thoralf

Direktlänk till inlägg 3 september 2013

SVERIGE HAR DRABBATS AV HYBRIS

Av Thoralf Alfsson - 3 september 2013 22:50

Mina reflektioner från Rhodos angående dagens beslut av Migrationsverket. Ett flertal väljare och sympatisörer har idag ringt mig om detta.


Dagens beslut av Migrationsverket är inget annat än fullständigt stolligt. Alla parter har varit överens om att vi i Sverige har stora integrationsproblem. Att då fatta ett så fullständigt huvudlöst beslut är minst sagt obegripligt.


Direkt berör beslutet ca 8000 personer. Dessa får nu en möjlighet att ta hit sina anhöriga. Hur många rör det sig om? 10000? 20000? Efter dagens beslut kommer det sprida sig som en löpeld bland flyktingsmugglare att Sverige ger mest tillbaka ekonomiskt. Utan tvekan kommer strömmen av människor till Sverige öka, kanske explosionsartat. Som man bäddar får man ligga.


Om beslutet togs för att minska trycket på Migrationsverket 4275 anställda så har man hoppat i galen tunna, ungefär som att kissa i byxorna. Nu kommer alla som har möjlighet, att som asylsökande uppge att man kommer från Syrien. Antalet personer som söker asyl och som måste utredas kommer säkerligen öka dramatiskt.


För några månader sedan pratade Billström om volymer när det gällde invandringen idag var det annat ord i skällan. Uppenbarligen har Billström tvingats gå Reinfeldts dressyrkurs.

Jag liknar Billströms uttalande för Aftonbladet som ren hybris från honom och regeringen. Bra svarat av Linus Bylund. Läs artikel i Aftonbladet.


Dessutom var det bra att Jimmie Åkesson fick en möjlighet att kommentera beslutet i Rapport.


Allvarligt talat tror jag politikerna inom 7-klövern fullständigt missat att det är Sveriges intressen de har valts att ta till vara på av folket. Ungdomar, skolelever, barnfamiljer och pensionärer kommer uppenbarligen i andra hand när 7-klövern prioriterar.


Jag begriper uppriktigt sagt inte hur de tänker men en sak är i varje fall att de har hybris. Kan det möjligen bero på att Obama besöker Sverige?

 
 
Ingen bild

Fale Hin Unge

3 september 2013 23:46

Det här är ju trolöshet mot huvudman -Ingenting annat.

 
Lassekolja

Lassekolja

3 september 2013 23:48

Jag vet att vi är många läsare av Din site, som faktiskt hade önskat att Du kopplade av några dagar, frikopplad från de svenska galenskaperna eller rättare "Riksdagens egna Galenskapares galenskaper"!
Min första reaktion i morse var hur i h-e en myndighet självständigt har möjlighet att fatta ett för Välfärdssverige så ödesdigert beslut helt på egen hand.
Jag har lyssnat och tittat på morron-TV, Ekosändningar, Studio 1, TV4-nyheterna, Rapport och Aktuellt, inte en motfråga eller en enda kritisk synpunkt, om man bortser från Jimmie´s korta kommentar. Det svenska mediaklimatet börjar bli värre än det var i gamla DDR. Lustigt att Du Thoralf nämner Billströms "volymsnack", jag tänkte faktiskt detsamma när jag såg honom på TV. Nu, efter Barbarens tukt och lydnadsreprimand, är det inte längre tal om några volymer.
Även om detta vansinnet skulle gynna SD, är det ett alldeles för högt pris för Välfärdssverige och ett sabotage av våra barns och barnbarns framtidsutsikter i Sverige. BEDRÖVLIGT!

http://www.youtube.com/watch?v=2J-89BSMRhE

 
Ingen bild

Magentan

4 september 2013 00:29

Repliker av Billström:
"– Jag skulle hoppas på att vi fick se mer av solidaritet med de enskilda asylsökande från den här fruktansvärda konflikten
– Det finns ingen annan konflikt på det här jordklotet just nu som är mer fruktansvärd, mer blodig och mer utdragen än den syriska."

Bla bla bla bla bla. Alla inbördeskrig är precis lika fruktansvärda och blodiga. Inom kort är det dags för ett inbördeskrig även i Egypten och ett nytt i Irak och i Libyen samt i ytterligare några länder i Mellanöstern med sina olika muslimska grupperingar och klaner, och förhållandena är precis likadana i väldigt många länder i hela Afrika. Ska vi ta hit alla dessa människomassor också i takt med att inbördeskrigen bryter ut där?

Nu håller våra politiker på att bygga upp ett exakt likadant förhållande här i Sverige med olika religiösa grupperingar och klaner som bekämpar varandra, och bäddar därmed för ett inbördeskrig även här, vilket kommer att bli exakt lika fruktansvärt och blodigt som Syriens och alla andra inbördeskrig.

