thoralf

Direktlänk till inlägg 5 juli 2013

IDAG KALMAR MARKNAD

Av Thoralf Alfsson - 5 juli 2013 09:47

Idag och imorgon kan du besöka oss på Kalmar marknad! Vi finns på Storgatan, utanför KappAhls entre.


 

Vårt tält prylar är på plats.                    Foto Thoralf Alfsson


Kommentarer hörda under dagen.


- Jag förstår inte varför övriga partier inte lyssnar på er! De sitter i sandlådan.


- Jag kommer rösta på er och det är väldigt många äldre som kommer göra det.


- Ni gör ett väldigt bra arbete. Stå på er!


- Det är tur att ni finns, så att någon rör om i grytan.


- Den där jävla Reinfeldt! (sagt av äldre kvinna)


Väldigt många är upprörda och arga på hur övriga partier bemöter oss. Inte minst att de vägrar lyssna på oss. Det känns som att vi har väldigt många nya väljare med oss inför valet 2014. Det kan bli något riktigt stort.


Dagens slogan:


"Gör som Filippa, lämna Reinfeldt!"


Det mest anmärkningsvärda idag är det stora antalet kvinnor som kommit fram och hämtat våra tidningar och informationsblad. Idag har det faktiskt varit en majoritet av kvinnor ;-)

Många har också uttryckt stor uppskattning över Jimmie Åkessons tal i "Almetalen", samtidigt som många är förfärade över hur Fredrik Reinfeldt genomförde sitt tal.



 
 
Ingen bild

Göran Greider vill slå SD-invandrare på käften

5 juli 2013 10:11

Här festar Sverigedemokraternas styrelseledamot och förra parti­ledare Mikael Jansson – med hat­sajten Axpixlats krönikör Mrutyuanjai Mishra i Visby.

”En rak vänster”

En bit ifrån sällskapet åt chefredaktören och vänsterdebattören Göran Greider middag.

Vid ett tillfälle var Mrutyuanjai Mishra framme och pratade.

– Jag vet inte riktigt vad han ville, säger Greider.

Var du medveten om att han är krönikör på ­Avpixlat?

– Va? Nej, det hade jag ingen aning om. På allvar? Det är nästan så att jag vill gå härifrån. Kommer han fram igen får han en rak vänster.

http://www.aftonlognen.se/nyheter/article17078637.ab

 
Ingen bild

Sven Dacke

5 juli 2013 10:11

Hoppas ni har pappret om 50 kronan att dela ut .
Barometern gillade inte att ni angrep systemet med billigare ( gratis) sjukvård för dom som inte får vara här, än registrerade "svenskar"

 
Sven Dacke

Sven Dacke

5 juli 2013 10:28

Dystert år väntar kommuner och landsting
Publicerat: kl 07:22 , Ekot
Det ekonomiska läget för kommuner och landsting ser kärvt ut inför nästa år. Då räknar drygt 100 kommuner och nästan alla landsting med underskott i budgeten, enligt Sveriges kommuner och landsting, SKL.


Trots den stora invandringen, eller är det "tack vare" den.

http://tinyurl.com/olrmq3l

 
Ingen bild

Hulda mk1

5 juli 2013 10:45

I går kväll somnade säkert Göran Greider väldigt sent och efter många timmars funderande. En krönikör på Avpixlat - med DET ursprunget. Hela hans världsbild har rasat ihop...

 
Ingen bild

Tony

5 juli 2013 11:15

När jag ser vilka som deltar i programmet debatt,
så är risken stor att jag Greder (gråter på¨Skånska)
samma linslusar i varje program, man kan ju tro att
det bara finns sju till åtta åsikter i landet!
Jag greder även när jag ser Greider, vilken ovårdad typ,
och han är chefsredaktör för en Tidning! Ja det har
verkligen gått utför med Svensk Media!

 
Ingen bild

Kalle

5 juli 2013 11:39

Länstidningen I Södertälje (LT) skriver:

""[SD] Partiets tidning polisanmäld
Många har tagit illa vid sig av artiklar i SD-tidningen Telgekuriren./../
Flera privatpersoner har hört av sig till LT för att de blivit illa berörda av innehållet i Telgekuriren, som bland annat beskriver muslimer i negativa ordalag och utmålar invandringen av muslimer som något som leder till omfattande sociala problem./.../
För att göra en anmälan till Allmänhetens pressombudsman, PO, måste man däremot vara personligt berörd, till exempel genom att man utpekats genom namn eller bild i en publikation.
– Det enda man kan göra annars är att sätta upp en skylt att man inte vill ha tidningen, eller kontakta ansvarig utgivare. Fortsätter de att dela ut den är det inget brott, säger Ola Sigvardsson, PO."" skriver LT

http://lt.se/nyheter/sodertalje/1.2133738-partiets-tidning-polisanmald

Folk blir illa berörda av att SD publicerar sanningen i det invandrartäta södertälje. Södertäljefolket klara inte av att få sanningen i en gratistidning.

Efterlyser flera tidningsinitativ runt om i landet som presenterar sanningen för det sovande (vill inte läsa sanningen) folket.

Nu polisanmäler folk det fria ordet i en SD-tidning. De vill ha censur av det fria ordet. De klarar inte av yttrandefrihet i den svenska demokratin!!!

