thoralf

Direktlänk till inlägg 7 juli 2013

INTE SAGT

Av Thoralf Alfsson - 7 juli 2013 23:34

Nyheter24 är en sajt som jag bara länkar till i undantagsfall och när de skrivit något riktigt bedrövligt och felaktigt om SD. Idag har man faktiskt lyckats skriva något som jag till viss del tycker är bra. Uppenbarligen har man upptäckt vilka lögner som partiledarna använt mot SD i sina Almedalstal.


Annie Lööf var den senaste i raden med väldiga lögner. Här kommer ett citat från talet.


"Jimmie Åkessons brutala svar på dessa utmaningar är att neka sjuka människor vård. Att skicka hem de som flyr från krig, övergrepp, tortyr. Att göra samhället mer slutet. I den Åkessonska världen klarar vi nämligen allt själva. Vi behöver ingen annan. Vi behöver heller inte visa solidaritet, med någon annan. Ärligt talat, när han står på den här scenen och kallar dagen när papperslösa barn, unga, män och kvinnor för en skammens dag. Då mår jag illa."


Jag gissar att det är bland annat detta som fått Viktor Adolfsson på Nyheter24 att skriva sin krönika med rubriken ”Grattis Jimmie Åkesson”.


Sedan undrar jag hur centerpartister reagerar på att deras partiledare ljuger från Almedalens scen, dessutom i direktsänd TV. Jag tror definitivt inte att det lockar nya väljare, respekten för Annie Lööf borde avta väldigt fort. Frågan är om de som fortfarande finns kvar, stannar kvar fram till den 14 september 2014.

 
ANNONS
 
Lassekolja

Lassekolja

8 juli 2013 00:01

På ett sätt är alla påstådda fördomar, lögner och halvsanningar om SD tröttsamma men på ett annat sätt roar det mig att inte en enda partiledare har i sina respektive tal levererat ett enda adekvat argument mot SD! Ta exemplet med Annie Lööf, hon vet och alla de övriga vet mycket väl att när Jimmie Åkesson i Almedalen och Björn Söder i Riksdagen talade om "Skammens dag" avser dom INTE att illegala vuxna och barn, som alltså inte är flyktingar, får i praktiken gratis vård, utan att fattigpensionärer INTE har råd att varken hämta ut sina mediciner eller gå till tandläkaren. När de, som byggt Välfärdssverige missunnas förmåner, som illegala s.k flyktingar har fri tillgång till, då finns ingen bättre benämning än SKAMLIGT!!!
SD 2013 & 2014 !!!

http://www.status.st

 
Lassekolja

Lassekolja

8 juli 2013 00:06

Glömde en "liten" detalj, när Reinfeldt spred sitt otäcka hat mot "det åttonde partiet" gjorde han det INTE som Moderatledare. Han presenterades faktiskt som "vår statsminister". Jag menar att detta förpliktigar honom att tala till HELA svenska folket! Det är faktiskt en viss skillnad även om inte en enda 7-klövermänniska håller med!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Magentan

8 juli 2013 01:13

Veckans Twitter-citat får bli detta från
Magnus Johansson: "Förr tog Sverige in invandring för att bygga bilar, dagens invandring verkar mer vara för att elda upp bilar."

 
Ingen bild

Essendon

8 juli 2013 05:54

Läste artikeln på Nyheter24:
"Toppolitikerna och deras talskrivare borde gå en kurs i hur man bemöter SD"
Konceptet har provats men misslyckats eftersom SD vinner på att
man talar sanning.
De som skall på kurs kan ju först lära att inte smutskasta motparten och dessutom tala sanning.
Elementärt i en demokrati, men tydligen inte i Svensk politik!

 
Ingen bild

Ludvig

8 juli 2013 06:59

Att partiledare sänker sig så djupt, stå i Almedalen och ljuga för svenska folket

 
Svensson

Svensson

8 juli 2013 07:32

Bistånd är det effektivaste sättet att hjälpa fattiga människor,att ta hit dessa människor och tvinga dom arbeta för låga löner,hjälper inte dessa människor.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Sven Dacke

8 juli 2013 07:41

Jag har en dröm!


Att "vår" partiledare någon gång i direktsändning i SVT eller TV4 någon gång ber dom programmerade programledarna att hålla käften och sakligt radar upp alla påståenden som olika företrädare för media och politiker felaktigt påstår om Sverigedemokraterna och berättar hur mycket dom ljuger för Svenska folket.

Troligtvis kommer det att förbli just en dröm, för Jimmie Åkesson har sin egen agenda, rätt eller fel.

För övrigt är det många av oss Sverigedemokrater som läser och kommenterar olika artiklar eller tidningsinlägg på nätet.

Det är helt meningslöst!


Svensson i Knäckebröhult eller Nisse i Hökarängen sitter inte och läser kommentarer till artiklar på webben.


Dom ser vanligtvis på Aktuellt och Rapport eller TV4 och tar in det som berättas då direkt. Aldrig rättelser av felaktiga påståenden i Granskningsnämnden efter flera veckor.

Påståendet att "folk är dumma" när det gäller att uppfatta information är helt rätt när det gäller politik.


Därför måste ( vi) Sverigedemokrater bli ännu bättre på förstahands artiklar och inlägg på media.

Thoralf är ett bra exempel, SD representanter ute landet är många gånger dåliga, till skillnad mot Kommunisterna i Växjö som är som ofta, till och med mycket ofta finns med i media.

Till viss del av att mediafolk tillhör V eller MP viket syns mycket väl.

Juli är en månad när många är på semestrar, och ligger i hängmattan och läser tidningar. Låt oss få läsa många och bra positiva artiklar i media om SD politik skrivna av våra duktiga SD politiker

 
Ingen bild

Rune

8 juli 2013 09:01

På tal om Annie Lööf så hittade jag en intressant kommentar i Nerikes Allehanda under artikeln:
"En elefant, en ko och en skokartong"
GULLEGUM (EJ REGISTRERAD) 7 JUL 2013 17:57

"Annie Lööf är född och uppvuxen i byn Maramö en bit från Värnamo, men bor numera i Nacka. Hon är dotter till centerpartisten och Värnamo kommuns styrelseordförande Hans-Göran Johansson. Under sista året på Finnvedens gymnasiums samhällsvetenskapliga program började hon engagera sig politiskt och blev hösten 2001 medlem i Centerpartiet. Hon lämnade gymnasiet med högsta betyg i samtliga ämnen.[4] Hon anställdes som valombudsman för Centerpartiets Ungdomsförbund (CUF) i Jönköpings län under valet 2002 och fick samma år Dag Hammarskjöldsstipendiet för sitt engagemang för internationella miljö- och fredsfrågor. Efter sin anställning började hon studera juridik vid Lunds universitet och avlade i augusti 2011 juris kandidatexamen.[5][6]

2008 tilldelades Lööf Young European Leadership Program-stipendiet från amerikanska ambassaden.[källa behövs]"
-------------------------
Frågan blir ju då för min del: Har Annie Lööf tillsats som ledare för Centern på tillrådan av amerikanska ambassaden?
Maud Olofsson har ju också ett visst samröre med amerikanska regeringen erinrar jag mig i samma veva.
Lite lösa funderingar från min sida?

 
Sven Dacke

Sven Dacke

8 juli 2013 09:21

Länk till artikeln ( klickbar)
En elefant, en ko och en skokartong

Läs gärna kommentarerna med, riktig underhållande så här på morgonenb

http://tinyurl.com/n6sl5m7

 
Sven Dacke

Sven Dacke

8 juli 2013 09:27

Mera från Nerikes Allehanda, som inte verkar helt PK
Dany Moussa släppt
Brodern till de mördade Eddie och Yaccoub Moussa släpptes under helgen på fri fot efter att ha suttit anhållen sedan torsdagsmorgonen.

Relaterat
ARTIKELSERIE
Två män sköts ihjäl i Ronna i natt
2010-07-01
Misstänkt vapen hittat
2010-07-01
Eddie Moussa en av de döda
2010-07-01
"Alla tror att det blir krig"
2010-07-02
Lago fruktar gängkrig
2010-07-02
Koppling till tidigare skjutningar utreds
2010-07-02
Jakten på mördarna
2010-07-02
"Inte guds vilja att de skulle dö"
2010-07-05
Ginatas säger upp kontraktet
2010-07-05
"Morden ändrar inte min bild av staden"
2010-07-05
Pertoft kräver skydd till vittnen
2010-07-05
Fler vågar prata med polisen om morden
2010-07-06
”Vi följer olika uppslag”
2010-07-08
Ett sista farväl till bröderna Moussa
2010-07-10
I lördags hölls häktningsförhandlingar i jourdomstolen i Flemingsberg.
Domstolen bedömde då att det inte fanns tillräckliga skäl att hålla kvar Dany Moussa. Han släpptes vid halvfyratiden på eftermiddagen enligt hans advokat Thomas Martinsson.

Dany Moussa pekas ofta ut som ledargestalt i det kriminella gänget X-team i Södertälje. Polisen utreder enligt tidigare uppgifter till LT om morden i torsdags har koppling till en konflikt mellan X-team och en annan gruppering, det så kallade Södertäljenätverket.

http://tinyurl.com/mry7flj

 
Ingen bild

Hacke

8 juli 2013 10:05

Det verkar som en efter en ur de yttre lagren av den politiskt korrekta kärnan nu börjar falla ifrån. Kanske börjar man få nog av konsensuskörens allt tunnare argument som på senare tid tenderar att bestå av enbart glåpord och illa underbyggda påståenden mot en och samma politiska motståndare.
Skamgreppen har väl aldrig synts tydligare än under årets Almedalsvecka. När inte lögnerna och de hatiska utfallen från talarstolarna räckte till fick man blanda ihop korten med incidenter på stan (Mona Sahlin) och försöka klistra det på sd.
Dom tycks aldrig lära sig att svinhugg tenderar att gå igen. Chocken lär förhoppningsvis bli desto större i september nästa år.

 
Ingen bild

Putte

8 juli 2013 10:10

"Jimmie Åkessons brutala svar"
Kärringen står ju och blåljuger. Illegala invandrare (de så kallade papperslösa) har fått sin sak prövad i alla möjliga instanser och har bedömts INTE ha asylskäl. Ändå står kärringen och fabulerar om "de som flyr från krig, övergrepp, tortyr". Det är ju fortfarande så att bara ca 5% av de som får uppehållstillstånd, uppfyller FN:s krav för flyktingstatus. På plats 6 i Migrationsverkets statistik ligger Serbien, på plats 9 Albanien, följt av Kosovo, Ryssland, Nigeria, Mongoliet, Marocko och Georgien. I hur många av dessa länder pågår krig? Det är tydligt att i vissa partier är sanningen inte viktig och det är helt ok med en storlögnare som partiledare, men med tanke på Centerns idiotförslag tidigare i år, är det väl kanske inte så konstigt att man ser storlögnen som ett legitimt politiskt redskap.

 
Sven Dacke

Sven Dacke

8 juli 2013 10:34

Dagens sommarpratare Leo Razzak på P1 gillar mångfald men inte SD


Under 2010 var jag tjänstledig från fryshuset för att jobba med nyhetsjournalistik. Det på Sveriges Radio. Jag har länge förundrats över varför inte min generation bryr sig så mycket om politik & nyheter. Jag har ju idag förstått att mycket handlar om att uppdatera kommunikationsvägarna och fila på retoriken. Jag tror att jag kan bidrog till att förenkla nyheterna och förmedla en nyanserad bild av verkligheten. Jag tror inte häller att min tid på SR är över utan vi ses nog framöver på något sätt!


Men efter SD’s intåg så kände jag att det behövdes en “Chief Belief Officer” när det kommer till mångfalden och valde att köra hårt på egna ben och det har gett resultat!

Nått tungt att dunka in i Cv’t är att jag blev nominerad till Stora Talarpriset 2010.

Under 2011 har jag jobbat mycket med mitt egna bolag som nu har fått en ordentlig snurr vilket inneburit att jag gått ner i tid från heltid till 40% på min tjänst med Public Affairs på Fryshuset. Men en del jobb har jag ju självfallet hunnit med.Under 2011 har jag bl.a jobbat med Fryshusets närvaro i Almedalen som blev en succé. Du kan läsa om hela veckan här. Programmet hittar du här.

Jag har under året spelat in en programserie med 4 program för UR som kommer att sändas under 2012.

---------------------------------------------
Lycka till med lyssnandet samtlig SD väljare

http://tinyurl.com/m3btnj5

 
Ingen bild

Inge Sandén

8 juli 2013 11:06

Klarspråk.
Alla som följt med vad som sagts om det sverigevänliga partiet sverigedemokraterna under denna Almedalsvecka kan konstatera följande.
Det är inte svenska folket som använder sig av ord som hat,främlingsfientlighet och rasim när SD kommer på tal i stugorna.
I vårt land Sverige finns det ostridligt flera miljoner som älskar sitt land och börjat få upp ögonen på vilka det är som hatar,när sverigevännerna förvånat hör alla dessa orättfärdiga påhopp och uttalande av ledare för de sju andra partierna och Sveriges samlade journaliskår i detta Almedalen.

Det är inte dessa två miljoner sverigevänner,som i valet 2014 skall avlägga sin röst som hatar och det vet alla,att de som tagit steget över till SD är dom som älskar sitt land före allt annat.
Varför skriver och uttalar sig journalisterna som dom gör om partiet SD?
Sverigedemokraterna ökar för varje dag som går och är det enda partiet i hela Sveriges historia som från dag ett och till i detta nu ökat med stöd från det egna folket och det vet K-G Bergström med vänner och FR,därför är journalistkåren rädda för att en dag få skämmas för alla lögner dom spridit ut i makt av att äga all sorts media och FR vet att hans dagar är räknade om SD får upp emot 20% i valet 2014 och i vetskap om detta förhållande har dom vänt på ordet att älska skulle betyda hata.
Stefan Löfen vet att minst hälften av den miljon som till dags dato tänker rösta SD är särskilt de som älskar beteckningen "gammelsossar"vänner av ett hederligt arbetarhandslag som inte behövde några skrivna avtal och har mod att säga att skolan under sina 165 år med uppdrag att bilda svenska folket,nu 2013 är under all kritik beror uteslutande på den misslyckade massinvandringen,där makten i en hycklande godhet inte klarat av sina egna beslut.

Den som tror att inte svenska folket sett detta är mer än tillåtet naiv.
Sanningen har sedan jordens uppkomst förr eller senare alltid segrat över lögnen och 2014 är själva startskottet när sanningsälskarna tar tillbaka makten från dom som inte i ord och text kan dölja sitt hat mot sitt eget folk och land.

 
Ingen bild

Qvinna

8 juli 2013 12:53

@ Inge Sandén

Mycket bra inlägg + +

 
Ingen bild

Magentan

8 juli 2013 12:58

Vi hoppas att du har rätt Inge Sandén, och vi får hoppas att många, många svenskar, både pursvenskar och nyare svenskar, lyssnade på Jimmie Åkessons tal i Almedalen, särskilt bland våra äldre.

 
Ingen bild

Lars Rosén SD KALMAR

8 juli 2013 13:32

Vilken paradox: Precis som Thoralf skriver så hade vi vårt tält precis vid ingången till islamiska föreningens lokal på Kalmar marknad. På Fredagen samlades dom för att komma in till fredagsbönen. Lite längre bort hade tidningen Barometern sitt stånd. Förstasidan var en bild på Polacker som plockade jordgubbar på en gård norr om Kalmar. Det finns väl bra en sak att säga. KOLLAPSAD JOBBLINJEPOLITIK.

 
Ingen bild

Tony

8 juli 2013 15:59

Att gamla människor som bidragit till samhället
får gå tandlösa, och låta bli att hämta ut sin
svindyra medicin på grund av att dom inte har råd,
ja det är inget som bekymrar broiler politikern
Annie Lööf, det sväljer hon med välbehag. Själv
sitter hon med en månadslön större än vad 10 st
fattigpensionärer har tillsammans. Föraktet från
7 klövern mot den äldre generatinen är tydlig, bara
ett parti har lyft frågan om den orättvisa skillnaden
i beskattning mellan löntagare och pensionärer nämligen
SD! Hörde någon till exempel Stefan Löfven nämna ens
ett ord om usla pensioner? Nej han snackar gärna om
orättvisor och solidaritet, men menar då den hop som
lever på bidrag, någon solidaritet med fattigpensionärer
har han inte visat upp!
Själv mår jag dubbelt illa när sjuklöverns representanter
står och hycklar gentemot SD!

 
Lassekolja

Lassekolja

8 juli 2013 17:53

Betr. Stefan Löfvéns tal, jag lyssnade än en gång i natt. Inte ett ord om våra äldre. Det hade han iofs gemensamt med de övriga i 7:an. Den enda som talade om "skammens dag", d.v.s att illegala s.k flyktingar ges förmåner, som våra äldre inte förunnas, ja, gissa vem..... Jimmie Åkesson naturligtvis! Tänk att vi 2013 under hela Almedagsveckan inte kunde höra ett ord om en enda reform, som kommer dem till del, som byggde Välfärdssverige åt oss. Däremot spred allihopa övriga sin falska dynga över en motståndare, som dom helt saknar argument emot. FY F-N va´ynkligt! Att dom inte skäms!? Detta hade givetvis inte varit möjligt om media hade gjort sitt jobb! Då hade hela 7:an tvingats stå vid skampålen!
Åter till Stefan Löfvéns tal, vid andra lyssningen inatt kunde jag konstatera att hans tal bestod mest av snömos + applåder. Om han hade sagt att "Vi Socialdemokrater kommer nu att kontakta Jimmie Åkesson för ett utvecklat samarbete", så hade den väldresserade publiken applåderat ännu högre än tidigare! Det hade ioofs även jag gjort men då för att ge Barbaren en knäpp på näsan (trots att jag en gång var Moderat!).
SD 2013 & 2014!!!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Lotta

8 juli 2013 18:46

Lövén satt igår och sa "Men däremot skall man inte missbruka makt, och, tycker jag ta allvarligt på demokratin. Exempelvis se till att väljarna faktiskt får säga sitt i valet." Lite senare sa Lövén som nyss värnade om demokratin och att man inte skulle missbruka makten och erkänner att det är precis det han har som mål. "Det finns två principer som gäller: Vi måste ha en regering som är regeringsduglig och det andra att Sverigedemokraterna inte skall ha något inflytande i den regeringsbildningen." Så mycket var alltså demokrati värd i Lövéns ögon.
En journalist hade naturligtvis ställt Lövén mot väggen och krävt svar om de dubbla måttstockarna och hyckleriet, men frågorna uteblev. Hoppas SD tar upp det i riksdagen i höst.

 
Ingen bild

Rune

8 juli 2013 18:58

Nutidens etablerade politiker och journalister har ju gått totalt vilse när de kritiserar SD.
SD kritiseras för åsikter som SD inte har och SD kritiseras för en politik som SD inte för.
För SD är ju detta som att få en asfalterad motorväg utlagd framför sig.

 
Ingen bild

Lotta

8 juli 2013 19:21

Ett förtydligande: Lövéns demokratihyckleri uttalades inte under hans tal utan i intervjun av Erik Blix.

 
Ingen bild

Skånepåg

8 juli 2013 19:49

@ Allmänt

Måste läsas. Från en av Avpixlats krönikörer.
http://avpixlat.info/2013/07/08/kan-man-kanna-karlek-till-sitt-land/

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9
10
11
12 13 14
15 16 17
18
19 20 21
22
23 24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Juli 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se