 
Ingen bild

Hulda mk1

4 september 2013 00:30

Hur kan Migrationsverket, tydligen på eget bevåg, ändra TUT till PUT?
Ett sådant beslut borde minst vara föremål för en omröstning i riksdagen. Allra helst vore självklart en folkomröstning.

 
MetalHeadViking

MetalHeadViking

4 september 2013 00:44

SD utsätts för systematisk valfusk i Kyrkovalet!

Det kommer bara att bli värre nästa år.

http://detopaverkadesinnet.blogspot.com

 
Ingen bild

gunnar

4 september 2013 01:36

Per-Albin lade ner försvaret på 30-talet med orden att nu kommer följande länder följa efter!

alla vet vad som hände efter det!

finns inget normalt land som kommer följa efter oss,dock så kommer samtliga länderna skicka dom till oss,för varför behålla något som kostar pengar,när sverige betalar allt istället!

och dom kan göra det med ett annat bevingat ordspråk!
skall man klaga så skall man se till att ha det rent framför sin egna dörr!

så nu kommer bussar,båtar,flyg och bussar i skytteltrafik från övriga europa och upp till Sverige!
kan bli roligt att det rent teoristkt kan komma 23 miljoner människor hitt

 
Ingen bild

Blåsippan

4 september 2013 01:41

Själv har jag blivit immun mot allt vansinne. Jag förtränger galenskapen och tänker vad kan jag göra? Har hittills delat ut några hundra flygblad inför kyrkovalet både i Nybro (Madesjö) samt i min hemstad Oskarshamn. Det känns himla bra att jag i alla fall gjort något litet. Heja Sverige blått och gult!

 
Ingen bild

Magentan

4 september 2013 01:43

Som vanligt ett vederhäftigt och verklighetsnära inlägg i Tobbes medieblogg. Jag citerar därifrån:

"Ja, situationen i Syrien är fruktansvärd, men nej, lösningen är inte att ta hit alla som flyr. Världens problem är oerhört mycket större än att vårt lilla land kan lösa dem alla. Vi måste i första hand värna vårt land, istället för att omvandla det till ytterligare ett konfliktfyllt land i Mellanöstern.
Om Norge eller Finland skulle drabbas av någon katastrof, skulle jag förespråka öppna dörrar till dessa grannländer. Till Mellanöstern skall dörren vara stängd."

Och Tobbe avslutar med:

"Vi kan glömma att övriga länder i EU kommer att 'ta sitt ansvar'. Inget land ser Sverige som en förebild, som de har bråttom att komma ikapp."

Nej, just det. Inget land i EU har ledare som är lika kortsynta och naiva som Sveriges.

 
Ingen bild

Magentan

4 september 2013 01:45

Glömde länken till Tobbes medieblogg:

http://tobbesmedieblogg.blogspot.se/2013/09/dorren-oppen-till-syrien.html

 
Ingen bild

Göran

4 september 2013 02:58


Magentan@

.......lika fruktansvärt och blodigt som Syriens....

Det blir värre ! Vi svenskar kommer också att dragas in. Efter att 3 miljoner negroider har tagit kål på varann så får vi ta upp kampen mot lika många bolsjeviker.

......inget ont utan att det kan komma ut något gott ur det....

 
Ingen bild

Morningstar

4 september 2013 03:38

En kommentar på Exponerat föreslog att detta är Ruinfeldts straff för rekordmätningen på över 14% nyligen. Vem vet om det ligger något i det? Men många har noterat att mannen lider av ett oresonligt hat mot SD, så man kan aldrig vara säker. Hinner han pumpa in tillräckligt många på ett år så hoppas han kanske på tillräckligt mycket valboskap för att krossa SD.

 
Ingen bild

Alf Tony Granbäck

4 september 2013 05:48

Det var inte så länge sedan som Reinfeldt stod i Riksdagen och fräste ut sin ilska över Perssons regeringar som vars politik han menade skapat bidragstagare. Nu utöver det att Reinfeldts egna regeringar skapat tusentals bidragstagare tex genom försämrad A-kassa så MASSIMPORTERAR han nu också tusentals ja hundratusentals nya långtida bidragstagare till Sverige. Vad fan har tagit åt karlen? helt plötsligt så betyder sunda samhällsekonomiska kalkyler ett vitten. Jag frågar igen som många andra vad fan har tagit åt karlen? han som stod blodröd i Riksdagens talarstol och skrek ut sitt hat över alla förtidspensionärer i Sverige, kolla in talet på youtube och jämför med dagens Reinfeldt så kommer ni också och fråga er vad faaan har tagit åt karlen?