 
Ingen bild

Hulda mk1

5 juli 2013 12:01

Kalle...
Nazismen och Kommunismen har alltid förstått att ett nyhetsmonopol är ett måste.
I Sverige finns "Lilla Saltsjöbadsavtalet" och det politiskt korrekta.
Samma hatiska reaktioner skulle säkert ha blivit följden om en tining i tex. Tyskland 1943 ifrågasatt Hitler och Nazistpartiet. Folk hade blivit bestörta.
Där och vid en liknande publicering i Sovjet vid samma tid, hade dock konsekvenserna blivit enorma för de som funnits bakom skriften.

Så blir det som tur är inte i Sverige, men "Svenne Banan" är tyvärr inte redo för verkligheten efter lång tids indoktrinering om massinvandringens fördelar.
Men med tiden vaknar en efter en...

 
Ingen bild

Zigge

5 juli 2013 12:07

Att en och annan ungdom ser ner på äldre personer kan man ha överseende med, men att en folkvald regering som suttit och tiggt röster i Stasi-TV visar sån förakt för de som skapat detta land,det står jag inte ut med. Nu måste det hända grejer!

 
Ingen bild

Hulda mk1

5 juli 2013 12:24

Greider utförde rasistattack.
Att en chefredaktör för en stor Svensk S-tidning uttrycker en vilja att slå en skribent med utländsk härkomst på käften, är inte det en RASISTATTACK?
Gör inte Aftonlögnens publicering av detta uttalande dem till medskyldiga till denna RASTSTATTACK?
Bör Göran Greider få fortsätta att framträda i TV och radio efter detta uttalande? Vad kommer EXPO att skriva nu? Kommer landets ledarskribenter ta avstånd från honom? Vad tycker PARTIET? Räcker det med en "pudel" eller får Greider avgå? Är dessa åsikter vanligt förekommande på hans redaktion? Ska de då ha presstöd? Vad anser ansvarig minister?

Frågorna är många, många flera och svaren dröjer. Vi är många som avvaktar den fortsatta nyhetsutvecklingen...

 
Ingen bild

Hacke

5 juli 2013 12:40

Inte oväntat har hatvänstern fått ny luft under vingarna efter Reifeldts fanatiska tal då han eldade massorna mot det enda oppositionspartiet i landet.
Båda sidor har sina rötter i totalitära förföljelseideologier och steget mellan de båda har väl aldrig visat sig kortare än under årets Almedalsvecka.

 
Ingen bild

Hulda mk1

5 juli 2013 12:43

Får nog ändra lite på föregående inlägg.
Greider uttalar grovt rasistiskt hot, är nog mer passande.
Men frågorna kvarstår, är lika skarpa och kräver svar!

 
Ingen bild

Björnskinn

5 juli 2013 13:12

Jag tror att det saknas ett "inte" i den första kommentaren?

- Jag förstår inte varför övriga partier inte lyssnar på er! De sitter i sandlådan.
eller
- Jag förstår varför övriga partier inte lyssnar på er - De sitter i sandlådan.

 
Svensson

Svensson

5 juli 2013 13:28

Alliansen är sura,för dom är så dåliga på nätet,medans SD har mer media på nätet.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Essendon

5 juli 2013 17:43

O.T
Klarsynt krönika av Olof G. Hedengren i realtid.se:
"Reinfeldt tappar masken".

http://www.realtid.se/ArticlePages/201307/05/20130705160013_Realtid190/20130705160013_Realtid190.dbp.asp

 
Ingen bild

Katz

5 juli 2013 17:50

Får ni några glada tillrop från källarmoskén nära tältet? Med tanke på fredagsbönen och den förmodade tillströmningen.

 
Ingen bild

Hacke

5 juli 2013 18:27

@O.T

Stort tack för den länken! Hedengren beskriver på pricken det jag hört väldigt många ge uttryck för sedan Reinfeldts storstilade genomklappning i Almedalen. Var man inte övertygad om att hans dagar var räknade som statsminister och moderatledare innan så slog han själv i den definitiva spiken i kistan denna kväll.
Bara hans nyvunna vänner Mona Sahlin, Lena Mellin och kamraterna inom mp lär sörja detta sällsamt dåliga exempel på statsmannaskap vid hans sorti.

 
Ingen bild

Stefan A.

5 juli 2013 18:32

Vad är det för likhet mellan Egyptiska armén och Reinfeldt? Jo båda har gjort klart att de inte respekterar resultat i allmänna val.
Wikipedia borde under rubriken demokratur lägga in en bild på Reinfeldt, Reinfeldt demokraturens fader kund man lämpligen ha som underskrift.

 
Ingen bild

Stig Wiklund

5 juli 2013 19:04

Vad händer med Din marknad?
Lagen om kassaregister har nu ändrats, från och med den 01/01 2014 ska även den som säljer på torg och marknader ha kassaregister.
Stor osäkerhet råder om torg och marknadshandelns framtid. En sak är dock helt säker, det kommer att ske stora förändringar.
Marknader kommer att försvinna och många kommer att minska i storlek. Både Skatteverket, regeringen och riksdagens ledamöter är väl informerade om våran verklighet. Men har valt att sopa våran information under mattan.
Så här uttalar sig Maria Abrahamsson moderaterna i sitt anförande i Riksdagen inför voteringen: "dom farhågorna är det ingen som kan ta på fullt allvar".
Enda parti som stöder vår sak är miljöpartiet som även lämnade en motion till riksdagen, den blev dock nedröstad med 2 rösters marginal.
En genomförd undersökning av tidningen Torg och Marknadsnytt visar att 44,87% av dom 867 knallar som svarat kommer att sluta om gällande undantaget för Torg och Marknadshandel i kassaregisterlagen tas bort, och 30,68% vet inte hur dom kommer att göra.
En annan undersökning av samma tidning hos marknadsarrangörer visar att av 155 svar som avser 275 marknader så kommer 20,65% att sluta om knallekåren halveras. 31,61% svarade att det isåfall blir verksamhet i mindre omfattning, och 19,35% vet ej hur dom kommer att göra. Om det blir krav på kassaregister så kommer 32,26% att sakna el på marknaden, och 36,13% av dom som kommer att ha el på marknaden kommer att höja avgiften för den.

