thoralf

Direktlänk till inlägg 27 september 2013

IPCC, HOT ELLER VERKLIGHET

Av Thoralf Alfsson - 27 september 2013 00:10

Skönt att vara hemma igen, trots att det blev ett 90 minuter långt telefonmöte med arbetsutskottet för Sverigedemokraterna i Kalmar län ikväll.


På flyget hem från Stockholm där jag förresten även fick ”sällskap” av minister Anna-Karin Hatt, hann jag med att läsa några tidningar, bland annat Aftonbladet och SvD. Båda gratistidningar ;-)


Eftersom IPCC släpper sin rapport officiellt i morgon hade båda tidningarna artiklar om klimatförändringarna. Aftonbladets rubrik var ”Klimatet ett större hot än kalla kriget” men SvD hade en helt annan vinkling under rubriken ”Detta kommer IPCC inte att berätta”.


Aftonbladets Eva Franchell låter klimatflosklerna sprida sig över tangentbordet och här ett litet smakprov där hon även lyckats få in klimatflyktingar.


”Medan öknarna breder ut sig runt Medelhavet blir klimatet fuktigare på andra håll. Det faller mer regn och det var den varma havsytan i kombination med den ökade avdunstningen som drev de orkaner och tyfoner som nyligen avlöste varandra i Mexiko och Sydost­asien.

Människor dog, många förlorade sina hem, sin utkomst och tvingades att fly. De skulle nog påstå att klimat­katastrofen redan är här. Statistiken från EU:s miljöbyrå visar också att de extrema vädren har ökat rekordartat.

Om havsytan stiger en meter till 2100 kommer låglänta områden som Bangladesh att svämmas över. Minst 150 miljoner människor kommer att tvingas fly mot Indien eller Burma, men vad händer den dag Indien stänger gränsen?”


När jag sedan läser artikeln på ledarsidan i SvD av Björn Lomborg blir jag minst sagt förbluffad. Nu är Björn Lomborg professor i Danmark och inte kvällspressjournalist på Aftonbladet. Artikeln är mycket läsvärd och enligt min uppfattning framstår Björn Lomborg som en typisk klimatlogiker. Här kommer en hel rad exempel från artikeln.


”Klimatpanelen är långt ifrån ofelbar – den gjorde en berömd förutsägelse att Himalayas alla glaciärer skulle vara borta år 2035 när det i själva verket handlar om år 2350.”


”IPCC uppskattar en betydligt mer hanterbar höjning med 40–62 cm vid århundradets slut. Som jämförelse kan nämnas att havsytan höjts med ungefär 30 cm de senaste 150 åren. Det har inte lett till någon katastrof – faktum är att det knappast ens kommer att nämnas på en lista över 1900-talets problem. ”


”Det verkliga problemet med klimatberättelsen är att planeten under de senaste 15–20 åren inte spelat med i spelet. Allt medan vi fortsatt att pumpa ut CO₂ och modellerna fortsatt förutspå allt högre temperaturer har termometrarna inte rört sig ur fläcken.”


”Vad IPCC inte heller kommer att understryka är att den blygsamma globala uppvärmning världen nu upplever till största delen är positiv. Alla betydande ekonomiska klimatmodeller visar att upp till ungefär 1,5–2°C överväger de globala fördelarna kostnaderna. ”


”Inte heller kommerIPCC att betona att våra nuvarande lösningar nästan inte har någon effekt alls, men medför ofattbara kostnader.”


Har du inte nu valt att klicka på min länk till hela artikeln blir jag förvånad! Men i annat fall kommer lite mer.


”Den enda globala klimatpolitiken av vikt är EU:s gemensamma klimat- och energimål, som utlovar minskade utsläpp av CO₂ med 20 procent år 2020. Vid århundradets slut kommer man inte ens att kunna mäta den minimala temperaturminskning med 0,05°C som detta ger. Kostnaden, beräknad som ett genomsnitt av de främsta makroekonomiska modellerna, är 1600 miljarder kronor årligen eller 130000 miljarder kronor för hela århundradet. Att betala dessa astronomiska belopp för att åstadkomma näst intill ingenting är, milt sagt, ett mycket högt pris. ”


”I denna stund spenderas miljarder på subventioner av ineffektiva men samvetsdövande solpaneler.”


Så vem skall man tro på? Eftersom jag är klimatlogiker så vet jag vem jag sätter mest tilltro till.

Idag kommer rapporten från IPCC! Kommer klimatalarmisterna drabbas av hybris?

 
ANNONS
 
Ingen bild

Mexico

27 september 2013 04:53

Aftonbladets Eva Franchell verkar inte vara speciellt insatt i klimatförhållanden i Mexico och Sydostasien. Båda drabbas varje år av flera orkaner (Mexico) och tyfoner (Asien) med olika vindstyrka. Det som avvek från det normala var att nu drabbades Mexico av två stormar samtidigt, dock båda med beskedliga vindstyrkor. Därav det myckna regnandet. Mexico har genom åren ödelagts av betydligt värre oväder. Så detta är inget som helst "bevis" för eventuell ändring av klimatet. Det är bara en del av den normal regnperioden varje år juni-september.