 
Svensson

Svensson

4 september 2013 06:52

Reaktionerna i utlandet,är att svenska regeringen har blivit helt galen.Men man har sympati med svenska folket,som riskerar att få sitt land förstört.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

I helgen stängde PayPal ner Avpixlats donationskon

4 september 2013 06:52

I helgen stängde PayPal ner Avpixlats donationskonto efter en massivt iscensatt uppvaktning med falska rapporter om bl.a bedrägeri, rashat och nazism, varvid innestående ekonomiska medel samtidigt beslagtogs.

Under gårdagen spreds information på diverse vänsterextremistiska webbsajter om att detta är resultatet av vad de kallar en “lyckad kampanj“, samtidigt som PayPal Sverige ignorerar alla försök till dialog och överklagande från vår sida. Tillbaka kommer bara standardsvar med svepande formuleringar om att vi skulle ha begått bedrägerier och brutit mot PayPals övriga avtalsregler mot rashat och nazism.

Att PayPal konfiskerar våra donatorers surt förvärvade pengar och stoppar i egen ficka är däremot tydligen inte i strid med avtalet.
http://avpixlat.info/2013/09/04/nytt-antidemokratiskt-angrepp-mot-avpixlat-nu-ekonomiskt/#more-68001

 
Ingen bild

Eli

4 september 2013 07:20

Jag blev ledsen när jag läste den här nyheten. Det finns inga gränser för vad vi ska utsättas för så länge den här regeringen har makten. Nu börjar även vanliga gråsossar se lite stela ut över hur många som kommer hit. Själv känner jag "Snälla ni, rädda oss! Få stopp på det här vansinnet!"

 
Ingen bild

S-E Karlsson

4 september 2013 07:21

Vem kollar i församlingshemmet i Högsby om SD.s lappar finns där ?

 
Ingen bild

Stefan

4 september 2013 07:51

Det verkar ingå i arabisk kultur att kriga och bråka inbördes. Den kuturen är inte önskvärd här.

 
Ingen bild

biran

4 september 2013 07:59

Så när vi mottagit några hundratusen eller miljoner muslimer så är det lungt i den muslimska världen tror 7-klövern. De krig och vansinnesdåd de sysslat med sedan 600 ek är därmed slut. Antagligen så tror 7-klövern på sina egna drömmar.
Krigen och terror kommer att fortsätta i oförminskad takt och nu kommer även Sverige vara en del av den muslimska konflikten. Finns det någon seriös bedömare som tror att muslimer blir fredliga för att de flyttar till Sverige?

 
Ingen bild

Markström

4 september 2013 08:37

Förenta nationerna måste väl ändå ha ett ansvar, Har dom inte det?
Vad gör FN för att se till att folk kan bo kvar i sina kära länder idag?
På något vis känns det som om FN har ett akut behov av att uppgraderas.

 
Ingen bild

biran

4 september 2013 08:58

Som svar på Markströms fråga ang. FN och ansvar så bifogar jag detta.
http://sv.wikipedia.org/wiki/FN:s_r%C3%A5d_f%C3%B6r_m%C3%A4nskliga_r%C3%A4ttigheter

 
Ingen bild

Markström

4 september 2013 09:01

Som väljare har jag en fundering: Hur kontrollerar man idag så att inte flyktingen eller invandraren inte är en:

1. Krigsförbrytare?
2. Jagad och efterlyst krimenell person?
3. Person på flykt undan rättvisan p.g.a begågna brott i hemlandet som inte haffats ännu?

Speciellt i ljuset av de facto att Sveriges fängelser är som ett sämre medelklasshotell i jämförelse med hemländernas fängelser.

Det här är ju helt uppenbart ett problem enär våra Svenska fängelser är i de närmaste "fulltankade" med folk av utländsk påbrå, eller hur?

Dessutom får man anta att en icke oansenlig mängd grovt kriminella tagit sig hit under papperslöshetens paraply på så vis fått en ny skyddad identitet, kanske en lägenhet samt inte minst en livstidslön från vårat välfärdssystem, Ja, det som var avsett för oss som betalar skatt här i Sverige! Bara att det här är möjligt är ju ett så uppenbart grovt fel.
Det är inte bara en skymf mot de Svenska skattebetalarna!
Det är rent farligt också. Vi pratar om grov oaktsamhet, både vad beträffar pengar, men inte minst Svenskarnas liv, hälsa och trygghet.

Att göra så här borde straffas.

 
Stefan K

Stefan K

4 september 2013 09:15

Självklart vill och ska familjer återförenas, men är det självklart att det sker i Sverige och inte i länder i Syriens omedelbara närhet?
Varför et permanent uppehållstillstånd? Ni som såg SVT:s inslag med syrier i Sverige som väntade hit sina anhöriga, var det nästan uteslutande engelsktalande ingenjörer, läkare och andra högutbildade.
Behövs inte de i Syrien när läget stabiliserats och landet ska byggas upp? Blir det i Syrien som i Somalia, där de utbildade numera befinner sig i Väst och landet befolkas av lågutbildade, analfabeter och kriminella?