Varför blev det så här?
Ivrigt påhejade av Svensk Handel och den bofasta handelns blomsterorganisation har olika förslag förts fram för att begränsa den ambulerande handelns existens.
I början av -80 talet ville man totalförbjuda markupplåtelse åt "tillfällig handel". Senare, och pressade av den bofasta handeln, hotade många kommuner i landet att helt stänga eller kraftigt reglera torghandeln. En utredning över den allmänna ordningsstadgan föreslogs även att kommunerna skulle få rätt att bestämma över såväl varusortiment på torget och vilka tider handeln skulle få bedrivas.
Sedan har jakten på den ambulerande handeln bedrivits kontinuerligt i olika former för att begränsa deras existens, inte minst genom återkommande beskyllningar om svarthandel och illojal konkurrens. Och nu anklagas torg och marknadshandeln även för att förorsakar butiksdöd och arbetslöshet, något som knappast kan ledas i bevis.
Rolf Persson, ordförande för Blomsterbranschens riksorganisation, säger till Dagens Handel att konsekvenserna är förödande: Drygt 200 butiker av Sveriges totalt 1 500 har fått lägga ner sedan kassalagen började gälla säger Rolf Persson, och menar att vissa torg- och marknadshandlare dumpat priser till en nivå som slår ut blomsterbutikerna. Det påstås i Dagens Handel 1 2011/06/27 att om ingen lagändring sker förrän den första januari 2013 beräknas ytterligare 400 blomsterbutiker försvinna och momsbortfallet öka till 400 miljoner kronor per år eftersom även större butiker drabbas.
Den konkurrens som torghandeln står för är försumbar jämfört med den uppsjö av försäljningsställen av blommor som finns på varuhus och livsmedelsbutiker, något som starkt måste påverka blomsterbutikernas situation. Att situationen blev katastrofal då försäljningen skulle registreras i ett certifierat kassaregister kan tyda på att en viss handel med blommor inte har redovisats tidigare. Även blomförsäljningen på många av landets torg har upphört. Detta på grund av den ökade konkurrensen från landets varuhus och livsmedelsbutiker.
Att på det sätt som skett, hävda att mängder av lastbilar från Holland (flygande holländarna) kommer till Sverige och förser torg och marknadshandeln med svarta blommor kräver ett tillrättaläggande. Sanning är att dom kör leveranser med blommor till svenska butiker. I kampanjen att påvisa illojal konkurrens från torg och marknadshandeln undanhölls den informationen, dessutom anklagar den torghandeln med påståenden som fler gånger saknar trovärdighet och sanning, men kampanjen har naturligtvis varit den bidragande orsaken till lagändringen. Det innebär krav på kassaregister för endast svenska näringsidkare som bedriver handel på torg och marknader. Något krav på att utländska näringsidkare skall ha kassaregister finns inte i den nya lagen. Förutom beaktande av de praktiska problem som den nya lagen innebär för torg och marknadshandeln så borde storebror inte så lättvindigt få genomföra lagändringar som innebär krav på kassaregister för endast svenska näringsidkare och låta de utländska näringsidkarna undantas från kravet.

Därför ska torg och marknadshandeln inte ha kassaregister
Enligt de undersökningar som genomförts, så kommer bortfallet av försäljare att bli så stort att många marknader kommer att försvinna och andra måste minska storleken på sina marknader.
Landets torghandel kommer att fortsätta och minska, men nu med större hastighet än tidigare.
Den gnällande bofasta handeln kommer inte att tjäna någonting på detta, snarare tvärt om. De ökade dagskassorna som följer med marknaden i deras område kommer att utebli.
Billiga kassaregister för vår miljö existerar endast i vissa medborgares fantasi. Man vägrar inse att torg och marknadshandlarens ekonomiska situation är katastrofalt dålig för många. Men det bedöms alltid bero på att det har fuskats med redovisningen och att försäljning har skett svart med pengarna rakt ner i fickan. Myndigheterna vägrar att inse att för många torg och marknadshandlare innebär den nya lagen en katastrof då verksamheten inte genererar en vinst som kan bära den nya kostnaden i form av elkostnader, inköp av kassaregister, förstörd utrustning, reparationer och minskad försäljning på grund av driftstopp och tröghet i att hinna med alla kunder.
Därtill kommer allt trassel med skattemyndigheten och kassaregisterleverantören då driftstoppen kommer.
Lagändringen kommer att få större återverkningar än man insåg när ändringen av lagen genomfördes. Skatteintäkterna kommer med största säkerhet att minska när så många knallar kommer att upphöra med sin verksamhet, och många av de kvarvarande registrerar sin verksamhet utomlands.
Många av landets arrangörer kommer att tappa inkomster. Och många av dom är idrottsföreningar som tar hand om våra barn som kommer att drabbas om inte stat eller kommun täcker upp de uteblivna intäkterna som kommer dom till godo genom hyresintäkter från marknadsknallar.
Många i knallekåren har nått en mycket hög ålder, och rekryteringen av nya knallar är mycket låg. Deras höga ålder och brist på arbeten torde göra dem mindre eftertraktade på arbetsmarknaden, och då är det socialvården och andra bidragsformer som återstår.
Förtroendet för skatteverket, regeringen och olika partier riskerar att minska rejält när effekterna av den nya lagen kommer att granskas en gång i framtiden.

