thoralf

Direktlänk till inlägg 29 juni 2013

EN SOLIG DAG

Av Thoralf Alfsson - 29 juni 2013 09:19

    


Gårdagen blev mycket lyckad för min del och SD!


Dagen började med Algutsrums marknad och man märker skillnaden mellan varje år, det ökande intressset för vårt parti och antalet människor som redan är övertygade väljare. Trots Aftonbladets pågående kampanj kom inte en enda person fram och tjafsade om Avpixlat eller järnrör. Nej, det var helt andra saker man ville prata om. Invandringen, sjukvården, äldreomsorgen, ambulansen, o.s.v


Många tar vårt material och vissa vill ha till sina grannar eller att dela ut på hemorten. En person fick med sig ett gäng tidningar och två timmar senare kom ett meddelande på Facebook att alla tidningarna var utdelade i hemorten ;-)


Utan tvekan handlar det om en ny folkrörelse som engagerar fler och fler.


Under kvällen var jag sedan ute på Harrys med arbetskamrater från min tidigare arbetsplats. Även här träffade jag ett antal sympatisörer som ville prata och bjuda på en öl. Innan jag gick hem tog jag även en tur till Lilla puben och samma sak här. Jag kom inte längre än till entren innan jag fick börja ta emot positva omdömen och uppskattning av sympatisörer. En lyckad dag! En riktig solskensdag!


Det är lätt att vara en Sverigedemokrat!


PS

Ett tack till alla som gjorde det till en så bra dag igår!


 

Kjerstins handmålade SD-tavla som många stannade och läste under marknaden.


 
ANNONS
 
Ingen bild

Senaste Novus och bra jobbat alla SDare

29 juni 2013 10:03

Stödet för Sverigedemokraterna minskar något men partiet håller positionen som det tredje största partiet i Novus mätningar. Partiet får stöd av 9,0 procent av väljarkåren, en liten minskning på 0,2 procentenheter från mätningen i maj.
http://www.novus.se/media/15285/novus_v_ljarbarometer_29_juni_2013.pdf

 
Ingen bild

Hej!

29 juni 2013 10:09

...härligt med den handmålade kreativiteten som för mig även står för kultur.

 
Ingen bild

Hulda mk1

29 juni 2013 11:24

Senaste TV4/Novus

S 34,4
M 26,6
SD 9,0
MP 8,7
V 6,7
FP 5,4
KD 4,4
C 3,8

Bra att SD förtsatt är det tredje största partiet.

Dåligt att S med stöd av Mp och Vänstern kan ta makten om lite mer än ett år. Då får Miljöpartiet ännu mera makt över invandringen.
Vänsterns sammhällssyn skrämmer också varje sann demokrat och det finns säkert många informella kontakter till odemokratiska krafter låångt ut på vänsterkanten...
KD och C får jobba ännu hårdare om de ska få vara kvar i riksdagen...

 
Ingen bild

Lärare

29 juni 2013 11:26

Vi vill ha en Thoralf i varje kommun!!!
Hoppas SD-aktiviteten ökar runt om i landet snart!

SD behåller ställningen i Novus, -0,2 är ingen nedgång att prata om, ligger inom felmarginalen, har lika gärna kunnat vara +0,2!

 
Ingen bild

Hulda mk1

29 juni 2013 11:45

Lärare...
Tänk också på att några som klassas om "osäkra" säkert inte vill uppge sina SD-sympatier...
Tänk om Facket eller AFA-extremisterna får kunskap...

 
Ingen bild

Nils H

29 juni 2013 12:03

Glädjande att JÅ står emot drevet:
http://www.dn.se/nyheter/politik/akesson-har-fortroende-for-ekeroth/

Eftersom medias mål är att misskreditera och sänka SD snarare än att objektiv rapportera, så är det viktigt att inte ge efter.

 
Ingen bild

Magentan

29 juni 2013 12:55

Tack Thoralf för ditt på flera sätt soliga reportage om gårdagen.

Kjerstins handmålade SD-blomma är verkligen ett riktigt lyckokast som jag tycker det finns all anledning att använda i SD:s valkampanjer!

 
Ingen bild

Thoralf A

29 juni 2013 13:34

Magentan

Just därför som jag lyfter fram den. Om inte riks nappar kommer vi använda den lokalt i vårt valmaterial.

Kan också nämna att vi var det enda partiet både i Borgholm och i Algutsrum

 
Ingen bild

Skånepåg

29 juni 2013 14:19

@ Thoralf

En liten petitess i sammanhanget. Sd:s officiella logga har 7 kronblad medan Kjerstin har använt sig av 8 blad i sin teckning av blåsippan. Har givetvis ingen praktiskt betydelse, men borde trots allt vara lika många blad. Å andra sidan är detta en blomma som kan variera mycket i sin blomsättning (6-9 blad, men vanligast är 6), så vi får väl kalla blomman på teckningen för en lokalvariant!