 
Ingen bild

Håkan

27 september 2013 08:11

Tänk om man kunde ha lagt en bråkdel av dom pengar som har östs över klimatbluffen, på att globalt hjälpa utvecklingsländer med elnät och energiproduktion, så fattiga människor inte behöver elda kodynga och läsning inte tog slut, när solen gick ner.

Så mycket skada dom J*@#vla marxisterna åstadkommer, överallt och hela tiden. Riktigt bedrövligt.

Nej, jag tror inte på CO2 bluffen. Det är fysiskt inte möjligt och om det inte räckte, så har dom haft 30-40 år på sej att lägga fram ett enda ynkligt bevis och jag väntar än, men det kommer naturligtvis inte ske.

Paradigmskiftet bland forskare, inträffade, hur som helst, för tio år sedan, men har fortfarande inte nått Sverige.
Länk nedan för den som vill ha överkurs ( engelska ).

http://www.americanthinker.com/2013/08/ten_year_anniversary_of_the_climate_change_paradigm_shift.html

Intressantaste reflektionen, med romergate, fångade jag upp på Flashback.
DN publicerar sin artikel och strax där efter Aftonbladet och Expressen. Minuter emellan. Alla med egna intervjuer, av Romer.
Vad är det som händer bakom kulisserna på regimmedia?
Har dom gemensamma redaktionsmöten? Har haft den känslan tidigare, när krigsrubrikerna kastas ut mot det hjärntvättade folket.
Om det är så, hur långt sträcker sej i så fall detta "samarbete".
Att dom bedriver samhällsfarlig verksamhet är hur som helst glasklart.

 
Ingen bild

Hulda mk1

27 september 2013 08:16

Ja, man kan verkligen fundera över "den globala uppvärmningen". Själv fick jag kasta mig in i en garderob och ta fram långkallingar för några dagar sedan.
Bilen har isiga rutor och vinden viner från norr.

Ett annat problem med den ev. uppvärmningen som det är tyst om, är befolkningsökningen.
Det har fötts ett gigintiskt antal nya människor och jordens befolkning ökar kraftigt.
Men att propagera för födelsekontroll, preventivmedel och att få människor att inse att barnaskaror på upp till och kanske tom. över tio barn inte går, är svårt.
När status mäts i antal barn, främst söner och tron på att en "Gud" ger dem barn, blir det svårt.
Afrika och Sydostasien svämmar över av människor och vi Svenskar ska straffas för det med div. avgifter, märkligt...

 
Ingen bild

Rune

27 september 2013 08:54

Som Håkan skrev:
Vad pågår egentligen på redaktionerna?
Följande rader kan man läsa på Nya Tider under rubriken Svensk mediacensur:
"– efter en halvljummen debatt – av en ung ekonomijournalist, minns dessvärre inte hans namn, som informerade oss om FRA och att alla etablerade medier i Sverige har en person som skall ansvara inför organisationen, att inget ”olämpligt” förmedlas till folket."

Om detta är sant så är det ju sensationellt! Att redaktionerna styrs från FRA? Så vad pågår egentligen?

 
Ingen bild

AWSvenssson

27 september 2013 09:25

Pengarna styr ,forskarna lägger fram sina hot i förhoppningen om nya anslag i en bransch där huggsexa råder. Vad jag sett så är hela tillställningen en ensidig rapportering ,eller har jag missat att skeptiker medverkat,

 
Ingen bild

Kurtan

27 september 2013 10:42

Thoralf, din mailbox är full så jag tar mig friheten att bifoga en länk till en viktig och avslöjande artikel om terrorattentatet i Nairobi från den brittiska tidningen Daily Mail.

Tvivlar på att innehållet i denna artikel kommer att återges i SVT eller svensk media då detta skulle kunna "gynna" SD genom att det svenska folket skulle kunna vakna upp och se att vi är i ett mycket skarpt läge...

Det verkar vara bättre för media att koncentrera sig på att demonisera polisen med att de kartlägger kriminella som förövrigt är deras jobb! Då slipper de ju informera om verkligheten... Hur många likasinnade, som jihadisterna i Nairobi, har vi här i Sverige?!
Varning till känsliga!