Apropå kriminella. Med de som verkligen flyr för sina liv, följer säkerligen allsköns bus med på köpet.
Vi har ett aktuellt exempel från Södertälje där det maffialiknande Södertäljenätverket består av mest syrier.
Redan 2009 skrev LT om de syrianska gängen i Södertälje.
http://lt.se/nyheter/1.457681-lanets-farligaste-kriminella-gang-finns-i-sodertalje

Att Billström slår sig för bröstet och kallar svensk migrationspolitik för ledande, talar allt om tillståndet i Sverige.
När arbetslösheten biter sig fast på en hög nivå, bostadsbristen är akut, välfärden är på väg att haverera och flertalet kommuner på gränsen till konkurs, så vill regeringen dra på Sverige nya gigantiska rekord och sedan öser man ut nya miljarder för att ro detta i land. På vilkas bekostnad.

I andra länder använder man Sveriges migrationspolitik som et avskräckande exempel, inte som ett föredöme. Om Billström och övriga i regeringen fortsätter tro att alla länder i Europa ska ta sitt ansvar, lär de stå där besvikna och under tiden fortsätter flyktingströmmar från Somalia, Afghanistan, Eritrea, Syrien m.m att passera genom Europa på sin väg till Sverige.
Tyvärr verkar sossarna av idag vara ett blekare och fegare parti än Ingvar Carlssons version. han och hans regering vågade ta steget och säga stopp...och de fick stöd av nästan samtliga riksdagspartier. Varför vågade man 1989 och inte idag när situationen är värre än då?

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Nicklas

4 september 2013 09:17

Man blir så matt när man läser om alla galenskaper som regering och migrationsverk genomför på migrationsområdet. Ska det aldrig ta slut?

 
Ingen bild

Markström

4 september 2013 09:22

Svar till biran; Jag noterar det du postade med länken om FN.
Men helt frankt, Vore det inte enklare om säg FN gavs mandat att rent av gå in och ta över ett land i missär eller krig? Man skulle således slippa logistiken av miljontals på flykt. Det aktuella landet skulle snabbare komma på fötter igen om det ej dränerats på folk med utbildning -Vi vet idag att det är inte de fattigaste som har råd att röra på sig någe vidare långt.
Om FN gjorde så inom en viss tidsrymd, kanske ländernas infrastruktur och industri slapp att förvandlas till ett par stenhögar uppå det 30år senare står beduinliknande fanatister i fullt snöbollskrig medelst stenar samt en kalasjnikow på ryggen.

Vi på på planeten jorden har inte råd med sådant. Det får räcka nu.

 
Ingen bild

Hacke

4 september 2013 09:33

Lassekolja...

Följde liksom du i princip alla nyhetssändningar under gårdagen och det är stor förbannad skam hur man presenterade Migrationsverkets beslut.
Absolut värsting var SVT:s Aktuellt som mer och mer utvecklas till en parodi på journalistik och nyhetsbevakning.
Inte med ett ord berördes ex vis att Sverige är ensamt om att ge PUT och förutom den sedvanligt tillrättalagda historien, denna gång i form av tillskott av ännu en "elektronikingenjör", hade man till studion dessutom bjudit in två invandringsextremister med Ullenhag i spetsen till "debatt" i gammal välkänd konsensusstil.
Samma upplägg inför Obamabesöket som utvecklade sig till ren hyllningskör från två ur beundrarskaran.
Detta ska förställa landets tyngsta nyhetsmagasin. I en fungerande demokrati hade den svenska varianten av public service för länge sedan varit föremål för nedläggning.

 
Ingen bild

Fale Hin Unge

4 september 2013 09:39

@Markström
Otroligt bra skrivet! Mitt i prick!

Världen kan inte bestå av 1/3-Del som åker till månen och forskar. 1/3-Del som producerar. OCH 1/3-DEL SOM RIVER & FÖRSTÖR OCH LEVER PÅ RENA STENÅLDERS-NIVÅN INVIRAD I DISKTRASOR.

Och det är DEFINITIVT I N T E den senare kategorin de två första kategorierna människor på jorden skall "måsta" anpassa sig till, HÄLSA BILLSTRÖM DET!!!

 
Ingen bild

Fale Hin Unge

4 september 2013 09:53

OT.

HA EN SKÖN SEMESTER I VÄRMEN THORALF!

Det är du väl värd

 
Ingen bild

Lars Rosén SD KALMAR

4 september 2013 10:15

Regeringen kör " den brända jordens taktik ". Förstör så mycket som möjligt innan fienden intar jorden.

