thoralf

Alla inlägg under juni 2013

Av Thoralf Alfsson - 11 juni 2013 14:54

 


Man slutar aldrig att förvånas över vår statsminister och hans syn på demokrati.


För bara några år sedan, nämligen 2010 ändrades grundlagen så att en omröstning av val av statsminister alltid skall ske i riksdagen. Nu accepterar uppenbarligen inte statsminister Fredrik Reinfeldt denna ändring av grundlagen då han vill sluta avtal med Löfven om att göra upp i förväg. Ett sätt att sätta vår demokrati ur spel. Något som en statsminister borde passa sig väldigt noga för men uppenbarligen inte Fredrik Reinfeldt.


Tydligen är det hans ”hat” mot Sverigedemokraterna som föranleder dessa utspel. I Expressen säger han följande.


”Detta hade jag att ta ställning till också inför valet 2010, och då sa jag till svenska folket att även om Sverigedemokraterna kommer in så vill vi politiskt isolera dem från inflytande. Det är ett vägval som jag inte känner till att någon annan har gjort i Europa”

 

Nej, just det ingen annan har gjort det i Europa. Kan det möjligen vara så att de respekterar väljarna i större utsträckning än vad statsministern och 7-klövern gör i Sverige.


Borde inte istället statsminister Reinfeldt fundera över varför Sverigedemokraterna får ett allt större stöd i opinionsmätningarna. I valet 2010 röstade ca 340 000 väljare på SD i riksdagsvalet. I valet 2014 kan sannolikt 700 000 väljare rösta på SD enligt YouGoves senaste mätning som ger SD 11,5 procent.


Jag finner det ytterst märkligt att Fredrik Reinfeldt inte fäster något avseende till detta utan istället kallar dessa väljare för högerextremister!


Att KG Bergström på Expressen finner detta som ett välkommet svar från statsministern gör mig beklämd. KG Bergström borde givetvis försvara demokratin och respekten för ett valresultat.


Om detta scenario nu skulle inträffa innebär det endast att Sverigedemokraterna inte kan påverka valet av statsminister. Något som vi inte helt säkert hade gjort även om vi haft möjligheten. Att välja mellan pest eller kolera är som sagt inget eftersträvansvärt.


Det viktiga är dock att vi blir vågmästare i alla sakfrågor där blocken står emot varandra under en hel mandatperiod!

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 10 juni 2013 17:32

Enligt Barometern har Kalmar Läns Landsting idag skickat ett brev till mig där man ”förbjuder” mig att använda deras logga på vårt informationsblad om ”vård för illegala invandrare”. Om vi inte tar bort loggan innan vi trycker upp informationsbladet hotar man med rättsliga åtgärder!


Uppenbarligen vill Kalmar Läns Landsting inte ha någon publicitet när det gäller vård av illegala invandrare.


Jag får göra en liten omarbetning av materialet då det inte är så viktigt med loggan. Det var snarare en sak för att sätta lite lokalprägel på informationsbladet. Men det finns andra sätt.


Idag är jag ute med med östgötabänken (riksdagsledamöter från Östergötland) och landshövdingen Elisabeth Nilsson på besök i Finspång. Vi har sett ett naturreservat med ädelskog, Rejmyre glasbruk och sist men inte minst Siemens anläggning i Finspång. Dagen avslutas med lite mat på landshövdingens residens i Linköping. Förutom att jag åker upp till Stockholm till sena kvällen.


UPPDATERING

Sitter nu på tåget till Stockholm och funderar på en ny layout på infobladet. Undrar vem som har upphovsrätten till Fridolinbilden. Framsidan skulle annars kunna bli så här istället för KLT-loggan.

Undrar om Miljöpartisterna nu går i taket för sin egen politik?


 

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 9 juni 2013 23:55

För någon vecka sedan skrev tio kommunalråd på SvD:s Brännpunkt och vädjade om ekonomisk hjälp.

Deras argument är dock inte i den högre skalan, utan snarare något mycket pinsamt. Det är nämligen väldigt svårt att både försvara den vansinniga invandringspolitiken och samtidigt kritisera dess ekonomiska konsekvenser. Här kommer ett talande exempel från deras vädjan.


Först skriver man följande i inledningen.


”Våra nyanlända är ett viktigt tillskott för Sverige både kulturellt och ekonomiskt.”


När sedan dessa snillen till kommunalråd får utveckla det lite mer skriver de följande.


”De ekonomiska konsekvenserna för våra kommuner börjar redan nu nå bristningsgränsen och vi ser tydligt följdverkningarna av detta med överbefolkade stadsdelar, ökad social problematik, ett skolsystem med växtvärk och en växande arbetslöshet.”


Ena sekunden är dessa invandrare ett ekonomiskt tillskott för att några stycken senare förvandlas till ”ekonomiska konsekvenser” som innebär att kommunerna når bristningsgränsen ekonomiskt.


