thoralf

Direktlänk till inlägg 1 juli 2013

FÖRUTSPÅR SUCCEVAL FÖR SD

Av Thoralf Alfsson - 1 juli 2013 17:25

Började dagen med ett seminarium med rubriken ”vem tar vem”. Vilka allianser kommer vi att få se efter valet. Väldigt mycket var det vanliga snacket och ganska ointressant men givetvis kunde man inte undvika att prata ganska mycket om Sverigedemokraterna. Det är lite märkligt hur dessa proffstyckare samtidigt skall förhålla sig till SD och samtidigt ge uttryck för sina egna negativa värderingar om SD för  att inte förlora "respekten" inom pk-kretsarna.


Det presenterades flera undersökningar gällande Sverigedemokraterna. Två av dessa tänkte jag ta upp i blogginlägget. Den första frågan gällde om de övriga partierna skulle föra en dialog med SD. På denna fråga har drygt 40 procent svarat JA och ca 20 procent Vet ej. I mina ögon visar detta att 7-klövern inte har förstått vad det svenska folket anser om deras sätt att behandla och bemöta SD.


 


Den andra frågan gällde huruvida de som röstar på SD gör det i protest mot ”etablissemanget”eller 7-klövern. När det gäller detta har andelen ökat rejält sedan hösten 2012. Även i detta fall handlar det om ett missnöje med 7-klövern men kanske framförallt med media och hur man behandlar SD.


 


Per Schlingman studerar undersökningen från Novus.


I panelen fanns även Sakine Madone som förutspådde stora framgångar i EU-valet för Sverigedemokraterna. Paralleller gjordes med Junilistan som fick 14 procent. En sådan framgång inför riksdagsvalen till hösten skulle vara det bästa ”valverktyget” vi kunde tänka oss.


Lena Mellin måste vara väldigt trögtänkt! Vilket tålamod Jimmie Åkesson måste sitta inne med för att klara av denna enfaldiga intervju som inte handlar om politik. Jag förstår att han skrattar åt Lena Mellin mer än en gång. 
ANNONS
 
Lassekolja

Lassekolja

1 juli 2013 17:41

Varför är det knäpptyst om Kyrkovalet? Det talas väldigt mycket om de fyra valen, som äger rum 2014 och det är väl OK men varför nämns ingenting om höstens val, Kyrkovalet? Den enda som har nämnt det är Helle Klein(!) av alla..... Pinsamt!
SD 2013 & -14!!!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Hacke

1 juli 2013 17:56

Följde också detta seminarium via SVT Forum. Jag tycker de höll sig hyfsat anständiga och korrekta i sina bedömningarna kring sd - med ett katastrofalt undantag i Maria Wetterstrand. Hon inte bara läste siffrorna som fa´n tolkar bibeln utan var dessutom tvungen att ständigt komma med nedsättande och helt ovidkommande kommentarer.
Hon är definitivt inte mogen att ingå i paneler som dessa men är naturligtvis självskriven som sådan hos sina partikamrater inom medieetablissemanget.

 
Lassekolja

Lassekolja

1 juli 2013 18:49

Jag brukar sannerligen inte gnälla på SD-politiker men reagerade negativt när den i vanliga fall rättframme Björn Söder reste sig och gick när Daniel Pool kom upp på scenen, har för mig att det var i P1´s Studio1(?). Sandlådebeteende?, eller har jag missat något?

http://www.status.st

 
Ingen bild

Rune

1 juli 2013 19:44

Intressant att se och höra hur Åkesson formligen sopar golvet med de två från Aftonbladet i intervjun här ovanför.
Åkesson är i särklass Sveriges skickligaste partiledare. Till och med några strån vassare än Alf Svensson när han hade sin storhetstid.

 
Ingen bild

Nemesisdivina

1 juli 2013 20:32

Intressant att betrakta kroppsspråket hos de två intervjuande kvinnorna. Båda står konstant med korsade ben, ungefär som om dom vore kissnödiga. Ställningen signalerar avvisande, fientlighet, aversion. Knappast en tillfällighet...

 
Ingen bild

Skånepåg

1 juli 2013 20:49

@ Någon

Vad är det för fel som är trasigt? Jag får bara svart ruta i den tredje bilden.

 
Ingen bild

Hulda mk1

1 juli 2013 20:55

Ja, Jimmie Åkesson sopade inte bara golvet med Aftonlögnens representanter. Han sopade hela huset, från golv till tak...

Aftonlögnen hade givetvis artiklarna om Avpixlat som ett redskap för att skada SD, men redskapet visade sig vara en bumerang!

