Uppenbarligen har vårt infoblad om vård av papperslösa fått stor uppmärksamhet och många har säkert hört av sig till landstinget eller till landstingspolitiker för att kontrollera om våra uppgifter i infobladet är riktiga. Detta har tydligen fått den effekten att man genom att förbjuda oss att använda pressbilder försöka stoppa vårt infoblad. Frågan är om det egentligen är ett politiskt beslut?


Riksdagen har också pressbilder på sin hemsida och där är man betydligt mer generösa med användandet än Kalmar läns landsting.


”Riksdagen har pressbilder som är fria att använda i sammanhang där riksdagen och riksdagens arbete beskrivs.”

 

Idag gör Mats Andersson på Barometern en stor sak av att Kalmar läns landsting vägrar ge oss tillstånd att använda bilden. Om Mats Andersson orkat höra av sig till mig så hade artikeln blivit mer korrekt.


”Sverigedemoraterna i Kalmar och i länet presenterade i sommar ett eget flygblad som skulle användas fram till valet 2014. Nu tvingas partiet slänga hela upplagan.”

 

Ja, du Mats Andersson. Vår senaste beställning från tryckeriet var på 5000st inför kyrkovalet och har mer eller mindre redan delats ut i länet i samband med vår utdelningskampanj i kyrkovalet. De få exemplar som återstår kommer vi inte att slänga! De blir istället utmärkta exempel på hur det svenska politiska klimatet ser ut för oss Sverigedemokrater och hur man på allehanda sätt försöker sätta käppar i hjulet för vårt parti.


Kalmar läns landstings bild kommer plockas bort och ersättas av ett eget producerat foto i vårt infoblad. Sedan går en ny beställning till tryckeriet. Jag kanske ordnar en omröstning på bloggen för vilket nytt foto vi skall använda i infobladet. Mina läsare kanske till och med kan skicka mig förslag på bilder.


Enligt Anna Strömblad på Kalmar läns landsting krävs det fototillstånd för att få fotografera inom landstingets lokaler, något som jag har full förståelse för. Men tittar man runt bland landstingspolitikernas bloggar och facebooksidor kan man hitta många foton från landstingets lokaler. Jag betvivlar starkt att dessa personer har några fototillstånd.


Miljöpartiets landstingsråd Jessica Rydell har följande foto på en av sina facebooksidor. Frågan till Anna Strömblad, kommunikationsdirektör på Kalmar läns landsting är om det är ok att använda landstingets ambulanser till politisk fotografering.


Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se