thoralf

Direktlänk till inlägg 31 juli 2013

DAGS FÖR ETT RIKTIGT STRAFF

Av Thoralf Alfsson - 31 juli 2013 10:32

 


Många kommer säkert ihåg den anlagda branden i Berga centrum hösten 2011. När domarna föll mot dessa ungdomar blev säkert många förvånade och bestörta över de milda domarna. Samtal med ”socialtanten” och 40 timmars samhällstjänst kan knappast betraktas som ett straff för någon som varit med och anlagt en brand som kostar samhället och försäkringsbolagen 50-100 miljoner kronor.


Idag skriver Östran att en av dessa ynglingar häktats igen. Barometern undviker att skriva om detta både på nätet och i pappersupplagan i sann ”Barometernanda”. Inget ofördelaktigt om invandrarungdomar får skrivas i Barometern.


Nu häktas 19-åringen för sju fall av misshandel, skadegörelse, olaga hot och grov fridskränkning. Vem av ungdomarna från bergabranden det rör sig om är inte svårt att räkna ut genom att läsa Östrans artikel och sedan läsa detta blogginlägg.


Det är dags för Kalmar tingsrätt att döma ut ett riktigt straff, ett fängelsestraff.


Åklagaren vill ha honom häktad eftersom det finns risk för fortsatt brottslighet. Om det finns en juridisk möjlighet anser jag att åklagaren även skall yrka på utvisning. Det tycks vara det enda straff som dessa invandrarungdomar fruktar.


Det är hög tid att det svenska rättsväsendet visar sina muskler!

 
ANNONS
 
Ingen bild

Observer

31 juli 2013 11:14

Ordentligt straff? Tveksamt om ett sådant utdöms.Statsministern visade i riksdagens frågestund den 23 maj i år klart att ha gett upp det som i slutändan gör en stat till en stat nämligen våldsmonopolet.En viktig signal till polisen och allmänheten. Den svenska staten vill inte alt. kan inte slå ner upplopp.Gissa om det jublades i en del kretsar efter beskedet.Det är värt att notera den närmast genanta polishanteringen av kravallerna,s.k. dialog och inbjudan till korvgrillning, och förstörelsen i Husby samt de närmast obefintliga påföljderna.Av 400 anmälningar från Husby går ett fåtal till rättslig hantering d.v.s åtal.Signalen från statsministern bör rimligtvis inte gått rättsväsendet förbi,staten vill kan/inte göra något när det rör kravaller,skadegörelse och upplopp.Noteras kan att inblandade de s.k Bergabränderna i Kalmar enligt uppgifter fick ett lokalt moderat förståelsestöd i en debattartikel i ortens största loklatidning, Barometern.Ett gott tips är att "straffet" som kommer att utdömas är en ökning av antalet samhällstjänstimmar samt ytterligare samtal med socialtjänsten.Politiken på riksnivå har ju kapitulerat.

 
Lassekolja

Lassekolja

31 juli 2013 11:31

Klockrent Thoralf och @Observer!
Vi (Sverige) måste tydligt sätta ned foten och visa vem som bestämmer i det svenska samhället. Om en "icke strffmyndig" person, det verkar finnas obegränsat, begår ett allvarligt brott borde det vara utvisning av hela familjen, som gäller! Enda språket, som förstås av alla och som inte kräver varken tolk eller upprepning!
SD 2013 &b 2014 !!!

http://www.status.st

 
Ingen bild

S-E Karlsson

31 juli 2013 11:40

Japp, vi måste sluta med godhetsapostleriet och tänka i första hand på oss i Sverige som jobbat fram de reformer som fler och fler utifrån naggar på ! Först vi i Sverige och våra pensionärer ,Vi sänder dagligen om jag inte fattat fel , 300 miljoner i bidrag till andra länder , det borde vara nog !

 
Ingen bild

S-E Karlsson

31 juli 2013 12:01

Om man har lust kan man gå in på Barometern/Ot Reagera och kommentera " Vi kräver en humanare flyktingpolitik " .
Än så länge går det att kommentera .

 
Ingen bild

Nils H

31 juli 2013 12:03

Thoralf - Följ hemskt gärna upp hur det går när domen faller

 
Ingen bild

Hulda mk1

31 juli 2013 12:14

Hade han varit en äkta Svensk ung man, då hade det blivit helt andra straff eller upprörda artiklar i div. tidningar.
Men då denne individ tillhör det nya "Herrefolket", då är det nästan tyst.

OM, det mot all förmodan skulle bli en rejäl artikel om detta, så kommer han att få ett fingerat namn.
"Gustav" är ett förut använt namn på en annan "liten gosse", med liknande ursprung, och det kanske kommer till användning nu också.
För namn som "Achmed" eller Muhammed" som är mera passande är säkert förbjudna att ta till....

 
Ingen bild

Magentan

31 juli 2013 12:59

Den legendariske 15-årige bankrånaren (El Mohamad), som i tidningen Metro fick det pursvenska namnet Gustav, kan ni läsa om här:

http://www.metro.se/skane/gustav-ar-15-ar-och-bankranare/Objhjz!22_5306-45/

Detta var 2008, alltså för 5 år sedan. Kan det ha varit denna Metro-artikel som blev normgivande för ett fullkomligt ogenerat ljugande i medierna med t ex svenska namn på icke-svenska brottslingar?

 
Stefan K

Stefan K

31 juli 2013 13:20

Det senaste året har vi läst om pinsamt låga straff för unga förbrytare som bränt bilar, tänt eld på skolor, våldtagit, misshandlat och attackerat samhället på olika sätt.
Vad tror ni? Om förbrytarna uteslutande hade haft namn som Svensson, Andersen eller Ahola (dvs nordiska namn) hade vi fått se helt andra straff och inte en chans att media gått ut och tagit ligisterna i försvar och anklagat samhället för deras agerande.

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

biran

31 juli 2013 14:06

Varför finns detta avfall i Sverige det pågår väl ingen konflikt i Albanien?

 
Ingen bild

Hej!

31 juli 2013 15:22

...Thoralf
Tar mig friheten att berätta att Adlibris har sålt slut på "Invandring och mörkläggning". När jag beställde mitt exemplar låg boken på topp 8 bland alla titlar, troligt hade den klättrat ytterligare om den funnits att tillgå.
Detta är en bok som inte behöver tvingas på, utan säljer av andra uppenbara skäl.

Denna bok tror jag mycket kan möta svaren vi ger våra barn och den skola fortfarande Bengt Westerberg har fått uppdrag att censurera från verkligheten.

 
Lassekolja

Lassekolja

31 juli 2013 15:48

@Hulda mk1, betr. "Gustav": Jag har också reagerat eller rättare retat mig på dessa "utbytesnamn". Sveriges Radio brukar använda "Erik" och/eller "Leo" trots att båda bryter på förortssvenska och då blir det ännu löjligare. Det tråkiga för oss alla är att 85-90% av väljarkåren uppenbarligen villigt låter sig luras. Muhammed, Achmed eller Hassan hade definitivt passat bättre i sammanhanget!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

31 juli 2013 16:15

Sommarmurvlarna på Barometern från Egon Krentz utbildningen skjuter in sej på ett brev nya polischefen skrivit 1900 kallt, och mörkar maniakens framfart, snacka om att ha missuppfattat sitt yrke.

Någon av Berga pyromanerna försökte tända på lekskolan Monte Cavallo ett par veckor efter mordbranden.
Så gör bara en komplett femfemma.

Låt gå för att unga kriminella gosas med ,men 40 timmars samhällstjänst för en brand som kostat uppemot 100 miljoner, strider nog något mot Kalmarbornas rättsmedvetande.

För övrigt är advokatersättningarna helt groteska

Vad har idrottsföreningarna som innehåller denna sortens spelare för värdegrund.?

Allt under 2 års fängelse är ett hån mot samtliga Kalmarbor

Gubben o Gumman skriver som oberoende Sverigevänliga journalister utan koppling till Alfsson/SD ej heller till Inte rasist men...så himla sugen på brakkn-ll

 
Ingen bild

Skånepåg

31 juli 2013 16:29

@ Hej

För den som är intresserad.

"Invandring och mörkläggning" av Arnstberg, Karl-Olov finns i 2 exemplar på Kalmar Huvudbibliotek.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

31 juli 2013 16:48

Skånepåg : Ok vi skall lämna ett ex på Östran respektive Barometern

 
Ingen bild

Hej!

31 juli 2013 17:20

@Skånepåg

Härligt! Den finns även 1 ex. Karlshamns stadsbibliotek!

 
Ingen bild

Bosse

31 juli 2013 17:47

Nu har även Östran fått smaka på mångkulturen!Så fort dom skriver om invandrargängen i Berga så saboteras deras bilar i form av sönderskurna däck!!!

 
Svensson

Svensson

31 juli 2013 18:56

Får brottslingar inte straff,så fortsätter dom begå brott,enkel mattematik.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Lotta

31 juli 2013 18:56

Gullgossarna som brände ner stora delar av Berga Centrum kommer ju bli belönade med en multiplan och andra skojiga aktiviteter. Det rätta vore att skicka fakturan på vad deras "hjältedåd" kostar att bygga upp igen till de skyldiga eller deras målsmän . Endast 19 år och redan grovt kriminell, all saft och bullar i världen kommer inte hjälpa denne kriminelle individ. Får han hålla på som han gör kommer det troligtvis kosta svenska skattebetalare mångmiljonbelopp genom åren. Utvisning vore det bästa för alla parter.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

31 juli 2013 18:57

Bosse : Skall man skriva om ett visst klientel så får man nog be polisen ta en runda extra runt arbetsplatsen, samt ställa dit en (brand)vakt dygnet runt, allt annat är bara naivt.
Dom här personerna skiter fullständigt i allt

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

31 juli 2013 20:01

OT : Smålandsnytt har ikväll visat ett fint reportage om Norrliden
Där jobbar alla som fotbollsproffs, och räddar på så sätt välfärden
Man blir imponerad men vilken risig plan dom hade

 
Ingen bild

Kalle Karlsson

31 juli 2013 21:21

En saudisk bloggare blev av en saudisk domstol dömd till 600 piskrapp och sju års fängelse för att ha "smädat islam" enligt Svt text.
Ett avskyvärt brott som naturligtvis måste anses mycket allvarligare än att orsaka brandskador för 50 - 100 miljoner kronor i Sverige.
Ett lämpligt straff för skadegörarna kanske kunde vara 500 piskrapp och sex års fängelse i förhoppning att få dessa ungdomar på rätt spår i livet och samtidigt visa att vi inte är inskränkta svenskar som är ovilliga att välkomna främmande kulturyttringar.

 
Nissolf

Nissolf

31 juli 2013 22:06

Gubbgumman och Bosse, i Östrans artikel får vi mellan linjerna bekräftat varför Barran inte vågar skriva om detta.

Tips till Lapplisa(gumman?), bilen står som Linus på linjen. P-böter borde vara på väg. Bildbeviset har Östran (omedvetet) fixat själva.

http://www.ostran.se/NYHETER/Kalmar/Sabotage-mot-O

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9
10
11
12 13 14
15 16 17
18
19 20 21
22
23 24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Juli 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se