 
Ingen bild

Lars Rosén SD KALMAR

4 september 2013 10:31

I demokratiska staden Kalmar får inte SD vara med i KS. Var där igår och lyssnade. Östran skriver på nätet att tonen i debatten var hård när man diskuterade ökad flyktingmottagning. Inte hörde jag det. Lite löst svammel från KD. Moderaterna oense som vanligt. En röstade för, en annan för återremiss. Det finns bara ett oppotionsparti i Kalmar och det är SD. Hur Östran fick det till en hård ton är för mig helt främmande. Det var som vanligt en mesdebatt. Tror J P skrattar hela vägen tillbaka till kommunhuset.

 
Ingen bild

Fredde

4 september 2013 11:01

Oj vad tidningen censurerar ang fusk i kyrkovalet!Flera kommentarer är bortplockade. Kul när man ser en kommentar riktad till Michael men där just Michaels kommentar är bortplockad.

http://marsta.nu/News.aspx?articleId=11315#article-comments

 
Ingen bild

Stefan

4 september 2013 11:01

Jag förstår inte vad det är som driver regeringen att förstöra Sverige på detta vis. Reinfeldt har ju tidigare sagt att uppgörelsen med MP om migrationspolitiken, t.ex fri vård och skola till illegala invandrare och deras barn kom till för att straffa de väljare som röstade in SD i riksdagen. Den senaste galenskapen med PUT till alla som säger sig komma från Syrien och även Eritrea om jag förstått rätt känns ju som rena dödsstöten. Jag tror att regeringen börjar ana att de inte kommer sitta kvar efter nästa val och att SD kommer bli mycket större, därför är det bråttom nu att hinna ställa till det så mycket som möjligt. Brända jordens taktik som Lars Rosén redan konstaterat.

 
Ingen bild

OH

4 september 2013 11:08

Reinfels springpojke talar om att de andra länderna i EU måste ta sitt ansvar. Begriper han inte att det är precis det dom gör. Dom inser att dom först och främst har ansvar för eget land och folk.
Det är väl dags att byta namn på Rosenbad till Islambad.

 
Ingen bild

Stefan

4 september 2013 11:12

När man ser inslaget i Rapport som Thoralf länkade till och hör kommentarerna, förutom Åkessons, kännar man blodtrycket stiga och halsbrännan komma... Man vill bara skrika NEJ och börjar famla efter nödbromsen i SD's valfilm från 2010... Vad är det för fel på svenskarna (politiker och journalister i synnerhet) som inte ser vad som händer och säger ifrån?

 
Sven Dacke

Sven Dacke

4 september 2013 11:42

Intressant inlägg i "Facktidningen" Journalisten av en som har hjärna och kan tänka självständigt, konstigt nog inga kommentarer.



Ska journalister förändra världen?


Min upplevelse är att alla journalister ligger på en skala mellan två ytterligheter. Två huvudtyper som skiljs tydligt av en skarp gräns mitt på skalan. Vilken typ är du?


När jag började min journalistutbildning fick klassen frågan varför vi ville bli journalister. Ville vi förändra världen? Om jag minns rätt räckte omkring hälften upp händerna. Jag själv tillhörde inte den skaran – min drivkraft var istället att informera.

Är det då någon skillnad? Kan man inte påverka samhället genom att just informera? Jo, det är en effekt av informationen – men skillnaden mellan drivkrafterna är stor.

Vill man förändra världen kan det finnas en risk att man inte är helt opartisk – att man för den goda sakens skull vinklar hårdare och inte ger publiken möjlighet att dra egna slutsatser. En tesdriven journalistik, där den ”andra sidan” inte kan vinna.

Själv tycker jag inte att vi journalister ska förändra världen. Det ska möjligen politikerna – men framförallt medborgarna, de som vi journalister tänker på när vi föreställer oss ”publiken”. Läsarna, lyssnarna eller tittarna har ansvaret och rätten att dra sina egna slutsatser av det material som vi presenterar.

Förändrar vi journalister världen – så är det också vi som bär ansvaret om vi lyckas.

Är det då fel att dra fram missförhållanden i ljuset? Att vinkla på det som sticker ut? I princip inte, tycker jag. Att berätta om viktiga samhällsproblem är en typ av information – att visa världen som den är. Men båda sidor måste kunna lägga fram sina argument – och journalistik ska i normalfallet inte tolka, driva på eller tycka åt publiken.

Håller du med? Tycker du annorlunda? Berätta i en kommentar!

Nick Näslund
Mediemänniskan


PS: Förmodligen överlever denna person inte länge som journalist

http://goo.gl/sws8Lh

 
Ingen bild

Fale Hin Unge

4 september 2013 12:02

@Sven Dacke

Så talar en sann journalist !