Varför kommer knallar att sluta?
Kostnaden för kassaregister, kontrollenhet, el och underhåll blir för hög i förhållande till den låga vinst som verksamheten genererar för många. Det senaste årtiondet har försäljningen på marknader sjunkit drastiskt. Därför har många skaffat sig andra arbeten och sällat sig till skaran som redan har marknadsförsäljningen i mindre omfattning. Förtjänsten är då många gånger så låg på den verksamheten så man inte har för avsikt att investera i några kassaregister.
Den miljö som marknader bedrivs i kan inte jämföras med den miljö som den bofasta handel har för sina kassaregister. Ingen lämnar skriftliga garantier att kassaregister alltid fungerar i vår miljö, och att det finns sådana för 6 000 kr var ett falskt påstående till riksdagen.
Åldern i knallekåren är mycket hög med många pensionärer, och många av dom väljer att sluta i stället för att investera i kassaregister och fortsätta något år till.
Fler företag med större aktivitet i form av flera diskar osv. har vid ca 4-6 tillfällen om året upp till 10 diskar, i bland mer med tillfälligt anlitad arbetskraft. Att för dom få tillfällena köpa kassaregister till varje disk och utbilda personal fungerar helt enkelt inte.
För övrigt handlar det om vind, kyla, regn, snö, och besvärlig hantering och tvister med Skattemyndigheten och leverantören av kassaregister då driftstörningar inträffar.
Lyssna inte på försäljares fagra löften. Ett kassaregister är inte ok att använda utomhus bara för att det är godkänt av skatteverket. Skriftliga garantier från försäljaren att det fungerar i Din miljö är ett måste! Skriftliga garantier att Du hålls skadelös om kasssaregistret vid senare tillfälle underkänns av skatteverket, och dom kräver uppdateringar eller nytt kassaregister! Skriftliga garantier om att CE märkningen är äkta och att det finns en EG-försäkran. Skriftliga garantier på att Elsäkerhetverkets krav är uppfyllda och att registret är klassat för minst IP44!
Mitt råd är: Köp inga kassaregister nu! Vänta och se vad som kommer. Dels från myndigheterna och dels från tillverkarna av kassaregister
Stig Wiklund

 
Ingen bild

Micke

5 juli 2013 20:07

Bättre och bättre! Kom in på jobbet idag semestern börjar närma sig gutt!! Tänkte mig nog inte för när jag klev in i lunchrummet och utbrast GOD MORGON SVERIGE VÄNNER OCH ....Mellan chefens namn det vart helt tyst:):) jag vet ju mina arbetskamraters åsikter;)och mellan chefens som tror att ja precis som miljöpartiet att det är bra för sverige med ett mångkulturellt samhälle!! TREVLIG SOMMAR PÅ ER SVERIGE VÄNNER OCH SIST MEN INTE MINST THORALF!!!!!

 
Ingen bild

Thoralf A

5 juli 2013 20:22

Stig Viklund

Om jag förstår dig rätt kommer marknader och torghandel dö ut oavsett om kassaregisterkrav införs eller ej.

För mig är det självklart att handel skall bedrivas på lika villkor och med samma kontrollkrav. Därför röstade riksdagen för att kassaregisterkrav även skall gälla utländska företag. Det glömde du nämna i din långa kommentar. Detta krav drev SD+S+MP+V igenom.

Vad du har fått det ifrån att MP:s motion röstades ner med 2 röster kan jag inte förstå.

Jag kan inte förstå att företag som omsätter flera hundratusen varje år skall slippa krav på kassaregister. Bedriver man en affärsrörelse i den omfattning skall kraven vara detsamma som för den fasta handeln.

Om det i sin tur att många marknadsknallar slutar och marknader läggs ner så anar jag vad orsaken till denna utveckling beror på ;-)

I så fall visar det att riksdagen tagit ett riktigt beslut!

 
Ingen bild

räven

5 juli 2013 20:38

Vad är det för gnäll från marknadsmänniskor?

Man kan ju både betala med mobilen via swish nu och kortläsare finns till iphonen. Inga abonnemangskostnader heller vad jag vet.

Låter lite som musikbranchen bortsett från att marknadsfolket inte har något inflytande över lagen.

 
Ingen bild

Malmö

5 juli 2013 20:39

Vad skönt det är att Thoralf har en blogg som får mig att bli glad varje dag. Jämför med Reinfeldt och hans surpuppor i sju-klövern som bara är negativa för Sverige. Det för mig värsta är, att jag har röstat på högern/moderaterna i mer än femtio år i deras med och motgång. Men nu är det definitivt slut. Efter Reinfeldts tal i Visby finns det ingen återvändo.