Talet i Almedalen var väldigt bra och kommer säkert att bli en klassiker. Själv är jag också "En Sverigevän i hjärtat"!

 
Ingen bild

SD:s digitala motor har fått nytt bränsle

1 juli 2013 22:24

När Joakim Wallerstein lämnade pr-byrån Strandberg Haage för att börja på Sverigedemokraternas informationsavdelning, väckte det en del uppmärksamhet. För Resumé berättar han om omgivningens reaktioner och SD:s digitala satsning inför valet.

Att Joakim Wallerstein lämnat Strandberg Haage för Sverigedemokraterna upptäcktes först vid presentationen av SD:s uppdaterade logga och grafiska profil. Egentligen hade han arbetat på SD:s informationsavdelning i ett halvår redan.

– Partiet behövde en person med erfarenhet av digital pr och jag sökte jobbet, säger han. Jag är socialkonservativ i min övertygelse och ville jobba med det jag tycker är viktigt.

Sammanlagt arbetar sju personer på SD:s kommunikationsavdelning, men det är Joakim Wallerstein som är den som har den största digitala erfarenheten.

Han jobbade huvudsakligen med digital kommunikation på Strandberg Haage där han var i två år. Innan dess arbetade han med kommunikation på Wyred och Acne Studios.

– Jag har hela tiden varit inriktad på det digitala, men jag tycker egentligen inte om att sätta digital framför mina titlar, säger han. Det leder tankarna till någon som sitter i en källarlokal och knackar kod. Det är så många som tror att digitalkommunikation handlar om att digitalisera tryckt information. Men varför ska man använda sig av den minst flexibla kommunikationsformen som mall för den mest flexibla?

Inför valet kommer SD att satsa stort på nätet. Trots att det kraftigt ökade partistödet efter förra valresultatet gett SD en rejäl valbudget är det den förhållandevis billiga digitala kommunikationen de tänker satsa hårt på. Det är där deras sympatisörer verkar och diskuterar. Och det är också där partiet får ut sitt budskap på sina egna villkor.

– Jag tror också att anonymiteten gör sitt till, säger Joakim Wallerstein. De behöver inte vara så offentliga med sina sympatier för oss.
Men själv har han inte sett några sociala konsekvenser av att han började jobba för SD. Någon enstaka kompis har slutat höra av sig och några Facebookkontakter avregistrerades.

– Men de allra flesta är kvar, säger han. När jag började på kansliet pratade vi en del om att det fanns ett socialt pris för att gå med i partiet. Många där har andra erfarenheter än jag. Men för min egen personliga del har det inte varit något problem.

Ibland verkar det som om all uppmärksamhet är bra uppmärksamhet för SD. Efter järnrörsskandalen fick partiet medvind i opinionen, och varje skandal verkar, om än temporärt, stärka partiets popularitet.

– Det är sant, men det betyder ändå inte att skriverierna är bra för oss, säger Joakim Wallerstein. Det är enskilda människor som utsätts för skriverierna och det är inte roligt.

Han är inte orolig för att hans arbete med partiet ska göra det svårt för honom i karriären.
– Nej, jag har inte ens tänkt tanken, säger han. Just nu är jag så uppe i jobbet och efter valet 2014 kommer synen på partiet att vara en annan. Jag har aldrig haft svårt att få jobb och jag tror inte att det kommer att vara svårt i framtiden heller.

http://www.resume.se/almedalstidningen/2013/07/01/sds-digitala-motor/

 
Ingen bild

Mer på gång

1 juli 2013 22:28

SD-Kuriren rullas ut på webben – men partiet tiger om storsatsning på veckotidning

Sverigedemokraterna har rekryterat Paula Bieler som redaktör när SD-Kuriren relanseras på nätet. Samtidigt lägger partiet locket på om den kommande storsatsningen på den digitala veckotidningen "Samtid & Framtid".

http://www.resume.se/almedalstidningen/2013/07/01/sd-kuriren-tillbaka-pa-natet-men-veckotidning-tiger-man-om/

 
Ingen bild

Lärare

1 juli 2013 22:29

Jag spår också ett succéval efter dagens briljanta framträdanden av SD!

Jimmie Åkesson var på hugget riktigt. Ett skarpt och slagkraftigt framförande. Heja Jimmie!

Gustav Kasselstrand är en kille att räkna med. Han är verkligen en vass och skärpt politiker. Vad månde bliva?

Till sist i Debatt, gjorde Mattias Karlsson mycket bra ifrån sig. Han var ensam mot hela församlingen och klarade det galant.