På s a m m a vis som en DOKUMENTÄRFOTOGRAF, är det viktigt att ta skarpa bilder av verkligheten, av det som sker.
-Då går det INTE att sätta på "softfilter" och köra photoshop.
Lika lite som att dricka sprit och måla tavlor i olja.

 
Ingen bild

Fale Hin Unge

4 september 2013 12:05

Journalister som inte kan hålla sig till det skall sparkas!



....Världen är less på "Fabulörer"

 
Ingen bild

Magentan

4 september 2013 13:39

Det finns 22 muslimska arabländer i Syriens närhet. Några av dessa tillhör världens rikaste länder och kan mycket väl ta hand om sina krigsdrabbade bröder och systrar i närområdet.

Varför är 7-klöverns politiker då så fruktansvärt angelägna om att med alla medel förvandla det kristna lilla landet Sverige på andra sidan jordklotet till ett muslimskt land?

 
Ingen bild

Hulda mk1

4 september 2013 14:19

Magentan...
Visst. De är ju rika som troll i många grannländer. Sk. "prinsar" i hundratal. Lyxbilar, lyxbåtar, vackra blonda "sekreterare", palats, guld, diamanter och annat överflöd.
Och givetvis fuderar många varför vårt land ska få en ny och aggresiv religion, som kommer att hota vårt land och demokrati...

 
Ingen bild

Urban

4 september 2013 15:15

Standardlösningen vid humanitär hjälp vid väpnade konfliker kan ju inte alltid vara att erbjuda permanent uppehållstillstånd och livstids försörjning för alla och envar som tar sig till Sverige.
Finns det ingen mer än SD som funderar över konsekvenserna för svenska skattebetalare?
Om man bortser från konskvenserna för Sverige så borde man fundera på vilka som skall bygga upp Syrien igen när konflikten är över och försäkra sig om att Syrierna återvänder genom att bara ge temporära uppehållstillstånd.
Har verkligen Migrationsverket rätt att fatta beslut som inte är finansierade fullt ut?

 
Lassekolja

Lassekolja

4 september 2013 15:45

Skrev idag följande mejl till Svt-Aktuellt:
FRI och OBEROENDE TELEVISION???
"Aktuellt är SVT:s fördjupande nyhetsprogram, som ger dig analyser, debatter och längre reportage" och "PublicService, fri och oberoende television"???' Detta står att läsa på Er egen hemsida resp. var en reklamslogan för en tid sedan.
På morgonen den 3/9 2013 höll jag på att "sätta morgonkaffet i vrångstrupen". Svt´s morron-TV meddelade att "alla Syrier, som kommer och har kommit till Sverige, får PUT (istället för TUT)". I ett läge med rekordbostadsbrist och rekordarbetslöshet fattar en myndighet (Migrationsverket) självständigt detta, för Välfärdssverige så ödesdigra beslut, generaldirektör(?) Arne Danielsson hävdar att han bara följer reglerna.
Jag följer hela dagen nyhetsrapporteringen i radio och TV, DagensEko, Studio 1, TV4-nyheterna, Rapport och slutligen Aktuellt kl.21:00 Inte ett enda ifrågasättande, mot- eller följdfråga eller negativ synpunkt på hela dagen, bortsett från en mycket kort kommentar av Jimmie Åkesson i Rapport kl.19:30 Hur är det möjligt att den enda debatten, som ägde rum i Aktuellt var mellan två, BoelGodner(S) och ErikUllenhag(integrationsminister), alltså två "debattörer", som tycker ungefär lika i Migrations-/integrationsfrågorna. En DEBATT innebär att OLIKA åsikter bryts mot varandra!
Jag hävdar att i en DEMOKRATI är det PublicService-medias SKYLDIGHET att GRANSKA MAKTEN samt förmedla OPOLITISERADE NYHETER! Iaf är det vad vi lyssnare/tittare förväntar oss av "FRI TELEVISION"! Vad SVT och SR tycker i en politisk fråga är inte så intressant och det borde även Ni på nyhetsredaktionerna sträva efter samt leva upp till! Vi t.o.m betalar ju för just det! Lite tillspetsat kan man tycka att Ni gör närmast parodi på "fri och oberoende television".
I Sverige har vi REPRESENTATIV DEMOKRATI! Hur skall vi väljare, via valsedeln vart fjärde år, kunna rösta fram ett (ännu) bättre Sverige om vi enbart får oss TILLRÄTTALAGDA NYHETER till livs istället för sanningsenliga nyheter, som överensstämmer med verkligheten? Det vore ingen överdrift att hävda att SVT MANIPULERAR / SABOTERAR vår representativa demokrati !
SKÄRPNING SVT (&SR) !!!
Mvh (namn & bostadsort)

(Förhoppningsvis kommer någon form av reaktion fr. Svt!?)




http://www.youtube.com/watch?v=2J-89BSMRhE

 
Ingen bild

Lärare

4 september 2013 16:12

Mycket bra "Lassekolja"!
Väntar på fortsättningen, om den nu kommer.....?