 
Ingen bild

Hulda mk1

5 juli 2013 21:17

Jag tänkte berätta om en dag för en månad sedan. Skulle besöka en bank i en närbelägen stad. Jag var där i god tid och hade en kvart tillgodo intill denna bank.
Torghandeln pågick och jag tog en titt på varorna. Hittade ett stånd med kläder och fann ett klädesplagg som passade en familjemedlem.
Dock var affärsmännen av "utländsk härkomst", men jag fick en ide...

Det blev affär och jag begärde ett kvitto. Då började det roliga.
En förvånad blick från den man som expidierade mig. Han frågade sin kollega på ett för mig okänt språk.
Sedan skrev han ett "kvitto". Ingt firmanamn, inget organisationsnummer, ingen moms specad osv. Det enda som var rätt var pappret som var från ett riktigt kvittoblock.
En liten episod från det nya mångkulturella Sverige.

Men ointresse att ge kvitto finns säkert hos flera grupper än de som jag handlade av...

 
Ingen bild

OT

5 juli 2013 21:20

IDAG KALMAR MARKNAD i morgon Sverige...

"Ett parti reser till månen
Ett annan, siktar mot solen
En tredje, kommer aldrig iväg
Endast ett arbetar för dig: När ekonomin förfaller,
och du, känner dig utfrusen i eget land,
då lever, då finns vi här för dig

Det är över nu
Och vi kommer ihåg alla oförätter de gjort mot dig
Dom är körda nu..." - Gyllene Tider - Det är över Nu: http://www.youtube.com/watch?v=Pc6sfumoHaY

 
Ingen bild

OT

5 juli 2013 21:34

Apropå Reinfeldts tal, ingen kunde väl undgå att se hur han var i ex-STASI...

"There's Reinfeldt who's sure all that glitters is gold
And he's buying a stairway to heaven.
When he gets there he knows, that the stores are all closed
With a word he can't get what he came for.
Ooh, ooh, and he's trying to buying a stairway to heaven..." - Stairway to Heaven Led Zeppelin: http://www.youtube.com/watch?v=qHFxncb1gRY

 
Ingen bild

Lotta

5 juli 2013 21:55

Björklund anser att vi behöver importera 250000 ytterligare till Sverige för att klara välfärden. Räcker inte de 500000 arbetslösa som vi redan har?

 
Ingen bild

Hulda mk1

5 juli 2013 22:23

Lotta...
Jo, när mitt badkar är på väg att rinna över, stänger jag kranen.
Jag ringer inte rörmokaren akut och vill att de ska höja kanten på badkaret.
En akutåtgärd som säkert skulle bli dyr...

 
Ingen bild

Lotta

5 juli 2013 22:28

Hulda mk1

Klockren slutsats:-)

 
Ingen bild

OH

5 juli 2013 22:54

Nu får ni vara lite snällare mot Herr Statsministern, han är faktiskt en av SD:s bästa fotsoldater.
Bara gå på Fredde, höj Björklunds bud på 250000 till 500000 eller slå till med en miljon direkt.

 
Ingen bild

Stefan A.

5 juli 2013 23:16

Det är sant OH, R bjuder på reklam som inte ens går att köpa för pengar, det är själva principen bara att stänga ute kanske en halv miljon väljare.

 
Ingen bild

OT

5 juli 2013 23:48

@OH - "Nu får ni vara lite snällare mot Herr Statsministern"

OK, skall försöka låta bli... synd & slå på en som ligger nere för räkning.

Hoppas den nya våren i öknen kommer gå bra, "Robert Broberg - Öken": http://www.youtube.com/watch?v=SMKqki1qPB0

 
Ingen bild

Stundtahl

6 juli 2013 00:32

@OH -Rättstrogna och alla humanister i SD hjälper gärna en statsminister som förtvivlat trampar kvicksand....

 
Ingen bild

OT

6 juli 2013 01:27

@OH det blev mig övermäktigt! Måste ge Ranfel en snyting till...

Åhh hej med farbror Reinfeldt, hej alla barn nu blir det barnprogram, tita nu vad farbror Reinfeldt tar fram... "En Himla Många Program: Farbror Frej": http://www.youtube.com/watch?v=GN1pwfUxgh0

 
Ingen bild

Inbjudna av V greps för gruppvåldtäkt

6 juli 2013 02:39

Inbjudna av V greps för gruppvåldtäkt under Almedalsveckan – UPPDATERAD med namn och bilder:
http://www.exponerat.info/invandrare-inbjudna-av-v-greps-for-gruppvaldtakt-under-almedalsveckan/

 
Ingen bild

w-son

6 juli 2013 06:38

Hejsan Thoralf!
Om du inte redan sett det, så vill jag tipsa dig och övriga inom SD om en debattartikel skriven av Jan Tullberg, docent i ekonomi, i Skånskan rörande den famösa OECD:s rapporten om invandringens ekonomi som slogs upp stort i DN med rubriken ”Invandrare betalar mer till samhället än vad de får tillbaka” och i SvD som ”Invandring en ekonomisk vinst”.

Förutom att han helt monterar ner dessa felaktiga siffror så lyfter han upp andra mycket intressanta siffror från OECD rapporten som svensk media av någon outgrundlig anledning hållit helt tyst om.

Så här avslutar Tullberg artikeln i Skånskan:
"Skall man lyfta fram en siffra i OECD-rapporten där Sverige starkt avviker från andra rika länder så är det socialhjälp till invandrare jämfört med socialhjälp till infödda. I Sverige får en genomsnittlig invandrare 10.2 gånger mer än vad en genomsnittlig svensk får. Det är den högsta siffran inom OECD vars medeltal är 1.7 (Tabell 3.A1.3) Invandringens höga kostnader är ett stort samhällsproblem som inte bör sopas under mattan."