Så slutsatsen jag drar efter kvällens tv-tittande, blir att SD är på god väg mot en brak-succé. Spännande att se opinionssiffrorna framöver.

 
Ingen bild

Ett gott skratt förlänger livet

1 juli 2013 23:30

Almedalspanelen Betyget blev 1,5 när opinionsintitutet Novus frågade 200 personer vad de tyckte om Jimmie Åkessons tal.

Här kommer det komiska:

"Panelen är rekryterad bland personer med erfarenhet att bedöma politikers tal och är sammansatt på ett sätt som inte ger någon politisk snedfördelning."

http://www.svt.se/nyheter/sverige/underbetyg-for-akessons-tal

 
Ingen bild

Antisemitism till vänster slätas över

1 juli 2013 23:36

På vänsterkanten har man ibland skylt över solklara exempel på antisemitism inom de egna leden med att det enbart rör sig om Israelkritik.

Ett tydligt exempel på det är konstnären och livslånge kommunisten Lars Hillersberg, som just nu hyllas med en utställning på Kulturhuset i Stockholm som pågår till den 15 september.

I flera konstverk använde Hillersberg antisemitiska figurer. Kanske är det tydligaste exemplet konstverket Det heliga landet från 1971 där judar framställs på ett sätt som inte kan bortförklaras. Judarna är karikerade med kroknäsor och så vidare. De ”arabiska massornas” befrielse kommer genom att judarna slängs i havet, men inte ens då släpper de sina pengapåsar. Serien är inte ironisk, utan tydligt antisemitisk. Hillersberg målade flera bilder som hade platsat i 1930-talets nazistiska tidning Der Stürmer.

De antisemitiska konstverken sammanfattar kanske inte Lars Hillersbergs konstnärskap. Hillersberg häcklade alltid makten, och han såg helt enkelt judarna som en del av den. Vissa av hans verk var antisemitiska, men det antijudiska var mer en effekt av hans antiamerikanism.

Dock var det inte någon slumpartad antisemitism, utan helt i linje med hans vänsterideologiska världsbild. Man behöver inte tillhöra någon Israellobby för att undra varför vänstern inte kan göra upp med antisemitismen i de egna leden.

http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/antisemitism-till-vanster-slatas-over_8307796.svd

 
Stefan K

Stefan K

1 juli 2013 23:46

@ Ett gott skratt...
Panelen var förstås tillsatt efter åsikt och inte efter neutralitet. Göran Hägglund fick tydligen 3,5 av panelen och lita på att Fridolin får minst en 4:a i morgon. "Ingen politisk snedfördelning", kyss mig i...

I den efterföljande debatten där redaktionen i traditionell stil hade radat upp en samling socialister mot en ensam Sverigevän, sade Mehmet Kaplan att vi alla är svenskar.
Självklart säger Kaplan något sådant i media och i politiska debatter. Den intressanta frågan är vad han säger bland sina turkiska vänner, sin turkiska släkt och när han reser till Turkiet på semester? Sitter han och proklamerar att han är svensk även i den omgivningen eller känner han sig mer som turk?
Den andra intressanta frågan är hur turkarna skulle reagera om 100 000-tals västeuropéer flyttade till landet under ett par år, vägrade acceptera landets lagar, regler och krävde att landets regering tillgodosedde deras krav, samt levde på bidrag i x antal år utan att några krav ställdes.
Skulle det turkiska folket acceptera detta eller protestera på sedvanligt vis?

http://petterssonsblogg.se

 
Lassekolja

Lassekolja

2 juli 2013 00:05

Fantastiskt att Jimmie fick poäng över huvud taget av "PK-panelen".Om Jimmie hade fått 3-4 poäng hade jag blivit väldigt besviken, eftersom han då förmodligen hade velat öka invandringen framförallt från MENA och visat i samarbete med OECD hur enormt lönsam invandringhen är!
Betr. EU-utfrågningen av Jimmie borde han betonat hur galet och odemokratiskt det är att endast ha ett EU-val för tjugo år sedan och att det resultatet skall gälla för all framtid, trots stora omvälvningar inom EU. Det är verkligen hög tid för en ny medlemskapsomröstning!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Jomshof är en intelligent SD-klippa

