thoralf

Direktlänk till inlägg 24 september 2013

DÅLIGT HUMÖR

Av Thoralf Alfsson - 24 september 2013 22:41

Ikväll är jag både arg, irriterad och besviken. Det beror inte bara på den fotbollsmatch jag sett ikväll. Det är väldigt sällan jag känner så men när jag upplever att det slarvas och det innebär att fel beslut tas reagerar jag.


Efter dagens gruppmöte gick jag till Oleary´s i Gamla stan för att se Smålandsderbyt mellan Öster och Kalmar FF. Jag tänkte innan matchen att jag faktiskt kunde acceptera att Öster tog tre poäng då jag gärna ser att de är kvar i Allsvenskan även nästa år. Det är faktiskt väldigt bra med två småländska lag i allsvenskan.


Matchen började väldigt bra för KFF då brassen Ismael dundrade in 1-0 till KFF redan i andra minuten. Jag upptäckte då att jag var ganska ensam KFF-supporter på Oleary´s. Ca tio minuter senare stämplar Östers Kenny Pavey målskytten Ismael väldigt illa i brösthöjd. Östersupportrar på Oleary´s hånade Ismael trots att reprisen visade att det var en mycket ful stämpling. Ismael fick lämna planen och matchen på grund av stämplingen på armen. När sedan kommentatorerna meddelande att det sannolikt rörde sig om en fraktur jublade dessa Östersupportrar och skrek ”nu tar vi nästa”. Vet inte om de syftade på nästa brasse eller bara kff-spelare. Vilka jäkla idioter! Jag måste säga att jag undrade över intelligensen hos dessa individer.


Matchen fortsatte med diverse osmakliga kommentarer som definitivt inte hör hemma i sportsammanhang. Hade väldigt svårt att vara tyst. Öster kvitterade till 1-1 men deras humör och kommentarer blev knappast bättre. Jag kan bara säga att jag njöt väldigt mycket när David Elm nickade in 2-1 till Kalmar och dessa Östersupportrar tystnade betänkligt. Kalmar vann matchen.


Efter att jag hört dessa ca 15 östersupportrar under matchen hade jag inte längre några sympatier för Öster och att de skulle få med sig tre poäng, inte ens en enda poäng. Med såna idioter som supportrar hoppas jag att Öster ramlar ut ur allsvenskan. Att man jublar åt att någon skadas med en eventuell fraktur är så jäkla lågt och bedrövligt. Kenny Pavey borde givetvis fått minst en varning. KFF fick inte ens en frispark.


Skatteutskottet hade idag en hearing om 3:12 reglerna. Dessa regler är minst sagt komplexa och svårbegripliga om man inte är skatteexpert, något som jag inte är. Regeringen har i budgeten föreslagit förändringar som fått mycket kritik. Efter att jag lyssnat på de olika talarna fråm Skatteverket, Advokatsamfundet, FAR, Svenskt näringsliv och en kvinna från Osla universitet var jag inte så mycket klokare men jag inser att det handlar om en massiv kritik mot regeringen förslag. Och jag kan bara säga att jag delar kritiken.


Uppriktigt sagt känns det som allt tidigare beröm, inte minst internationellt stigit finansminister Anders Borg åt huvudet. Han har uppenbarligen slutat lyssna på kunniga och logiska argument från experter på området.


Vissa vädrar uppenbarligen morgonluft efter förra veckans utskottsinitiativ i Skatteutskottet. De hoppas tydligen på något liknande för att stoppa förändringarna av 3:12-reglerna. Skall bli intressant att se hur detta utvecklas hos de rödgröna under de närmaste veckorna.

 
 
Ingen bild

Rune

24 september 2013 23:08

Bry dig inte om fotbollen! Det har ju ingen som helst betydelse vilka som vinner eller förlorar. Huvudsaken är ju att de har roligt när de spelar.
3:12 reglerna är ju betydligt viktigare att fördjupa sig i. Vilka som vinner och förlorar där är ju något som berör oss alla.

 
Ingen bild

Alex

25 september 2013 00:06

Angående 3:12 så går förslaget i korthet ut på att öka skatten för de som är delägare i fåmansbolag eller såkallade familjeföretag. Med tidigare regler har du kunnat ta ut pengar ur bolaget och beskattat det som kapitalinkomster 20-30% skatt, förslaget som regeringen lagt fram tvingar ägare som äger över 4-5. % att ta ut en viss del som lön ( högre skatt)

Har inte löst kritiken mot förslaget, men vänster som jag är tycker jag rent instinktivt att det låter som ett vettigt förslag. Kritiken kan isåfall vara att kapitalet istället flyttas utomlands?