 
Ingen bild

w-son

6 juli 2013 06:40

Glömde länken till Tullbergs artikel "OECD:s rapport och invandringens ekonomi"

http://www.skanskan.se/article/20130702/OPINION/130709602/1061/-/oecds-rapport-och-invandringens-ekonomi

 
Svensson

Svensson

6 juli 2013 07:41

Vi borde inför importstopp på invandrare till Sverige,och börja exportera dom istället.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Hulda mk1

6 juli 2013 08:18

Jag har ägnat lite tid nu på morgonen åt att titta på You Tube från årets Almedalsvecka.
Jimmie Åkessons intervju hos Aftonbladet. Lena Mellin och en annan kvinnlig reporter.
Att han orkar stå där och höra och tvingas svara på i stort sett samma fråga, gång på gång... Nej, SD borde samla ihop alla journalister och en gång för alla klargöra relationen till Avpixlat. Nu tjatade Mellin om Avpixlat för att blockera vad SD ville ha fram under sin dag i Almedagen.
Han talar också i klarspråk om vad han tycker om påträngande reportrar utanför hans hem. BRA!
Jimmie i stort sett krossar dem med klipska raka svar.
Rickard Jomshof malde ner Alexander Bengtsson från EXPO säkert och effektivt.
Det blir inte lätt för landets journalister i den stundande valrörelsen. SD har kloka och förnuftiga partiföreträdare!

 
Ingen bild

Stig Wiklund

6 juli 2013 09:18

När 200 blomsterbutiker har lagt ner så beror det på torg och marknadshandeln. Men när halva knallekåren slutar beror det alltså på att dom fuskar enligt SD?

 
Ingen bild

Stig Wiklund

6 juli 2013 09:31

Du skriver så här Thoralf: "

"Jag kan inte förstå att företag som omsätter flera hundratusen varje år skall slippa krav på kassaregister. Bedriver man en affärsrörelse i den omfattning skall kraven vara detsamma som för den fasta handeln."

Det är det som är problemet, att Ni och de övriga som tagit beslutet, inte förstår varför vi skall slippa krav på kassaregister. När vi förklarar varför så tar Ni inte det på allvar utan sopar argumentenm under mattan i stället.

 
Ingen bild

Hulda mk1

6 juli 2013 10:15

Stig Wiklund...
Ska torghandlare ha en egen speciell "gräddfil"?
Ska grönsakshandlaren i sin butik ha en lag som styr honom, och grönsakshandlaren som står på torget 5 meter från ovan nämnda butik lyda under en annan lag och ha "speciella regler"?

Nej, vi är många som fattar var skon klämmer. Den "informella ekonomin" är stor på både gator och torg.
Vad är din kommentar till mitt torgbesök som jag skrev om igår kväll?

 
Stig Wiklund

Stig Wiklund

6 juli 2013 10:56

Vad vet Du Hulda om knallens verklighet?
Fördomar = När en knalle säljer dåligt så utgår man från att han/hon fuskar.
Ska lagar stiftas på ofullständigt och falskt underlag?
Ska man genom lag påtvinga någon utrustning som inte finns?
Vet Du vilka kassaregister som uppfyller kraven på elsäkerhet för utomhusbruk?
Vid förfrågan hos skatteverket så vet dom inte.
Riksdagens beslut togs bla. på underlaget att priserna på kassaregister har stabiliserat sig från 6000:- vilket är en ren villfarelse.
Ditt inlägg i går kväll lägger jag mig inte i.

http://g

 
Ingen bild

Stig Wiklund

6 juli 2013 15:23

Rötägg finns överallt i vårt samhälle. Men alla samlas inte inom torg och marknadshandeln. Om några missköter sig så innebär det inte att alla gör det.
När skatteverket gjorde sina 17 000 kontrollbesök hos torg och marknadshandeln vittnar många försäljare om att på marknader så gick kontrollanten förbi dom marknadsstånd som var bemannade med utländska försäljare. Varför?

Inte ens Skatteverket går fria från rötägg. En förre detta anställd vid Skatteverket i Stockholm åtalades misstänkt för bedrägerier på över 120 miljoner kronor. Skattehandläggaren misstänks ha gjort felaktiga momsåterbetalningar till tre företagare som också åtalades. Skattehandläggaren åtalas för grov trolöshet mot huvudman och grovt skattebrott. De tre företagarna åtalas för bland annat skattebrott och bokföringsbrott.
Det innebär inte att alla på Skatteverket gör likadant.

Kommunanställd tros ha förskingrat 17 Mkr.
Det innebär inte att alla kommunanställda gör likadant.

ICA skrapade köttfärs från golvet och lade ut till försäljning.
Det innebär inte att alla ICA gör likadant.

Sju av 18 åtalade i kassafuskhärvan med centrum i Sundsvall dömdes till fängelse, bland dem två representanter för kassaleverantören. Domarna föll i juli 2012

Inte heller nya kassaregister med kontrollbox är någon garanti för helt vita affärer. det medger även experter på Skatteverket:
"- Vi har indikationer på att även de nya registren kan manipuleras, säger Mikael Persson som jobbar med kassaregisteranalys på Skatteverket.
Innan den nya Kassalagen infördes var manipulerade kassaregister snarare regel än undantag.
- Det var ett försäljningsargument, de gick knappast att sälja annars, säger Mikael Persson som uppskattar att nio av tio kontrollerade register var manipulerade från leverantören."

