thoralf

Alla inlägg under augusti 2013

Av Thoralf Alfsson - 4 augusti 2013 09:01

Sverigedemokraterna har ända sedan ärendet om en ny placering av Linnéuniversitetet sagt nej till en placeringen i Ölandshamnen eller Elevatorkajen. Vi har varit konsekventa i detta ställningstagande sedan 2009. Vi förespråkar att Linneuniversitetet får utvecklas vid Malmen och Brofästet (Kalmar nyckel). Vilket är det mest logiska och mest ekonomiska ur alla aspekter. Vi kommer inte ändra oss på den punkten.


I ett blogginlägg från december 2009 skrev jag bland annat följande.


"När man bygger nytt skall man inte använda ”skohorn” från början utan man måste säkerställa möjligheter för expansion, allt annat kallar jag för inkompetens."

Det blogginlägget är lika aktuellt idag och gäller fortfarande. Läs det gärna igen.


Återigen har Östran visat vilken tidning som är journalistiskt ledande i Kalmar. Med sina stora artiklar de senaste dagarna om Linneuniversitetet har man visat på den mycket starka och negativa kritiken som finns mot Ölandshamnen, som majoriteten tillsammans med några Allianspartier driver i Kalmar. Östran gör ett väldigt bra arbete. Frågan är hur man tänker på Barometern? Varför skyddar en borgerlig tidning ett socialdemokratiskt kommunalråd? Givetvis är der mer kompicerat än så.


Efter Lantmännens mycket hårda kritik av Ölandshamnen som universitetets plats infinner sig en intressanta fråga. Hur ställer sig Centerpartiet till denna kritik. Nyligen gick Anders Andersson (C) ihop med de rödgröna i Kalmar och ställde sig bakom planerna på att bygga nya lokaler för Linnéuniversitetet i Ölandshamnen. Lantmännen borde ju står nära Centerpartiet men nu är man uppenbarligen på kollisionskurs med varandra. Jag hoppas att media ställer Anders Andersson och Centerpartiet mot väggen i denna fråga. Den kommer utan tvekan splittra centerns väljare i Kalmar.


Jag kommer återkomma till detta ämne under veckan.

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 3 augusti 2013 00:49

Nu år det åretigen dags för årets största Pr-ide i Stockholm. Ett jippo som sannolikt lever på bidrag från kommuner, regioner och staten i diverse former. Med andra ord är det vi skattebetalare som får står för stora delar av detta Stockholmsjippo. Jag tror att en överväldigande majoritet av Sveriges befolkning är glada över att slippa se se det.


Ni som inte begripit att jag talar om Pridefestivalen är uppenbarligen okunniga över hur media nu kommer svämmas över av artiklar och reportage från detta spektakel.


Till och med lokaltidningen Barometern har skickat medarbetare till Stockholm för att rapportera. Dessutom har man helsidesuppslag i dagens tidning. Jag häpnar över hur man gör sina prioriteringar på tidningen.


Idag lyckades man dock skriva om rasistattacken mot Östran för några dagar sedan. Det är bara att gratulera. Till och med på ledarsidan har man fått ihop en artikel. Undrar om de fick dåligt samvete efter mitt blogginlägg.

Men att beskriva dessa ungdomsgäng närmare vågar man inte ens på ledarsidan eller skriva vilket bostadsområde det gäller. Nu begriper nog alla läsare det också, likaväl som de begriper att Barometern inte vågar!

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 1 augusti 2013 22:23

 

SD-hatare Fredrik Reinfeldt?               Foto Thoralf Alfsson


Fredrik Reinfeldt tycks mer och mer tappa greppet och förtroendet bland medlemmarna i moderaterna. De två opinionsmätningar som kommit i juli är mer eller mindre en katastrof för moderaterna. Demoskop gav moderaterna 25,3 procent och Sentio 25,0 procent! Givetvis påverkar detta medlemmarnas förtroende för Fredrik Reinfeldt.


Almedalstalet blev säkerligen heller inget lyft för Reinfeldt och Moderaterna om man skall tolka de röster som gjort sig hörda.


I början av veckan kunde vi läsa om en moderat, Jerzy Golovkin som angrepp Fredrik Reinfeldt tillsammans med två Sverigedemokrater i en debattartikel i Hallandsposten.


Idag kan vi läsa i Hallandsposten att Jerzy Golovkin lämnar nya moderaterna då han inte känner igen det parti han en gång gick med i. Skall bli intressant att se om Jerzy kommer gå med i SD senare under hösten.


I Kalmar har det varit turbulent inom moderaterna de senaste åren och maktstriden har rasat mellan nya moderaterna och gamla moderaterna inför öppen ridå i media. Socialdemokraterna och moderaterna var på väg att göra gemensam sak men det slutade i sänghalmen för kommunalrådet Johan Persson (S) och oppositionsrådet Malin Petterson (M).  Och Malin Pettersson lämnade politiken och moderaternas partistyrelse. Mycket allvarligt för moderaterna när en partistyrelsemedlem "går raka vägen" till en toppolitiker inom Socialdemokraterna.


Det skulle dock inte förvåna mig det minsta om Malin Pettersson, numera Almqvist skulle kandidera för socialdemokraterna i Kalmar redan i valet 2014.


Missnöjet med Fredrik Reinfeldt och partiledningen är också stort i Kalmar om jag får tolka vad jag hör från moderater och andra källor.


Den före detta politiska chefredaktören på Barometern, Per Dahl har startat en egen personvalskampanj inför nästa års val med avsikt att bli moderaternas förstanamn i Kalmar.


Jag hör väldigt många rykten om moderaterna. Ett säger att ledande moderater lämnar partiet i det tysta.


Ett annat rykte säger att flera moderater förbereder att starta ett nytt parti i Kalmar. Ryktet säger också att ”Kalmarprofiler” skall vara tillfrågade om att kandidera för det nya partiet. Jag gissar att allt beror på hur den moderata valberedningen i Kalmar hanterar nomineringarna till de olika valsedlarna till valet 2014.


Ratas dessa personer från en valbar plats på listorna så startar man troligen ett nytt parti. Bråken och konflikterna inom moderaterna i Kalmar är inte slut även om det varit tyst i media den senaste tiden. Kommer moderaterna i Kalmar splittras?


Någon Jerzy Golovkin finns däremot inte i Kalmar, ingen moderat som vågar skriva en debattartikel tillsammans med oss Sverigedemokrater. Men det kanske även kommer i Kalmar!

Med en SD-hatande partiledare kommer dock kräftgången fortsätta för moderaterna. Genom detta SD-hat minskar spelplanen för varje dag för moderaterna.


Det kan paradoxallt nog innebära att Sverigedemokraterna förlorar sin vågmästarroll i riksdagen. De enda som kommer glädja sig över detta tycks vara Fredrik Reinfeldt och hans supportrar, de riktiga moderaterna har nog svårt att hålla sig för skratt.

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5
6 7
8
9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20
21
22 23 24 25
26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se