Artnamnet på latin för blåsippan är nobilis och betyder ungefär ädel. Förr i tiden användes blåsippan till att bota sjukdomar med, vilket med lite fantasi även kan beskriva dess betydelse inom politiken i dag. Bättre än så kan väl inte innebörden av Sd:s logga beskrivas?

 
Ingen bild

Magentan

29 juni 2013 14:29

@ Thoralf

Jättebra Thoralf. Det har visat sig flera gånger att du har känsla för lämpligt kampanjmaterial. Du får göra det till rutin att lägga ut dessa på nätet för kopiering så fler kan använda dem som utskick.

 
Ingen bild

Hulda mk1

29 juni 2013 14:34

Skånepåg...
Blåsippan passar tydligen perfekt som SD-symbol! Både ädel och användbar att bota sjukdomar med. Många Blåsippor kan bota ett sjukt Sverige som är självdestruktivt.
När främmande kulturer och en främmande religion ska ha företräde över allt annat, botar bara Blåsippor!!
Den politiskt korrekta sjukan - även där botar garanterat Blåsippor!!

 
Ingen bild

Magentan

29 juni 2013 14:41

I den DN-artikel som Nils H länkar till ovan noterar jag återigen en av alla de där subtila, tarvliga lögnerna som de SD-fientliga PK-medierna så flitigt utnyttjar för att förtala SD för allmänheten.

Denna gång påstår DN att Kent Ekeroth år 2011 har skänkt den enorma summan av 226.540:- till Avpixlat.
Citat från DN:s artikel:
"... Tidigare har framkommit att han betalat in donationer till sajten. Förra veckan eftertaxerade Skatteverket honom för inbetalningar gjorda under 2011 på 226.540 kronor."

Det framgår inte i DN:s artikel att det är AVPIXLAT-LÄSARNAS donationer som Kent Ekeroth har vidarebefordrat, utan meningen är formulerad så att läsaren ska få intryck av att det är en privat donation från Kent Ekeroth. (Finns kanske anledning för Kent Ekeroth att inleda någon typ av rättsliga åtgärder?)

 
Ingen bild

S-E Karlsson

29 juni 2013 14:42

Först vill jag ge en stor eloge till Thoralf och hans både manliga och kvinnliga kämpar som ställer upp och offrar sin fritid för att SD ska synas ! Hustrun och jag kämpar med våra "strån" Grönskåraborna har idag fått möjligheten att ta till sej och läsa infon om "Sjukvård och tandvård 50:-,hoppas att de som fått den infon i sina postlådor ,läser noga från perm till perm ! Mvh Sven-Erik Berga .

 
Ingen bild

S-E Karlsson

29 juni 2013 14:48

Ber om ursäkt : från pärm till pärm ska det va !

 
Ingen bild

Qvinna

29 juni 2013 15:03

8, 9 .... kronblad kan också ses symboliskt för att vi, SD, växer. : )

 
Svensson

Svensson

29 juni 2013 15:13

Thoralf vet du om det kommer bli något liknande i Stockholms trakten framöver ?

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Magentan

29 juni 2013 15:17

Ännu en brottsmisstänkt politiker som slipper rubriker i medierna eftersom han inte tillhör SD!

Förutom det tragiska, dödande "balkongfallet" i Norrköping för ett par veckor sedan, där den drogliberale MP-politikern och tidigare kommunalrådet är inblandad, kan man i nedanstående länk läsa om att en partikamrat till Reinfeldt häktats för våldtäkt på 30-årig KD-kvinna.

Inte heller detta har gett de jätterubriker i tidningar och löpsedlar eller mega-tjafs varje timme i radio och TV med avslöjande varje gång av namn osv, som man hade gjort om det hade gällt en SD-politiker.

http://www.exponerat.info/fredrik-reinfeldts-partikamrat-haktad-for-valdtakt-30-arig-kd-kvinna/#ixzz2XbsYbKbb

 
Ingen bild

biran

29 juni 2013 15:59

Sverigedemokraterna, partiet för de stolta medborgarna.

