thoralf

Alla inlägg under augusti 2013

Av Thoralf Alfsson - 18 augusti 2013 00:00

Idag hade jag med tidningen Dagens Samhälle när jag gick ner till stranden en stund på eftermiddagen. Badade faktiskt, det var riktigt skönt! Hade nästan stranden för mig själv om man undantar några kitesurfare och några pensionärer.


 


Dagens Samhälle hade en intervju med Inga-Britt Ahlenius som var intressant. Nu riktar hon in sig på kommunerna och kommunal korruption. Han anser att kommunala revisorer eller förtroendemannarevisionen på lokal niva är tandlös och att ansvarsfrågorna på kommunalnivå är oreglerade. Jag kan bara instämma med Inga-Britt Ahlenius. I Kalmar finns flera exempel på detta. I Kalmar har de kommunala revisorerna till och med utrett sig själva.


”Det ger grunden för en kultur med kommunalråd som kungar i sina egna små riken, där de styr och ställer efter eget huvud.”


I Kalmar har vi ju det socialdemokratiska kommunalrådet Johan Persson som passar in på Inga-Britt Ahlenius beskrivning. Vi har sedan Johan Persson blev kommunalråd fått uppleva en hel del märkliga kommunala affärer.


”Det är i kommunerna som risken för korruption är som störst. Jag menar inte att det är, eller kommer att bli, som på Balkan. Men vi har många exempel på ett småkorrupt beteende som är oacceptabelt.”


Det är inte utan att jag tänker på Invandrarservice i Kalmar som kan ha slösat bort en miljon kronor/månad under flera års tid. Sedan har vi ju Fanerdun, Salvestaden, World Trad Center, Kalmar Biogas, Gota Medias mediehus och senast Linnéuniversitetet.


När det gäller Invandrarservice så gav ju de kommunala revisorerna Socialnämnden ansvarsfrihet trots många oklarheter. Och utan en grundlig utredning! Christina Magnusson var en av de kommunala revisorerna. Hon var tidigare socialnämndens ordförande. Nu granskade hon sin egen tid som ordförande i socialnämnden. Ett enda stort skämt som bara kan passera utan att någon reagerar.


När jag var ute och åkte på Öland tidigare under sommaren råkade jag få se en skylt vid Vanborga norr om Köpingsvik. Texten var "Galleri Johan Persson". Jag fick då en liten idé om ett fotogalleri över Johan Perssons projekt.


Nu kanske vi för utöka galleriet efter att B-G Svedjenäs kommer med sina nya avslöjanden. Om det nu blir några avslöjanden!


Här kommer i varje fall galleri Johan Persson


     

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 17 augusti 2013 08:58

Idag avslöjar Östran B-G Svedjenäs. Ett minst sagt avslöjande foto. Läs artikel i Östran.


Vad erbjöd Johan Persson för Svedjenäs tystnad?


B-G Svedjenäs blogg har tystnat!ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 16 augusti 2013 23:29

 

Pengar från SIDA i irakisk valkampanj?


Det skall bli väldigt intressant att följa hur Centerpartiet har försnillat 3,2 miljoner kronor från SIDA. Läs artikel på SR.


Den första frågan jag ställer mig är hur kan SIDA och Centerpartiet ha något tillsammans? Det som gör detta extra intressant är att Abir Al-Sahlani som är riksdagsledamot är inblandad i detta, upp över öronen. Det som gör det än mer intressant är att det är hennes far Abid Al-Sahlani som har haft det ekonomiska ansvaret för detta ”projekt”.


Ett projekt som om man skall tro uppgifterna har gått ut på att bland annat stödja Abid Al-Sahlanis parti, Nationella Demokratiska Alliansen där han är partiledare. Det luktar mygel och fusk rakt igenom!


En sak noterade jag för något år sedan och det var att Abir Al-Sahlani gjorde väldigt många resor till arabvärlden. Jag har undrat vem som finansierat alla dessa resor för det kan knappast var riksdagen men nu har antagligen en del av svaret kommit, SIDA!


Abir Al-Sahlani fick också väldigt mycket medieutrymme efter att hon kom in i riksdagen. Men under 2012 och 2013 har jag knappast hört en stavelse om henne, inte ens ifrån Centerpartiet. Nu förstår jag varför det varit så tyst!


Abir medverkade i den irakiska valrörelsen under våren 2010 och hjälpte då sin far. Tiden sammanfaller med den tid då det saknas täckning för stora summor av pengarna från SIDA. Aftonbladet hade den 6 mars 2010 en artikel om Abir Al-Sahlani. I artikeln säger hon blanda annat följande.


”Men trots en ny känsla av hopp fruktar Abir al-Sahlani att valdeltagande kommer att bli lågt. Korruptionen genomsyrar Irak och många har tappat tron på politikerna som de menar stjäl folkets pengar för att sko sig själv.

– Korruptionen stjäl inte bara Iraks pengar. Det hindrar också hela det demokratiska systemet när det kommer tjuvar till makten. Många känner att regeringen inte gjort något för dem och varför skulle de då gå och rösta?”


Inte undra på att Centerpartiet vägrar prata om irakiskt bistånd då det närmast verkar vara en familjeangelägenhet. Vi hemlighåller inget, säger Lena Ek.


Hur många tror att Centerpartiet och Lena Ek lämnar ut alla fakta?

Av Thoralf Alfsson - 15 augusti 2013 18:30

”Inom kort kommer det 4-5 blogginlägg om det fula spelet i Kalmarpolitiken. Flera avslöjande om "chefen" utlovas...”

 

Detta utlovade nyligen B-G Svedjenäs på sin blogg. Han passade samtidigt på att ge centerns Anders Andersson en rejäl sågning. Eller vad sägs.


”Anders Andersson (C), vilken ynklig människa. Pissar på unga lovande Centerpolitiker ( Svenzén & Carlsson ). Alltså, läs hur han på ett fruktansvärt fegt sätt svarar på Östrans frågor. Efter ha fått högre arvode och makt genom att bli en nickedocka åt Johan Persson, skiter han i sitt parti.”

 

Nu väntar vi med stor spänning på vad B-G Svedjenäs tänker avslöja om chefen (kommunalrådet Johan Persson). Är det fler detaljer om hans kärleksaffär med det moderata oppositionsrådet Malin Pettersson, numera Almqvist och snart kanske Persson. Eller kommer det nya avslöjanden om Johan Perssons affärer med Kalmarkrogar eller Linnéuniversitetet eller GotaMedia eller .......


Östran är också nyfikna på vad som skall komma från Svedjenäs.


 


Rubriken och artikeln fick Svedjenäs att gå i taket och han skrev följande på sin blogg.


Inga kommentarer sa jag till Ulf Carlsson på Östran. Ändå fick han ihop en halvsida i dagens tidning.

- VET HUT ULF!


B-G Svedjenäs funderar på att ge sig in i politiken nu vet han också hur man blir behandlad av media. Han säger sig ha blivit tillfrågad av två partier. Jag kan försäkra att Sverigedemokraterna inte har frågat B-G. Vi raggar inte kandidater på samma sätt som socialdemokraterna söker affischnamn. Till Sverigedemokrater söker sig folk som sympatiserar med vår politik, inte för att göra en personlig ekonomisk vinning. B-G Svedjenäs har säkert många vänner i stan och skulle säkert vara ett tillskott för socialdemokraterna. Efter Svedjenäs hot om avslöjanden kanske Johan Persson erbjuder en valbar plats på socialdemokraternas valsedel, om Svedjenäs håller tyst.


Johan Persson flörtar ju med alla, utom SD förstås. Moderaten Bo Frank från Växjö var nyligen hos Johan och Malin på gardenparty. Undrar vad som diskuterades på denna tillställning. Undrar om den var både stadsnära och sjönära ;-)


Idag har till och med Peter Akinder på Östrans ledarsida tagit upp eventuella avslöjanden från Svedjenäs med rubriken ”Vilken väg går Svedjenäs”.


 


Uppenbarligen är man orolig på den socialdemokratiska ledarsidan att B-G Svedjenäs skall ha något riktigt otrevligt att avslöja om kommunens ”starke man”, Johan Persson.


Efter dessa artiklar i Östran och Svedjenäs blogginlägg ökar givetvis trycket och kraven på att B-G Svedjenäs verkligen har 4-5 kraftfulla saker att avslöja angående Johan Persson eller är det bara tomma "hot"?


Upp till bevis Svedjenäs! Vi väntar!


Av Thoralf Alfsson - 14 augusti 2013 23:46

Är detta en skrämmande framtidsvision med dagens invandringspolitik? Jag tror att denna film kommer få raka motsatt effekt mot vad det var tänkt.


Tänk om SD skulle producera en film med rubriken "Blatte"! Vilket herrans liv det skulle bli i media. Men som sagt "Svenne" och "Svennehora" är helt ok enligt mångkulturförespråkarna.Kommentarer överflödiga. Så används svenska skattemedel!


Är det någon av mina "fotsoldater" som vill protestera till Svenska FN-förbundet är mejladressen info@fn.se


Av Thoralf Alfsson - 14 augusti 2013 17:06

Några korta reflektioner från gårdagens möte om vindkraft. Jag är förvånad över hur ledamöter från samma parti kan ha så olika uppfattningar om energipolitiken. Jag tänker framförallt på ledamöter från Alliansen.


Argumentet att vindkraften skall ersätta kärnkraften är minst sagt okunnigt. De som påstår detta har antagligen aldrig ägnat sig åt vare sig teknik eller matematik, utan går mer på känslor och omöjliga visioner. Vindkraft klassas som intermittent elproduktion medan kärnkraft klassas som baskraft.


 

Mikael Odenberg         Foto Thoralf Alfsson


Mikael Odenberg sa under Almedalsveckan i Visby att endast 6 procent av den installerade effekten på ett vindkraftverk kan räknas som baskraft och därmed användas för att ersätta kärnkraften. I praktiken innebär det att ett vindkraftverk med en installerad effekt på 2MW bara kan ge 120kw i en beräkning för att ersätta kärnkraften. Det innebär att det skulle behövas ca 4000 vindkraftverk i den storleken för att t.ex ersätta O1:an i Oskarshamn. Vid årsskiftet fanns det ca 2300 vindkraftverk i Sverige. Då förstår säkert alla det orimliga i detta argument och varför den tunga industrin är så orolig över utvecklingen i Sverige. Såvida vi inte skall stänga ner vår tunga basindustri under de kalla vintermånaderna.


Intressant att regeringens samordnare Lennart Värmby sa det rent ut att all elproduktion som vindkraftsutbyggnad ger exporteras till t.ex Tyskland och Polen för att de skall kunna minska sina koldioxidutsläpp. Vilket är helt i linje med de argument jag framför om att vi redan har en fossilfri elproduktion i Sverige dessutom ett rejält överskott på el.


I praktiken innebär då vindkraftsutbyggnaden följande.


Vi förstör fina naturområden eller havsmiljöer med vindkraftsparker. Många markägare och närboende drabbas av störande effekter från vindkraftverken. Väldigt stora markytor kan inte bebyggas.


Alla får vara med att betala för elcertifikaten via sin elräkning, för att vindkraften måste subventioneras för att vara lönsam. Enligt uppgifter från gårdagens möte handlar det om ca 4100 miljoner kronor/år, där ca 1200 miljoner kronor/år går till vindkraft.


Till på köpet behöver vi inte elproduktionen i Sverige utan vi exporterar den till grannländerna. Förra året exporterade Sverige hela 19 TWh.


Vi betalar alltså för en medveten miljöförstöring för att gynna andra länders missköta elproduktion. T.ex Tysklands energiomställning.


 

Johan Rockström o Mattias Klum      Foto Thoralf Alfsson


Tyvärr är det klimathysterin som råder som styr många av våra politiker. Klimatalarmister som Johan Rockström och Mattias Klum har lyckats väl tillsammans med de vänsterjournalister som har makten inom media att styra politikerna.


Ännu ett område som Sverige skall vara bäst i klassen på förutom invandringen!

Av Thoralf Alfsson - 14 augusti 2013 00:01

Ikväll har jag suttit i panelen vid ett möte om vindkraft i Åseda (Uppvidinge kommun).


 

Jag kände mig nöjd efter mötet. Blev inte avbruten en enda gång och fick säga det jag ville. Fick dessutom kraftiga applåder efter mitt slutanförande ;-)


Min känsla var att det fanns många kritiska röster till vindkraft bland åhörarna.


 

Banderoll med texten "Vindkraft är subventionerad miljöförstöring". Det var även många åhörare!


UPPDATERING


Läs artikel i Smålandsposten. Artikeln går att kommentera.


Jag återkommer under dagen med några reflektioner kring mötet.


Av Thoralf Alfsson - 13 augusti 2013 10:00

Ett antal webbsidor har hackats i Kalmar regionen de senaste dagarna. Bland annat Söderåkra församling och Kalmar lexicon. Den som har försökt gå in på sidorna har möts av följande meddelande idag.


 


Barometern skriver om detta men som vanligt utelämnar man vissa fakta. Gå in och läs artikeln.


Den politiska korrektheten och rädslan för allt som kan kopplas till islam och muslimer är bedövande, oavsett om det i verkligheten är så. Det kan ju även vara ett sätt att luras från hackaren.


Det räcker med att det i den text man möts av står ”muslim hackers” så blir ansvariga på Barometern "kissnödiga". När skall Barometerns journalister börja producera sanningen? Egentligen är det en liten skitsak som tidningen mörkar men varför inte skriva hela sanningen.

Jag begriper mig inte på hur Barometern arbetar och vilka riktlinjer som finns för de anställda. Jag tycker det är minst sagt märkligt att alla anställda finner sig i dessa riktlinjer.


Den länk som lämnats i meddelande går till en facebooksida ”Raed Yak”. Jag förutsätter att Barometerns journalister har kollat denna länk. Här kommer ett smakprov.


 


Det är minst sagt pinsamt att se vilken beröringsångest som råder när det gäller islam på Barometern. Man gör allt man kan för att dölja alla spår som kan kopplas till islam. Varför?


Barometerns journalister, redaktörer och ansvarig utgivare borde bege sig till Stagneliusskolan och studera den text som finns ovanför ingången till skolbyggnaden. Det borde de göra varje dag tills de känner och upplever sig själva som fria.


 

Det är väldigt skönt att känna sig fri ;-)


Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5
6 7
8
9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20
21
22 23 24 25
26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se