'Eyes gouged out, bodies hanging from hooks, and fingers removed with pliers': Horrific claims of torture emerge as soldiers reveal gory Kenyan mall massacre details

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2434278/Kenya-mall-attack-torture-claims-emerge-soldiers-Eyes-gouged-bodies-hooks-fingers-removed.html

 
Ingen bild

Who

27 september 2013 11:25

Är lite fundersam över denna klimatpropaganda!
Hur kommer det sig att elpriset i Sverige är högt?
Finns gott om vatten och kärnkraften fungerar!
Men ta en en titt på, (gärna ett par ggr/dag:

http://www.svk.se/Energimarknaden/El/Aktuell-situation/Kraftsystemet/

Så är det Nordpool som via spekulationer får elpriset att stiga?

 
Ingen bild

Peter

27 september 2013 11:51

Den här ThorAlf ska du besöka, det är en intresseförening av privatpersoner som ifrågasätter klimathotet:
http://www.klimatupplysningen.se/klimathotet/

 
Ingen bild

who

27 september 2013 12:46

Peter Fredag 27 sept 11:51

Alf är "ofta" kommenterad på

http://www.klimatupplysningen.se/ 
Ingen bild

Niklas R

27 september 2013 13:22

Intressant av klimatlogikern, men av ren princip klickar jag inte på länkar till MSM då de får pengar för detta. Och med tanke på hur dålig MSM är i Sverige så vill jag inte bidra med ett enda öre till deras uppehälle.

 
Ingen bild

Peter

27 september 2013 14:49

På denna sida finns länkar som motsäger klimatalarmisterna och vems ärenden de kan tänka gå:
http://alertsweden.bloggo.nu/NewsINFO-Sept-27-2013/

 
Ingen bild

Pelle

27 september 2013 15:13

Skickat kommentarer, men de kommer inte in. Någon speciell orsak till detta?

 
Ingen bild

Rune

27 september 2013 16:23

"Hur kommer det sig att elpriset i Sverige är högt?"
Skriver Who häruppe.

Svaret måste ju vara elkablarna till Tyskland. Med dessa får vi ju in de kontinentala elpriserna eftersom elbolagen kan sälja svenskproducerad el via dessa till höga priser.
Om man klippte av dessa kablar så skulle priserna sjunka direkt eftersom möjliga köpare av el bara skulle finnas i Scandinavien.

 
Ingen bild

Who

27 september 2013 17:52

Rune Fredag 27 sept 16:23

Det innebär att konsumenter i Sverige betalar!
Varför inte låta mottagande land stå för denna påhittade våta gröna drömmar?

 
Ingen bild

Vi kör på

27 september 2013 19:16

De ska kalla sig experter på klimatet, löjligt.
Toralf vet naturligtvis mycket mer om hur koldioxid påverkar klimatet.

 
Ingen bild

Nils DK

27 september 2013 20:56

Sammanfattning: Varmare - och kortare till stranden.

Den långsiktiga trenden är, att IPCCs förutsägelser om temperatur och havshöjning blir mindre och mindre dramatiska för varje rapport, som ges ut, och om man framskriver utvecklingen, kommer klimatpanelen med nästa rapport att nå en punkt, där det inte längre ger mening att prata om ett klimathot.

Det är en enkel illustration av vad som händer, när man politiserar vetenskap: Man får fel resultat.

Det enda vi kan lita på fortfarande är "värre än vi trodde", är gammelmedias rapportering.

 
Ingen bild

Magnus A

28 september 2013 10:54

Det Franchell skriver är inte sant. Klimat och mångfald är två frågor vänstern gjort till sina samt driver med överdrifter och lögner?

Öknarna sprider sig inte, men har tvärtom blivit grönare, vilket naturgeografer påpekar är en följd av mer CO2 och varmare klimat. (Även historia visar det.)

Extrema väder har minskat senare år, förra året rekord i fåtal starka orkaner sedan mätningarna startade.

IPCC och forskare anger inte att tyfoner mm vi haft senare år är bevisat orsakade av antropogena klimatförändringar. Tvärtom avvisas ett sådant samband av forskarna.

Havsnivå anger IPCC ökar med mellan sådär 30-40 cm och upp maximalt 60 cm över hundra år. Normal höjning av havsnivån ca 20 cm på 100 år. Senaste decennier har havsnivåhöjning ökat blygsamt, anses nu enligt data klimatforskare använder vara ca 25 cm per sekel:
http://sealevel.colorado.edu

 
Ingen bild

Magnus A

28 september 2013 11:13

Apropå min kommentar ovan finns ingen "normal havshöjning". För bortåt 15 000 år sedan var den många meter per sekel (omöjligt nu) och under denna interglaciär har höjning ständigt varierat samt har under kortare perioder nivån även sjunkit. Nivån börjar sjunka vid nästa istid, då över millennier jordens medeltemperatur blir grovt 5 grader C lägre (ca 10 grader C lägre lokalt, som vid Vostok; proxytemperaturdata från iskärnor).

Ett förr stabilt klimat är ett narrativ i klimatdebatten. Motsvarar det marxismens förlorade paradis? (Att det är fel falsifierar dock inte stor temperaturökning pga CO2, det gör annat.)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se