 
Ingen bild

Polisanmäl dåren på corren!ytip

29 juni 2013 16:23

Skribenten Charlotta Friborg står bakom en totalt lögnaktig och skamlig artikel i dagens Corren. Eller vad ska man egentligen tycka om dessa ointellektuella penndrag:

"Aftonbladet har avslöjat att personer i Sverigedemokraternas ledning har nära kopplingar till den främlingsfientliga och hatiska sajten Avpixlat. SD-riksdagsmannen Kent Ekeroth ägnar sig åt ganska avancerad arbetsledning av sajten. Det verkar inte vara så mycket av peppande och uppmuntrande ord från den fjärrstyrande redaktören, utan snarare tjuriga kommandon om länkar som ska läggas upp och uppdateringar som omedelbart ska göras."

vidare kan man läsa:

"De Åkessonska orden om att rensa ut rasisterna ur SD-leden skorrar falskt. Tvärtom understödjer man på olika sätt en sajt som gjort sig känd för vidriga rasistiska utfall, som underblåser hat och människoförakt och som för säkerhets skull inte har någon ansvarig utgivare som kan ställas till svars. Den sverigedemokratiska rörelsen tycks använda Avpixlat både som propagandacentral och rekryteringskanal."

Som avslutning så ojar sig Charlotta Friborg över att JO, efter utredning, inte ansett att polisen agerat felaktigt då den i maj månad körde iväg den trilskande reportern Hector Barajas (anställd på Corren) från en demonstration i Linköping arrangerad av SDU, detta bland annat för att han vägrade visa upp sin legitimation på anmodan från ordningsmakten.

http://www.corren.se/asikter/charlottaskronika/jimmie-akessons-dubbla-agenda-6436045-artikel.aspx

 
Ingen bild

Edward Ulfertz

29 juni 2013 16:48

Thoralf får berömmande ord från Roger Sahlström.
http://www.d-intl.com/kronikamitt-liv-som-vansterknallkork/

 
Ingen bild

Hulda mk1

29 juni 2013 17:13

Charlotta Friborg + Hector Barajas tillhör säkert den extrema vänstern. En liten, sorglig och tragisk skara...

 
Ingen bild

Thoralf A

29 juni 2013 17:30

Skånepåg

Den kampanj som lanserades i samband med Jimmie Åkesson vårtal i Stockholm innehöll 8 budskap. Det är därför det är 8 blad på blåsippan, ett blad för varje budskap!

 
Linea

Linea

29 juni 2013 18:07

Ledarskribenten på SMP började sin ledare med att skriva Kent Ekeroth är en lögnare och rasist. Är det verkligen tillåtet enligt svensk lag att uttrycka sig så? Kan man som privatperson göra en polisanmälan vad gäller förtal av privatperson eller kan man göra något annat?

http://Sverige

 
Ingen bild

Lotta

29 juni 2013 18:17

@Edward Ulfertz
Tack för tipset att läsa om "vänsterknallkorken" som vaknade och tackade Thoralf för uppvaknandet. Det finns trots allt lite hopp om en sådan tidigare fanatisk människa kan vakna och inse att han hade fel. Härligt.

 
Ingen bild

Mikael

29 juni 2013 19:24

Thoralf, den där handmålade blåsippan med ett av SD:s huvudbudskap i varje blomblad ser kanon ut. Skicka den som underlag till kampanjeavd. för att använda i valrörelsen. Funkar i utskick och reklamaffischer.

 
Ingen bild

Skånepåg

29 juni 2013 19:33

@ Thoralf

Tack för info. Tycker att bevarande av svensk kultur och svenska traditioner också har en berättigad plats i sammanhanget. Men blir inte klok på om det går att komplettera den befintliga målningen med detta på någon plats utan att behöva göra för stort ingrepp?

 
Ingen bild

Odalbonde

29 juni 2013 19:46

@ Skånepåg

Alldeles rätt och riktigt: bevara svensk kultur och svenska traditioner. Det får gott plats nio blad på blåsippan. Egentligen många fler för alla budskap som bör lyftas fram. Glad sommar på er alla!

 
Ingen bild

Magentan

29 juni 2013 19:53

Nu när Avpixlat har fått så mycket reklam i Aftonbladet och alla övriga PK-tidningar samt radio- och TV-kanaler så är det väl inte mer än rättvist att vi kör lite PR för Fria Tider också för att jämna ut det hela. Här kommer alltså ett urval av dagens rubriker i Fria Tider:

"Kvinna gripen för knivmord i Örebro"
"Man mördad i Borås"
"Man höggs ihjäl i tunnelbanan vid Rådmansgatan i Stockholm - Polisen: Mordet var uppgörelse"
"Man överfölls av gäng i Huddinge"
"Studenter rånas och bestjäls i Rosengård"
"Misshandlades svårt med träpåkar."
”Marginaliserade unga rekryteras av religiösa extremister”
"Bomb på Stockholmsarena var skarp"

Detta är alltså "dagens skörd" av svåra och i flera fall dödande våldsdåd i SVERIGE. Det motsvarar väl ungefär lika mycket våld och dödande som förekom i Sverige under ETT HELT ÅR på 1960-talet (innan Sverige hade blivit mångkulturellt).