Vem/Vilka har sanktionerat detta katastrofala beslut för landet?
Varifrån/Vem kom med "dödsstöten" för Sverige?
Helt horribelt beslut, nu reser sig svensken ur sin fåtölj och reagerar, var så säker.

Har idag talat med en hel del svenskar om "massimporten", som nu kommer ske, alla helt chockade.- "Nu jäklar"... vanligaste kommentaren.

Sverigedemokrater! Ställ nu upp för partiet. SD kommer skrälla rejält i valet, vi kommer nå oanade höjder, speciellt efter gårdagens chockbesked om Sveriges snabba förfall.

Fler och fler ansluter sig till partiet!





 
Ingen bild

Fredde

4 september 2013 16:15

Hehe alla kritiska kommentarer tas hela tiden bort:

http://marsta.nu/News.aspx?articleId=11315#article-comments

 
Ingen bild

Putte

4 september 2013 16:54

Har ni inte insett att massinvandringen är 7-klöverns mål. Det handlar inte, sedan länge, om att hjälpa flyktingar i nöd. Det handlar om att ök Sveriges folkmängd med hjälp av massinvandring från 3:e världen. Det målet framförde Jan Guillo och en sossepolitiker (som jag glömt namnet på) redan i början på 90-talet. Deras gemensamma mål var 80 miljoner innevånare i Sverige och ökningen skulle till 100% ske genom massinvandring från bl.a Afrika och mellanöstern.

 
Ingen bild

Lars Rosén sd KALMAR

4 september 2013 18:12

Förmodligen kommer det ca 175 flyktingar till Kolboda.

 
Stefan K

Stefan K

4 september 2013 18:40

@Stefan 11:01

Det stämmer att Reinfeldts uppgörelse med Miljöpartiet kom till för att straffa SD. Vi som lever i verkligheten vet dock att de som straffas hårdast av Reinfeldts politik är vanliga, hederliga skattebetalare som ser sin vardag vändas upp och ned.

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Farbror Sven

4 september 2013 18:57

Miljöpartisten i Högsby kommunfullmäktige tyckte i måndagens KF_möte att kommunen borde ta emot ohämmat med invandrare , det går bra att resonera så och tycka att Sverige är rikt när man själv sitter som ägare till en av kommunens största gårdar !

 
Ingen bild

Hacke

4 september 2013 19:59

För varje mått och steg som Alliansen tar på invandrings-/flyktingområdet ökar stödet för sd.
Pratade idag med en f d kollega och tidigare övertygad moderatsympatisör som nu definitivt hade fått nog av de s k nya moderaterna och deras, som han upplevde det, totala svek i dessa frågor. Han, liksom flera av hans vänner, "visste nu bättre var dom skulle lägga sin röster nästa gång", som han uttryckte det.

Lassekolja...
Bra initiativ som fler bör följa. Själv skriver jag mer eller mindre dagligen till någon av redaktionerna inom det som ska föreställa folkets egen "oberoende och fria radio och tv" och påtalar deras grova försummelser och rena missbruk i sitt uppdrag.
Även om dom inte behagar bemöda sig med ett svar varje gång ska dom jagas med blåslampa av den nya framväxande folkrörelsen som fått helt nya möjligheter till relevant information, delta och påverka i det offentliga rummet via nätet.
Att bryta deras privilegier och monopolställning måste vara ett högprioriterat mål när också demokraturens Sverige en dag äntligen får stiga tillbaka för folkdjupets vilja.

 
Ingen bild

Fale Hin Unge

4 september 2013 22:49

Hur vore det om Reinfeldt FRÅGADE sin uppdragsgivare Svenska folket om det är ok att ta bjuda in 2.000.000 invånare som alla skall ha socialbidrag mm -Från Svenska folket.

TROLÖSHET MOT HUVUDMAN

Kan det vara en uppgörelse bakom kulisserna med USA?
(De kan gå in i Syrien -Sverige tar hand om flyktingströmmarna som blir mot FRIHANDELSAVTALET)

....Man hade väl kunnat fråga folk!

 
Ingen bild

OT

4 september 2013 23:54

En sång för alla de tröstlösa där ute, inom Moderaterna.