Vilket hyckleri!


Hyckleriet blir än värre när de skriver följande.


”På sikt är detta tillskott av människor rent oumbärligt för att Sverige ska klara sitt framtida behov av arbetskraft för att säkerställa tillväxt och utveckling.”


Jag säger bara Husby!


Att dessa invandrare från Mena-länder skulle säkerställa tillväxt och utveckling är ju rent ut sagt bullshit! Jag tror faktiskt inte en enda av dessa kommunalråd innerst inne tror på detta själva. Det är bara politiskt korrekt att säga så eller skriva så. Påbjudet från Reinfeldt och Löfven.


Skulle någon av dessa kommunalråd verkligen tro på detta så vill jag inte vara medborgare i den kommunen.


En normal reaktion och sunt bondförnuft vore ju att dessa kommuner säger upp sina avtal med Migrationsverket och sätter mottagning till noll. Jag gissar att ingen av dessa kommunalråd har vågat föreslå detta! De utarmar hellre sina kommuner och medborgare.


Jag kallar det för rent ut sagt dåraktigt!


I Kalmar län så har vi en landshövding som vill försätta alla länets kommuner i samma situation som dessa kommunalråds kommuner. Landshövding Stefan Carlsson vill fördubbla mottagning i länet. Stefan Carlsson borde åka på studiebesök till dessa kommuner innan han predikar sina floskler om att dessa grupper av invandrare från Mena-länder skulle vara en tillgång för vårt samhälle. Att lära av andras misstag är aldrig fel.


De är en belastning och kommer alltid vare en belastning inte minst på grund av sitt kulturella arv.


Av Thoralf Alfsson - 8 juni 2013 21:49

Den 22 maj beslutade 7-klövern i riksdagen att ge subventionerad vård till personer som befinner sig illegalt i Sverige. I den debatt som föregick beslutet kallade Björn Söder det för ”skammens dag”.


Media tystade ned beslutet mer eller mindre helt och hållet. I det flesta tidningar förekom endast en kort TT-artikel. DN. SvD, Expressen och Aftonbladet skrev i stort sett ingenting om detta beslut i Sveriges riksdag.


Alla förstår säkert orsaken till detta. Om t.ex landets pensionärer skulle helt och fullt förstå detta beslut skulle troligen inte många rösta på 7-klövern i det kommande valet 2014. Därför tystades detta beslut ned i svensk media.


Vi Sverigedemokraterna  i Kalmar län gillar inte detta! Därför har vi tagit fram ett informationsblad som vi kommer trycka upp och använda ända fram till valet i september 2014.


Här kommer ett utkast på vårt info-blad. Synpunkter som kan förbättra vårt info-blad tas givetvis emot.


Bladet är en vikt A4 som därmed blir en 4-sidig A5.


Baksida                          Framsida

    


Uppslag, sida 2 och 3

 


Jag kommer även lägga upp infobladet som en pdf för den som vill skriva ut det själv.

Av Thoralf Alfsson - 7 juni 2013 17:48

Idag skriver Barometern om en demonstration som arrangerades av Ung Vänster på nationaldagen men där även miljöpartister deltog enligt tidningen.


På bilden i Barometerns artikel finns en David Jonsson som skall vara ordförande för Ung Vänster i regionen. Jag har uppmärksammats tidigare på denna David Jonsson ett antal gånger under den senaste tiden.


Idag tycker jag dock att det är passande att skriva några rader om de uttalande som han har gjort på twitter.

https://twitter.com/DavidusofBorg


Här kommer några exempel.


 

 

 


Man känner riktigt människokärleken och hur David Jonsson respekterar alla människors lika värde. Nej, det handlar om rent hat mot oliktänkande människor. Precis som i Östtyskland där Stasi övervakade alla människor. Ett land och en tid som uppenbarligen David Jonsson saknar, trots att han knappast var född vid den tiden.


 


David Jonsson är även aktiv på Facebook och han gillar mycket, kanske lite för mycket skulle nog många anse. Att var anhängare till AFA innebär i praktiken att man förespråkar våld som arbetssätt. Men det är säkert inget som väcker någon uppmärksamhet inom vänsterkretsar.


David Jonsson gillar följande sidor på Facebook:


Kommunistiska Partiet Värnamo          


Antiimperialistisk Aktion              


Umeå LS av SAC                         


SUF Jönköping                          


Kommunistiska Partiet i Växjö          


Röd Aktion                           


AFA Ireland                            


Proletären                              


Revolutionära Fronten                


Malmö LS av SAC Syndikalisterna  

   

Communism                  

           

Joseph Stalin           

             

Lenin                                 


Skåne mot rasism                     


SUF Skaraborg                          


Antifaschistische Aktion              


Mao Zedong (毛泽东)                      


SAC Syndikalisterna                   


Socialistisk Ungdomsfront - SUF        


ANTIFA                                


Planka.nu                              


SUF - Syndikalistiska Ungdomsförbundet 


SUF Stockholm       

                  

Kommunistiska Partiet     

            

RKU – Revolutionär Kommunistisk Ungdom 


Egentligen behöver man inte kommentera detta mer. Det är bara sorgligt att det finns personer med dessa åsikter som också företräder ett ungdomsförbund till ett riksdagsparti.


Av Thoralf Alfsson - 7 juni 2013 12:09 

Detta är framsidan på vår fyrsidiga informationsblad om det heltokiga beslutet om vård för personer som befinner sig illegalt i Sverige.


Jag kommer lägga upp även sida 2-4 på bloggen.


    

Av Thoralf Alfsson - 6 juni 2013 20:57

Jag har lyssnat på några nationaldagstalare idag.


En påstod att extremister kapade den svenska flaggan på 80-o 90-talet! Jag delar inte den uppfattningen. Ingen kan kapa den svenska flaggan! Men däremot kan männsikor överge den svenska flaggan genom att strunta i vår nation och traditioner. Precis som det har gjorts under flera decennier, inte minst av ledande politiker, ingen nämnd ingen glömd.


1983 blev 6 juni officiell nationaldag och 2005 blev det även en röd dag. Är det möjligen dessa extremister som ”kapade” den svenska flaggan som drivit fram denna utveckling. En sak är i varje fall säker och det är att det inte är politikerna i 7-klövern som ligger bakom. Även om de har tagit besluten i riksdagen.


Som jag skrev i ett tidigare blogginlägg åkte jag förbi Hansa City idag och kollade hur det flaggades. Kalmar kommun hade bytt ut alla sina flaggor med Hansa City text till svenska flaggan (ca 14st) men inte ett enda av företagen vid Hansa City hade fått upp några svenska flaggor. T.ex Stadium, MediaMarkt, CityGross, Bauhaus, Jysk, Plantagen, Sova och Elgiganten. Kalmar FF hade heller inte lyckats hissa någon svensk flagga vid arenan.


Esa Ateva som talade vid Skäftekärr på Öland tog även upp hedersvåld och sjöng första stroferna ur ”Gubbe Noa, Gubbe Noa var en heders man” innan han fördömde denna företeelse som vi berikats med i det svenska samhället när man tvingat på oss ett mångkulturellt samhälle. Det var med andra ord ingen hyllning till det mångkulturella samhället.


Det ägnade man sig istället åt i Kalmar vid nationaldagsfirandet enligt ett inslag i Smålandsnytt.


Symbolpolitik med floskeldokument.


Igår skrev landshövdingen Stefan Carlsson tillsammans med 26 företrädare på ett dokument för bättre integrationen. En fullständigt meningslös symbolhandling enligt min uppfattning. Det vore mycket bättre att den som söker uppehållstillstånd eller asyl i Sverige skriver på ett dokument där han/hon lovar på heder och samvete att anpassa sig till de regler, lagar, samhällsordning och att lära sig det svenska språket. Det skulle få betydligt mer effekt än att landshövdingen skriver på ett ”floskeldokument”. Jag skall förresten begära ut en kopia på dokumentet och publicera det på bloggen, för allmänn beskådan.


Hur många tror att landshövdingens dokument innebär en integration!


 


Jag skulle vilja fråga landshövdingen vilka arbetsplatser som dessa somaliska kvinnor i sina kläder är anställningsbara. För det första så tillåter i många fall inte deras män att kvinnorna lämnar hemmet för att jobba på en arbetsplats.  Jag har jobbat inom industrin och vet vilka krav det ställs inte minst säkerhetsmässigt inom industrin på klädseln. Dessa kvinnor innebär en säkerhetsrisk på de flesta företag inom industrin. Inom livsmedelsindustrin finns det också särskilda regler för hygien som innebär en strikt ordning vad det gäller kläder vilket i många fall innebär att dessa kvinnor ej är anställningsbara.


Jag ser bara dessa ”mannifestationer” från t.ex landshövdingen som innehållslös propaganda över ett ”system” som fullständigt kollapsat under integrationsminister Erik Ullenhag och politikerna från 7-klövern.


Hoppas att alla mina läsare haft en bra nationaldag och att ni känner er ännu mer motiverade att jobba för att kasta ut 7-klövern från Sveriges riksdag.


Av Thoralf Alfsson - 5 juni 2013 08:22

Lyssna på miljöpartisten Pernilla Hagberg, gruppledare för miljöpartiet i Vingåker och hennes fantastiska teorier om chemtrails och planet X.


Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13
14 15 16
17
18
19 20 21
22
23
24
25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se