Det finns även ett par aktuella rubriker som gäller Norge, och här är en av dem:
"Norska polisens 'chockrapport' om Oslos framtid: Ett våldsamt mångkulturell parallellsamhälle kommer att uppstå."

Och här är en som gäller vårt andra grannland, Danmark:
”Inga bidrag men en flygbiljett hem” – så löste Danmark problemet med tiggande romer"

www.friatider.se

 
Ingen bild

Hulda mk1

29 juni 2013 20:01

Stefan Torsell skriver på Avpixlat om den senaste tidens tokiga skriverier och "avslöjanden" om Kent Ekroth och Avpixlat.
Klokt och genomtänkt som vanligt! Rekomenderas!

 
Ingen bild

Magentan

29 juni 2013 20:06

PS
För att PK-pressen nu inte ska översvämmas av jätterubriker om att "SD-riksdagsmannen Thoralf Alfsson gör reklam för rasistsajt" kanske jag borde låna "Gubben och Gummans" slutkläm typ: Magentan skriver som fristående Sverigevänlig "journalist" utan koppling till Thoralf Alfsson, SD eller Inte...men....
Tja, något sådant (om det nu hjälper)...

 
Ingen bild

Lundabo58

29 juni 2013 20:17

@ Magentan

Helt rätt! Fria Tider ökar just nu extremt i statistiken. Jag tycker f ö att bägge sajterna kompletterar varandra.

 
Ingen bild

Hulda mk1

29 juni 2013 20:22

Magentan...
Bra reklam för Fria Tider! En alternativ nyhetssida som jag tittar in på mer och mer.
De journalister som läser igenom våra kommentarer, suckar säkert tungt. En ytterligare populär alternativ nyhetssida som skriver ut obekväma fakta...
De som skriver på Avpixlat och Fria Tider följer inte uppgörelsen i "Lilla Saltsjöbadsavtalet"...

 
Ingen bild

Skånepåg

29 juni 2013 20:57

@ Lundabo58

Var hittar du den statistiken (URL)? Skulle vara intressant att se vad som finns mer.

 
Ingen bild

Kalleman

29 juni 2013 21:58

Underbart med lyckade möten/marknader, suveränt tecknad blåsippa med de viktigaste budskapen, stort tack för det jobb ni lägger ner!

 
Ingen bild

Magentan

29 juni 2013 21:59

@ Skånepåg
"Lundabo" kanske avser Alexa Ranking List - Top Sites in Sweden, som rankar de 500 populäraste sajterna i Sverige.

För närvarade ligger Avpixlat på plats 139 och Fria Tider på 116 där. Bägge har faktiskt legat under 100 tidigare (ju närmare 1:a plats, desto bättre). Tyvärr verkar Aftonblaskan ha en "fast plats" som nr 5. :(
Rankingen baseras tydligen på besöksantalet.

Kanske "Lundabo" känner till någon annan lista? Tips mottages med största intresse och tacksamhet i så fall.

http://www.alexa.com/topsites/countries/SE

 
Ingen bild

Skånepå

29 juni 2013 22:03

@ Lundabo58

Hittade vad jag sökte på Alexa. Fria tider 116:e plats och Avpixlat har gått ner till 139:e. Har vid något tillfälle tidigare legat på cirka 50:e plats. Thorlfs blogg klumpas ihop med alla på bloggplatsen så det det går inte att särskilja.

 
Ingen bild

Skånepåg

29 juni 2013 22:08

@ Magentan

Observerade inte att du hann kolla innan mig. Men som du skriver, finns det andra statistikplatser är även jag intresserad av att veta detta.

 
Ingen bild

Lundabo58

30 juni 2013 00:26

@ Magentan och Skånepåg

Alexas statisik styrs enbart av dem som kör med "Google toolbar", vilket är en grej vi regimkritiker undviker :-)

 
Ingen bild

Tony

30 juni 2013 09:43

Blomman kunde eventuellt utökas med budskap om
samma beskattning för pensionärer som löntagare !

 
Ingen bild

S-E Karlsson

30 juni 2013 10:34

Ser inget fel i att göra en hel bukett med blåsippor med info i varje blad !

 
Ingen bild

Skånepåg

30 juni 2013 14:09

@ Lundabo58

Kan du tipsa om en annan och någorlunda tillförlitlig statistiksida?

 
Lotta

Lotta

30 juni 2013 21:14

Länken funkade inte. Testar igen:

http://www.d-intl.com/kronikamitt-liv-som-vansterknallkork/#.UdCC7KYay0c

http://www.d-intl.com/kronikamitt-liv-som-vansterk

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13
14 15 16
17
18
19 20 21
22
23
24
25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se