thoralf

Direktlänk till inlägg 8 juli 2013

SOCIALNÄMNDEN I BLÅSVÄDER IGEN

Av Thoralf Alfsson - 8 juli 2013 22:41

För nästan exakt ett år sedan skrev jag i flera blogginlägg om Socialnämnden i Kalmar och hur illa man hanterade tillståndsgivningen av alkoholtillstånd. Jag inledde det första blogginlägget enligt nedan.


”Detta blogginlägg är långt och kommer sannolikt innebära att ett antal dörrar slår igen framför mig och att jag gör mig kanske till ovän med flera etablerade personer men jag kan inte stilla se på när Socialnämnden missbrukar sin ställning mot en enskild näringsidkare och samtidigt blundar för de ”goda näringsidkarnas” ständiga felsteg.”


Läs hela mitt blogginlägg om vänskapskorruptionen i Kalmar.


Mitt blogginlägg väckte mycket uppmärksamhet! Tidningen Östran var som vanligt på tå och nappade på alla uppgifter som jag presenterade, dessutom fick jag uppskattning för mitt ställningstagande. Läs detta blogginlägg med en artikel om mitt blogginlägg.


Barometer tog närmare två veckor på sig innan man kom till skott. Läs blogginlägg.


Det hela slutade med att Förvaltningsrätten underkände Socialnämndens beslut. Vilket visar att jag var helt rätt ute med min kritik i mitt blogginlägg. Läs blogginlägg.


Nu är samma Socialnämnd ute i blåsväder igen. Jag har de senaste veckorna uppmärksammat detta och jag har även fått en del samtal om hur socialnämndens ordförande Roger Holmberg styr nämnden.


Förra året var rubriken på mitt första blogginlägg ”Styr vänskapskorruptionen i Kalmar”. Förra året ifrågasatte jag hur det kunde komma sig att företaget Kalmar krogar kunde undkomma med endast varningar trots att man inte klarade flera av kraven för att upprätthålla sina alkoholtillstånd.


Nu har detta blivit än mer aktuellt sedan en av ägarna av Kalmar krogar, Thomas Axeheim fällts för bokföringsbrott vid Kalmar tingsrätt. Förra året var Socialnämnden väldigt snabba med att rycka tillståndet för Bistro bar och ägaren Thomas Kazandzidis, mitt under den heta och viktiga sommarsäsongen.


Nu ligger istället Socialnämnden lågt och Roger Holmberg väntar på att domen skall överklagas eller att den blir lagakraftvunnen. Han har dessutom inga planer att göra något förrän nästa ordinarie möte i augusti.


Barometern skriver idag följande.

”Barometern tog kontakt med restaurangjuristen Åsa Olofsson för att få veta hur det ligger till.

Är man fälld när man är dömd i första instans?

– Nu är det så här att socialnämnden inte behöver vänta på en tingsrättsdom. Blotta misstanken om bokföringsbrott är skäl nog för att rycka alkoholtillstånd. Jag tycker att det är uppseendeväckande att en krögare som är fälld för bokföringsbrott får behålla serveringstillståndet.”

 

Handlar det återigen om vänskapskorruption? Bakom Kalmar krogar finns ju inte bara Thomas Axeheim utan även Ronny Nilsson. Och i kullisserna finns ju även det socialdemokratiska kommunalrådet Johan Persson, som utan tvekan drar i trådarna på ”sprattelgubben” Roger Holmberg.


B-G Svedjenäs som nyligen själv var i rejält blåsväder är sannolikt inte så road av Johan Perssons agerande. Svedjenäs skrev nyligen följande på sin blogg.


”Politikern fick husrum hos en god vän vid sin skillsmässa. Är det därför krogimperiet fortfarande har kvar sitt sprittillstånd?”


Fritt översatt blir detta följande enligt min uppfattning.


Det socialdemokratiska kommunalrådet Johan Persson blev utkastat av sin fru efter att hans kärleksaffär med det moderata oppositionsrådet Malin Pettersson blev känd. Han fick då bo hemma hos Ronny Nilsson, en av ägarna till Kalmar krogar. Som tack för hjälpen får Kalmar krogar behålla sitt alkholtillstånd trots att en av ägarna dömts för bokföringsbrott.


Så tolkar jag det som B-G Svedjenäs skrivit på sin blogg.


Socialnämndens ordförande Roger Holmberg kommer med största sannolikhet inte agera i denna fråga under sitt nästa möte i Socialnämnden.


Socialdemokraterna pratar alltid om alla människors lika värde men sedan gör man i praktiken skillnad på människor. I detta fall Bistro bars ägare, greken Thomas Kazandzidis och Kalmar krogars ägare, svensken Thomas Axeheim.


Vet ni vad jag tycker att det luktar?

 
ANNONS
 
Ingen bild

Nepotisten

8 juli 2013 23:09

Det luktar gammal hederlig socialdemokratisk rasism!

 
Ingen bild

räven

9 juli 2013 00:34

För ett tag sedan myntade jag ordspråket. "Sossar är moderater som tycker att alla utom dem själva ska följa reglerna." Gång på gång visar det sig att så är fallet.

 
Svensson

Svensson

9 juli 2013 06:42

Bra arbetat Thoralf,du är en klippa :)

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Stefan A.

9 juli 2013 07:21

Sverige påstås vara befriad från korruption, och det stämmer, än så länge, att man slipper sticka åt någon tjänsteman en tusing för att få någonting gjort, men vänskapskorruptionen frodas nog i det fördolda, särskilt efter långvariga maktinnehav av ett parti.
Sveriges industriproduktion har sjunkit med 7 % till maj i år i jämförelse med ett år sedan, som redan då inte var någon höjdare, kan sjunka med 20 % innan årets slut om det vill sig illa, och vad händer då ? .

 
Sven Dacke

Sven Dacke

9 juli 2013 07:46

Tekniska förvaltningen i Växjö och anläggningschefen Christer Wånehed har rundat upphandlingsreglerna i åratal och köpt in entreprenörer rakt av. Ett företag har fakturerat kommunen runt nio miljoner sedan 2006. Inga avtal finns och ingen konkurrensutsättning har gjorts.

Historien är inte slut med det, det har kommit flera ännu större avslöjanden, och samma mönster har funnits även i S kommunen Oskarshamn.

Och efter avslöjandena händer ingenting, allt fortsätter som vanligt.

Förslag. Inför tjänstemannaansvar inom Stat och Kommun igen så det i varje fall känns när man bryter mot lagar och regler.
Som det är nu är Sverige en "Bananrepublik"

http://tinyurl.com/moupt95

 
Sven Dacke

Sven Dacke

9 juli 2013 07:52

Det varma vädret påverkar Växjöborna som blir mera aktiva.

40 personer i bråk på Araby
VÄXJÖ i går 22:45 | Uppdaterad i går 22:47

Ett omfattande bråk mellan olika grupperingar inträffade under måndagskvällen på Sommarvägen ( ARABY) i Växjö. Enligt polisen var det mellan 30–40 personer som slogs. Både barn, kvinnor och män deltog i bråken.

http://tinyurl.com/q2jyezw

 
Ingen bild

Ann Onym

9 juli 2013 08:09

Hoppade inte Ronny Nilsson av från Kalmarkrogar för över ett år sedan?

 
Ingen bild

Essendon

9 juli 2013 08:41

Sossar bjussar kamrater på Oxfilé och dyrt vin.
Icke sossar tilldelas åsnekött och utspätt vin.

 
Ingen bild

Lars Rosén SD KALMAR

9 juli 2013 09:01

Det luktar som vanligt: KALMARANDAN.

 
Ingen bild

Patric

9 juli 2013 09:01

OT
Roligt och lite tänkvärt på webbenkät från ATL. Affärstidning för lantbruakare.
Klicka på länken och scrolla ned en bit.
http://www.atl.nu/opiniontyck-till/vilka-tycker-du-r-de-b-sta-motors-garna

 
Ingen bild

Lars Rosén SD KALMAR

9 juli 2013 09:09

Nu skall Nanne Bergstrand lämna FF. Det är väl bara att säga som Gert Fylking: Äntligen.

 
Ingen bild

Hulda mk1

9 juli 2013 09:46

Patric...
Din länk är något att fundera över för Annie Lööf och hela Centerrörelsen...
Vad gäller korruptionen i Kalmar, är det bedrövligt. Ordning, moral och ansvar mot kommuninnevånarna, det verkar saknas.
Man tycker att lokalpressen borde granska makthavarna bättre, men det är säkert viktigare att i alla lägen lägga krokben för Thoralf och SD...

 
Ingen bild

Skånepåg

9 juli 2013 09:47

@ Ann Onym

Tror att Ronny Nilsson drabbades av en sjukom för något år sedan, vilket kan förklara varför han dragit ner på sina aktiviteter.

 
Ingen bild

Maja Dacke

9 juli 2013 10:25

Som jag alltid tyckt: Thoralf, du är fantastisk!!!

 
Ingen bild

Hulda mk1

9 juli 2013 10:40

I dagarna inleds Ramadan. Man kan verkligen undra över hur säkert det är framåt eftermiddag/kväll om man färdas med en chaufför i taxi eller i kollektivtrafik nu i sommarvärmen. De får ju varken äta eller dricka fram till solens nedgång.
Av egen erfarenhet pga. sjukdom vet jag att både synförmåga och reaktionssnabbheten försämras.
Men vågar någon ansvarig ta i detta känsliga ämne...

Om Ramadan kan hållas ansvarig för bråket i Växjö igår, låter jag vara osagt. Men att de inblandade har totalkoll på när och hur den högtiden ska firas, det är jag absolut tvärsäker på...

 
Ingen bild

Tony

9 juli 2013 16:43

Pariet S = skenhelighets partiet Hycklarna!

 
Ingen bild

Lotta

9 juli 2013 19:05

Den här hade jag missat. Invandrare i Rosengård som tycker vi borde stänga gränserna helt: http://www.aftonbladet.se/debatt/article10485140.ab

 
Ingen bild

Lotta

9 juli 2013 19:18

Länken igen eftersom den inte tycks fungera:

http://m.smh.com.au/world/five-men-rape-journalist-22-in-tahrir-square-reports-20130702-2p8sk.html

 
Ingen bild

Lotta

9 juli 2013 19:20

Hmm vad nu då?

http://www.aftonbladet.se/debatt/article10485140.ab

 
Ingen bild

Lotta

9 juli 2013 19:25

OT/Någon som läst om den 22-åriga journalisten från Nederländerna som blev gruppvåldtagen av 5 st ursäkter till människor på Tahirtorget i slutet av juni?

http://m.smh.com.au/world/five-men-rape-journalist-22-in-tahrir-square-reports-20130702-2p8sk.html

 
Ingen bild

Lotta

9 juli 2013 19:29

Jag ger upp. Funkar inte att lägga in länkar ikväll.

 
Ingen bild

Lotta

9 juli 2013 19:39

Grattis Sverige, nu har stora snyftvalsen dragits igång eftersom inte EU-medborgare, läs bla zigenare som befinner sig i landet inte omfattas av gratis sjukvård.

 
Ingen bild

Hulda mk1

9 juli 2013 19:47

Lotta...
Såg också inslaget. De får väl åka tillbaka till Rumänien...

 
Ingen bild

Lotta

9 juli 2013 20:00

Hulda mk1
Det kan du glömma. Vänta bara tills Maria Ferm får sno, förlåt nys på det.

 
Ingen bild

Hulda mk1

9 juli 2013 20:16

Lotta...
Ja, inte bara hon kommer att springa benen av sig för dessa Ziggisar. Ännu mera utgifter för Moder Svea...

 
Ingen bild

Lotta

9 juli 2013 21:01

Moder Svea, snart hela världens socialtant.

 
Ingen bild

S.Småland

9 juli 2013 21:17

Nu får godhetsapostlarna stora fnatten !

 
Ingen bild

Lotta

9 juli 2013 21:20

"Våra allra fattigaste" kallar allmänläkaren zigenarna i snyftreportaget som naturligtvis även togs upp i Aktuellt. Hur i glödheta h-vete kan zigenare från Rumänien vara "våra"? Det är väl i alla fall Rumäniens ansvar. Som EU-medborgare har de tyvärr rätt att vara i Sverige en kort tid, men många stannar kvar enligt inslaget. Räkna på vad det kommer kosta om MP och alliansen tvingar igenom att även dessa skall ha rätt till gratis vård. Massinvandringen vi sett hittills lär kännas som en liten bris i jämförelse. gratis sjuk- tandvård och mediciner kommer locka miljoner. Annie Löövs dröm om 30 miljoner invånare i Sverige kommer uppfyllas med råge. Det lär bli sista spiken i kistan.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

9 juli 2013 22:59

Lotta : Reportaget är gjort för dom som går med ett Aftonblad under armen
Svenska folket börjar genomskåda SVT:s taskspel
Inga svenskar tycker att tiggarna är våra fattigaste eller vårt problem
Inslaget blir bara kontraproduktivt.
Det vi väntar på är första Sentio mätningen på 15% så marschen mot 20 % 2014 kan börja

 
Ingen bild

Kalle

9 juli 2013 23:49

Försök att hjälpa Lotta med länk till våldtäckten.

Någon som läst om den 22-åriga journalisten från Nederländerna som blev gruppvåldtagen av 5 st ursäkter till människor på Tahirtorget i slutet av juni?

http://www.smh.com.au/world/five-men-rape-journalist-22-in-tahrir-square-reports-20130702-2p8sk.html

 
Ingen bild

Kalle

9 juli 2013 23:53

Verkar vara något allvarligt fel på Thoralfs blogg. Går tyvärr inte att länka!!!

Hackare som gjort intrång???

 
Ingen bild

Asystoli

10 juli 2013 12:53

Korruptionen i Sverige är mer omfattande än vad som föreställas kan, men lite vid sidan av:
Varför ska politiker överhuvud bestämma över krogägarnas öppettider eller vilka drycker de ska servera sina gäster? Därför att alla svenska politiker, oavsett politisk färg och inklusive SD, är paternalister. De drar sig inte för värsta sortens förmynderi helt enkelt för att de gillar makt. Vill man bestämma över sig själv så göre man sig icke besvär i detta land.

 
Ingen bild

Lotta

10 juli 2013 20:16

Tack Kalle för att du försökte hjälpa mig med länken. Fattar inte varför det inte funkade. Finns ju inlägg tidigare under denna diskussion som kunnat länka? Jag har i stort sett alltid lyckats förut.

 
Ingen bild

Lingon

11 juli 2013 16:36

Trippelklicka på länken, sedan högerklick -> open in new tab. ungefär.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9
10
11
12 13 14
15 16 17
18
19 20 21
22
23 24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Juli 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se