thoralf

Alla inlägg under augusti 2013

Av Thoralf Alfsson - 12 augusti 2013 21:50

Detta kan man läsa i vårdguiden angående illegala invandrare.


 


I Kalmar läns landsting vill dock den rödgröna majoriteten gå ännu längre enligt en debattartikel i dagens Östran.


Jag tar mig för pannan och undrar hur många miljoner som S, V och MP har tänkt spendera på ett ”centrum för tortyrskadade” i Kalmar län. Det verkar som ”asylsjukvård” är det allra viktigaste för de rödgröna i landstinget. De svenska fattigpensionärerna och andra svenskar kommer långt ner på prioriteringslistan.


Jag föreslår istället att vi minskar invandringen till Sverige från framförallt muslimska länder så kommer detta ”problem” lösas av sig självt. Då kan vi satsa dessa resurser på de som betalar landstingsskatt och som har behov av stöd/hjälp. Sverige och Kalmar läns landsting kan inte ta på sig hela världens problem. Godheten har uppenbarligen inga gränsar hos de rödgröna i landstingsledningen. Sunt förnuft saknas dock fullständigt!

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 11 augusti 2013 22:53

Har varit några intressanta dagar denna vecka, fått många kramar och ryggdunkar av sympatisörer och läsare av min blogg. En sak är i varje fall 100 procent säkert och det är att sympatierna för Sverigedemokraterna aldrig varit större. Har fått ett stort antal exempel på detta den senaste veckan. I några fall från håll som jag inte hade förväntat mig.


Samtidigt kan man börja ana i riktningsförändring i media och av vissa journalister som börjat våga sticka ut hakan. Medan flera av andra journalister varit mer försiktiga och dämpade i sina utfall mot Sverigedemokraterna, även om det finns undantag. Det har också förekommit att politiker från de etablerade partierna börjat kritisera invandringspolitiken men även sin egen partiledning. Anledningen är givietvis det kommande valet som närmar sig där många kan gå miste om sin arvoden/inkomster och då börjar det att bli dags att se om sitt hus. Jag är övertygad om att vi kommer att få se många utspel liknande det centerpartisten Staffan Danielsson gjorde i en debattartikel i lördagens Corren.  Det Staffan Danielsson förespråkar är att både gasa och bromsa men det har aldrig varit särskilt effektivt.


Under förra hösten fick SD ett stort uppsving och det började redan långt innan den så kallade järnrörsfilmen. Jag funderar ofta på vilka orsaker som låg bakom denna uppgång. Just nu funderar jag på om vi kommer att få samma uppsving under hösten som förra året. Enligt min uppfattning tyder mycket på detta. Vårt budskap har börjat vinna legitimitet hos väljarna efter tre år i riksdagen utan det kaos som Fredrik Reinfeldt utlovade. Kaos har väl snarare 7-klövern stått för. Socialdemokraternas turer med Håkan Juholt som partiledare och sedan en ny partiledare som inte sitter i riksdagen, Centerpartiet med sitt nya idéprogram som kanske skickar partiet ut ur riksdagen. En statsminister som gör upp med Miljöpariet och som dessutom öppet visar sitt SD-hat och bara blir upphetsad när det gäller idrott (Djurgården), förutom Sverigedemokraterna.


Jag tror att svenska folket idag är betydligt mer mogna för Sverigedemokraterna än man var för ett år sedan. Det är något som jag kännt under de möten jag haft med väljare under sommaren och på t.ex marknader. Det finns nu ett helt annat sug efter våra informationsblad och tidningar i jämförelse med tidigare år. Skämmighetsfaktorn är betydligt lägre! Ett exempel på detta är att vi under marknaderna gjort färdiga informationspaket i kassar med SD-logga. Folk har plockat dessa kassar och burit runt dem på markanderna utan det minsta problem. Det hade inte varit möjligt för några år sedan.

Oavsett hur 7-klövern försöker demonisera SD så lyssnar inte svenska folket på detta. Vi har istället genom vårt riksdagsarbete och vår eminente partiledare Jimmie Åkesson ingett ett förtroende hos många väljare. Jag vet inte hur många gånger under sommaren jag fått höra att vi har en väldigt duktig partiledare, även från väljare till andra partier. Utan tvekan går Jimmies stil hem i stugorna.


Nu är det bara ca 13 månader kvar till valet och aktiviteterna kommer sakta men säkert skruvas upp. Det känns därför väldigt skönt att vi hela tiden får nya medlemmar som också vill delta aktivt i vårt arbete. Nu gäller det även att få många nya medlemmar att även ställa upp och kandidera till kommunfullmäktige och Landstingsfullmäktige. Vid näste års val kommer vi ha stängda listor i Kalmar län, vilket innebär att det inte kommer gå att skriva till några namn på en valsedel. Alla våra kandidater måste vara nominerade redan under denna höst. Så är det någon som har funderingar på att kandidera för Sverigedemokraterna i någon kommun eller landsting så är det i allra högsta grad dags att kontakta företrädare för partiet och få reda på vilka papper som krävs för att kunna ställa upp på en valsedel för Sverigedemokraterna.


Jag hoppas att många tar chansen och kandiderar för SD. En välfylld valsedel med många namn gör ett gott intryck på den som skall välja parti på valdagen.

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 9 augusti 2013 22:27

De senaste dagarna har vi till min stora förvåning kunnat läsa om det eskalerande vänstervåldet i media. Det var Radio Sörmland som i början av veckan sände ett uppmärksammat inslag om vänsterextremisterna inom Revolutionära Fronten. En stor eloge till lokalradion i Sörmland som vågar lyfta detta trots att man då går emot det politiskt korrekta etablissemanget som normalt sätt skyddar dessa grupper. På följande länk finns mycket att lyssna och läsa.


 


När en polisutredare säger att vänstern står för 90-95 procent av våldet borde till och med den mest inskränkte reagera.


Som en ganska luttrad Sverigedemokrat är jag inte det minsta förvånad över polisutredarens uttalande. Jag har som sagt sett ett och annat under min tid som aktiv medlem i SD och då tänker jag givetvis på de så kallade motdemonstranter som brukar dyka upp vid våra torgmöten eller demonstrationståg. Tillställningar som alltid pk-media försöker vända till något negativt för SD, trots att det är dessa vänsterextremister som står för 100 procent av våldet och förstörelsen. Vore jag journalist skulle jag skämmas över hur man rapporterar om detta.


Jag hoppas innerligt att Radio Sörmlands sanningsreportage om vänsterextremisterna blir en väckarklocka för media. Risken är dock stor att Radio Sörmland och dess journalister kommer utsättas för vänsterextremisternas väld.


Till och med Barometern tar upp detta på dagens ledarsida. Men vägen är lång att vandra. Jag läser en del deckare och som de flesta vet så är det inte helt ovanligt att just högerextrema förekommer som ”bad guys” i dessa böcker. Aldrig är det vänsterextremister som är rollfigurer hos dessa författare. Ingen nämnd, ingen glömd. Jag tror faktiskt att några av dessa ”duktiga” författare mycket väl kan ha inspirerat Anders Bering Breivik genom sina böcker.


Kanske har dessa artiklar även fått upp ögonen på vissa nyhetsjournalister.


Efter nationaldagen i Kalmar skrev jag om en ordförande för Ung vänster i Kalmar, David Jonsson. Läs blogginlägget. Det dröjde mindre än 24 timmar efter att jag publicerat detta blogginlägg innan telefonterrorn började med det som jag uppfattar rena hot om att jag skall skadas och att det inte var bra för min hälsa att vara Sverigedemokrat.


Trots att jag i mitt blogginlägg den 7 juni tar upp ett antal av de grupper som David Jonsson gillar har han inte förändrat något av detta sedan dess. På Facebook gillar han bland annat Revolutionära Fronten, den vänsterorganisation som tar på sig ansvaret för ett 40-tal attacker i Mälardalen.


 


Jag anser att Barometern och Östran i Kalmar borde ställa den förtroendevalda vänsterpartisten och ordföranden David Jonsson mot väggen och kräva ett svar på varför han gillar en grupp som utför politiska våldsattacker mot oliktänkande. Han gillar dessutom ett stort antal grupper som använder sig av våld, inte minst AFA. Jag har inga större förhoppningar på Barometern men Östran kanske vågar ta tag i David Jonsson.

Av Thoralf Alfsson - 9 augusti 2013 00:24

Precis som jag skrev i mitt blogginlägg om att centerpartiets Anders Andersson inte vet vilket ben han skall stå på, trots att det borde vara självklart. Idag publicerar Östran en intervju med Anders Andersson där man ställer honom mot väggen.


Enligt min mening är svaren endast rappakalja! Jag tror ingen blir klokare på var Centerpartiet står i denna fråga. Bra av Östran. Läs artikel.


Landshövdingen ser det som sin viktigaste uppgift att inviga luftslott! Nu förstår jag äntligen varför man utsåg Stefan Carlsson som landshövding i Kalmar län. Vi har ju nämligen tidigare invigt luftslott. t.ex Fanerdun. Jag var själv på denna invigning för att lyssna på landshövdingen och jag blev inte besviken ;-)


Prästen Dag Sandahl kom dessutom fram och handhälsade och utbytte några ord. Hade det funnits tid hade jag gärna pratat Stasi och prästen Alexander Radler med Dag Sandahl.


Se TV4 inslag om invigningen.


H%C3%A4r%20invigs%20det%20osynliga

Av Thoralf Alfsson - 7 augusti 2013 23:51

 


Under Kalmar marknad i början av juli ställde jag en fråga angående den källarmoské som finns på Storgatan i Kalmar. Vem betalar hyran för lokalen? Personen jag ställde frågan till berättade att NBV stod för ca halva hyran. Att Nykterhetsrörelsen Bildningsverksamhet skulle stå för halva hyran förvånade mig.


Jag vände mig till ansvariga inom NBV Sydost för att få svar men det var lite segt i semestertider. Efter några dagar fick jag följande svar.


”Vi ger inte bidrag till lokalhyra eller till något annat, så den person du pratade med kan inte ha klart för sig hur NBV jobbar. Både styrelse och personal arbetar hårt med etikfrågor och att följa det statliga uppdrag som vi har som studieförbund.


Viktigt att du får svar på dina undringar i detta fall och som sagt, verksamhetschefen har lovat att ta en kontakt med dig när han är på plats. Vi samarbetar med många olika föreningar och som ordförande är jag inte insatt i detaljfrågor kring verksamheten.

Med vänlig hälsning
Gunilla Nilsson
Ordförande NBV Sydost”


För någon vecka sedan hörde verksamhetschefen Magnus Nilsson av sig på telefon och då var det dock lite annan information. NBV samarbetar med den islamiska kulturföreningen Salam i Kalmar, som har en källarmoské i sina lokaler, som besöks av sunnimuslimer


I dessa lokaler ordnar NBV studiecirklar, kurser och kulturaktiviteter tillsammans med Salam. Sedan fakturerar den islamiska kulturföreningen Salam NBV för dessa aktiviteter och hyra av deras lokaler. Det blir med andra ord ett indirekt hyresstöd till den islamiska kulturföreningen eller ett ”förtäckt” hyresstöd skulle säkert någon kalla det för.


Frågan som måste ställas är om NBV respekterar alla människors lika värde? I den offentliga debatten ställs alltid denna fråga i vissa sammanhang när det gäller stöd till vissa verksamheter. Inte minst till SD och SDU (t.ex. Ungdomsstyrelsen). Hur ofta ställs frågan till muslimska organisationer? Hur ser det ut med jämställdheten inom muslimska organisationer? Som det flesta vet existerar inte någon jämställdhet mellan könen inom islam och dess sharialagar. I en källarmoské bör detta vara än mer utpräglat!


Undrar hur hårt man jobbar med etikfrågor i en muslimsk källarmoské Gunilla Nilsson?


Jag anser att Nykterhetsrörelsen Bildningsverksamhet bedriver hyckleri när man stödjer den islamiska föreningen Salam och deras icke västerländska värderingar.Någon integration kan man knappast kalla verksamheten för, utan snarare handlar det om att bygga parallella samhällen.


Efter mitt samtal med Magnus Nilsson funderade jag vidare och skickade sedan ett mejl med frågor om vilka kurser, studiecirklar och annan verksamhet som man bedrivit tillsammans med islamiska kulturföreningen och hur mycket som den islamiska föreningen fakturerat NBV under de senaste verksamhetsåren.


Jag har inte fått något svar på detta men Magnus Nilsson ringde upp mig för någon dag sedan och berättade att det handlade om arabiska, religion, islam, ramadan och vissa kulturaktiviteter om jag kommer ihåg rätt. Verkligen ämnen som gynnar integrationen av sunnimuslimer i det svenska samhället!


Det ekonmiska var han inte villig att lämna ut några uppgifter om. När jag påtalade att NBV finansierar sin verksamhet med i huvudsak statsbidrag och regionbidrag och att det bör betraktas som en offentlig verksamhet svarade han att uppgifterna bara var offenliga för de myndigheter som gav bidragen och där kunde inte jag som riksdagsledamot räknas in.

På min fråga om faktureringen från islamiska kulturföreningen var så stor så att den kunde täcka halva hyreskostnaden fick jag inget annat än ett mycket svävande svar, trots att NBV hade kännedom om islamiska föreningens hyreskontrakt.


Min egen uppfattning är som talespråket, ”ingen rök utan eld”. Jag tror de uppgifter jag fått om att NBV betalar halva hyran för källarmoskén är mer eller mindre riktiga även om det är ett indirekt bidrag genom fakturering. Ingen vet hur dessa fakturor ser ut och om de är rimliga. Frågan är om detta även är ett sätt att kringgå reglerna för bidrag till vissa organisationer.


Igår och idag går NBV och Magnus Nilsson ut med en insändare, som än så länge publicerats i Smålandsposten och i Östran, där man slår sig för bröstet och försöker visa hur duktiga man är inom Nykterhetsrörelsen Bildningsverksamhet. Jag kan inte annat än misstänka att det är för att stämma i bäcken då de förväntar sig ett blogginlägg/insändare från mig om deras samarbete med den islamiska kulturföreningen Salam.


Ett blogginlägg som kanske också väcker en del uppmärksamhet över hur NBV stödjer den muslimska intoleransen och ojämställdheten mellan könen. Något som feministerna i vårt samhälle fullständigt struntar i när de gör sin röst hörd i debatten.


UPPDATERING

Fick en länk till ett Youtube klipp. Kan det möjligen vara en studiecirkel arrangerad av NBV eller är det inspiration från Livets ord. Döm själva   .


Av Thoralf Alfsson - 6 augusti 2013 23:58

Den 12 juli skrev jag ett blogginlägg med rubriken ”Varför försvarar inga moderater Reinfeldts nya lag”. Idag kom en reaktion från två moderata riksdagsledamöter i Barometern. Visst är det tacksamt när det politiska motståndare lägger upp ”bollen” på straffpunkten!


Mellan fyra ögon har jag inte hört en enda moderat politiker försvara Reinfeldts nya lag, snarare tvärtom. Läs de två moderaternas insändare.


Notera även Barometerns felaktiga rubriksättning. Den nya lagen handlar inte om asylsökande utan om personer som befinner sig illegalt i landet. Antingen är man väldigt okunnig eller så sätts den felaktiga rubriken medvetet av ansvarig på insändarsidan.


Vi har givetvis författat ett genmäle som vi skickat in till tidningen idag.


Vi kommer under nästa vecka dra igång en utdelningskampanj i Kalmar för att värva nya medlemmar och väljare där bland annat vård av papperslösa ingår i materialet.

Av Thoralf Alfsson - 6 augusti 2013 00:02

Har fått ett dokument från en av mina läsare som visar att Migrationverket idag har 4275 anställda. Dessa genererar en lönekostnad, inklusive sociala avgifter på närmare 170 miljoner kronor/månad. Det ger en årskostnad bara för löner på drygt 2 miljarder kronor. Inte undra på att man pratar om en flyktingindustri.


Som anställd på Migrationsverket har du uppenbarligen en bra lön om man jämför med t.ex sjukvården. Medelinkomsten är ca 30000 kronor/månad på Migrationsverket.


Svensken har blivit fartblind för alla kostnaderna för invandringen!

Av Thoralf Alfsson - 4 augusti 2013 23:46

Den ena efter den andra parten sågar nu Ölandshamnen som alternativ plats för Linneuniveristet. Det kommunala hamnbolaget har sagt nej till Ölandshamnen. Intresseföreningen som bildades med anledningen av Linneuniversitetet har samlat in över 5000 namnunderskrifter för att stoppa förslaget vid Ölandshamnen men namninsamlingen underkändes av Kalmar kommun. Nu gör man en ny namninsamling som skall följa alla regler. Vi inom SD kommer stödja namninsamlingen.


Detaljplanen för Ölandshamnen är ute på samråd mellan den 3 juni till den 5 augusti. Nu har yttranden från de olika intressenterna börjat komma in. Tyvärr är detta samråd bara ett spel för gallerierna. Kalmar kommun har visat tidigare när det gäller t.ex Gota Medias mediehus att man överhuvudtaget inte bryr sig det minsta om dessa yttranden. Samrådet fungerar bara som ett demokratiskt alibi för politikerna. Det är prestige i en detaljplan! Ingen av dessa maktfullkomliga kommunpolitiker kan ju ha fel i någon minsta detalj och definitivt inte i de stora detaljerna.


Det låter väldigt bra med samråd men i praktiken betyder det ingenting!


 

Ölandshamnen med Kalmar Lantmäns stora byggnader i bakgrunden.   Foto Thoralf Alfsson


Kalmar Lantmän har uppenbarligen skrivit ett mycket kritiskt samrådsyttrande att döma av Östrans artiklar. Jag har begärt ut yttrandet från Kalmar kommun.


Rubrikerna på artiklarna i Östran talar sitt eget språk.


”Förödande om det blir universitet i hamnen”


”Varnar för stora risker med bygget”


Kalmar Lantmän har nyligen investerat närmare en halv miljard i sin produktionsanläggning i hamnen. Deras synpunkter och oro borde kommunen ta på största allvar.


Kalmar Lantmän menar att underlagen och utredningarna är bristfälliga. Företaget är också mycket kritiska till att inga andra alternativ har utretts. Man menar också att ”miljökonsekvensutredningen inte uppfyller de formella krav som måste ställas på sådana handlingar”.  Riskanalysen är bristfällig o.s.v

Läs den korta artikeln på nätet.


Kalmar Lantmäns vd Claes-Göran Nilsson menar att ett universitet i hamnen inte bara skulle hota Lantmännen utan alla gröna näringar i sydöstra Sverige. Det hämmar utvecklingen av regionens näringsliv och därmed utvecklingen i hela området. Bakom företaget står 2000 bönder i regionen.

På andra sidan står det centerpartistiska kommunalrådet Anders Andersson och förespråkar ett universitet i Ölandshamnen. Snacka om att lyssna på sina väljare. Om nu Centerpartiet har kvar några väljare, troligen inga bönder i varje fall.


”Bönderna känner igen riskerna från sin egen vardag, sägar han. De vet hur en sommargäst kan ställa krav, även om man sagt att flugor och kor är det bästa som finns. Det blir samma sak för oss. Det är vår verksamhet som riskeras när universitetet kräver att det inte skall bullra, lukta eller vara farligt.”


”Men vi är en industri, med alla de risker som finns. Man kan inte placera 7000 studenter i närheten av en Sevesoklassad anläggning. Här finns problem som man inte löser med en 30-skylt och ett rödljus.”


Hur många minns Sevesokatastrofen?


Detta finns alltså inte med i kommunens riskanalys, något som enligt min mening tyder på att tjänstefel begåtts av kommunen.


Nu är dock den politiska trojkan i Kalmar med Johan Persson (S), Bertil Dahl (V) och Anders Andersson (C) som bestämmer och nu har det gått prestige i det hela. Ingen av dessa kommunalråd kommer ändra uppfattning! Utan man kommer göra allt för att driva igenom detta vansinniga beslut.


2011 var det följande politiker i Kalmar kommunfullmäktige som röstade för att Brofästet skulle vara kvar som ett alternativ för Linneuniversitetet. De enda partier vars ledamöter var eniga var Sverigedemokraterna och Folkpartiet.


 

Den enda centerpartisten, Lennart Svenzén som röstade för Brofästet har lämnat sina förtroendeuppdrag sedan Centerpartiet gick i ”säng” med S och V i Kalmar.

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5
6 7
8
9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20
21
22 23 24 25
26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se