"Reinfeldt, Reinfeldt, when will those clouds all disappear?
Reinfeldt, Reinfeldt, where will it lead us from here?
With no loving in our souls and no money in our coats
You can't say were satisfied
Reinfeldt, Reinfeldt, you can't say we never tried
Reinfeldt, you're not thruthful, soo it's time for us to say goodbye" - The Rolling Stones: http://www.youtube.com/watch?v=vRCiDbY1C5A

 
Ingen bild

Tobbe S

5 september 2013 00:15

Nej jag har inte drabbats av hybriz. Jag är svensk sedan många många generationer och ställer meig utanför galenskapen. Jag kan tänka mig att flytta om galenskapen fortsätter. Vad de gör är att de avskaffar oss som folk.

 
Ingen bild

OT

5 september 2013 02:17

Hör upp gott folk av andra nationer.

"...The time has come
To say fair's fair
To pay the rent
To pay our share

The time has come
A fact's a fact
It belongs to them
Let's give it back..."

Midnight Oil- Beds Are Burning: http://www.youtube.com/watch?v=1MFTK-71S2c

 
Ingen bild

Stefan A.

5 september 2013 04:47

Kan vara så att det är Södertäljesyndromet där fd. kommunalrådet, Lagos eller nått heter han, fick klapp på huvudet från några i USA,s kongress för att ha tagit emot flera Irakier än hela USA, och fick åka dit och tala några minuter tillsammans med många andra, nu vill Reinfeldt ha klapp på huvudet av Obama och vem vet, kanske bli inbjuden att tala i kongressen även han och få känna sig som en riktig storfräsare, frågan är om Svenska skattebetalare tycker det är värd evig försörjning och mångmiljardkostnader för PUT i stället för TUT för Syrier.

 
Svensson

Svensson

5 september 2013 06:56

Det är inte bara alliansregeringen som får lämna efter valet, vi måste även byta ut personalen på migrationsverket,för dom är odugliga.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Hulda mk1

5 september 2013 07:49

Thoralf tar en välförtjänt semester men desvärre inte det som han (och även vi) kämpar mot.
Lokalavdelningen i Göteborg av den Multikulturella pistolskyttealliansen, har återigen varit i farten.
Vidare har en bil brunnit i Hysby och en polisbil blev utsatt för stenkastning.
Två döda i Biskopsgården och ett femtiotal aktiva stenkastare i Husby.
Man kan tyvärr sammanfatta natten som en helt vanlig natt...

Sedan skäms jag som Svensk, över alla protester och demonstrationer mot USA. Vad skulle hända om USA slutade att engagera sig i vår värld?
Hade det varit några protester om Cubas eller Nordkoreas ledare hade besökt Sverige?

 
Ingen bild

S-E Karlsson

5 september 2013 10:34

Möjligheterna för oss som är döva och hörselskadade och tillhör HRF = Hörselskadades Riksförbund och VIS = Vuxendöva i Sverige begränsas mer och mer ! Ytterligare två bra ställen där vi brukar ha våra kurser och medlemsmöten , distriktsmöten , kommer nu att ockuperas av flyktingar och asylsökande , dessa två ställen är Guntorps Herrgård i Borgholm på Öland och Kronmunken i Mönsterås , allt för mångkulturen ! Ruskigt och bedrövligt !

 
Lassekolja

Lassekolja

5 september 2013 11:15

@Hulda mk1, Instämmer helt! Demonstranterna hade inte varit lika kaxiga om Sovjet hade vunnit kalla kriget. Då hade dom tvingats jobba (i Sibirien) istället!

Tips till S-E Karlsson: Köp en burk skokräm och sök asyl! Skämt åsido, tycker också att det är för dj---gt!

http://www.youtube.com/watch?v=2J-89BSMRhE

 
Ingen bild

Fale Hin Unge

5 september 2013 11:45

Thoralf!!

FRÅGA VÄLJARNA I VALET OM DE VET OM ATT DERAS SOMMARSTUGOR KAN TAS I BESLAG TILL FLYKTINGARNA FRÅN EX SYRIEN !

Se själv, scrolla ned till 10:4

RIKSDAGEN SOU 1993:89 Massflykt till Sverige av asyl-
och hjälpsökande


 
Ingen bild

Fale Hin Unge

5 september 2013 11:50

Länken till Riksdagens dokument som visar att våra sommarstugor (Enskild egendom) kan tas i anspråk när det kommer mycket flyktingar.

http://www.riksdagen.se/sv/Dokument-Lagar/Forslag/Propositioner-och-skrivelser/Beredskapen-mot-svara-pafrestn_GK0311/?text=true

Fråga folk i valrörelsen om det vet om det här! -Garanterat effektivt för SD

 
Medel-Svensson

Medel-Svensson

25 september 2013 00:47

Att visa Sveriges öppna-dörrar-attityd är precis vad vi absolut inte behöver! Ett skyltfönster för att få folk att komma hit. När vågar Sveriges politiker lägga invandringspolitiken på Europeisk nivå? Ursäkta om säger det men: Fega djävlar, det är vad man är!

http://Ingen

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards