thoralf

Alla inlägg under juli 2013

Av Thoralf Alfsson - 7 juli 2013 12:44

Stefan Löfven slungade löfte efter löfte ut över Almedalen. Idag förvandlades Almedalen till Löftesdalen. Hur han skulle finansiera detta sa Stefan Löfven däremot inte ett ord om! Nu undrar jag om media och alla politiska journalister kommer ställa frågan till Stefan Löfven vilka skatter han skall höja eller vilka delar i samhället han skall göra besparingar på.


Intressant att han i stort sett undvek att prata om Sverigedemokraterna. Uppenbarligen är det viktigt för Löfven att inte dansa efter Fredrik Reinfeldts pipa!


Vårt public service SVT har ju genom en panel satt betyg på alla tal i Almedalen. Varje artikel man publicerat har avslutats med följande mening.


”Panelen är rekryterad bland personer med erfarenhet att bedöma politikers tal och är sammansatt på ett sätt som inte ger någon politisk snedfördelning.”


 


Hur kan SVT tro på att panelen ”inte ger någon politisk snedfördelning”. När man ser hur man satt betygen är det ju så fullständigt uppenbart att det är just en politisk snedfördelning eller snarare sagt en politiskt korrekt panel som man satt samman på SVT.

Jag har begärt att SVT lämnar ut sammansättningen på denna panel. Det är minst sagt stor komik från SVT:s sida.


Se Almedalsveckans "sämsta" tal på följande länk   


http://www.svtplay.se/video/1309107/partiledartal-i-almedalen-jimmie-akesson-sd-textat


Så här såg det första svaret ut från SVT


 


Goddag yxskaft!


ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 6 juli 2013 22:09

Efter två dagar på Kalmar marknad och vår marknadsplats placerad alldeles vid ingången till den islamiska kulturföreningens lokaler i Kalmar kan jag konstatera att antalet muslimer i Kalmar är stort, väldigt stort. Jag funderar på hur många av dessa som har ett arbeta att gå till. I varje fall har de inget arbete på fredagen då lokalen även fungerar som källarmoské.


Två dagar på Storgatan ger en för mig skrämmande bild över hur många kvinnor det finns i Kalmar som klär sig i slöja eller liknande. Till och med små flickor i 3-4 års åldern bär dessa kläder. Det skrämmer mig!


 

Hur tror någon att integration skall fungera för många av dessa grupper när förutsättningarna inte ens finns från starten.


Segregationen är redan cementerad från första dagen i Sverige! Det är nog bara Erik Ullenhag som tror på en integration. Jag gör det definitivt inte och jag tror inte jag är ensam om detta med tanke på vad man hör ute bland människor i samhället.


Lyssnade lite på Annie Lööfs Almedalstal. Hon begick ett misstag när hon plockade fram en kompass på scenen. Är det något parti som gått vilse i pk-röran så är det Centerpartiet. Kommer inte denna kompass upp på ett stort antal ledarsidor imorgon blir jag väldigt förvånad.

Undrar hur mycket Centerpartiet betalt för ungdomarna som jublade åt allt.


 


LÄS ARTIKEL

Precis som det skrivs i kommentarerna tror man knappt sina ögon när man läser Olof G Hedengrens artikel i Realtid.se. En totalsågning av Fredrik Reinfeldt!
ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 6 juli 2013 09:24

 

Mishra tillsammans med Greider


Anders Blank på Barometern sjunker riktigt lågt när han i en artikel försöker hänga ut Micael Foghagen på grund av att han suttit vid samma bord som Mrutyuanjai Mishra, krönikör på Avpixlat. Allt grundat på en artikel i Aftonbladet skriven av Martin Nilsson och Ehsan Fadakar, båda SD-hatare.


Det märkliga är att Anders Blank inte nämner Mrutyuanjai Mishra vid namn förrän i slutet av artikeln. Eller rättare sagt det är kanske inte så märkligt då Mishra har utländsk bakgrund. Det är ju faktiskt lite långsökt att försöka anklaga en Sverigedemokrat för rasism på grund av att han äter middag tillsammans med en person med utländsk bakgrund. Ännu ett lågt påhopp från Barometern och Anders Blanks sida.


Jag handhälsade och pratade också med Mrutyuanjai Mishra i Visby. Mishra som även skriver för danska Jyllandsposten beskrivs på följande sätt i JP.


 

Enligt den information jag fått var det Göran Greider som var synnerligen otrevlig efter att Aftonbladets anställda informerat om vem som pratat med Greider. Han lär ha gastat och skrikigt på Foghagens sällskap, något som knappast borde undgått Martin Nilsson och Ehsan Fadakar.


”En bit ifrån sällskapet åt chefredaktören och vänsterdebattören Göran Greider middag.

Vid ett tillfälle var Mrutyuanjai Mishra framme och pratade.

– Jag vet inte riktigt vad han ville, säger Greider.

Var du medveten om att han är krönikör på ­Avpixlat?

– Va? Nej, det hade jag ingen aning om. På allvar? Det är nästan så att jag vill gå härifrån. Kommer han fram igen får han en rak vänster.”

 

Frågan som man kan ställa är givetvis om Göran Greider är rasist eftersom han vill slå Mishra på käften.


 


Aftonbladets Ehsan Fadakar försöker göra en ”story” av en icke händelse i Visby. Uppenbarligen har Fadakar sökt sig bort från mingelvisby och hittat till en granne av Visby arbetarförening (se mitt förra blogginlägg om Visby). 


Att sedan Anders Blank på Barometern följer upp detta är enbart pinsamt! Men samtidigt säger det allt om Barometerns agenda.

Av Thoralf Alfsson - 5 juli 2013 09:47

Idag och imorgon kan du besöka oss på Kalmar marknad! Vi finns på Storgatan, utanför KappAhls entre.


 

Vårt tält prylar är på plats.                    Foto Thoralf Alfsson


Kommentarer hörda under dagen.


- Jag förstår inte varför övriga partier inte lyssnar på er! De sitter i sandlådan.


- Jag kommer rösta på er och det är väldigt många äldre som kommer göra det.


- Ni gör ett väldigt bra arbete. Stå på er!


- Det är tur att ni finns, så att någon rör om i grytan.


- Den där jävla Reinfeldt! (sagt av äldre kvinna)


Väldigt många är upprörda och arga på hur övriga partier bemöter oss. Inte minst att de vägrar lyssna på oss. Det känns som att vi har väldigt många nya väljare med oss inför valet 2014. Det kan bli något riktigt stort.


Dagens slogan:


"Gör som Filippa, lämna Reinfeldt!"


Det mest anmärkningsvärda idag är det stora antalet kvinnor som kommit fram och hämtat våra tidningar och informationsblad. Idag har det faktiskt varit en majoritet av kvinnor ;-)

Många har också uttryckt stor uppskattning över Jimmie Åkessons tal i "Almetalen", samtidigt som många är förfärade över hur Fredrik Reinfeldt genomförde sitt tal.Av Thoralf Alfsson - 4 juli 2013 15:30

 

Visby ringmur                 Foto Thoralf Alfsson


Aftonbladets Ehsan Fadakar gråter ut i en krönika i Aftonbladet över att det ”bara” är vita i Almedalen. Jag förstår att det var väldigt svårt att smälta Jimmie Åkessons tal och framförallt att det var så många som kommit för att lyssna på Jimmie Åkesson. Det var uppenbarligen en stor besvikelse för Ehsan Fadakar! Inte minst att det i publiken fanns så många med utländsk bakgrund. Det kullkastar helt och hållet Ehsan Fadakars världsbild.


Då tar han istället chansen att smutskasta hela arrangemangen i Almedalen i sin krönika och menar att det bara är vita i Almedalen.


”Som ett snövitt vinterlandskap rör de sig nedåt. Mot Almedalen! Länge leve ­toleranta Sverige!”

 

Man kan riktigt känna hans frustration! Inte minst när det var till Åkessons tal det ”snövita vinterlandskapet” var på väg. Men han nöjer sig inte med det utan han kallar dessutom alla för hycklare!


”Och varje gång Åkesson pratar om vård till papperslösa, om invandrare, skakar mingelproffsen på huvudena. Fy fan, fy fan vad intolerant. Fy fan för den där rasisten. Journalister. Politiker. Lobbyister. Debattörer. Vitt. Vitt. Vitt. Vitt. Hycklare. Hycklare. Hycklare. Hycklare.”

 

Hans frustration blir än mer märkbar i detta citat. Jag kan dessutom hålla med om att det är många hycklare i Almedalen. Innerst inne så håller väldigt många med Jimmie Åkesson i hans tal och Sverigedemokraternas politik men det är ännu inte politiskt korrekt att göra det. Men den tiden kommer också!


 

Ehsan Fadakar      Foto Thoralf Alfsson


Givetvis kommer Ehsan Fadakar även med en rad mindre övertänkta omdömen men skrivs det i Aftonbladet av en av Jan Helins ”gossar” så får det givetvis passera utan större uppmärksamhet. Det kallar jag däremot för hyckleri!

 

”Knappt timmen kvar till Åkessons tal. Den där jävla intolerante människan Åkesson, den där rasisten, äcklig.”

 

Jag undrar dock om Ehsan Fadakar och jag varit på samma politikervecka i Almedalen? Eller är det så att Ehsan Fadakar bara springer på mingel med ”eliten”, vilket jag definitivt inte gör. Ehsan Fadakar har säkert en del erfarenhet av detta som tidigare ansvarig utgivare för Nyheter24. Om Ehsan Fadakar ogillar etniska svenska män och kvinnor kanske han skulle fundera på vad han gör i Almedalen.


Jag har varit i Almedalen sedan 2008, varje år, och aldrig varit på ett enda gratis kvällsmingel. Det är jag stolt över. Jag har ingen anledning att frotera mig med dessa politiskt korrekta ja-sägare i Almedalen. Oavsett om det är lobbyister, politiker eller journalister.


Om Ehsan Fadakar hade lyft blicken lite från mingelglaset hade han kanske sett samma sak som jag gjorde i Visby. Det var inte bara den svenska flaggan som vajade på ringmuren i Visby. En variant på den palestinska flaggan vajade innanför murarna i Visby.


 

Vems flagga?                Foto Thoralf Alfsson


Är det någon som har koll på vem som använder den palestinska flaggan med halvmåne och femuddig stjärna är jag intresserad att få reda på det.


Vem flaggade då med denna flagga innanför murarna i Visby?


 

Foto Thoralf Alfsson


Missade Ehsan Fadakar ett besök här? Jag är övertygad om att han skulle ha trivts hos Visby arbetareförening och Kulturskolan! Där kanske han i så fall träffat den kvinnliga överkuckun Helena Benaouda som var i Visby med sina medsystrar.


 

Foto Thoralf AlfssonAv Thoralf Alfsson - 3 juli 2013 19:38

Så har man då lyssnat till mobbaren Fredrik Reinfeldt. Han har faktsikt inte förstått att Sverigedemokraterna är något mer än 20 riksdagsledamöter. Sverigedemokraterna är/var 340 000 väljare vid 2010 års val, det glömmer Fredrik Reinfeldt fullständigt bort. Med dagens opinionssiffror handlar det om ca 700 000 väljare och svenska medborgare som statsminister Fredrik Reinfeldt redan idag bestämt sig för att mobba! En ganska skrämmande demokratisyn från en statsminister!


Är det någon som delar upp svenska folket i vi och dem så är det Fredrik Reinfeldt och moderaterna!


Jag tror att många Sverigedemokrater blir ytterst motiverade att jobba ännu mer för partiet efter detta tal i Almedalen. Vår långsiktiga målsättning är att bli större än Moderaterna men även Socialdemokraterna.


Den som vill hjälpa till att dela ut flygblad, information och tidningar från Sverigedemokraterna kan kontakta sin lokala partiorganisation. I Kalmar län går det bra att mejla till kalmar@sverigedemokraterna.se


DEMOSKOPS GER REINFELDT EN SNYTING!

Sverigedemokraterna får sin högsta resultat någonsin av Demoskop, 11,6 procent (+2,0). Samtidigt får Moderaterna sin lägsta noteringen på fem år, 25,3 procent (-1,3)


Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson kommenterar statsministerns tal i Visby ikväll:
- Ikväll fick vi klart besked från Fredrik Reinfeldt. Det kändes desperat. Alliansen väljer att ge upp alla sina övriga politiska ambitioner och skänka bort regeringsmakten framför att minska invandringen till våra grannländers nivå. Moderaterna har därmed blivit ett enfrågeparti för fortsatt massinvandring.


- Sverigedemokraterna är nu officiellt landets enda verkliga oppositionsparti. Vi är beredda att axla det ansvaret och lovar att ge den blårödgröna kartellen en hård match i nästa års valrörelse. En sådan konflikt, där det står mellan oss och en blårödgrön röra, tar jag gärna i valrörelsen.
...
Linus Bylund
Pressekreterare Jimmie Åkesson


 


Av Thoralf Alfsson - 2 juli 2013 12:59

 

Från första bänkraden.                                   Foto Thoralf Alfsson


Väldigt roligt att sitta på första bänkraden under Jimmies tal i Almedalen. Inte minst med atnke på att det var så mycket folk på plats. Till och med K-G Bergström uppmärksammade det i en artikel.


"K-G Bergström pekade också ut det oväntat stora lyssnarantalet som utmärkande under partiledartalet."


Uppenbarligen hade K-G Bergström inte förväntat sig ett så stort intresse ;-)


Miljöpartiet och grön ungdom visade dock upp sitt förakt för landets fattigpensionärer när Jimmie talade om skammens dag i Riksdagen då lagen om vård för papperslösa röstades igenom. I mina ögon kunde lika gärna Miljöpartiet och grön ungdom "pissat" på fattigpensionärerna när man jublade över den nya lagen. Om de har något bakom pannbenet borde de istället skämmas över sitt agerande och be alla pensionärer, arbetslösa och andra med låga inkomster om ursäkt för sitt "svenskhat"!


Om några timmer åker jag hem till Kalmar men innan dess skall jag försöka hinna få några fler personer på bild. Har fått många nya foton till min bildbank till bloggen.


En helt ok ledare i Folkbladet, skriven av Widar Andersson med rubriken ”Åkesson utmanar obehagligt naket”. Sluklämmen är inte helt fel eller rättare sagt rikigt träffsäker!


”Internt har Reinfeldt fått använda både skohorn och piska för att få acceptans för reformen. Vilket är begripligt. Reformen är en straffspark för SD. Under sitt tal i går kväll dunkade Åkesson in straffsparken i krysset gång på gång. Reinfeldt och Löfven har fått något rejält att bita i.”


Av Thoralf Alfsson - 1 juli 2013 17:25

Började dagen med ett seminarium med rubriken ”vem tar vem”. Vilka allianser kommer vi att få se efter valet. Väldigt mycket var det vanliga snacket och ganska ointressant men givetvis kunde man inte undvika att prata ganska mycket om Sverigedemokraterna. Det är lite märkligt hur dessa proffstyckare samtidigt skall förhålla sig till SD och samtidigt ge uttryck för sina egna negativa värderingar om SD för  att inte förlora "respekten" inom pk-kretsarna.


Det presenterades flera undersökningar gällande Sverigedemokraterna. Två av dessa tänkte jag ta upp i blogginlägget. Den första frågan gällde om de övriga partierna skulle föra en dialog med SD. På denna fråga har drygt 40 procent svarat JA och ca 20 procent Vet ej. I mina ögon visar detta att 7-klövern inte har förstått vad det svenska folket anser om deras sätt att behandla och bemöta SD.


 


Den andra frågan gällde huruvida de som röstar på SD gör det i protest mot ”etablissemanget”eller 7-klövern. När det gäller detta har andelen ökat rejält sedan hösten 2012. Även i detta fall handlar det om ett missnöje med 7-klövern men kanske framförallt med media och hur man behandlar SD.


 


Per Schlingman studerar undersökningen från Novus.


I panelen fanns även Sakine Madone som förutspådde stora framgångar i EU-valet för Sverigedemokraterna. Paralleller gjordes med Junilistan som fick 14 procent. En sådan framgång inför riksdagsvalen till hösten skulle vara det bästa ”valverktyget” vi kunde tänka oss.


Lena Mellin måste vara väldigt trögtänkt! Vilket tålamod Jimmie Åkesson måste sitta inne med för att klara av denna enfaldiga intervju som inte handlar om politik. Jag förstår att han skrattar åt Lena Mellin mer än en gång.Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9
10
11
12 13 14
15 16 17
18
19 20 21
22
23 24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Juli 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se