2 juli 2013 00:21

SVT Partigrillen med Richard Jomshof SD

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=C96YBf8ircw

 
Ingen bild

Jimmie Åkesson äger

2 juli 2013 00:53

http://www.svt.se/gomorron-sverige/ser-inget-problem-med-det

 
Ingen bild

UncleBob

2 juli 2013 03:24

Även detta året fick Melinskan finna sig i att återigen bli utklassad av Jimmie Åkesson :)
Med reportrar som Lena Mellin på Aftonbladet kan vi knappast få bättre stöd i valrörelsen. vDetv är ett veritabel pärlband av nonsensskribenter på den blaskan! HeHe

Karma is a bitch!
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17054967.ab

 
Svensson

Svensson

2 juli 2013 06:43

Vi har duktiga partimedlemmar.Jimmie Åkesson skötte sig utmärkt,han växer för varje framträdande.Det här kommer att locka många nya väljare.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Ludvig

2 juli 2013 07:06

Jimmie Åkessons tal var mycket bra, det kommer säkert att ge utdelning i fler sympatisörer.

 
Sven Dacke

Sven Dacke

2 juli 2013 07:13

Dagens ledarartikel i Smålandsposten i Växjö visar att något hänt i tidningen.

Jag har mina teorier men håller det för mig själv än så länge. Tidigare ledarskribent Marika Formgren var betydligt sakligare, men följde antagligen inte rätt riktning enligt politiska ledningen. hennes artiklar går säkert att hittas på Webben, sök på namn och SMP.

Dom nu aktuella lokalredaktörerna Alen Musaefendic, och Marcus Svensson ( Googla namnen) har en helt annan inriktning på sitt skrivande, och verkar helt styrda av en agenda, gissa vilken.

Dagens ledare i Smålandsposten indikerar redan i rubriken vilken koppling man vill göra till en liten man med mustasch En riktigt dålig rubrik och en koppling som skulle passa mycket bättre på en annan Svensk ledare.

Nu till ledarartikel.
Åkesson für alle
LEDAREi dag 00:30 | Uppdaterad i dag 06:35

PÅ PLATS I ALMEDALEN. SD-ledaren Jimmy Åkesson framhärdar i att hans parti är nytt. Det är det upplysningsvis inte. Det bildades 1988 och samlade inledningsvis ultranationalister i alla kulörer.

I mitten av 1990-talet förbjöds bomberjackor och uniformer på partiets möten. I Visby är det linnekavaj som gäller. Men väljargruppen är ungefär densamma. Som tidningen Dagens Samhälle skriver är den typiske Sverigedemokratiske väljaren en arbetargrabb med förgymnasial utbildning utan facklig anslutning och ogift.

Närheten till den organiserade rasismen är dokumenterad. Åkessons nära vän och kollega i riksdagen Kenth Ekeroth håller i trådarna för den rasistiska tummelplatsen Avpixlat. Åkessons påstådda nolltolerans mot rasism förändrar inte det faktum att SD är rasisternas parti

Läs hela artikeln på länken, artikeln går än så länge att kommentera

http://tinyurl.com/oog4ruj

 
Ingen bild

Hulda mk1

2 juli 2013 07:53

Helle Klein nu på SVT,s morgonprogram. En SD-hatare av rang.....

 
Sven Dacke

Sven Dacke

2 juli 2013 08:16

Undrar om Nasrim får löpa gatlopp för sitt uttalande om Islam?.

"Alla fyra i panelen, som i övrigt bestod av samfundsminister Stefan Attefall, socialdemokraten Peter Weiderud och den kristna debattören Nasrin Sjögren, var rörande överens om att islam faktiskt är en del av Sverige i dag. Men i övrigt skiljde sig Nasrin Sjögrens åsikter oftast från de tre herrarnas.

Hon jämförde bland annat islam med kommunism och hon påstod att muslimer inte är ett problem, men att islam är det.

Weiderud upprörd

Det sistnämnda fick Peter Weiderud, ordförande i Socialdemokrater för Tro och Solidaritet, att ryta ifrån.

– Det är fullständigt häpnadsväckande! Att skåpa ut en världsreligion på det sättet bidrar till problematiken. Jag önskar att du kunde tagga ner lite.

Men när Peter Weiderud lite senare sa att han förstod att Nasrin Sjögren, som har sina rötter i Iran, har dåliga erfarenheter av islam var det hennes tur att höja rösten:

– Det är ett rent person­angrepp, nu får du skärpa dig, väste hon."

http://tinyurl.com/nm4cyrn

 
Ingen bild

Arvid

2 juli 2013 10:06

?!?!?!

Gunilla Sax är som bekant tidningschef i Kalmar och ansvarig utgivare för Barometern-OT och medlem i Gotakoncernens ledningsgrupp sedan år 2000.

Oaktat detta skall nu Sveriges Radio plocka in Gunilla Sax som ny områdeschef för Sveriges Radio i Västsverige, där SR Göteborg, Sjuhärad, Skaraborg och Väst ingår.

Om allt går enligt planer efterträder hon Nina Glans, som till hösten skall blir kanalansvarig för P1.

 
Ingen bild

Bara ut på livstid

2 juli 2013 10:56

Sex år för våldtäkt mot barn

En 28-årig man döms till sex års fängelse för två våldtäkter i Malmö. Han drog in en flicka, som var under 13 år, i ett buskage förra sommaren och våldtog henne.

I december överföll han en kvinna som var på väg hem i centrala Malmö och våldtog henne på en undanskymd plats.

Mannen döms för för bland annat grov våldtäkt mot barn,
mannen döms också för grov stöld, försök till grov stöld och narkotikabrott.

Straffet blir sex års fängelse och utvisning på femton år skriver Skånska Dagbladet.

 
Ingen bild

Magentan

2 juli 2013 11:54

@ "Bara ut på livstid"
Läs gärna i Fria Tider vad gruppledaren för SD i Region Halland (själv invandrare) anser om utvisningar!

Artikeln börjar med: "Grovt kriminella invandrare bör kunna utvisas även om de har fått medborgarskap, och invandrare som flyttar till Sverige bör vara tvungna att underteckna en "skötsamhetsförsäkran" för att kunna få uppehållstillstånd. Det skriver Oleg Datsishin, gruppledare för SD i Region Halland, i en kommentar till vårens bränder i svenska förorter.

Artikeln avslutas med:
"Jag är helt säker att de flesta i detta land, inklusive invandrare som sköter sig, håller med mig i den här frågan. Och det är inte alls konstigt att SD:s sympatier ökar ständigt bland utrikesfödda i Sverige och att var femte medlem i dagens SD har sina rötter utomlands."

Läs hela:
http://www.friatider.se/stall-skotsamhetskrav-pa-invandrare

 
Ingen bild

Stefan

2 juli 2013 12:34

Det där med utvisande av utländska medborgare efter avtjänat straff borde man kunna utveckla. Varför inte vända på det? Först utvisning i 15 år och om den dömde sedan efter den tiden (eller senare) väljer att återvända till Sverige så får han sitta 6 år i fängelse.

 
Ingen bild

vmm

2 juli 2013 13:07

Jag tycker Jimmies tal var väldigt bra! Han fick som sagt bara 1,5 i betyg av den där Almedalspanelen (som tydligen var uttagen så att den inte skulle ha någon politisk slagsida), men jag tycker han förtjänar ett klart högre betyg.

 
Ingen bild

Gute

2 juli 2013 13:18

Det var en härlig stämning i Almedalen igår, och jag visste inte att det finns så många öbor som röstar på Sverigedemokraterna.

Så det blev en helkväll på krogen med massor av Sverigevänner, lite tung i skallen idag men det var det värt.

 
Ingen bild

Niklas R

2 juli 2013 21:45

Älskar Novus kreativa rubriksättning: "Missnöjet bland SDs väljare ökar".

Det gäller personer som väljer SD i protest mot sjuklövern. Men rubriken ska tolkas som att väljarna är missnöjda med SD.

 
Ingen bild

Idun 11

3 juli 2013 16:45

En brilliant Åkesson fullständigt pulvriserar Mellin. Tanten framstår som trögtänkt för att inte säga korkad.
Hon fick rejält på pälsen för Aftonbladets kränkning av hans hem och fru.
Det var strongt gjort av Jimmie.

 
Ingen bild

Hulda mk1

3 juli 2013 16:59

Idun 11...
Jo, det var behövligt att täppa igen matluckan på Lena Mellin. Bara tjata om Avpixlat hela tiden.
Hoppas att hon och andra journalister har lärt sig något. Men jag är väldigt tveksam...

 
Ingen bild

Matte F

7 juli 2013 14:23

Första gången jag ser Åkesson på gränsen till irriterad, med all rätt... AB springer in i trädgården oanonserat och blir förvånade om man blir förbannad.. Högst osmakligt. Synd att jimmie inte hade en bra vakthund. Som vanligt är han lugn och saklig, mycket bra.. Jag ser fram emot nästa år... Då j-ar..

 
Ingen bild

Hulda mk1

7 juli 2013 15:04

Matte F...
Det verkar behövas en "liten" hund i det Åkessonska hemmet. UTAN munkorg och med konstant dåligt humör...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9
10
11
12 13 14
15 16 17
18
19 20 21
22
23 24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Juli 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se