 
Ingen bild

Kalleman

25 september 2013 00:18

De nya 3:12 reglerna kommer bara att slå hårt mot de små företagen medan de stora med expertresurser inom skatteteknik kommer att tjäna på detta. Min fråga till dig Thoralf blir naturligtvis, varför skall det vara så krångligt att vara en liten företagare, varför skall vi betala mer skatt än de stora välbärgade resursstarka företagen?

 
Ingen bild

Skattmasen

25 september 2013 07:07

Jag kan förstå regeringens reformförslag, som inte alls är så dåligt. Thoralf, se upp att lyssna på Advokatsamfundet och revisorerna, eftersom de argumenterar i egen sak, förslaget är ju faktiskt i princip enbart riktat mot just dem. Egenintresset ljuger aldrig.

 
Ingen bild

dna03

25 september 2013 07:38

Är inte de nya 3:12-reglerna bra för småföretagare? Det finns större möjlighet att plocka ut mer som aktieutdelning, vilket alltid är trevligt (och välkommet sätt att säga tack)

 
Ingen bild

Stefan A

25 september 2013 07:55

"publisher" Helin hotar med att flytta utomlands, låter som en bra idé tycker jag, bara han tar med sig alstret som han envisas med att kalla en tidning.

 
Ingen bild

Tony

25 september 2013 08:23

Kalleman:
Jo så fungerar regeringen Reinfeldt, det är ju bara
att se hur beskattningen av pensionärer ligger betydligt
högre än beskattningen av löntagare. Dom vill köra samma
system mellan amå och stora företagare, ju mindre inkomst,
ju större skatteuttag!

 
Ingen bild

Jenny

25 september 2013 09:02

Tidigare kommentar försvann.

Det kostar väldigt mycket för små företag att växa. Bra företagsklimat gynnar hela landet också sossar ;-)
Slopa 3:12 reglerna!

 
Ingen bild

SM811

25 september 2013 09:29

@Stefan A
"publisher" Helin hotar med att flytta utomlands...
Var kan man läsa mer om detta?

 
Ingen bild

Magentan

25 september 2013 10:09

Lite Off Topic men ...

Vad kan det vara för en skottskadad politiker som "tiger för polisen"?
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17537299.ab

Det är i alla fall ingen Sverigedemokrat, för då hade det stått i Aftonblaskans rubrik (som dessutom hade varit avsevärt större) samt i alla svenska dagstidningar, plus varit 1:a nyhet i SVT:s och SR:s nyhetssändningar.

Kan det ha något samband med Fria Tiders artikel idag om "Gangsterstrid i M-toppen"?
Någon som vet?
http://www.friatider.se/gangsterstrid-i-m-toppen-tvingar-politiker-skaffa-polisskydd

 
Ingen bild

AWSvensson

25 september 2013 10:34

Kan trösta dig med att de är inte representativa för Östersupportrar, utan bara att beklaga , dessa supportrar som sällan eller aldrig dra på sig skandaler , så och denna gång. Den enda skandalen stod domaren för som stal en given straff ,andra matchen i rad de blir bestulna på poäng.

 
hanna rich way

hanna rich way

30 september 2013 06:08

God dag. Det är ett starkt vittnesbörd som sker i mitt liv jag inte kan dölja , jag svarar alltid att jag vet det , och jag vill vara en deltagare , namn Mrs Hannah rik , jag bor i Michigan , Uruguay staten , vill jag tacka min familjeliv för den vänlighet av Mrs ( Lisa ) . Jag gillar Internet och världen vet att det fortfarande finns en bra långivare . Flera månader sedan , när jag var ont om pengar för mat , letar efter ett lån är $ 95.000 , och mina räkningar ingår hyra . Det var nästan lurad $ 4000 och jag bestämde att inte engagera sig i verksamheten själv , men en vän till mig introducerade mig till mitt utseende och verksamheten i bolaget lånet . Och jag är inte intresserad av ett låneavtal , men det är fortfarande en bra långivare som kommer att prata om , och jag gjorde ett försök och jag är tacksam jag har varit väldigt lyckligt lottade att ha denna , $ 95,000.00 dollar i skuld mrskatelisaloanhome1 @ gmail - in : Om du har ett fysiskt eller ett giltigt kredit- eller finansiella biståndsmedel måste underrättas om tid och jag ger dig säker och pålitlig energikälla för att vara en Lady ( Kate ) drivs av bolaget ( Lady Kate Lisa ) genom kontakt . com , och du kommer att vara fri från Internet-bedrägerier . Min underbara fru i världen , om inte också ökat sina gratulationer lady ( Kate ) , och sätt att leva för mig och min familj today.Please Lady ( Kate ) Tack för hjälp och jag var alltid , vänligen dela denna stora behov av att kunna föreställa sig de vardagliga saker som händer i mitt liv . Du är den för mig och min familj fritid fattigdom , utökar min familj sin hälsning . Ms.hanna rik sätt

http://no.spam.ee

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards