thoralf

Direktlänk till inlägg 6 juli 2013

ÄR GREIDER RASIST?

Av Thoralf Alfsson - 6 juli 2013 09:24

 

Mishra tillsammans med Greider


Anders Blank på Barometern sjunker riktigt lågt när han i en artikel försöker hänga ut Micael Foghagen på grund av att han suttit vid samma bord som Mrutyuanjai Mishra, krönikör på Avpixlat. Allt grundat på en artikel i Aftonbladet skriven av Martin Nilsson och Ehsan Fadakar, båda SD-hatare.


Det märkliga är att Anders Blank inte nämner Mrutyuanjai Mishra vid namn förrän i slutet av artikeln. Eller rättare sagt det är kanske inte så märkligt då Mishra har utländsk bakgrund. Det är ju faktiskt lite långsökt att försöka anklaga en Sverigedemokrat för rasism på grund av att han äter middag tillsammans med en person med utländsk bakgrund. Ännu ett lågt påhopp från Barometern och Anders Blanks sida.


Jag handhälsade och pratade också med Mrutyuanjai Mishra i Visby. Mishra som även skriver för danska Jyllandsposten beskrivs på följande sätt i JP.


 

Enligt den information jag fått var det Göran Greider som var synnerligen otrevlig efter att Aftonbladets anställda informerat om vem som pratat med Greider. Han lär ha gastat och skrikigt på Foghagens sällskap, något som knappast borde undgått Martin Nilsson och Ehsan Fadakar.


”En bit ifrån sällskapet åt chefredaktören och vänsterdebattören Göran Greider middag.

Vid ett tillfälle var Mrutyuanjai Mishra framme och pratade.

– Jag vet inte riktigt vad han ville, säger Greider.

Var du medveten om att han är krönikör på ­Avpixlat?

– Va? Nej, det hade jag ingen aning om. På allvar? Det är nästan så att jag vill gå härifrån. Kommer han fram igen får han en rak vänster.”

 

Frågan som man kan ställa är givetvis om Göran Greider är rasist eftersom han vill slå Mishra på käften.


 


Aftonbladets Ehsan Fadakar försöker göra en ”story” av en icke händelse i Visby. Uppenbarligen har Fadakar sökt sig bort från mingelvisby och hittat till en granne av Visby arbetarförening (se mitt förra blogginlägg om Visby). 


Att sedan Anders Blank på Barometern följer upp detta är enbart pinsamt! Men samtidigt säger det allt om Barometerns agenda.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Hulda mk1

6 juli 2013 09:59

Ja, hur går det nu för Greider? Kan han kvarstå som chefredaktör på Dalademokraten? En knallröd S-tidning. Vad tycker PARTIET?
Kan han fortsätta att medverka i SR,s Godmorgon Världen? Blir han någon mer gång gäst i SVT,s Babel?
Hotfulla uttalanden om våld mot en person med ickesvenskt ursprung, är det lämpligt för någon i Greiders position?
Är han lika hotfull mot sina medarbetare? Sina närmaste?

Nej, vänstersossen Greider har verkligen "sk-tit i det blå skåpet" och vi väntar på reaktioner från hans övrig media och PARTIET...

 
Ingen bild

Stefan

6 juli 2013 11:16

Tänk när en journalist spänner blicken i Göran Greider, sittandes i panelsoffan: "Du ville ju slå en invandrad journalist-kollega på käften. Står du fortfarande för det uttalandet?"

 
Ingen bild

Anders

6 juli 2013 11:18

Är folk så illa bevandrade i det svenska språket att de inte begriper att "en "rak vänster" inte betyder misshandel?

"En rak vänster" är ett uttryck som vänstern använt mycket länge. Det parafraserar uttrycket "en rak höger".

 
Ingen bild

Henrik

6 juli 2013 11:54

När jag såg detta uttalande från Greider så tog jag ett par snabba screenshots, man vet aldrig när de tar bort såna tabbar från hemsidan och sen förnekar.

om det funnits någon riktig tidning i detta land så hade de haft stora rubriker:
"Våldsvänstern visar sitt rätta ansikte och hotar invandrad journalist"

Anders: Har du så liten kontakt med det svenska folket att du inte vet att majoriteten ser uttalandet "en rak vänster" som ett knytnävsslag med vänster hand i ansiktet ?
Jag är västerhänt och skulle aldrig säga "en rak höger"

 
Ingen bild

Skånepåg

6 juli 2013 11:59

@ Anders

"en "rak vänster" inte betyder misshandel."

Sorry mina dåliga kunskaper i "vänsterspråket", men om detta t.ex riktas mot mig, hur skall jag då tolka detta. Var går gränsen mellan att man uppfattar detta som ett verkligt hot eller parafras (omskrivning) för något helt oskyldigt som någon bara slänger ur sig?

 
Lassekolja

Lassekolja

6 juli 2013 12:26

SD brukar av PK-folket förknippas med "hat", senast av Reinfeldt i sitt Almedalstal, där någon hade lurat i honom att "hatet är SD´s hela idé". Korrekt är tvärtom att KÄRLEKEN är SD´s hela idé, kärleken till Fosterlandet Sverige. Betr. Barbarens Almedalstal så präglades vissa stycken av ett så starkt hat att han t.o.m var beredd att offra vår representativa demokrati.
Nu bör detta förhållande revideras. Fr.o.m nu bör bl.a Greider´s "raka vänster" förknippas med hatet!

http://www.svt.se

 
Ingen bild

Stefan A.

6 juli 2013 12:36

För jä... att inte personer med annan etnisk ursprung skall kunna vistas på allmän plats utan att utsättas för hot från medlemmar ur den stockholmska kultureliten, den gamle soffpotäten ser t.o.m ut att vara dubbelt så stor som mannen med det icke nordiska utseendet, " allas lika värde" ?...pyttsan..här är det naket våld som gäller....

 
Ingen bild

Lotta

6 juli 2013 13:13

@Anders

""En rak vänster" är ett uttryck som vänstern använt mycket länge. Det parafraserar uttrycket "en rak höger"." Så bara för att vänsterGreider hellre slåss med vänsternäven som väl då passar den politiska ideologin än högern, gör det hotet mindre allvarligt eller vad är det du skriver?

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

6 juli 2013 13:21

Nä, Göran blev förbannad när Mischra berättade att man skriver sanningen på Avpixlat. Det om något är provocerande för någon som bara är några lösnummer ifrån att äta hundmat.

 
Ingen bild

"Främlingsfientlig"

6 juli 2013 13:49


Både Göran Greider och hans tant verkar, av bilden att döma, vara något ängsliga, de ser i alla fall inte särskilt glada ut över att ha fått besök av en "främling".

 
Ingen bild

Leading Lady

6 juli 2013 14:03


Den gamla urbota kommunisten Göran Greider visar återigen, genom sitt hot om våld mot oliktänkande, att han inte bara är tjock om magen, han är också tjock i skallen och våldsam.

 
Ingen bild

Vakttornet

6 juli 2013 14:12


Därför undviker Hussein sitt hemland!

Den kenyanska muslimen Barack Hussein som sitter i Vita Huset som USA:s president är nu på turné i Afrika, där han i tur och ordning ska besöka Senegal, Sydafrika och Tanzania. Men halvsyskonen i Kenya får inget besök av Hussein!

Artikel nedan:

http://bloggar.aftonbladet.se/omvarlden/

 
Ingen bild

Är könsstympning en njutning?

6 juli 2013 14:43

”Fantomnjutning”, sa socialantropologen Sara Johnsdotter i ett radioprogram om sex som sändes i Sveriges Radio tredje juli.

Hon talade om kvinnlig könsstympning och upplyste radiopubliken om att det oftast inte var så farligt som det lät. Faktum var, enligt Johnsdotter, att man inte borde kalla det stympning. Det lät så negativt. Och svenskarna har en onyanserad bild av det.

Hon berättade att det händer att flickor som får sin klitoris bortskuren upplever motsvarigheten till fantomsmärtor, nämligen fantomnjutning.

Det lät ju jättehärligt! Vilka lyckliga tjejer! Eller?

Hela här:
http://www.ethnopress.se/?p=866

 
Svensson

Svensson

6 juli 2013 15:51

Det låter som Göran Greider ville slå Mishra på käften, bara för han är mörkhyad ? Nog bäst att Säpo tittar närmare på det här.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

OH

6 juli 2013 15:56

Frågan lyder : Är Greider rasist?
Svar: Solklart JA.

 
Ingen bild

Observer

6 juli 2013 16:06

Barometerns omvärldsbevakning tycks vara något begränsad.Som utrikespolitisk expert på förhållanden i mellanöstern och i bortre Asien använder man idag Nasim Malik,s-politikern i Kalmar ,som gav skinkmackan ett ansikte.En trovärdig journalistik?Svaret på frågan är självklart ett Blankt nej.

 
Sven Dacke

Sven Dacke

6 juli 2013 16:49

Vem äger förorten

Ftbollsturnering för förorterna, och inga fördomar kommer på skam. Och SVT programledarna är avundsjuka på invandrarnas bengaliska eldar och rapmusik

Man känner sig förflyttad lång från Sverige

http://tinyurl.com/pqwm76q

 
Ingen bild

Fale Hin Unge

6 juli 2013 18:47......Samla ihop de här vänstertomtarna i framtiden och ställ dem inför domstolsprövning gällande demokratisabotage -Är min ringa åsikt!

 
Ingen bild

J B Doe

6 juli 2013 19:12

Nu tycker jag att det är dags att använda huvet. Om Greider kan man säga mycket, men av den ovan relaterade konversationen framgår inte att han skulle vara rasist. Han blir ju inte förbannad förrän han får veta att mannen jobbar för Avpixlat, m a o har "fel" åsikter

 
Ingen bild

Hulda mk1

6 juli 2013 19:46

J N Doe...
Det är ingen större katastrof om Greider felaktigt skulle bli anklagad för rasism.
Mer än 11 procent av Sveriges befolkning kallas ibland felaktigt för att vara Nazister eller rasister.
Men Greiders utfall klassar jag som rasism tills motsatsen är bevisad...

 
Ingen bild

Lundabo58

6 juli 2013 22:02

@ J B Doe

<i>"Han blir ju inte förbannad förrän han får veta att mannen jobbar för Avpixlat, m a o har "fel" åsikter"</i>

Om en SD:are gjort samma grej hade trycksvärtan tagit slut hos dagspressen.

 
Ingen bild

tonfisken

7 juli 2013 02:52

Nu var jag visserligen inte där....men av bilden att döma sitter 2 personer och käkar middag...där en annan person slår sig ner och vill prata.
Då får man ju acceptera att man vill va ifred.
Så SD jag är,vill jag av det bestämdaste hävda rätten till min lunch och ledighet.
Mishra må va hur duktig journalist som helst...men man sätter sig inte objuden vid ett bord och pratar.
Utifall det nu var så.

 
Ingen bild

Sissi

7 juli 2013 19:40

Alternativt scenario:
Mischra har slagit sig ner hos chefredaktör Greider, för att höra om det finns något ledigt jobb åt honom.
Självklart vill inte och bör inte Greider berätta det för Fadakar och Aftonblandet.... och för att undvika fler frågor och spekulationer i Aftonblad om sitt samröre med Jyllandsposten så svarar han som han gör...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9
10
11
12 13 14
15 16 17
18
19 20 21
22
23 24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Juli 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se