 
Ingen bild

Ralph Andersson

6 juli 2013 15:58

Stig Viklund, som du ser så är det att tala för döva öron eller imbecilla personer eller politiker, att som Thoralf och hans anhang leka ordlekar och raljera är tydligen värt mer än verkligheten.
Och som du skrev man kan inte döma alla efter ett fåtal.
Så man får ju hoppas att inte alla i SD är lika enfaldiga som Thoralf och hans supportrar på denna blogg.
För SD har ju ändå några ljusa förslag och behövs som en motpol inom politiken.

 
Ingen bild

OT

6 juli 2013 22:08

@Stig Wiklund och Ralph Andersson

Är ni medvetna om att många mobiltelefoner har en miljöspecifikation som liknar de för kassaregister?

Ändå kan du använda dessa mobiltelefoner utomhus, varför skulle det då inte med lite knallefyndighet fungera att använda ett kassaregister?

Tips: Bilbatteri (80Ah borde räcka för drift i ca 8h) + regnskydd/värmehuva (kassaregistret avger värme under drift så en värmehuva gjord av liggunderlag borde räcka under vår, sommar och höst). Problemet löst och ni kanske kan snickra ihop en lösning som bygger på vad jag sagt och som ni kan sälja till andra!

Fast det är klart, det kanske inte är miljöspecifikationen på kassregistern som är problemet.

 
Ingen bild

Hulda mk1

6 juli 2013 22:36

OT...
Om inte viljan finns, då går ingenting...

 
Ingen bild

Stig Wiklund

7 juli 2013 08:56

Är det rimligt att stifta lagar som drabbar tusentals medborgare, som enligt OT "kanske" kan snickra ihop en lösning för kunna fortsätta att försörja sig?
Om Du vill komma med lösningar hur en idiotisk lagstiftning inte ska slå undan benen på medborgare och belasta samhället ekonomiskt måste Du sätta Dig in i vad som gäller beträffande ekonomi, elsäkerhet, certifiering, Skatteverkets föreskrifter och knallens verklighet och vilka följdverkningar lagen får för landet i övrigt.
Att förfölja och behandla knallekåren som en kategori människor som kategoriska fifflare är något som medborgarna i dom finare salongerna borde upphöra med. Dom fördomar och attityd som många gånger uppvisas gentemot torg och marknadshandeln är ganska skrämmande. Stundtals styrs tankarna till hur illa följderna kan bli när vissa grupper av människor utsätts för förföljelse i ett samhälle.
Knallens verklighet, och sanningen om kassaregistren beträffande teknik och priser fick aldrig läggas i vågskålen när torg och marknadshandeln kördes över av skatteverket, regeringen och riksdagen på av den bofasta handelns begäran.

Hulda. Om inte viljan finns att ta till sig fakta, utan bara blunda för verkligheten så blir det sådana här idiotiska lagar!

 
Ingen bild

Stig Wiklund

7 juli 2013 09:43

PM. Att sälja kassaregister till torghandlare kan strida mot ett i sammanhanget viktigt EU-direktiv och svensk lagstiftning.
De förutsättningar och antaganden avseende kassaregister som Proposition 2012/13:129 bygger på, förutsätter implicit att ett i sammanhanget viktigt EU-direktiv och svensk lagstiftning inte följs.
Min gissning är att lagstiftaren, i arbetet med proposition 2012/13:129, helt enkelt inte har haft kunskap om ett i sammanhanget relevant EU-direktiv som är upphöjt till svensk lag och som ställer krav, inte bara på kassaregistret som sådant, utan även på den som tillverkar, saluför, hyr ut eller till Sverige/EU för in utrustningen .
Brott mot det till svensk lag upphöjda EU-direktivet, uppsåtligen eller av oaktsamhet, är straffbelagt med böter eller fängelse i upp till 1 år.
I propositionen anges att priser för kassaregister stabiliserats på en nivå från 6 000 kronor. Denna uppgift saknas relevans eftersom priset avser kassaregister som pga. EU-direktivet och svensk lag, inte får säljas till torghandlare givet de miljöbetingelser som där råder. För den som är insatt i EU-direktiven och elektronikkonstruktion för utomhusmiljö, är det förfärande att läsa hur sådana felaktiga uppgifter smugit sig in en proposition till Riksdagen. Det är också anmärkningsvärt att Elsäkerhetsverket som är tillsynsmyndighet inte fått möjlighet yttra sig som remissinstans.
All elektronisk utrustning är konstruerad för en viss användning som bl.a framgår av tillverkarens tillverkningsunderlag, datablad och upprättad EG-försäkran. Enligt lagen och regelverket är det inte tillåtet att sälja en produkt, t.ex ett kassaregister, för användning i andra miljöer än de som produkten ursprungligen är konstruerad och testad för och som framgår av produktens tekniska specifikation, tillverkningsunderlag och EG-försäkran.
Jag har under ett år studerat tekniska data för flera kassaregister och kontrollenheter. Under debatten som förevarit har flera leverantörer uttalat sig och påstått att det visst finns kassaregister som torghandlare kan använda. Jag har kontaktat leverantörer och bett om offert och samtidigt hänvisat till de regelverk och den lagstiftning som gäller. Inte i något fall har en leverantör då kunnat visa att man har utrustning som får säljas. Helt enkelt för att det inte finns.
Det finns sålunda inga kassaregister och kontrollenheter som får säljas för torghandel givet den miljö som då gäller och om gällande EU-direktiv och lagstiftning skall följas. Om sådana kassaregister överhuvudtaget kommer att utvecklas, så kommer dessa med all säkerhet att betinga ett pris som väsentligt överstiger de 6 000 kronor som anges i propositionen som pris för ett kassaregister.
Det finns i ett demokratiskt samhälle plats för att göra om och göra rätt, det bör nu också göras.

 
Ingen bild

Stig Wiklund

7 juli 2013 09:55

Författare till PM är Nils Höglund.
Nils Höglund har arbetat många år som Teknisk Direktör och utvecklingschef för system där höga krav ställs på driftsäkerhet och dataintegritet. Han har även arbetat med utveckling av internationella standarder för dataregistrerande apparater.

 
Ingen bild

Thoralf A

7 juli 2013 10:39

Stig Wiklund

Ingen förföljer marknadsknallar! Vare sig Skatteverket, regeringen eller riksdagen.

Du får dock gärna utveckla ditt påstående att Skatteverket inte gjorde kontroller (hoppade över) marknadsknallar som hade utländsk bakgrund.

 
Ingen bild

Stig Wiklund

7 juli 2013 11:29

Om Du läser mitt första inlägg Thorlaf så kan du inte undgå att se hur man redan på 80 talet började med att vilja förbjuda upplåtelse av mark till ambulerande försäljning osv. Och ta del av svensk handels och blomsterhandlarnas agerande gentemot torg och marknadshandeln.
Men den som inte vill se, den ser ingenting.

Ganska meningslöst att utveckla det i all den stund Du utgår ifrån att det en knalle anför kan man sopa under mattan.

Men hör med skatteverket hur många av dom 17 000 kontrollbesöken som innefattade knallar med utländsk bakgrund.
Fråga samtidigt hur många i den bofasta handeln som inte har kassaregister,
begär en detaljerad redovisning vad felen som upptäcktes bestod av,
begär en förklaring varför man påstår att priserna för kassaregister har stabiliserat sig från 6000 kr när det inte finns sådana för utomhusbruk, fråga om knallen inte behöver köpa kassaregister som kostar mer än dessa 6000 kr,
fråga regeringen varför elsäkerhetsverket inte var med som remissinstans.
Fråga skatteverket varför det är säkrare att knallen registrerar sin försäljning i en tvivelaktig maskin i stället för i en inbunden kassabok, oavsett om uppgifterna införs i ett kassaregister eller att samma uppgifter införs i en inbunden kassabok SÅ SKA DET KONTROLLERAS.
Kontrollen om försäljningen har registrerats är likadant oavsett om den sker i ett kassaregister eller i en inbunden kassabok.

Ett bättre och effektivare sätt att förbättra vore att göra som gatuhandeln i USA. Låt den som vill bedriva torg och marknadshandel begära tillstånd för det och betala en schablon avgift baserad på vissa parametrar. Sedan ska tillståndet/licensen, som i USA, bäras på rockuppslaget eller liknande.

Se till att SD motionerar till riksdagen att riva upp beslutet och ålägga regeringen att återkomma med...........

 
Ingen bild

Ralph Andersson

7 juli 2013 19:40

Thoralf, jag har rätt många marknadsdagar kontrollerat dom skattekontrollanter som dom senaste två tre åren genomförde dom 17 000 kontrollerna som skulle ligga till grund för beslutet om just kassaapparater, som ni politiker och Svensk handel sen för vrängde till att det stora flertalet av knallarna hade brister i sin bokföring.
Där ni går ut och påstår att runt 70-80% hade brister, med påståendet att 200 av 270 kontrollerade hade brister, när det i själva verket var 200 av 17000 som hade brister, är det lögn och förtal eller?
Men jag kan som sagt gå ed på att i dom flesta fall av dessa 17000 kontroller så är där ett mycket litet fåtal säljare med utländskt ursprung, för kontrollanterna tycke nog det var för jobbigt att konfrontera dessa. Mig besökte dom under denna perid ca hundra gånger. Detta måste ju ses som regelvidrigt, och förföljelse av en Svensk minoritet på marknaderna.

 
Ingen bild

Ralph Andersson

7 juli 2013 19:45

För dom som påskiner att man kan betala med mobilen och så vidare.
har tydligen inte bevistat så många marknader och eller festivaler.
Där nätet ligger nere stora delar eller hela tiden, sist hände mig i Sölvesborg och på Ekebofestivalen. Och så är det på dom flesta ställen där det samlas mycket människor. Jag har Telenor, men det kvittar liksom då det delas på näten sinsemellan bolagen.

 
Ingen bild

Ralph Andersson

7 juli 2013 19:50

Jag kan också tillägga att oviljan av skattekontrollanter redan uppkom 1995 när den första stora kontrollen sattes in på alla marknader.
Jag kontrollerade även då deras arbete. Samma fenomen, dom kunde inte kommunicera med sälja med utländskt ursprung, förmodligen språkförbistring, så efter att ha stått och vänta på någon personal i ca 30 minuter, som ju givetvis inte kom, så gick dom vidare. Detta belev signifikativt och med påföjden att dom som sagt hoppade över dessa säljare.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9
10
11
12 13 14
15 16 17
18
19 20 21
22
23 24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Juli 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards